thoralf

Direktlänk till inlägg 31 maj 2016

VÄLKOMMEN TILL VERKLIGHETEN

Av Thoralf Alfsson - 31 maj 2016 22:54

Kalmar kommun har i ett brev som gått ut till vissa medborgare efterfrågat bostäder. Vilka kriterier man utgått ifrån när man skickat ut ca 1 000 brev känner jag inte till men vissa medborgare har blivit väldigt upprörda. I något fall kom brevet efter att en nära anhörig avlidit. Det uppfattades som att personen då kunde inte hade så stort behov av sitt fritidshus utan kunde hyra ut det till kommunen.


 


Jag ställer mig frågan hur dessa hyresavtal kommer se ut. Kommer Kalmar kommun se till att få full kostnadstäckning för sina kostnader eller skall Kalmar kommun rabattera hyrorna för de ”nya svenskarna”?


Oavsett vilket så är det ändå skattebetalarna som kommer att få betala hela notan! Antingen via etableringsbidrag, försörjningsstöd, bostadsbidrag eller kommunens subventioner.


I förra veckan skrev Östra Småland en artikel om att var femte kvinna på BB numera var en asylsökande. 20 procent av alla födslar är alltså asylsökande i Kalmar län. Dessutom kräver dessa personer dubbla resurserna i förhållande till svenskar enligt artikeln. Det innebär att mödravården och förlossningen tar ca 40 procent av de totala resurserna i anspråk för enbart asylsökande. Skulle vi sedan även lägga till de som redan fått uppehållstillstånd är det sannolikt mer än 50 procent av resurserna till denna grupp. Inte undra att man har personalbrist inom dessa verksamheter.

 

”Om de asylsökande kvinnorna står för 20 procent av förlossningarna användas alltså 40 procent av resurserna till samma grupp.

– Eftersom vi inte följt dessa kvinnor under hela graviditeten ställs det speciella krav på mödrahälsovården, säger Gunnel Lindell, verksamhetschef på kvinnokliniken vid länssjukhuset.”


Det visar samtidigt på en skrämmande utveckling i befolkningen. Men med tanke på hur många kvinnor med slöja man ser som samtidigt har en barnvagn och dessutom en gravid mage är jag inte det minsta förvånad över de uppgifter som framkommer i artikeln.


”Förutom språkproblemen ställer kulturskillnaderna till det.

– Det handlar om sådana saker som att vi i Sverige inte tar ambulans till sjukhuset för olika smååkommor, säger Gunnel Lindell. Det finns också skillnader när det gäller vart man söker sig för olika sjukdomar.”

 

Hur många kommer ihåg denna karikatyrteckning som väckte en del uppmärksamhet för ett antal år sedan?


 


PS


Bloggen fick lite gratisreklam i kvällens Aktuellt ;-)


http://www.svtplay.se/klipp/8901334/forskning-sajterna-polariserar-debatten-om-invandring?info=visa


 
ANNONS
 
Ingen bild

Hacke

1 juni 2016 00:00

Ja, vad ska man säga när den illustrerande bilden i slutet av inlägget i princip säger allt.

Stort grattis Thoralf till reklamen i Svt:s Kulturnytt. Blev så glad när jag såg den bland alla andra fina alternativmediesidor som så idogt jobbar i folkets och upplysningens tjänst. Jag är säker på att ni tillsammans bildar ett stort och avgörande kapitel när historien en gång skrivs kring denna mökertid som förhoppningsvis med er heroiska hjälp snart är över en gång för alla.

 
Ingen bild

Molle

1 juni 2016 01:18

Är man garanterad sanering och renovering efteråt till ursprungligt skick?? För det lär behövas.....
Om jag hade 200 hus skulle jag inte hyra ut ett enda. Visst jag själv skulle göra feta vinster men det vore osolidariskt mot oss alla skattebetalare.

 
Ingen bild

Observer

1 juni 2016 02:54

"...Invandrarservice.." Hur vore det om dessa folkvalda ägnade sig åt INVÅNARSERVICE istället?!! Som var det egentliga syftet med att de en gång anställdes av de skattebetalande kommuninvånarna.
FÖRBANNADE QUISLINGAR.

 
Ingen bild

Demokratur

1 juni 2016 06:01

Ha, ha, ha.
Snart exproprieras svenskarnas bostäder och ges till den nya adeln.
Och svensken tiger...
Själv kommer jag i sådant läge att elda upp min bostad och sedan dra annorstädes.
Här kan man inte vistas längre.

 
Ingen bild

Tompa

1 juni 2016 06:23

Att alternativ media skulle vara ett hot mot demokratin? Och sen får Mattson uttala sig efter att hans fotsoldater gör hembesök hos vanligt folk, jösses.

Hahaha vilken knallkork. Gammelmedia stryper det ena kommentatorsfältet efter det andra och tål inte att folket ifrågasätter det PK journalisterna skriver.

 
Ingen bild

Chrille

1 juni 2016 08:09

Har inte sett "kultur"-nyheterna på SVT på år och dag, men tvingade mig igenom de ca 3 minuterna.
Men, i ärlighetens namn, är det inte bara kommunister och andra vänsterhjon som numera tittar på det programmet.

Hur vore det om SVT gjorde ett ordentligt gräv av kriminella Researchgruppen som skurken Thomas Mattsson (Expressen) använder sig av?
Visst nä, SVT är ju själva insnärjda i Researchgruppen långt upp i högsta ledningen, så det går ju inte.........

Tja, snart ligger Nordkorea före oss som ett demokratiskt land.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

1 juni 2016 08:50

Nu kommer snart den nya Ratsitkatalogen , ska bli spännande att se hur många asylsökande som fått uppehållstillstånd i Högsby kommun och som aldrig kommer ut i arbete ! Exempelvis har postnummer 57940 i Berga 34 stycken som varken har inkomst av tjänst eller kapital ,härtill kommer de svenska arbetslösa !

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 juni 2016 09:10

Det var nästan tragiskt att se Mattsson i Tv igår. Borde inte en chefredaktör på en av Sveriges större tidningar kunna inse varför alla dessa sajter finns, behövs och ökar sitt besöksantal..? Den dagen "Gammelmedia" kallar en svensk för en svensk och en somalier för (just det) en somalier, då tar man ett trevande första steg mot att minska betydelsen för alternativ media på nätet. Många steg återstår som tex. att gräva i alla kostnader runt invandringen.
Det kommer också krigsrubriker om kvinnor på asylboenden som trakasseras av män. Hade man läst alternativ media, hade insikten om att risken för detta är extremt hög, funnits sedan många, många år..
Samarbetet med Vänsterextremister (Resachgruppen), är också en skamfläck för Mattsson..

 
Ingen bild

Lotta_1

1 juni 2016 09:38

DN kör ju sedan en tid lite olika reklamfilmer om "nättroll"

http://coj.nu/sv/referenser/reklamfilm/

 
Ingen bild

Christer

1 juni 2016 09:39

Från och med idag (1/6) skall dagpenning och asylboende kunna dras in för dom som saknar asylskäl och fått nej på sin ansökan. Det ska inte bara smälla till, och sätta den f.d asylsökande på bar backe, nej det ska smygas på med lite lock o pock.
Jag tror att dom som inte med en pengagåva kan fås att lämna landet frivilligt, i många fall kommer att gå under jorden. Dom som tror att detta INTE kommer att leda till ökade stölder, bedrägerier och rån kan räcka upp handen.
Men detta har vi väl också råd med.

Thoralf Alfsson

1 juni 2016 11:03

Tycker du att dagpenningen skall vara kvar?

 
Asatemplet

Asatemplet

1 juni 2016 10:04

Sverige och Europa kommer att bli muslimskt, den som förnekar detta förnekar verkligheten.

http://Asatemplet.wordpress.com

 
Ingen bild

Fredde

1 juni 2016 12:39

När kommer det skickas ut liknande brev i syfte att få in svenska hemlösa under tak?
Jag vet svaret: aldrig.
Det är ständiga krypandet för de "berikande" får mig att må illa!

 
Ingen bild

Christer

1 juni 2016 12:48

Svar till Thoralf 11.03
Nej dagpenningen skall naturligtvis inte vara kvar. Det jag åsyftar är den peng som dom som inte skall vara kvar i landet skall lockas med. Jag syftar på repatriering av icke kompatibla individer. Jag tror att det är den bästa metoden för att få människor att frivilligt lämna Sverige. Inte billigt inledningsvis, men det bästa på sikt.
Vad tror du Thoralf?

Thoralf Alfsson

1 juni 2016 15:51

Ja, vi har redan ett återvändandebidrag och det blir lönsamt i längden. Men alla som får det måste lämna fingeravtryck och DNA-prov så de inte återvänder senare.

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 juni 2016 15:33

@Fredde. Rätt tänkt! Gäller också landets unga som inte kan flytta hemifrån...

 
Ingen bild

Eric H

1 juni 2016 15:34

Vi får väl se vad som händer..
Först så ber man..
... sen kräver man..
och slutligen agerar, dvs rekvirerar man.
Eller???
I Jönköping gjord man samma sak, bad om lägenheter för nyanlända, blev sju svar och till slut EN lägernhet.

 
Ingen bild

Niklas R

1 juni 2016 15:46

Nästa brev som går ut kommer att gå till alla som äger ett fritidshus. Där säger kommunen att huset kommer att rekvireras på obestämd tid och att ägaren har en månad på sig att hämta sina saker. Ägaren kommer sedan få ersättning enligt en förutbestämd tariff och eventuell ersättning för skador på fastigheten.

 
Ingen bild

Kalle

1 juni 2016 15:57

Återvändarbidrag betalade Tyskland redan för 40-år sedan. Helt otroligt dumt tyckte vi sverige och garvade oss harmynta.

NU är vi där själva och ingen skrattar åt återvändarbidrag!!!

Thoralf Alfsson

1 juni 2016 18:12

Tyskland försökte väl få det stora antalet turkar att flytta tillbaka.

 
Ingen bild

s29

1 juni 2016 16:54

Det verkar som om Kalmar kommun har fått in samtliga FLYGTINGAR då dessa utgörs av 2,9% av den totala nybyggarandan.

 
Ingen bild

Janne

1 juni 2016 17:13

Såg och tittade alltid på kulturprogram förr i tiden! Slutade dock för ett antal år sedan, orsak förstår alla läsare av denna blogg och andra alternativa sidor!

 
Ingen bild

Peter Nicklas

1 juni 2016 18:14

"Nästa brev som går ut kommer att gå till alla som äger ett fritidshus. Där säger kommunen att huset kommer att rekvireras på obestämd tid och att ägaren har en månad på sig att hämta sina saker. Ägaren kommer sedan få ersättning enligt en förutbestämd tariff och eventuell ersättning för skador på fastigheten."

Nej. Kommunen kan inte göra detta. Däremot kan migrationsverket. Lagrum för detta var klart redan under 90-talet. Annars har du rätt.

 
Ingen bild

Chrille

1 juni 2016 18:14

OT.

Och nu börjar diktaturen på riktigt på facebook.
Eminenta journalisten (ja, det tycker jag) Ingrid Carlqvist,s facebookkonto har släckts ned. Det är ju nu sagt att Facebook skall göra så mot alla som uttrycker konservativa åsikter.
Endast vänsterhjon kommer att ha facebookkonto framgent.


 
Ingen bild

exit

1 juni 2016 18:25

Jag trodde att flyktingar var personer som Sverige ger tillfälligt skydd i väntan på att de ska kunna återvända till sitt hemland. Hela skrivningen - "påbörja sin etablering i Sverige" - känns fullständigt uppåt väggarna.

 
Ingen bild

Chrille

1 juni 2016 18:39

Ang. mitt OT.

Detta nedstängande av facebookkonton har tydligen satts igång rejält nu här. Det går att läsa lite varstans om nedsläckta konton.
Är nästa steg, eller är det redan igång, att nedstänga partiföreträdare för ex. Sverigedemokraterna?
Kommer Thoralfs att stängas då det inte passar galoscherna?

Zuckerberg - diktaturgosse i vänstervelourbyxor!!!!

 
Ingen bild

Malte the Swede

1 juni 2016 19:22

'Sverige kan inte bli ett hotell,
där man får betalt för att bo'!
Nej det är inte Thoralf eller någon annan SD-rasist fascist nazist främlingsfientlig islamofob mm som säger detta utan en sosseminister Morgan Johansson.
Källa: Metro 1/6/2016

...for the times they are a changin,

 
Ingen bild

Demokratur

1 juni 2016 21:16

Facebook...
Avslutade skiten för länge sedan.
Snart öppnar det första koncentrationslägret för de med fel åsikt i denna latrintunna till land.
Men, så vill ju svensken ha det...

 
Ingen bild

C Andersson

1 juni 2016 22:28

"Turistvåg förvärrar redan svår vattenbrist. Gotland, Öland och delar av Skåne har stora problem med vattenbrist, något som kommer att förvärras när turister besöker platserna i sommar. – Vi uppmanar alla som besöker vår fina ö att försöka spara på vattnet, säger Susanne Pettersson, vattenchef på Gotland."

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/vattenbrist-forvarras-av-turister

Som vanligt glömmer de bort Blekinge. Jag kan tänka mig att det är kris också i sydöstra Småland. Det blir lite lustigt när Norje är den enda ort som nämns. Norje ligger ju i Blekinge.

 
Ingen bild

Lena

1 juni 2016 22:37

@Chrille ang. nedstängande av Facebook-konton. Det gäller även siten Natural News som menar att Facebook censurerar alla "alternativa" medier.
Men det visste vi ju sedan förra året att så skulle bli, när vår eminente stadsminister var i New Yoooork för att få info från sina uppdragsgivare om Agenda 2030.
Ban Ki-moon var i Sverige för inte alltför länge sedan och någon undrade vad han egentligen gjorde här. En sak som han tydligen var inblandad i var att Kronprinsessan ska börja "arbeta", i alla fall hjälpa till att lägga ett gott ord för Agenda 2030, detta enl. Svensk Damtidning (som jag får gratis från min moster:). Victoria är ju så populär därför vill de väl ha hennes hjälp men det är inte säkert att hon vet vad detta egentligen är. Tråkigt!


 
Ingen bild

Lena

1 juni 2016 23:12

Läser nu på Fria Tider att Ingrid Carlqvist inte längre är blockerad på Facebook. Protester hjälper ibland!

 
Ingen bild

OT

1 juni 2016 23:22

"Våld är ingen lösning, bara den sista formen av kommunikation...": http://www.friatider.se/h-r-brinner-planerade-asylboendet-ned-till-grunden

Vissa ting tål att upprepas om och om igen således här är ETT utdrag ur boken: "Modern Democracies" från år 1921 av James Bryce (Brittisk jurist, historiker och politiker). Se http://oll.libertyfund.org/index.php?option=com_staticxt&staticfile=show.php%3Ftitle=2084&Itemid=27

sidan 20: "THE word Democracy has been used ever since the time of Herodotus to denote that form of government in which the ruling power of a State is legally vested, not in any particular class or classes, but in the members of the community as a whole. This means, in communities which act by voting, that rule belongs to the majority, as no other method has been found for determining peaceably and legally what is to be deemed the will of a community which is not unanimous. Usage has made this the accepted sense of the term, and usage is the safest guide in the employment of words."

sidan 109: "Democratic government rests upon and requires the exercise of a well-informed and sensible opinion by the great bulk of the citizens. Where the materials for the formation of such an opinion are so artfully supplied as to prevent the citizens from judging fairly the merits of a question, opinion is artificially made instead of being let grow in a natural way, and a wrong is done to democracy."

sidan 150: "Abraham Lincoln, whom no one ever surpassed in knowing how to deal with men, summarized the results of his observation in the famous sentence": "You can fool all the people some of the time and some of the people all the time, but you can't fool all the people all the time."

Vi lever verkligen i the "Land of Confusion - Genesis": http://www.youtube.com/watch?v=xF7HkpbLK9s

 
Ingen bild

Leon

2 juni 2016 07:02

Hur stämmer denna uppgift om att 20 % av de gravida kvinnorna är asylsökande med den andra vedertagna "sanningen" om att de asylsökande framför allt utgörs av "unga män" ?

@ Demokratur

Du menar alltså de läger för oliktänkare, journalister, muslimer och de som allmänt brukar betecknas som "vänsterextremister" som kommer att öppnas i vårt "nya sköna Sverige". det har ju knappast gått att undvika att se vilket öde som väntar "oss" i ditt ideala samhälle.

Leon d´O..... (BW)

 
Ingen bild

Demokratur

2 juni 2016 09:26

@ Leon

Du är en fördomsfull dummerjöns.
En beklagansvärd individ.
Jag är imponerad av att du anser dig kunna göra en personprofil av mig och det jag står för. Telepatisk förmåga?

Mig lär du dock slippa för jag har ingen avsikt att kvarstanna i dekadensens hemvist på jorden.

Jag har personligen gett upp vad avser framtiden i detta land. Jag överlämnar till dig att skapa ditt idealsamhälle. Här finns ingen plats för mig.

Adjö.

 
Ingen bild

Mahmoud

3 juni 2016 10:48

@Leon
"Hur stämmer denna uppgift om att 20 % av de gravida kvinnorna är asylsökande med den andra vedertagna "sanningen" om att de asylsökande framför allt utgörs av "unga män" ?"

Va? Är du allvarlig? Det ena motsäger ju inte det andra. Tänk en gång till....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se