thoralf

Alla inlägg under maj 2016

Av Thoralf Alfsson - 25 maj 2016 23:04

Jag tror att SD begick ett strategiskt misstag när man svängde i frågan om en vilandeförklaring. Dels så blottades en spricka i partiet som riskerar att kvarstå och dels blev bilden av motståndet mot NATO och för alliansfriheten osäker. Dessa båda faktorer utnyttjas nu av inte minst våra politiska motståndare men tyvärr också av många som står oss nära och på vår sida.


Även om beslutet bara hade blivit förskjutet i ett par veckor så hade SD ändå markerat sitt motstånd och visat att vi verkligen menar allvar. Nu blev det bara en halvmesyr! Oavsett vad partiföreträdare säger efter voteringen. Ibland måste man nog ta chansen att obstruera när möjligheten ges för att visa och markera sin ståndpunkt. På samma sätt som vi fällde Löfvens första budget.


Har partiet glömt bort ”Give them hell”?


Jag har min egen teori om varför det blev på detta viset men den återkommer jag sannolikt till senare. Jag tror att det kommer att betraktas som ett strategiskt misstag i framtiden!


I förra veckan hade jag personligen ett svårt beslut att fatta! Åklagarkammaren i Kalmar valde att inte överklaga domen för misshandel mot mig. Jag hade dock möjligheten att själv överklaga domen men det skulle också innebära att jag själv får driva förhandlingen i hovrätten, utan stöd från någon åklagare. Risken finns också att jag kan bli tvungen att betala en del av den tilltalades kostnader för hennes försvarsadvokat.


Som jag skrivit tidigare är jag väldigt besviken på åklagarens arbete vid förhandlingen i tingsrätten och att tingsrätten inte tog någon hänsyn till det politiska motivet när straffvärdet bedömdes.


Efter diverse samtal tog jag beslutet att överklaga domen!


Give them hell!

 

 

 

Av Thoralf Alfsson - 24 maj 2016 22:10

Läser på Facebook att moderaterna tydligen straffat moderaten Hanif Bali för att han röstat efter eget huvud vid en votering i riksdagen. Så här skriver Hanif Bali.


”Alla handlingar har konsekvenser. När jag valde att rösta mot gruppens vilja i frågan om folkmordet på minoriteter i Mellanöstern så har det även det konsekvenser.

 

Jag har härmed och därmed inte riksdagsgruppens förtroende att varken ansvara för integrationsfrågorna eller vara ledamot i Arbetsmarknadsutskottet.

 

Efter fem år på den posten kan jag konstatera att debatten är bättre än när jag tillträdde, det är alltmer sällan man får höra "Pizza & Zlatan" argument i riksdagens kammare och debatten handlar i större utsträckning om sak och fakta.


Det är beklämmande att se hur Anna Kinberg Batra agerar och att hon inte respekterar en person med invandrarbakgrund i en specifik fråga. Undrar hur det har drabbat moderaten Finn Bengtsson efter hans protester mot DÖ.


Jag anser att dessa odemokratiska maktfasoner från partierna är ett direkt hot mot vår demokrati.


I ett annat inlägg kan jag läsa följande kommentar.

 

”Hanif Bali blir straffad på samma sätt som Karl Sigfrid blev av Reinfeldt när han inte ville rösta för FRA-lagen. Jag känner att de sista förhoppningarna om Moderaterna på riksnivå smälter bort, droppe för droppe.


Frågan är väl om Moderaterna skiljer ut sig från andra partier. Man tänker på den utfrysta Staffan Danielsson i Centern, den knådade Jabar Amin i Miljöpartiet, Vänsterpartiets häxjakt på Amineh Kakabaveh, sossen Carina Hägg som ströks från riksdagslistan när hon varnade för islamister inom S, m.fl., m.fl

 

Det är tungt att se hur de politiker som uppvisar starkast integritet ständigt kväses och straffas för sin självständighet och raka ryggar.”

 

Det är inte utan att jag till en viss del själv känner igen mig i detta. Jag petades från riksdagslistan 2014 för att jag hade en egen åsikt i några frågor.


Sverigedemokraterna ställde i förra veckan ett utskottsinitiativ i konstitutionsutskottet där man ville få till en utredning med målet att partierna skulle få en möjlighet att sparka ut sina egna riksdagsledamöter från riksdagen, om de inte har förtroende från den egna riksdagsgruppen, såvida de inte var personvalda. Jag delar inte den uppfattningen!


"Sverigedemokraterna vill att partierna i riksdagen ska ha rätt att avskeda en riksdagsledamot som företräder partiet men som inte sköter sitt jobb. Sverigedemokraterna har nu lagt ett förslag i KU till ett utskottsinitiativ om en utredning kring hur regelverket skulle kunna ändras."

 

Läs artikel från Sveriges Radio.


Partipiskan skulle vina som aldrig för inom partierna. Grupptrycket skulle bli enormt på varje ledamot att följa partiledningens linje och därmed aldrig rösta efter sin egen uppfattning.


Då skulle det i princip räcka med att gruppledaren för varje parti sköter voteringen i kammaren. Övriga 341 ledamöter är överflödiga vid voteringarna i kammaren. Möjligen kan de få uttrycka sin åsikt vid partiernas gruppmöten men det är tveksamt om det skulle vara tillåtet. Har hört att det inte funkar vare sig hos socialdemokraterna eller moderaterna (läs boken Knapptryckarkompaniet).


Om partierna själva skulle kunna avsätta ledamöter som inte följer partiets linje skulle vi få mer eller mindre åtta diktatorer i riksdagen, en för varje parti. Ledamöter som Hanif Bali, Finn Bengtsson, Staffan Danielsson, Jabar Amin och Amineh Kakabaveh skulle alla ha kunnat sparkas ut från riksdagen av sina partier och ersatts med ”lydiga” ledamöter.


Det hade definitivt inte gynnat vår demokrati! Yttrandefrihet och åsiktsfrihet ingår i våra grundlagar med det skulle dock vara tveksamt om det då skulle fungera ens i vår egen riksdag!

 

UPPDATERING!

 

Eric Erfors på Expressen skriver även om utskottsinitiativet i KU.


"Antingen har SD reagerat i desperation och spånat fram Lex Margareta Larsson på en fikastund. Och dessutom tröttnat på alla kommunalpolitiska dårfinkar som inte heller kan sparkas.

 

Eller så avslöjar SD-ledningen sin tvivelaktiga demokratisyn. Om partiet ägde mandatet skulle varje avvikare kunna sparkas. Jimmie Åkesson skulle kunna tysta kritiker med hot om en enkelbiljett från Helgeandsholmen. Partiledningens diktatur vore snart ett faktum.

 

SD får helt enkelt stå sitt kast med placeringen av superskolkarna på valsedeln.

Inget valsystem, eller människa, är perfekt. Politiker med hög frånvaro får förklara sitt beteende för väljarna. För väljarnas självklara rätt till insyn borde vårt parlament sammanställa närvaron på sin hemsida."

Av Thoralf Alfsson - 23 maj 2016 23:28

 


Det är nu 14 år sedan jag flyttade ifrån Hultsfred till Kalmar. Det händer att jag då och då gör ett besök i Hultsfred men det blir inte så ofta. Jag har dock kvar min privattandläkare i Hultsfred så det blir i varje fall en gång om året. Nyligen var jag hos min tandläkare.


Det är väldigt tråkigt att se den förändring som skett under dessa 14 år i Hultsfred. Undrar om de som bor i Hultsfred ser förändringen eller om man måste vara utomstående för att se förfallet. Sedan jag flyttade 2002 har antalet invånare med utländsk bakgrund fördubblats och antalet svenska har minskat med nästan 20 procent. Dessutom finns det ett antal stora asylförläggningar inom Hultsfreds kommun i Målilla och Virserum


Hultsfreds hus försvann, Batteritillverkaren Noack/Varta försvann utomlands, Silverdalens Pappersbruk slog igen och flyttade tillverkningen till andra enheter. Många tusen jobb försvann med dessa arbetsplatser och underleverantörer. Att köpa villa har varit väldigt billigt i Hultsfred och är det fortfarande.


     


Affärer som försvunnit, tomma affärslokaler, ett centrum som förfaller, en gågata som skulle kunna vara i något MENA-land med tanke på de personer som vistas där. Täckta kvinnor i diverse slöjor och svarta klädesplagg. Många av dem med barnvagn och små barn och gravida. Hur tänker man när man blir gravid och är asylsökande i ett främmande land, ett icke muslimskt land?


Det är med stor sorg jag betraktar utvecklingen i vårt land! Var är alla svenskar i Hultsfred?

 

 

 

De tomma affärslokalerna får nya inriktningar. Bokhandeln/pappershandel har blivit ”Food for You” med varor från MENA-länder, för de nya ”svenskarna”. Någon bokhandel med kontorsvaror och liknande finns sannolikt inte kvar.


En butik som jag tror sålde kläder när jag bodde i Hultsfred har blivit arabisk mat och fruktbutik. De marknadsför sina varor på traditionellt MENA-vis. Undrar hur ofta hälsoinspektören hälsar på i dessa butiker? Aldrig.


 


Jag betvivlar starkt att dessa sköter sin bokföring enligt det svenska regelverket. Jag är lika fullt övertygad om att svenska myndigheter ser mellan fingrarna med dessa nyföretagare på grund av deras bakgrund. Det skulle ju kunna vara rasistiskt att göra någon form av kontroller.


Undrar i vilken bolagsform företagen drivs? Undrar hur anställningsavtalen ser ut? Är det familjeföretag där hela familjen jobbar men ingen betalar sociala avgifter? Har de ens ett personnummer?


Det skulle vara väldigt intressant att veta om Skatteverket kontrollerar dessa nysvenska affärsinnehavare. Jag är lika fullt övertygad om att tjänstemännen på Skatteverket i många fall inte vågar besöka dessa näringsidkare på grund av rädsla för den egna säkerheten. Jag undrar om vi har fått ett nytt skattefrälse i vårt land.


Det märkligaste av allt är att 87 procent av svenskarna röstade för den här utvecklingen i september 2014. Dessutom har vi sju partier i riksdagen och en regering som gillar utvecklingen och inte önskar någon förändring.


Vilket parti kommer invånarna med svensk bakgrund i Hultsfred rösta på 2018? Om några mandatperioder kan de vara i minoritet!

 

Av Thoralf Alfsson - 22 maj 2016 23:50

Centerpartiet med Fredrick Federley driver just nu en kampanj om klimathotet/klimatförändringarna under namnet ”Världens chans”. Jag ställde en väldigt enkel och rak fråga till Fredrik Federley på Facebook och förväntade mig givetvis ett seriöst svar.


Klimatförändringarna och den ökning vi sett med ca 0,8 graders temperaturökning under de senaste 150 åren har medfört vissa förändringar. En förändring innebär givetvis både negativa och positiva effekter i samhället. Därför ställde jag frågan till Fredrik Federley vilka negativa effekter vi fått i Sverige och vilka vi kan förvänta oss i framtiden. Här kommer den konversation som jag haft med Federley och hans spökskrivare ”Hannes”.


 


Nu fick vi veta att de negativa konsekvenserna överskrider de positiva men inte vad det var för negativa effekter. Jag blev då tvungen att ställa om frågan.


 


Nej, det blev fortfarande inget svar på min fråga. Trots att expertisen är så enig enligt Federley!


 


Nu är uppenbarligen min fråga provocerande! Suck!  Fortfarande inget svar på min fråga.


 


Nu blir det mer och mer svammel från Federley! Jag vet inte riktigt hur högre kostnader för sjukvård, produktivitet och handel kom in i klimatförändringarna.


 


Nästa svar talar sitt egna tydliga språk. Centerpartiet och EU-parlamentarikerna Fredrik Federley vill uppenbarligen inte svara med ett enda exempel på en negativ konsekvens på klimatförändringarna. Istället blir det lite av personliga påhopp.


 


Ja, vad säger man om dessa svar?


Mina läsare kanske kan fundera över negativa och positiva effekter över ett något varmare klimat. Jag kan sammanställa allt och publicera det på bloggen. Det skulle vara intressant med en sådan lista till kommande debatter och blogginlägg. Skrev en kommentar eller skicka mig ett mejl!

Av Thoralf Alfsson - 21 maj 2016 18:55

 


Läs mer i artikeln från Nyheter Idag.


PS

 

Påminnelse till våra medlemmar att anmäla sig till vårt arrangemang på Kalmar slott den 12 juni då Mattias Karlsson och Richard Jomshof kommer på besök med föredrag.


Mattias Karlsson är gruppledare och lite av partiets ideolog. Richard Jomshof är partisekreterare sedan november 2015.


Anmäl dig på mejl till thoralf.alfsson@sd.se eller på 072-5179099


 

Kalmar slott                                                             Foto Thoralf Alfsson

 

Av Thoralf Alfsson - 21 maj 2016 09:18

 


Att Batra inte skäms! Men det visar enbart vilket ”politiker” hon är. Hon har tydligen fullständigt glömt att hon själv suttit i riksdagen under alla år som Fredrik Reinfeldt var statsminister för Alliansregeringen. Batra och Alliansregeringen hade alla möjligheter att förändra invandringspolitiken under dessa år.


Att hon har mage att säga att Malmöpolitikerna misslyckats! Det är Sveriges regeringar som har misslyckats, i första hand! Inte kommunpolitikerna.

 

Jag blir kräkfärdig när jag läser hennes uttalande. Vilket stolpskott!


Igår kunde vi också läsa att Malmö sannolikt kommer tvingas höja skatten med 6,41 kronor fram till 2030 om välfärden skall kunna upprätthållas. Läs artikel i Sydsvenskan.


”En dyster framtid för Malmö målas upp i en konsultrapport från den internationella revisionsbyrån PWC. Kommunen har knappt fjorton år på sig att få ihop plus och minus.”

 

Förvisso har jag inget större förtroende för PWC och deras konsultrapporter. Det var PWC som 2014 beräknade att Sandvikens kommun gjorde en vinst på 500 miljoner kronor på invandringen. Läs artikel i DN. Kom ihåg att det var valrörelse i maj 2014 och att det gick att ljuga med 7-klöverns god minne.


Malmöborna kan se fram emot en skatt på 38,34 kronor i framtiden enligt PWC. Om jag bodde i Malmö skulle jag flytta så fort jag kunde!


När jag läser artikeln så saknar jag dock en viktig aspekt när det gäller Malmö. Den svarta sektorn har tydligen inte PWC analyserarat om man skall tolka artikeln. Den svarta marknaden i Malmö är minst sagt stor. När jag satt i Skatteutskottet i riksdagen besökte vi Malmö och Köpenhamn. Ett av kommunalråden i Malmö berättade då för skatteutskottet att den svarta sektorn i Malmö omsatte ca 5,7 miljarder kronor, vilket innebar ca 2,2 miljarder kronor i uteblivna skatteintäkter, som istället hamnade i kriminellas fickor! Märkligt att detta inte omnämns i Sydsvenskans artikel.


Jag gissar att det är betydligt större summor idag än det var 2013.


Idag håller Anna Kinberg Batra sitt tal i Malmö. Den som tror att hon kommer hota med att fälla regeringen Löfven kommer bli väldigt besvikna.


Moderaternas ungdomsförbund, MUF driver sedan någon månad en kampanj med namnet ”Sänk regeringen!”.  Om MUF hade någon logisk tankeförmåga borde de istället driva en kampanj med namnet ”Sänk Batra!” om de vill sänka Löfvens regering.

 

 


Av Thoralf Alfsson - 19 maj 2016 22:40

Den nya polismyndigheten tycks ha infört en ny strategi för att minska antal brott. Man tar helt enkelt inte emot brottsanmälningar.

Kalmar kommun och Barometern har försökt anmäla ett brott. Båda har hamnat i en telefonkö på 200 samtal. Hur många orkar med det?


”Thomas Lexinger läste i Barometern om oseriösa knivslipare och tänkte göra sin plikt och polisanmäla bedrägeriet.

– Jag började ringa på tisdagen, då var det över 200 i kö. Jag ombads att trycka en etta om jag ville att polisen skulle ringa upp. Det gjorde jag.

Efter 24 timmar har fortfarande inte polisen hört av sig.

– Det funkar inte. Vi ska ju inte behöva ringa nödsamtal, 112, för att göra en polisanmälan.”



”Barometern ringde 114 14 under onsdagen. Det var över 200 i kö och det fanns en kötid på över en timma. Vi tryckte en 1:a för att polisen skulle ringa upp, det gjorde den inte.

Vi ringde polisen kontaktcenter i Malmö under hela eftermiddagen utan att få svar. Under torsdagen testade vi 114 14 igen, inget svar och lika lång kö. Vi ringde kommunikationschef och presschef för region syd utan resultat.”

 

PS

Kalmar FF tar tre poäng i Stockholm mot Djurgården. Så jäkla skönt! Känns ännu bättre när jag vet att djurgårdaren och landssvikaren Fredrik Reinfeldt satt på läktaren ;-)


 


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards