thoralf

Direktlänk till inlägg 11 augusti 2016

MÄRKLIGT ATT ARBETSFÖRMEDLINGEN MÖRKAR INRIKES FÖDDA

Av Thoralf Alfsson - 11 augusti 2016 00:17

I måndags skrev Barometern om den dramatiska ökningen av arbetslösheten bland utrikes födda i Nybro. Jag har under flera år bevakat just dessa siffror för Kalmar kommun och andra kommuner i Kalmar län. Därför blev jag inte det minsta förvånad över dessa alarmerande siffror.


Jag har ställt en fråga till Arbetsförmedlingen om varför man inte redovisar arbetslösheten bland inrikes födda när man mot förmodan ändå redovisar arbetslösheten bland utrikes födda. Jag har inte fått något svar från Arbetsförmedlingen. Det borde inte vara så svårt att svara på frågan.


För den som är lite matematisk kunnig går det givetvis att räkna fram arbetslösheten bland inrikes födda när man redovisar totala arbetslösheten samt arbetslöshet bland utrikes födda. Men det borde vara väldigt enkelt för arbetsförmedlingen att även redovisa dessa siffror i sin månadsstatistik.


Men det känns ändå som att Arbetsförmedlingen just nu mörkar den låga arbetslösheten bland inrikes födda.

 

Jag har räknat ut siffrorna för arbetslösheten bland inrikes födda samtliga kommuner i Kalmar län och lagt in dem i ett diagram tillsammans med samma siffror för utrikes födda. Jag tror diagrammet talar sitt eget språk och var och en får tolka det efter egen förmåga.

Vissa tror att detta är framtiden, andra tror på stora ekonomiska utmaningar för kommunerna de kommande åren. Min uppfattning är dock glasklar!


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lltta_1

11 augusti 2016 00:29

Det "svenska" laget som spelar match i Brasilien får ursäkta men jag känner ingen samhörighet med er. På plan är det 5 svenska spelare och 6 med utländska namn. På avbytarbänken ser det lika illa ut. Jämför med det isländska laget på EM så förstår man vad jag menar. Det "svenska" laget speglar ännu så länge inte hur det ser ut i det svenska samhället.

 
Ingen bild

Pernilla

11 augusti 2016 00:42

Har också undrat varför de inte redovisar arbetslöshet för inrikes födda. Tack för infon och tack för ditt arbete!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

11 augusti 2016 01:04

"Min uppfattning är dock glasklar!"

Sannolikt menar du kaos och ekonomisk kollaps. Det är precis vad det kommer till inom en snar framtid.

 
janne

janne

11 augusti 2016 05:34

Hej Thoralf Jag säger som Eddie Medusa du e för jevla brau
(ska uttalas med lite skånsk acksent) du gör ett underbart
arbete med att röra om i träsken som består av mörkermän
och kvinnor jag undrar vad dom har för fördelar av detta.
Fort sätt med ditt enträgna arbete vi är många som stöttar dig.

http://Janne

 
Ingen bild

X

11 augusti 2016 06:16

Arbetsförmedlingen är en del i det maskineri som är satta att förstöra Sverige.
Längtar till den dagen jag åker med enkel biljett till Kastrups flygplats.

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 augusti 2016 07:41

@Lltta_1. De har tydligen också problem med Nationalsången... Att få delta i OS för Sverige borde innebära vissa förpliktelser. Sorgligt..

 
Ingen bild

Nisse

11 augusti 2016 08:18

Skrämmande läsning.
Mest skrämmande är det dock för Hultsfred och Högsby.
Hur tänker man eller tänker verkar man ju inte göra.
Kan dessa kommuner undgå att inte behöva en stor skattehöjning
för att kunna bibehålla en redan nedmonterad samhälls service när
staten drar ner på ersättningarna?

 
Ingen bild

Norrsken

11 augusti 2016 08:36

Jobb inom asylindustrin betalas av skattepengar. Så länge staten bidrar kan systemet skjuta kostnaden framför sig. Dra bort alla asyl-industrijobb då visar det verkliga arbetsmarknadsläget.
Räkna asyl-industrijobb som arbetslösa det skulle vara intressant att jämföra med dina nuvarande tabeller.

Thoralf Alfsson

11 augusti 2016 09:04

Jag är fullt medveten om detta och det är sannolikt invandringsindustrin som är den största anledningen till dagens så kallade högkonjunktur.

 
Ingen bild

GBM

11 augusti 2016 08:47

Hyckleriet har inga gränser, politiker, media och nu även statliga myndigheter som hoppar på "hycklartåget". Var kommer direktiven ifrån?

 
Ingen bild

bo

11 augusti 2016 08:50

Med de siffrorna kan man ju inte säga att invandrarna tar jobben från svenskarna.

Thoralf Alfsson

11 augusti 2016 09:07

Du borde nog sätta dig in i statistiken från arbetsförmedlingen. T.ex om hur nystartsjobb fungerar innan du kommer med dina okunniga uttalanden.

 
Ingen bild

Lewren

11 augusti 2016 09:15

3-5% känns ganska lågt bland inrikes födda, iaf utifrån vad jag själv upplever.

Fråga;
Är det statistik från antal som är inskrivna på arbetsförmedlingen som du extrapolerar siffrorna från? Dvs, folk som arbetsförmedlingen misslyckats att hitta jobb till? Eller menar du att detta skulle vara de faktiska siffrorna i samhället?

Thoralf Alfsson

11 augusti 2016 15:18

Det är den statistik som Arbetsförmedlingen publicerar varje månad

 
Ingen bild

Göta

11 augusti 2016 09:39

Ja du Thoralf, om du gör ett nytt stapeldiagram om något år eller två, som ska illustrera förhållandena för 2017/2018 kommer nog inte min datorskärm att räcka till på höjden för att få plats med de orange staplarna. :-/

Men vad spelar det för roll. Tänk positivt! Tänk Zlatan! Vad hade Sverige varit om vi inte hade haft Zlatan? Utan Zlatan stannar Sverige... Eller?

Sedan får vi ju inte glömma att det är våra elaka, rasistiska arbetsgivares fel att det ser ut som det gör med de orange staplarna...

 
Ingen bild

Lotta_1

11 augusti 2016 10:07

Hur kan ni godhetsapostlar försvara individer med åsikter som dessa?

http://www.friatider.se/walla-hon-f-rtj-nar-det-muslimer-i-sverige-hyllar-hedersmord

 
Ingen bild

Min fasters brorson

11 augusti 2016 10:10

Vi sidan om:

Vi har haft min gamla faster hemma på besök en vecka. Hon är nittiofyra år och den sista av min fars alla syskon som är i livet. Hon har haft så mycket sorg och tråkigheter de senaste månaderna så det kan ni inte föreställa er. Det var mycket gråt och mycket skratt när hon var här.

Hon är otroligt pigg men skulle inte kunnat klara sig utan goda grannar i det lila samhället där hon bor. Hon går skapligt med käpp men använder rullatorn när hon går till affären för att handla. Likaså när hon går till sjön för att bada. Det gör hon mest var dag på sommaren. Går ut och simmar in.

Hon är för pigg för att få färdtjänst. Om hon rätt finge så säger hon att hon inte skulle ha råd att utnyttja den. Hon har inte chans att komma in på något boende. Lika bra det för jag tror inte skulle trivas.

Min lilla faster kan inte ta bussen in till Växjö för att komma till sjukhuset eller uträtta andra ärenden. Bussen är alltid fullsatt och ingen som reser sig upp. Inte ens en krutgumma kan åka flera mil utan att få sitta ner. Det lönar sig inte att klaga säger hon. Jag bor femton mil bort så jag kan inte vara till mycket hjälp.

 
Ingen bild

Hacke

11 augusti 2016 10:22

Fantastisk att ha tillgång till en blogg som din Thoralf. Alltid intressanta gräv, statistik och diagram som aldrig går att finna i lögn- och mörkningsmedia. Nu när du börjat rota i fakta på riktigt hos Arbetsförmedlingen är det väl fara värt att dom gör som Brå, slutar föra all form av statistik som kan skada deras mångkulturagenda och som ska drivas till det bittra slutet. Det slut vi nu ser nalkas med en rasande fart. Krossen av den forna homogena välfärdsstaten.

@Ltt_1 och Hulda mk1:
Jag såg också fotbollsmatchen och njöt av den japanska snabbheten och tekniken som fullständigt spelade ut den mix från Balkan och Afrika dom mötte och som gick under den helt missvisande beteckningen Sverige. Hörde också på morgonen på statsradion hur stolt den kosovoalbanske kaptenen var för sitt uppdrag men framförallt var han stolt och glad för sitt ursprung och sina rötter och att han inte hade ett namn som exempelvis Johan Svensson. Sen hörde jag lagledare Ericsson mumlande lite om att man nog bör sjunga den svenska nationalslången vid tillfällen som dessa. Det är helt enkelt bedrövligt ledsamt att se vad som blivit av våra fotbollslandslag på alla nivåer och jag lider med de stackars svenskar som redan idag är i klar minoritet i det som skall föreställa deras eget landslag.

 
Ingen bild

Eric

11 augusti 2016 10:54

Mycket intressant. Du skulle inte som referens, även kunna lägga in den totala arbetslösheten för varje kommun i tabellen (Är det ex 2 st utrikes födda i en kommun varav en är arbetslös, så blir det 50% i den kolumnen?) Eller av den totala arbetslösheten i varje kommun, fördela mellan inrikes- och utrikes födda? Bra jobbat för övrigt. ☺

 
Ingen bild

Pölsan

11 augusti 2016 11:08

Japans seger över fotbollsherrarna kan rent metaforiskt ses som homogenitetens seger över mångfaldshysterin.

 
Ingen bild

Ludvig

11 augusti 2016 12:25

Tack för som ett som vanligt välgjort arbete!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

11 augusti 2016 12:43

Vad händer med gruppen "inrikes födda" om man räknar bort de som är arbetslösa med utomeuropeisk bakgrund?

Det vill säga renodlar gruppen arbetslösa "inrikes födda".

 
Ingen bild

SO

11 augusti 2016 14:22

TT rapporterade häromdagen att ungdomsarbetslösheten faller.

Detta är inte politikernas eller arbetsmarknadens förtjänst, utan detta på att vi har allt färre ungdomar sedan 90-talsbabyboomen som nu inte längre räknas som ungdomar.

Hur utvecklingen blir när alla "ensamkommande barn" blir gamla nog att bli arbetssökande, kan vi bara drömma om. Då kommer ungdomsarbetslösheten att slå nya rekord. Då blir det höjdrekord.

 
Ingen bild

Potemkinkulissen Sverige

11 augusti 2016 14:56

Gammelmedia skriver om rekordhög sysselsättning men varenda indikator pekar på att tillväxten är svag och obefintlig om man bryter ner den per Capita nivå. Vad är det folk är sysselsatta med som inte förädlar svensk ekonomi eller höjer medborgarnas levnadsstandard? Är de månne placerade i statistik för att det ska se bra ut för Sverige?

Marcus Birro skrev en gång att det är en mänsklig rättighet att få veta sanningen. I mitt Sverige ljuger man inte.

 
Ingen bild

Christer

11 augusti 2016 15:53

Instämmer i vad många här säger - Tack för ditt gräv Thoralf!
Dessa siffror, tillsammans med övriga staplar o diagram som finns samlat över den katastrof som snart drabbar oss med stor kraft. Ingen i etablissemang eller MSM kan säga att de inte visste eller förstod vad som skulle komma.
Ett skattefinansierat välfärdssamhälle är dömt att kollapsa när alla från 3:e världen som är kapabla att ta sig hit också skall beredas full tillgång till välfärdssystemen. Människor som aldrig bidragit med ett öre, och som i de flesta fall aldrig i framtiden kommer att göra det heller.
Hur kunde det bli så här? Varför har en "värdegrund" helt kunnat slå undan benen på allt vad ekonomisk konsekvensanalys heter. Detta som var stommen i det stabila samhällsbygge vi hade de första årtiondena efter kriget. Vad är det för politikergeneration vi har fått nu? De flesta borde väl ändå förstått att nuvarande samhällsmodell då är dömd att gå under. Ändå har politiker/media valt att med alla metoder brunmåla de som varnat för det nu oundvikliga.
Anders Danielsson sa i Visby (retoriskt) i somras: "Är det någon som fått det sämre i Sverige pg av invandringen? - Upp med en hand". Jag skulle vilja vända på resonemanget och fråga. Efter alla krisrapporter från skolan, vården, polis o rättsväsende, utanförskap, arbetslöshet, bilbränder, stenkastning, våldtäkter, hedersvåld och obefintlig integration - Är det någon som tror att det kommer att bli bättre snart - Upp med en hand!

 
Ingen bild

KS

11 augusti 2016 17:58

Nisse 0818
SKL, kommuner och landstings pappa/mamma i Stockholm, förutspådde i våras en skattehöjning i landets kommuner på cirka 45 MILJARDER de närmaste åren! Om det nu räcker!

 
Ingen bild

Nils Dacke

11 augusti 2016 17:59

Man bör också komma ihåg att ovan statistik avser status juni 2016, om något eller några år kommer ytterligare hundratusentals asylsökare att kommunplacerats och absolut huvuddelen skall räknas in i denna statistik, för vi tror väl inte att det är så många läkare och ingenjörer som kommer? Hur tror ni siffror då ser ut för exempelvis Hultsfred och Högsby?, ansvariga kommunpolitiker i dessa kommuner borde redan idag drabbas av sömnsvårigheter och tvångstankar, men det kanske gå över om tänker på all godhet som man gör.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

11 augusti 2016 18:04

Hej Thoralf !
Jag har sett att du blir hedrad för allt ditt viktiga arbete du lägger ner,
Jag ansluter mig till den skaran och är också väldigt imponerad av den uthållighet som du visar. även dina fotografier är uppskattade.

Jag hörde på radion nyss att assistansbedrägerierna uppgår till 30 miljarder (30 000 000 000) !
Vilka är det som sysslar med sånt tro ?
Bara att möjligheten finns visar på Sveriges naivitet och att "Sverige är dårarnas paradis" !
Jag tror även att Kent Ekerots förslag om inlåsning av asylsökande kommer att bli verklighet efter några terrordåd i Sverige

 
Ingen bild

Adam

11 augusti 2016 19:28

Vad tycker du om att Länsstyrelsen i Kalmar tar betalt för nedlagd tid vid handlingsutlämnande? Det är Malin Almqvist som beslutat detta.

//Adam

Thoralf Alfsson

11 augusti 2016 19:58

Det strider väl mot lagen har jag förstått men samtidigt visar det på vilken inställning Malin Almqvist har på insyn och demokrati!

 
thojuh

thojuh

11 augusti 2016 19:50

@ Pretty Boy Lord
Satt i bilen på väg hem och lyssnade på radion.
Var det inte så att 30 miljarder var totalsumman
av assistanskostnaderna och 10% därav troddes
gå förlorade pga. bedrägerier.

Hur som helst även tre miljarder är ju inte
småpotatis direkt.

För varje bidrag som delas ut verkar det finnas
en hel flock med "entreprenörer" som gamar
kring en åtel.

http://thojuh.se

 
thojuh

thojuh

11 augusti 2016 20:03

Ber om ursäkt för min felstavning.
Ska vara Pretty Boy Floyd.

http://thojuh.se

 
Ingen bild

ruben

11 augusti 2016 20:10

Största delen av BNP är invandringsindustrin. så det är i grunden skattepengar till låns.
Har ingen lust att vara med att betala för dessa avarter.
http://www.friatider.se/flyktingbarn-fick-inte-n-tkr-m-slog-s-nder-asylboendet-i-protest
Inte heller den djävla vanheder dessa står för och Lotta_1 nämner
http://www.friatider.se/walla-hon-f-rtj-nar-det-muslimer-i-sverige-hyllar-hedersmord

 
Ingen bild

Stefan A.

11 augusti 2016 20:51

Att man tar betalt beror på att systemet missbrukas av företag som Robert Aschbergs picatus, begär in massor med handlingar som de sedan säljer vidare, tar ofantligt med tid har jag hört och det är inte meningen att skattebetalarna skall serva sådana företag gratis som de sedan skall tjäna pengar på, offentliga handlingar är till för de som berörs t.ex boende i Kalmar län och inte nått företag i Stockholm, den samhällsomstörtande kretsen kring miljonären Aschberg har sett till att det blir svårare för oss alla.

 
Ingen bild

Lotta_1

11 augusti 2016 21:44

7-klöverns politiker, massmedia och övriga godhetsapostlar brukar skylla på att stenkastande och bilbrännande MENA-iter känner utanförskap därför kastar de sten på blåljuspersonal och bränner bilar och lokaler. Känner de samma utanförskap i sina respektive hemländer också då eftersom det ser likadant ut där med stenkastning, anlagda bränder osv eller kan det kanske vara något annat som ligger bakom? Läste också att Jonas Sjöstedt är upprörd eftersom han inte kan se OS-sändningarna i sommarstugan. Jag som trodde att Jonas Sjöstedt i sann medmänsklighet hade överlåtit sin sommarstuga till några av "de nya svenskarna"?

 
Ingen bild

Ban islam

11 augusti 2016 22:07


Tysklands lanserar en 'plan' för att stoppa islamsk terrorism!
Planen innehåller en lång rad verkningslösa förslag.
Det hela är bara ett spel för galleriet med syfte att lura i det lättlurade folket att man gör någonting.

För att stoppa islamsk terrorism behövs endast en enda åtgärd
----------------------
Förbjud islam och alla dess attribut!
----------------------
Allt annat är trams.

Kontaktformulär till Tysklands ambassad:
https://stockholm.diplo.de/Vertretung/stockholm/sv/Kontakt.html
:::

 
Ingen bild

Fredde

12 augusti 2016 07:32

Det kommer bli värre då alla anhöriga kommer framöver, man kan lätt räkna med 2-3 gånger så många "nysvenskar" när syskon, föräldrar osv kommer hit.
Och går in i bidragscirkusen...

Detta vansinne kommer att drabba våra pensioner! Hur kul är det att efter ett långt arbetsliv få leva på svältgränsen?

 
Ingen bild

Fredde

12 augusti 2016 07:38

Varför ändras lagar och regler till invandringens fördel?

Sommarboenden som inte varit tillåtna som åretruntboende, pga att vägarna inte plogas, räddningstjänsten inte kan komma fram, det finns inte skolskjutsar och annat, blir plötsligt OK att bo i året runt!
Detta när de hyrs in som boende för asylsökande....

Det är tydligen skillnad mellan svenskar och asylsökande när det gäller lagar och regler!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se