thoralf

Direktlänk till inlägg 29 maj 2016

PARTILEDARDEBATTEN

Av Thoralf Alfsson - 29 maj 2016 21:14

Är redan trött på hycklarna i partiledardebatten. Det tog bara två, tre minuter. Anna Hedenmo började med att avbryta Jimmie Åkesson redan efter fem sekunder.


För ett tiotal år sedan räckte det med 16 000 poliser. Idag räcker det inte med 20 000 poliser, trots en stor omorganisation inom polismyndigheten. Nu krävs det ytterligare 2 000 nya poliser i organisationen. Något som alla partier tycks vara överens om.


Vad är det som förändrats under dessa år? Någon som vet?

 

Jimmie tryckte dit Björklund rejält när det gällde invandringen. Bra jobbat av Jimmie.


Även bra när det gällde arbetsmarknaden. Riktiga jobb och småföretagarna!

 

En hel timma i partiledardebatten som i princip bara handlade om invandringen och dess konsekvenser. Hur mycket invandring tål Sverige ;-)

 

Jimmie Åkesson var min vinnare under första timman.

 

Den andra timman började med klimatet men handlade enbart om energiförsörjningen, inte klimatet. Jonas Sjöstedt menade att om Vattenfallet säljer kolkraftverken i Tyskland så går världen under eller rättare sagt jorden går under. En riktig klimatalarmist som inte vet vad hanpratar om.


Sedan var det dags för bostäder. Här missade Jimmie straffsparken då det är massinvandringen som skapat bostadsbristen och den överhettning som driver bostadspriserna. Men här började programledarna ransonera Jimmie Åkessons talartid.  För att mer eller mindre stryka Jimmie när skolan och lärarna kom upp i debatten. 


Vet i tusan om inte Jimmie skulle ha lämnat sin plats när han inte fick prata färdigt om skolan. Något han försökte flera gånger utan någon respons från programledarna.


Debattens bottennapp var utan tvekan Jonas Sjöstedts hatiska påhopp på Jimmie Åkesson i slutet av debatten. Än värre var att Jimmie Åkesson inte fick replikera på påhoppet för Anna Hedenmo. Bedrövligt av Hedenmo som inte avbröt eller ens försökte avbryta Sjöstedt i hans osmakliga försök att smutskasta SD och Jimmie Åkesson. Skandal!

 
ANNONS
 
Ingen bild

rubenruben

29 maj 2016 22:47

Jimmie Å. var tydligen lovligt villebråd att tysta ned av programledarna. Tänk att rasism är lovlig i SVT, när det gäller t.ex mot SD. och deras väljare, som faktiskt är både väljare och skattebetalare.

 
Ingen bild

Boris

29 maj 2016 22:56

Till och med Lena Melin ansåg att Åkesson vann första halvan

 
Ingen bild

Chrille

29 maj 2016 23:00

Haha, var inne och röstade på svt,s hemma om vem som var bästa partiledaren och i skrivande stund, kl 22.58 hade JÅ 60 % av rösterna. En fullständig utskåpning, trots Hedenmo.

 
Ingen bild

patrik

29 maj 2016 23:09

Tror inte han skulle lämna. Bör ställa en rak fråga till Hedemo i början när han får ordet,om han får prata till punkt eller inte

 
Ingen bild

Jenny K

29 maj 2016 23:21

Underbart att se Jimmie i gammal god form. SVT´s Anna Hedenmo är så opartisk och utövar rätt och slätt riktiga översittarfasoner mot Jimmie och låter honom aldrig tala till punkt. Ett demokratiskt problem som suger. Hon är livrädd att folket skall få se vilken bra politik SD har.

Hedenmo har diskvalificerat sig och borde lämna över till en mer opartisk programledare.

 
Ingen bild

Demokratur

29 maj 2016 23:29

Såg inte debatten men har läst kommentarerna (Har ingen TV som väl är...)
Jag blir inte förvånad över debattledarnas partiskhet.
SVT och SR är allt annat än "opartiska" och "sakliga".
När de politiska förutsättningarna är på plats måste dessa socialistnästen åtgärdas. Ska vi ha Public Service så ska det vara just Public Service och inget annat.
Socialistpropaganda får SVT's och SR's medarbetare ägna sig åt på fritiden istället.
Kommer inte att betala till den verksamheten frivilligt.

 
Ingen bild

Vaken

30 maj 2016 00:51

Bravo Jimmie! Så ska en slipsten dras.....Fler och fler inser nu den nya bistra verkligheten! Vad var det vi sa??????? Anna Hedenmo visar dock med tydlighet sin partiskhet och därmed olämplighet- nu har det gått så långt med snedvdridningen i svensk politik att det är rent patetiskt!!

 
Ingen bild

Thomas Falk

30 maj 2016 01:34

Från min lilla utsiktspunkt här i Portugal har jag börjat kolla in grannländerna. Norra Cypern är ett väldigt intressant alternativ. Där löser polisen 99% av alla brott, ganska tvärtemot Sverige (med tanke på dagens debatt som jag lyckade undvika, tack och lov). Rankas som ett av världens tryggaste länder, borde väl passa oss trygghetsknarkande svenskar perfekt. I stort sett allt verkar vara bättre där än i Sverige. GMO-fri mat, väder, sjukvård mm. Åker snart på en inspektionsresa.
Ha det!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

30 maj 2016 08:10

Anna/Anne Hedenmo och K-G Bergström tillhör dem som först ska sparkas från SVT !

 
Ingen bild

Fredde

30 maj 2016 08:21

Jag har bojkottat SVT/SR, måste ju tänka på blodtrycket. Att tvingas betala för att matas med censurerade nyheter och styrda debatter finns inte på min karta.
Sånt kan väl bara hända i Sverige!
Jag hoppas verkligen att vi som är smartare än så, röstar fram SD i nästa val, och det blir en fri media där man betalar för det man ser/lyssnar på.

Håller med Thomas Falk, Cypern är intressant. Kruxet med norra delen är förstås muslimerna, hur funkar det där?
Ursäkta OT, Thoralf.

 
Ingen bild

Tony

30 maj 2016 08:32

Just detta visste jag skulle hända Hedenmo ställer
en fråga och bryter sen snabbt av med sin snorkiga
attityd, hon är ett sänke för hela debatten!
Fan vad man saknar dom gamla utfrågarna Orup och
Oliverkrona som var både kunniga och visade respekt
för den utfrågade, vilket inte Hedenmo gör!

 
Ingen bild

Stefan A

30 maj 2016 09:15

Tyckte Tore Busch var bra, men det kan bero på att hon verkar ha fått 20 minuter medan Åkesson fick 5 minuter i debattid, sedan bör sjuklövern lära sig räkna, att anställa tiotusentals i invandringsindustrin är och förblir faktiskt ingen vinst för samhället utan en stor förlust, inte ens M klarar längre av att skilja på äpplen och päron, ett socialistiskt tänkande härjar även runt bland fyrklövern numera, ett arv efter herr R antagligen, Sjöstedt kommunistiska tänkande kom fram genom att han inte ser några problem med att han ska bestämma över Tysklands energipolitik, tror t.ex inte Tysklands stora bilindustri kan drivas med sol och vind som det framställs i Svensk media.

 
Ingen bild

Grafik

30 maj 2016 09:27

Antal flyktingar per
1.000 invånare

Så skulle Sverige se ut om det var flyktingmottagandet som bestämde storleken på kommunerna
http://pejl.svt.se/efter-flykten-mottagandet/

 
Ingen bild

Christer

30 maj 2016 09:40

Håller med flertalet kommentarer här om SVT:s hållning gentemot SD, och Anna Hedenmos i synnerhet. Jimmie var bra när han väl kom till tals, men jag saknar att han inte fick in några "spikar". Han skulle fått med några one-liners, t.ex
Att islam aldrig kan bli förenlig med vår demokrati!
Att domstolarna sänker beviskraven för t.ex stenkastning mot blåljuspersonal. Det ska räcka med "medverkan" för en fällande dom!
Att utvisning måste finnas med som alternativ oftare i straffskalan!
Sist, men inte minst skulle han etablerat begreppet Repatriering i debatten. En visserligen ganska dyr åtgärd inledningsvis, men som är enda sättet att försöka återskapa något av det Sverige som en gång fanns!
Och då menar jag inte det som Stefan Löfven kallar den "svenska modellen". En sån sak som våldet, rånen och stölderna mot våra mest sårbara - pensionärerna nämndes överhuvudtaget inte i debatten, det kunde Jimmie också tagit upp!

 
Ingen bild

Lotta_1

30 maj 2016 09:45

Bra att Jimmie Åkesson påpekade för Hedenmo att hon avbröt honom hela tiden och att det var fullständigt hopplöst. Hur många gånger vinkade han inte utan att få tala? Trots den lilla tid han fick och dessutom blev avbruten tyckte tittarna att han var debattens vinnare enligt en omröstning gjord av Inizio. Tänk då på vilket betyg han kunde fått om det varit rättvisa förhållanden.

 
Ingen bild

Eric H

30 maj 2016 09:56

En del av oss minns kanske Hedemos behandling av Reinfeldt inför första vinstvalet f Alliansen? (se YT)
Ständigt avbruten, hon VET vad hon gör!
Men Göran P, han fick snacka på han, när han "intervjuades".
Ville inte fortsätta se "debatten" när jag såg Hedenmo vara med.

 
Ingen bild

Demokratur

30 maj 2016 10:08

@ Thomas Falk

Återkopplade gärna om Cypern.
Låter intressant.

Gäller att planera framtiden 😂

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

30 maj 2016 10:11

Betr OT-faiblessen ang 'Norra Cypern'. Formellt Turkiska republiken Norra Cypern. Läs på och ta del av Erdogans sunnimuslimifiering av Turkiet, en skrämmande utveckling. Att vänta detsamma, har efter fem års boende nödgats lämna, icke-muslimers villkor försämras löpande, visumreglerna kraftigt inskränkta sedan 2013, varning härmed utfärdad. Den AKP-befästa ambitionen att återupprätta Osmanska imperiet, version 2.0, är ingen ordlek, utan kalla fakta. Där ingår Cypern, kom ihåg vad som väntar i kalifatet, inga hemligheter vad islam erbjuder.

 
Ingen bild

Jan Eriksson

30 maj 2016 12:19

Thomas Falk

Håll oss underrättade ang. Cypern

 
Ingen bild

Fredde

30 maj 2016 12:38

Kvällsblaskornas framsidor undviker nogsamt att berätta vem som vann debatten, de skriver istället om de som var sämst.
Det är också en sanning, men självklart en anpassad sådan i sann PK-anda.

 
Ingen bild

Granskninganämnden

30 maj 2016 12:39


SVT Forum 30/5/2016 Halil Karaveli vill spränga svenskheten!

Halil Karaveli har på senare tid figurerat som 'expert' på SVT vid flera tillfällen. Han är en extremist som förespråkar fri invandring. Hör och häpna här: denne Sverigefientliga Halil jobbar på sk 'Institutet för säkerhets och utvecklingspolitik' som finansieras av svenska skattebetalare!
---------------------------

SVT Forum 30/5/2016 SVT hånar, kränker och hetsar mot Dan Park

Den som stod för utfallet mot Dan Park var en viss professor vid namn Lars Denick. "Dan Park är en usel och eländig människa. Han ägnar sig åt att håna och kränka muslimer".
Att han själv ägnade sig åt att håna och kränka Dan Park som inte fick vara där och försvara sig det reflekterade "professorn" inte över.

Man tror knappt sina öron när man ser och hör på detta. SVT är idag en förtryckarapparat i diktaturens Sverige där människors rätt att yttra sig inskränks alltmer och man kan till och med hamna i fängelse om man säger saker om det inte faller den islamska ockupationsmakten och dess medlöpare i smaken.

 
Ingen bild

SD-väljare

30 maj 2016 13:50

SD hade rätt under alla år. Moderator Hedenmo verkade dock vara av en annan uppfattning.

 
Ingen bild

Demokratur

30 maj 2016 16:03

@ Fredde

När slaskmedia inte skriver om SD så vet man att det går bra för SD 😂

 
Ingen bild

Cosmik Debris

30 maj 2016 16:19

Jag begriper mig inte på alla som hyllar eller påstår att Åkesson ”krossade” motståndet eller ”vann” debatten. I mina ögon var det en lägstanivå på Åkessons prestation med hänsyn till situationen som vårt land befinner sig i.

Med duktiga rådgivare som är sluga strateger skulle Åkesson utan större problem krossa, förlöjliga och förnedra sina motståndare in på bara skinnet. Mitt tips är att Åkesson börjar prata om känslor och ställa frågor i avsikt att få folk att börja tänka.

Frågan ni bör ställa er är; Vem eller vad hindrar Åkesson från att fullständigt krossa allt motstånd?

 
Ingen bild

Fredde

30 maj 2016 17:02

Kolboda är idag bebott av 10 (!) nysvenskar. Snacka om att Kalmar kommun har slösat med pengarna. Vad var det Thoralf sa när detta smygande uppdagades?
Men, tro inte att de kan erkänna sitt klavertramp, istället är det "bra"- Ojoj...

 
Ingen bild

Kurtan

30 maj 2016 18:21

Synd att inte Jimmie tog chansen att använda "helikopterperspektivet", dvs inte dras in i saker som om det viktigaste inte korrigeras, allt de talade om inte har någon som helst betydelse...

Nu tänker kanske några - vad svamlar han om???

Jo, jag önskar att han nästa gång "slår näven i bordet" genom att konstatera att både nuvarande och föregående regeringars politik gör att svenskarna kommer att bli i minoritet i sitt eget land om endast ett par decennier om detta får fortsätta.

Även om all invandring skulle stoppas i morgon kommer svensken att vara i minoritet något decennier längre fram pga nativiteten hos dem som dessa regeringar släppt in utan att folket fått säga sitt.

Frågan skulle kanske lyda:
För det första om de inser detta faktum?
För det andra om de ämnar ta ansvar för sin förda politik genom att erkänna detta svek samt om de avser att föra/tillåta politik som förhindrar detta!

Jimmie skulle därvid deklarera till folket att i alla fall han med stöd av en stor del av svenska folket kommer att göra allt som är nödvändigt för att detta inte skall komma att ske!

Ps Vad de har ställt till med kan endast klassificeras som förräderi mot Sverige och det svenska folket...


 
Ingen bild

J B Doe

30 maj 2016 19:36

Det vore intressant om någon orkade exakt mäta hur lång talartid varje partiledare fick. Då hade vi svart på vitt på orättvisan.Men tyvärr skulle ingen publicera de siffrorna.

 
Ingen bild

Morningstar

30 maj 2016 19:44

Vill ni veta mer om norra Cypern så kan ni ju alltid kontakta svenskan som sedan flera år redan bor där. Hon heter Lena Holfve. Finns på Facebook och Twitter också. Enligt henne så är turkcyprioterna kulturmuslimska och inte direkt troende.

http://www.emigrera.com/norra-cypern/sakerheten-pa-cypern/

 
Ingen bild

Hans Anas

30 maj 2016 20:50

Hoppas att Jimmie Åkesson alltmer utvecklas som debattör och kanske i framtiden uppnår Marine Le Pens klas.

Visst är han redan nu skicklig men jag tror att han är lite för snäll, har å andra sidan inte TV så jag såg ju inte debatten.

Marine Le Pen är stentuff, snabbtänkt och låter minsann inte journalister eller programledare avbryta utan fortsätter sitt eget prat till vänsterprogramledarnas förtvivlan.

Tror alltså att Åkesson ännu är lite för snäll och har svårt att göra sig fri från den svenska snällheten och konsensuspolitiken.

Men kanske tuffheten kommer så småningom?

Journalister är tyvärr inte särskilt moraliska/anständiga så en viss hårdhet kan löna sig.

Vänstern har dessutom lyckats kapa makten i medier och public service vilket har öppnat dörren för konfrontation.

I en demokrati ska sådana som Anna Hedemo gås åt ordentligt i likhet med dem som utsett henne till debattledare.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

31 maj 2016 11:13

Något jag reflekterar över är att Stefan Löfven ofta börjar svamla, blir påmind om frågan eller avbruten. Varpå han säger om jag får tala till punkt, så kommer svaret. Men svaret kommer aldrig?

 
Ingen bild

Bo Halvarsson

8 oktober 2017 22:27

Varför sas det ingenting om pensionärsskatten?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se