thoralf

Direktlänk till inlägg 24 juni 2016

BAROMETERN TOG UT SEGER I FÖRSKOTT

Av Thoralf Alfsson - 24 juni 2016 22:51

Barometerns politiske redaktör Daniel Braw var lite för snabb med sin ledare. Barometern publicerade nämligen en ledare med rubriken ”Knapp seger för förnuftet! Nu var knappast ledaren särskilt förnuftig enligt min uppfattning. Dessutom var det rent pinsamt att Barometerns ledarredaktion tog en seger för stanna inom EU som självklar efter opinionsundersökningarna som kom under torsdagen.


 


Daniel Braw fick under morgonen o förmiddagen skriva om sin ledare och publicera den på nätet. Den fick då en ny rubrik ”En förlust för britterna främst”.


Stora delar av ledaren är dock densamma som publicerades tidigare med ”motsatt” rubrik. Den är dock en beklämmande läsning. Det ena mer odemokratiska påstående efter det andra. Vilken sida som Daniel Braw och Barometerns ledarredaktion står på behöver man inte hysa några tvivel om. Vilken syn på demokratin som råder på Barometern ledarredaktion är dock höjt i dunkel!


Här kommer några citat.


”Det är ett sorgligt resultat för alla som tror på Europa och demokrati.”

 

Enligt min mening är en folkomröstning det mest optimala för att säkerställa demokratin. Uppenbarligen har inte Daniel Braw den uppfattningen. Katastrof!


”Lämnasidans seger passar alltför väl i ett globalt mönster där populismen firar ständigt nya triumfer och det politiska samtalet förpestas av konspirationsteorier och lögner.”

 

Ett minst sagt häpnadsväckande påstående från Daniel Braw. Är det någon sida som ägnat sig åt skrämselpropaganda så är det stanna-sidan. De har inga som helst fakta för sina påståenden om vad som kommer drabba Storbritannien. Jag är dessutom övertygad om att båda börsen och valutan är tillbaka på samma nivåer om en vecka eller två.


”Det är också ett helt onödigt bakslag. Folkomröstningen borde aldrig ha hållits.”

 

Här visar Daniel Braw upp sin fullständigt katastrofala uppfattning om demokrati. Man börjar ju undra vilken syn på demokrati som Daniel Braw besitter?


”I demokratier genomförs allmänna val till parlament, nationella likaväl som lokala, vars ledamöter har uppgiften att uttolka folkviljan och göra de avvägningar som all politik kräver.”

 

Vars ledamöter har uppgiften att uttolka folkviljan! Har Daniel Braw överhuvudtaget funderat över hur det fungerar i Sveriges riksdag. Invandringspolitiken är väl det mest slående avvikelsen i just detta avseende. Det finns väl knappast någon inom 7-klövern som ens har försökt ”uttolka folkviljan”!


”Folkomröstningar innebär att parlamentets ställning försvagas och dess legitimitet, som kommer ur förmågan att representera väljarnas intressen, ifrågasätts.”

 

Ännu ett helt sanslöst påstående från Daniel Braw. Om det hålls en folkomröstning vart tionde år kan det knappast urholka parlamentets ställning. Enligt min uppfattning stärks istället medborgarnas intresse för samhällsfrågor och viktiga frågor för nationen. För mig och Sverigedemokraterna är det en självklarhet att öka medborgarnas inflyttande.


”Ledande politiker som borde ha vetat bättre har medvetet talat till väljarnas sämsta sidor: rädslan, fördomarna och inskränktheten. EU blir fattigare utan Storbritannien, men britterna har blivit väsentligt mycket fattigare redan.”

 

Vilka politiker som använt rädsla, fördomar och inskränkthet framgår med all tydlighet efter att valresultatet blivit officiellt. Vilken sida är det som målat upp rena skräckscenarier vid ett lämna EU resultat? På vilket sätt britterna redan blivit mycket fattigare berättar inte Daniel Braw. Jag tror tvärtemot. Britterna har blivit stoltare och känner sannolikt idag och i framtiden en större värdighet när inte etablissemanget i Bryssel bestämmer och stiftar lagar över britternas huvud!



PS

Hatpredikanten Joakim Carlsson på Östra Småland har idag publicerat ett brev till Jimmie Åkesson som svar på det flygblad som SD Kalmar län skickat ut till alla hushåll i länet. Uppenbarligen även till Joakim Carlsson.


Jag undrar varifrån allt hat kommer hos Joakim Carlsson? Hur kan man vara så förblindad av hat mot Jimmie Åkesson och för den delen alla sverigedemokrater?


Med Joakim Carlsson som skribent på ledarsidan kommer sannolikt nedläggning av Östra Småland ske tidigare är beräknat. Jag kommer inte gråta när Joakim Carlsson förlorar sitt jobb.


 
 
Ingen bild

Edward Ulfertz

24 juni 2016 23:29

”Folkomröstningar innebär att parlamentets ställning försvagas och dess legitimitet, som kommer ur förmågan att representera väljarnas intressen, ifrågasätts.”

Det låter som ett citat från Hitler eller Stalin.
Eller Idi Amin kanske.

 
Ingen bild

Christer

24 juni 2016 23:30

Ett talesätt jag minns idag är: Man tänker aldrig så klart som när man går o suger på en fläskläpp. En fläskläpp som jag så innerligt unnar hela vårt etablissemang, från Carl Bildt till Joakim Carlsson.
Håll till godo: The people has spoken in England!
Snart kommer turen till er!

 
Ingen bild

ruben

25 juni 2016 00:15

Den anständigaste eller mest civiliserade befolkningen i västvärlden enligt min bedömning. Varför de ville hoppa av är nog ganska tydligt. EU satte större press än de orkade med ekonomiskt och psykosocialt. För stor invandring helt enkelt. Jag tror fler länder är redo gå ur.

 
Ingen bild

C Andersson

25 juni 2016 01:14

@Christer@ "The people has spoken in England!"
Folket har talat i Storbritannien. En del talade si och de flesta talade så.

 
Ingen bild

Anette

25 juni 2016 02:41

Valdigt dumt beslut av england tycker jag personligen.

 
Ingen bild

stig

25 juni 2016 03:29

Alltså tog Europa ytterligare ett steg mot ett nationalistiskt Europa a la 1914. Vad det ledde till kan alla läsa i historieböckerna, Lycka till!

 
Ingen bild

Christer Isaksson

25 juni 2016 06:16

Är inte detta "Vi kommer aldrig att tillåta en folkomröstning om vårt EU-medlemskap". ett grovt brott mot demokratin och demokratiska regler och borde kunna anmälas till EU domstolen, jag bara undrar.Stefan Löfvens egna ord.

 
Ingen bild

Bo

25 juni 2016 07:31

Barometerns politiske redaktör Daniel Braw saknar insikt i vad demokrati innebär. Han borde kanske hellre skala potatis på en restaurang. Där stör han ingen.

 
Ingen bild

OH

25 juni 2016 08:10

Resultatet i GB borde ge politikerna i C och M en hel del att fundera över. Dom har ju helt övergett den politik dom påstod sig stå för vid senaste valet.

 
Ingen bild

Mia K

25 juni 2016 08:46

Hej Toralf! EU har, precis som de planerade storregionerna, blivit odemokratiska tjänstemannavälden utan demokratisk förankring! Så klart att regioner, som Skottland och Wales, som får höga bidrag och låg invandring, vill stanna i unionen! Och vilka ska betala? Jo Sverige är självklart en nettobidragsgivare!

 
Ingen bild

Tony

25 juni 2016 09:10

Svensk Media har sorg, hela gårdagen var en enda orgie
i beklaganden för att Brexit segrade. Här får man en
tydlig uppfattning om att Media står på maktens sida
mot folket, och folket begriper inget och ska bara rösta
vart fjärde år till parlamentet, och däremellan hålla
käften och jobba, för så går det till i Sverige.

Så katastroferna som nu kommer att drabba England är
enligt media många? Det märkliga är att hur klarar sig
Länder som Norge Island, Schweiz m flera utan att ingå
i EU? I mitt tycke ganska bra, Schweiz och Sverige följdes
i många år åt i välstånd, försvarsvilja osv, Schweiz har
exempelvis behållit sitt försvar och till och med utökat
det, medan Sverige skrotat sitt försvar och använt pengarna
till import av dysfunktionella individer från Mena.
I Schweiz lyssnar man på vad folket vill medan Svenska
politiker struntar i vad Svenska väljare tycker? Lyssna på
hur Löfven grötmyndigt förklarar att Sverige ska inte ha
någon folkomröstning om fortsatt medlemskap i EU, för i
Sverige är det han och inga andra som har hand om
förståndet? Vilket man kan ifrågasätta!

England har väl precis som Sverige importerat mängder med
Hjärnkirurger och Raketforskare, man får väl förlita sig
på dem?
Men både England och Sverige borde oroa sig betydligt mer
för alla outbildade och icke anställningsbara individer
som här som där är dom absolut största grupperna!

 
Ingen bild

Sanningen?

25 juni 2016 09:22

@Anette, förstår att människor med den okunskapen du besitter tycker så. Det var UK och inte bara England som röstade.

 
Ingen bild

Argus

25 juni 2016 09:31

@C Andersson: Det var folket i England (och Wales) som valde att lämna. Att Nordirland och Skottland ville hänga kvar är väl för att de anser att parlamentet i London försvagas av Bryssel vilket ger mer makt till de regionala församlingarna på majoritetens bekostnad.

 
Ingen bild

Hacke

25 juni 2016 09:49

Barometern och dess ledarskribent publicerar fejkade önskeresultat och demokratiförakt i samma veva. Där har vi svensk gammelmedia i ett nötskal.
Ändå finns det en och annan som fortfarande inte förstår varför folkföraktarbranschen befinner sig i fritt fall.

 
Ingen bild

Eric H

25 juni 2016 10:35

Horribelt!!
Folket har oförskämdheten att inte rösta som det politiska etablissemanget tycker?
I varje fall tycker majoriteten av svenska journalister så.
Den som på morgonen efter valet i svensk media hörde Birgitta Ohlssons tramssnack eller Jonas Sjösteds maniska babbel kan inte bli annat rent f...ad.
Sen löpte det på i samma banor hela dagen, igår kväll Maria Borelius och Karin Marcal (AB) som fortsatte så samma sätt..
Var finns vikingen i svensken? Är vi idag så totalt genomsossifierade att vi inte ens vågar säga vad vi tycker, att vi låter de styrande till 100% föra vår talan?
De som helt föraktar oss och vad Folket tycker?
Svennej-el håll käften och lyd, tycks var det som gäller idag..
Löfvens pressonferens gick ju samma väg.
När nu folket gett etablissemanget en rejäl käftsmäll (eller spark i a-let, välj själv) kan man inte då vis iaf ett uns av ödmjukhet?
Det är faktiskt val 2018, hoppas verkliegn att EU kommer att bli en valfråga.
EU kunde vara bra, tanken var god, men den har totalt förfelats av de maktberusade andraplansfigurerna i Bryssel/Strasbourg.

 
Ingen bild

C Andersson

25 juni 2016 10:54

@Argus@

Det var Storbritannien och dess invånare som valde att lämna. England inklusive London, Wales, Skottland, Nordirland och Gibraltar. Invånarnas åsikter går däemot isär. Vad det kan innebära rent konkret återstår att se.

Skottland kan bli självständigt, Nordirland kan införlivas med Irland och Gibraltar kan gå samman med Spanien. Men kan du säga vart London ska gå?

Storbritannien blir inte så stort om de tappar två provinser. Minns du 70- och 80-talen? Vad är som säger att det inte kan bli blodiga strider på Irland. Det är svårt att sia om konsekvenserna.

Irland ingår i de brittiska öarna 'British Isles'. Irländarna säger istället 'Britain and Ireland' för att markera sin självständinghet.

Det finns ingen anledning att fabulera. Eller göra sig märkvärdig över den som håller sig till fakta. Sanningen är tillräckligt komplicerad ändå.

Försök översätta det här till svenska förhållanden. Vilka provinser skulle våga gå emot de vi har valt att ta hand om att. Det är något att bita i. Det har gått femhundra år sedan Dacken föddes.

 
Ingen bild

Sanningen?

25 juni 2016 11:03

@Hacke, inget konstigt att Barometern publicerar fejkade resultat. De gör det varje dag utan att blinka. För Barometern är det en vanlig vardagssyssla.

 
Ingen bild

Violinistx

25 juni 2016 11:06

I do not take my mandate from the European people.” – Cecilia Malmström
Liberalen Malmström en typisk representant för dagens EU


beyond my comprehension Bildts kommentar
Folk ska inte rösta säger Birgitta Ohlsson liberal, det är inte bra för dem.
En åsikt hon delar med partikamraterna Nyamko Sabuni som tycker att folkomröstningar är farliga för demokratin.
Bengt Westerberg den kanske största boven av de tre tycker att folkomröstningar är för viktiga för vanligt folk.
Liberalerna ligger nu under fyraprocentsspärren ...och där kan de gott stanna.

 
Ingen bild

Hm

25 juni 2016 11:59

När folket tycker fel byter demokratin namn till populism.

 
Ingen bild

Göta

25 juni 2016 13:07

Thoralf skrev: "Dessutom var det rent pinsamt att Barometerns ledarredaktion tog en seger för stanna inom EU som självklar ..."

Visst var det pinsamt, men jag är övertygad om att nästan alla journalister och övriga som jobbar inom medievärlden tog för givet att Stanna-sidan skulle segra.
I deras inskränkta och självgoda värld fanns inget annat. Därför är de nu så oerhört häpna och har så svårt att acceptera verkligheten. Samma sak gäller våra 7-klöverpolitiker.

Man kan konstatera en viss likhet med den bestörta och bistra uppsynen hos programledarna och rapportörerna i TV-rutan när SD:s väljarsiffror rullade fram vid direktsändningen av de svenska valresultaten till EU-parlamentet 2014.
I länken nedan kan ni se minerna och kroppsspråken samt lyssna på de obehärskade utbrotten från några typiska representanter för den FINA OCH SNÄLLA GODHETS-SIDAN. (Först intervjuas en representant för Fi.)

https://www.youtube.com/watch?v=htsD_dfaThQ



 
Ingen bild

Kalle

25 juni 2016 15:07

England vill lämna EU enligt folkets önskan.

Skottland vill tillhöra EU enligt folket.

Nordirrland vill vara kvar i EU på grund av att annars skulle gränsen mot Republiken Irland stängas. När de är med i EU så är den öppen.

Wales vill lämna EU.

London med sin muslimske borgmästare vill vara kvar i EU och vill nu utropa sig sjävständiga. I London bor ett stort antal invandrare och många menar att London har upphört mer eller mindre att vara en engelsk stad.

I Gibraltar röstade ungefär 95% för att vara kvar i EU. De vill ha den öppna gränsen mot Spanien. Ungefär 10 000 arbetare passerar den gränsen varje dag. Om den stängs så kommer antagligen Spanien kräva tillbaka Gibraltar. Stängs gänsen så måste många ta färjan till Afrika för att sedan ta en färja till Spanien. Så hårda var reglerna förut under den senaste gränsblockaden av Spanien.

Tycker det var bra att Engelska folket gav EU en knäpp på näsan vid folkomröstningen och väljer att gå ur EU.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3659162/Unlikely-alliance-Labour-heartlands-Tories-Home-Counties-gives-slap-face-London-political-elite.html

Valresultatskarta finns längre ned i tidningsartikeln.

 
Ingen bild

Ibbe

25 juni 2016 16:48

Det råder panik på flera håll efter brexitresultatet. Intressant är att höra en del kommentatorer använda uttrycket " en
europeisk stat" om EU. Här trumpetar man ut en amerikansk , i Washinton , rådande uppfattning. Det är lättare att kontrollera en stat, en regering än att styra många europeiska regeringar. Washington är emot alla länder som vill kliva ur EU-arrangemanget. så har engelsmännen fräckheten att göra detta. Obama ryser, Soros ryser och inte minst det amerikanska militärindustriella komplexet ryser. Inte en analys har setts i svenska medier. inte heller några kommentarer om att EU-lagar , krav och förordningar har en förtryckande karaktär gentemot suveräna stater. Det engelska folkets röstning liggger definitivt inte i USA:s intresse. Kommer Washington att tillåta att en brittisk regering följer ett demokratiskt framröstat resultat. Här hemma lär detta faktum inte kommenteras. Däremot torde Expressen och Aftonbladet komma fram till att det engelska valresultatet är Putins fel.

 
Ingen bild

MAN

25 juni 2016 17:58

"Män tog gisslan i Mogadishu"!
SVT Textnyheter 25/6/2016

SVTs iver att mörklägga muslimsk terrorism tar sig alltmer bisarra uttryck.

 
Ingen bild

C Andersson

25 juni 2016 18:15

Expressen skriver:"Premiärminister David Cameron avgick på fredagen."

Är det någon som kan bekräfta sanningshalten?

 
Ingen bild

Pepparholm

25 juni 2016 18:53

Det är förvånande hur låga moraliska- och kunskapskrav som ägarna ställer på de anställda i sina media. Bonniers, Schibstedt och vad de nu heter. Och vad gäller SVT/SR så är det i grunden regeringen, även om man har ordnat med kompisstyrelser och kompisgranskning för att slippa personligt ansvar i Rosenbad.

I denna soppa, så borde vi varje gång gå till roten med det onda och hänga ut den ytterst ansvarige. Med krav på intervju och med bild.

 
Ingen bild

OT

25 juni 2016 21:57

Apropå omröstningen in the UK! Lyssna & larma PK-alarmister! Nu kommer det; det bruna! ”British Anthem, God Save the Queen
”: https://www.youtube.com/watch?v=tN9EC3Gy6Nk

P.S Texten i nationalsången är det som gäller.

 
Ingen bild

Lena

25 juni 2016 23:14

@C Andersson angående David Camerons avgång. Han höll en tal på fredag morgon/förmiddag då det stod klart att Brexit vunnit. Han meddelade att han avgår men kvarstår fram till att en ny toryledare är framröstad och tyckte att det måste var klart i oktober.

I övrigt tycker jag att svensk press, media SVT och SR i synnerhet är mycket galna. Jag lyssnar ytterst sällan på SR numera och ser mer eller mindre endast Aktuellt på SVT. Är det något annat som jag läst om som har relevans går det att se just på play.
Att lyssna på vad idioter säger i London att de förlorat "sin" stad var faktiskt uppfriskande att höra för mig. Tänk nu är det den "andra" sidan som blivit skrämda och "vill ha tillbaka sin stad". Dags för dem att känna vad förlust är för något. Detta Brexit sätter mycket förvirring i huvudet på folk och det är bra, det är dags för lite djupare reflektion.

För övrigt kan jag bara önska lycka till mannen som beklagade sig om att Boris Johnson kanske blir ny premiärminister och Trump tar över i USA, han tror att Afghanistan är ett bättre ställe. Jättebra, se bara till att ta med dig ett massa kompisar/landsmän.

 
Ingen bild

C Andersson

25 juni 2016 23:38

"Folkomröstning om fritt Skottland allt närmare" skriver SVT. Precis som om skottarna skulle vara slavar. Förhoppningsvis menar de oberoende. Men vilket är bäst att ingå i ett oberoende Storbritannien eller vara beroende av EU?

 
Ingen bild

C Andersson

25 juni 2016 23:51

@Lena@

Jag tror inte att David Cameron har sagt att han avgår. Jag han tänka mig att han har aviserat sin avgång. Skulle han avgå nu så skulle det sannolikt förorsaka en regeringskris och det är väl det minsta Storbritannien behöver just nu. Vad jag förstår så aviserade han sin avgång både som premiärminister och partiledare. Men det är bara utfästelser ännu så länge.

Man kan jämföra det med Stefan Löfvens löfte om att han skulle utlysa extra val. Men det blev varken någon utlysning eller något val.

Jag skrev till Expressen och de ändrade i sin artikel. Lita aldrig på journalister eller politiker.

 
Ingen bild

Anette

26 juni 2016 01:16

@sanningen ja jag vet det. Flera andra skrev också England istället för UK. Men då reagerade du inte? Vem du nu är,tydligen känner du mig eftersom du vet vilken okunskap jag besitter.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

26 juni 2016 08:33

PÅ grund av vissa rutiga skäl och randiga orsaker så har vi faktiskt Barometern/OT men jag hatar faktiskt tidningen ,du ska aldrig tro att du får in en kritisk insändare om tex invandringen , då har dom faktiskt glömt att pressen och övriga media ska vara folkets röst !

 
Ingen bild

Chrille

26 juni 2016 09:08

Vad gäller David Camerons avgång vill gärna journalistkåren mena att han avgår på måndag 27 juni.
Han har aviserat sin avgång, men det blir först till hösten.
citat "... man bör sikta på att ha en ny premiärminister på plats i samband med det konservativa partiets kongress i höst" slutcitat.
Och därefter förhandlar den nya premiärministern med EU om EU-utträdet.
Låter en smula märkligt, men det är tydligen så det skall gå till.

 
Ingen bild

C Andersson

26 juni 2016 14:46

@Anette@
"Flera andra skrev också England istället för UK." Varför skyller du dina misstag på ANDRA? ANDRA kanske skrev England där det skulle vara England och UK där det skulle vara UK. Det är mycket att erkänna att man har fel än att skylla ifrån sig. Att bedöma någon efter dennes okunskap verkar vanskligt. Jag försöker bedöma de jag träffar efter hur kunniga de är. Men kunskap är inte alltid det viktigaste.

 
Ingen bild

Ludvig

26 juni 2016 20:35

Brevet från Joakim Carlsson till Jimmie Åkesson är mest god dag yxskaft och felaktiga påståenden och mycket hat. Inte läsvärt.

 
Ingen bild

lotta

27 juni 2016 21:44

Är det samma sak för Sverige tro? Opionsmätningar tror att svenskarna vill stanna kvar i EU med 52 % mot inte mer än var det 38 % som vill lämna. Tror vi på opinionen?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards