thoralf

Direktlänk till inlägg 6 juni 2016

NATIONALDAGEN

Av Thoralf Alfsson - 6 juni 2016 22:59

Efter lite funderingar åkte jag ändå på ett nationaldagsfirande på norra Öland. Jag brukar åka till Skäftekärr och har så gjort ett antal år. I år var det inte landshövdingen som höll tal utan en person som jobbat med utgrävningar av de järnåldersbyar som det finns lämningar av på Öland. Ett ganska annorlunda nationaldagstal som handlade om de som befolkat Öland sedan 300-talet. Med andra ord inget multikulti.


Dessutom hade man lagt till vers nummer 3 och 4 i nationalsången. Det var första gången alla 4 verserna sjöngs. Man blir både förvånad och glad när det också talas om varför dessa verser tillkommit innan alla reste sig och sjöng nationalsången. Undrar på hur många nationaldagsfirande som alla fyra verserna sjöngs?


 
 
Ingen bild

Ante

7 juni 2016 05:41

Jag har funderat på en sak. Enligt FNs definition är det folkmord som pågår i Sverige och flera Europeiska länder, varför inte anmäla regeringen i för folkmord? Någon synpunkt på det från Thoralf eller någon av läsarna?

Thoralf Alfsson

7 juni 2016 07:40

Du får nog förklara för alla vad du menar med folkmord. Att 7-klöverns politiker är bedrövliga och begår ett landssvek innebär inte att det är ett folkmord.

 
Ingen bild

Niclasstorm

7 juni 2016 08:30

Det som pågår i Sverige är ett strategiskt folkmord på det svenska folket. Där gruppen svenskar i Sverige snabbt ska marginaliseras och på sikt helt utraderas från framtidens historieböcker. Vilket enklast sker genom en stor invandring av unga fertila män. I åldern 0-18 år har snart 50% av befolkningen av utländsk bakgrund.

 
Ingen bild

Chrille

7 juni 2016 10:32

"Den som går och inbillar sig att Sverige går att bevara som ett svenskt land är inte optimist, utan helt enkelt dum". / Karl-Olov Arnstberg

https://morklaggning.wordpress.com/2016/06/06/blogglasare-borjan-av-juni/#more-15099

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 juni 2016 10:38

Niclasstorm. Inte folkmord. Det är ett ord som ska användas sparsamt och när det ska användas har fruktansvärda saker hänt. Så illa är det inte i Sverige - ännu.
Däremot har ordet SVENSK tappat sin kraft och innehåll. Vem som helst kan tyvärr kalla sig för svensk i dessa mörka tider..

 
Ingen bild

Göta

7 juni 2016 11:12

ASYLRÄTTEN MÅSTE OMDEFINIERAS!
Wikipedia skriver: "Folkmord, även kallat genocid, är avsiktliga och systematiska handlingar
i syfte att helt eller delvis förinta en etnisk, religiös eller nationell grupp."

Håller med Ante (05:41) om att här egentligen pågår ett folkmord, inte enbart i Sverige utan i större delen av Europa. Men i Sverige har man tack vare Reinfeldt-Alliansen och Sosse-vänstern inkl MP, kommit längst i denna folkmordssträvan.

I Norge har man emellertid vaknat ordentligt, och i Oslo hade man under fredagen en stor internationell debatt om att den gamla asylrätten från 1951, som är byggd på förhållandena efter 2:a världskriget, nu måste omdefinieras. Flertalet av de internationella auktoriteterna inom migrations- och asylrättsområdet, som deltog i konferensen, ansåg t.ex att hjälpinsatserna i huvudsak ska sättas in i flyktingarnas närområden samt att eventuella asylinvandrare ska återvända till sina hemländer så snart som möjligt.
(Här i Sverige får man på Reinfeldts begäran som bekant PERMANENT ASYL redan vid ankomsten om man påstår sig komma från "rätt" land).

Har vi hört och sett något om denna stora och mycket viktiga internationella konferens i
SR eller SVT? Skulle inte tro det. Men man kan läsa om den i Avpixlat:

http://avpixlat.info/2016/06/07/bred-enighet-bland-akademiska-auktoriteter-asylratten-maste-omdefinieras/#more-179831


 
Ingen bild

Göta

7 juni 2016 11:20

Tack Thoralf, för din beskrivning av nationaldagsfirandet på Öland. Det verkade mycket trevligt och ger åtminstone en liten gnutta hopp för framtiden.

 
Ingen bild

Hacke

7 juni 2016 11:30

Grattis Thoralf till vad jag förstår var en värdig och fin Nationaldagstillställning. Det är nog de mindre arrangemangen vi får ställa vårt hopp till. Själv gjorde jag ett redan på förhand utsiktslöst försök att få något av nationaldagskänsla till livs via public service. Men det visade sig mycket riktigt helt omöjligt såväl i radio som tv. Det var stora multikultihyllningsdagen på alla håll och kanter och jag tvingades t o m stänga av Sportradion som gick på samma tema. Bedrövligt minst sagt hur alla utan undantag strikt följer direktiven von oben.
Sverige torde vara det enda landet i värden där den egna flaggan och nationaldagen ses som något högst kontroversiellt, ja närmast skamligt, av det styrande och makthavande etablissemanget.

 
Ingen bild

Fredde

7 juni 2016 12:14

Cecilia Udden stod och ljög om "svenska miraklet". Hon påstod att detta beskrevs i engelska tidningar.

Hon undanhöll totalt hur mycket det skrattats åt tafatta svenskar som släppt in alla flyktingar urskiljningslöst.
Massor av artiklar inte minst i England och våra nordiska grannar.
PK ut i tånaglarna!

Det skulle också vara intressant att läsa källan till påståendet att varje krona som läggs på invandringen ger fem tillbaka...

 
Ingen bild

Lena

7 juni 2016 13:49

Annat ämne: Idag på jobbet så började tre nya muslimska, huckleklädda damer, det är ju var o varannan vecka det kommer muslimer som går Hermodskurs eller annan kurs och ska göra "praktik". Dessa damer hade passerat barnfödaråldern och har säkert aldrig jobbat utanför hemmet.
Och vad händer redan första dagen på jobbet? Jo två av dem lägger sig att vila/sova i sofforna vi ska sälja, det är en secondhand butik!!! :) T o m föreståndaren som är en mycket tolerant person såg konfunderad ut. Lägga sig och sova i sofforna, ofattbart!!!
Kan vara att de blir extra trötta av att inte få äta eller dricka något nu när Ramadan börjat, men det här var kl. 10 på förmiddagen, de ska ju för sjutton hålla ut ända till det blir mörkt. Eller höll de igång i natt med matorgier? Är det därför de är så trötta?
Våra politiker vet ingenting om verkligheten!

Sa inte Ylva Johansson att det skulle skapas enkla jobb för den här typen av klientel? Det tvivlar jag på att de ens ´KAN SKÖTA ENS MYCKET ENKLA JOBB, vem ska lära upp dem? De tar allt förgivet, de vill inte lära sig något.

 
Ingen bild

Suzie

7 juni 2016 14:10

FN;s Folkmordskonventionens artikel 2 definierar som ”folkmord”:

”…vilken som helst av följande gärningar begångna med uppsåt att förgöra helt eller delvis en nationell, etnisk, raslig eller religiös, såsom…
(a) Döda medlemmar av gruppen.
(b) Förorsaka allvarlig kroppslig eller mental skada på medlemmar av gruppen.
(c) Avsiktligt skapa sådana levnadsförhållanden för gruppen som förmodas åstadkomma dess fysiska utrotning i sin helhet eller i delar.
(d) Införa åtgärder som förhindrar födslar inom gruppen.
(e) Tvångsvis överföra barn från gruppen till en annan grupp.”

B,C och D pågår redan för fullt kan man konstatera.

Genom sjukklöverns totalt ansvarslösa och hänsynslösa och påtvingade massimport av människor från världens mest dysfunktionella länder i tredje världen blir svenskarna undanträngda,nedprioriterade,diskriminerade och utestängda från den välfärd som de så hårt jobbat för / jobbar för sedan generationer tillbaka.Sjukklövern tvingar svenskarna att stå sist i kön till allt,sjukvård,tandvård,bostäder,sämre skolundervisning pga bästa ochf mesta resurserna ges till sociala migranter som oftast är analfabeter,unga tvingas bo hemma långt upp i 30 årsåldern pga de får inga bostäder,bostäder är för dyrt att köpa i snart sett hela landet.Kan man inte flytta hemifrån är det svårt att bilda familj.Svenskfientliga regeringen ger alla möjliga bidrag och resurser till både företag och nyanlända från tredje världen så att många av jobben skall gå till dem före svenskarna.Mellan 15-20 000 gamla dör av vanvård och svält i Sverige idag.En allt mer eskalerande och grövre brottslighet som drabbar svenskarna,barn,flickor och unga kvinnor har blivit fritt villebråd för barbarimän och pedofiler.Rättsväsendet som är så korrupt och använder dubbla måttstockar,gärningsmän värderas högre än offren.Sverige kan inte längre räknas som rättssäkert,en poliskår som inte får eller kan göra det som svenskarna avlönar dem att göra,skydda svenska folket och se till att lag och ordning upprätthålls.Finns mycket mer att tillägga.Det är för mycket som är så otryggt,osäkert och farligt i samhället i vårt land idag och det gör människor skräckslagna och det gör dem sjuka både fysiskt och psykiskt etc.
Bra om fler som är insatt i våra grundlagar och hur FN:s stadgar fungerar kan komma med mer fakta och förhoppningsvis ge förslag på åtgärder som leder till att vi kan avsätta och ställa de grovt kriminella i sjukklövern inför en folkdomstol eller liknande.

 
Ingen bild

Skämt åsido

7 juni 2016 14:19


En liten klick

Det är bara en liten klick som bränner bilar och kastar sten mot ambulanser
i Husby
och en liten klick
i Bergsjön
och en liten klick
i Rosengård
och en liten klick
I ....

Det är bara en liten klick
som är terrorister
i Sverige
och en liten klick
i Frankrike
Och en liten klick
i Belgien
och en liten klick
i ...

IS är bara en liten klick
Talibaner en liten klick
Boko Haram liten klick
Hizbollah
Al-Shabaab
Hamas
Al-Qaida
.
.
Närmare en miljard kvinnor hålls som slavinnor av
en liten klick
pytteliten klick

Hur liten är en klick?!

 
Ingen bild

Suzie

7 juni 2016 14:28

Tino Sanandaji på Fb.

En rapport av Philippe Legrains nyliberala tankesmedja hävdar att flyktingar betalar sig tillbaka på fem år. Detta bygger inte på forskning eller fiskala kalkyler, bara ett förvirrat kalkyl på en sida.
Legrain citerar siffror från IMF att flyktingmottagning på fem år ökar EU-länders statsskuld med 69 miljarder euro medan total BNP växer med 127 miljarder, eller 0.23 procent. Från dessa ojämförbara mått drar Legrain sin enfaldiga slutsats att flyktingar betalar sig tillbaks på fem år! Ingen forskningsstudie har givetvis någonsin räknat så.
Att jämföra statsskuld med BNP antar att hundra procent av invandrares inkomst går till staten och att invandrare genererar noll välfärdsutgifter. Ökning av BNP är inte i sig ett samhällsekonomisk eller statsfinansiell vinst när det sker genom större befolkning som BNP måste delas på. Riktiga kalkyler på vinst eller förlust räknar på den del som invandrare tar hem och de utgifter och intäkter och dylik som uppstår, inte en överslag på en sida.
Det duger för SRs propoganda: ”Expert: Flyktingar lönar sig”
”Toppekonomen Philippe Legrain gör kalkylen att varje satsad krona ger dubbelt tillbaka till ekonomin inom fem år. Att ta emot flyktingar är förstås en utgift för statskassan i mottagarlandet, men kan också ses som en fördelaktig investering...Philippe Legrains slutsatser stämmer med många andra ekonomers, men det finns också de som tvivlar på att de stora statliga utgifterna kommer tillbaka till skattebetalarna”
”toppekonomen” Legrain forskar inte, han har en magisterexamen och en affiliering till LSE. Han har gett ut en rapport för en tankesmedja, inte forskning som SR låtsas. Inslaget pratar mycket om åldrande, jobb och annat för att lura lyssnarna att Legrain räknat på detta, vilket han inte gjort. Att varit "tidigare rådgivare" till EU-politikern José Barroso är heller ingen forskningsmerit som SR tror.
SR påstår: "Internationella valutafonden har i sina prognoser talat om en ökad tillväxt i ekonomin tack vare ett ökat flyktingmottagande, men inte med samma storlek som forskaren vid London School of Economics"
SR undanhåller att samma rapport av IMF skrev: “by 2020, GDP per capita including refugees will be lower by about 0.4 percent compared to the baseline“ Att IMF och Legrain skulle ha olika bedömningar av tillväxt är också lögn. Hur är det möjligt när Legrain bara citerar bara IMFs data om BNP? Skillnaden är Legrains ologiska jämförelser.
SR och SVT hittar inte riktig forskning att stödja sin invandringsaktivism på, så de fortsätter strategin att föra fram tankesmedjors kalkonrapporter av icke-forskare som Legrain, Segerfeldt och Scocco och lura i sin publik att det är forskning."

 
Ingen bild

Maja Dacke

7 juni 2016 15:41

Lena, ska vi slå vad om hur många av de tre damerna som kommer imorn till jobbet? Eller hur många dagar framöver?

Du kan ju fråga dem om de är ensamstående (om du inte redan vet det) eftersom de inte måste vara hemma och laga mat till festen.

Jag minns hur det var för en hel del år sedan under ramadan ... Många elever uteblev pga matlagning eller pga sömn-/energibrist. Det roliga var när andra muslimska elever plockade fram sina mellanmål ...

- Men ska du inte fira ramadan, du är ju muslim, ska du inte fasta???

- Sånt trams tror jag inte på, sa den kurdiske mannen som faktiskt överlevde utan att matstrejka på dagen.

Sedan gick han ut till rökrutan ... utan att bli bestraffad av något överjordiskt.

Sådana muslimer finns det också.

 
Ingen bild

Tony

7 juni 2016 16:30

Hörde på lokalradio att några som firade studenten och
åkte i en öppen cabriolet, utan att ha bälte på sig och
blev då tagen av polisen som grötmyndigt förklarade
att det är ett grovt brott att köra utan bälte? Jaha det
kanske det är, men att elda upp några bilar kallas av
polisen för Pojkstreck. Det är väl tur för polisen att
dom finner en grupp människor att bötfälla, det vill säga
Svenskar, för bland det nya frälset hittar dom aldrig några skyldiga?

 
Ingen bild

Lotta_1

7 juni 2016 17:27

"– Det är lätt att vara efterklok, och det ska man vara. Men med tanke på den informationen vi hade då, så ser inte jag att vi kunde fattat beslutet om gränskontroller tidigare, säger Ygeman till Svenska Dagbladet. Något som dock motsägs av uppgifter från Johan Westerholm och hans ledarsidorna.se där det hävdades att regeringen varnades av såväl polisen som Migrationsverket för en ökad invandring till Europa, vilket ska ha ignorerats.
Redan i mars ska varningar ha kommit. Uppgifterna ska till och med ha tagits bort från underlaget till beredningsarbetet av Maria Ferm (MP) personligen."



http://avpixlat.info/2016/06/07/inrikesministern-om-asylkaoset-latt-att-vara-efterklok/

Är det sådant som kallas ministerstyre?

 
Ingen bild

Onkel Sven

7 juni 2016 17:48

Hur är det egentligen med alla konstiga skogsbränder som grasserar nu för tiden , är det terroraktioner månne ? Ja vad ska man tro ?

 
thojuh

thojuh

7 juni 2016 18:19

Att lägga sej på en arbetsplats och sova?
Att inte lära sej språket (svenska)
Att ha alla möjliga konstiga beteenden är
ett uträknat beteende hos vissa "berikare"
På så sätt försöker dom undgå allt vad förvärvsarbete
heter. Det bästa tricket är förstås, "inte förstå"

Bedrövligt när man läser rättegångsprotokoll.
T ex "Bosnier, bosatt i Sverige sedan 1992, begär tolkhjälp"
Bosnier ta inte illa upp det var ett exempel.

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Ante

7 juni 2016 19:58

@Thoralf och som ytterligare info om folkmord. Jag kan utveckla detta mycket, men börja med denna korta youtube film med Paul Weston: https://youtu.be/wEZJ9V2e_HI

 
Ingen bild

Sveno

7 juni 2016 20:26

Jag får meddela mitt skattebeslut, avslag på "samhälleiga klimatet". Motivering, pga att det inte är fråga om kostnader du själv haft. Med andra ord anser skattekontoret att mina utgifter finns men inte drabbat mig, men vem? Jag hade precisa utgifter men det är ju jag som betalat dem. Jag tror inte jag går vidare men det hade varit intressant och pressat skatteutredaren lite.

 
Ingen bild

Chrille

7 juni 2016 20:27

Detta med ramadam och "fasta"!
Är ju ingen riktig fasta. Man kalasar ju under mörkrets timmar. Vid fasta dricker man rena grönsajsjuicer, teer och dylikt dygnet runt.
Deras "fasta" är lika falsk som dess falska profet Mohammed.

Lider med svenskar som bor grannar med detta liv på nätterna som detta medför och själva skall upp tidigt på morgonen och åka till arbetet.
Inser att jag bor bra där det bara bor äldre svenskar i fastigheten och det är lugnt och stillsamt. Destovärre är det när man går ut. Där märker man den totala omdaningen av samhället med allt djävulstyg som musliminvandringen fört med sig.
Men, man kan ju alltid gå hem för att få lugn och ro. Inser lyxen i det, som sagt. Dock ligger det och gror i tankarna hur länge det får vara så. Detär ju kvotering på bostadsmarknaden.

 
Ingen bild

Stefan A

7 juni 2016 21:28

Ståndsriksdagen har aldrig avskaffats i Sverige, nu är det den nya adeln mycket högavlönade topp-politiker som med hjälp av likaledes välavlönade prästerskapet i fulmedia som talar om för oss borgare och bönder vad vi får tänka och säga, man slutar aldrig förundras över Svenskens tålamod med överheten, när kastar vi av oss oket den här gången?

 
Ingen bild

Lena

7 juni 2016 22:03

Maja Dacke, jo det blir intressant att se, kanske att även föreståndaren hör av sig till kursanmodaren om denna faiblesse. Det här har nog aldrig hänt tidigare.
Var det något tillfällig eller tror dessa madamer att de kan "straffa ut" sig? Har hört att reglerna numera är så tuffa att de inte får ett rött öre om de inte deltar i aktiviteterna som anmodas dem, detta för att de ska förstå lite mer vad Sverige är för ett land. Det minsta man kan begära att de faktiskt respekt för att de är mottagna. Och inte kan man tro att dessa är flyktingar, finns inget i deras uppförande som visar detta. Inte heller söker de kontakt med svenskar.


@Lotta_1 Du är på bettet ser jag! Härligt att se. Jag själv har ingen riktig geist längre trots att jag ser och hör så enormt många galenskaper på tv och i andra medier. Mörkläggningen är ENORM i msm, allt vi INTE får se eller höra eller vara med o diskutera.
Sjukt är det. Men hur ska vi hela oss själva och vårt kära Sverige?
Behålla förnuftet och håll ut samt var medveten om vad som sker. De som är unga idag tror att detta det normala för de har inga referenser och vet inte hur DET SKULLE KUNNA VARA. Inte heller förstår de hur mycket utnyttjade vi svenskar är. De ser inte sånt.

 
Ingen bild

calle

7 juni 2016 22:56

det var kanske sista nationaldagen vi får uppleva. Nu har globala makteliten hjärntvättat tysklands maktelit att erkänna folkmord på armenier. det är som att hälla bensin på glödande kol. Troligen kommer nu Turkiet öppna sina gränser, och miljoner asylsökande kommer översvämma tyskland och Sverige.
dom är listiga i bilderberggruppen som lven skall besöka på deras möte i Dresden nu i juni. mer djä-velskap kommer då löven få införa.

http://www.bilderbergmeetings.org/

Thoralf Alfsson

8 juni 2016 00:00

Så du tycker att tyskarna skulle krupit för Erdogan?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

8 juni 2016 11:10

Har mailat till Smålandsnytt i Växjö angående textning av Smålandsnytt , dom tar inte längre emot mina mail ! Schit!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards