thoralf

Alla inlägg under augusti 2016

Av Thoralf Alfsson - 26 augusti 2016 09:50

 


I onsdags startade politiken upp på allvar för min del i Kalmar. Första mötet i samhällsbyggnadsnämnden efter sommaren. Mötet startade med en 1,5 timme lång utbildning i HBTQ-frågor. En utbildning som uppenbarligen alla skall gå. Nu lägger jag ingen större vikt vid dessa frågor då jag anser att det finns betydligt viktigare frågor att belysa och utbilda både tjänstemän och politiker i på kommunal nivå.


Men efter att jag lyssnat på kursledaren i drygt en timme hade jag gjort många egna reflektioner över de exempel på hur HBTQ-personer bemöts i samhället. Hur de diskrimineras enligt den lagstiftning som vi har instiftat i vårt land.


Jag passade på att berätta för hela nämnden att jag kände igen mej i nästan allt som sagts trots att jag inte tillhör gruppen HBTQ-personer, utan jag är hetero i allra högsta grad och en riktig CIS-person. Nej, jag har utsatts för exakt samma sak på grund av att jag är Sverigedemokrat. Bara under de senaste månaderna har jag utsatts för kränkande tillmälen och verbala påhopp, jag har mottagit hot och någon placerade till och med en sprängladdning utanför min bostad. Tidigare har jag även utsatts för misshandel, fått fönsterrutor krossade, blivit ofredad och utsatts för skadegörelse både på min egendom och på andras egendom, vilket ändå sannolikt varit riktad mot mig. T.ex klotter på väggar, gångtunnlar och elskåp i närområdet.


Men i mitt fall är det ingen som bryr sig i samhället. När det gäller HBTQ-personer så är hela etablissemanget på tårna för att motverka och lära upp befolkningen vad som är rätt och fel.

I mitt fall har vi till och med en journalistkår som istället gör allt för att stigmatisera mig och andra Sverigedemokrater. Vi har till och med en socialdemokratisk statsminister som går i spetsen för denna stigmatisering genom att kalla mig och andra sverigedemokrater för både fascister och nazister. Media gör istället allt de kan för att öka på hatet och fientligheten mot oss Sverigedemokrater. Om någon Sverigedemokrat sparkas från sin arbetsplats eller utesluts från facket så jublar mediekåren och alla som säger sig stå bakom alla människors lika värde och som kämpar för alla HBTQ-personer. Det är horribelt!


Det blev ganska tyst i nämnden en stund!


När mötet var avslutat och jag skulle lämna lokalen kom en moderat politiker fram och berättade att det jag sagt hade gått rakt in i hjärtat på honom. Han ville be om ursäkt för att om han själv bidraget till att jag kände som jag gjorde. Vi har nämligen haft våra dispyter och debatter men det har alltid skett i det politiska rummet, som t.ex kommunfullmäktige. Det tycker jag är en helt annan sak, där ska vi på ett ärligt sätt kunna puckla på varandra verbalt och utan personangrepp.


Jag uppskattar verkligen det han uttryckte och den insikt om förståelse som han fått och som jag försökte förmedla. Han steg många grader i respekt i mitt anseende. Jag hoppas att det var fler bland politikerna och tjänstemännen som lyssnade på vad jag försökte uttrycka.


Kom ihåg att i Diskrimineringslagen ingår inte politisk hemvist som en grund för diskriminering!

 

Jag tror att till och med media hade blivit fälld flera gånger om även politisk hemvist varit en grund för diskriminering. Både Thomas Mattsson och Jan Helin hade blivit dömda för diskriminering. För att inte tala om ett antal lokala ljushuvuden som den i Länstidningen i Östersunds som menade att Jimmie Åkesson och sverigedemokrater skulle giftbesprutas, som kackerlackor. 


Tänk om det istället varit HBTQ-personer som framställts på det sättet i Länstidningen i Östersund? Kan ni föreställa er reaktionerna?

 

Inte undra på att jag tappat orken och energin med tanke på den journalistkår (det finns undantag) vi har i landet. Bokmässan och utestängningen av Nya Tider är bara ett symptom på den "röda sjukdom" som drabbat vårt land.  


PS

Igår överskattade jag min egen förmåga. Har börjat åka rullskidor. Igår var det tredje gången jag ställde mig på rullskidorna. Det blev ett för långt pass med 25 km. Låg som en dö sill på golvet när jag kom hem och trodde jag skulle förlora medvetandet en stund. Det var faktiskt lite obehagligt och otäckt en stund.

Av Thoralf Alfsson - 25 augusti 2016 17:04

 


Igår slog Barometern upp stora rubriker i tidningen över att biskop Fredrik Modéus var mycket imponerad av besöket tillsammans med Stadsmissionen vid tiggarlägret i Kalmar. Det så kallade Salvelägret. Vi var nog många som reagerade och förvånade över att biskopen besökte Salvelägret men som sagt från Svenska Kyrkan kan man snart förvänta sig vad som helst.


Idag är det helt andra rubriker i media!

 

Nu visar det sig att en av kvinnorna i sällskapet som besökte Salvelägret tillsammans med biskopen blev sexuellt antastad under besöket.


 


”Vid ett tillfälle, när hon samtalade med en man, kom hon en bit bort från övriga i gruppen. Ganska snart ska fler män ha anslutit. Och hon blev ofredad genom att hon flera gånger blivit tafsad på bröstet.”

 

Kom också ihåg att Barometerns journalist Anders Blank följde biskopen och hans sällskap vid besöket i Salvelägret. Men Anders Blank uppmärksammade tydligen inget av tafsandet!

 

Jag har under de senaste veckorna tagit upp Salvelägret vid ett flertal gånger på bloggen.


http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/08/02/11346895-brandkaren-till-salvelagret-ikvall/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/08/17/11353075-bajs-anmals-inte-av-netto/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/08/18/11353536-tiggeriforbud/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/08/19/11353803-ar-vart-rattssystem-ett-stort-skamt/


Så sent som igår diskuterade jag med kommunens miljöchef angående att man eldar kablar för att komma åt metallen och det stora antalet skrotbilar vid Salvelägret. Mitt syfte med alla uppgifter jag begärt ut är givetvis att sätta fokus på Salvelägret så att Socialdemokraterna tvingas inse att de måste stänga Salvelägret.


Nu ikväll går moderaterna ut och kräver att Salvelägret skall stängas! Förra året försökte Sverigedemokraterna stoppa tiggeriet genom att införa en ny regel i den lokala ordningsstadgan men då röstade Moderaterna nej till förslaget, tillsammans med övriga partier i 7-klövern.


Givetvis stödjer SD att Salvelägret skall stängas. Dessa romer skall inte få en positiv särbehandling av Kalmar kommun då de inte ens är svenska medborgare. De skall givetvis också följa svensk lag, något som myndigheterna skall se till att de efterlever. Men så sker inte just nu i Kalmar och det är framförallt Kalmar kommun som brister i tillsynen.


Av Thoralf Alfsson - 24 augusti 2016 16:36

Fick idag flera brev från polisen. Anmälningen om hot är nedlagd men även den anmälan som upprättades efter en explosion utanför min bostad är nedlagd. Jag är dock inte särskild förvånad.


Jag tycker i varje fall att det är märkligt att ingen från polisen hört av sig och frågat om jag varit utsatt för något hot eller liknande som skulle kunna kopplas till den explosion som inträffade utanför min bostad. Jag tror inte polisen själva har ”synkat” dessa händelser. Det ser ut som att anmälningarna har hanterats var för sig. 

http://www.barometern.se/kalmar/alfssons-sd-anmalningar-laggs-ner/




En annan kommun i länet som kommer få det väldigt besvärligt är Hultsfred kommun. Migrationsverket har tidigare haft kontor i Hultsfred men man flyttade det till Högsby om jag kommer ihåg rätt.


Hultsfred har haft en minst sagt tråkig befolkningsutveckling. Enligt SCB har antalet personer med svensk bakgrund minskat från 13 513 personer 2002 till endast 11 170 personer 2015. Det innebär en minskning på 2 343 personer. Samtidigt har antalet personer med utländsk bakgrund ökat med 1 369 personer till 2 749. En ökning med 100 procent sedan 2002.


Nu har var femte person i Hultsfred utländsk bakgrund!

 

 

 

Kostnaderna för asylhanteringen inom Hultsfreds kommun har gått i taket och är nog högst av alla kommuner i Kalmar län. Till och med mycket större än Kalmar kommun som har 4 ggr så stor befolkning.


 


Kostnaderna för etableringsersättningarna rakar också i höjden.


 


Detsamma gäller arbetslöshetssiffror i Hultsfred. En arbetslöshet på 50 procent hos personer med utrikes bakgrund. 


 

 

Nu inväntar vi bara nödropen från dessa kommuner som kommer gå i väggen om ca 1-2 år!



Av Thoralf Alfsson - 22 augusti 2016 23:41

POLISEN

Under den senaste månaden har jag gjort flera polisanmälningar. Jag har anmält landshövding Stefan Carlsson och en tjänsteman på länsstyrelsen. Jag har även anmält något som jag uppfattar som ett hot. Den sista anmälan gjorde jag via telefon och 114 14. Jag var medveten om att detta kunde ta lite tid så jag var förberedd att få vänta i telefonen.


När jag ringde var det 158 före i kön! Någon beräknad väntetid uppgavs inte av det automatiska systemet som polisen har. Väntetiden blev ca 40 minuter. Tror ni detta påverkar hur många anmälningar som polisen får in? Framförallt när det gäller mindre brott.


Bemötande var dock väldigt bra när jag kom fram och det vill jag ge betyg 5 av 5 möjliga. Mycket bra!


Jag har i alla fall begärt att få en bekräftelse på min anmälan men det tycks som att polisens datasystem är överbelastat eller har brister. Jag har ännu inte fått någon bekräftelse på någon av anmälningarna. Det verkar som Dan Eliassons myndighet bara fungerar sämre och sämre för varje dag!


Det märkligaste är dock att polisen fortfarande inte hört av sig angående den explosion som inträffade vid min bostad för drygt en vecka sedan. Jag kommer kontakta polisen och ställa lite frågor.


BANKEN

 

 


Jag fick en mindre chock när jag idag skulle göra ett bankärende på Swedbank i Kalmar. De har byggt om sina lokaler. Jag undrade faktiskt om jag kommit till en bank? All självservice med bankomater och insättningsautomater är borttaget, nu kom man bara till en stor ödslig lokal. Innanför en glasvägg såg det ut som någon höll en utbildning. Jag måste sett ut som ett stort, stort frågetecken!


Jag upptäckte dock en dörr in till ”utbildningslokalen” där det stod en kvinna som såg ut att kunna vara anställd på banken. Kvinnan frågade vad jag hade för ärende och jag svarade en överföring av pengar. Och hon undrade omgående om jag inte kunde göra det på internetbanken. När jag upplyste om att det gällde ett dödsbo fick jag en kölapp med nummer 485. Då insåg jag att ”utbildningslokalen” inte var en utbildningslokal utan alla människor satt och väntade på sin tur att få komma fram till de två ståborden, där privatpersoner betjänades. Det var inga kursledare utan banktjänstekvinnor. Just då betjänades nummer 464. Jag upplystes om att jag säkert skulle hinna med något annat ärende på stan innan det blev min tur.


Jag gick till Stadium och köpte ett par långa shorts som jag skall använde när jag åker rullskidor. När jag kom tillbaka till Swedbank, ca 20 minuter senare betjänades nummer 471.


Jag satte mig då på gågatan utanför banken och ringde upp min privata bank, Lönneberga Sparbank för att öppna ett nytt fasträntekonto. Min bankkontakt var dock upptagen av en kund men hon ringde upp mig efter ca tre minuter. Vi ordande allt med nytt fasträntkonto och överföring av önskat sparbelopp ock så vidare per telefon och hon skickar de papper jag skall skriva under till mig i Kalmar. Vilken service! Det är inte första gången heller. När jag kom in på Swedbank igen betjänades nummer 476.


Klockan 14:14 var det äntligen nummer 485 och min tur hos Swedbank. 52 minuters väntetid för att utföra en banköverföring till två konton.


Swedbank i Kalmar vill att jag flyttar över alla mina bankaffärer till dem från Lönneberga sparbank eftersom jag bor i Kalmar. Jag har dock aldrig övervägt det och kommer definitivt inte att göra det efter dagens upplevelse och övningar. En liten bank är guld värd!


Jag är dock förvånad över att så många människor accepterar hur myndigheter och företag hela tiden försämrar den personliga servicen steg för steg.


Det finns väl bara ett statligt företag som förbättrat sin service de senaste decennierna! Systembolaget! Många minns säkert de långa köerna på bolaget när man handlade över disk. Hur många ungdomar eller personer under 30 år vet vad ”en halv böj” är får något idag?


Av Thoralf Alfsson - 21 augusti 2016 11:24

 


Hade många samtal under fredagen. Var en vända på stan och handlade, träffade ovanligt många personer som ville samtala med mig, deltog i ett internt möte och träffande sedan även en SD-politiker från en annan del av landet och hade ett trevligt samtal, dock en del mindre rolig information som gör att man blir bekymrad över hur vi behandlar och respekterar varandra.


Vissa dagar blir man fruktansvärt besviken! När besvikelserna och andra negativa händelser staplar sig på varandra under en tid funderar man på om alla uppoffringar verkligen är värda sitt pris. Jag har sista veckan utsatts för ett hot på grund av ett gammalt blogginlägg av en grovt kriminell person som nyss avtjänat ett 6-årigt fängelsestraff, ett hot jag tar på absolut största allvar.


I söndagsnatt, vid midnatt, exploderade något utanför min lägenhet. Jag var själv inte hemma men mina grannar informerade mig under natten. Kommunens egen säkerhetsansvarige som bor ca 1,5-2km från min bostad hörde explosionen och undrade vad det var. Det var alltså en väldigt kraftig explosion, sannolikt var syftet att skrämma mig. Media har nonchalerat händelsen mer eller mindre fullständigt. Polisen har heller inte kontaktat mig. Hur tror ni mina grannar ser på mig efter en sådan händelse, i synnerhet den familj som har barn. Tror ni att de vill ha mig kvar som boende i samma hus? Tror ni att de önskar att jag flyttar?


De reaktioner som kommer efter en sådan händelse är inte roliga. Men även de reaktioner som uteblir kan göra mig ledsen och besviken.


Men det är inte det enda som hänt den senaste veckan.


Tänk om jag kunde visa med siffror vad min blogg betytt för många sd-medlemmar och sympatisörer. Hur många som blivit medlemmar i SD, där min blogg varit en bidragande orsak. Jag vet efter alla mejl, telefonsamtal och människor som jag träffat på våra landsomfattande möten som berättat att deras första kontakt med SD var genom min blogg. Att många av dessa idag finns i de lokala styrelserna, över hela landet. Utvecklingen i antalet läsare av bloggen har också varit positiv varje år med en topp på över 100 000 unika besökare under en månad. Jag vet att det bland våra politiska motståndare inom 7-klövern både finns de som gillar bloggen och tackar mig för mina blogginlägg och avslöjanden, och att det finns de som är mycket kritiska. Idag vet jag dock inte om min blogg ses som något positivt eller rent av negativt av ledande personer i partiet.


Den feedback och det stöd jag får från mina läsare är dock ovärderlig för mig. Ett stort tack till alla läsare som hör av sig på det ena eller andra sättet. Jag vet att det finns många personer ute i landet, en del som inte är medlemmar i partiet men ändå jobbar aktivt för SD och stödjer partiet ekonomiskt eller mina egna ”projekt”. Mitt lilla ”skatteavdragsprojekt” har väckt väldigt stor uppmärksamhet och engagerat väldigt många och inte minst lockat väldigt många nya läsare till bloggen. Ett stort tack!


Men vissa dagar tappar man båda ork, energi och lust att engagera sig. Lika bra och sätta sig ner och vänta på att någon annan gör jobbet, precis som så många andra gör i samhället. Det är ju alltid någon annan som förväntas göra det. Egna initiativ är inte alltid positivt har jag förstått, mer än en gång. Tro inte du gör något bra, bara för att du är engagerad och kommer med idéer och uppslag, som du också förverkligar och genomför. Efter den senaste veckan gick faktiskt luften ur mig. Jag känner mig både tom och innehållslös!


Jag är också bara en vanlig människa!

Av Thoralf Alfsson - 20 augusti 2016 20:30

 


Migrationsverket har slagit klorna i lilla Högsby kommun som ligger i Kalmar län. 7-klöverns politiker var överlyckliga när Migrationsverket byggde kontor och egna lokaler för ett antal år sedan i den lilla kommunen med bara 5 800 invånare. 7-klöverns politiker hoppades på ett antal nya jobb i kommunen men räknade uppenbarligen inte med en stor inflyttning av flyttingar.


 


Sedan 2002 har antalet invånare med svensk bakgrund minskat med hela 1 088 personer fram till 2015. Däremot har antalet personer med utländsk bakgrund under samma period ökat med hela 645 personer. Här kan vi verkligen tala om ett befolkningsutbyte! Nu har snart var fjärde person i Högsby utländsk bakgrund. För några decennier sedan fanns det bara lite finnar och en och annan grek eller jugoslav i Högsby kommun.


Frikyrkornas lokaler övertas av islam och blir moskéer! Undrar om 7-klöverns politiker fortfarande är överlyckliga över det nya Högsby!


Och det kommer bara bli än värre i Högsby. Det är bara att titta på utvecklingen av etableringsersättningen i den lilla kommunen. Efter två år går kostnaden över till kommunen från Försäkringskassan.


 


Om 7-klöverns politiker ändå inte förstår att Högsby kommun står inför stora "utmaningar" bör de titta och granska statistiken från Arbetsförmedlingen. Reagerar de inte på dessa siffror så anser jag att de är hjärndöda eller fullständigt inkompetenta!


 


Om inte staten går in med stora bidrag årligen till Högsby kommun kommer välfärden, skola, omsorg och vården fullständigt krackelera i den lilla kommunen. 

 

Vi står inför en systemkollaps!

Av Thoralf Alfsson - 19 augusti 2016 19:30

KAMMARRÄTTEN AVSLÅR MIN ÖVERKLAGAN


Landshövdingen Stefan Carlssons telefonsexsamtal kan vara kränkande för honom själv och därför avslår i huvudsak Kammarrätten min överklagan av länsstyrelsen sekretessbeslut av telefonfakturorna.


Motiveringen är minst sagt pinsam från Kammarrätten som hänvisar till lagens förarbete ”att sekretess gäller för uppgift som rör enskilds hälsa eller sexualliv”. Med andra ord fd. landshövdingen Stefan Carlsson kan bli kränkt därför skall sekretessen kvarstå för telefonfakturorna.

 

När jag läste domen trodde jag att jag fått rätt och att sekretessen skulle rivas upp men när jag läser domen och kontrollerar alla fakturanummer så framgår det att sekretessen tas bort på fakturor som egentligen aldrig varit sekretessbelagda av länsstyrelsen, fakturor där det inte finns några telefonsexsamtal. Det är en absurt dom från Kammarrätten!


Jag har ju även polisanmält fd. landshövding Stefan Carlsson. Undrar om uppgifterna även är sekretessbelagda för Åklagarkammaren i Kalmar. I det här landet gäller det ju att skydda sina egna inom det politiska etablissemanget.


Radio Kalmar har uppenbarligen inte läst domen ordentligt eftersom de skriver följande på nätet.


 


Vilket även Barometern gör men de har antagligen inte läst domen utan bara plankat uppgifterna från Radio Kalmar. Eller försöker media mörka vad domen från Kammarrätten egentligen innebär?



TIGGARLÄGRET VID SALVESTADEN


Länsstyrelsen i Kalmar har också avslagit en överklagan gällande toalettbodar för allmänheten vid tiggarlägret vid Salvestaden. De som överklagat anser att handlingarna är medvetet ofullständiga och vilseledande för att dölja svartcampingen vid parkeringen vid Salvestaden.


Länsstyrelsen avslår överklagan med bland annat motiveringen att det inte går att bevisa att det bedrivs en olovlig camping på området.

 

Detta är helt absurt! Är vårt rättssystem ett stort skämt. Har Länsstyrelsens handläggare överhuvudtaget besökt platsen? Det är en parkeringsplats som ockuperats av drygt 20 husvagnar med minst 50 personer boende där under närmare ett år. Vad är det om inte en olovlig camping.


 


I nästa vecka kommer jag begära ut alla handlingar angående detta ärende hos länsstyrelsen och Kalmar kommun.


Vi får dock inte glömma bort att idag är Malin Almqvist länsråd och till förordnad landshövding för Kalmar län och högsta chef på Länsstyrelsen i Kalmar län och att hon är sambo med det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson i Kalmar kommun där Salvecampingen ligger. Det är så kallad delikatessjäv så det skriker om det!

 

 

SVENSK YTTRANDEFRIHET ETT SKÄMT

 

Beslutet att låta Nya Tider delta vid Bok och Biblioteksmässan har dragits tillbaka efter protester från vänsterorgnaisationer. Temat för årets bokmässa är Yttrandefrihet! Det blir med andra ord en parodi eller ett skämt på svensk yttrandefrihet. Arrangörerna borde skämmas! Läs artikel i GP.


Jag förutsätter att alla ledarskribenter som är för yttrandefrihet tar upp detta på ledarsidorna imorgon ellere senast på måndag. Annars vet vi att det inte menar allvar med yttrandefriheten. Nu väntar jag på hur Barometern och Östra Småland ledarsida ser ut imorgon.

 

PS

Jag vill också passa på att tacka för det ekonomiska stöd jag fått från många personer för att kunna fortsätta bedriva min granskning nu när man börjar kräva betalning för offentliga handlingar. Ingen nämnd och ingen glömd. Jag har fått bidrag i alla storlekar från 50 kronor upp till 1 000 kronor. Stort tack! Det öppnar faktiskt upp för nya möjligheter.


En liten påminnelse till våra SD-medlemmar i Kalmar län. Det finns fortfarande platser kvar i vår buss till Jimmies sommartal nästa lördag i Sölvesborg. Bussen utgår från Oskarshamn. Häng med och träffa andra SD-medlemmar.


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards