thoralf

Alla inlägg under augusti 2016

Av Thoralf Alfsson - 9 augusti 2016 00:14

”År 2011 var 18,6 procent av de utrikes födda i Nybro kommun arbetslösa. I år har siffran stigit till hela 35,7 procent. Det visar en kartläggning av DN.”


http://www.barometern.se/nybro/drastisk-okning-av-arbetslosheten/


”Det beror med största sannolikhet på att Nybro kommun har fått ta emot så många flyktingar, säger Jörgen Persson, sektionschef för arbetsförmedlingen i Kalmar.”


”Den kommer att öka eftersom många av dem som har kommit hit som nyanlända ännu inte har kommit till oss utan finns i Migrationsverkets system, säger Jörgen Persson och understryker att det är en av Arbetsförmedlingens största utmaningar”

 

För en gångs skull så säger man ju vissa sanningar och media skriver till och med om det. När man nu anger hur stor andel av de utrikes födda som är arbetslösa borde man ju även ange hur stor andel av de inrikes födda i Nybro som är arbetslösa men det gör man inte i artikeln. Vet ni varför? Arbetsförmedlingen visar nämligen inte den siffran i sin månadsstatistik. Man anger bara den totala arbetslösheten och sedan utrikes födda men inte inrikes.


Jag tror dessutom att man inte så gärna vill visa den dramatiska skillnaden mellan inrikes och utrikes födda i arbetslöshetsstatistiken. Sedan tror jag att en delförklaring till att arbetslösheten är så låg bland inrikes födda beror på att så många fått jobb inom invandringsindustrin. Sektorn har ju mer eller mindre dammsugit arbetsmarknaden efter personer som kan jobba med t.ex ensamkommande "barn" eller på asylförläggningar.


Jag har räknat fram siffrorna för Nybro kommun. Ca 3,7 procent är arbetslösheten för inrikes födda. Detta skall alltså jämföras med 35,7 procent för utrikes födda.


Nu är inte Nybro kommun den värsta i Kalmar län. Jag gjorde samma beräkning på Hultsfreds kommun och fick följande resultat. Inrikes födda 3,1 procent arbetslösa, utrikes födda 49 procent arbetslösa.


Tänk att det sedan finns experter och inte minst politiker inom 7-klövern som hävdar att invandringen är en vinst för samhället och att det berikar oss. Den som påstår detta idag borde kunna sparkas som politiker omgående av väljarna! Det finns politiker även i Nybro och Hultsfred som påstår det.

Av Thoralf Alfsson - 8 augusti 2016 20:44

Kent Ekeroth bemöter idag pk-folket i en artikel i GP. Att det är just GP som publicerar den säger också en del i sammanhanget.


Personligen anser jag att Kent Ekeroth har helt rätt i sak i det Facebookinlägg som han publicerade. Men när man skriver på Facebook så kanske man inte alltid skriver så nyanserat som man borde då  man försöker hålla det relativt kort. Annars är det inte så många som orkar läsa.


Asylsökande som vi inte vem de är och deras identitet eller nationalitet skall faktiskt inte få röra sig fritt i vårt samhälle. Inte minst med tanke på att en stor del av dessa uppenbarligen är religiösa fanatiker.

Jag anser dessutom att asylsökande inte skall ha tillstånd att arbeta eller praktisera på en arbetsplats. De skall heller inte erbjudas svenskutbildning när de är asylsökande. För det skall det krävas ett uppehållstillstånd i landet.

Däremot skall de få information om vilka lagar och regler som gäller i Sverige. 


Under min tid i riksdagen skrev Kent och jag ett antal riksdagsmotioner tillsammans. Flera av dessa väckte en del uppmärksamhet i media men för var dag som gått sedan dess har jag blivit än mer övertygad om att våra motioner var mer än befogade. Det skulle inte förvåna mig om det kommer liknande förslag från framförallt KD eller M inom något eller några år.


Jag tänkte ge några exempel på motioner som Kent och jag lämnade in.


Medborgarskapskrav på statsråd.

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/medborgarskapskrav-pa-statsrad_H102K308

Denna motion blev ju aktuell i samband med turerna kring Mehmet Kaplan.


Ändring av vallagen

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/andring-i-vallagen_H102K307

I Sveriges riksdag skall det bara sitta ledamöter med enbart svenskt medborgarskap!


Återkallande av medborgarskap

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/aterkallande-av-medborgarskap_H102K306

 

Begränsning av fri tolktjänst

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/begransning-av-fri-tolktjanst_H102K305

 

Uppdrag till Brottsförebyggande rådet

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/uppdrag-till-brottsforebyggande-radet_GZ02Ju385

Att BRÅ skulle göra en ny utredning angående brott bland svenskar och invandrare. BRÅ presenterade en rapport 1996 och en 2005 sedan dess har det varit totalt tyst från BRÅ. Man skall också betänka att en sådan rapport sannolikt tar ca 2 år att ta fram. 

Av Thoralf Alfsson - 8 augusti 2016 00:57

Nu eldas polisbilar upp i Malmö. Undrar hur Dan Eliasson kommer kommentera detta?


http://www.expressen.se/kvallsposten/en-polisbil-i-brand-pa-lindangen/


Kommer han ta parti för mordbrännaren eller kommer han överraska med ett nytt armband med texten ”Elda inte polisbilar” som alla poliser kommer bära.


Avgå Eliasson!

FB

Av Thoralf Alfsson - 7 augusti 2016 11:05

Facebook är ibland väldigt intressant. Det ”avslöjar” människor. Inte minst hur människor klickar gilla eller gärna kommenterar hos de personer som det är ”bra” att synas hos och ”bra” att få poänger hos inför framtiden.


För i tiden sa man att någon slickade uppåt och sparkade nedåt på t.ex en arbetsplats. Sedan jag kom in i politiken för drygt 10 år sedan vet jag att det är väldigt utbrett inom politiken. Ju högre upp desto mer förekommande. Nu tillhör jag själv inte den kategorin och det kostade mig sannolikt en riksdagsplats 2014. Facebook har dessutom blivit ett helt nytt sätt att framförallt ”slicka uppåt”. Förr i tiden var det inte så många som la märke till detta då det oftast skedde mellan fyra ögon eller inom en liten grupp. Idag sker det helt öppet på Facebook och andra forum. Gilla allt som chefen/cheferna på företaget skriver/lägger upp, tycks vara en framgångsrik strategi!


Jag upplever det även själv på Facebook. Ganska intressant att se vilka som gillar mina inlägg men lika intressant att se vilka som aldrig gillar mina inlägg eller blogginlägg. Inte utan att man ibland spekulerar i orsakerna.


Det är delvis intressant men samtidigt egentligen helt ointressant att följa personer som har ett enormt ego och vill synas med t.ex selfies ständigt och jämnt. Men de skriver sällan några politiska ställningstaganden som de ventilerar på Facebook. Facebook är kanske inte det bästa forumet men i vissa situationer kan det vara förträffligt.


Själv använder jag främst Facebook för att marknadsföra mina blogginlägg eller för att sprida artiklar som jag anser fler borde läsa. Mina foton är mest naturbilder och en och annan bild från något partiarrangemang, selfies är ytterst sällsynta. 

Av Thoralf Alfsson - 6 augusti 2016 10:10

Skall man tolka det som att Sveriges fanbärare Therese Alshammar bar en slöja under OS-invigningen? En halvslöja eller ska det ses som en luvklänning? Det är givetvis upp till betraktaren.


Jag tycker dock det är märkligt att Expressen i sin artikel inte tar upp denna detalj i Alshammars kreation. Är detaljen alldeles för känslig. Finns även bild på expressen.se 


Uppdatering,  Expressen har tagit bort slöjbilden och satt in en annan bild!


Enligt media är det HM som designat den svenska OS-truppens kläder. Är det en PR-kupp som riktar sig mot den muslimska befolkningen från HM? HM finns i många länder idag. Har svenska OS-kommittén åkt på en riktig blåsning av HM?


Skall vi se detta som ännu ett tecken på islamiseringen av Sverige och västvärlden? Svensk blåögdhet eller är vi som vanligt bara naiva?


UPPDATERING 2

 

Har nu kollat de större tidningarna Expressen, Aftonbladet, SvD och DN men ingen nämner "slöjan" som Alshammar bär. Dagens Nyheters kommentar är dock slående.


"Therese Alshammar, som gör sitt sjätte OS, gick i täten bärandes på den något överdimensionerade svenska flaggan."


Av Thoralf Alfsson - 4 augusti 2016 22:48

Svensk media och SVT fortsätter att hävda att det var en norrman som utförde knivattacken i London. Här har vi ett alldeles utmärkt exempel på hur svensk media och public service mörkar sanningen.


Den 19 årige ”norske” somaliern som utförde knivattacken i London som dödade en kvinna och skadade fem personer hade åkt tunnelbana i London många gånger under sin uppväxt och skolgång i London.


Därför anser jag att han var engelsman med somalisk bakgrund, inte norsk bakgrund. Han utvandrade från Norge 2002 som 5-åring, alltså för 14 år sedan.


Han var så långt ifrån norrman som det går att komma enligt min uppfattning, om vad som kännetecknar en norrman. En somalier kan aldrig bli vare sig en svensk eller en norrman. Det är helt enkelt omöjligt.


Jag lyssnade tidigare ikväll till Gladjazzarna med Anders Linder i Borgholm. Han skämtade om att han i flera decennier försökt bli ölänning men inte lyckats. Det tar minst tre generationer att bli ölänning.


Anders Linder sa dessutom att det var bättre förr och något i still med att han inte ville vara med idag längre. Jag undrar vad han syftade på?


Med anledning av detta kom jag idag ihåg följande rubrik och artikel som är från januari 2014.

  


I torsdagens Ölandsbladet kunde man läsa följande på ledarsidan skriven av Peter Boström. Tänk om man skulle byta ut ö mot Sverige, då skulle ju texten bli rent rasistisk enligt många "experter".


 

 


Det räcker inte ens med tre generationer för en somalier att bli svensk eller norrman.


Så är det bara!

Av Thoralf Alfsson - 4 augusti 2016 16:24

Om en vecka är det Kalmar stadsfest. Nu meddelar Kalmar kommun, Destination Kalmar och polisen att man satsar extra hårt på bevakningen under stadsfesten. All personal som jobbar på stadsfesten kommer ha ”tafsa inte-armband” på sig. Kalmar kommun har hyrt in extra ordningsvakter och polisen skall vara närvarande. Vad det innebär återstår att se. Händer det andra saker på Öland eller i Kronoberg eller någon annanstans i länet så är vi sannolikt utan polispatrull i Kalmar.


Kan ledningscentralen i Malmö skicka en polispatrull från Kronoberg till en trafikolycka i en rondell 100 meter från det nya polishuset i Kalmar så har jag inga större förväntningar på polisens närvaro under stadsfesten. Att stänga ledningscentralen i nya polishuset i Kalmar och flytta arbetsuppgifterna till Malmö verkar vara en katastrof för länets medborgare! Att svenska folket och invånarna i Kalmar län finner sig i denna behandling är anmärkningsvärt. Inga protester alls!


Sexuella ofredanden har blivit ett stort problem sedan alla händelser på nyårsafton.


I Danmark mörkar man dock inte detta. Sedan ensamkommande ”barn” gjort sig skyldiga till dessa brott föreslog Dansk Folkeparti att man skulle kunna ge ensamkommande barn utegångsförbud i vissa situationer. Nu har flera partier visat sitt stöd för förslaget, däribland socialdemokraterna och därmed finns det stöd för förslaget i folketinget. Läs artikel.


Att ett liknande förslag skulle få stöd i Sveriges riksdag ser jag som fullständigt uteslutet idag. Skulle vara intressant om Sverigedemokraterna kom med ett liknande förslag i riksdagen och se hur partierna i 7-klövern hanterade förslaget.


I Sverige gör vi precis tvärtom! Vi bussar dessa unga män, ja, i många fall handlar det inte om barn utan unga män, till festivaler och liknande. Sedan har ju trots allt många asylsökande fortfarande gratis busskort så att de kan åka hur mycket som helst i länet med kollektivtrafiken.


Undrar hur Kalmar kommun och grannkommunerna kommer göra med alla ensamkommande? Ordna transport till stadsfesten eller ge barnen utegångsförbud?


Vi från Sverigedemokraterna i Calmar kommer finnas på Kalmar stadsfest alla tre dagarna (11-13 augusti) med vårt tält. Vi kommer dela ut material och ta emot medlemsanmälningar för alla som önskar bli medlem i snart det största partiet i Sverige.

Av Thoralf Alfsson - 4 augusti 2016 00:17

Uppenbarligen har min bevakning av Barometerns rapportering och artiklar där jag undrar över hur mycket som tidningen mörkar och om tidningen gör allt medvetet för att föra läsarna bakom ljuset inneburit att väldigt många kontaktar tidningens journalister. Jag är helt övertygad om att Östra Småland inte får lika många samtal från läsarna.


Idag skriver Barometerns ansvarige utgivare Anders Enström att tidningen inte alls mörkar utan att tidningen bara skriver det som man vet. Här kommer några citat från artikeln.


”Den senaste tiden har varit full av tunga nyheter som väcker starka reaktioner. Och återigen hörs ropen om medier som förvanskar och mörkar.”

 

”Jag fick mejl och telefonsamtal om vår mörkning. Vi anklagades för att ha riggat situationen och manipulerat filmen, och en man hävdade till och med att vi var i maskopi med IS.”


”Och där är svaret enkelt: därför att "det som alla redan vet" kanske inte är sant. Och vi skriver bara det som vi kan bedöma är sant, som kommer från trovärdiga källor. När det gäller sexualbrott är polisen extremt försiktig med att lämna ifrån sig uppgifter. Ofta saknas vittnen, förhör och den tekniska undersökningen kan ta tid. Vi ställer frågor och jagar polisen i stort sett varje timme, vi lyssnar på tips och information från läsare, men så länge vi inte har några säkra faktauppgifter låter vi bli att skriva. Vi spekulerar inte, vi sprider inte rykten. Vi återger inte det som "alla redan vet".”

 

Jag tänker lyfta ut en liten mening från ovanstående stycke. En väldigt viktig mening.


”Och vi skriver bara det som vi kan bedöma är sant, som kommer från trovärdiga källor.”

 

Undrar om Barometern bedömer en dom från Kalmar tingsrätt som sann och från en trovärdig källa? Tänk så många domar det kommer från Kalmar tingsrätt med många upplysningar om brottet och om gärningsmannen. T.ex etnicitet, asylsökande, utländsk medborgare, medbrottslingar, tidigare brottslighet och ålder.


Barometern uppger som regel aldrig dessa uppgifter förutom ålder då den dömde oftast kallas endast för 24-åringen eller 20-åringen. Det kallar jag för mörkning då uppgifterna kommer från en trovärdig källa. Bakgrunden hos gärningsmannen är alltid relevant enligt min uppfattning.

 

PS

För några år sedan råkade jag på en person ute på en pub i Kalmar. Personen var minst sagt otrevlig och vräkte ur sig de mest horribla beskyllningar som jag någonsin fått höra. Att personen hade vänsterextrema åsikter fanns det inget tvivel om. Har aldrig vare sig tidigare eller senare under min tid som politisk aktiv stött på någon bedrövligare och otrevligare person. Då visste jag inte vem han var. Idag såg jag en artikel i Östran om samma person.


Nu vet jag vem det var!

 

Att han dessutom är lärare på en gymnasieskola i Kalmar förvånar mig inte heller det minsta. Att han utan minsta problem torgför sina vänsteråsikter på sociala medier utan att någon reagerar förvånar mig inte det minsta heller. Jag tolkar mängden av inlägg som kritiserar Israel som antisemitiska men det reagerar givetvis ingen på. Som Sverigedemokrat är det mer eller mindre omöjligt att få jobba som lärare, att vara vänsterradikal är snarare en merit inom skolans värd idag. Suck....

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards