thoralf

Direktlänk till inlägg 10 juni 2016

UPPSTÅNDELSE I MEDIA

Av Thoralf Alfsson - 10 juni 2016 20:09

Varför denna uppståndelse i Sverige över att en amerikansk proffsboxare gått bort? Cassius Clay. Är det någon som begriper det? Långa inslag i nyhetssändningarna. Direktsändningar i public service från begravningen.


En SVT-reporter var nästan euforisk i Rapportsändningen på grund av att Clinton och Turkiets Erdogan var närvarande.


Att Erdogan närvarar borde vara en signal att hålla sig långt därifrån som möjligt.

 
 
Ingen bild

OT

10 juni 2016 21:42

Apropå "Lock and load!": "Procol Harum - Poor Mohammed": https://www.youtube.com/watch?v=vP7Z_MTjBRw

 
Ingen bild

Stefan A

10 juni 2016 22:08

Nej hyllas som en stor statsman, det jag minns av den mannen var att man önskade att han skulle få stryk, dels för hans stora käft och skrytande (marknadsföring) men mest för hans sätt att boxas, han bara dansade undan ville inte fightas, sedan att han inte ville ta en kula i en djungeln i ett land han knappt hört talas om, i ett krig han inte förstod är förståeligt, det vill inte jag heller, men det Cassius gjorde och sa gjorde nog Cassius mest för Cassius....

 
Ingen bild

Kurtan

10 juni 2016 22:10

Misstänker att det enkla svaret är att Ali inte var vit samt att han konverterat till en viss religion...Är det så illa?! Jo, tyvärr...

 
Ingen bild

Molle

10 juni 2016 22:24

"Någon som begriper varför svt mm ta upp det så stort med Clay?" frågar Thoralf.

Ja han var MUSLIM. Där har du svaret.

 
Ingen bild

OT

10 juni 2016 22:35

Ich habe nicht... sagts Merkel... "Song: Erdowie, Erdowo, Erdogan | extra 3 | NDR": https://www.youtube.com/watch?v=R2e2yHjc_mc

P.S: Aber Ich habt das gesagt!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

10 juni 2016 22:52

Om Cassius Clay inte bytt namn och inte blivit muslim skulle SVT inte ödslat många direktsända filmrutor. Det finns extremt få muslimska förebilder och det är viktigt att de lyfts fram när ett land skall islamiseras. Om Cassius Clay var en förebild kan diskuteras.

Han ägnade hela sin karriär åt att misshandla folk. Om det skall hyllas är det många muslimer som idag är förebilder.

Skulle Erdogan medverkat på begravningen om den avlidne fortfarande hetat Cassius Clay?

Svar: NEJ!

 
Ingen bild

Suzie

10 juni 2016 23:00

Mycket intressant och läsvärd artikel i NyaTider.
Intervju med den fantastiskt modiga,begåvade,godhjärtade och mycket klarsynta och sanningssägande hjälparbetaren Hatune Dogan: ”Europas politiker släpper in sina egna mördare”

Hatune Dogan är den frispråkiga nunnan som åker världen runt, besöker flyktingläger och krisområden och samtidigt vågar kritisera Europas förda invandringspolitik. Hon brinner för sitt hjälparbete och startade stiftelsen Hatune Foundation för att kunna nå ut till så många som möjligt. I dag är det en stor organisation som verkar på flera kontinenter. Nya Tiders Sanna Hill åkte till Irak och Turkiet tillsammans med Hatune och intervjuade henne på bergstopparna vid gränsen till Syrien.

Hatune Dogan: ”Europas politiker släpper in sina egna mördare”

http://www.nyatider.nu/hatune-dogan-europas-politiker-slapper-in-sina-egna-mordare/


 
Ingen bild

OT

10 juni 2016 23:18

”Jag har prövat nästan allt som finns att välja på:
Liberalerna, Kd, Mp, cykla eller gå.
Jag har röstat på dom allra konstigaste sått
och äntligen jag funnit hur man ska rösta rätt.

Man ska rösta på SD - så är Sverige räddat!”: https://www.youtube.com/watch?v=D1PQsrjCGEc

 
Ingen bild

C Andersson

10 juni 2016 23:23

Varför är det sådant ståhej för att någon dör. Det dör människor varje dag. Sådana som aldrig dött förr.

Thoralf Alfsson

11 juni 2016 01:12

Till och med de döda flyr över medelhavet enligt Stefan Löfven.

 
Ingen bild

Lena

11 juni 2016 00:00

Måste bara säga att jag håller med dig, Thoralf, till 100% och mer, om detta. Det är ett spektakel för att hålla borta folk från världspolitiken. En boxare hyllar man som om det vore ett helgon, han var dessutom en rasist av värsta sorten! Och bara att ERDOGAN (som man faktiskt släppt in i USA, denna satans allt-skit-man-kan-komma-på-politiker)som hyllar Classius Clay! Det är så löjligt att man skrattar rakt ut!
Det är dessutom oerhört skumt att han (Erdogan)reser ända till USA för att närvara på Classius Clay´s begravning - en man han inte kände, hur kan det komma sig? Vill han göra sig "fin" bland västerlandets politiker? Hittar inte ord till detta.

Ett stort tack också till @Suzie och den länk du förmedlade, hoppas många läser om den förundrande Hatune Dogan, beundrar sådana människor mycket!

 
Ingen bild

Lena

11 juni 2016 00:23

goda nyheter - Brexit leder i ny mätning me 5%. vi hoppas alla innerligt att England går ut ur EU. Det skulle verkligen skaka om etablissemanget, vilket mer är behövs.

http://erixon.com/blogg/2016/06/stor-ledning-for-brexit-i-ny-matning/

 
Ingen bild

Jepperdi

11 juni 2016 00:49

Släpp Muhammed Ali. Han var stor i orden och på jorden. Att gnälla för att han konverterade är löjligt. Tycker varken om islam eller islamister, men ni som gnäller gör ju bort er. Inte bara det, ni förstör för de av oss som försöker ändra Sverige till det bättre.

För övrigt borde man ha så lite med Erfogan att göra som möjligt.

Thoralf Alfsson

11 juni 2016 01:14

Du menar väl att han var stor i orden men liten på jorden!

 
Ingen bild

dave

11 juni 2016 01:15

Själarna menar du?

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

11 juni 2016 01:15

Han blev en lyd-muslim, därtill en uttalad rashatare av vita. Han hade IQ 78, uppmätt två ggr av värnpliktsverket i USA. Han lät sig hamras sönder, med massor av slag mot sitt eget huvud, i en bisarr "försvarsmetodik", som kostade honom hälsan de sista tjugofem åren av hans liv. Knappast värd den beundran som uppstått. Att nutidens muslimdåre No #1, Turkiets Erdogan, försökt samla poänger, är en bisarr händelse av sällan skådad dignitet. Turkdåren blev dock avvisad, och åkte hem med svansen melan benen.

 
Ingen bild

igor

11 juni 2016 02:44

Svart, muslim, rasist (nation of islam som tror på svart överhöghet och att vita människor är djävulen). Finns väl inget där som inte SVT gillar skarpt? Ingemar Johansson fick vad jag vill minnas inte alls denna uppståndelsen, men han var ju svensk och vit så där är väl förklaringen.

 
Ingen bild

Morningstar

11 juni 2016 03:48

Kan det vara för att man inte vill att Svenne Banan märker att det pågår ett Bilderbergmöte i Dresden samtidigt? Där finansminister Magdalena Andersson är en av dom speciellt inbjudna. På Infowars ryktas det om en global finansiell krasch. Plötsligt en fredag är alla våra banker stängda. Öppnar inte ens på måndagen. Bankomater och internetbank funkar inte. Era kort funkar inte heller. När bankerna öppnar igen är pengarna borta på era konton. Tror ni att det inte kan hända här? Det har redan hänt på Cypern och andra ställen. Det kallas för bailouts. Det är dags att plocka ut alla era pengar innan det blir försent. Det är därför man blandar bort korten med en föredetting som Cassius Clay.

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

11 juni 2016 03:52

Att den konverterande Cassius Clay/muslimske Mohammed Ali var en rasist som inte tyckte att vita och färgade skulle sammanblandas i äktenskap talas det tyst om.

 
Ingen bild

Gunnar

11 juni 2016 04:08

Muhammed Ali var faktiskt en stor boxare det kan ju inte förnekas.
Och boxning, speciellt tungvikt var en otroligt populär sport en gång i tiden.
Så jag tror faktiskt att han hade fått lika stor uppmärksamhet om han inte hade varit muslim, han var nog tillräckligt färgstark i sina uppträdanden ändå och pressen älskar ju att älta 'harmlösa nyheter'.

Nu bytte han ju faktiskt namn och religion helt legalt, så varför kalla honom vid hans gamla namn om man inte har för avsikt att förolämpa, viket ju inte är speciellt konstruktivt.

Han hade väl inget specielt HAT mot vita men han verkade inte tro så mycket på integration se nedan intervju:
https://www.youtube.com/watch?v=HqiWFLsgVi4

Jag minns hans boxningsmatcher och vilket intresse det var omkring hans person redan innan PK-helvetet bröt ut, alltså tiden då Pippi Långstrumps pappa fortfarande fick vara negerkung.

Att han var hjälte i Sverige berodde väl också till en del på att han vägrade delta i Vietnamkriget. 'No Vietnamese ever called me a Nigger'

 
janne

janne

11 juni 2016 05:42

Ja jag säjer då det,min mor dog den 10:e maj men inte en
enda statsminister eller riksdagspolitiker kom till
begravningen,men hon hade ju bara varit en vanlig hårt
arbetande bondmora som därtill fött tre barn som det gått
bra för i livet och ingen av oss har varit någon gaphals
så har vi ej heller hyllats av media för ingen av oss har
varit boxare eller musse,men vi röstar på SD.

http://Janne

 
Ingen bild

Jepperdi

11 juni 2016 07:54

Thoralf
Nej, jag menar stor på jorden. Hans egenvalda smeknamn The Greatest var passande, vilket inte minst uppmärksamheten vid hans bortgång visar.

Thoralf Alfsson

11 juni 2016 08:31

Jag menar att han var liten på jorden

 
Ingen bild

Pepparholm

11 juni 2016 08:06

Enligt Expressen den 11 juni, så lämnar Ali efter sig en familj i spillror. En information som undertrycks i hyllningskören.

 
Ingen bild

Onkel Sven

11 juni 2016 09:36

Förlåt en yngling på 81 år men Clay var en jevla gaphals !
Ha en skön helg !

 
Ingen bild

Gunnar

11 juni 2016 09:51

Det så typiskt svenskt att alltid blanda in något förment rättvisetänkande och att avsky sådana som vågar säga sig vara förmer eller bättre än andra eller t o m bäst i världen!
Och som dessutom till råga på allt har fräckheten att leva upp till vad han säger.
Han var ju faktiskt flerfaldig världsmästare i en på den tiden oerhört populär sport och därmed så han var väl fan så mycket större än de flesta och kanske störst i sin sport.
Detta kan faktiskt erkännas utan att för den skull förminska livsverken av t ex Moder Teresa, Thoralf Alfsson eller någons avlidna morsa.

 
Ingen bild

Nisse

11 juni 2016 10:06

Vad f-n hade Erdogan på hans begravning att göra? Jo Islam Islam Islam Islam Islam Islam.....

 
Ingen bild

Niklas R

11 juni 2016 10:20

Kan inte heller förstå det. Kanske för att han var ett stort namn för kulturmarxisterna att slänga runt på det glada 70 och 80-talet. Därför tycker väl SVT att det är lite nostalgiskt, därav den stora uppståndelsen.
I slutändan så prata vi bara om ännu en död muslim.

Hade förstått om de gjort ett större jippo när Prince dog, han hade ju i alla fall gjort ett intryck på världen och lämnade något bra efter sig i form av sin musik.
Men i slutändan så var ju även han inget mer än ännu en död svart knarkare.

 
Ingen bild

Lucia

11 juni 2016 11:16

Gunnar, jag håller med dej och som Jepperdi säjer:han var Stor i både orden och på jorden!
Låt honom vila i frid, det är så himla patetiskt att hålla och kasta skit på en som inte lever längre!
Och du Thoralf, jag gillar att läsa din blogg, både kul och intressant!
Kram!

 
Ingen bild

Janne

11 juni 2016 11:25

Özz Nyjjen leder programmet "Ring så spelar vi"! Hörde ett antagligen fejkat telefonsamtal, stängde genast av!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

11 juni 2016 17:23

En jevla tur att man inte ringer "Ring så spelar vi " ,ett svenskt program som leds av en arab !

 
Ingen bild

Pekka Rousu

16 juni 2016 19:18

SVT hade ett fint tillfälle att säga något positivt om islam förstås och så var han ju inte ens från Mena utan till och med USA och som lök på laxen svart (eller det kanske är rasistiskt att beskriva någon svart?). På Aktuellt samma dag så var nyhetssändningen 34 minuter och av detta så var det 15 minuter om Ali. Märkligt nog så gick all intervjutid till att prata med en svart svensk som inte hade med boxning att göra (vilket vore logiskt)utan han var från Afrosvenskarna. Han fick väldigt gott om tid att göra reklam för hans organisation och åsikter. Det var inte bara tiden som var så lång, det var krystat och kändes mal placé. Men vad ska SVT göra? Det är ju inte så ofta de kan ha ett positivt inslag på nyheterna som är kopplat till islam.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards