thoralf

Alla inlägg under maj 2016

Av Thoralf Alfsson - 19 maj 2016 08:40

Att begå ett brott under tiden man bor på en asylförläggning eller asylboende är en förmildrande omständighet enligt Kalmar tingsrätt och avvisar därmed åklagarens krav på utvisning. Följande skriver tingsrätten i domen.


”Samtliga brott har skett på flyktingförläggningar där personer med olika nationalitet och språk samlas på en mindre yta vilket utgör grund för meningsskiljaktigheter och bråk. Några någorlunda säkra slutsatser om att Fakhri kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet kan därför enligt tingsrätten inte anses föreligga. Inte heller kan den skada, fara eller kränkning Fakhri gjort sig skyldig till genom sina gärningar anses utgöra skäl för utvisning. Yrkandet om utvisning ska därför ogillas.”

 

Fakhri Faraj Binhmadi från Libyen slipper utvisning på grund av att brotten skett på en asylförläggning. Som vanligt skriver inte Barometern om domen utan det är återigen Östra Småland som skriver om dessa brott begångna av asylsökande. Varför undanhåller Barometern gång på gång sina läsare brott som begås av asylsökande? Efter att jag läst Östra Smålands artikel begärde jag ut domen från tingsrätten.


”Kort efter att den asylsökande mannen hade dömts till fängelse för våldsbrott begick han nya brott. Nu döms han till fängelse igen, men undkommer ännu en gång kravet på utvisning.”

 

Den här mannen förtjänar inte att få stanna i vårt land. Han har redan kostat samhället och landets skattebetalare tillräckligt med pengar. Han har dessutom uppenbarligen en kvinnosyn som inte är förenlig med svenska värderingar.

 

”I januari är 32-åringen berusad på asylboendet i Torsås och beter sig olämpligt mot en kvinna. En man som ingriper blir skallad i ansiktet, och uppger att han också hotas till livet. 32-åringen sparkar sönder dörrar och kastar saker omkring sig.

 


Han grips, häktas och står inför rätta i februari. Efter rättegången försätts han på fri fot i Kalmar och blir inhyst på hotell i centrum. Samma kväll identifieras han av polis efter att en kvinna uppgett att han sexofredat henne utanför Café Corner.”

 

I domen kan man också läsa följande.


”Fakhri Binhmadi har uppgett bland annat. Han hade släppts från häktet i Kalmar samma dag. Migrationsverket placerade honom på ett hotell i centrum under tre nätter.”

 

Varför fick han tre hotellnätter i Kalmar i belöning av Migrationsverket? Varför återfördes han inte till en asylförläggning? Istället passade Fakhri på att sexofreda en kvinna på Café Corner i centrala Kalmar under dessa nätter i Kalmar. Undrar om polisen har kollat om Fakhri befann sig på Larmtorget under nyårsaftonsnatten?


Östran skriver vidare i sin artikel.

 

”32-åringen hinner inte börja avtjäna straffet innan han på nytt begår brott. Åtta dagar efter att domen vunnit laga kraft ger han sig på en annan boende på det asylboende han nu har placerats på, i Figeholm. Den andre har lånat ut sin mobilladdare och då han vill ha den tillbaka blir 32-åringen aggressiv, sliter tag i honom och hotar honom med en bestickkniv.

Efter att ha slagit sönder ett fönster går han ut i köket och hämtar en kockkniv som han viftar med åt alla i rummet, som förskräckta rusar därifrån.”

 

I domen kan man också läsa följande.


”Enligt Fakhri har han gift sig med en kvinna från Syrien inför en Imam i Växjö men ännu inte fått äktenskapet registrerat i Stockholm. Hans fru har ansökt om asyl i Sverige. Hustrun är enligt Fakhri gravid. Han lärde känna sin fru i Sverige.”

 

Stackars kvinna! Är det någon som känner igen mönstret? Det handlar om att skaffa sig fru och barn som förhindrar att man utvisas från Sverige.

 

Sammanfattning i domen är minst sagt motsägelsefull! Först säger man att miljön kan utgöra en grund för att brott begås, sedan anser man inte det inte föreligger någon risk för fortsatt brottslighet trots att Fakhri Faraj Binhmadi skall tillbaka till samma miljö, en asylförläggning. Och därmed inget skäl för utvisning. Jag förstår mig inte på hur tingsrätten tänkte här.


Jag kommer att tänka på det citat som Johan Westerholm på Ledarsidorna hade för några dagar sedan angående våldsverkare i utanförskapsområden och hur man skall kunna rensa upp där. Det gäller nog även i detta fall. Ett citat som kommer ifrån en minister i Libanon.


”Lyd ett råd. Glöm bort det där med rättssäkerhet i några år. Glöm bort det där med mänskliga rättigheter. Ni måste gå in i varje hus och börja uppifrån och ner och rensa. Om ni vill vara snälla så internera dem på obestämd tid tills de begripit hur man uppför sig men har ni möjlighet så kasta ut dem, oavsett vilket öde som väntar dem. Det kommer bespara er eoner av tid och annat lidande. Tror ni oss inte är det ert problem snarare än ni kan ana”.

 

Ingen kan nog tvivla på att ministern från Libanon besitter en viss erfarenhet.


Jag gissar att vi kommer att få se mer av Fakhri Faraj Binhmadi vid tingsrätten i Kalmar eller i någon annan tingsrätt. Skulle inte förvåna mig om det då gäller betydligt allvarligare brott.


I Oskarshamn blev följden av tingsrättens naivitet och praxis ett kvinnomord!

 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 18 maj 2016 22:54

Det känns alltid så bra med dessa möten med människor där den positiva kommentaren kommer i de mest oväntade situationer. Det har hänt ett par gånger under denna vecka. Det förgyller vardagen!


Igår avslöjade jag att Migrationsverket sagt upp avtalet med KLT angående gratis busskort för asylsökande. Idag har Barometern, Östra Småland, Radio Kalmar och Smålandsnytt följt upp mitt avslöjande med artiklar och inslag i nyhetssändningar.


KLT, Kalmar Läns Trafiks VD Karl-Johan Bodell försökte dock i ett mejl mörka att Migrationsverket sagt upp avtalet. Minst sagt anmärkningsvärt att inte svara sanningsenligt.


I Östra Småland försvarar både Karl-Johan Bodell och socialdemokraten Ulf Nilsson avtalet med Migrationsverket och de vill fortsätta med avtalet. Ulf Nilsson som är landstingsfullmäktiges ordförande säger följande i artikeln.


”En annan nackdel är inlåsningseffekten. De flesta av de asylsökande bor inte centralt och kommer ha begränsade möjligheter att ta sig in till stan.”

 

Det säger det mesta om socialdemokraten Ulf Nilsson. Finns det inte samma ”inlåsningseffekt” för svenska pensionärer eller arbetslösa eller andra svaga grupper i samhället. Skall Ulf Nilsson dela ut fria busskort till även dem eller är det bara asylsökande som skall få denna förmån!


Det är tur att jag inte sitter i landstingsfullmäktige för då skulle jag säga Ulf Nilsson ett och annat ord!

 

PS

 

Idag har jag gjort något som jag aldrig gjort tidigare!

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 17 maj 2016 23:32

    


Statsvetaren Magnus Hagevi vid Linneuniversitetet har i samband med ett seminarium 2009 som anordnades av socialdemokratiska Brodeskapsrörelsen hävdat att 96 procent av muslimerna i Sverige röstade på de rödgröna. Endast 4 procent skulle alltså rösta på Alliansen eller SD. Jag skrev om detta i ett blogginlägg för drygt två år sedan. Detta blogginlägg har fått nytt liv på facebook de senaste dagarna.


Blogginlägget är i allra högsta grad relevant med tanke på Mehmet Kaplan avgång och de problem som finns inom Miljöpartiet med islamister.


Magnus Hagevi har uppenbarligen forskat lite på detta område och han skriver följande i en text.

 

”Från 1980-talet och framåt hände något som Socialdemokraterna inte tidigare varit med om. De fick ett enormt stöd i en växande väljargrupp vars gemensamma identitet var religiös. En majoritet av de svenska muslimerna kom att sympatisera med Socialdemokraterna. Detta, tillsammans med viljan att få fler röster, passade in på den socialdemokratiska självbilden av att vara partiet som arbetar för att integrera nya grupper i samhället. Arbetare var deras första projekt, svenska muslimer ett av deras senaste. Detta kan ha inneburit att många socialdemokrater var beredda att på ett annat sätt än tidigare ta ut svängarna gentemot en religiös grupp.”

 

Det är nog som sagt inte bara socialdemokraterna som tagit ut svängarna.

 

   


Jag har också hittat en bok med rubriken ”Muslim political participation in Europé” från 2013. I boken finns även ett kapitel om Sverige och där uppgifterna även kommer från samme Magnus Hagevi. I boken presenteras ovanstående röstfördelning på partierna i Sverige, även om urvalet är relativt litet är resultatet minst sagt tydligt. 91,1 procent av de unga muslimerna i Sverige röstar på de rödgröna partierna i Sveriges riksdag.


Det är ganska lätt att dra vissa slutsatser om varför vissa partier gärna ser en massinvandring till Sverige. Hur Centerpartiet kan agera som de gör säger väl dock en hel del om partiets företrädare.


Det är inte svårt att räkna ut vilket parti som egentligen har det största problemet med islamister. Socialdemokraterna! Men Miljöpartiet har uppenbarligen varit sämre på att hantera situationen. 


UPPDATERING!

 


Nya uppgifter om Yasri Kahn.


"Den före detta "miljöpartisten" Yasri Khan vill ha muslimska fosterfamiljer för att muslimska barn som blir omhändertagna ska slippa bo hos icke-muslimska svenska familjer där de kan utsättas för negativ påverkan av svensk kultur."

 

“We hope more Muslim families come to the fore and register so when there are cases where Muslim children are forced to be put into the state’s custody, they have a proper place to live. This is important because these children need to be in a home that is halal compliant,” says it’s president, Yasri Khan.http://english.astroawani.com/malaysia-news/swedish-muslims-want-government-increase-number-muslim-foster-families-28958


Av Thoralf Alfsson - 17 maj 2016 11:03

Migrationsverkets skyddsombud stoppade i helgen myndighetens personal från att jobba och besöka asylboendet i Boda. Efter att inredning slagits sönder, personalen hotats och deras bilar blockerats. Boendet drivs av Faroy AB och boendet får skarp kritik från skyddsombuden. Det framgår inte av artikeln om skadegörelsen och hoten polisanmälts. Läs artikel i Barometern.


Anledningen till bråken och skyddsombudens åtgärder är enligt artikeln att busskorten dragits in.


I Kalmar län började nämligen Migrationsverket för ca ett år sedan dela ut gratis månadskort till alla asylsökande enligt ett avtal med KLT, Kalmar Läns Trafik.


Dessa månadskort har gett upphov till en mängd problem för resenärer och inte minst stora extra kostnader för KLT. Det har inneburit tusentals nya resenärer dagligen för KLT. De gratis busskorten är sannolikt också en av orsakerna till de sexuella ofredanden som skett på bussar men även att så många asylsökande befann sig på Larmtorget i Kalmar på nyårsaftonsnatten, då många sexuella ofredanden inträffade.


Med anledning av artikeln mejlade jag Migrationsverket och frågade om man dragit in månadskorten för de asylsökande. Jag fick följande svar!


 


Det har inte stått en stavelse om detta i lokalmedia.


Kan det bero på att Sverigedemokraterna ända sedan detta infördes varit mycket kritiska till detta och att vår landstingsgrupp protesterat både med frågor och interpellationer i landstingsfullmäktige. Och att den rödgröna majoriteten och Alliansen försvarat de gratis månadskorten för asylsökande vid varje tillfälle.


Har verkligheten även kommit ifatt Migrationsverket nu när det fått en ny enhetschef i Högsby och för Kalmar län?

Av Thoralf Alfsson - 16 maj 2016 22:47

Jag hade egentligen tänkt skriva ett helt annat blogginlägg ikväll. Men så blir det inte. Jag har fått ganska många reaktioner på mitt blogginlägg om att åklagaren ännu inte överklagat domen för den misshandel jag varit utsatt för.


Jag har även fått tips om vad Sven-Olof Yrjö Collin skrivit på sin blogg. Han är professor vid Linneuniversitetet, det vill säga samma arbetsplats som den tilltalade och dömda GH.

 

Sven-Olof Yrjö Collin lyfter upp en hel rad intressanta aspekter och perspektiv i ett blogginlägg från den 2 maj på hur den dömda GH agerat men också hur Linneuniversitetets ledning och anställda har hanterat fallet. Han har också en bra vinkel på hur lagen fungerar när det gäller 29 kap. 2§, 7 punkten.


”Men den politiska våldsverkaren är administratör och beror inte på universitetet som sådant, då hon inte tillhör universitetets profession. Hon kan därför få angripa vilka politiska vinklingar som helst, vare sig det är Sverigedemokrater eller de värderingar som finns i Pride. Jag skulle då anse att en administratör kan få ge homosexuella på käften, lika väl som att ge Sverigedemokrater på käften, utan att anställningen äventyras. Givetvis skall de straffas ensligt svensk lag, men det är inte tillräckligt skäl för uppsägning.

När du nu läst så här långt, inser du att det är ytterst sannolikt att någon som går omkring och ger romer eller homosexuella på käften, och döms för de hatbrotten, skulle sannolikt inte bli långvarig på Linnéuniversitetet. Ty den typen av hatbrott är inte accepterade. Min misstanke är således att det finns en institutionaliserad tolerans, om ej acceptans, för visst politiskt våld, men inte för ett annat.”

”Våldsverkaren undkom fängelsestraff och, min spekulation är att hon undkommer avsked. Och skälet? Att det var en Sverigedemokrat och inte en Rom eller en homosexuell som blev utsatt för hennes politiska våld.”

 

Läs hela detta blogginlägg med ytterligare intressanta vinklingar.


Sven-Olof Yrjö Collin har sedan följt upp sitt blogginlägg med ett nytt blogginlägg den 14 maj där han i första hand tar upp hur ledningen för Linneuniversitetet har agerat eller snarare sagt hur ledningen inte agerat. Många av de frågor han ställer borde faktiskt även journalister ställa till ledningen på Linneuniversitetet.


”Vad gör nu Linnéuniversitetet? I domen framkommer att Linnéuniversitetet betalar attentatskvinnan full lön, men begär inget arbete av henne. I domen står ”Hennes arbetsgivare [dvs Linnéuniversitetet] har stängt av henne från arbetet pga. den åtalade händelsen. Hon har full lön” (s. 11) I domen står att hon stängdes av p g a debatt som skapades efter det politiska attentatet. Universitetets pengar går således till att bekosta en attentatskvinna som inte gör annat rätt för sig än slår Sverigedemokrater på käften, och med hänvisning till den diskussion som hennes attentat ger upphov till, befrias hon från arbete, men inte från lön. Linnéuniversitetet finansierar således, utan krav på motprestation, en person som med våld angriper det som är universitetets grundläggande normer. Absurt.”  

 

Sven-Olof Yrjö Collin fortsätter sedan med sina frågor och påståenden i blogginlägget.


”Nej, Ingrid Persson. Det är inte 'en tråkig händelse'. Ditt tigande och tigandet i organisationen visar värdet på Linnéuniversitetets ’värdegrund’. Det värdet förefaller inte högt. I alla fall inte för mig.

Vad är det för moral man företräder när man inte tydligt och klart, både i massmedia och internt på universitetet, fördömer politiskt motiverat våld?

Vad är det för moral man företräder när man inte tydligt och klart, både i massmedia och internt på universitetet, fördömer de som genom tigande skyddar attentatskvinnan?

Vad är det för moral man företräder när man låter Universitetets pengar avlöna en attentatskvinna, utan att begära den minsta motprestation?”

 

Sven-Olof Yrjö Collin avslutar blogginlägget lika vasst!


”Och Linnéuniversitetets tigande i saken är lika mycket för djävligt.

Och att en Linnéanställd kallar ett politiskt attentat för 'en tråkig händelse', det röjer en avgrund mellan det svenska demokratiska samhällets grundläggande normer och Linnéuniversitetets normer, så som de framkommer i universitetets agerande.

Skäms Linnéuniversitetet!”   

 

Jag hade uppskattat om de lokala journalisterna åtminstone hade ställt någon av alla dessa frågor i blogginläggen till ledningen på Linneuniversitetet. Men alla mina läsare vet säkert orsaken till varför media, likaväl som ledningen på Linneuniversitetet tiger om ”en tråkig händelse”.


Av Thoralf Alfsson - 16 maj 2016 09:01

Åklagarmyndigheten i Kalmar har ännu inte överklagat domen för misshandeln av mig. Åklagarkammaren har nu bara någon dag kvar att överklaga innan domen vinner laga kraft.


Idag finns det inget prejudicerande dom när det gäller misshandel av en politiker där motivet för misshandeln är rent politiskt. Uppenbarligen ser inte Åklagarkammaren i Kalmar något principiellt viktigt i denna dom. Jag har i vilket fall framfört mina synpunkter om vikten av att den prövas enligt 29 kap. 2§, punkt 7 angående ”liknande omständighet” när det gäller straffvärdet för misshandeln.


”Som försvårande omständigheter vid bedömningen av straffvärdet ska, vid sidan av vad som gäller för varje särskild brottstyp, särskilt beaktas”

 

”7. om ett motiv för brottet varit att kränka en person, en folkgrupp eller en annan sådan grupp av personer på grund av ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse, sexuell läggning eller annan liknande omständighet,”


Det är ju minst sagt anmärkningsvärt när polisen anser att ett övergångsställe kan utsättas för hatbrott men inte en politiker! Läs blogginlägg.

 

Tyvärr är det väl så att åklagarkammaren även beaktar att ett överklagande skulle innebära att man underkänner sin egen åklagares arbete under rättegången och att den svaga arbetsinsatsen skulle komma i fokus. Det handlar kanske om att helt enkelt skydda sina egna anställda från negativ publicitet. Det är kanske det mest avgörande skälet till att åklagaren inte överklagar domen. Frågan är om det egentligen är rätt att den ”egna åklagarkammaren” skall avgöra ett överklagande?


Dessutom är målsägaren en Sverigedemokrat. Undrar hur det hade varit om det rört sig om en socialdemokrat eller moderat. Där har vi återigen det här med alla människors lika värde.


Är en Sverigedemokrat lika mycket värd som en socialdemokrat eller moderat för åklagarkammaren i Kalmar?

 

Med tanke på åklagare Linda Caneus arbetsinsats under rättegången är jag starkt tveksam till detta.

 

Av Thoralf Alfsson - 15 maj 2016 19:58

”I Slottsparken bjöds det också på underhållning av det mer militanta slaget med palestinska dabkegruppen Al-Jaleel. I militärkläder uppträdde dansgruppen medan  sång på arabiska strömmade från Vänsterpartiets högtalare. Här följer några avsnitt från det över nio minuter långa sång, dans  och musiknummer som  Vänsterpartiet i Malmö applåderade:”


oh martyrers moder, du gav dina barn till revolutionen

 

”Med dyrbart blod har vi befriat och må Allah ge dig långt liv”

 

Vårt blod och vår kamp/strid ökar och stärker revolutionen

 

”Vår revolution har börjat, tänd facklan med ditt blod!

 

”Jag svär min fiende du ska inte kunna fly från revolutionens hand och folket”

 

”Jag svär min fiende vi kommer att dyka upp framför dig på alla gator och i alla gränder”

 

 


Jag har citerat detta från följande bloggpost.Besök gärna denna blogg och se mer material så förstår ni hur illa det är. Det är inte bara Miljöpartiet som blivit infiltrerade av islamister. Vänsterpartiet kanske har ett ännu större problem.


Det här påminner till viss del det som utspelades på Larmtorget i Kalmar 2009 när Socialdemokraterna anordnade en fredsdemonstration. Så mycket till fredsdemonstration anser jag inte det blev. Snarare en manifestation för Hizbollah och palestinska grupper som hatar Israel.


Av Thoralf Alfsson - 15 maj 2016 10:22

Viktiga ord från Jimmie Åkesson om vår tid, och hur vi tar oss ur den värsta samhällskris Sverige genomlevt i modern tid.Igår höll Jimmie Åkesson sitt vårtal på Långholmen i Stockholm. Jag var själv inte på plats men vi hade en buss som gick till vårtalet från vårt distrikt Kalmar län.


Dagens Nyheter väljer dock i sin artikel att istället för att fokusera på vårtalet, fokusera på Jimmie Åkessons svärmor. Minst sagt lågt och tragiskt av DN men föga förvånande!


Jag lider med Jimmie och Louise över hur Margareta Larsson utnyttjar sin situation. Det spiller givetvis över på Jimmie Åkesson och SD. Men framförallt är det ett trauma inom familjen. Ett barn som inte träffar sin mormor och kan bygga upp en fin relation.  En mormor som uppenbarligen väljer bort sin egen dotter och sitt barnbarn. Väldigt tragiskt.


Mina barn hade en fantastisk mormor som alltid ställde upp med barnpassning och annat i alla väder. Mina barn hade det fantastiskt roligt med sin mormor och när hon gick bort i cancer var det en stor sorg och saknad för mina barn. En saknad som fortfarande finns kvar efter många år.


Därför är jag verkligen ledsen över den situation som Jimmie och hans familj hamnat i. Jag tror den tär på själen och att den kommer sätta djupa spår och en saknad i familjen. Margareta Larsson har ett stort ansvar att leva upp till.


PS

Jag har ännu inte kunnat lyssna på talet på nätet. Det borde varit tillgängligt redan igår kväll.


UPPDATERING!


Här finns vårtalet. Jimmies tal börjar efter ca 17 minuter.


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se