thoralf

Alla inlägg under maj 2016

Av Thoralf Alfsson - 7 maj 2016 21:12

UPPDATERAD BILD 


Har fått en bättre bild på halshuggen Putin. Jag tolkar det som att det även är en liten rännil blod från munnen ner mot hakan. Dessutom sticker det fram nederdelen av en kropp, kanske ett barn under betong och sten. Att Putins avhuggna huvud placeras på stenen är en tydlig symbolik och kan knappas misstolkas. De syrier som visade bildspelet och kanske även producerat det borde inte fått visat det under i kommunfullmäktige möte i Vimmerby. 


Jag är förvånad att detta inte uppmärksammats av media!


 

 


Vid senaste kommunfullmäktigemötet i Vimmerby visades ett bildspel samtidigt som syriska barn sjöng en sång. Enligt uppgifter fanns en bild med en halshuggen Putin där hans huvud var placerat på en sten. Frågan är om det var en ren propagandafilm för rebellerna eller kanske till och med för IS mot Assad och Rysslands president Putin. I bildspelet ingick mängder av starka bilder på döda barn och man fick intrycket att Assad och Putin var de skyldiga. Även om det var barn som sjöng till bildspelet.


Sverigedemokraten Sandor Högye reagerade starkt på bildspelet och ringde bland annat mig för att prata om sina intryck och upplevelse.


Efter att jag fick information om att filmen visades under punkt nummer 8, enligt dagordningen vid kommunfullmäktigemötet har jag begärt att få ut filmen från Vimmerby kommun. Jag mejlade kommunchef Carolina Leijonram  men fick svar från kommunjuristen Therese Jigsved enligt nedan.


 


Jag har inte fått något mer svar, trots påstötningar till Vimmerby kommun. Eftersom det visades under kommunfullmäktige borde det rimligtvis vara en offentlig handling. Kommunjuristen Therese Jigsved säger följande enligt en artikel i Dagens Vimmerby.


”Går det att tolka det som att hans huvud är avhugget och som att han är ansvarig för barnens död?

– Det kanske man kan tolka det som. Jag vet inte om det var någon text i samband med det. Det var ganska starka bilder i övrigt också.” 

 

”Det bildspel som rullade bakom flyktingbarnen, och som Sandor Högye menar var vinklat åt ett regimkritiskt håll, hade inte granskats innan.” 


Jag har mejlat den som enligt uppgift hade någon form av ansvar för dator och med bildspelet, socialdemokraten Mustafa Badran men han har inte behagat att svara överhuvudtaget. Det är minst sagt anmärkningsvärt att ingen känner till bildspelet eller vill lämna ut det. Misstankarna om innehållet blir med andra ord än mer starka.


Socialdemokraten Mustafa Badran har uppenbarligen inte själv uttalat sig om filmen till media. Däremot har en annan familjemedlem, Mona Badran uttalat sig i en artikel i Dagens Vimmerby. På Facebook finns en bild på familjen Badran.


Mustafa Badrans socialdemokratiska partivän och kommunalrådet Helen Nilsson (S) har dock inget negativt att säga om bildspelet enligt en artikel i Dagens Vimmerby. Hon angriper istället Sverigedemokraterna som anser att bildspelet var klart olämpligt att framföra under ett KF-möte.


”– Jag ser inget konstigt i det här, men allt beror på vilka glasögon man har på sig. Vill man kan man få allt att verka dåligt. Det här är barn på flykt och deras upplevelser och det är viktigt för oss att ta del av, säger hon.” 

 

Frågan är om Helen Nilsson hade några glasögon överhuvudtaget. Hon hade sannolikt lagt dem åt sidan annars skulle hon väl sett det som alla ser.

 

Med tanke på det efterspel som varit i Vimmerby efter att bildspelet visades är det minst sagt märkligt att bildspelet inte blivit offentligt. Att inte kommunjuristen Therese Jigsved begär fram bildspelet från de ansvariga.


Eller är det så att socialdemokraterna och majoriteten i Vimmerby kommun helst vill gömma undan bildspelet så att inte deras fadäs skall uppmärksammas i riksmedia.

 

Nu lyfter jag dock fram det i ett blogginlägg så får vi se om det får lite större spridning än Dagens Vimmerby.

Av Thoralf Alfsson - 6 maj 2016 22:31

Det är lätt att vara Sverigedemokrat

det är bara att hålla sig till sanningen.


Jag tycker att den senaste tiden visat att fler borde hålla sig till det mottot!


Det är väldigt många som fått ompröva sina politiskt korrekta ”sanningar” de senaste månaderna. Särskilt moderaterna har väl visat hur ytterst falska de är och de skäms uppenbarligen inte det minsta för vad de med Fredrik Reinfeldt vid rodret åstadkom under 8 år. Vilket de mer eller mindre just nu tar avstånd ifrån.


Jag har lyssnat till Nigel Farage igen. Det är minst sagt roligt att höra honom och den humor som han väver in i sina tal. Men även hur han svarar på journalisternas frågor. Mycket roande! 


Av Thoralf Alfsson - 5 maj 2016 22:12

Som jag skrev tidigare får jag ta emot en del skit på grund av bloggen. Det går i vågor. Det är oftast de fina vänstermänniskorna som alltid står för allas lika värde och att yttrandefrihet är väldigt viktigt, åtminstone när det gäller dem själva. De brukar oftast vakna till liv när jag kritiserat någon/något på vänsterkanten. Här kommer ett exempel. Jag har mina misstankar om vem som skrivit denna otrevliga kommentar. Spåren leder till ett område mellan Nybro och Emmaboda.

Personen har säkert sorg just nu när Mona Sahlin återigen har fallit på eget grepp! Här kommer några smakprov och det är inte bara bloggägaren som får ”kritik”.


”Thoralf: Du och fr. allt dina lärjungar besitter en enormt storslagen inkompetens som är mer än frapperande med tanke på vad ni pysslar med. Det politiska "kunnande" du och dina lärjungar (dynghögar) besitter är lika med noll.”

 

Givetvis är personen som skrivit detta anonym. Han vågar med andra ord inte stå för sitt ordval. Han fortsätter på samma sätt.


”Dina dynghögar (lärjungar) som är nazister, fascister, rasister kallar alla sina motståndare för kommunister? Var tog S, M, KD, L, C, kungahuset, svenskt näringsliv, jurister, ICA, COOP, svensk skola, polisen, brandmännen, svenska folket vägen ? Du menar väl inte på fullt allvar att alla dessa människor, instutioner är kommunister? Att dina dynghögar saknar många hästar hemma i stallet är mycket mer än uppenbart! ”

 

Jag rättar inte stavfelen! Det är svårt att hitta en så hatisk person. Är det någon som jag skulle misstänka kunna slå till mig är det denna person. Han har dessutom svårt med demokrati och dess innebörd.


”Att du firar 10 års jubileum är mest tragiskt och patetiskt, då du inte levererat ETT (1) enda positivt budskap under dessa 10 år Du har klagat, gnäll, ställt till en massa eläne, din dynghögar har fyllt på med ytterligare kräkningar, dynghögar så vindkraften behöver byggas ut mycket mer än planerat! Speciellt längs med länets kust för att kunna "fläkta" bort skitlukten av dig och dina dynvghögar.”

 

Undrar hur han mår egentligen? Man skulle kunna tro att han har gått i skola hos Peter Akinder på Östra Småland. Frågan är hur dessa vänsterpersoner kommer reagera när SD växer med 100 procent i ännu ett val?


En bra ledare från Alice Teodorescu idag. Frågan är bara varför det bara är hon som ställer dessa logiska frågor! Varför inte DN, SvD och Expressen eller varför inte DI?


”Men varför gör de då inget, Lööf och Kinberg Batra? Varför lägger de fram sina budgetar var och en, på behörigt avstånd från makten? Varför agerar de som om Decemberöverenskommelsen fortfarande fanns? Är inte oppositionens främsta roll att opponera i en demokrati, särskilt när regeringen inte klarar av att regera?”

 

”Men Alliansen ska inte vinna val på att alternativet är sämre, utan på att de själva är bättre. Om de tror att de är det, och om de månar om Sverige, är det obegripligt varför de inte lägger en gemensam budget så snart nästa tillfälle ges? Sverige har inte råd med fyra förlorade år, två är redan illa nog.” 

 

Jag ställer mig samma frågor. Är de kvinnliga partiledarna i Alliansen rädda för att ta ansvar för Sverige. Är de rädda för att ta ansvar skall de lämna över partiledarskapet till någon som vågar ta ansvar för Sverige!

Av Thoralf Alfsson - 4 maj 2016 22:33

Massinvandringen håller på att ställa hela samhället på ända. Det råder mer eller mindre kaos inom flera av de offentliga sektorerna. Kommunernas ekonomi håller på att fullständigt raseras lönebildningen krackelerar. Kommunerna hittar helt enkelt inte socialsekreterare, socionomer, lärare, SFI-lärare men även andra grupper som tekniker och ingenjörer till de tekniska avdelningarna när byggandet tar fart på grund av den stora massinvandringen.

SFI-lärare kräver idag minst 35 000 kronor/månad i ingångslön för att ta ett jobb. Många lärare slutar sin tidigare jobb i grundskolan för istället ta ett jobb som SFI-lärare med 5 000- 10 000 kronor mer i månaden. Den här utvecklingen kommer slå hårt på kommunernas ekonomi om något eller några år.


De kommuner som tagit emot ett stort antal migranter under de senaste åren kommer att straffas extra hårt då dessa inte kommer i arbete i den omfattning som krävs för att ekonomin skall gå plus. Speciellt gäller detta de mindre kommunerna där också arbetstillfällen saknas för väldigt många med svensk bakgrund.


Att polisen säger att man måste börja utbilda 800 poliser per år istället för 300 är en annan effekt av massinvandringen och att ”brottsligheten minskar” enligt landets experter. Men vi får väl kalla dessa experter för politiskt korrekta experter.


Till vårens antagning till polisutbildningen sökte 4 589 personer de 300 platserna. Men endast 257 personer antogs. En häpnadsväckande siffra!

 

1 057 lyckades inte fylla i webbansökan riktigt.

430 gallrades bort direkt då de ansökt tidigare och fått nej.

345 uppfyllde inte betygskraven.

636 kuggades på begåvningstestet.

203 underkändes av psykologen.

11 föll bort efter säkerhetssamtal.

 

Hur många som föll bort på grund av utdrag från belastningsregistret framgår inte av sammanställningen.


Detta trots att antagningskraven sänkts kraftigt under de senaste åren då polisen vill öka mångfalden inom poliskåren. Är det så att numera lockar polisyrket en helt ny kategori av människor som samtidigt sänker yrkets status och attraktivitet?

Eller är det den ”minskande brottsligheten” som gör att yrket inte lockar kvalificerade personer till yrket. Att börja sin tjänstgöring i Malmö och Rosengård eller Göteborg och Stockholm med sina utanförskapsområden är kanske ingen större lockelse. Det kanske finns andra yrken som är mer attraktiva om man tänker på lön, arbetstider och trivsel med arbetsuppgifterna. Personligen ger jag massinvandringen en stor skuld till denna utveckling.


PS

Att Mona Sahlin idag lämnar sin tjänst som samordnare mot/för extremism är inte en dag för tidigt. Hur många tror att det är enda gången som hon fuskat med någon sedan tobleroneaffären?

Av Thoralf Alfsson - 4 maj 2016 09:48

 

Flygfisken 3 vid Sveaplan


Igår på kommunstyrelsemötet yrkade jag avslag på en markreservation för fastigheten Flygfisken 3 vid Sveaplan. Med andra ord den gröna lunga som finns vid Olgas gatukök. Området är även lite av ett kulturkvarter med gamla byggnader, vilket kan ses på bildens vänstra sida. Nu planeras sannolikt för ett bostadshus med 4-8 våningar, kanske till och med mer.


Under mötet frågade jag majoriteten (S, V och C) som lagt förslaget om de är färgblinda då de i dokument efter dokument säger sig eftersträva ett grönare Kalmar. Är man färgblind har man oftast problem med skillnaden mellan grönt och rött.


Jag begärde även votering vilket uppenbarligen ställde några partier. Jag var ensam om att rösta avslag. Kristdemokraterna och Miljöpartiet avstod från att rösta! Så var det med den gröna miljön inom det islamvänliga miljöpartiet.


12st röstade ja, S, V, C, M och L

1st röstade nej SD

2st avstod KD och MP


Dessutom vill majoriteten även bebygga Tessinparken vid Stagneliusskolan med 125 lägenheter. Men även Fredriksskans med 200-300 bostäder. Man planerar uppenbarligen att mer eller mindre förstöra de flesta gröna ytor med kanske upp emot 400-500 bostäder i centrala Kalmar. Helt i strid med Grönstrukturplan och Översiktsplan.


"Ett grönare Kalmar". Vilket hyckleri! 

Av Thoralf Alfsson - 3 maj 2016 13:05

 


Är det någon som kan gissa vilka personerna är på bilden?


Frank Worthington var en stor stjärna i Leicester city under några år under mitten av 70-talet. Som så många andra engelska lag hade man träningsläger i Sverige innan säsongen startade i England. Kortet är troligen tagit 73 eller 74 när Leicester var på Öland/Kalmar. Kommer inte ihåg om kortet är tagit i Färjestaden eller på Fredriksskans i Kalmar i samband med någon match.



Leicester City blev igår ligamästare i England för första gången i klubbens historia. Något att fira! Därför bjuder jag på fotot. Men som jag befarade har de kommit ett antal kränkande kommentarer från den politiska korrekta vänstern som säger sig stå för alla människors lika värde. Men jag är inte förvånad!



Av Thoralf Alfsson - 2 maj 2016 23:47

 


Majoriteten i Kalmar med Johan Persson (S), Dzenita Abaza (S), Bertil Dahl (V) och Anders Andersson (C) fortsätter att skövla Kalmar stads centrala grönområden. Igår skrev jag på Barometerns debattsida om Fredriksskans som man vill bebygga med 200-300 bostäder.

Idag vill dessa grönområdesskövlare förstöra området vid Olgas gatukök genom att ge Glebes en markreservation för bostäder på grönområdet där Olgas ligger. Det innebär att Olgas gatukök försvinner från platsen! Grattis Kalmar!


Det är snart dags att presentera en lista över alla gröna ytor som Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet har byggt bostäder på eller planerar att bygga bostäder på under de senaste fem åren. Sedan har det mage att påstå att de vill ha ”ett grönare Kalmar”. De måste utan tvekan vara färgblinda. Rena hyckleriet.


 


Av Thoralf Alfsson - 2 maj 2016 12:34

Min debattartikel angående att stoppa planerna på att bygga bostäder på Fredriksskans publicerades idag av Barometern.


http://www.barometern.se/debatt/forstor-inte-fredriksskans/


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards