thoralf

Direktlänk till inlägg 26 juli 2016

NYA REKORD PÅ GÅNG

Av Thoralf Alfsson - 26 juli 2016 23:10

Jag tror att många inte förstår vilka enorma summor med pengar/skattemedel som strömmar från Migrationsverket till kommuner och landsting. I mitt nya infoblad tar jag upp bland annat dessa kostnader för skattebetalarna under 2015.


Jag har NU också fått motsvarande kostnader för det första halvåret under 2016. Det visar sig att länets tolv kommuner och landstinget i det närmaste redan fått lika många miljoner kronor från Migrationsverket som under hela 2015. Närmare 500 miljoner kronor!


Emmaboda och Kalmar kommun har redan fått mer i ersättning under 2016 än vad kommunerna fick under 2015. Detsamma gäller för Kalmar läns landsting som erhållit närmare 100 miljoner kronor redan under 2016.


Det blir nya obehagliga rekord i samtliga länets kommuner under 2016. Dessa siffror får du dock aldrig läsa i lokalmedia. De har inget nyhetsvärde enligt journalisterna.


Här nedan finns en sammanställning och jämförelse kommun för kommun och landstinget. Alla siffror i miljoner kronor.


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Rune

26 juli 2016 23:17

Migrationsverket verkar vara Sveriges verkliga Regering?
Detta måste vara grundlagsstridigt?

 
Ingen bild

Eva

27 juli 2016 00:08

Vem som helst kan räkna ut vad det innebär för Sverige. Att låna pengar av finansoligarkerna kommer att ge samma resultat som i Grekland och värre. Ett inbördeskrig är att vänta och jag vet inte om den lama svenske mannen orkar slåss för sitt eget land.Detta bådar inte gott! Tacksam för uppmuntrande ord inför sammanbrottet.

 
Ingen bild

crille

27 juli 2016 04:33

Varifrån kommer dessa pengar? Har vi skattebetalare rätt att få veta det?

 
Ingen bild

Norrsken

27 juli 2016 06:05

Utmärkt sammanställning.
Migrationsverket har ingen begränsning på sin budget, utan exempelvis boendekostnader debiteras från aktuellt marknadsläge på bostadsmarknaden. Pensionsmyndigheten har inte ändrat max-nivån för bostadsbidrag för pensionärer på 12år. Varför finns inte krav på skälig levnadsnivå för pensionärer ? Under 12år har El, TV-licens, mat, resor, kläder, elektronik och medicin stigit i pris men inte pensioner och bostadsbidrag. Låga pensioner och frysta bostadsbidrag, samtidigt som Migrationsverket har fått en gigantisk budget.
Skamligt av 7-klövern.

 
Ingen bild

X

27 juli 2016 06:31

Höj skatten för de 87% som röstade sju-klöver. Varför inte 87% skatt...?

 
Ingen bild

calle

27 juli 2016 07:18

man kan ju tänka sig hur Sverige hade sett ut om man haft "öppna eran hjärta politik" med massinvandring på 1800 och 1900-talet. ingen järnväg, ingen el, ingenting. bara bygga miljontals timmerstugor åt asylsökande, som sedan fattiga svenskar, och rotebönder skulle försörja.

Skulle inte funnits många Svenskar kvari nutid, som 7 klöverns kreatur kunde leva gott på, som de nu gör. hur f-n skall det bli i Sverige framöver?

 
Ingen bild

C Andersson

27 juli 2016 08:21

Men det är ju statliga medel. Allt är väl inte skattepengar?

 
Ingen bild

Hacke

27 juli 2016 08:21

Välkomna tillbaka från den semester ni inte förtjänat Löfven och övriga 7-partister och till ert omsorgsfullt skapade helvete för oss vanliga medborgare. Må ni få det riksdagsår ni förtjänar.

 
Ingen bild

bo

27 juli 2016 08:52

@Norrsken
Som en upplysning, Bostadstilläggen höjdes i höstas och pensionerna vid årsskiftet.

 
Ingen bild

Calle

27 juli 2016 09:34

Migrationsverkets anställda består till stor del av Ali Babas, man ser till sina egna.

 
janne

janne

27 juli 2016 10:05

Bostadstillägg får jag inget för jag har eget hus
pensionen höjdes med två dosor snus men för övrigt
har jag drabbats av det otäcka invällarsyndromet
som är värre än allt annat,där inte kvinnor och
flickor snart inte kan vistas på offentliga platser.
Tack 7:k klöveridioter.

http://Janne

 
Ingen bild

Christer

27 juli 2016 10:14

Jag funderar ofta på vad ett lands mörkning av siffror, statistik, vissa gärningsmän och händelser har för betydelse över tiden. Det är inte gratis, dvs myndigheter, media tar en jävla chans gentemot sina medborgare. Förtroende och tillit är skapat under en väldigt lång tid och kan raseras ganska fort.
Många människor "läser" nyheter på ett annat sätt numera. Är polisen "förtegen", och helst inte vill kommentera en händelse, så är det garanterat en 291-fråga.
Skulle en terrorattack liknande det vi sett i Frankrike/Tyskland inträffa i Sverige, så skulle Sveriges totala myndighetsinkompetens komma upp i full dager. Dom ljuger och klarar inte av situationen.
Sverige står inför stora problem de närmsta åren, och det tyngsta blir ekonomin när vi inte längre kan låna till vår "konsumtion" i form av humanitär stormakt. SD kommer väldigt snart att bli Sveriges största parti, och ingenting har 7-klövern gjort för att förhindra det. Ni har bara eldat på brasan, och trott att det räcker med "brunmålning". Men det sket sig och nu står ni med byxorna nere, och det enda ni har är ett förlorat förtroende och ett land på ruinens brant!

 
Ingen bild

Joho

27 juli 2016 10:39

C Andersson är du ironisk eller menar du vad du skriver ditt troll.

 
Ingen bild

bo

27 juli 2016 10:40

Med hur mycket som en piss i Missisippi

 
Ingen bild

Suzie

27 juli 2016 10:47

Först ett stort tack till dig Thoralf för ditt fantastiska arbete med att få fram alla skrämmande höga siffror som du presenterar så tydligt och bra i dina blad,man blir kallsvettig av att se hur mycket massinvasionen av menaiter kostar svenska folket och statsskulden ökar farligt för varje dag.Sverige behöver en Thoralf i varje län!

Såg en video från Polen där över 150 000 polacker marscherade tillsammans i enad front mot massinvasionen av Europa,vad mäktigt det var att se polackernas stora sammanhållning och att de vägrar bli islamiserade.Här kommer vi antagligen aldrig få se en sådan stor marsch mot den pågående islamiseringen av vårt land svensken böjer sig tum för tum för islam,offrar sina barn och döttrar på massinvandringens offeraltare och betalar dessutom för det.

@Norrsken
Skamligt är bara förnamnet på hur djävulskt kallt beräknande sjukklöverjuntan har agerat för att långsamt plågsamt formligen svälta ihjäl oss fattigpensionärer genom att sänka den redan alltför låga pension vi har gång på gång medan tex äfs för anhöriginvandrare som aldrig bidragit med en krona till vårt land inte påverkas av indexregleringar och sänkt garantipension,äfs höjs enligt prisbasbelopp upp varje år,sjukklövern är besatt av att ställa grupp mot grupp där svensken alltid blir åsidosatt och nedprioriterad.Det är hög tid för ett gemensamt uppror och en stor demonstration innan vi blir helt utan pension för det är jag övertygad om att sjukklövern har som mål.Sverige har varit och är experimentlandet sedan många decennier,makteliten vill se hur långt de kan gå genom att förtrycka,negativt särbehandla,frånta svenska folket sina lagliga rättigheter mm,makteliten räknar kallt med att svenska folket som alltid fogligt har böjt sig under det allt tyngre slavoket och tyst fogat sig i no matter what,inget folk har kunnat vilseledas och kuvats så hårt utan minsta motstånd som svenskarna.Hur långt skall vi tillåta de onda som styr att få gå?Ensam är inte stark men många tillsammans är vi starka.

Rekommenderar alla att läsa den här insändaren i AP som Clarence har skrivit,mycket kände man till men Clarence har sammanfattat det hela så bra och skulle majoriteten av alla pensionärer inse hur ondskefulla
Skaparna av välfärden den nya underklassen.

"Idag har vi ca 250 000 fattigpensionärer i Sverige och dessa har framförallt tillkommit efter pensionsuppgörelsen 1994 som gjordes upp mellan Socialdemokraterna och de nuvarande allianspartierna. Med sitt beslut raserade dessa partier det ingångna avtalet retroaktivt mellan staten och alla arbetande svenskar!
Om det nya pensionssystemet endast hade gällt alla som vid tillfället var under arton år, så hade det varit relevant och inte någon stöld från den äldre generationen. Dessa partier bestämde också i samma uppgörelse att 258 miljarder kronor skulle kunna överföras som ett ”lån” från pensionsfonden, vilket Göran Persson tog fasta på med besked. År 1999 lånade denne 45 miljarder, år 2000 ytterligare 45 miljarder till för att slutligen låna ytterligare 258 miljarder i januari 2001, vilket renderat till att summan blev 348 miljarder av pensionärernas sparkapital.
Denne man skrev utan ruelse en bok med titeln ”Den som är satt i skuld är icke fri”. Om dessa politiker dessutom innehade lite rättspatos med att ge 3 % i ränta så skulle skulden vara (eller så skulle de vara skyldiga Sveriges pensionärer) drygt 530 miljarder i dagsläget."

http://avpixlat.info/2016/07/19/skaparna-av-valfarden-den-nya-underklassen/

 
Ingen bild

Maja Dacke

27 juli 2016 11:27

bo Onsdag 27 juli 08:52
och @Norrsken - mitt bostadstillägg höjdes INTE i höstas.

Men den lilla höjningen av pensionen nu i år 'kompenserades' genom att mitt bostadstillägg REDUCERADES till nästan ingenting, 121 kr!

Alltså status quo! Dvs PM vill behålla mig på fattigpensionärsnivå på ca 11.000/mån

Så vad snackar du om?!

Men jag är glad att inte bo i Stockholm ... ...

 
Ingen bild

Maja Dacke

27 juli 2016 11:32

PSst, det har snackats på nätet om dollarkrasch den 27 september - vet någon något mer om detta? Skulle det inträffa vet vi ju vad som händer i vårt dollarberoende land, eller hur?

 
Ingen bild

C Andersson

27 juli 2016 11:45

@Joho@

Lånade pengar är inte skatt. Det är efterskatt.

 
Ingen bild

C Andersson

27 juli 2016 11:55

@Maja Dacke@

På Skansen har kändisarna företräde - På Liseberg har alla lika värde. Göteborgarna är folkliga - stockholmarna är enbart snobbiga.

På lördag ska jag åka och se på buskis. Sista chansen.

 
Ingen bild

Kverulantus

27 juli 2016 12:39

C Andersson har nog allvarligt lurats.
Vakna!
Alla pengar som delas frikostigt ut till massinvandringsinvasionen har betalats av oss alla.
Maggan har kanske lånat upp ett par miljarder men det är faktiskt vi själva som bidrar med största delen av kladdkakan som de ekonomiska flyktingarna slåss om.
Skattemedel.
Den delen på din deklarationsblankett som staten tar för att finansiera din egen undergång.
Mer skatt=fler Islamister i Sverige.
Är det så du vill ha det?

Tack Thoralf!
Utan dig skulle Kalmar län fortfarande ha en sexmissbrukande fyllskalle vid rodret.

 
Ingen bild

Exilenskalman

27 juli 2016 13:02

Tyvärr är det alldeles för många som resonerar som C Andersson här ovan. Många förstår inte att det handlar om deras och andras inbetalda skatter utan ser det som att kommuner landsting "får" pengar från staten och att det således är en vinst...

 
Ingen bild

Styrbord

27 juli 2016 13:40

Finns det en mer aktuell sammanställning för enbart mobilsamtalen? Räknas de in i konkursen för Kalmar? http://www.kalmar.se/Kalmar%20kommun/Demokrati/Kvalitetsfragor/Revisionsrapporter/2010/Telefonkostnader.pdf

 
Ingen bild

PG

27 juli 2016 14:11

C Andersson

Onsdag 27 juli 08:21

Men det är ju statliga medel. Allt är väl inte skattepengar?


En person som tror att regering och riksdag har inkomster annat än av skatter!

Minska antalet riksdagsmänniskor till en tredjedel och inför omedelbart skyldighet att ge en total ekonomisk redovisning minst per kvartal!

 
Ingen bild

C Andersson

27 juli 2016 14:14

@Kverulantus@

"Maggan har kanske lånat upp ett par miljarder" Vem är det som luras?

Det är som med Arbogaölet. Det kommer efteråt.

 
Ingen bild

C Andersson

27 juli 2016 14:22

@Exilenskalman@

Jag resonerar som så att allt inte är skattepengar. Anser du att jag har fel? Bevisa det i så fall. Att låna pengar till löpande utgifter är lika illa som att förskingra skattemedel.

Jag har inte någonstans påstått att kommuner och landsting "får" pengar från staten och att det skulle vara någon vinst. Det resonemanget får stå för dig själv.

 
Ingen bild

Tony

27 juli 2016 14:39

Flyktingpengar är Manna som regnar ner från Himlen, det
är därför som inga beräkningar på vad flyktingar kostar
görs av myndigheter. På allt annat i samhället görs det
kostnadsberäkningar utom på flyktingeländet. Likadant med
vad den invandrade brottsligheten kostar samhället, och
inte minst dom som råkar ut för den, visserligen tjänar
skumma brännvinsadvokater stora pengar på denna verksamhet,
men samhället gör stora förluster. Det är denna brottslighet
som Snicki Snacki Sarnecki gör allt för att förminska
genom att manipulera statistik och påstå att brottsligheten
har minskat?

 
Ingen bild

Observer

27 juli 2016 15:02

Thoralf, Vi sätter bara upp summan på faktureringslistan, Kan de ansvariga för summorna efter 2018 inte betala tillbaka pengarna så väntar åtal!

Det är ju bara att titta på Frankrike. Le Pen lär ju få 90% av folkets röster i kommande val. Du kan väl föreslå dem att göra på samma sätt, Jag menar så det blir lika över hela Europa ;)

De nationella partierna kommer inom närmaste valen att ha HELT EGEN MAJORITET tack vare att folk har fått se hur det egentligen stått till med den vanskötta invandringen.
Och vanskötsel skall aldrig tillåtas.

 
Ingen bild

ruben

27 juli 2016 15:29

Jag skrev en kommentar tidigare om bilturism i Sverige. Jag och frun gillar att bila runt i Sverige på sommaren. Jag undrade om kommunerna har kartor för no-go zoner för turister så man slipper onödiga problem. Hamnade en gång med bil mitt i ett myller av 100-tal afrikaner gående på bilvägen genom skogen, som ville lifta förmodligen skulle de gå från en förläggning in till närmaste tätort. Det kändes kymigt, för de var många och ganska påstridiga och ställde sig så man måste sakta in. Nu är det säkert ofarligt 9 ggr av 10 men det har ju visat sig ibland att de inte går att lita på. Jag har även hamnat på ställen som var läger med utländska bärplockare i över 100-tal men det kändes inte hälften så hotfullt även om man känner sig främmande och lite utelämnad mitt ute i skogen och genast letar upp ny plats.

 
Ingen bild

hör & häpna!

27 juli 2016 15:41


MSB varnar för ryssen!

Jaså!
Är det ryssen som terroriserar oss idag, MSB?
Är det ryssen som halshugger människor, mejar ner glassätande barn med lastbil, spränger tåg och bussar, kidnappar och förslavar kvinnor mm både här och runtom i världen?
Nej MSB, det är inte ryssen. Det är anhängare av terror- och pedofilsekten islam, om ni ännu inte har förstått det. Vågar ni säga det?!
Mikael Tofvesson, enhetschef på MSB, går ut idag (textnyheter SVT) och varnar för ryssen och IS i samma andetag, i ett lömskt försök att förvilla begreppen och avleda uppmärksamheten från den egentliga fienden.
och apropå IS...
Hette det förresten IS eller ISIS? En del säger daesh. Hette det inte alqaida igår och Talibanerna? Alshabab då, boko haram, hizbollah, abusayyaf, wahhabiterna, muslimska bröderskapet mm?
Tofvessons MSB tycks liksom resten av maktetablissemanget ännu heller inte ha förstått islams kameleontiska natur och att alla dessa bokstavskombinationer är bara olika färger på kameleonten.

Först när makthavarna i landet kommit till rätt insikt kan rätta åtgärder vidtas och lagförändringar göras för att skydda befolkningen från den islamska terrorismen.

Det finns en lösning
Islamsk terrorism går att utrota, tvärtemot vad makthavarna säger,
Men man måste först
våga säga det rätta namnet på fienden
Sätt yxan till roten sedan,
Förbjud islam!

Kontaktuppgifter till MSB
registrator@msb.se
Mikael.Tofveson@msb.se
Tel: #31#0771240240

 
Ingen bild

X

27 juli 2016 19:06

De pengar som staten disponerar är medborgarnas pengar.
Missbrukas statliga medel missbrukas medborgarnas, våra, medel.
Ska massinvandringen finansieras blir det genom skatter eller upplåning.
Lånade pengar ska betalas tillbaka med ränta.
Lånar gör man till investeringar. Massinvandring av MENA-folk är ingen investering.
Således missbrukar PK-adeln våra pengar och borde ställas inför rätta.

 
Ingen bild

Stefan.lindberg@kungalv.se

27 juli 2016 19:52

Är det verkligen lagligt ?

 
Ingen bild

Pekka Rousu

27 juli 2016 21:08

Varifrån kommer pengarna? Lån så klart. 2012-2015 hade vi högkonjunktur OCH en låg ränta. Offentliga lån steg 320 miljarder med 7% i snitt per år. Varför kan INGEN skriva om detta? Offentliga Sverige ökade alltså lånen under denna "billiga period" med "få" invandrare med 20% och alla skiter i detta. Jag kan INTE begripa varför inte SD kommunicerar detta. Obs! Alla lån är till löpande utgifter.

Vad händer 2016-2019?. Lånen kommer explodera speciellt i kommunerna (få känner till kommunernas lån tyvärr). De lånen var vid nyår lite över 500 med. Vänta bara.

Total invandring 2016 med sk stängda gränser blir enkelt 100 000. Så blir det även åren framåt lågt räknat (pga anhöriga till säkande innan 24 november 2015).

Sedan väntar även en mycket trolig fastighetskrasch och efterföljande bankkris chans.

Jag spelar på min harpa likt Nero. Senast 2022 är vår ekonomi i fritt fall. Räntan idag på offentliga lån är 0-0,6%. År 2022 kanske mer normala 4%?

Enda lilla chansen är att terror på riktigt lamslår Sverige och SD får 50% i valet 2018.

En annan möjlighet är att vi tömmer pensionsfonder igen som på 90-talet (den gången 348 miljarder men det finns mer att stjäla nu) och säljer alla statliga bolag och säljer av kommunala fastigheter och mark. Då klarar vi oss några år till.

 
Ingen bild

Joho

27 juli 2016 22:45

C Andersson
Lånade pengar då är det ju ännu värre pengar som inte finns om du nu vet det.

 
Ingen bild

Varg

28 juli 2016 00:49

Hur betalas de lånade pengarna inklusive tillhörande ränta? Med SKATTEPENGAR.

 
Ingen bild

Leon

29 juli 2016 20:01

Någon frågade var dessa pengar kommer ifrån. Viktigare är att fråga sig var de tar vägen. "Välfärdsentreprenörerna" som driver mycket av välfärdsindustrin, inklusive asylboenden, får betalt med skattemedel. Men de miljardvinster som dessa gör på verksamheten skattas endast undantagsvis här i landet. Enligt en granskning betalar en av de största aktörerna 0,4 % i skatt på de vinster som som verksamheten inbringar. Vinsten består huvudsakligen av de skattemedel aktörerna tillförs för driften av verksamheten. De stora kostnaderna för "välfärdsindustrin" som skattebetalarna betalar genom skattsedeln kommer alltså endast till viss del verksamheten till godo. Till stora delar går de obeskattade "ner i fickan" på de som driver dessa verksamheter. Där finns det stora utrymmet för kontroll och åtstramning.

Leon d´O.....

Thoralf Alfsson

29 juli 2016 20:09

Visst är det lustigt att vänstern med Jonas Sjöstedt i spetsen inte bryr sig om dessa vinster i välfärden.

Jag bryr mig dock lika mycket om varifrån pengarna kommer. Inga pengar, heller inga vinster!

 
Ingen bild

Fredde

29 juli 2016 22:23

100 miljoner i vinst för Bert Karlssons Jokarjo! Här kan vi se vilka som är vinnaren i asylcirkusen...
Undrar vad PK-politikerna har säga om det?
Inget som vanligt, förmodar jag. ..

 
Ingen bild

Ann

31 juli 2016 09:45

Jag är pensionär och min pension gick ner vid årsskiftet med 100 kr för att de skrev ner basbeloppet. Mitt bostadstillägg ligger kvar på samma summa. Socialdemokraterna lovade pensionärerna 300 kr extra i kassan vid valet. Tror inte det kommer att hända. De har förlorat min röst.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se