thoralf

Direktlänk till inlägg 21 juni 2016

MODERATERNA I KALMAR SATSAR 20 MILJONER PÅ INTEGRATION

Av Thoralf Alfsson - 21 juni 2016 14:28

Jag blev minst sagt förvånad när jag läste Moderaternas budgetreservation för Kalmar kommun. Kalmar kommuns majoritet består av de tre vänsterpartierna Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet. Ja, jag betraktar numera Centerpartiet som ett vänsterparti!


Alla som läser min blogg förstår nog att dessa partier satsar väldigt mycket skattemedel på integration i alla dess former. Förutom att vi har en enhet som heter Invandrarservice så beslutade majoriteten med stöd av restalliansen under 2015 att inrätta även ett integrationsråd, där tre av kommunalråden ingår. Jag misstänker starkt att detta integrationsråd ligger bakom planerna på att bygga utomhuspooler i ”utanförskapsområdena” Norrliden (Kalmars Rosengård), Oxhagen (på skolan i Oxhagen har drygt 70 procent utländsk bakgrund) och Smedby.


Jag skall inte räkna upp alla andra projekt som majoriteten startat och den positiva särbehandling som just nu pågår av personer med utländsk bakgrund.


Trots alla dessa satsningar vill Moderaterna satsa ytterligare 20 miljoner kronor under enbart 2017 på integration i Kalmar.

 

Under måndagens budgetfullmäktige lyfte Moderaterna fram 4 yrkande tillsammans med Liberalerna och kristdemokraterna. Ett av dessa var ett integrationsprojekt.


Sedan hade Moderaterna ytterligare 13 yrkanden, varav 8 var integrationssatsningar. Att Moderaterna i Kalmar inte hängt med i svängarna är alldeles uppenbart. Det är nu Reinfeldtsmoderater som styr i Kalmar.

Alla konservativa moderater motades bort väldigt effektivt inför valet 2014. Moderaternas 9 ledamöter i kommunfullmäktige är uppenbarligen alla Reinfeldtsmoderater, då inga avvikande röster hördes under budgetfullmäktige.


Här listar jag de yrkande som Moderaterna lyfte fram under budgetdebatten.


-          Invånare som uppbär försörjningsstöd ingår i arbetsmarknadsprojekt i kommunal regi.              (Även L och KD)

-          Utöka resurserna för arbetsmarknadsprojekt inom berörda förvaltningar och                            kommunledningskontor.

-          Inrätta ett integrationsråd med uppdrag som syftar till sysselsättning, bostäder och                  utbildning för alla nya kalmarbor.

-          Utöka resurserna för mottagningsenheten med brobyggare.

-          Utöka resurserna för invandrarservice med brobyggare.

-          Utöka satsningar för SFI.

-          Utveckla validering av utbildning/arbetslivserfarenhet.

-          Utveckla språkpraktik i kombination av SFI-undervisning.

-          Ge lärare utbildningsmöjligheter inom svenska som andra språk.


Kostnaden för dessa satsningar beräknar moderaterna till 20 miljoner kronor under 2017. Inte en enda satsning på omsorgen om våra gamla! Egentligen inte en enda satsning på kärnverksamheterna inom kommunen om man då inte menar utredningar om att effektivisera verksamheten, vilket brukar leda till besparingar. Uppenbarligen besparingar som skall satsas på integrationsåtgärder.


Jag undrar verkligen varför media inte tar upp detta i sina artiklar. Skulle detta komma de moderata väljarna till kännedom, skulle sannolikt väldigt många överge moderaterna för något annat parti.

 

 

Moderata fullmäktigegruppen i Kalmar med Fosnes, Dahl, Lövgren,

Linge, Sederkvist, Jonsson, Jalmander, Hedin, 

 


 
 
Ingen bild

!!!

21 juni 2016 15:13


SVT: Kriget i Syrien beror på 'den globala uppvärmningen'!!!

Islams dubbla krig; kriget mot icke-muslimer och det intermuslimska kriget mellan SHIA och Sunni har pågått parallellt i 1400 år.
Häromdagen var det ett ljushuvud till expert på SVT som hävdade att kriget i Syrien och Irak är en konsekvens av sk den globala uppvärmningen!!!

Vad ska man säga?
Ibland får man lust att svära!!!

Thoralf Alfsson

21 juni 2016 15:21

Kan vi få en länk till det aktuella programmet eller nyhetssändningen.

 
Ingen bild

Niklas R

21 juni 2016 15:31

Enda sättet att på ett riktigt sätt integrera och assimilera utlänningar är att de kommer in i arbetslivet och gör rätt för sig. Endast då kan svenskarna acceptera dem. Så långt har alla politiker rätt.
Men skillnaden är i hur man går tillväga. Vårt välfärdssamhälle bygger på luthersk moral som säger själv är bäste dräng och man vill så långt som möjligt klara sig själv men skulle det gå åt pepparn så finns samhället där och tar hand om dig tills du kommer på fötter igen. Det är grundprincipen för ett välfärdssamhälle.
Men tar du in grupper som inte har den grundmoralen, själv är bäste dräng, utan som lever med principen att otrogna ska försörja dig, då kollapsar hela systemet.
Därför är det viktigt med motiveringen. Och den löser man på följande sätt.
Endast tillfälliga uppehållstillstånd ges till asylsökande, när det är fred i landet ska de åka hem.
Personer som har tillfälliga uppehållstillstånd har inte rätt till bidrag eller svensk välfärd.
Personer som fått tillfälligt uppehållstillstånd får tillgång till SFI. Personer som fått tillfälligt uppehållstillstånd får rätt att arbeta.
Personer med tillfälligt uppehållstillstånd som försörjer sig själva kan ta hit sina anhöriga på egen bekostnad.
Personer med tillfälligt uppehållstillstånd som försörjer sig själva och lever ett redligt liv kan ansöka om permanent uppehållstillstånd efter fem år.
Dubbla medborgarskap avskaffas. Svenskt medborgarskap kan endast övervägas om personen som ansöker har levt ett redligt liv och haft permanent uppehållstillstånd i 10 år.
Permanenta uppehållstillstånd som utfärdats innan denna ändring övergår automatiskt till tillfälliga uppehållstillstånd om inte ovanstående kriterier är uppfyllda.

Så får man motiverade personer.

 
Ingen bild

Pernilla

21 juni 2016 16:11

Det finns så många landsförrädare i detta land. De har ingen respekt för sina förfäder eller sina efterlevande. Står inte upp för Sverige och svenskarna. Går på allt som skrivs i gammelmedia och sägs på SVT. Så less på detta. Man blir deprimerad - men sen tar man sig i kragen igen och vägrar ge upp!!! Vägrar!!

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

21 juni 2016 18:26

Dom är moderöder, sub-sossar. Och dom ingår i den reinfeldtska landsförrädargruppen, som borde ställas till ansvar för förödelse av det egna landet.

 
Ingen bild

Ibbe

21 juni 2016 18:42

Märklig kommunalpolitisk rapportering i lokalpressen i Kalmar från kommunfullmäktige. Det satt åtminstone två lokala journalister som följde fullmäktigemötet. Som Alfsson mycket riktigt påpekar: Hur kunde man missa moderaternas integrationssatsning på bekostnad av andra betydligt viktigare satsningar? Reinfeldsandan regerar tydligen även i lokalpressen som inte upptäckt att den är passe' .

 
Ingen bild

Cosmik Debris

21 juni 2016 18:46

På Mynttorget har idag vänsterextrema och asylbedragare hållit en tyst minut.

3 augusti 2015 i Östermalms tunnelbanestation lanserade SD en försiktig närmast meningslös kampanj om ”oredan” i Sverige.

Alla kommer ihåg vad som hände då. Kravaller, skadegörelse och hat mot Sverigedemokrater.

Var är dessa vidriga hycklare idag när det är skarpt läge och andra än SD röstar igenom SD:s politik?

Sverige är ett dårhus.

 
Ingen bild

Mia K

21 juni 2016 19:05

Hej Toralf! Moderaterna i Kalmar visar bara på partiets färdriktning! Inte har de tänkt minska invandring på skattebetalarnas bekostnad, nähä! Man svassar så efter Bilderberggruppen, så moderaternas nuvarande motstånd är bara dimridåer för att lura väljarna att välja bort SD!

 
Ingen bild

Suzie

21 juni 2016 19:11

SvD avslöjar: Extrema köer för patienter med hjärntumör
Mer än hälften av alla 42 dygnetruntplatser är stängda på neurokirurgen på Karolinska sjukhuset i Solna. Väntetiderna är nu så extrema att patienter med elakartade hjärntumörer kan få vänta veckor på operation. Totalt finns omkring 300 patienter i kö – men på måndagen hade 216 inte ens någon bokad operationstid.
– Det är ett personligt lidande för patienterna och ett medicinskt risktagande som saknar motstycke, säger en av neurokirurgerna.

"Vi har nått vägs ände, det är parodi på sjukvård. Vi är inne och prioriterar bland elakartade tumörer.

Galningar vanstyr Sverige.Många många miljarder vräks ut till ljugande vuxna mena-män från tredje världen som utger sig för att vara barn och blir behandlade som barn endast i Sverige.Svårt cancersjuka och gamla dör i tusentals i Sverige 2016 pga ickevård,vanvård och svält.
2012 fanns en artikel i Dn där det stod att vård för "papperslösa" 1.7 miljarder.(artikeln är tydligen borttagen) Landstingen går med ökade förluster varje år ändå fortsätter asylinvandringen från tredje världen varje månad år efter år.När skall svenska folket sätta ner foten och säga stopp till att betala mer skatter för att bli utbytta och nedprioriterade i allt utom att jobba hårt som trälar för diktaturens kreatur i sjuk-klöverjuntan?

http://www.svd.se/extrema-vantetider-for-patienter-med-hjarntumor--parodi-pa-sjukvard

 
Ingen bild

Calle

21 juni 2016 21:45

@ Suzie
Kan bara säga , fy f-n för dessa hjärntvättade personer som orsakat detta. Vad har hänt, har ngn planterat " multi-kultivirus" i maten eller får dom det i samband med influensavaccinet?

 
Ingen bild

Morningstar

22 juni 2016 01:44

Säkert är det viktigare att serva nån främling med nageltrång än en svensk med tumör. Blir det några problem så skriker främlingen rasist så undanröjs alla problem i en bekväm handvändning.

 
Ingen bild

Stefan A

22 juni 2016 07:46

Svårt att bestämma mej om M numera är en tragedi eller en komedi, de här är helt klart Reinfeltare medan den moderate kommunstyrelseordförande i Solna inte vill öppna sitt hjärta och vrålar som en ilsken tjur för att migg.verk vill placera några flyktingar där. 2006 stal man sossarnas politik, och nu stjäl man SD,s, slutsatsen blir att ska man köpa en beg bil eller vill ha en långsiktig politik bör man undvika moderater...

 
Ingen bild

ruben

22 juni 2016 12:10

Integration av muslimer är bara bortkastade pengar. Att man inte kan lära sig av alla bevis runt om i världen. Tyska befolkningen längtar nog också till nästa val. Deras kaos tycks ha nått ännu längre.
http://sv.gatestoneinstitute.org/8311/tyskland-shariapoliser-massvaldtakter

 
Ingen bild

calle

22 juni 2016 14:20

det dom gör är att skapa nya glassiga välbetalda tjänster till sina vänner och bekanta som får "arbeta" med att dela ut förmåner till personer som har utländskt ursprung.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

22 juni 2016 18:31

Utanför ämnet : Har precis sänt beställningen av senaste Ratsitkatalogen över Högsby kommun . 199 :- , värd varenda krona ! Trevlig midsommar !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards