thoralf

Direktlänk till inlägg 24 juli 2016

DET STINKER

Av Thoralf Alfsson - 24 juli 2016 22:35

I fredags ställde jag en fråga till det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson via facebook angående hans svar på Barometerns frågor om landshövding Stefan Carlsson alkoholproblem som publicerades i Barometern den 30 juni.


”– Jag har stor respekt för hans beslut. Det är modigt gjort.

 

 – Nej. Eftersom att jag bor utanför Kalmar kör jag nästan alltid. Jag skulle heller inte orka med mitt uppdrag om jag var på middagar med alkohol var och varannan kväll.”

Johan Persson (S)

 

Då kändes väl svaret ganska rimligt. MEN Johan Persson kände då redan till att landshövdingen hade ringt sexsamtal för drygt 20 000 kronor på skattebetalarnas bekostnad. Jag frågade Johan Persson om han tyckte det var ”modigt” av landshövdingen att ringa sexsamtal eller om han helt enkelt ljög i svaret till Barometern.


Svaret från Johan Persson uteblev och han blockerade mig på Facebook. Tydligen var frågan väldigt känslig. Han får givetvis blockera vem han vill men jag anser det vara dålig stil!

 

Tidigare i år skrev jag på bloggen att jag hade graverande uppgifter om två toppersoner i länet nu vet ni den ena. Frågan är hur jag skall göra med den andra? I det fallet kan även en lokal stor och stöddig näringslivstopp följa med på köpet ;-)


Johan Perssons sambo länsrådet Malin Almqvist svarade vid samma tidpunkt på liknande sätt trots att hon visste att landshövdingens sjukskrivning egentligen berodde på hans sexsamtal och att de var på väg att avslöjas. Från artikel i Östra Småland.


”– Man berömmer honom för hans mod och öppenhet, säger Malin Almqvist.”

 

Malin Almqvist är till och med helt övertygad om att landshövdingen skulle komma tillbaka i tjänst.


Ni kritiseras för att inte öppet ha informerat om förändringarna. Det gick inte ut något pressmeddelande om att Stefan Carlsson träder tillbaka som landshövding och ni har inte informerat på hemsidan. Du är tf kommunikationschef.

– Vi valde att göra på det här sättet och informerade personalen via ett mejl.

Men alla andra? Stefan Carlsson är ju landshövding för alla länsbor.

– Ja, men nu gjorde vi så här.

Tror du att Stefan Carlsson kommer tillbaka?

– Det är jag helt övertygad om.

 

När jag begärde ut telefonräkningarna för landshövdingens residens den 22 juni så skall Malin Almqvist för första gången blivit informerad om dessa sexsamtal enligt henne själv. Hon skall då även informerat regeringen om situationen. Jag förmodar att det var civilminister Ardalan Shekarabi som informerades. Ardalan Shekarabi har varit i Kalmar ett flertal gånger de senaste månaderna. Han till och med 1:a majtalade i Kalmar. Johan Persson och Ardalan Shekarabi är bästa kompisar. Johan Persson sitter i socialdemokraternas partistyrelse och har ofta besök av ministrar hemma i Bjursnäs eller på sommarstället på östra Öland.


Jag tror inte att det är en vågad gissning att Johan Persson, civilminister Ardalan Shekarabi och länsrådet Malin Almqvist tillsammans diskuterade dessa sexsamtal redan den 23 juni eller under midsommarhelgen och att det var dessa tre som rekommenderade eller gav order till landshövding Stefan Carlsson om sjukskrivning och att det som skäl skulle anges alkoholproblem. Skademinimering inför vad som skulle komma.


Sedan låtsades de något helt annat för media när nyheten om landshövdingens påstådda alkoholproblem släpptes den 28 juni. Landshövdingen hade då redan den 27 juni betalat tillbaka 20 514 kronor till länsstyrelsen för sexsamtalen.


Vilket hyckleri! Frågan är om dessa tre även utsåg Johan Wendell som syndabock för att rädda övriga i länsstyrelsens ledningsgrupp och länsrådets Malin Almqvists skinn? Jag bara undrar?


I fredags publicerades en intervju med Malin Almqvist i Barometern. Rubriken löd ”Mörkning av sexsamtal från residenset – ”tokigt”.”


”Avdelningschefen och jag har haft ett samtal om vad som hände och han erkänner att han har gjort fel. Det var tokigt att han inte gick vidare med uppgifterna. Vi har redan fattat beslutet att det ska tillsättas en extern granskning av händelsen vertikalt med en ekonomisk granskning. Vi jobbar vidare med tystnadskulturen. Det är inte okej. Man måste kunna berätta om sådant som är tokigt. Vi inför ett whistleblowersystem för att kunna lyfta upp det som är tokigt, säger Malin Almqvist, länsråd och tf landshövding.”

 

Har du fått någon förklaring från avdelningschefen varför han inte agerade?

”– Det stannar mellan oss. Vi har haft ett bra samtal där han har erkänt att det blev tokigt. Jag har förtroende för avdelningschefen och man gör fel. Man får göra fel bara man står för dem, och det gör han. Vi har lärt oss något av det här.”

 


Länsrådet och tf landshövdingen Malin Almqvist kallar det för "tokigt". Det tyder enligt min mening på att hon inte har förstått allvaret i den mörkning som pågått hos länsstyrelsen toppskikt. Det är inte tokigt, det handlar om tjänstefel eller kanske medhjälp till brott eller skyddande av brottsling. Jag tror att det är Malin Almqvist som tänker helt tokigt! Men det kommer rättsväsendet få utreda!


Skall man tolka det som att avdelningschef Johan Wendell agerar syndabock så att alla andra går fria och därmed har länsrådet Malin Almqvist fortsatt förtroende för Johan Wendell och han får fortsätta som avdelningschef och i länsstyrelsens ledningsgrupp. Winwin för båda parter!


Jag tycker det stinker!

 

UPPDATERING!

 

Så befriande att både polisen i Vimmerby och webbtidningen Dagens Vimmerby berättar hela sanningen. Tänk om övrig media som DN, Expressen, Aftonbladet, SvD och så vidare kunde skriva kalla fakta, utan att mörka uppgifter och fakta. Skall bli intressant att se vad lokaltidningarna Barometern, Östra Småland och Vimmerby Tidning skriver om detta ;-)


 


 

 
 
Ingen bild

Christer

24 juli 2016 23:23

Vilket underbart gräv Thoralf! Jag tror att många är rädda för vad som kan dyka upp innan den här historien är till ända. SD centralt borde ge dig uppskattning för allt det du gör för Sverige och partiet!
Angående Malin Almqvists språkbruk, det hon benämner som "tokigt" är en retorik som kraftigt försöker förminska något som inträffat. Ungefär som när Jerzy Sarnecki kallar bilbränder och stenkastning på blåljuspersonal för - Pojkstreck!
Angående användningen av ordet "tokigt", så använde Maud Olofsson det i Almedalen en gång, hon sa att "Hitler gjorde en massa tokiga saker". För helvete, Hitler startade ett världskrig och utrotade 6 miljoner människor. Det var något mer än några "tokerier" det. Men Malin är i gott sällskap när hon försöker blanda bort korten. Det är så mycket i Sverige idag som borde föras upp i ljuset. Bra Thoralf! Vi är många som väntar på nästa avslöjande.
Det sista om marockanen som ofredade flickorna i Vimmerby. Bra skrivet av en journalist med ryggrad. Han har nog inte läst vad Stockholmspolisens presschef Varg Gyllander tycker om att ange signalement eller etnicitet vid ingripanden. Man skall aldrig uppge sådant för det kan uppfattas som att polisen är "rasistisk" säger Gyllander.
I Malmö blev en 13-årig flicka våldtagen i en park i helgen, en man som ledde en cykel slet in flickan i ett buskage och förgrep sig på henne. Inget signalement där inte, men man kan undra om inte polisen funderade på att ge fullständigt signalement på cykeln i alla fall!

 
Ingen bild

Gubben Svensk

24 juli 2016 23:29

Hi,hi Nu är det många sossar och annat löst folk som är lite nervösa när sanningen kommer ifatt och dessa avslöjas!
Vänta bara när SD blir riktigt stora, då åker mången myglare ut med huvudet före från maktens elit!

 
Ingen bild

RobertSttSt

25 juli 2016 01:01

Utvisad? Han är nog tillbaka med 'vändande post' skall ni se. Dörrarna till Sverige är en aning trängre nu när S anammat SD:s politik, men han slinker nog igenom vad det lider. Sanna mina ord.

 
Ingen bild

X

25 juli 2016 06:03

Finns det något man föraktar mer än sossar?

Annat:
Tack vare politisk korrekthet och västerländsk feghet har vi snart krig i Europa.
Jag kommer på alla sätt att bekämpa det islamistiska maktövertagandet.
Ty jag tänker inte leva i PK-folkets kalifat.
Och då ska ansvariga PK-politiker ställas till svars.

 
Ingen bild

calle

25 juli 2016 07:14

nu blir man ju förb-nad på riktigt!
svenskar får inte plats på läkalinjen, trots högsta betyg, högsta på högskoleprov, erfarenhet av sjukvård, och sökt i alla år. men en asylbluffare får hjälp att bli antagen, utan medborgarskap och dåliga betyg! dom har ju myglat in utlänningar med flit på antagningsnämnden, vem f-n bestämmer vilka som skall få en plats på universiteten, är det som migrationsverket, mångkulturvänstern och klanledare som beviljar platser till anhöriga. fy-fan.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/gabriel-kom-in-pa-lakarprogrammet-pa-ett-halvar

 
Ingen bild

Tony

25 juli 2016 07:22

X@

Sossar Kommunister, Miljöpartister befinner sig på
ungefär samma Nivå, dom är alla myglare och totalt
ansvarslösa, och med Svensk Media som ryggkliare åt
dem känner dom sig säkra på att fortsätta i samma
stil framöver!

Det gamla ordspråket" Lita aldrig på en Sosse" är
i högsta grad gällande idag med den underliga figur
som spelar statsminister i det här landet!

 
Ingen bild

calle

25 juli 2016 07:22

tv reportern hade också fått förtur till sitt jobb!https://www.youtube.com/watch?v=z6BssyyfSJ0

det stinker ju svenskar är ju diskriminerade i sitt egna land!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

25 juli 2016 07:55

Jag funderar och funderar vad landshövdingen har gjort som gynnar mej som länsinnevånare ! Kan själv inte komma på något!

 
Ingen bild

Hacke

25 juli 2016 08:00

Thoralf och alternativmedia regerar!
Det börjar närmast bli komiskt med lögnmedia och övrigt etablissemang. Om det bara inte vore så förödande allvarligt.

 
Ingen bild

Bo

25 juli 2016 08:20

”Vi inför ett whistleblowersystem för att kunna lyfta upp det som är tokigt, säger Malin Almqvist, länsråd och tf landshövding.”

Förlåt, men visselblåsaren är ju verksam sedan flera år och lyfter dagligen upp sen illaluktande byken. Tack Thoralf!

 
Ingen bild

PK nys

25 juli 2016 08:45

"Psykoterapeuten Börje Svensson tror att yttre faktorer som det varma vädret påverkar det stora antalet anmälda våldtäkter.
– Det kan säkert delvis ha med värmen och det fina sommarvädret att göra. Jag kan inte se det på ett annat sätt, säger han."

Stämmer säkert (inte). Vilka minns den varma getingsommaren 1959? Inga massvåldtäkter då inte.

 
Ingen bild

Olle Berg

25 juli 2016 08:47

SNABBRECEPT PÅ ATT AVSÄTTA NUVARANDE MAKTHAVARE:

VORE ATT FOLK MASSJUKSKREV SIG OCH VÄGRADE GÅ TILL JOBBET PÅ GRUND AV RISKEN DET INNEBÄR ATT GÅ UTOMHUS I STÄDERNA I EUROPA IDAG.

 
Ingen bild

Fredde

25 juli 2016 09:01

Bra grävt Thoralf! Tragiskt bara att PK-media fortsätter att dölja sanningen. Det är rent bedrägeri att mörka myglet!
Hur kan de försvara detta inför skattebetalarna?

 
Ingen bild

Thor

25 juli 2016 10:27

Nu är alltså den f.d landshövdingen sjukskriven. Undrar vad som står i hans läkarintyg. "Kan inte arbeta pga alkoholproblem "?
I en tid når svårt sjuka människor nekas sjukersättning.

 
Ingen bild

C Andersson

25 juli 2016 10:34

@Thoralf@

När det kommer en ny artikel på sidan så halkar tidigare artiklar ned och hamnar i skymundan. Det märks bland annat att kommentarerna upphör. Kanske inte helt men näst intill.

Ta inte illa upp men stuva om i högerspalten. Flytta upp det väsentliga och förpassa den där Thoralf Alfsson längst ned. Och lyft upp senaste inläggen och senaste kommentarerna så att de blir synliga.

 
Ingen bild

Joy

25 juli 2016 10:57

Lite OT, men är något som stinker rejält! Vet inte om det redan skrivits om detta på bloggen, men det vände sig i magen på mig över att universiteten sysselsätter sig med detta! "Tillsammans Öland" har braskat om detta!

"Linnéuniversitetet har tillsammans med regionerna instiftat stipendier för asylsökande så att de, medan de väntar på uppehållstillstånd, kan påbörja validering och kompletterande utbildning.

Hjälp gärna Linnéuniversitetet med att sprida denna information."

 
Ingen bild

S-E Karlsson

25 juli 2016 11:04

Det enda land som har ett landslag är Island ,alla spelares namn slutar på son !

 
Ingen bild

Pokémon större samhällsproblem än Pisslam!

25 juli 2016 14:07



http://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/kommunerna-borde-ga-in-och-krishantera/

'Allas lika värde' gäller inte Pokémonspelare

Det är fritt fram i svensk media att håna och hetsa mot folkgruppen Pokémonpelare. Man blir inte anklagad för fascism och man gör sig inte skyldig till hets mot folkgrupp.
Lallaren Alex Schulman vill omyndigförklara Pokémonspelare!
Tänk dig annat ord istället för Pokémonspelare
Ex
Omyndigförklara muslimer
Omyndigförklara negrer
Omyndigförklara zigenare
Hus i helvete hade det tagit i PKlandet.
Skulle den hycklande Thomas Mattsson på Expressen överhuvudtaget ha tillåtit publiceringen då?!
PS Lallaren vill t o m gå så långt som att ta barnen från föräldrar som spelar Pokémon!

 
Ingen bild

Suzie

25 juli 2016 15:36

Mona Walter har blivit intervjuad i amerikansk radio.Mycket bra och intressant radioprogram.Mona Walter är en beundransvärd kvinna,hon är modig,stark,rakryggad,klok och sanningssägare om islam som är pure evil.
Skamligt att Mona Walter inte ges plats i det offentliga rummet då hon har gedigen erfarenhet och kunskap om islam,och det är väl just därför hon inte är välkommen där.Befriande och starkt att höra Mona Walter i radiointervjun,Sverige behöver så många fler som Mona Walter som med risk för sitt eget liv väljer att föra ut sanningen om "fredens religion" som ju är pure evil och inget annat.Denna ondska som infiltrerat och förvridit huvudet på väst.

"Intervjun handlar bland annat om islams och profetens Muhammeds syn på homosexuella och homosexualitet. Det ställs mot kristendomens syn och om Jesus någonsin dödade eller straffade homosexualitet."

http://monawalter.com/min-senaste-radio-intervju-i-amerikansk-radio/

 
Ingen bild

bo

25 juli 2016 15:57

@Suzie
Har du glömt hur mycken förföljelse av homosexuella som har skett inom kristenheten t ex i Uganda som är kristet med dödsstraff för homosexuella.

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 juli 2016 15:58

Annat högaktuellt. Enligt Mariestadstidningens hemsida var det två män i 18 - 24 årsåldern som våldtog en 20-årig kvinna i lördags. "Mariestadskvinnan har uppgett för polisen att männen inte talade svenska"..
Rakryggat av tidningen att leda läsaren in på rätt spår ...

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

25 juli 2016 16:05

Om Dan Eliasson menar allvar med "Taffsa inte" -armbanden skulle det väl skrivas på arabiska på dom.

 
Ingen bild

Mattias

25 juli 2016 17:01

Snälla Thoralf, avslöja avslöja och återigen avslöja nästa stöddiga näringlivstopp. Är så förbannat skönt och befriande att se dessa hycklare falla. Ger mig fan på att denna person åtminstone officiellt är en politiskt korrekt idiot, desto skönare se dem falla från sina höga hästar.

 
Ingen bild

Gubben Svensk

25 juli 2016 17:22

O.T
Kors i taket! Expo sågas!
Till slut och äntligen sågas Stiftelsen Expos "opartiska" verksamhet och klassas som politiska aktivister!
Början till slutet för Expo om fler inser deras ljusskygga verksamhet?
http://www.gp.se/ledare/expo-p%C3%A5-villov%C3%A4gar-1.3500994

 
Ingen bild

Göta

25 juli 2016 17:33

@ Pretty Boy Floyd (16:05)
Plus att en översättning till somaliska nog också skulle vara lämplig på armbanden - även om enligt uppgift en stor del av somalierna som kommer hit råkar vara analfabeter.




 
thojuh

thojuh

25 juli 2016 19:33

@ Bo
Säker på att det har med kristendom att göra?

De flesta ugandier räknar sig idag som kristna. Men många är också muslimer. Ungefär en tredjedel av befolkningen tillhör Church of Uganda.

Det finns flera inhemska traditionella religioner i Uganda, spridda mellan de folk som ryms i landet. Bland dessa finns det vissa element som förekommer i flera av religionerna. De har ofta flera gudar eller andar de tror på, av olika vikt och betydelse. De tror även på att de dödas andar lever kvar och de har ofta en förfädersdyrkan. De här religionerna har blivit mindre och mindre vanliga sedan kolonisationen tog fart i Uganda på 1800-talet. Idag utövar 18 % av Ugandas befolkning inhemska religioner.[24]

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

25 juli 2016 19:45

Beviset för att EU har misslyckats kapitalt är att polisen i många länder utökas. I Sverige har dom svårt att bli fler p.g.a misserabel ledning.
I Tyskland diskuteras att stärka militären för hjälp åt polisen.
Europa rustar p.g.a islamiseringen och dess förödande följder.
EU skulle väl innebära en "gullig" fred mellan människorna i Europa.
Sa inte Wallström så ?
Jag och normalt tänkande människor ser vilket enormt misslyckande EU är.
Ett förbund med likvärdiga länder och en försiktig invandring på c:a 10 000 /år hade nog fungerat.
Ansvariga politiker kan inte stå där och säga. Vi vet inte hur många som kommer !
Jimmy Å var den klart ärligaste talaren i Almedalen. Stefan L den floskligaste.

 
Ingen bild

X

25 juli 2016 19:47

När ska Angela Merkel ställas till svars för att ha förstört Tyskland och Europa?
När ska Löfven och Reinfeldt möta samma öde?
När ska kommunisten och "rikspolischefen" Dan Eliasson avsättas?
När ska Folkutbytesverkets GD Anders Danielsson möta samma öde?
Måtte man få uppleva den dagen.
Tjära och fjädrar samt utburna ur riket vore lämpligt.

 
Ingen bild

D. Tritus

26 juli 2016 01:36

Synd bara att Carlsson föll på, i sammanhanget, bagateller som sprit och skattebetalad telefonsex. Den allvarligare dyngan har inte blottats än. Ingen hann(?) nu gräva i landshövdingens korruption, t.ex i samband med att hans underlydande på länsstyrelsen objektivt skulle granska landshövdingens "sugar daddy" Ekerum Golf & Resorts skövlingsplaner.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards