thoralf

Direktlänk till inlägg 4 augusti 2016

TROVÄRDIGA KÄLLOR

Av Thoralf Alfsson - 4 augusti 2016 00:17

Uppenbarligen har min bevakning av Barometerns rapportering och artiklar där jag undrar över hur mycket som tidningen mörkar och om tidningen gör allt medvetet för att föra läsarna bakom ljuset inneburit att väldigt många kontaktar tidningens journalister. Jag är helt övertygad om att Östra Småland inte får lika många samtal från läsarna.


Idag skriver Barometerns ansvarige utgivare Anders Enström att tidningen inte alls mörkar utan att tidningen bara skriver det som man vet. Här kommer några citat från artikeln.


”Den senaste tiden har varit full av tunga nyheter som väcker starka reaktioner. Och återigen hörs ropen om medier som förvanskar och mörkar.”

 

”Jag fick mejl och telefonsamtal om vår mörkning. Vi anklagades för att ha riggat situationen och manipulerat filmen, och en man hävdade till och med att vi var i maskopi med IS.”


”Och där är svaret enkelt: därför att "det som alla redan vet" kanske inte är sant. Och vi skriver bara det som vi kan bedöma är sant, som kommer från trovärdiga källor. När det gäller sexualbrott är polisen extremt försiktig med att lämna ifrån sig uppgifter. Ofta saknas vittnen, förhör och den tekniska undersökningen kan ta tid. Vi ställer frågor och jagar polisen i stort sett varje timme, vi lyssnar på tips och information från läsare, men så länge vi inte har några säkra faktauppgifter låter vi bli att skriva. Vi spekulerar inte, vi sprider inte rykten. Vi återger inte det som "alla redan vet".”

 

Jag tänker lyfta ut en liten mening från ovanstående stycke. En väldigt viktig mening.


”Och vi skriver bara det som vi kan bedöma är sant, som kommer från trovärdiga källor.”

 

Undrar om Barometern bedömer en dom från Kalmar tingsrätt som sann och från en trovärdig källa? Tänk så många domar det kommer från Kalmar tingsrätt med många upplysningar om brottet och om gärningsmannen. T.ex etnicitet, asylsökande, utländsk medborgare, medbrottslingar, tidigare brottslighet och ålder.


Barometern uppger som regel aldrig dessa uppgifter förutom ålder då den dömde oftast kallas endast för 24-åringen eller 20-åringen. Det kallar jag för mörkning då uppgifterna kommer från en trovärdig källa. Bakgrunden hos gärningsmannen är alltid relevant enligt min uppfattning.

 

PS

För några år sedan råkade jag på en person ute på en pub i Kalmar. Personen var minst sagt otrevlig och vräkte ur sig de mest horribla beskyllningar som jag någonsin fått höra. Att personen hade vänsterextrema åsikter fanns det inget tvivel om. Har aldrig vare sig tidigare eller senare under min tid som politisk aktiv stött på någon bedrövligare och otrevligare person. Då visste jag inte vem han var. Idag såg jag en artikel i Östran om samma person.


Nu vet jag vem det var!

 

Att han dessutom är lärare på en gymnasieskola i Kalmar förvånar mig inte heller det minsta. Att han utan minsta problem torgför sina vänsteråsikter på sociala medier utan att någon reagerar förvånar mig inte det minsta heller. Jag tolkar mängden av inlägg som kritiserar Israel som antisemitiska men det reagerar givetvis ingen på. Som Sverigedemokrat är det mer eller mindre omöjligt att få jobba som lärare, att vara vänsterradikal är snarare en merit inom skolans värd idag. Suck....

 
 
Ingen bild

Hulda mk1

4 augusti 2016 00:32

För många år sedan hörde jag av kommunister: Är du normalbegåvad - bli fritidsledare, lite smartare - bli lärare, ännu smartare - bli journalist. Allt för att på mesta möjliga sätt påverka och ljuga för små barn, elever och läsare.
Läraren borde omedelbart avskiljas från sitt jobb.

 
Ingen bild

X

4 augusti 2016 06:23

Thoralf, din berättelse bekräftar vilket motbjudande land Sverige har blivit.
Söndersossefierat.
Förgiftat av oikofoba vänsterextremister.
Hur kunde det gå så illa?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

4 augusti 2016 07:07

Ett bevis på att Sverige är i ett sjukt tillstånd är när polisen meddelar att signalementet är hemligt när brott har begåtts .
Signalement är ju till för att allmänheten ska kunna hjälpa polisen i sitt arbete .
Horribelt enl. mig .
Två 5-åriga pojkar nekades att båda .
Tidpunkten var bara för flickor.
Sjukt som bara f n !
Kräftgången för Sverige är uppenbar men det stora problemet är alla idioter till svenskar som inte ser problemet.

 
Ingen bild

Fredde

4 augusti 2016 07:54

Man kan ju fråga sig varför det anses vara lämpligt att skriva snyfthistorier om asylsökande/immigranter som drabbats av något/någon, men aldrig uppge när det är asylsökande som bråkar/tafsar/våldtar/stjäl?
Är det "trovärdiga källor" i enbart första fallet?

Det där med skolan och vissa lärare är verkligen illa, sedan 60-talet har vänstern nyttjat denna väg för att sprida desinformation.
Som väl är, finns det idag alternativ och lättillgänglig information att hämta överallt på nätet.

 
Ingen bild

SM811

4 augusti 2016 08:14

Att medier medvetet undanhåller information så fort det rör sig om invandrare är helt klart. Bra att det går upp för allt fler.
"Busschaufför som kom i bråk med asylsökare får sparken"
http://nyheteridag.se/busschauffor-som-kom-i-brak-med-asylsokare-far-sparken
Utländska våldtäksmän får stanna i Sverige och bli försörjda.
Busschauffören mister sin inkomstkälla.
Det är skillnad på straff vilka förövarna är?

 
Ingen bild

Gute

4 augusti 2016 08:38

En fråga till er alla:
Vilken tjänst rekommenderas och utan inloggningskrav när det gäller att korta långa länkar så att de blir klickbara här?

Tjänsten korta.nu har tyvärr upphört!

 
Ingen bild

Chrille

4 augusti 2016 08:57

Beklämmande och anmärkningsvärt att denne vänsterradikale lärare kan ha förtroende inom sin profession utan anmärkningar.

Richard Jomshof fick sparken bara för att han var Sverigedemokrat, trots att han enligt eleverna var skolans bäste lärare.

Kompetens räknas inte längre!

 
Ingen bild

SM811

4 augusti 2016 09:03

@Gute
https://goo.gl/

 
Ingen bild

Hacke

4 augusti 2016 09:09

Det är glädjande och ett friskhetstecken i tiden att folk i allt högre utsträckning inte nöjer sig med att konstatera att traditionell media inte gör sitt jobb utan också kontaktar redaktionerna och ”journalisterna” och ger uttryck för sitt missnöje. Man förstår att det inte är några kärleksförklaringar man får från läsekretsen precis. Och att en "redaktör" får gå ut och dementera är ju också ett bevis så gott som något på att man har stora och berättigade problem med sin trovärdighet. Det välsignade nätet regerar numera över informationsområdet där filtreringsstationerna i form av traditionell media tidigare haft sin samhällsskadliga monopolställning. Medias maktmissbruk är tveklöst största orsaken till att det har kunnat gå så långt med den mycket illavarslande utvecklingen i vårt land.
Och som vanligt gömmer sig "redaktörerna" bakom klyschor som ”säkra källor”, ”pressetiska regler” och andra godtyckliga gummiparagrafer att tolka fritt efter behag och rådande agenda. Vad man också sällan nämner i dessa sammanhang är den mycket avgörande nyhetsvärderingen. Här är gummibanden om möjligt än mer godtyckliga och töjbara. Vad är viktigt, relevant och av allmänintresse? Det är alltför avgörande frågor för att överlåtas till s k redaktörer och journalister som idag så flagrant missbrukar sitt uppdrag.
Jag råkar ha jobbat inom denna rent ut sagt och om uttrycket tillåts skitbransch i alltför många år för att veta vad jag talar om och hur tongångarna går på redaktioner och inte minst journalisthögskolor. Det är förödande allvarligt att denna yrkesgrupp med sin oftast gravt bristfälliga kunskap, erfarenhet och ansvarskänsla har sådan avgörande makt bakom sina datorskärmar. Det är därför helt logiskt att det nu sveper en våg av kris i branschen (inte bara ekonomiskt) och att det på sina håll i Europa nu städas ordentligt på redaktioner och då inte minst inom public service som man borde kunna kräva betydligt mer av än övrig media. Men där det skulle behövas saneras som mest, i vårt land, sitter dessa uppdragssvikare och maktmissbrukare ännu i skyddat bo och fortsätter sitt smutsiga hantverk som om inget hänt. Det är inget annat än en stor skandal för ett land som kallar sig demokratiskt.

 
Ingen bild

Tony

4 augusti 2016 09:14

Om vi går till valresultatet, så har inte folket visat
på att vi vill ha ett vänsterstyrt land, ändå verkar
skolor ,gymnasier,Press radio /TV bemannas av 100%?
vänsterfigurer, och till detta kan vi även idag lägga
till Svenska Kyrkan som jag anser har ballat ur
fullständigt.
Skillnaden mellan partierna från vänster till höger är
ofta hårfin ide mässigt. Som jag ser det finns det
bara ett parti som kan räknas som äkta opossition
nämligen SD

 
Ingen bild

GBM

4 augusti 2016 09:23

En dåres försvarstal vill jag kalla Enströms artikel. Blir intressant att läsa tidningsstatistik (TS) så småningom, är nämligen helt övertygad om att Barometern tappar ganska många läsare. trovärdigheten finns inte för tidningen och dess journalister. Under sommaren har tidningen dessutom använt sej av ganska okunniga ungdomar som journalister, ungdomar som inte skriver vad som hänt utan rena uppsatserna utan någon som helst verklighetsförankring..

 
Ingen bild

GBM

4 augusti 2016 09:57

Enström verkar helt desperat, idag har han ytterligare en krönika där han framhåller tidningens framgångar. patetiskt är bara förnamnet. Jag tror du har mer sidvisningar Thoralf än vad Enström har.

 
Ingen bild

Christer

4 augusti 2016 10:16

Enströms artikel som i sin helhet finns på nätet är sorglig i sin enfald. Jag tror dock att han tror på sin egen förkunnelse.
Hur har det blivit så här? Jag tror att etablissemangets synsätt går tillbaka till efterkrigstiden då Sverige fick stå lite i skamvrån för våra affärer med Nazityskland.Och i ett modernt Europa skulle vi stå i rak motsats till allt vad Hitler stod för. Därför har Sverige skaffat sig den "den sanna värdegrunden" och med den välkomnar vi idag tiggare och "flyktingar" till vårt dignande smörgåsbord. Detta medför tyvärr också att vi ger alla minoriteter ett anonymitetsskydd, då journalistiken inte klarar av att peka ut en i gruppen utan att peka ut hela gruppen. Detta är Enströms dilemma. Följden blir en växande spricka mellan tidningen och dess läsare.
All vishets begynnelse är att erkänna fakta, och inte undanhålla läsekretsen det. Därför en eloge till Danmark som vågar erkänna att "ensamkommande" begår sexuella övergrepp på festivaler, och därför överväger ett utegångsförbud. I Danmark vågar man tala klarspråk, men så prasslade dom heller inte med Hitler under kriget.
Vår ärkebiskop Jackélen har ännu inte sagt ett ord om den katolske präst som nyligen fick halsen avskuren av jihadister i Frankrike. Är det någon som tror att hon varit tyst om dådet utförts av en nazist?
Min tro är att både Enström och Jackélen är marinerade i samma godhetsmarinad. Dom tror dom gör rätt i allt vad dom säger och inte säger. Dom står upp för "det goda", dom skyddar något värdefullt. Alltmedan klyftorna växer.

 
Ingen bild

Lärare

4 augusti 2016 10:19

Ang. "läraren".
Är det samma lärare som tog ut sina elever att stoppa Åkessons besök på Stagneliusskolan?

Thoralf Alfsson

4 augusti 2016 10:25

Vet jag inte! Vem var det?

 
Ingen bild

TomasPlz

4 augusti 2016 10:46

Var det Bosse?

 
Ingen bild

Suzie

4 augusti 2016 10:48

" Chefsåklagare varnar för krackelerande rättsväsende: ”Första tecknen på att systemet kollapsar”

" Ökad grov brottslighet, utanförskapsområden, flyktingkrisen med fullsatta asylboenden och inte minst terrorhoten håller på att knäcka rättsväsendet. Chefsåklagare Pär Andersson i Linköping varnar för en pågående systemkollaps inom polisen. – I förlängningen, och dit hoppas jag naturligtvis inte att vi kommer, ser man ett samhälle där medborgarna inte har någon tillit till polisen och att man då tar lagen i egna händer, säger Andersson till Nyheter Idag.

Trodde du att vi aldrig varit tryggare än idag? Då har du antagligen läst fel tidningar. Chefsåklagare Pär Andersson i Linköping vittnar om en rättsstat som håller på att krackelera och han använder begreppet ”systemkollaps” när Nyheter Idag ringer upp för att ställa frågor. Och han ger gott om exempel på vad som inte längre fungerar som det ska.

Han tecknar en bild som inte ligger långt ifrån vad Polisförbundets tillförordnade ordförande Christer Palmkvist nyligen berättade för Nyheter Idag. Ett samhälle där medborgarna allt mer tappar förtroendet för rättsväsendet och det på goda grunder."

http://nyheteridag.se/chefsaklagare-varnar-for-krackelerande-rattsvasende-forsta-tecknen-pa-att-systemet-kollapsar/

 
Ingen bild

Gute

4 augusti 2016 10:52

@SM811, tack för tips!

Testar kartlänk med programmet https://goo.gl/ - http://goo.gl/YN2QE2

 
Ingen bild

Tony

4 augusti 2016 10:59

Svensk medias intresse för det Amerikanska
presidentkandidaterna börja att ta absurda propportioner
deras sökande efter alla negativa epitet att klistra
på Donald Trump, och deras gullande med Hillery Clinton
visar på en klar agenda, att smutskasta Republikanerna
och lyfta fram Clinton och demokraterna.

Med tanke på det märkliga regeringsmakt vi har i Sverige
borde väl Media syssla lite mer med alla konstiga
beslut som görs här och mindre med den Amerikanska,
den avgörs väl av deras folk?

 
janne

janne

4 augusti 2016 11:07

Det viktigaste för Barometern tycks vara att skriva om när
en häst eller en ko har gått ner sig i ett dike men när
det våldtäkter är det ytterst lite det skrivs och resten mörkas
av en sådan som Enström fy f-n.avgå tack.

http://Janne

 
Ingen bild

Lotta_1

4 augusti 2016 12:15

Nedan har jag klistrat in en länk där man kan läsa om de pressetiska reglerna. Hur många gånger går det inte alldeles utmärkt att bryta mot flera av dem utan att blinka? Det vill säga de gånger den brottsmisstänkte är etnisk svensk. Då publicerar man gladeligen både namn och bild på den misstänkte oavsett om vederbörande blivit dömd eller inte. Ingen hänsyn tas till den brottsmisstänktes anhöriga osv. Under punkt 10 står:

"10. Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande."

Denna regel struntar man högaktningsfullt i om den misstänkte tillhör eller sympatiserar med SD. Svensk går ju alldeles utmärkt att framhäva även när det inte ens stämmer som vid gruppvåldtäkten på en färja för några år sedan. Ingen av våldtäktsmännen var ens svensk medborgare. Ej att förglömma de otaliga gånger man kunnat läsa om terrorsvenskar. Vilken pressetnisk regel lutar man sig emot när man ljuger om att utländska gärningsmän är svenskar? Det om något är väl missaktande mot hela svenska folket

http://www.po.se/regler/pressetiska-regler

 
Ingen bild

Göta

4 augusti 2016 12:51

@ Fredde, som avslutade sin kommentar 07:54 med: "Som väl är, finns det idag alternativ och lättillgänglig information att hämta överallt på nätet."

Jovisst, det stämmer, men tyvärr är det FORTFARANDE ENDAST EN MINORITET AV FOLKET som hämtar den informationen på nätet. Jag är övertygad om att det är allra HÖGST 20-25 procent av de röstberättigade i Sverige som läser politisk eller invandringsrelaterad info på nätet.

Däremot är det MINST 90 procent av folket som varje dag insuper den starkt vänstervridna propaganda, som vräks ut i massor dygnet runt av Sveriges Radio
och TV; i nyhetsprogrammen, i olika former av s.k "samhällsinformation" och i nöjesprogrammen. Ibland smygs propagandan in, subtilt och knappt märkbart, men allt oftare helt ogenerad och skrämmande tydligt. Då och då till och med hysteriskt löjligt, som t ex när Täppas är programledare i Ring P1.

 
Ingen bild

pelle

4 augusti 2016 13:22

@Christer
Danskarna verkligen prasslade med Hitler. Flera tusen danskar stred frivilligt på tyskarnas sida.

 
Ingen bild

Tage

4 augusti 2016 13:48

Knivdådet i London.
Aftonbladet och G-P skriver att en nittonårig norrman arresterats för dådet.Bägge media har "glömt" skriva att han är av somaliskt ursprung.
Både Sky News, som Aftonbladet citerar, och BBC skriver tydligt;
"...who is of Somali descent"

 
Ingen bild

Ludvig

4 augusti 2016 14:05

Vad sysslar tidningarna med? Känner en som fick allt sitt bohag stulet. Inget i tidningen. Ungefär samtidigt stals en tom bensindunk, det stod det om i tidningen. Vad jag vet så tar tidningarna sådana nyheter hos polisen. Så det som verkligen var en stöld missades, kanske medvetet.

 
Ingen bild

Christer

4 augusti 2016 15:36

@Pelle 13.22
En väsentlig skillnad i Danmarks officiella hållning mot nazisterna än vad Sverige hade.Danmark/Norge var ockuperade av Hitler, de hade tysk trupp på sin mark. Finnarna hade Sovjetunionen ända in i sovrummet. Sverige gjorde stora affärer med Hitler och tillät trupptransporter genom Sverige på vår järnväg. Därav vårt dåliga samvete.
Att danskar stred i Hitlers förband men det var enskilda personers val. Även svenskar stred för Hitler, och det fanns svenska medborgare med vid landstigningen i Normandie. Det jag talade om var det officiella Sveriges hållning under kriget. Så slutsatsen du skall göra är att skilja på nation och person.

 
Ingen bild

Fredde

4 augusti 2016 15:59

@Tage, 13:48->
Föga förvånande skriver SVT text detta: "London: Norrman misstänks för attacken"
Han är alltså norrman?

Nej, från Somalia...
Snart kommer en snyfthistoria om hur svårt han haft det, och offren glöms bort.

 
Ingen bild

Fredde

4 augusti 2016 21:06

Nu har SVT ändrat texten om attacken i London, som jag trodde i inlägget ovanför så skriver de nu istället
"Den misstänkte gärningsmannen har sannolikt psykiska problem"

 
Ingen bild

s29

4 augusti 2016 22:46

Det största problemet med Svensk Media är att den ägs och kontrolleras av en religiös sekt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards