thoralf

Alla inlägg under augusti 2016

Av Thoralf Alfsson - 19 augusti 2016 08:07

 


Kommer L, KD och MP åka ur riksdagen 2018? Opinionsläget enligt YouGov augusti 2016.

Av Thoralf Alfsson - 18 augusti 2016 22:41

 


DN skriver ikväll i en artikel att regeringen överväger att införa ett tiggeriförbud. Tänk att verkligheten har nu kommit ifatt 7-klövern även i denna fråga. Nu skall regeringen informera sig om hur tiggeriförbuden fungerar i både Danmark och Norge. Jag ser bara detta som ett sätt att förbereda allmänheten på ännu en kappvändning av Löfven och kompani. Anna Kinberg Batra kommer nog att samtycka trots att det i grund och botten är ett SD-förslag. Kommer det bara från Löfven är det helt ok för de nya moderaterna, till skillnad om det kommer från Åkesson.


Sverigedemokraterna har föreslagit detta både i riksdagen och i många kommuner men då har vi blivit kallade både för främlingsfientliga och till och med rasister.



Sverigedemokraterna i Kalmar lämnade in en motion att införa ett krav o tillstånd för tiggeri i den lokala ordningsstadgan i februari 2015. Funderar på om jag skall ta och lyssna på debatten från det KF-mötet igen. Men idag nöjer jag mig med att publicera ett utdrag från protokollet där det syns att samtliga ledamöter från 7-klövern i Kalmar röstade emot ett tiggeriförbud i Kalmar i juni 2015.


 


När Camp Salve i Kalmar startade ändrade Serviceförvaltningen hur parkeringen vid Caamp Salve fick nyttjas. Man bytte helt enkelt skylt och plockade bort tilläggskylten med ”1 dygn” och ersatte den med en ny tilläggsskylt som säger ”30 dygn” istället. Följer nu kommunen sina egna parkeringsföreskrifter?


 


Här kommer en bild från den 5 december 2015 och en bild från den 1 augusti 2016. Hur många husvagnar står fortfarande kvar efter 8 månader. Gäller inte parkeringsreglerna för romer?


 

 

Av Thoralf Alfsson - 18 augusti 2016 08:35

Det politiskt korrekta samhället och den mörkning av integrationsproblemen som pågår har gett upphov till att många aktörer nu begär ut handlingar från myndigheter. Eftersom man heller inte litar på att media rapporterar på ett objektivt och sakligt sätt. Alla inser nog också att media har en politisk agenda med huvudsyfte att inte gynna Sverigedemokraterna.


Därför börjar nu myndigheter ta ut betalning för att lämna ut handlingar då detta nu har blivit mer och mer förekommande. Länsstyrelsen i Kalmar är ett exempel på detta. Barometern har nu själva drabbats av detta och skrev nyligen om det i tidningen.


http://www.barometern.se/kalmar/lansstyrelsen-tar-betalt-for-handlingar/


I förra veckan fick jag själv följande mejl från Kalmar tingsrätt.


 


Att media kan betala lite borde inte vara något större problem då de ofta begär ut stora mängder dokument. Att privatpersoner skall tvingas betala om de begär ut några pdf-filer är jag betydligt mer tveksam till om det inte görs mer systematiskt. Utan tvekan blir detta ett sätt att förhindra alternativa sajter från att kunna få fram upplysningar om brott eller vårdslös hantering av skattemedel.


Det innebär sannolikt att jag måste begränsa mina begäran om att få ut offentliga handlingar då det kan bli väldigt kostsamt enligt Länsstyrelsens ”prislista” med 80 kronor för varje påbörjad tiominutersperiod. Vilket innebär 480 kronor/timma i arbetstid.


Den som vill stödja min blogg så att jag kan fortsätta med mina granskningar kan antingen använda Swish till 072-5179099 eller sätta in pengar på konto.

 

Konto

Thoralf Alfsson

Swedbank

Clearing nr.  83931

Konto nr.  2530030291

Av Thoralf Alfsson - 17 augusti 2016 22:36

 


Tidningen Östra Småland lyfter idag problemen med tiggare i Kalmar. Inte bara det som kallas Salvelägret utan tidningen tar även upp hur det bajsas på offentliga platser i staden. Bland annat strax utanför Nettobutiken vid södra vägen.


Det är förvånande att personalen eller butikschefen inte polisanmäler de som bajsar utanför butiken. Det borde finnas vittnen till detta bland personalen eller kunder.


Artikeln glider sedan över på Salvelägret så alla läsare förstår nog att det är tiggarna som bajsar vid Nettobutiken. Jag har diskuterat Salvelägret med en tjänsteman på Samhällsbyggnadskontoret och fått en del information.


 


Bakom elkiosken bajsas det.     Foto Thoralf Alfsson


Under Kalmar stadsfest träffade jag en granne till Salvelägret som också berättade en hel del av vad som pågår och hur mycket det eldas vid Salvelägret, även på sommaren. Enligt uppgift så eldas det kablar för att komma åt kopparen i kablarna. Det är ett miljöbrott att elda plast och isoleringen som kablarna består av. Sedan kan man ju givetvis ställa sig frågan var kablarna kommer ifrån.


Det är dags att Kalmar kommun och polisen agerar för att stänga lägret!

Av Thoralf Alfsson - 16 augusti 2016 23:08

    


Nyligen dömdes ”bergabrännaren” ännu en gång vid Kalmar tingsrätt. Han är en av dem som dömdes för den stora branden den 12 oktober 2011. En brand som beräknades kosta 33 miljoner kronor enligt uppgifter i media. Den 29 juli dömdes han på nytt för nya brott till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Uppenbarligen har inte media vare sig intresse av att berätta hela sanningen eller resurser för att granska ”bergabrännaren” eller det gäng som styr i Berga centrum och som kallar sig för BCG.


 


Kalmar kommun har nyligen invigt Bergaparken, ett område för aktiviteter och tror därmed att alla problem skall vara lösta. Ännu en integrationssatsning som bara gynnar utanförskapsområden men knappast löser det grundläggande problemet.


Det finns mycket att skriva om BCG och det kommer mer på bloggen. Bilbränder har det dock varit väldigt få av i Kalmar, även om det förekommit.


Rimsmedsvägen vid Berga centrum är en vanlig adress hos Kalmar tingsrätt för tilltalade vid olika brott.


 



Jag har under de senaste veckorna/månaderna fått flera samtal från bland annat boende i Berga centrum som upplever att de vare sig får någon hjälp eller stöd från hyresvärden Stångåkonsult, Kalmar kommun eller polisen. Jag har även besökt en familj i området för att lyssna till deras upplevelser. Deras anmälningar nonchaleras av polisen och Kalmar kommun. Hyresvärden Stångåkonsult fastighetsskötare vågar uppenbarligen inte ta upp problemen med vissa hyresgäster med utländsk bakgrund. Sannolikt på grund av att de är rädda för sin egen säkerhet och arbetsmiljö i området.


Många äldre svenska hyresgäster upplever det som ett ”litet helvete” att bo i området men de är för gamla för att orka med att flytta till en annan bostad. De stannar och lider på ålderns höst. Läs artikel från 24Kalmar


Bergabrännaren som enligt artiklar på nätet har albansk bakgrund, som på nytt dömdes vid Kalmar tingsrätt den 29 juli. Han har många fler domar på sig och han borde hållas inlåst under lång tid. Det är många unga personer som utsatts för hans brottslighet, inte minst tjejer. De har tilldömts skadestånd men hur många tror att de fått dessa skadestånd insatta på sina konton?

Jag återkommer till detta efter en ”kort” sammanfattning av domarna.


Dom B 1421-11

Döms för misshandel, anstiftan av skadegörelse, anstiftan av allmänfarlig vårdslöshet och olovlig körning till ungdomsvård och ungdomstjänst 40 timmar. En person tilldöms skadestånd på 8 450 kronor.

En i mina ögon pinsamt låg dom med tanke på att man anlagt en brand som ödelade stora delar av Berga centrum. Läs artiklar i Barometern och Östran.


Det dröjde flera år innan skadeståndsanspråken för branden fick sitt rättsliga efterspel men BCG-gänget klarade sig undan skadeanspråken. Utan det blev istället försäkringsbolagen och kunderna som fick ta hela kostnaden för den anlagda branden. Helt sjukt enligt min uppfattning. Läs artikel.


Dom B 293-13

Döms för misshandel och olaga hot till villkorlig dom med samhällstjänst på 75 timmar. Om fängelse istället hade valts som påföljd skulle fängelse 2 månader ha dömts ut. Två personer tilldöms skadestånd på totalt 15 600 kronor.


Dom B 1934-13

Döms för misshandel, grov fridskränkning, olaga hot, skadegörelse och övergrepp i rättssak till fängelse 1 år. Sex personer tilldöms skadestånd på totalt 69 450 kronor.


Dom B 1726-15

Döms för olaga hot, ringa narkotikabrott och brott mot strålskyddslagen (laserpekare) till fängelse i två månader. I domen kan följande också läsas. ”De åtalade gärningarna i denna stämningsansökan begicks när A I hade permission från den psykiatriska tvångsvården han var föremål för i Västervik.”


Här kommer ett litet smakprov på några sms som han skickade under en och samma dag till en fd. flickvän.

2015-05-25:

”Jag kommer döda dig”

”Tro mig jag kommer”

”Om du inte tar tillbaka mig”

”Jag kommer vänta tills du går ut med hundarna och skjuta dig”

”Jag kommer en dag vänta tills du går ut med hundarna, sen peppra dig med kulor”

”Bara vänta din lilla jävla hora, du har max en månad kvar att leva”

”Du kommer inte hinna fylla 20 innan jag tagit ditt liv det svär jag på allt”

”Jag har pistol jag har tvekat mycket men snart kommer det fan smälla”

”Du är en fitta mot mig, du ger mig inte ens en chans, jag har velat mycket fram och tillbaka men

snart går jag fan ner till källaren och hämtar min gun och kommer och avrättar dig hemma hos dig på

plats”

”Problemet är att du förstört mitt liv, varje dag överväger jag ifall jag ska komma och skjuta dig eller

inte, snart går gränsen och jag går all in tro mig eller ej”

”Du vet mycket väl att jag är kapabel till att få ett flipp hämta min gun och avrätta dig”

”Okej var kaxig nu, vi ska se hur kaxig du är när den kalla är riktad mot din panna din jävla hora”

”Nu har jag verkligen bestämt mig, jag kommer döda dig”

”Lägg till mig på snap då!! Så får du en bild på det som kommer ta ditt liv din smutsiga orre”

”För jag kräver ett sista möte, antigen ett blodigt eller ett fredligt det är upp till dig”

”Om du vill, då blir det ett fredligt möte! Annars om jag får tag på dig ofrivilligt så kommer jag

knulla Dig”

 

Många känner nog igen språket och vilka som brukar uttrycka sig på det sättet.

 


Dom B 3017-15

Döms för medhjälp till allmänfarlig vårdslöshet och ringa narkotika brott till fängelse 3 månader. Han har tillsammans med två andra försökt att sätta eld på Berga centrum ännu en gång men branden upptäcktes av två poliser som kunde gripa A I på plats.


Dom B 1488-16

Döms för misshandel, olaga hot, ofredande, hot mot tjänsteman och ringa narkotika brott till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Fem personer tilldöms skadestånd på totalt 36 000 kronor.

I domen kan följande läsas.


”Hon hamnade i soffan och A I matade slag mot henne och skrek

att han skulle ”fucking döda henne”. Hon vet inte om slagen var med öppen eller

knuten hand eftersom hon inte såg. Fyra-fem slag träffade i huvudet och på läppen.

Hon lämnade korrekta uppgifter vid polisförhöret. Hon fick en sprucken läpp där

hennes besvär försvann efter tre dagar och bulor som försvann för tre dagar sedan.”


I många av domarna handlar det om olaga hot, ofredande och misshandel av tjejer/kvinnor. Jag anser att det borde vara fler som läser domar från tingsrätten för att verkligen få en uppfattning om hur vissa personer med annan kultur och religion uppträder mot tjejer och kvinnor. Det skulle förmodligen öppna ögonen på många fler.


Att Feministerna blundar för detta vet nog de flesta vid det här laget. Att media gör detsamma är nog tyvärr inte så många medvetna om. Gärningsmännens bakgrund döljs alltid enligt de så kallade pressetiska reglerna.

 

Desto fler brott som hänger ihop med gärningsmannens kulturella eller religiösa bakgrund, desto mer mörkar media.


Enligt Skatteverket har den nu 22-årige ”bergabrännaren” aldrig deklarerat någon beskattningsbar inkomst. I den senaste domen kan man läsa följande.


”Han sprang för att han hade hasch på sig, han kan inte få jobb så han måste sälja knark.”

 

Vem tror A I skulle vilja anställa en person med den bakgrunden och det brottsregistret?

Han är däremot aldrig dömd för knarkförsäljning, något som jag tycker är märkligt att polisen och åklagare inte lyckats fälla honom för, trots att han berättar det i tingsrätten. Det borde ge ytterligare några år bakom lås och bom.


Bergabrännaren har skulder på närmare 117 000 kronor enligt Kronofogdemyndigheten. Fram till den senaste domen. Det handlar om 9 skadestånd, 4 brottsofferfonden och rättshjälp. Enligt domarna 93 500 kronor i skadestånd, 3 100 kronor till brottsofferfonden och 615 kronor för ett urinprov. Med tanke på att det utgår ränta på skadestånden så innebär det sannolikt att ingen av brottsoffren fått ut en enda krona i skadestånd med tanke på att skulden hos Kronofogden ligger på ca 117 000 kronor.


I den senaste domen tilldöms ytterligare fem personer skadestånd på totalt 36 000 kronor. Detta belopp kommer sannolikt läggas till skulden hos kronofogden under hösten när byråkratin har malt färdigt.


Då kommer 14 ungdomar gå och vänta på sitt skadestånd som de blivit tilldömda i det svenska rättssystemet. Sannolikheten att det skall få några pengar är minimal med dagens rättssystem.


Vilken tilltro till vårt rättssystem får dessa ungdomar?


Jag anser att de personer som dömts att betala skadestånd men som inte anstränger sig det minsta för att göra rätt för sig skall sättas i ”skadeståndsarbete” efter ca 1-2 år om det inte börjat betala av på sitt skadestånd! Det vill säga de skall tvingas att arbeta av skulden i något lämpligt arbete som t.ex vedhuggning, skräpplockning i dikeskanter längs vägarna, rensning av rabatter i parker, bärplockning o.s.v


Brottsoffren som tilldömts skadestånd skall inte bli offer ännu en gång på grund av ett rättssystem som inte fungerar.


Av Thoralf Alfsson - 16 augusti 2016 11:45

Jag har jobbat lite med nya infoblad för kommunnivå. Jag har tagit fram ett exempel för Nybro kommun men jag kan erbjuda samma upplägg för samtliga kommuner inom Kalmar län om intresse finns.


Om jag får ekonomiskt stöd och det finns personer inom kommunerna som är villig att dela ut dessa infoblad kan jag beställa infobladen hos tryckeriet. Tryckkostnaden ligger på ca 30-50 öre/st beroende på hur stor beställningen blir. Jag bör helst beställa totalt minst 2 500 per kommun.


Om du vill beställa så sätt inte in några pengar förrän jag meddelar att jag fått ihop tillräckligt stort antal för att beställa till tryckeriet. Skicka först bara ett mejl med önskat antal och vilken kommun det gäller.


10st  15 kronor (porto 12 kronor + blad ca 3 kronor)

100st  90 kronor  (porto 49 kronor+ blad 60 kronor)

250st  150 kronor (porto 49 kronor + blad 100 kronor)



Vill du stödja eller beställa infoblad kan du antingen använda Swish till 072-5179099 eller sätta in pengar på konto. Om du beställer infoblad glöm inte att skicka ett mejl med leveransadress och antal till thoralf.alfsson@telia.com

 

Konto

Thoralf Alfsson

Swedbank

Clearing nr.  83931

Konto nr.  2530030291

 

Så här ser det 4-sidiga infobladet ut för Nybro kommun. Klicka på bilderna för att se dem i full storlek.


 

 

 

 

Av Thoralf Alfsson - 15 augusti 2016 20:39

Är det någon med goda kunskaper som kan ange vad den här bilden visar och till vilken organisation som mannen tillhör. Det finns ju ett antal bokstäver och märken på västen. Bilden ingår i en granskning jag jobbar på. Tacksam för svar.


Har fått svar väldigt snabbt. Abu Azrael aka "Angel of Death".

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Abu_Azrael

 

Stort tack till mina läsare!


 

Av Thoralf Alfsson - 15 augusti 2016 07:30

Vid midnatt inträffade en explosion utanför min bostad i Kalmar. Jag var själv inte hemma just då men mina grannar rapporterade vid ca 01:00 vad som hänt.


 


Jag tror knappast att denna explosion var riktad mot mina grannar utan jag funderar på om jag skall tolka det som någon form av varning till mig. Den senaste veckan har sajten Inte rasist men hängt ut mig flera gånger och fått hjälp även av Expressen det har ju inneburit att mängder av obehagliga kommentarer förekommit på framförallt Inte rasist mens facebooksida. Men jag blev också tvungen att ändra inställningar på min FB-sida för att stoppa flödet av kränkande kommentarer.


Jag fick dessutom ta emot något som jag upplever som ett hot i förra veckan från en grovt kriminell person. Jag håller även på med ett gräv om BCG och nämnde det i det blogginlägg jag la upp sent under söndagskvällen (ca 22:15).


”Imorgon kommer jag sannolikt skriva ett långt blogginlägg om Bergabrännaren. Då kommer säkert nya hot från BCG.”

 

Kan någon inom BCG ha läst det och agerat omgående? Det nämns nämligen en moped av vittnen i samband med explosionen.

 

Det märkliga är att polisen uppenbarligen ser det som en lugn natt i Kalmar enligt media.Men det är ju klart att det är skillnad om det sker en explosion utanför en sverigedemokrats bostad eller utanför ett tänkt boende för ensamkommande barn.


 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards