thoralf

Alla inlägg under juni 2016

Av Thoralf Alfsson - 7 juni 2016 23:41

”Det är mitt mål att vi ska veta precis var de befinner sig, och det ska vara så outhärdligt som det bara är möjligt att vara i Danmark, för de här människorna är inte välkomna här, sa Danmarks migrationsminister Inger Støjberg när hon presenterade sitt nya förslag tidigare i dag.”

 

Danska regeringen med Socialdemokraterna och Dansk Folkeparti skall göra livet till ett ”helvete” för de kriminella som inte kan utvisas. Läs artikel.


Risken är väl stor att dessa då söker sig till Europas mest flata, fega och naiva land, Sverige! Som dessutom har den mest inkompetenta statsministern och regering.

 

Peter Boström på Ölandsbladet har skrivit en ledare om den uteblivna handhälsningen på vårdcentralerna. Jag tänkte först att han skulle angripa mina slutsatser men istället skriver han en ledare full av ironi över beslutet.


”Men nu är handspriten slut. Och inga pengar finns att köpa in mer. Eller? Så är det ju inte.

 

Att sjukvårdspersonal och patienter inte längre ska ta varandra i hand beror naturligtvis på något annat. Det förstår de flesta, även om sjukvårdsledningen talar i termer om att ”hindra smittspridning”. För inte är väl patienterna pestsmittade?”

 

”För den senaste veckans påbud från sjukvårdsledningen handlar förstås inte om att handspriten är slut, det handlar om att möta kulturkrockar. Och jag tycker att det kunde ha skötts smidigare.”

 

Jag hade nog förväntat mig att den uteblivna handhälsningen som ersatts med en ”öländsk vinkning” skulle fått lite nationell uppmärksamhet men så tycks inte bli fallet. Uppenbarligen har pk-media gjort bedömningen att detta inte främjar deras syften och därmed är det locket på!


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 6 juni 2016 22:59

Efter lite funderingar åkte jag ändå på ett nationaldagsfirande på norra Öland. Jag brukar åka till Skäftekärr och har så gjort ett antal år. I år var det inte landshövdingen som höll tal utan en person som jobbat med utgrävningar av de järnåldersbyar som det finns lämningar av på Öland. Ett ganska annorlunda nationaldagstal som handlade om de som befolkat Öland sedan 300-talet. Med andra ord inget multikulti.


Dessutom hade man lagt till vers nummer 3 och 4 i nationalsången. Det var första gången alla 4 verserna sjöngs. Man blir både förvånad och glad när det också talas om varför dessa verser tillkommit innan alla reste sig och sjöng nationalsången. Undrar på hur många nationaldagsfirande som alla fyra verserna sjöngs?


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 6 juni 2016 12:58

Idag är det Sveriges nationaldag! Men det känns inte som vi längre får fira vår nationaldag på grund av flathet, feghet och naiva beslutsfattare. När man läser programmen undrar man om det är Sveriges nationaldag som firas? Jag vill se ett svenskt folkdanslag på nationaldagen, inte syriansk dans. Det hör inte hemma på Sveriges nationaldag. Det finns 364 dagar under resten av året för detta!

 

 


Jag har under ganska många år skrivit kritiskt om islam på min blogg. Det har uppmärksammats av media vid ett flertal tillfällen. Idag har jag dock tonat ner det lite då jag upplever att islam diskuteras mer i den offentliga debatten. Inte minst på grund av senaste årets terrorattentat i Köpenhamn, Paris och Bryssel.


Jag har dock märkt en stor förändring på ett helt annat sätt idag än emot tidigare år. För några dagar sedan skrev jag ett blogginlägg om att jag blivit uppringd av en muslim från Kalmar och om hur jag upplevde samtalet. Samtalet var inte på något sätt hotfullt! Men jag blev ganska nedstämd över hur fanatiska en muslim kan vara som ändå levt i Kalmar under ca 25 år. Förnekandet av islams negativa budskap och sharialagarnas ojämlikhet mellan könen är beklämmande.


Den stora förändringen är de påhopp, personliga angreppen, telefonsamtal utan id, meddelande på Facebook och mejl jag får med diverse otrevliga kommentarer och synpunkter. Allt som jag betraktar som hot anmäler jag givetvis.


Varför denna hatiska inställning till kritik mot islam?

 

Min upplevelse är att det inte bara är muslimer som står för detta hatande, utan det är i många fall även svenskar med vänstersympatier. Jag undrar om det bara är deras hat mot SD som kanaliseras på detta sätt. Eller har vänstermänniskor något annat gemensamt med islam och muslimer. Är det deras har mot Israel och judar som förenar dessa båda grupper? Vad finns det mer?


Läste häromdagen en artikel i Jönköpingsposten som var väldigt intressant. Artikeln handlade om Soheila Fors som lever under hot från IS efter att hon publicerat en dikt på Facebook.


”Soheila Fors säger att hon försöker varna svenskar för den radikalisering som sker precis som Nalin Pekgul och Sakine Madon också gör.”

 

”Soheila Fors föddes som kurdisk prinsessa i Iran. Hennes pappa torterades till döds och Soheila blev gerillasoldat i kampen mot Khomeini. Hon var en djupt troende muslim innan hon fick en uppenbarelse och konverterade till den kristna tron i vuxen ålder.

— Men jag har fått betala ett högt pris för den.

Återigen är hon lite ironisk när hon säger att hon är full av synder, inte nog med att hon arbetar mot hedersvåld utan dessutom har hon gått och blivit kristen.”

 

För mig är det helt obegripligt att inte alla svenskar lyssnar på dessa röster som har egen personlig erfarenhet om det ”andra” samhället och kulturen. Människor som varit utsatt för detta förtryck där mord, folkmord och andra vidrigheter ingår i det auktoritära styret som följer i religionens spår. Turkiet tycks vara ett land som är på väg i språngmarsch till detta auktoritära styre med Erdogan i spetsen. Ett land som ingår i NATO. Bedrövligt!

 

”I veckan fick hon sina sovrumsfönster sönderslagna, däcken har skurits sönder eller lossats och en dag dök det upp en knivbeväpnad man i hennes hus.

— Det som sker i Sverige nu är en konflikt mellan olika värdesystem; mänskliga fri- och rättigheter och religiösa traditionella värden och det är kvinnorna och flickorna som är de största offren.”

 

Nej, i Sverige slutar vi istället att handhälsa och inför en öländsk vinkning på vårdcentralen! Allt för att tillmötesgå de nya svenskarna under ursäkterna att minska smittoriskerna. Det är så lustigt att det infaller i tid samtidigt som Öland haft det största antalet asylsökande boende på ön någonsin. Enligt min mening är det rena hyckleriet.


”Hon säger att den svenska rikedomen inte är den vackra naturen eller välfärden utan demokrati och jämlikhet.

Men det verkar alla ha glömt bort och tappar vi det kommer andra att ta över, säger Soheila som är förvånad över svenskarna flathet, feghet och naivitet över det som sker.”


Är verkligen svensken så flat, feg och naiv som det verkar? Det som är ändå värre är att en majoritet av de politiker som svenska folket valt tycks vara lika flata, fega och naiva!


Har dessa politiker inom 7-klövern inga barn och barnbarn som de bryr sig om? Eller är det bara den egna plånboken som styr och att de därmed kan skydda sig ekonomiskt mot det mångkulturella samhället i sitt egna lilla segregerade bostadsområde?


Jag får se om jag tar risken och besöker ett nationaldagsfirande?

 

 


Av Thoralf Alfsson - 4 juni 2016 19:21

 

 

Läkaren och verksamhetschefen vid Borgholm och Löttorps hälsocentral, Åke Åkesson och hans personal slutar att ta i hand när man hälsar. Nu införs en ”öländsk vinkning” istället av vårdpersonalen.


Hade det varit 1 april hade det varit ett bra aprilskämt. Men nu framstår det som ännu ett idiotiskt, tragiskt och politiskt korrekt vansinnesbeslut inom Kalmar Läns Landsting. Först gratis månadskort på Kalmar Läns Trafik till alla asylsökande och så nu en öländsk vinkning istället för att ta besökare inom vården i hand när man hälsar.


”På detta sätt kan vi minimera smittospridningen som kan ske via ett traditionellt handslag. Vi ser detta som ytterligare ett steg i vår önskan att alla Borgholmsbor ska vara så friska som möjligt och gör detta med omtanke om våra patienter, säger Åke Åkesson, verksamhetschef på Borgholms och Löttorps hälsocentral.”

 

Vilket förbaskat hyckleri av Åke Åkesson! Det är ett minst sagt hårresande hyckleri!


Idag är inte risken för smittospridning högre än tidigare. Jag skulle snarare säga att den är lägre med tanke på dagens hygien och medvetenhet.


Nej, den enda smittosamma epidemi som denna ”öländska vinkning” skyddar mot är kränkta muslimer. Det är ännu ett exempel på svenskars feghet, flathet och naivitet mot islam.

 

Det är bara för bedrövligt vilka läkare och vilken vårdpersonal vi har inom Kalmar läns landsting. Är det ingen som vågar säga ifrån?

 

Uppriktigt sagt är verksamhetschefen, Åke Åkesson en riktig feg och ynklig läkare som inte vågar kräva att muslimer i Sverige ska lära sig att handhälsa när man träffar vårdpersonal. Och detta gäller speciellt muslimska kvinnor som är förtryckta av både muslimska män och islam!

 

Läs artikel i Barometern

 

 

PS

Jag har försökt hitta hur en öländsk vinkning ser ut på nätet men inte hittat något exempel. Men jag skall be Åke Åkesson skicka ett videoklipp på hur detta fåniga påhitt ser ut. 

 

 

 

 

Av Thoralf Alfsson - 4 juni 2016 00:08

Många har efterfrågat lite feedback på hur skatteupproret och skatteavdraget gick. Enligt de uppgifter jag fått har väldigt många gjort avdraget. Det skall ha behandlats högt upp i ledningen på Skatteverket men samtidigt har myndigheten uppenbarligen valt att inte ge skatteavdraget någon publicitet. Media vill heller inte ge det någon publicitet.


Skatteavdraget har i varje fall gjorts över hela landet i stor omfattning.


Skatteverket har till och med inrättat en egen ”kod” för skatteavdraget som kallats för ”Missnöjesavdrag” som även fått en svarstext som går ut till alla som gjort avdraget. Tydligen finns det dessutom många som gjort avdraget utan att förklara varför under övriga upplysningar i deklarationen. För att hitta dessa har Skatteverket gjort en datasökning i alla deklarationer för att hitta alla som gjort ett avdrag på 13 500 kronor. Här går det med andra ord att utveckla skatteavdraget inför nästa års deklaration genom att alla yrkar avdrag med lite olika summor.


Så här ser svaret ut från Skatteverket i de flesta fall.


 


Vi får se om det längre fram går att få fram hur många tusen som gjort avdraget i årets deklaration.


Än så långe har jag dock inte hört att någon fått igenom avdraget men det är ju helt naturligt då detta inte är klart förrän det slutgiltiga beskedet om deklarationen skickas ut. Skall bli intressant att se hur många som fått igenom skatteavdraget.

Av Thoralf Alfsson - 2 juni 2016 23:36

Fick idag ett samtal från en muslim i Kalmar som sa sig företräda den islamiska föreningen i Kalmar. Han var irriterad över att jag skrev felaktigheter på min blogg. Det gällde ett blogginlägg från 2012 där hans fru tydligen var fotograferad.


 


Hur han vet att det är hans fru på bilden har jag dock svårt att förstå?


När jag kollade upp blogginlägget och de felaktigheter han hade synpunkter på så var det inte min text utan någon som skrivit en kommentar om att den burkaklädda kvinnan sannolikt hämtat ut gratismedicin på apoteket. Det påståendet får stå för den som skrivit den.


Samtalet fortsatte sedan en god stund om islam, förtrycket av kvinnor, Sharialagar, särbehandling av muslimer inom sjukvården och tandvården. Han ansåg att det var självklart att hans frun skulle mötas av en kvinna både på banken, posten, läkaren, tandläkaren och alla andra situationer där hon t.ex måste legitimera sig eller visa sitt ansikte. Min uppfattning är att heltäckande klädsel som ovan skall vara förbjudet i offentlig miljö.


Givetvis ville han leva efter sharialagar och han ansåg att det gick bra att leva efter sharialagar i Sverige idag. Hur det gick till var lite svårt att förstå.


När vi pratade om sharialagar tog jag upp förtrycket av kvinnor men han ansåg att kvinnorna väljer detta av fri vilja. Även om islam kräver att kvinnorna skall täcka sig. Han ansåg att svenska kvinnor gick omkring ”nakna” på gatorna i Kalmar. Det var lite svårt rent logiskt att förstå att kvinnorna bar dessa heltäckande kläder av fri vilja samtidigt som islam satte det kravet.


Jag tog upp att kvinnor som råkar ”ramla” från balkonger i betydligt högre idag mot hur det var för 20-30 år sedan och om orsaken till detta berodde på hederskultur och förtrycket av kvinnor. Men hans svar var att kvinnorna är psykiskt sjuka och hoppar själva från balkongerna.


När vi kom in på koranen var han väldigt kritisk mot att vi kristna ändrat och reformerat innehållet i bibeln. Koranen var skyddad från förändringar och därför var den betydligt bättre och mer sann än bibeln. Argumentet att samhället förändrats och därmed bör man reformera och förändra koranen var inget argument enligt den här muslimska mannen.


Långt efter att koranen skrevs ansåg man att jorden var platt, undrar om muslimer fortfarande anser att jorden är platt. Världen stannade uppenbarligen för muslimer på 600-talet.


Efter detta ganska långa samtal så har min oro inför framtiden ökat högst betänkligt. Jag blir minst sagt beklämd när detta dessutom är en företrädare för den islamiska föreningen i Kalmar. När jag sedan betänker att majoriteten i sin budget skriver följande.


”Integration är en del av och en förutsättning för att utveckla Kalmar.”

 

”Kulturell och mänsklig mångfald bidrar till attraktivitet liksom jämlikhet och jämställdhet.”

 

Muslimer med samma uppfattning som mannen som ringde mig idag bidrar inte till att utveckla Kalmar eller till jämlikhet och jämställdhet. Jag bara undrar hur de rödgröna och Centerpartiet kan ha den uppfattningen.

Av Thoralf Alfsson - 1 juni 2016 23:38

Folkets hus? Vilka är folket idag? Är det de som röstar på socialdemokraterna eller inrymmer begreppet fler? Om något kallar sig för Folkets hus borde det innebära att det är alla hus. Att ingen skall utestängas på grund av etnicitet, religion eller klass. Men så är det uppenbarligen. En kristen svensk arbetare är inte välkommen till Folkets hus i Torsås.


Sverigedemokraterna i Torsås har försökt hyra Folkets hus för ett medlemsmöte men fått beskedet att partiet inte får hyra. I ett mejl skriver Folkets hus ordförande, Christina Kronmar följande.


”Vår värdegrund vilar på de grundläggande principerna om jämlikhet, jämställdhet och allas lika värde. Vi försvarar yttrandefriheten, men också rätten att säga nej när våra kärnvärden riskerar att kränkas.

Det innebär att vi säger nej till att använda våra mötesplatser för att sprida främlingsfientliga och rasistiska idéer och budskap. Det vill vi inte att våra lokaler ska utnyttjas till.

 

Däremot är företrädare för samtliga riksdagspartier välkomna att delta i olika arrangemang i våra lokaler, till exempel politiska debatter, panelsamtal och annat. Alla individer är också välkomna att delta i dessa aktiviteter. Men aktiviteter arrangerade av främlingsfientliga och rasistiska partier, så som Sverigedemokraterna säger vi nej till.”


Torsås kommun hyr Folkets hus för kommunfullmäktiges sammanträden.


Visst är det gentilt av Christina Kronmar att låta Sverigedemokraternas sex ledamöter att få delta vid möten i kommunfullmäktige.


Jag trodde faktiskt att de politiskt korrekta småpåvarna ute i kommunerna slutet med dessa odemokratiska metoder. Det är bara sorgligt att läsa svar som dessa. Inte minst med tanke på de beslut som den rödgröna regeringen tagit angående gränskontroller och invandringen till Sverige.


Som en följd av detta beslut yrkade SD avslag på det föreningsstöd på 185 000 kronor som Folkets hus sökt hos Torsås kommun. Ett bra agerande av SD vilket också fått uppmärksamhet i media. Läs artikel i Östra Småland.


När sedan två personer från Kommunistiska partiet i Nybro blandar sig i detta genom en illa skriven insändare i Östra Småland blir jag minst sagt förundrad. Enligt uppgift har i varje fall minst en av dem tydligen besökt Nordkorea. Undrar hur han upplevde värdegrunden i sitt paradis på jorden?


När jag läser Christina Kronmars svar till Sverigedemokraterna börjar jag undra om Kommunistiska partiet har den rätta värdegrunden för att få hyra Folkets hus i Torsås.

 


Det är skillnad på röd värdegrund och blågul värdegrund!

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se