thoralf

Alla inlägg under juni 2016

Av Thoralf Alfsson - 24 juni 2016 22:51

Barometerns politiske redaktör Daniel Braw var lite för snabb med sin ledare. Barometern publicerade nämligen en ledare med rubriken ”Knapp seger för förnuftet! Nu var knappast ledaren särskilt förnuftig enligt min uppfattning. Dessutom var det rent pinsamt att Barometerns ledarredaktion tog en seger för stanna inom EU som självklar efter opinionsundersökningarna som kom under torsdagen.


 


Daniel Braw fick under morgonen o förmiddagen skriva om sin ledare och publicera den på nätet. Den fick då en ny rubrik ”En förlust för britterna främst”.


Stora delar av ledaren är dock densamma som publicerades tidigare med ”motsatt” rubrik. Den är dock en beklämmande läsning. Det ena mer odemokratiska påstående efter det andra. Vilken sida som Daniel Braw och Barometerns ledarredaktion står på behöver man inte hysa några tvivel om. Vilken syn på demokratin som råder på Barometern ledarredaktion är dock höjt i dunkel!


Här kommer några citat.


”Det är ett sorgligt resultat för alla som tror på Europa och demokrati.”

 

Enligt min mening är en folkomröstning det mest optimala för att säkerställa demokratin. Uppenbarligen har inte Daniel Braw den uppfattningen. Katastrof!


”Lämnasidans seger passar alltför väl i ett globalt mönster där populismen firar ständigt nya triumfer och det politiska samtalet förpestas av konspirationsteorier och lögner.”

 

Ett minst sagt häpnadsväckande påstående från Daniel Braw. Är det någon sida som ägnat sig åt skrämselpropaganda så är det stanna-sidan. De har inga som helst fakta för sina påståenden om vad som kommer drabba Storbritannien. Jag är dessutom övertygad om att båda börsen och valutan är tillbaka på samma nivåer om en vecka eller två.


”Det är också ett helt onödigt bakslag. Folkomröstningen borde aldrig ha hållits.”

 

Här visar Daniel Braw upp sin fullständigt katastrofala uppfattning om demokrati. Man börjar ju undra vilken syn på demokrati som Daniel Braw besitter?


”I demokratier genomförs allmänna val till parlament, nationella likaväl som lokala, vars ledamöter har uppgiften att uttolka folkviljan och göra de avvägningar som all politik kräver.”

 

Vars ledamöter har uppgiften att uttolka folkviljan! Har Daniel Braw överhuvudtaget funderat över hur det fungerar i Sveriges riksdag. Invandringspolitiken är väl det mest slående avvikelsen i just detta avseende. Det finns väl knappast någon inom 7-klövern som ens har försökt ”uttolka folkviljan”!


”Folkomröstningar innebär att parlamentets ställning försvagas och dess legitimitet, som kommer ur förmågan att representera väljarnas intressen, ifrågasätts.”

 

Ännu ett helt sanslöst påstående från Daniel Braw. Om det hålls en folkomröstning vart tionde år kan det knappast urholka parlamentets ställning. Enligt min uppfattning stärks istället medborgarnas intresse för samhällsfrågor och viktiga frågor för nationen. För mig och Sverigedemokraterna är det en självklarhet att öka medborgarnas inflyttande.


”Ledande politiker som borde ha vetat bättre har medvetet talat till väljarnas sämsta sidor: rädslan, fördomarna och inskränktheten. EU blir fattigare utan Storbritannien, men britterna har blivit väsentligt mycket fattigare redan.”

 

Vilka politiker som använt rädsla, fördomar och inskränkthet framgår med all tydlighet efter att valresultatet blivit officiellt. Vilken sida är det som målat upp rena skräckscenarier vid ett lämna EU resultat? På vilket sätt britterna redan blivit mycket fattigare berättar inte Daniel Braw. Jag tror tvärtemot. Britterna har blivit stoltare och känner sannolikt idag och i framtiden en större värdighet när inte etablissemanget i Bryssel bestämmer och stiftar lagar över britternas huvud!



PS

Hatpredikanten Joakim Carlsson på Östra Småland har idag publicerat ett brev till Jimmie Åkesson som svar på det flygblad som SD Kalmar län skickat ut till alla hushåll i länet. Uppenbarligen även till Joakim Carlsson.


Jag undrar varifrån allt hat kommer hos Joakim Carlsson? Hur kan man vara så förblindad av hat mot Jimmie Åkesson och för den delen alla sverigedemokrater?


Med Joakim Carlsson som skribent på ledarsidan kommer sannolikt nedläggning av Östra Småland ske tidigare är beräknat. Jag kommer inte gråta när Joakim Carlsson förlorar sitt jobb.


Av Thoralf Alfsson - 24 juni 2016 11:40

Jag vill önska alla mina läsare en glad och trevlig midsommar. Det är lätt att vara glad idag! Det råder minst sagt panik i det politiskt korrekta etablissemanget!


GLAD MIDSOMMAR


PS

Vilka flagga påminner blommornas färger om?


 

Av Thoralf Alfsson - 24 juni 2016 05:53

     


Brexit leder med ca 1 000 000 röster när närmare 30 miljoner röster räknats.


Vilken härlig morgon! Vilken start på midsommarafton! Var köper man en union jack!



Nu väntar vi bara på att alla svenska politiskt korrekta olyckskorpar skall uttala sig i media. Det här är utan tvekan en framgång även för Sverigedemokraterna. 


Påminner också om min gissning igårdagens blogginlägg.


"Om engelsmän och kvinnor är lika fega som svenskar, det vill säga inte vågar stå för sina åsikter när opinionsinstituten ställer frågor. Då blir det ingen dramatisk dag. Brexit vinner!


Det är uppenbarligen politiskt korrekt att rösta stanna kvar i EU. Jag har sett i reportage att det finns personer som inte vågat berätta för sin egen familj eller på arbetsplatsen att de skall rösta för Brexit. Kan Brexitsidan därmed vara underskattad?"

 

Så var det! Alla underskattade brexit!


Nigel Farage vinnare i dubbel bemärkelse!


Av Thoralf Alfsson - 23 juni 2016 10:35

YouGovs junimätning en kalldusch för Liberalerna!


SD+M+KD = 51,7 procent.


Majoritet för Sverige!


 

Av Thoralf Alfsson - 23 juni 2016 08:26

Om engelsmän och kvinnor är lika fega som svenskar, det vill säga inte vågar stå för sina åsikter när opinionsinstituten ställer frågor. Då blir det ingen dramatisk dag. Brexit vinner!


Det är uppenbarligen politiskt korrekt att rösta stanna kvar i EU. Jag har sett i reportage att det finns personer som inte vågat berätta för sin egen familj eller på arbetsplatsen att de skall rösta för Brexit. Kan Brexitsidan därmed vara underskattad?


UPPDATERING.


På ledarsidan skriver idag Barometerns Daniel Braw följande.


”Men att tvinga fram undantag och inskränkningar medelst hot om utträde är något annat. Och att låta frågan avgöras i en folkomröstning är direkt befängt.”

 

Vilken demokratisyn har Daniel Braw?


Anser Daniel Braw och Barometerns politiska ledarredaktion att även allmänna val är helt befängt?


 

Av Thoralf Alfsson - 22 juni 2016 20:11

Imorgon röstar Storbritannien om Brexit eller remain. Stolthet och självständighet mot skrämselpropaganda.


Det finns ingen hejd på vilka ve och fasor som kommer drabba Storbritannien vid en Brexit om man får tro de som propagerar för att Storbritannien skall stanna kvar i EU. Det är minst sagt överdrivet och ren skrämselpropaganda.


Jag har följt hur svensk media rapporterat om valet imorgon och det råder ingen tvekan om att public service har en egen agenda och att man därigenom tagit ställning mot Brexit. Jag skulle uppskatta det som att ca 70-80 procent av inslag och artiklar framhållit att Storbritannien skall stanna kvar i EU.


Jag har inte uppfattat att en enda mediekanal eller tidning i Sverige som tagit ställning för Brexit.  


Jag tror att framförallt makthavarna i Bryssel är rädda för att alla dessa ve och fasor inte kommer inträffa vid en Brexit. Utan den största rädslan består nog i att man är rädda för att Storbritannien skall klara sig väldigt bra utan EU, både när det gäller handel och arbetsmarknad, och därmed sin ekonomi.

 

Det bisarra är kanske att just invandrarna och muslimerna är de som kommer avgöra om Storbritannien stannar kvar inom EU, inte engelsmännen. Invandrarna kan vara tungan på vågen. Det engelska folket har inte längre makten över sitt eget land.


London valde nyligen muslimen Sadiq Khan till borgmästare efter Boris Johnson. Det visar att islamiseringen gått fort i London och Storbritannien. Det är inte längre engelsmännen som bestämmer i London. Morgondagens val är en ödesdag för Storbritannien! Skall man återta självständigheten och behålla stoltheten som nation? Eller har landet kidnappats av federalister och invandrare som vill göra om landet och fortsätta med islamiseringen.


Men det är precis den här utvecklingen som Sverige är på väg emot med stormsteg. Jag tänker i varje fall göra vad jag kan för att stoppa utvecklingen genom mitt politiska arbete och min blogg.


Tyvärr så sänder inte SVT någon valvaka. Minst sagt märkligt att man inte ens har en enda liten minut i SVT om valet under torsdagskvällen.


Av Thoralf Alfsson - 21 juni 2016 23:58


Här kommer även en länk till artikeln i The Sun


https://www.thesun.co.uk/news/1320593/boris-johnson-and-sadiq-khan-go-head-to-head-in-eu-referendum-debate-in-wembley-arena/


Av Thoralf Alfsson - 21 juni 2016 14:28

Jag blev minst sagt förvånad när jag läste Moderaternas budgetreservation för Kalmar kommun. Kalmar kommuns majoritet består av de tre vänsterpartierna Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet. Ja, jag betraktar numera Centerpartiet som ett vänsterparti!


Alla som läser min blogg förstår nog att dessa partier satsar väldigt mycket skattemedel på integration i alla dess former. Förutom att vi har en enhet som heter Invandrarservice så beslutade majoriteten med stöd av restalliansen under 2015 att inrätta även ett integrationsråd, där tre av kommunalråden ingår. Jag misstänker starkt att detta integrationsråd ligger bakom planerna på att bygga utomhuspooler i ”utanförskapsområdena” Norrliden (Kalmars Rosengård), Oxhagen (på skolan i Oxhagen har drygt 70 procent utländsk bakgrund) och Smedby.


Jag skall inte räkna upp alla andra projekt som majoriteten startat och den positiva särbehandling som just nu pågår av personer med utländsk bakgrund.


Trots alla dessa satsningar vill Moderaterna satsa ytterligare 20 miljoner kronor under enbart 2017 på integration i Kalmar.

 

Under måndagens budgetfullmäktige lyfte Moderaterna fram 4 yrkande tillsammans med Liberalerna och kristdemokraterna. Ett av dessa var ett integrationsprojekt.


Sedan hade Moderaterna ytterligare 13 yrkanden, varav 8 var integrationssatsningar. Att Moderaterna i Kalmar inte hängt med i svängarna är alldeles uppenbart. Det är nu Reinfeldtsmoderater som styr i Kalmar.

Alla konservativa moderater motades bort väldigt effektivt inför valet 2014. Moderaternas 9 ledamöter i kommunfullmäktige är uppenbarligen alla Reinfeldtsmoderater, då inga avvikande röster hördes under budgetfullmäktige.


Här listar jag de yrkande som Moderaterna lyfte fram under budgetdebatten.


-          Invånare som uppbär försörjningsstöd ingår i arbetsmarknadsprojekt i kommunal regi.              (Även L och KD)

-          Utöka resurserna för arbetsmarknadsprojekt inom berörda förvaltningar och                            kommunledningskontor.

-          Inrätta ett integrationsråd med uppdrag som syftar till sysselsättning, bostäder och                  utbildning för alla nya kalmarbor.

-          Utöka resurserna för mottagningsenheten med brobyggare.

-          Utöka resurserna för invandrarservice med brobyggare.

-          Utöka satsningar för SFI.

-          Utveckla validering av utbildning/arbetslivserfarenhet.

-          Utveckla språkpraktik i kombination av SFI-undervisning.

-          Ge lärare utbildningsmöjligheter inom svenska som andra språk.


Kostnaden för dessa satsningar beräknar moderaterna till 20 miljoner kronor under 2017. Inte en enda satsning på omsorgen om våra gamla! Egentligen inte en enda satsning på kärnverksamheterna inom kommunen om man då inte menar utredningar om att effektivisera verksamheten, vilket brukar leda till besparingar. Uppenbarligen besparingar som skall satsas på integrationsåtgärder.


Jag undrar verkligen varför media inte tar upp detta i sina artiklar. Skulle detta komma de moderata väljarna till kännedom, skulle sannolikt väldigt många överge moderaterna för något annat parti.

 

 

Moderata fullmäktigegruppen i Kalmar med Fosnes, Dahl, Lövgren,

Linge, Sederkvist, Jonsson, Jalmander, Hedin, 

 


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards