thoralf

Direktlänk till inlägg 15 juni 2016

TORKAN BEROR INTE PÅ KLIMATFÖRÄNDRINGAR

Av Thoralf Alfsson - 15 juni 2016 23:03

När kartan och verkligheten inte stämmer överens, är det kartan som gäller!

 

Lite så är det idag för klimatalarmisterna, det vill säga merparten av alla politiskt korrekta politiker och tjänstemän, framförallt i den offentliga sektorn eller företag som utför uppdrag åt myndigheter.


I min landsända har vi nu vattenbrist. På Öland är det riktigt allvarligt, grundvattennivåerna är extremt låga. Det körs ca 1000m3 vatten med lastbilar till Öland varje dygn samtidigt som den nya ledningen mellan fastlandet och Öland också levererar ca 1000m3 varje dygn till Öland.


I gårdagens Nordergren & Epstein (efter ca 11:00 min) kunde jag höra Anders Finnson, EU-samordnare på Svenskt Vatten säga följande om min landsända.


”Klimatförändringar gör att där kommer det bli ännu torrare, där kommer bli vanligare att se, samtidigt som västra Sverige och norra Sverige får ännu mer nederbörd.”

 

På en fråga om torkan definitivt beror på klimatförändringar svarade Anders Finnson bland annat följande.


”Det här är vad vi kommer se när klimatförändringarna fortsätter.”

 

Det är allvarligt när en EU-samordnare på Svenskt Vatten inte kan skilja på väder och klimat. Men han är inte ensam. Den som har studerat statistik över nederbörd vet hur det ligger till.


Torkan på Öland och i sydöstra Sverige har inget med klimatförändringarna att göra.

 

SMHI har gjort prognoser grundade på klimatmodeller från IPCC och SMHI skriver följande på sin webbsida i den prognos som gäller för Kalmar län.


”Årsmedelnederbörden ökar med 15-20 % i jämförelse med referensperioden 1961-1990.

Nederbörden ökar mest vintertid. Den kraftiga nederbörden ökar också, maximal

dygnsnederbörd kan öka med uppemot 20 % beroende på RCP-scenario.”


När jag påpekar detta för klimatalarmister och andra ”experter” kommer alltid svaret att det kommer regna mer på sommaren men inte på vintern. Det kommer därför bli torrare då växterna suger upp det mesta av vattnet under sommaren och att det därmed aldrig  kommer ner i marken så att grundvattnet kan höjas. Precis tvärtemot vad SMHI skriver!


Om du orkat läsa så här långt vill du säkert se lite riktig statistik. I Kalmar har man mätt nederbörden sedan 1860 och så här ser det hydrologiska ut enligt SMHI.


 

Notera att någon på Kalmar Vatten lagt till texten "Denna bild säger inget om fördelningen under året". Jag har nämligen fått grafen från Kalmar Vatten AB.  


Om nu klimatförändringarna startade med industrialiseringen som många menar när det gäller ökningen av den globala temperaturen Då borde också trenden i nederbörd bero på klimatförändringarna. I kurvan kan vi klart se de nederbördsfattiga åren på 1860-talet. Vilket utlöste den stora emigrationen till Amerika. Sedan kan vi se en kraftigt ökad nederbörd fram till vår tid. Jag har även hämtat data från SMHI och gjort en egen nederbördsgraf för Kalmar.


 


Den trendlinje som Excel beräknar visar att nedbörden ökat kraftigt sedan 1860-talet och det finns ingen tendens att ökningen skulle minska.


Om jag sedan delar upp nederbörden på vinterhalvåret och sommarhalvåret får vi följande graf över nederbörden i Kalmar.


 


Det framgår klart och tydligt att nederbörden ökar kraftigt både under sommarhalvåret men även under vinterhalvåret. Trendlinjerna som excel räknar fram är entydiga.


Därmed håller inte pratet om att nederbörden bara skulle öka under sommaren och att den därmed inte skulle påverka grundvattnet. Statistiken visar med all tydlighet att nederbörden under vinterhalvåret ökat från ca 160mm/vinterhalvår under 1860-talet till ca 250mm/vinterhalvåret under 2010-talet. En ökning med mer än 50 procent. Något som faktiskt ligger helt i linje med vad SMHI och IPCC säger i sina prognoser.


Torkan på Öland och i sydöstra Sverige har inget med klimatförändringarna att göra. Det handlar om enstaka förändringar i vädret under något eller några enstaka år.

 

Frågan är varför vissa har så svårt att hålla sig till sanningen och den statistik som finns. Är det för att statistiken inte passar den egna agendan hos klimatalarmisterna?

 

Frågan är då hur stora investeringar som t.ex Ölandskommunerna skall satsa på? Skall Borgholms kommun satsa på avsaltningsanläggningar för 113 miljoner kronor i Sandvik? En investering som kanske bara behövs vart 20:e år när vädret ger mindre nederbörd under något år.

Är det inte bättre att i första hand satsa på mindre åtgärder som uppdämningar av våtmarker som kan påverka vattentäkter positivt och att jordbruket satsar på bevattningsdammar som fylls under vinterhalvåret. Nu verkar det mest handla om panikåtgärder.

Eller varför inte installera vattenmätare i alla fritidsfastigheter inom Borgholms kommun för att förändra konsumtionsmönstret hos alla "sommarölänningar".

 
 
Ingen bild

Vakttornet

16 juni 2016 01:52

Moderna skrock & vidskepligheter

Den globala uppvärmningen
Den arabiska våren
Den berikande invandringen
Ozonhålet
Moderat islam
Islam Fredens religion
Muslimer offer för utanförskap
Kvinnor väljer själva slaveriet i islam

SVT med framgång lurar i det i majoritet lättlurade svenska folket.

 
Ingen bild

Leon

16 juni 2016 07:03

@ Thoralf

Du har helt rätt i att "stora" åtgärder med ett tveksamt värde kan vara ett kostsamt slöseri. Å andra sidan kan "extremväder", exv för mycket/för lite nederbörd, innebära svåra påfrestningar även om den situationen uppträder med låg och/eller oregelbunden frekvens. Att det inte redan finns beredskap eller utförda åtgärder som "mildrar" effekterna i extrema situationer får ses som allvarliga brister. Vare sig avsaknaden beror på politisk bekvämlighet eller bristfällig planering. Speciellt som "problemet" sedan länge varit känt vad gäller Öland (och "systerön" Gotland)som har för landet unika hydrogeologiska förhållanden. Så man kan ju undra vad f-n ansvariga politker hållit på med i decennier. Att skylla på "klimatförändring" känns onekligen som en dålig och högst otillfredsställande bortförklaring för en förd GSG-politik (GSG = går det så går det).

Här i Uppsala kommun finns motsvarande "vattenproblem" i de östra kommundelarna. Visserligen är problemet orsakat av helt andra geologiska förhållanden (täta berggrund med låg "grundvattenkapacitet"). Här har då kommunen i sina ambitioner att "bli bäst i klassen" vad gäller expansion av bostadsbyggande med någon sorts "eftertankens kranka blekhet" fått utföra kostsamma åtgärder för att möjliggöra byggande (mest småhus/villabebyggelse). Här har VA-situationen "lösts" genom att kommunen dragit milslånga ledningar, med på vissa platser nödvändiga pumpstationer, från stan ut till de nya bostadsområdena. Kostsamma lösningar som orsakats av britfällig planering av bostadsexpansionen.

 
Ingen bild

Leon

16 juni 2016 07:23

@ Vakttornet

Allt du nämner är inte "skrock & vidskepligheter".

"Global uppvärmning" om man nu med det avser den klimatförändring som faktiskt skett är ett faktum som stöds av långa serier av klimatdata. Det som kan i högsta grad ifrågasättas är den tolkning som görs och de högst "skakiga" prognoser som baseras på den insamlade datamängden. För att inte tala om de spekulativa teorierna om orsakerna.

"Ozonhålet" som i högsta grad "lever och frodas" över framför allt polartrakterna. Skillnaden är kanske att dess existens inte längre ger upphov till samma upprörda spekulationer som tidigare.

Övrigt har du nog alldeles rätt i....även om man som alltid ska vara medveten om att det finns "grader i helvetet.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Tony

16 juni 2016 07:44

Man upphör aldrig att förvånas över hur SVT fungerar,
vid gårdagens banderoll uppsättning på Rosenbad av några
Miljötalibaner borde man tycka att från SVT s sida påppeka
att det är allvarligt att några dårar kan komma så nära,
något som inte borde få hända? Då gör istället SVT en lång
intervju med med ligisterna, så att dom riktigt får framföra
sina budskap?? Man tar sig för pannan, den största
rengöringsprocess Sverige står inför är att tömma hela
denna koncern på Hel och Halvkommunister som fått härja
fritt där alldeles för länge!

 
Ingen bild

Martin

16 juni 2016 08:21

Vattenproblemen finns i hela Sverige. Det handlar främst inte om några grundvattennivåer utan konsumtionen överstiger vad systemet kan leverera.

Befolkningen har på vissa områden ökat kraftigt på kort tid utan att man investerar i större pumpar.
För att klara toppförbrukningen började man ljuga och skylla på låga nivåer och införde bevattningsförbud.
Politikerna regerar sen med knäna.

Massor av människor har ojat sig om att vattnet håller på att ta slut trots att man kan bevisa för dom att det forsar ur kranen.

 
Ingen bild

Hasse

16 juni 2016 08:49

Enkel och kristallklar analys. Men i klimatreligiösa kretsar saknar uppmätta fakta betydelse. Det är den sanna tron som gäller.

 
Ingen bild

Fredde

16 juni 2016 08:51

Det var brutalt torrt både i slutet av 30-talet och 50-talet, men då var den "globala uppvärmningen" inte ens uppfunnen....

Däremot använde gemene man mindre vatten, och utdikningen var inte lika utbredd.

Bra inlägg, Thoralf!

 
Ingen bild

Pierre

16 juni 2016 09:14

Lite märkligt att de nu ska annonsera att folk ska sluta slösa på vatten men inte skriver det på arabiska med tanke på att kranarna enligt utsago ofta står öppna på asylboendena, givetvis påverkar full beläggning på länets campingar vattenåtgången då grundvattnet inte hinner rinna till i den fart det förbrukas .

 
Ingen bild

SM811

16 juni 2016 09:17

Tack Thoralf. Mycket bra redovisning.
OT:
Diskrimineringen fortsätter.
Nya bostäder byggs i Lidköping och invandrare har förtur.
Svenskar som byggt upp landet och våra ungdomar skall stå tillbaka.
http://goo.gl/PZ1nqk

 
Ingen bild

Niklas R

16 juni 2016 09:39

Politikerna är väl rädda att araberna ska bli sura för att de inte kan tvätta sig så ofta som de vill. Därför blåser de hellre 100 miljoner på en avsaltningsanläggning än härdar ut och jobbar långsiktigt lokalt.

Därefter kan jag bara säga som Niell Ferguson, för hundra år sedan var rasbiologi senaste skriket och spetsforskning och alla köpte de teorierna till fullo. Idag är det samma sak med klimatforskningen.

 
Ingen bild

Pippi på foto

16 juni 2016 10:53

Som tretton-åring cyklade jag och en kompis till Öland! Året var 1959 som var en riktig torrsommar! Miljönissarna hade inte då fått igång sin klimatpropaganda även om det var vattenbrist det året. Öland var inte ansluten till fastlandet utan det var färjor som tog oss till ön. Biltrafiken var minimal och turisterna betydligt mindre i antal på den tiden. Migrationsverket hade inte placerat ut en massa nya vattenslösande invånare på ön och ändå var vatten-bristen stor. Klimatforskarna har jag inte mycket tilltro till utan tittar på de cykler jorden haft i alla tider. Att vi kan få en renare miljö i storstäderna förbättrar för dess innevånare men att det ska påverka klimatet i allmänhet ser jag som en utopi. PK-media har ibland svårt att hitta nedsvärtande argument om SD så t.o.m i en artikel i en kvällstidning ansåg man att "SD:are skeptiska till klimatforskare"! Tala om PK-journalister! I alla fall så röstar jag SD och tror mer på Jordens egna cykler än på oseriösa forskare. Vindkraft är framtidens räddning av elkraft är också en sådan utopi på våra breddgrader. Denna vecka mycket regn i sikte så nu får väl "torrforskarna" något att fundera på.

 
Ingen bild

Onkel Sven

16 juni 2016 11:14

Lilla Berga i Högsby kommun postnummer 57940 har 35 stycken med utländska namn som varken har inkomst av vare sej tjänst eller kapital ,man kan ju undra om dom lever på luft ? Det finns 11 stycken postnummer till i Högsby kommun !
Allt enligt Ratsitkatalogen .

 
Ingen bild

sverigevän

16 juni 2016 12:47

@Tony
Det är väl bra att det finns några som angriper pk-samhället. Det är ju mer än vad SD förmå´r.

 
Ingen bild

Hulda mk1

16 juni 2016 13:13

Funderar lite. Som landsbygdsbo har jag sett åkrar täckdikas (dräneras) de senaste c:a 80 åren. Bäckar och andra mindre vattendrag förbättras och rätats ut. Allt detta ger större skördar och större skogstillväxt, men regnvattnet försvinner fortare iväg efter ett regn och det kanske påverkar grundvattnet vid extrem regnbrist..

 
Ingen bild

Tony

16 juni 2016 18:36

Sverigevän@

Jaha, men tror du SD hade fått samma reklamtid i
kommunist TV om dom ville framföra ett budskap??

 
Ingen bild

Nisse

16 juni 2016 19:23

Jag lyssnar just nu på P1. Anders Wijkman intervjuas och predikar sina åsikter om klimatförändringar mm.

Jag lästa om Anders Wijkman på Wikipedia. Han har flutit runt mellan olika sklattefinansierade uppdrag, och tydligen lyckats med det i stort sett hela livet (med undantag för en tid i Rösa Korset).

Jag började undra - har Anders Wijkman någonsin haft något vanligt arbete?

Samma frågs ställde jag mig häromdagen, då hade jag lyssnat på Christofer Fjellner (moderat). Han gav ett mycket svamlande ochosakligt intryck på mig. Har Christofer Fjellner någonsin haft ett vanligt arbete?

Varför väljer svenskarna sådana här personer att bekläda viktiga sanhällsbärande politiska uppdrag?

 
Ingen bild

Leon

16 juni 2016 19:30

@ Hulda mk1

Du har helt rätt att en ändrad markanvändning bland annat genom förändring av avrinning (täckdikning, rensning av vattendrag o s v) påverkar det hydrologiska kretsloppet. En ökad ytavrinning av exempelvis nederbörd och ytvatten påverkar också grundvatten-nivåerna...mer vatten som rinner av på ytan gör också att mindre vatten blir grundvatten. Men också annan ändring av markanvändningen som exempelvis hårdgörning av ytor (belagda vägar/gator) och avledning av dagvatten o s v. Så att man kan nog med god säkerhet säga det knappast gjorts mycket för att förbättra situationen...snarare tvärtom.

Leon d´O .....

 
Ingen bild

från oss

16 juni 2016 20:05

Apropå myten om den globala uppvärmningen
Ett tips till alla som vill ha kallare klimat
Flytta till Sydpolen
Vi stannar gärna i det varma sköna Sverige

 
Ingen bild

Observer

16 juni 2016 20:22

Därför är det så viktigt att folk som har myndighetsutövande yrken I N T E "sågar av sin gren" om DE skulle säga sanningen om en sak!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

16 juni 2016 22:16

Tips till alla ,sänd efter Ratsitkatalogen över er kommun och läs hur det är på er kommuns postnummer !

 
Ingen bild

stig

17 juni 2016 02:13

@Nisse
Har Åkesson haft ett vanligt arbete?

 
Ingen bild

Sven Dacke

17 juni 2016 07:10

Egentligen skulle detta ligga under en annan rubrik, men går ju att flytta

Dom flesta SD anhängare minns Jimmi Åkessons ord
"Islam är vårt största hot"

Något som tidningarna lyckades förvränga till något helt annorlunda. Ett uttalande som väckte avsky från stora grupper

Samma bekymmer för just Islam kommer nu på en av dom mest kända S Bloggarna.

Vad händer nu, kommer dom att bli hudflängda, ellet uthängda

Läsa själv. Undrar även varför Jimmi inte tar upp bollen och skjuter igen, men kan kanske har fullt upp att vara snäll

http://goo.gl/snArbr

 
Ingen bild

Bo

17 juni 2016 08:44

Kanske handlar det om en "lokal" global uppvärmning?

 
Ingen bild

calle

17 juni 2016 12:40

grundämnen till batterier i elbilar, mobiler och maskiner grävs väl upp i dagbrott. förstör ju miljön som kolgruvor, uranbrytning, koppargruvor mfl. INTE miljövänligt. men bolagen kommer tjäna stora pengar på elbilsbranschen.

råoljan nyskapas väl i jordens heta processer. inte kan väl några urtidsdjur och fossiler som förmultnat räcka till att ge all den olja som pumpats upp i 100år! en myt som skapats av Rockefeller och media sedan 100 år sedan, att oljan kommer ta slut. för att kunna ta ut överpriser, och politikereliten vill kunna ta ut koldioxidskatt

 
Ingen bild

S-E Karlsson

17 juni 2016 12:41

Vad det gäller vattenbristen ,börja med att montera in genomströmningsmätare i alla asylboenden och även i andra lägenheter då får rörmokarna mycket jobb !

 
Ingen bild

Doug Cotton

24 november 2016 11:23

Det är inte koldioxid som orsakar uppvärmningen http://climate-change-theory.com/swedish.html

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards