thoralf

Direktlänk till inlägg 18 augusti 2016

TAR BETALT FÖR HANDLINGAR

Av Thoralf Alfsson - 18 augusti 2016 08:35

Det politiskt korrekta samhället och den mörkning av integrationsproblemen som pågår har gett upphov till att många aktörer nu begär ut handlingar från myndigheter. Eftersom man heller inte litar på att media rapporterar på ett objektivt och sakligt sätt. Alla inser nog också att media har en politisk agenda med huvudsyfte att inte gynna Sverigedemokraterna.


Därför börjar nu myndigheter ta ut betalning för att lämna ut handlingar då detta nu har blivit mer och mer förekommande. Länsstyrelsen i Kalmar är ett exempel på detta. Barometern har nu själva drabbats av detta och skrev nyligen om det i tidningen.


http://www.barometern.se/kalmar/lansstyrelsen-tar-betalt-for-handlingar/


I förra veckan fick jag själv följande mejl från Kalmar tingsrätt.


 


Att media kan betala lite borde inte vara något större problem då de ofta begär ut stora mängder dokument. Att privatpersoner skall tvingas betala om de begär ut några pdf-filer är jag betydligt mer tveksam till om det inte görs mer systematiskt. Utan tvekan blir detta ett sätt att förhindra alternativa sajter från att kunna få fram upplysningar om brott eller vårdslös hantering av skattemedel.


Det innebär sannolikt att jag måste begränsa mina begäran om att få ut offentliga handlingar då det kan bli väldigt kostsamt enligt Länsstyrelsens ”prislista” med 80 kronor för varje påbörjad tiominutersperiod. Vilket innebär 480 kronor/timma i arbetstid.


Den som vill stödja min blogg så att jag kan fortsätta med mina granskningar kan antingen använda Swish till 072-5179099 eller sätta in pengar på konto.

 

Konto

Thoralf Alfsson

Swedbank

Clearing nr.  83931

Konto nr.  2530030291

 
 
Ingen bild

Rune

18 augusti 2016 09:03

Jag förstår inte riktigt?
Att hämta PDF-filer som ligger på myndighetens hemsida kan ju inte medföra någon kostnad eller arbetsinsats från myndighetens sida? Vad är det de vill ha betalt för?
Det är väl ändå myndighetens skyldighet att tillhandahålla offentlig information till de intresserade medborgarna?

 
Ingen bild

Hacke

18 augusti 2016 09:05

Inlägg till den tidigare tråden om zigenarplågan som tyvärr hamnar lite skymundan så fort en nytt inlägg presenteras:

Ordning och reda är Löfvens floskelmantra nummer ett. Var det så han inbillade sig att det skulle bli med regeringens s k kraftåtgärder mot tiggeriet. Miljonerna vräktes ut både på här och i Rumänien, att läggas till alla vi redan pytsat ut på området via pengaslukande monstret EU. Jag kan med egna ögon bara konstatera hur eländet växer dag för dag i mitt närområde. De gamla tiggarna har permanentat sin tillvaro medan nya hela tiden fyller på med sina ”verksamheter” vid sopstationer, som dörröppnare och annat som ”bygger vår välfärd” enligt en annan känd landsförrädare. Vad övriga gör kan vi dagligen läsa om mellan raderna i mörkningsmedias genomgång av de numera minst lika filtrerade polisrapporterna.
Men så här är det ju med allt regeringen gör på alla områden. Storslagna presskonferenser där man presenterar ”lösningar” som vi alla sedan bara kan konstatera slutar i fullblodsfiaskon efter bara något år.
Senaste exemplet på dessa spektakel såg vi igår då Ygeman och Johansson skulle ”ta krafttag” mot bilbrännarna, bara ett av de många nya fenomenen vi har berikats med i den heliga mångkulturens namn.
Tack vi behöver inga utvärderingar på detta heller. Vi är redan överbevisade om att och 7-klövern och verkligheten är totalt inkompatibla.

 
Ingen bild

Lewren

18 augusti 2016 09:08

Ska inte dessa människor jobba för oss? Varför ska man betala för något man redan betalt för (skatt)?! Är de så oförmögna att jobba mellan kafferasterna som vi betalar dem för så kanske vi bör digitalisera hela deras verksamhet (avskaffa tjänstemännen) så att det kan effektiviseras och automatiseras som man normalt gör i en verksamhet där man annars hade varit beroende av att ta ansvar för de finansiella medel som finns till ens förfogande. Det är uppenbart att dessa människor aldrig haft ett riktigt jobb i sitt liv.
Fan vad lack jag blir på sånt här. Tjänstemän som tror att folket är här för att tjäna dem har kommit HELT fel. De finns här för att tjäna oss, och inget annat!
Har de dåligt med tid får de väl inrätta ett kö-system för uthämtning av handlingar eller något, men att lägga ytterligare kostnader på människor i ett samhälle som har några av världens högsta skattesatser är så Satans absurt!

Istället för att be folk om pengar Thoralf, så kunde du ju uppmanat dina läsare på massa att ringa Tingsrätten på daglig basis och berätta för dem hur satans arrogant och vedervärdigt deras uppfattning är om hur vi ska förhålla oss till dem.

Argh, så förbannad jag blir. Vill inte bidra med skatt till detta skitlandet längre.

 
Ingen bild

Nemo saltas sobrius

18 augusti 2016 09:15

Ett visst antal borde vara gratis för privatpersoner. Begränsningen för att mota okynnesbeställare och rättshaverister.

För valda politiker i sitt arbete och för forskare med ett sanktionerat uppdrag borde det vara gratis. Men även dessa kan ha en gräns. Fast då lite mer tilltagen.

Tidningar är visserligen kommersiella men skall även ha en samhällsgranskande funktion. Vilket det visserligen nu för tiden är lite si och så med? Så jag är kluven där.

Thoralf Alfsson

18 augusti 2016 09:36

Ett visst mindre antal är gratis vid tingsrätten men granskar du ett invandrargäng som BCG kan det bli många domar.

 
Ingen bild

Hacke

18 augusti 2016 09:58

Om detta nu är olagligt som Barometern hävdar borde det väl redas ut och om inte det går få rättsliga följder. Tingsrätten skriver ju också lite luddigt i sitt svar till dig; ”… att du med dessa pdf-filer borde ha överstigit…”. Vadå borde? Vad är det som gäller egentligen?
Men oavsett detta är jag självklart villig att pytsa in en peng på ditt konto Thoralf. Det är en ynnest att ha tillgång till en blogg som din i det mediala mörker vi annars är hänvisade till i den här förbannade demokraturen. Att den dessutom är öppen och kommunikativ med sina läsare är ytterligare en avgörande och väsenstor skillnad mot den skattekunderstödda yttrandefrihetsfientliga skammedian.
Jag skulle aldrig i min vildaste fantasi betala en krona till traditionell media i någon form. Förutom då det tvingande biståndet till hjärntvätten som tas ut via skattesedeln i form av press-/distributionsstöd. Däremot stödjer jag med största glädje viss altlernativmedia som numera är min huvudsakliga informationskälla tillsammans med utländsk media.
En peng från mig kommer. Vad säger ni andra? Vad vore en dag utan Thoralfs blogg?

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

18 augusti 2016 10:05

@Thoralf

Avdragsberättigat? I din tjänst som politiker?

Thoralf Alfsson

18 augusti 2016 11:12

Intressant fråga. Borde absolut vara avdragsgillt i vissa fall. Definitivt när det gäller Länsstyrelsen men knappast när det gäller Tingsrätten. Men Skatteverket kanske anser att partistödet skall användas till detta inte arvoden till politiker.

 
Ingen bild

Hm

18 augusti 2016 10:31

I och med detta sätts offentlighetsprincpen ur spel. Sammma sorts tänkande som när man säger att om du inte är nöjd med vad tidningen skriver eller tar in för artiklar får du starta en egen tidning.

 
Ingen bild

Lewren

18 augusti 2016 10:41

@Rune Exakt!
Digital information är mer eller mindre gratis att ta del av. Att lägga upp digitalt material är något som görs en gång, men sedan kan dra nyttas av oändligt med gånger. Trafik-kostnaden som möjligen faller på detta är så oerhört liten att även om man skulle kräva ut alla uppgifter om allt, som någonsin skapats av svenska staten skulle det fortfarande inte röra sig om summor som inte ens behövs nämnas.

Jag misstänker detta är en taktik som används för att försinka människor som annars skulle kunna bidra med riktig information till medmänniskor.

 
Ingen bild

Joho

18 augusti 2016 10:49

Apropå bilbränder Daniel Swedin i AB tycker man ska korta sommarlovet i skolan hur naiv får man va tror han verkligen att dessa ligister går i skolan ha ha

 
Ingen bild

Rut

18 augusti 2016 10:53

Har inte frågan prövats i förvaltningsdomstolen? Försökte inte Kalmar kommun stoppa utlämnandet av handlingar till en kvinna som begärde ut väldigt stora mängder, men fick avslag på att göra det.

Några 80 kr för att mejla över datafiler verkar helt fel. För papperskopior kan jag tänka mig ett örespris per kopia. Jag fick flera hundra sidor papperskopior av ln och jag tror jag betalade runt 200 kr. Det kändes billigt eftersom det måste ha tagit massor av timmar att leta rätt på pappren och därutöver stå och kopiera och sedan placera in dem igen.

 
Ingen bild

SO

18 augusti 2016 11:22

Jag har tidigare varit i kontakt med tingsrätten i det händelserika Södertälje.

Denna tingsrätt skulle ha betalt för varende PDF-fil jag ville ha via e-post (dvs även den första jag ville se, detta för att få en uppfattning om hur mycket av mina inbetalda skattepengar som går till advokatkostnader i stora mål).

 
Ingen bild

pg

18 augusti 2016 11:32

Kostnader för flyktingar!


http://tino.us/wp-content/uploads/2015/10/kostnad.png

Någon som kan bekräfta?

 
Ingen bild

X

18 augusti 2016 11:38

DDR-Sverige levererar.
Äckligt.
Förslag:
1. Ta hjälp av bulvaner, Thoralf, så fördelas det på fler individer.
2. Öppna ett öronmärkt konto för detta syfte som vi läsare bidrar till så är ju ramarna givna för vad du mäktar med. Kanske kunde summan redovisas löpande på bloggen?

 
Ingen bild

Desinformationsmedia får nu betala priset

18 augusti 2016 12:32

Knappt någon vill betala för lögnerna och vänsterpropagandan

"Fram till 2018 kan lokaltidningskoncernen Mittmedia säga upp 75 procent av sina journalister – enligt en av två planer som presenterades för koncernstyrelsen i juli.
Planen skulle även innebära att alla Mittmedias dagstidningar görs om till gratistidningar.
http://www.dn.se/kultur-noje/mittmedias-plan-kan-sla-hart-mot-lokaltidningar/

 
Ingen bild

C Andersson

18 augusti 2016 12:59

Fallet med den stackars flickan Yara intresserade av olika anledningar. Jag följde rättegångarna och jag läste protokollen på plats. Att skanna dem ansåg jag vara ogörligt på grund av omfattningen. Jag funderade på att fografera av dem. Det hade gått på en dag eller två. Det vore görbart för en som disponerar sin tid. För att man själv ska kunna kopiera krävs att man är på plats och att allt material finns på samma ställe. Att begära ut papperskopior kostar tusenlappar och det är inget för en fattig pensionär att ens tänka på. Om jag minns rätt så fick parterna och även media ut det samlade materialet på DVD. Självkosnadspris på en DVD överlåter jag till någon annan att göra.

Protokoll med mera lades upp efterhand på den tvivelaktiga sajten flashback.se

Jag har en del andra hobbies där man i kontakt med allmäna hanlingar. Det händer att jag beställer kopior på bouppteckningar. Beställer jag bara förstabladet debiteras jag fyra kronor allt som allt. Portot är sex kronor så redan där går de två kronor back. När man beställer kopior på äldre handlingar är det viktigt att man är precis. Måste arkiven leta kan det bli dyrt. Då debiteras man per varje påbörjad kvart.

Jag förmodar att alla eller i varje fall de flesta handligar nuförtiden sparas i pdf-format. Det borde inte vara några problem att skicka över enstaka dokument via epost och omfattande material på DVD.

Man behöver inte tala om vad man heter eller vem man är när man begär ut handlingar. En myndighet har ingen anledning att hålla reda på hur mycket en och samma person begär ut. Det skulle rentav kunna vara olagligt att registrera sådana uppgifter.

100 epostadresser eller fler?

 
Ingen bild

C Andersson

18 augusti 2016 13:44

@Desinformationsmedia får nu betala priset@

Allt beror på ett missförtånd:
http://lt.se/nyheter/sodertalje/1.4183634-mittmedias-agare-vi-ger-ut-papperstidningar-om-tio-ar-ocksa-

Jag har funderat på varför Anna Liljehag slutade på LT. Hon är ju trots allt en ganska vettiga människa.

Hur går det Gota Media. Barometerna och Östran, Blaskan och Sydöstran. Samma skit i olika påsar.

 
Ingen bild

Niklas R

18 augusti 2016 13:49

Antar att du inte begär ut papperskopior eller avskrifter av dessa domar utan att det är digitala kopior i form av PDF som du begär.

Om man läser den förordning som tjänstehenen hänvisar till, http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/avgiftsforordning-1992191_sfs-1992-191 så står det följande:
"15 § En myndighet skall ta ut avgift enligt bestämmelserna i 16--22 §§ för att den efter särskild begäran lämnar ut
1. kopia eller avskrift av allmän handling,
2. utskrift av upptagning för automatisk databehandling,
3. kopia av video- eller ljudbandsupptagning eller utskrift av
ljudbandsupptagning, eller
4. sådana bevis och registerutdrag som avses i 20 §.

Myndigheten skall, när avgift tas ut, samtidigt ta ut ersättning för
portokostnad om försändelsen väger mer än 20 gram samt för
eventuell postförskottsavgift eller annan särskild kostnad för att
med post, bud eller liknande förmedling sända den begärda
handlingen eller kopian till mottagaren. Förordning (1994:356).

16 § Om en beställning omfattar tio sidor eller mer, skall avgift
tas ut för kopior av allmänna handlingar och för utskrifter av
upptagningar för automatisk databehandling enligt 15 § 1 och 2.

Avgiften för en beställning av tio sidor är 50 kronor. För varje
sida därutöver är avgiften 2 kronor.

Myndigheten får besluta om undantag från första och andra styckena
om det finns särskilda skäl.

Första -- tredje stycket gäller även när en handling sänds till
beställaren via telefax. Förordning (1995:687)."

Nu, om vi ser till vad texten säger så kan vi utläsa att detta gäller PAPPERSkopior och avskrifter, inte digitala dokument, ergo hänvisningen till vikt vid porto och telefax.
Så vid begäran att få en PDF så skall ingen avgift tas ut eftersom inget porto tillkommer eller annat extra arbete som kopiering med mera behöver utföras som avgiften skall täcka kostnaderna för.

Därav ska en sådan begäran om betalning bestridas/ överklagas med hänvisning till att avgiftförordningen (1992:191) inte omfatta digitala kopior utan endast reglerar pappers-, ljudband- och videobandskopior.

 
Ingen bild

Malte the Swede

18 augusti 2016 14:57


Rör inte pojkens snopp, Marrrrgot!

Skenheliga Margot Wallström protesterar mot legaliseringen av pedofili i Turkiet!
Samma Margot vars parti Socialdemokraterna år 2001 legaliserade den värsta sortens pedofili i Sverige med en lag som inte bara tillåter vuxna att vidröra små pojkars könsorgan utan även skära bort en bit av organet.

————
Kontaktuppgifter till Margot Wallström
utrikesdepartementet.registrator@regeringskanaliet.se
#31#084051000

 
Ingen bild

Malte the Swede

18 augusti 2016 15:42


Rätt e-postadress till Margot Wallström

utrikesdepartementet.registrator@regeringskansliet.se

Telefon
#31#084051000

 
Ingen bild

Magnus

18 augusti 2016 16:54

Som någon skrev till dig Thoralf, försök att gå ihop med andra personer/partikollegor och begär ut så många handlingar som går.

Att en politiker dessutom ska behöva betala för handlingar för att kunna sköta sitt jobb är märkligt.

Thoralf, har du provat att undersöka om det gör en skillnad om du som privatperson eller du som politiker begär ut handlingar?

 
Ingen bild

khaled

18 augusti 2016 16:57

snart kan ju inte länsstyrelsens personal fly från mångkulturens baksidor. så de sabbar ju för sig själva och sina barn och barnbarn.

hoppas fler personer kan hjälpa till och begära ut handlingar.

 
Ingen bild

khaled

18 augusti 2016 17:04

det man kan göra är att filma verkligheten. ha alltid med dig en filmkamera. man har laglig rätt att filma. klockrent att fånga mordbrännare på film.

fast regeringen gick ut med hårdare tag, mot bilbrännare. Så släpps dom fria!
http://www.friatider.se/misstankt-bilbrannare-slappt-pa-fri-fot

 
Ingen bild

Folkkommissionen mot korruption

18 augusti 2016 17:27


Rattfyllerist från Balkan Aida Hadžialić får 1,5 miljon Kr i ersättning,
av svenska skattebetalarnas pengar!
Hur rimmar detta ihop med principen om 'allas lika värde'?!

------------------
PS
Vi ringde Regeringskansliet idag och ställde frågan ovan och blev kopplade till Kalle Sevilä. Han hade förstås inget svar på frågan.
Under samtalet förnekade Kalle Sevilä att han var sosse.
Detta hittade vi på nätet när vi googlade på Kalle Sevilä:
37. Kalle Sevilä - www.socialdemokraterna.se
www.socialdemokraterna.se/.../37-Kalle-Sevila--
Jag kandiderar för socialdemokraterna för att: Jag tror på ett rättssäkert, harmoniskt och ansvarsfullt Södertälje. KortfaktaKansliråd, 43...


 
Ingen bild

Hasse Pannband

18 augusti 2016 18:49

Hasse har en fråga till Niklas R
Är det rätt att kalla dej en s.k rättshaverist?

 
Ingen bild

Mattias R

18 augusti 2016 19:21

@Thoralf
Har absolut 0 förståelse för länsstyrelsens agerande. De digitaliserar samtliga handlingar och har otroliga mängder som redan färdiga PDFer. Plus att kopiatorerna på kundservice skapar färdiga PDF-filer med en knapptryckning. Att ha mage att vilja ha betalt för det är riktigt uselt. Den senaste 7-8 års perioden har det varit på gång med en dator i receptionen för allmänheten, för att just kunna förenkla för medborgarna. Men är helt säker på VEM som frågar och vill ta del av någon handling och få den skickad till sig.
Men det här är ju en ledningsfråga på länsstyrelsen, inget att lasta tjänstemännen för.

 
Ingen bild

O´ Hyra

18 augusti 2016 19:55

Förra tråden var helt enkelt "skitkul"
Jag minns när jag som en ung knatte följde min moder
på hennes inköpsrundor.

Det var på 50- till 70-talet, och hur vi då fick kryssa
mellan bajs och skithögar på gatorna. Någon som kommer ihåg?

Nej det är bättre nu när man endast bajsar utanför butiker!
Som sagt bajseriet har alltid funnits. Det är bara anmälningarna som har ökat!

kryssa mellan bajs och skithögarna

Thoralf Alfsson

18 augusti 2016 20:56

Jaha, bodde du i Rumänien som barn?

 
Ingen bild

Knaster

18 augusti 2016 20:24

Enligt blaskan Expressen funderar regeringen att förbjuda tiggeri! Man har lyssnat och sett hur övriga Norden gör. Oj det som var SÅ rasistiskt! Förbannade hycklare! Nu införs SD politik på löpande band.

Thoralf Alfsson

18 augusti 2016 20:58

I riksdagen var det rasistiskt! I Kalmar kommunfullmäktige var det rasistiskt!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

18 augusti 2016 20:59

Appropå tråden om bajstiggare !

Läste nyss i AB att det funderas på om tiggeriet ska förbjudas i Sverige.

Det är ett nytt ex. på att regeringen går som en hund efter SD och kommer på att det blir omöjligt att fortsätta med skygglappar mot verkligheten i Sverige.
Detta såg jag för 5 år sedan.
En snigel är blixtsnabbt i sina handlingar om man jämför med regeringen.
Det intressanta blir att få höra att dom har kommit på detta helt på egen hand.
Nu är Löfven skyldig SD ytterligare en ursäkt.
Tänk om alla käringar kunde låta bli att ge pengar. Då hade det självdött !

 
Ingen bild

C Andersson

18 augusti 2016 21:20

@Mattias R@

Det knepiga i sammanhanget är att man inte behöver uppge vare sig sitt namn eller till vilket ändamål man ska använda handlingarna. Myndigheten har inte heller rätt att efterforska vare sig identitet eller orsak. Det gör ingen skillnad om man begär ut kopior eller får läsa handlingarna på plats.

Att föra anteckningar över hur många gånger en viss person har fått kopior och i vilken omfattning kan inte vara lagligt.

Offentlighetsprincipen bör tillämpas lika för alla. Journalister ska inte ha någon gräddfil. Om jag inte tar fel så ska parterna i en rättegång ha all dokumentation på papper utan kostnad. Det är väl rimligt.

Jag vill minnas att man (rätten?) argumenterade mot att handlingarna skulle tillhandahållas i digital form var att man inte villa att skulle spridas på internet. Det resonemanget håller inte. Att en handling är allmän innebär inte att man får publicera den hur som helst. Men det är den som publicerar handlingen som har ansvaret. Sedan får den som känner sig förfördelad vidta åtgärder.

Är det bättre att Flashback publicerar dokumenten. Ska man behöva röra sig i en gråzon när man kämpar för rättvisa.


 
Ingen bild

C Andersson

18 augusti 2016 21:47

@Hacke@

"Inlägg till den tidigare tråden om zigenarplågan som tyvärr hamnar lite skymundan så fort en nytt inlägg presenteras"

Jag håller med- Jag har föreslagit det förut och jag föreslår det nu igen. Jag tycker att du Thoralf ska möblera om i högerramen och placera 'senast inlägg' och 'senaste kommentarer' högst upp. Din fagra nuna kan du placera längst ned. Det är absolut inte illa menat. Jag tror att det vore ett lyft.


 
Ingen bild

Funtaren

18 augusti 2016 22:23

Nu blir jag förb-d. Enligt vad jag vet om offentliga handlingar får dessa begäras ut utan att myndigheten har rätt att efterforska identiteten på den begärande. Man har bara att efterrätta sig begäran. Vet man inte identiteten så kan man heller inte debitera.

 
Ingen bild

Gubben Svensk

18 augusti 2016 22:39

Regeringen planerar ett förbud mot tiggeri!
Troligen har sossarna nu fått indikationer på att partiet nu sjunker som en sten!
Panikåtgärd för att rädda det som räddas kan, men "tyvärr" för sent.
Sosse-partiet har nu dödsryckningar!

 
Ingen bild

Knaster

18 augusti 2016 22:40

M prisar förslaget att S äntligen lyssnar på M förslag. Fan Vilks hycklare. Och SD som fört detta intervjuas inte i nyheterna. Det är bara så sjukt!!!!!

 
Ingen bild

Christer

18 augusti 2016 22:41

Detta om att tiggeriet nu snart kommer att förbjudas - Ha, jag tror´t när jag ser´t. Vem ska kunna ta tag i saken? Såg att Ardebalan Sha-kaka-ragi nu är utsänd - Ha! Tillåt en gammal tvivlare att fortsätta sitt värv!
Sossarnas nya partisekreterare är tillsatt för att hon är van att "vinna val" (?) Här ska jag ge henne och Ygeman ett valvinnande förslag om hur man får bilbränder att upphöra. Att höja straffen är inte en framkomlig väg eftersom ingen bilbrännare hittills är lagförd, så vem ska straffas. Mitt förslag är gratis, och kommer att få bukt med ofoget.
1. Lagstifta snabbt om att det från och med nu är förbjudet att bränna bilar och kasta sten mot blåljuspersonal!
2. Efterfölj lagen genom att klargöra att en ertappad bilbrännare/stenkastare kommer att vräkas från varje bostadsbolag. Bilbrännaren skall veta att hans föräldrar och syskon riskerar att hamna på bar backe. Ny bostad får dom söka själva, kommunerna måste visa att dom också menar allvar med att bilbränning numera är förbjudet.
3. Tydliggör att en process med att försöka upphäva det svenska medborgarskapet inleds vid denna typen av brott. Utvisning till det gamla hemlandet skall prövas genom direkta förhandlingar mellan Sverige och ursprungslandet.
Detta är kanske en nästan omöjlig väg att komma fram på, men ändå, att lyfta frågan till denna nivå, att man riskerar utvisning tror jag skulle få många bilbrännare att vilja stanna hemma.
Nu vet jag att FN-konventioner, internationella förpliktelser, platsen i säkerhetsrådet, värnandet om den "sanna värdegrunden" etc. m.m kommer att omöjliggöra det jag här föreslagit. Men då tycker jag det vore konsekvent att tillåta bilbränder också, i och med att man inte kan, eller vill göra något åt bilbränder så borde det också vara tillåtet. Vad säger du Ygeman?

 
Ingen bild

Ulla Håkansson

19 augusti 2016 00:44

Kalmar tingsrätt, Kalmar kommun, Länsstyrelsen i Kalmar...hur kommer det sig att just Kalmar jämt är i blåsväder vad gäller allmänna handlingar och offentlighetsprincipen? Något är ju sjukt i staden. Korrupt styre i kommun, landsting och domstol?

Jag skrev till Länsstyrelsen och frågade om deras metod att ta betalt för nedlagd tid vid handlingsutlämnande, men fick inget svar. Obekväm fråga?!?

 
Ingen bild

KS

20 augusti 2016 13:17

Eftersom jag själv drabbats av myndigheters FÖRSÖK att ta betalt, så kommer här ett bidrag!

 
Ingen bild

Politruk

31 augusti 2016 10:43

Det finns ingen som helst skyldighet för länsstyrelsen eller tingsrätten att lämna ut allmänna handlingar i annan form än utskrift på papper (se 2 kap. 13 § tryckfrihetsförordningen). Det är myndigheten som avgör om det är lämpligt att lämna ut handlingar i sådan form (jfr 10 § förordningen [2003:234] om tiden för tillhandahållande av domar och beslut, m.m.)

De vanliga reglerna om avgift för papperskopior i 15 § och 16 § avgiftsförordningen gäller inte vid utlämnande som t.ex PDF-filer. Myndigheter har dock rätt att enligt 4 § 1 st. 8 p. avgiftsförordningen ta ut avgift om de (utan att ha någon skyldighet att göra det) lämnar ut handlingar i elektronisk form. Myndigheten beslutar själv om storleken på avgiften (se 5 § 3 st. avgiftsförordningen). Om någon fastställd avgift inte finns är utlämnandet dock kostnadsfritt (se t.ex JO:s beslut 2016-04-11, dnr 1149-2015).

Givetvis får inte sådan tidsåtgång som myndigheten har för att ta fram och sekretesspröva handlingarna räknas med vid avgiftssättningen (se t.ex rättsfallet RÅ 1985 2:9 och JO 1989/90 s 380). Myndigheten får dock ta betalt för sådana merkostnader som utlämnande i elektronisk form skapar (t.ex. inskanning, brännande på skiva och skapande av PDF-filer). Avgiftens storlek kan överklagas till förvaltningsrätt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards