thoralf

Alla inlägg under juni 2016

Av Thoralf Alfsson - 20 juni 2016 20:55

Idag har vi haft budgetfullmäktige i Kalmar. Det är därför det varit lite tyst på bloggen de senaste dagarna då tiden inte räckt till även för bloggen.


Det mest häpnadsväckande med dagens budgetdebatt var inte Miljöpartiet eller Vänsterpartiet utan Moderaterna i Kalmar. Jag återkommer till det i morgon. Moderaterna i Kalmar förtjänar ett eget blogginlägg. Deras väljare bör få veta hur deras företrädare agerar i Kalmarkommunfullmäktige!


Här nedan följer inledningen av mitt första anförande i budgetdebatten innan jag gick in i detalj på våra besparingar på invandringsområdet, uppsägningar av avtal med Migrationsverket, redovisning av invandring och flyktingkostnader (mångkulturellt bokslut), försäljning av Kolbodagården (boende för ensamkommande barn). Vi hade närmare 40 yrkande i vår budgetreservation.


”Sedan vi hade förra årets budgetfullmäktige är det en fråga som dominerat den politiska debatten, asylkaoset och massinvandringen.

 

Den invandringspolitik som Sverigedemokraterna förespråkat under många år har nu till stora delar införts av regeringen bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Häpnadsväckande!

 


Det har också gjorts med Alliansens samtycke! Moderaterna har till och med drivit på för ett än hårdare regelverk och till och med att stänga Öresundsbron! Ditt parti Jonas Lövgren!

Den politik som vi Sverigedemokrater har stigmatiserats för, hånats för, att vi skulle haft en dålig barndom och kallats för främlingsfientliga, rasister och till och med fascister av 7-klöverns politiker och statsminister Stefan Löfven men också inte minst av journalister, är nu en verklighet.

 

VÄLKOMMEN TILL VERKLIGHETEN!

 

Den fullständigt oansvariga och naiva invandringspolitiken som skapade förra årets kaos har vi ännu inte sett effekterna av fullt ut i det svenska samhället och i kommunerna. Den 1 juni befann sig ca 165 000 personer i Migrationsverkets mottagningssystem.

Hur många som Kalmar kommun tvingas att ta emot, vet vi lite om idag. Det kommer sannolikt innebära stora  kostnader för kommunen när det gäller skola, omsorgen, socialtjänst, arbetsmarknad och ökat utanförskap.

 

Finansminister Magdalena Andersson delade i december ut 10 miljarder kronor i mutpengar till kommunerna. Kalmar kommun fick drygt 27 miljoner kronor. I år delas det ut 10 miljarder i nya mutpengar till kommunerna, nu kallas de dock för välfärdsmiljarder.

 


Enligt majoritetens budget får Kalmar kommun 38,4 miljoner kronor. Det innebär totalt ca 66 miljoner kronor. Det motsvarar en skattehöjning på 50-60 öre per hundralapp. Vad händer med kommunalskatten när dessa statsbidrag upphör?

 

Vänsterpartiet kallar det för vänstermiljarderna. Regeringen lånar inte så långt ifrån 100 miljoner kronor per dag, trots att vi befinner oss i en högkonjunktur, för att få ihop Sveriges dåliga ekonomi, vilket orsakats av en oansvarig och naiv invandringspolitik.

 


Vänstermiljarderna är lånade pengar! Men det är ju alltid någon annan som skall betala om Vänsterpartiet får bestämma!

 

SKL har i flera prognoser varnat för att kommunerna kan tvingas höja kommunalskatten med närmare två kronor till 2019 om inte staten höjer statsbidragen. I verksamhetsplanen och budgeten ser vi också att det kommer att bli betydligt kärvare redan fram mot 2018 och 2019.

 

Idag är kostnaderna för etableringsersättningarna uppe på 2 miljoner kronor per månad eller ca 25 miljoner kronor per år. De fortsätter dessutom att stiga. Detta drabbar redan Kalmar kommun men kostnaderna kommer fortsätta att stiga under minst två år.

 

I Sverigedemokraternas budgetreservation anser vi att det allra viktigaste är att begränsa effekterna av den oansvariga massinvandringspolitiken.”


Av Thoralf Alfsson - 18 juni 2016 21:21

SR Ekot kommer med minst sagt häpnadsväckande uppgifter.


”Migrationsverket bedömer att det finns tveksamheter i åldern hos 70 procent av ensamkommande asylsökande med en uppgiven ålder på mellan 15 och 17 år. Det innebär att över 18 000 åldersbedömningar kan behöva genomföras i år och nästa år.”

 

Nu räknar Migrationsverket med att ca 18 000 ålderstester behöver genomföras. Det handlar om många miljarder kronor som svenska skattebetalare får betala för dessa fuskare helt i onödan på grund av naiva politiker i 7-klövern och fega tjänstemän på Migrationsverket. Med andra ord den politiska korrektheten har förhindrat en riktig handläggning av dessa asylsökande. Läs artikel.


I fredags möte jag en grupp som kom från en skola där det bedrivs svensk undervisning. Jag bedömer att det var så kallade ensamkommande från Afghanistan. Min uppfattning av dessa var att minst hälften av dem var äldre än 18 år.


Det som dock förvånar mig allra mest är att personalen som träffar dessa vuxna män inte larmar genom att gå till media eller på något annat sätt avslöja allt fusk. Det är bara för bedrövligt!


Jag ställde nyligen en fråga till socialförvaltningens chef Cecilia Frid om de misstänkte att det fanns vuxna män bland kommunens 237 ensamkommande. Jag fick följande svar.


 


Cecilia Frid medger att det finns enstaka vuxna bland de ensamkommande. Om 70 procent av de som angett att de är mellan 15-17 år misstänks vara överåriga enligt Migrationsverket borde det handla om 100-150 personer bara i Kalmar kommun.


Även Östra Småland har ställt frågor om detta till Socialförvaltningen i Kalmar. Läs artikel.


Tänk om 7-klöverns politiker lyssnat till Sverigedemokraterna redan 2010-2011 i riksdagen då vi lyfte frågan om ålderstester. Tänk så många miljarder kronor som sparats! Det 7-klöverns politiker har ägnat sig åt kallar jag för landssvek!

Av Thoralf Alfsson - 17 juni 2016 13:51

Folkets Hus i Torsås vägrade i december att hyra ut till ett medlemsmöte för Sverigedemokrater. När sedan Torsås kommun behandlad frågan om ett driftsbidrag på 185 000 kronor till Folkets Hus i maj. Då yrkade SD avslag till bidraget på grund av att inte Folkets Hus efterlever kommunens skrivning om likabehandling.


”I kommunens regler för allmänna bidrag till samlingslokaler finns en skrivning om att lokalerna ska vara öppna och tillgängliga för alla i rimlig omfattning och på skäliga villkor.”

 

Givetvis körde majoriteten som består av S, V, MP, M, L och KD över SD i denna fråga och beviljade bidraget till Folkets Hus.


SD överklagar nu beslutet till Förvaltningsrätten med motiveringen att Folkets Hus inte följer de riktlinjer som kommunen kräver för att erhålla kommunala bidrag.

Mycket bra gjort av SD Torsås! Det skall bli väldigt intressant att läsa Förvaltningsrättens dom av denna överklagan. Läs artikel.



Jag skrev om detta i ett blogginlägg den 1 juni och mejlade då Christina Kronmar som är ordförande för Folkets Hus i Torsås. Jag frågade om Kommunistiska partiet har hyrt Folkets Hus? Eller om de inkom med en förfrågan om att hyra Folkets Hus i Torsås? Nedan finns det svar jag fick.


   


Som ni kan se fick jag inget svar på mina frågor bara floskler. Jag ställde därför om frågorna den 7 juni men sedan dess har inget svar kommit, trots påminnelser. Mina läsare förstår säkert varför ordförande för Folkets Hus inte svarar på mina frågor. Kommunistiska partiet har troligen fått hyra Folkets Hus!


Bra att SD i Torsås lyfter frågan till Förvaltningsrätten!

Av Thoralf Alfsson - 15 juni 2016 23:03

När kartan och verkligheten inte stämmer överens, är det kartan som gäller!

 

Lite så är det idag för klimatalarmisterna, det vill säga merparten av alla politiskt korrekta politiker och tjänstemän, framförallt i den offentliga sektorn eller företag som utför uppdrag åt myndigheter.


I min landsända har vi nu vattenbrist. På Öland är det riktigt allvarligt, grundvattennivåerna är extremt låga. Det körs ca 1000m3 vatten med lastbilar till Öland varje dygn samtidigt som den nya ledningen mellan fastlandet och Öland också levererar ca 1000m3 varje dygn till Öland.


I gårdagens Nordergren & Epstein (efter ca 11:00 min) kunde jag höra Anders Finnson, EU-samordnare på Svenskt Vatten säga följande om min landsända.


”Klimatförändringar gör att där kommer det bli ännu torrare, där kommer bli vanligare att se, samtidigt som västra Sverige och norra Sverige får ännu mer nederbörd.”

 

På en fråga om torkan definitivt beror på klimatförändringar svarade Anders Finnson bland annat följande.


”Det här är vad vi kommer se när klimatförändringarna fortsätter.”

 

Det är allvarligt när en EU-samordnare på Svenskt Vatten inte kan skilja på väder och klimat. Men han är inte ensam. Den som har studerat statistik över nederbörd vet hur det ligger till.


Torkan på Öland och i sydöstra Sverige har inget med klimatförändringarna att göra.

 

SMHI har gjort prognoser grundade på klimatmodeller från IPCC och SMHI skriver följande på sin webbsida i den prognos som gäller för Kalmar län.


”Årsmedelnederbörden ökar med 15-20 % i jämförelse med referensperioden 1961-1990.

Nederbörden ökar mest vintertid. Den kraftiga nederbörden ökar också, maximal

dygnsnederbörd kan öka med uppemot 20 % beroende på RCP-scenario.”


När jag påpekar detta för klimatalarmister och andra ”experter” kommer alltid svaret att det kommer regna mer på sommaren men inte på vintern. Det kommer därför bli torrare då växterna suger upp det mesta av vattnet under sommaren och att det därmed aldrig  kommer ner i marken så att grundvattnet kan höjas. Precis tvärtemot vad SMHI skriver!


Om du orkat läsa så här långt vill du säkert se lite riktig statistik. I Kalmar har man mätt nederbörden sedan 1860 och så här ser det hydrologiska ut enligt SMHI.


 

Notera att någon på Kalmar Vatten lagt till texten "Denna bild säger inget om fördelningen under året". Jag har nämligen fått grafen från Kalmar Vatten AB.  


Om nu klimatförändringarna startade med industrialiseringen som många menar när det gäller ökningen av den globala temperaturen Då borde också trenden i nederbörd bero på klimatförändringarna. I kurvan kan vi klart se de nederbördsfattiga åren på 1860-talet. Vilket utlöste den stora emigrationen till Amerika. Sedan kan vi se en kraftigt ökad nederbörd fram till vår tid. Jag har även hämtat data från SMHI och gjort en egen nederbördsgraf för Kalmar.


 


Den trendlinje som Excel beräknar visar att nedbörden ökat kraftigt sedan 1860-talet och det finns ingen tendens att ökningen skulle minska.


Om jag sedan delar upp nederbörden på vinterhalvåret och sommarhalvåret får vi följande graf över nederbörden i Kalmar.


 


Det framgår klart och tydligt att nederbörden ökar kraftigt både under sommarhalvåret men även under vinterhalvåret. Trendlinjerna som excel räknar fram är entydiga.


Därmed håller inte pratet om att nederbörden bara skulle öka under sommaren och att den därmed inte skulle påverka grundvattnet. Statistiken visar med all tydlighet att nederbörden under vinterhalvåret ökat från ca 160mm/vinterhalvår under 1860-talet till ca 250mm/vinterhalvåret under 2010-talet. En ökning med mer än 50 procent. Något som faktiskt ligger helt i linje med vad SMHI och IPCC säger i sina prognoser.


Torkan på Öland och i sydöstra Sverige har inget med klimatförändringarna att göra. Det handlar om enstaka förändringar i vädret under något eller några enstaka år.

 

Frågan är varför vissa har så svårt att hålla sig till sanningen och den statistik som finns. Är det för att statistiken inte passar den egna agendan hos klimatalarmisterna?

 

Frågan är då hur stora investeringar som t.ex Ölandskommunerna skall satsa på? Skall Borgholms kommun satsa på avsaltningsanläggningar för 113 miljoner kronor i Sandvik? En investering som kanske bara behövs vart 20:e år när vädret ger mindre nederbörd under något år.

Är det inte bättre att i första hand satsa på mindre åtgärder som uppdämningar av våtmarker som kan påverka vattentäkter positivt och att jordbruket satsar på bevattningsdammar som fylls under vinterhalvåret. Nu verkar det mest handla om panikåtgärder.

Eller varför inte installera vattenmätare i alla fritidsfastigheter inom Borgholms kommun för att förändra konsumtionsmönstret hos alla "sommarölänningar".

Av Thoralf Alfsson - 14 juni 2016 23:42

Intressant att lyssna till detta tal av Donald Trump! Utan någon censur eller utvalda delar.


Av Thoralf Alfsson - 13 juni 2016 23:00

Ännu en representant för ”fredens religion” har visat vilken sjuklig ”gren” det finns inom islam. Alla vet dessutom att det bara är en tidsfråga innan nästa representant för islam visar upp sig med förhoppning om att komma till paradiset med all jungfrur som väntar. Frågan är bara var det kommer att ske. I Sverige? Frankrike? Eller varför inte i England.


Idag menar alla politiska experter att det fruktansvärda terrordådet i Orlando kommer att gynna Trump i valrörelsen. Som ett brev på posten kommer också ett antal muslimer ut och påstår att terrordådet inte har med islam att göra. Suck!


Personligen tror jag även att kampanjen för Brexit kommer att påverkas av terrordådet i Orlando. I grund och botten handlar det om invandring och då framförallt om invandring av muslimer. Idag är det 10 dagar kvar till folkomröstning i Storbritannien. I helgen visade opinionsundersökningar att Brexit hade ett övertag i opinionen, då 55 procent skulle rösta för Brexit. Jag tror knappast att siffran kommer minska om inget radikalt inträffar. Dessutom har jag uppfattat det av de reportage jag sett som att det i viss mån är lite skämigt att rösta för Brexit, det är inte politiskt korrekt. Därför kan övertaget vara lite större för Brexit än vad opinionsundersökningar visar.


När resultatet kommer från folkomröstningen den 23 juni kan midsommarafton bli riktigt trevlig i dubbel bemärkelse och jag får lägga upp några trevliga videoklipp från UKIP på bloggen. Och skåla för Brexit!


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards