thoralf

Alla inlägg under juni 2016

Av Thoralf Alfsson - 12 juni 2016 22:12

Söndagen har gått i partiets tecken. Först distriktsstyrelsemöte och sedan stort medlemsmöte på Kalmar slott med partisekreterare Richard Jomshof som föreläste om partiets ideologi och sedan gruppledaren i riksdagen, Mattias Karlsson som föreläste om partiets bakgrund och historia med en lång rad egna upplevelser och anekdoter.


Vi hade närmare 150 anmälda till medlemsmötet och nästan alla kom också. Jag tror också att alla var nöjda med mötet.


 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 11 juni 2016 23:30

Energiöverenskommelsen första mening lyder enligt följande.


”Sverige ska ha ett robust elsystem med en hög leveranssäkerhet, en låg miljöpåverkan och el till konkurrenskraftiga priser.”

 

Om regeringen verkligen menar detta är vindkraft och solenergi helt uteslutet, då de inte lever upp till kravet på leveranssäkerhet! Vattenkraft, kärnkraft och bioenergi uppfyller dock kraven i den första meningen. Det är dessa energikällor som räknas som baskraft och som utgör tryggheten i elförsörjningen. Vårt samhälle är idag fruktansvärt sårbart om vi får ett elavbrott. Jag tror ingen egentligen är medveten om hur en dag utan el skulle fungera, eller rättare sagt inte fungera.


Att elcertifikatsystemet förlängs och utökas efter 2020 fram till 2030 kommer utan tvivel snedvrida konkurrensen när det gäller investeringar i sektorn. Subventioner och mer subventioner.


Sänkt fastighetsskatt på vattenkraft var något som jag tog upp under min tid i Skatteutskottet under förra mandatperioden. Men även effektskatten på kärnkraft ifrågasatta jag vid flera tillfällen. Kommunernas skattebefrielse från energiskatten om man investerade i egna vindkraftverk var en annan punkt som jag lyfte upp i flera debatter i kammaren. Det är glädjande att dessa tre punkter nu alla landad enligt den uppfattning som SD drivit under flera år i riksdagen.


Så här kommenterar Mattias Bäckström Johansson (SD) energiöverenskommelsen.


”Under dagen presenterades den utlovade energiöverenskommelsen mellan regeringen och tre av allianspartierna, en förhandling som Sverigedemokraterna tyvärr har fått ta del av från åskådarbänk då vi inte bjudits in. Överenskommelsen bjuder på både hopp och besvikelse.

 

Mattias Bäckström Johansson, Energipolitisk Talesperson kommenterar:


- Det är mycket välkommet att såväl kärnkraften som vattenkraften får ett erkännande genom att man fasar ut effektskatten och sänker fastighetsskatten på vattenkraft.

 

- Det som dock är mindre glädjande är att överenskommelsens parter inte lyckats greppa den större bilden gällande elcertifikatsystemet. Det är just elcertifikaten som primärt har försatt energimarknaden i rådande krissituation. Trots detta faktum väljer man att förlänga elcertifikatsystemet med långtgående mål om instabil, väderberoende elproduktion.

 

- Framtiden för energimarknaden är således inte på något sätt säkrad. Nya energimarknadskriser är att vänta.”

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 11 juni 2016 01:19

I mitt blogginlägg om Expressens senaste attack mot ledande Sverigedemokrater efterlyste jag även stöd för våra EU-parlamentariker från partiledningen. Idag skriver Mattias Karlsson på facebook. Jag tar mig friheten att publicera det på bloggen.


"Med anledning av det pågående drevet i Expressen mot Nalle och Kristinaoch vår partiorganisation i Bryssel, så vill jag deklarera att de har mitt fulla stöd och förtroende.

Vi gjorde något helt unikt i svensk politisk historia när vi skickade ned två vanliga hederliga svenskar, helt utan erfarenhet av rikspolitik, mediahantering och Europapolitik till Bryssel.

Till skillnad från de övriga partierna som i de flesta fall haft representation i Europaparlamentet sedan 1990-talet och gradvis kunnat bygga upp sina Brysselkontor, så var vi tvungna att göra allt nästan över en natt, dessutom under en period präglad av riksdagsvalrörelse, migrationskaos, budgetkris, en sjukskriven partiledare och en riksorganisation i Sverige som snabbt skulle fördubblas efter valframgångarna.

 

Självklart tog det ett tag för Nalle och Kristina att bli varma i kläderna, självklart begicks det misstag från riks, självklart tog det ett tag att få rätt personer på rätt plats i vårt Brysselkontor, självklart dök det upp fnurror på tråden och tillfälliga frustrationer. Allt annat hade varit orimligt och övermänskligt.

MEN, faktum är att vi idag, bara två år senare, har en väloljad partiorganisation i Bryssel med duktiga och hårt arbetande tjänstemän.

 

Vi har två flitiga och skickliga parlamentariker som i det ena fallet (Kristina) placerat sig som den hårdast arbetande, mest produktiva svenska parlamentarikern av alla och i det andra fallet (Nalle) en parlamentariker som mot alla odds gick till final i MEP-awards, som snabbt blivit en av de mest inflytelserika namnen inom Europa i transportfrågor och som Nigel Farage utsett till sin högra hand inom EFDD och lyft fram i debatter och kampanjer med miljonpublik i det mest känsliga läget av Brexit-debatten.

 

Att vi åstadkommit detta på så kort tid, dessutom under en väldigt svår tid i partiets historia och under ledning av två så oerfarna politiker, är helt jävla fantastiskt, på ren svenska.

Det sätt som Nalle & Kristina hanterat sina utmaningar på och den glöd som de och deras närmaste medarbetare uppvisar, varje dag, när de kämpar för vanliga hederliga svenskars intressen därnere i monsterstatens kula, gör mig stolt över att vara svensk och stolt över att vara sverigedemokrat.

Den eller de personer som förmodligen en gång i tiden var en del av vår rörelse, men som sedan förfallit till dataintrång och till att sälja ut och smutskasta sina f.d partivänner för egen vinnings skull, borde skämmas ögonen ur sig. Tyvärr antar jag dock att sådana personer inte ens vet vad skam är...

 

PS. När jag ändå är inne på ämnet vill jag rikta ett varmt tack till Henrik Gustafsson, som under sin tid som kommunikationschef i Bryssel gjorde enorma insatser som gick långt utöver vad han hade behövt göra.

 

Tack också till vår internationella sekreterare Kent A Ekeroth vars driv och enorma kontaktnät gjorde att vi bland annat snabbt kunde rekrytera flera högkompetenta medarbetare som visat sig vara helt ovärderliga för partiet.

Av Thoralf Alfsson - 10 juni 2016 20:09

Varför denna uppståndelse i Sverige över att en amerikansk proffsboxare gått bort? Cassius Clay. Är det någon som begriper det? Långa inslag i nyhetssändningarna. Direktsändningar i public service från begravningen.


En SVT-reporter var nästan euforisk i Rapportsändningen på grund av att Clinton och Turkiets Erdogan var närvarande.


Att Erdogan närvarar borde vara en signal att hålla sig långt därifrån som möjligt.

Av Thoralf Alfsson - 9 juni 2016 19:57

Expressen fortsätter sin smutskastningskampanj mot ledande Sverigedemokrater. Nu är det partiets EU-ledamöter som man på ett synnerligen orättvist sätt försöker hänga ut genom ett antal gamla mejl från 2014. Kom också ihåg att den tjänsteman som nämns, Johan Larsson är gift med Margareta Larsson som skolkar från riksdagen på heltid.


Mejlen är så gamla att våra EU-parlamentariker knappt hade hunnit komma till Bryssel. Dessutom vet alla att SD aldrig haft några EU-parlamentariker eller tjänstemän i Bryssel innan 2014 och begriper säkert också vilken utmaning som Peter och Kristina ställdes inför när de kom till Bryssel. Jag tror heller inte att de fick så mycket stöd från partiet då det samtidigt var fullt pådrag i den svenska valrörelsen inför det allmänna valet till riksdagen, landsting och kommuner i september 2014. De fick klara ut mycket själva.


Jag tror alla Sverigedemokrater idag tycker att våra EU-parlamentariker gjort ett väldigt bra jobb i Bryssel. De har nu fått erfarenhet, kunskaper och inte minst ett internationellt kontaktnät som är väldigt viktiga för SD idag och i framtiden. Peter ”Nalle” Lundgren var till och med inbjuden av Nigel Farage till England under förra veckan för att hjälpa till med kampanjen för Brexit.


Jag tänker inte länka till Expressens artiklar men jag blir jäkligt trött på David Baas och hans chef Thomas Mattsson. Det skulle inte förvåna mig om orsaken till dagens publicering föranleds av turbulensen inom Miljöpartiet. Helt enkelt ett försök att flytta bort fokus från Miljöpartiet.


Chefredaktören Thomas Mattsson har en sommarstuga på Öland jag kanske skulle avslöja var den ligger och adressen. Hembesök är ju Expressens specialitet!


Peter Lundgren har skrivit ett svar på Facebook som jag har fått ok på att publicera på bloggen. Jag hoppas också att partiledningen nu också ger våra EU-parlamentariker fullt stöd genom ett pressmeddelande eller liknande, där de lyfter fram allt positivt som kommit genom våra EU-parlamentariker i Bryssel. Så var då drevet igång igen, och med uppenbara faktafel från Expressen. Det finns inget hån från SD-ledningen mot det arbete som utförs i Bryssel. Det man presenterar genom STULNA mail är åsikter och tankar från en före detta pressansvarig och inte från SD-ledningen. Man gör sig också lustig över att jag som gruppledare bara "bestämmer" över Kristina, men de utelämnar alla de arbetsuppgifter som faller på mitt skrivbord genom EFDD i min roll som gruppledare. De glömmer också nämna att jag sitter som koordinator för EFDD i Transportutskottet, alltså högst ansvarig för partigruppens transportpolitik. Vi har ett mycket bra samarbete i gruppen och vi som har en liten delegation får väldigt mycket inflytande, trots vad David Baas och Expressen försöker påskina. Givetvis har Expressen en agenda att smutskasta och sälja lösnummer. Påståendet att jag skulle hoppa av EFDD kan jag också bestämt förneka, det är helt ryckt ur sitt sammanhang. För den som nu tror något annat.

 

Däremot är det jag precis skrivit egentligen ganska ointressant i sammanhanget. Låt mig vara tydlig nu. Det lyser mer och mer igenom att alla de mediala attacker med stulna mejl som nu sker och skett i drygt 1 års tid har ett tydligt mål. Det är att misskreditera och få människor att tappa förtroende för Mattias Karlsson och Richard Jomshof. Jag, Kristina men också andra tjänstemän som har nära kontakt med dessa personer och som får sina privata mejl publicerade i massmedia, är bara en del i ett större mål, och det målet är att krossa förtroendet för Mattias Karlsson och Richard Jomshof. Det är alltså riksdagsledamöter, EU-parlamentariker, PS-ledamöter och tjänstemän som står nära SD:s nuvarande ledning som är de som gång på gång får se sina stulna mejl publicerade i olika tidningar.

 

SD är inget självspelande piano, det ligger väldigt mycket hårt arbete bakom att ha lyckats med att ta vårt parti dit vi är idag och där vi i flera mätningar utmanar om att vara Sveriges största parti. Jag har hundraprocentigt förtroende för Mattias Karlsson, Richard Jomshof och Jimmie Åkesson då det är de som i mina ögon har ett stort ansvar för vårt parti och vad vi åstadkommit. Det som pågår nu är därför ett mycket fult spel där vi används som internpolitiska slagträn via media, av en opposition INOM SD.

 

Jag känner att jag har deras fulla förtroende och kan därmed också göra ett bra arbete här nere i Bryssel, jag är fullt och fast övertygad om att dom är rätt personer att leda vårt parti mot nya och än större framgångar och skulle den dagen komma när detta fulspel lyckas och man gör sig av med nuvarande partiledning och tjänstemän kommer jag också att avsluta min egen plats inom partiet. Jag är en mycket envis människa som måste känna att jag ingår i ett lag som jag själv tror på.

 

Nuvarande partiledning med Jimmie, Mattias och Richard hyser jag det allra största förtroende för. Så mina vänner tro inte på bilden som man försöker måla upp i media som försöker slå split mellan delar av partiets ledning och övriga delar av partiet. Jag uppmanar er istället att ha ögonen öppna och fråga er själva varför det alltid är samma personer, och de runt omkring dem, som media försöker trasa samman med våra stulna mejl.

 

Förändring, framåt, tillsammans!

 

Peter ”Nalle” Lundgren

Av Thoralf Alfsson - 8 juni 2016 22:52

Idag publicerade Sveriges Radio ett reportage som visar hur fullständigt galet situationen är när det gäller så kallade ensamkommande barn. Det är skrämmande uppgifter, till och med värre än de åsikter jag framfört på min blogg.


För oss Sverigedemokraterna är uppgifterna inga nyheter! Det är bara en bekräftelse på det som vi sagt under flera år men som 7-klövern med stark frenesi förnekat och istället som enda ”argument” kallat politiker från SD för fascister, rasister och främlingsfientliga.


I Österåkers kommun bedömer man att endast 5 av 98 ensamkommande barn är under 18 år. Helt makalöst! I Helsingborg bedömer man att 25 procent är äldre än 18 år.


I reportaget säger en ansvarig att hon har haft ensamkommande barn som varit gråhåriga och att många är äldre än personalen.Skillnaden i kostnad för samhället är ca 1 miljon kronor/år om man är över 18 år eller om man är en ensamkommande under 18 år. Det handlar med andra ord om många miljarder kronor varje år. Det kan handla om så mycket som 10-15 miljarder kronor/år i högre kostnader för skattebetalarna.


Lyssna på reportaget och häpnas över de uppgifter som framkommer. Det är minst sagt skrämmande uppgifter som framkommer. Det vill säga om du inte har lyssnat på vad Sverigedemokraterna sagt tidigare och vad vi motionerat om i riksdagen under flera år för att just stoppa detta missbruk.


Jimmie Åkesson kommer med en relativt blek kommentar till detta. Jag saknar lite jävlar anamma och att Jimmie Åkesson slår näven i bordet och skäller ut 7-klöverns politiker från höger till vänster för deras flathet, feghet och naivitet när det gäller alla bluffande ensamkommande så kallade barn. Som av så många uppenbarligen med rätta kallats för "ensamkommande skäggbarn"!
I fredags lämnade vi in vår budgetreservation i Kalmar med närmare 40 tilläggsförslag. Vi vill framförallt spara på kostnaderna för invandringen och flyktingmottagningen. Vi vill dessutom försälja Kolbodagården som Kalmar kommun köpte in i december förra året för att bygga om till boende för ensamkommande.


Idag utnyttjas endast 10 platser av ca 60-70 platser. Med andra ord ett helt felaktigt köp av fastigheten.


Vi anser också att de 130 personliga assistenterna inte skall privatiseras, utan få vara kvar som kommunanställda. Östra Småland skriver om vår budgetreservation. Finns tyvärr inte på nätet.


 

Av Thoralf Alfsson - 8 juni 2016 16:21

Undrar hur tidningen Smålänningen tänkte här. Är det en omskrivning får något speciellt i utseendet? Eller vad menar tidningen.


Jag tror inte att den riktige Zlatan gillar tidningens rubrik. Är det humor eller på "riktigt". Han kanske till och med stämmer tidningen! Vem vet. 


Frågan är om alla antirasister nu vaknar till liv och gör livet surt för journalisten Hans Nilsson.


 


Här hittar du artikeln.


Tidningen Smålänningen har nu uppdaterat sin artikel och nu är Zlatan helt borta ur artikeln. Inte ett litet ord om Zlatanliknande.

http://www.smalanningen.se/article/zlatanliknande-tjuv-slog-till-pa-aldreboende/


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se