thoralf

Alla inlägg under juli 2016

Av Thoralf Alfsson - 18 juli 2016 19:20

Med den rubriken skriver Dansk Folkepartis Peter Skaarup sitt veckobrev. Det är raka rör och raka besked i veckobrevet. Väldigt befriande att få läsa.


”Erdogan citerede i en tale tilbage i 1998 en tyrkisk digter for ordene: ”Minareterne er vore bajonetter og deres kupler vore hjelme. Minareterne er vore kaserner og de troende vore soldater”. De ord kostede ham posten som borgmester i Istanbul, lige som han kom fire måneder i fængsel for at opfordre til religiøst had. Erdogan har også, det var i 1994, sagt, at: ”Demokrati er ikke målet – kun et middel til at nå målet”. Erdogans opfattelse af demokrati tyder altså på, at han hverken har nærlæst Grundtvig eller Hal Koch…”

 

 

 

Han fortsätter sedan med att ta avstånd från Turkiet och uppmanar EU:s utrikesminister att sätta stopp för Erdogans dubbelspel.


”Det må ligeledes være åbenlyst for enhver, at Tyrkiet og landets knap 80 millioner indbyggere er komplet uegnede til at være en del af Europa og EU. Visumfrihed kan absolut heller ikke komme på tale.

 

Dansk Folkeparti har i årevis peget på, at Tyrkiet intet har at gøre i EU. Et muslimsk og på lange stræk et ganske udemokratisk land med knapt 80 millioner indbyggere skal selvfølgelig holdes ud i strakt arm. Og i den aktuelle situation må det være sådan, at den danske regering klart melder ud, at Danmark tager afstand fra Erdogans udrensning blandt de tyrkiske dommere og politifolk og undertrykkelse af almindelig lov og ret. I det hele taget ville det være befriende, hvis EU’s udenrigsministre samlet melder ud, at nu vil de europæiske lande ikke længere finde sig i Erdogans dobbeltspil.”

 

I Sverige har vi istället en före detta statsminister som berättar om Sveriges varma stöd för Turkiet som EU land och att det vore bra med ett muslimskt land inom EU. Man tar sig för pannan när man lyssnar på Fredrik Reinfeldt när han gästar Nyhetsmorgon i TV4.


”Vi som då ville se Turkiet närmare Europeiska unionen tänkte ju att det är snarare bra att vi får in ett muslimskt land i EU. Får in ett land som kan balansera annan inriktning i arabvärlden som vi har varit rädda för.”

Fredrik Reinfeldt


Före detta statsminister Fredrik Reinfeldt passade också på att uttala sig om terroristen i Nice.


”Det finns ju underlag för att hävda att detta bara är misslyckad figur, en man som har alkoholproblem, psykiska problem och som i någon pervers självömkan tar hämnd på samhället för att hans relation och hans familjeliv inte fungerar.”

Fredrik Reinfeldt


https://petterssonsblogg.se/2016/07/16/den-muslimske-mordaren-i-nice/


Vilken tur att vi inte har den här misslyckade figuren med sina problem som statsminister idag. Frågan är om Anna Kinberg Batra skulle vara så mycket bättre, då hon uppenbarligen har Fredrik Reinfeldt som mentor.


   

 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 17 juli 2016 22:22

 


Tänk att jag litar mer på den mordstatistik som Elisabeth Höglund presenterar varje månad på sin blogg än vad jag litar på den mordstatistik som rikspolischefen Dan Eliassons polismyndighet presenterar och som Sveriges Radio idag redovisar i programmet I lagens namn.


Misstron mot svenska myndigheter har aldrig varit större!


Varför skulle annars en pensionerad journalist som Elisabeth Höglund lägga ner så mycket arbete på att förra en egen statistik som hon redovisar på sin blogg. En stor eloge till Elisabeth Höglund!


Elisabeth Höglund har summerat antalet mord till 79st under årets första sex månader. Läs hennes blogginlägg.

 

I programmet I lagens namn anges antalet mord till 48st i Sverige under januari till juni 2016. Skillnaden är hela 31 mord. Det innebär att Elisabeth Höglund har 65 procent fler mord i sin statistik än vad polisen uppger. Det kan inte vara ett räknefel!


Vad är det som polisen inte anser vara mord?


Lyssna på progammet I lagens namn.Jag hoppas att Elisabeth Höglund fortsätter med att föra sin egen statistik! Här nedan finns länkar till Elisabeth Höglunds blogginlägg med mordstatistik månad för månad under 2016.


https://elisabethoglund.se/blogg/18_mord_och_2_mordforsok_i_sverige_under_januari_2016/

https://elisabethoglund.se/blogg/12-mord-och-13-mordforsok-februari-men-det-kan-vara-annu-fler/

https://elisabethoglund.se/blogg/12-mord-och-40-mordforsok-sverige-mars-2016/

https://elisabethoglund.se/blogg/mordstatistik-for-april/

https://elisabethoglund.se/blogg/12-mord-40-mordforsok-och-20-fall-av-grov-misshandel-maj-2016/

https://elisabethoglund.se/blogg/brottsfacit-f/


 ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 16 juli 2016 22:56

  

Jag vet inte vilken ända man skall börja med.


EU-toppar och Stefan Löfven stödjer president Erdogan i Turkiet. Angela Merkel kallade Turkiet för ett demokratiskt land och gav Erdogan sitt stöd. De som ger Erdogan sitt stöd måste vara minst sagt odemokratiska. Hur kan man ge en i mina ögon islamist sitt stöd om man har västerländska värderingar om yttrandefrihet, åsiktsfrihet, religionsfrihet, jämställdhet o.s.v


  


I mitt stilla sinne undrar jag vad Erdogan anser om islamisten som körde lastbilen i Nice. Var det en hjälte enligt Erdogan? Jag hörde Kurdo Baksi uttala sig idag om försöket till militärkupp i Turkiet. Han menade att det var imamerna i moskéerna som fick ut folk på gatorna och fick folket att protestera mot militärerna. Samma ideologi som sannolikt fick 31-åringen i Nice att begå sitt fruktansvärda illdåd med minst 84 döda oskyldiga människor som firade Frankrikes nationaldag.

 

Det finns med andra ord en gemensam nämnare!


Joakim Carlsson på socialdemokratiska Östra Småland menar idag på ledarsidan att 31-åringen inte inspirerats av IS utan kanske av en bok av Stephen King.


”Hela attacken påminnerbetänkligt mycket om scenariot i en bok av Stephen King, ”Mr Mercedes”, där människor mejas ner med hjälp av en bil när de står i kö till en jobbmässa. Jag bara påpekar det eftersom många kommer att tro att dådet inspirerats av islam och Koranen. Det kan faktiskt lika gärna ha inspirerats av Stephen King.”

 

För övrigt nämner inte Joakim Carlsson vare sig islam, koranen eller IS i sin ledare! Suck ……


Idag kommer det rapporter om rena lynchmobbar i Turkiet som misshandlat och kanske dödat soldater som deltagit i försöket till militärkupp. Marcus Oscarsson från TV4 har tagit upp det på sin facebooksida men jag har inte sett något om detta i svensk media. Vill svensk pk-media hålla Erdogans regim under armarna? Jag skulle inte bli det minsta förvånad om så vore fallet.


Se detta klipp.


 
Jag undrar bara hur många av kuppmakarna som Erdogans regim kommer mörda? Jag gissar att han kommer inte bara nöja sig med kuppmakarna. Han kommer säkert också passa på att eliminera många andra från det turkiska samhället.


De som åker till Turkiet på semester måste uppenbarligen gilla galningen Erdogan. Sverige borde ta fullständigt avstånd från Erdogan och hans parti AKP. Det samma borde EU göra. Sedan skulle gränsbevakning mot Turkiet vara total! 


Det är inte så många som klagat på Brexit de senaste dagarna!

Av Thoralf Alfsson - 15 juli 2016 18:50

”Detta är också anledningen till att dagens mångkulturella svenska maktelit är så totalt blind för farorna med islam och islamisering. Man utgår från att muslimer inte vill någonting hellre än anpassa sig till ett västerländskt levnadssätt och västerländska normer, liksom att islam i grund och botten är samma sak som kristendom, med den enda skillnaden att muslimer har ett annat namn på gud.” 

 

Jimmie Åkesson, debattartikel i Aftonbladet 2009”Ingen pistol eller gevär. Ingen bomb. En helt vanlig lastbil som plöjde genom ett folkhav på ett par minuter. Över 80 döda, varav många barn.

När ska det gå upp för folk och politiker att det är inte vapnen i sig som är problemet, det är ideologin bakom.”

 

Jörgen Fogelklou


"Det är tid att ta terrorhoten på allvar. På något sätt känns det beklämmande att höra statsministrar och presidenter beklaga och ”fördöma” terrorattack efter terrorattack som inte har förhindrats och därför krävt många liv. Istället borde de be om ursäkt för sin egen inkompetens och oförmåga att utföra det mest centrala för en statsledning, skydda civilbefolkningen."

 

Dick Erixon, Samtiden”Vilka problem löser tankar och flaggbilder? Dags att stänga gränsen mot öst totalt.”

 

Jacob Hagnell


”Den 31-årige islamisten Mohamed Lahouaiej Bouhlel, som genomförde massakern i Nice, är född i Tunisien men har franskt medborgarskap. Det räcker inte att stänga gränserna och bygga Fort Europa, det skulle vi ha gjort för 40 år sedan. Nu är det för sent för det och framtiden kommer att bli mycket blodig. Fienden finns mitt ibland oss och kommer att slå till fler gånger. Europa måste omedelbart påbörja storskalig identifiering av alla de hundratusentals och åter hundratusentals islamister som lever här. Islamisternas medborgarskap måste dras in och storskalig utvisning genomföras. Det är den enda vägen framåt. Vakna Europa!”

 

Gustav KasselstrandFör mig finns bara en åtgärd mot personer som har islamistiska och fundamentalistiska tendenser eller böjelser. De skall bort från Sverige och Europa! Skickas tillbaka till lämpligt arabland. Till att börja med bör Sverige utvisa alla som varit i Syrien och anslutit sig till IS/ISIS/Daesh eller någon annan islamistisk organisation.


Det är dag att visa lite handlingskraft! Istället för att hänvisa dessa till Mona Sahlins myslinje!

 

UPPDATERING

 

Nu har jag lyssnat både på TV4 Nyheterna och Rapport. Jag måste säga att jag blir besviken på alla dessa experter som uttalar sig. Ingen vågar uttala sig i hårdare ordalag! Den politiska korrektheten lyser igenom. Den svenska naiva flatheten dominerar på nyhetsredaktionerna.


Jag förväntar mig också lite "verkstad" från Sverigedemokraternas partiledning!

Av Thoralf Alfsson - 14 juli 2016 09:06

För några veckor sedan (26 juni) skrev jag om mitt yttrande till hovrätten i ett blogginlägg angående min överklagan av misshandelsdomen vid Kalmar tingsrätt.


Nu har den tilltalades yttrande inkommit. Tänk att man som försvarsadvokat har som yrke att förvränga så mycket som möjligt från verkligheten! Man kräks nästan när man läser hyckleriet i yttrandet. Jag kommer publicera det efter att hovrätten kommit med sin dom.


Väldigt vad tyst det blev från alla som hyllade landshövdingen!

 

Nu kryper en kvinnlig socialdemokrat fram från Öland, Margareta Lööf Johansson. Hon har författat en skrivelse till enheten för statlig förvaltning på regeringskansliet med anledning av att så många kvinnliga chefer har slutat på länsstyrelsen. Är det så att socialdemokraten Margareta Lööf Johansson försöker vinna lite politiska poänger nu när det är riskfritt att kritisera landshövdingen.


Hur många tror att Margareta Lööf Johansson hade författat denna skrivelse om landshövding Stefan Carlsson suttit kvar på sin post? Ännu en socialdemokratisk hycklare!

 

Läs artikel i Östra Småland


Jag har sedan tidigare sparat artiklar i lokalmedia som handlat om dessa alla kvinnor.


Länsstyrelsen uppsagda kvinnor


Annica Triberg, kommunikationschef

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/triberg-slutar-som-kommunikationschef/


Lina Isaksson Funke, informationschef

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/hyllad-mediaprofil-varvas-till-toppjobb/


Margareta Gustafsson, länsarkitekt

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/lansantikvarien-ar-ny-chef-efter-lansarkitekten/

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/har-du-svart-att-samarbeta-med-kvinnor-stefan-carlsson/

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/lansarkitekten-portad-av-landshovdingen/

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/lansarkitekten-lamnar-lansstyrelsen/

http://www.barometern.se/kalmar/lansarkitekten-lamnar-lansstyrelsen/


Kerstin Ainouz, länsarkitekt

http://www.barometern.se/kalmar/ytterligare-toppchef-lamnar-lansstyrelsen/


Lise-Lotte Norström, chefsjuristen

http://www.barometern.se/kalmar/chefsjurist-sager-upp-sig/


Anne-Li Fiskesjö, länsråd

http://www.ostrasmaland.se/nyheter/landshovdingen-flyttar-pa-anne-li-fiskesjo/Som avslutning några ord om nyheten att polisen sänker begåvningskraven för att för få kommer in på polisutbildningen. Sparka istället Dan Eliasson!

Vem vill bli polis med Dan Eliasson som chef!


Justitieminister Morgan Johansson försvarar Dan Eliasson i en artikel i SvD.


Kom ihåg att det är Sveriges justitieminister som uttalar sig. Nu anser jag att både rikspolischefen och justitieministern bör avgå!

Av Thoralf Alfsson - 12 juli 2016 23:17

Jag har lyssnat på alla talen från Almedalen, utom Jonas Sjöstedt. Under Ebba Busch Thor och Jimmie Åkessons tal var jag på plats i Almedalen. Jimmie Åkessons tal var nog hans bästa i Almedalen.


Jag tänkte dock kommentera några av de andra talen som jag reagerade på. I och för sig reagerade jag på väldigt mycket i de andra partiledarnas tal, inte minst deras 180-graders sväng i invandringspolitiken och det hyckleri som följer i dess spår.


Först tänkte jag citera klimatalarmisten Annie Lööf.

 

”Också bokstavligen har världen feber. Temperaturen stiger. Klimatförändringarna fortsätter. Torkan breder ut sig.

 

Vi spelar ett spel med planeten som insats.
Om vi inte lyckas hejda klimatförändringarna kommer världen se annorlunda ut.

 

Grönland kommer förloras. Slukas av havet när vattenytan stiger.
Korallreven utraderas. Arktis sommaristäcke vara ett minne blott.

 

Här hemma kommer det råda dricksvattenbrist, särskilt i södra Sverige.”

 

Dessa rader visar på hur verklighetsfrånvända dessa klimatalarmister i själva verket är. Till och med en partiledare från ett riksdagsparti.


”Grönland kommer förloras. Slukas av havet när vattenytan stiger.”

 

Annie Lööf vet inte vad hon pratar om. Annie Lööf och Centerpartiet anser uppenbarligen att havsnivån kommer stiga 3 700 meter! Det går inte tolka på något annat sätt om nu havet skall sluka Grönlands högsta berg Gunnbjörn. Berget Gunnbjörn är nämligen 3 694 meter högt enligt Wikipedia.


Hur många har sett några pk-kändisar eller pk-media raljera över Annie Lööf på grund av detta uttalande i hennes Almedalstal? Nej, ingen förmodar jag!


Istället har vi sett mängder av artiklar och twitter om den bild på brinnande bilar som SD använt i sitt material och som uppenbarligen kommit från Indien. Men nu är det ju inte en enskild bild som diskuteras utan fenomenet bilbränder. Här kommer en bild från brända bilar i Kalmar.


 


Anna Kinberg Batra hade ju också ett märkligt tal och jag undrade i mitt stilla sinne om hon själv förstod vad hon uttryckte. Jag tycker det var pinsamt för hennes del. Här kommer några citat från hennes tal och jag tror ni förstår vad jag syftar på.


”En som däremot saknar plan – det är Stefan Löfven. Men han är glad ändå. Ganska nöjd, faktiskt. Lite som tjuren Ferdinand. Ni vet den här ganska snälla figuren som sitter och luktar på blommorna medan andra tar hand om honom, och som gör allt för att undvika att ge sig in i striden.”

 

”Vi modera­ter ska vara den naturliga regeringsbildaren.”

 

”Vi söker inte re­geringsmakten bara för att ha den, utan för att leda Sverige framåt i en tid som ställer nya frågor.”

 

”Sverige behöver en ny regering, en ny alliansre­gering, och den vill jag leda.”

 

”Vi är, och ska vara, redo att ta ansvar i regeringsställning, men vi sitter inte stilla och väntar på valet – tvärtom.”


Vilket hyckleri av Anna Kinberg Batra! ”Vi sitter inte stilla och väntar på valet – tvärtom” Det var väl den största lögnen som Anna Kinberg Batra levererade i Almedalen. Har ni sett några politiska journalister eller ledarskribenter kommentera och raljera över detta i media. Nej, ingen förmodar jag.


Nu åker Anna Kinberg Batra tillbaka till Stockholm och riksdagen. Under de kommande två åren kommer hon göra allt för att slippa att leda en ny regering.


Hycklare och förbannad lögnare!

Av Thoralf Alfsson - 12 juli 2016 00:14

Lyssnade idag på sommarprataren Anders Kompass och hur han blev utsatt av själva FN-ledning för att han rapporterat om en sexuella övergrep mot barn utförda av FN-anställda. Vilket trauma det måste varit för Anders Kompass och hans familj. Han fick efter ganska lång tid upprättelse genom en oberoende utredning men någon ursäkt har han aldrig fått från FN-ledningen.


Han berättade om den så kallade tystnadskulturen som råder inom FN. Allt som kan skada den egna organisationen tystas ned och göms undan. Det är inte utan än att jag börjar fundera på om det inte varit samma tystnadskultur som härskat på Länsstyrelsen i Kalmar. Var landshövdingens makt så stor? Man får inte glömma att sju kvinnliga chefer lämnat länsstyrelsen på ena eller andra sättet sedan Stefan Carlsson tillträde som landshövding. Var det så att alla som inte höll med landshövdingen och drev en egen linje åkte ut från länsstyrelsen och då framförallt kvinnor! Var det så att ingen vågade gå emot landshövdingen ens när det gäller dessa telefonsexsamtal? Risken att förlora ett välbetalt jobb innebar att man höll munnen och accepterade alla fel som begicks av landshövdingen.


Idag gjorde jag en sammanfattning av alla artiklar som skrivits med anledning telefonsexsamtalen i media. Det är slående hur Barometern konstant utelämnat mitt namn i sina artiklar och att det var jag som först begärde ut fakturorna med telefonsexsamtalen. Så många artiklar men ändå …….


Finns det bara en enda hederlig journalist på de lokala nyhetsredaktionerna? Jag tror de flesta vet vem jag syftar på!


Jag hittade också en artikel från Dagens Vimmerby som var intressant. Webbtidningen hade nämligen kontaktat offentlighetsexperten Nils Funcke.


”Länsstyrelsen har sekretessbelagt vad landshövdingen köpt med residensets telefon. Samtidigt bekräftar den tillförordnade landshövdingen Malin Almqvist för P4 Kalmar att det rör sig om telefonsexköp. – Det hela framstår som bisarrt, säger offentlighetsexperten Nils Funcke.”

 

”– Att den nuvarande högsta ledningen har bekräftat det, men att man vägrar att lämna ut en omaskad version gör att det framstår som än mer bisarrt. Det är minst sagt inkonsekvent. Den ställföreträdande landshövdingen har ju gjort den bedömningen att det kan lämnas ut och då bör även övriga delar av myndigheten acceptera hennes ställningstagande. Sekretessen är ju bruten om hon har bekräftat det, säger Nils Funcke till Dagens Vimmerby.”

 

”Offentlighetsexperten Nils Funcke tror att Kammarrätten skulle underkänna sekretessbeslutet. 

– Ytterst sannolikt skulle Kammarrätten underkänna det, framför allt i och med att den ställföreträdande landshövdingen bekräftat det. Det verkar som att de har bekymmer och den ställföreträdande landshövdingen borde gripa in och häva sekretessen. ”

 

Jag har idag mejlat den tillförordnade landshövdingen Malin Almqvist med anledning av vad Nils Funcke säger i artikeln och återigen begärt ut fakturorna. Fick följande svar.


 


Nåväl, det kommer ju för eller senare. Allting kommer fram bara man gräver tillräckligt länge!


PS

Det tråkiga är att tystnadskulturen verkar finnas kvar hos de anställda på länsstyrelsen i Kalmar. Det är minst sagt mycket olustigt!

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se