thoralf

Alla inlägg under april 2016

Av Thoralf Alfsson - 6 april 2016 21:58

Måste berätta en historia som utspelats under den senaste tiden. För snart två månader sedan ringde ordföranden, Sven-Olof Larsson för en pensionärsorganisation inom Transportarbetarförbundet i Göteborg upp mig. Eftersom fackförbundet Transport är det mest rabiata fackförbundet mot Sverigedemokraterna, med uteslutningar, blev jag först lite avvaktande till samtalet men det hade jag inte behövt bli.


Ordföranden ville beställa 500st av mitt infoblad med invandring och skatteupproret. De var nämligen på gång med att skicka ut kallelsen till sitt årsmöte och planerade att lägga ett exemplar av mitt infoblad i varje brev med kallelsen ;-)


Givetvis så skickade jag omgående över 500st infoblad. Jag funderade också på om detta utskick skulle leda till skriverier i media men de har uppenbarligen uteblivit. Transport har uppenbarligen inte varit sugna på uppmärksamhet.


I helgen genomfördes årsmöte och antalet deltagare på årsmötet var tydligen mångdubbelt mer än brukligt. Enligt ordförande var det bara en handfull kommunister och en sosse, samt en inbjuden person från avd. 3 Transportarbetarförbundet som protesterade emot att infobladet bifogats kallelsen. Enligt uppgift har många av dessa pensionärer börjat läsa min blogg ;-)

Den tuffe ordföranden Sven-Olof Larsson sitter fortfarande kvar som ordförande efter årsmötet. Önskar att det fanns fler personer som Sven-Olof Larsson.


Jag har fortfarande ca 1 500st infoblad kvar med den version som innehåller skatteavdraget (version 1). När det gäller version två har jag många tusen kvar för den som vill beställa. Se detta blogginlägg för att se infobladen och hur du beställer.Kent Ekeroth skäller ut 7-klöverns ledamöter i socialförsäkringsutskottet under onsdagens debatt angående utvisning av kriminella invandrare.

 Kent tar replik på liberalernas ledamot.


ANNONS
ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 6 april 2016 00:11

Förmiddagens kommunstyrelsemöte avklarat efter en del debatt om privatiseringen av personliga assistenter. Inställt möte med tjänstemän och oppositionen i eftermiddag. Då kunde jag istället ta ut trehjulingen för en premiärtur för i år. Det var närmast sommarvärme efter lunch i Kalmar, dessutom låg Kalmarsund i det närmaste spegelblankt under eftermiddagen. 


 

Paus vid Saxnäs camping under eftermiddagen. Ölandsbron i bakgrunden.


Det blev en tur över till Öland med ca 1 000 infoblad och lite annat material lastat i trehjulingen. När jag körde åter hade allt hamnat i brevlådor från Mölltorp-Saxnäs-Strandskogen-Glömminge. Tajmingen var helt perfekt med tanke på mitt skatteuppror och skatteavdrag. Upptäckte nämligen att Posten idag också delat ut deklarationsblanketterna i detta område. Helt perfekt!


Blir nog en tur även imorgon.


PS


Hörde idag att SFI-lärare på Öland utrustar sig med pepparspray! Vad har de utsatts för eftersom detta sker. Är det arbetsgivaren som utrustar dem med pepparspray? Tillstånd från polismyndigheten?

Av Thoralf Alfsson - 4 april 2016 22:54

I Kalmar styr socialdemokraten Johan Persson som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande. Johan Persson är även ledamot av socialdemokraternas partistyrelse. Han leder dessutom regeringens landsbygdskommitté som ordförande. En mäktig sosse!


Nu vill Johan Persson lägga ut 130 personliga assistenter inom Kalmar kommun på ett privat företag, med vinstintresse. Johan Persson räknar med att spara 7 miljoner kronor på att tvinga ut dessa 130 kommunanställda till en privat aktör.


Den största delen av besparingen kommer ske genom försämrade anställningsvillkor för dessa 130 anställda personer. Bland annat på jourersättningar.

 

Majoriteten i Kalmar kommun består förutom av Socialdemokraterna också av Vänsterpartiet och Centerpartiet. Att Centerpartiet tycker förslaget är bra gör mig inte det minsta förvånad. Det ligger helt i linje med den politik som Annie Lööf driver. Vänsterpartiets agerande består än så länge endast av en lam protokollsanteckning i kommunstyrelsens arbetsutskott. Men Vänsterpartiets kommunalråd Bertil Dahl är nog mer rädd om sin egen lön som kommunalråd än att driva vänsterpartiets politik hårt mot Johan Persson. Det är inte första gången som Bertil Dahl accepterar politik som går fullständigt mot deras politik. Undrar om han har Jonas Sjöstedts stöd.


Johan Persson tänker uppenbarligen kopiera moderaternas och Fredrik Reinfeldts taktik med det nya arbetarpartiet. Jag väntar nu bara på att Johan Persson skall kalla socialdemokraterna i Kalmar för de nya moderaterna.


Det är i varje fall inte socialdemokratisk politik som Johan Persson bedriver i Kalmar

 

Dessutom är det bara ett principbeslut som tas i KS och KF under april. När ett riktigt avtal finns för handen vill Johan Person ha ”carte Blanche” för att ta det slutgiltiga beslutet i kommunstyrelsens arbetsutskott och därmed undvika ytterligare debatt i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige av det slutliga avtalet med en privat aktör.

 

Sverigedemokraterna kommer säga nej till förslaget vid tisdagens möte i kommunstyrelsen.


Alla gruppledarna i Kalmar kommunfullmäktige fick ett mejl från en berörd anställd under söndagen och här kommer ett utdrag från detta mejl.


”Jag är så fruktansvärt ledsen, arg och besviken. Att gå över till privat entreprenör innebär för mig en timanställning, sänkning av lönen från ca 25600 till ca 21000 på en heltid sen blir det sänkning av tjänst till ca 80%, det innebär  -2000kr till sen ingen jourersättning -2000kr då hamnar jag på en summa på 18000kr sen kommer skatten slutsumman blir då ca 14000kr.


Istället för att gå framåt i vården så går det bakåt, detta är vad jag tjänade för ca 15-20 år sedan.
Johan Persson går ut i tidningen och säger att fler jobb borde förstatligas? Jaha men inte vården, omsorgen, LSS tydligen där ska det läggas ut på entreprenad för privatisering. Konstiga uttalanden!”

”Sen då när 15 månader har gått och ni lämnar över till assistansbolaget det är ju då allt förändras, det är då lönerna sänks och tjänstgöringsgraderna sänks. Var är då hängslena och livremmarna?
Jag pratade med en ung tjej som jobbat i kommunen 1,5 år som personlig assistent men sa upp sig när hon hörde om privatiseringen. Fick en anställning med ensamkommande barn/ungdomar och fick en ingångslön på 26000kr.”

”Jag har jobbat inom vården i 35år och är inte uppe i några 26000kr och nu kommer jag nog aldrig dit heller.”

”Min arbetsdag börjar kl 8.00 och slutar 8.15 dagen efter men jag får inte betalt för mer än 20timmar och 15minuter, 4timmar räknas bort i både lön och tjänstgöring men jag kan inte lämna min arbetsplats. Det blir många timmars gratis arbete varje år, men det är inte så att jag får sova dom timmarna på natten. Brukaren är uppe varje natt olika tider från 2ggr till upp till 7ggr per natt. Vad brukaren gör vill ni nog inte veta men hen är inte tyst och lugn.
Hos en privat aktör är det 8 timmar som räknas bort på natten i både lön och tjänstgöring.”

”Därför känner jag mig så frustrerad för privatiseringen jag vill inte sluta och utsätta brukaren för ännu mer stress och ny personal, men jag klarar mig inte på 14000kr i månaden.
Hur gör man ? Ska jag tänka på mig själv säga upp mig och söka ett jobb där jag får en rimlig lön eller stanna på ett arbete jag trivs med och få en lön som innebär att jag måste ha minst ett arbete till för att få ihop till brödfödan. Ska det behöva vara så här när man är 55år!
Det är människor ni handlar med.

 

Carina Jeansson
Insatser funktionsnedsättning


Min korta debattartikel.

http://www.barometern.se/debatt/sd-sager-nej-till-beslut-utan-insyn/


Det finns även en länk på Barometern Debatt på Facebook.

https://www.facebook.com/BarometernOTdebatt/?fref=nf


http://www.barometern.se/kalmar/uppror-mot-privatisering/

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/protesterna-hjalpte-inte-ett-steg-narmare-privat-assistens/

http://24kalmar.se/2016/04/05/assistenter-protesterar-mot-besparingar/

Av Thoralf Alfsson - 4 april 2016 11:55

Idag fortsätter vi med vårt ”Öppet hus” i vår partilokal i Kalmar mellan klockan 15:00 och 20:00, du är som medlem eller sympatisör välkommen att besöka oss. Vi kommer fortsätta med Öppet hus varje måndag under hela våren.


På söndag den 10 april planerar vi också för ett besök vid Per Ekström museet i Orrefors. Än så länge har vi bara fått in ett fåtal anmälningar men det går fortfarande att anmäla sig till denna aktivitet.


Den 17 april anordnar distriktet också en kortare kandidatutbildning som kan ses som en introduktion till att vara förtroendevald. Utbildningen är en bra första inblick i att vara fritidspolitiker för Sverigedemokraterna. Vi kör utbildningen i Kalmar kl. 13:00 och i Oskarshamn kl. 17:00.


Anmälan till Thoralf Alfsson på mobil 072-5179099 eller mejl thoralf.alfsson@sd.se


 

Av Thoralf Alfsson - 3 april 2016 20:35

Migrationsverkets statistik tyder på att man under hösten införda någon form av skärpning av begreppen för att bevilja uppehållstillstånd för asylsökande i Sverige. Om det handlar om ett internt beslut på Migrationsverket eller påverkan från regeringen går inte att bedöma.


Under juli–september 2015 beviljades uppehållstillstånd i ca 63 procent av de behandlade asylansökningarna. Från och med oktober 2015 började andelen beviljade uppehållstillstånd sjunka dramatiskt och ligger nu för de tre senaste månaderna på ca 38 procent. Nästan en halvering på endast några månader. Nya riktlinjer har sannolikt införts.


 


Det innebär i praktiken att drygt 60 000 av de asylsökande under 2015 kommer beviljas uppehållstillstånd men det innebär också att mer än 100 000 personer kommer att avvisas från Sverige. Alltså betydligt fler än de 80 000 tusen som media och politiker uppger. Hur detta skall gå till har nog ingen någon uppfattning om. Jag misstänker att myndigheter och 7-klöverns naiva politiker hoppas på att dessa minst 100 000 personer lämnar landet för egen maskin.


Om alla dessa personer ansöker om återetableringsstöd (30 000 kronor för varje person över 18 år och 15 000 kronor för person under 18 men maximalt 75 000 kronor per familj) kommer kostnaden bli väldigt hög. I värsta fall ca 3 miljarder kronor enbart för de som ansökte om asyl under 2015.

Av Thoralf Alfsson - 2 april 2016 10:27

 


Svenska Kyrkan går från klarhet till klarhet. Diskrimineringen av svenskar står högt i kurs hos de goda inom Svenska Kyrkan. Hur tänker man inom Svenska Kyrkan i Kalmar? Är det till en speciell grupp av nyanlända som kyrkan vänder sig? Är det till kristna eller muslimer? Är det till män och kvinnor? Har Svenska Kyrkan tänkt sig att vi nu skall ha kvinnor i burka/nikab som jobbar på de svenska kyrkogårdarna?


 Tyvärr finns artikeln i ÖstraSmåland ännu inte på nätet. Om den kommer upp kommer jag länk till den.


Igår såg jag ett reportage i Rapport där en företagare klagade på problem med att anställa asylsökande då företagaren inte kunde betala ut lön till den asylsökande då de inte hade något bankkonto. Eftersom asylsökande inte har något personnummer och därmed inte kan öppna något bankkonto.


Asylsökande skall inte ta jobben!

 

För det första kommer sannolikt mindre än 50 procent av de asylsökande få ett uppehållstillstånd i Sverige. Om nu minst 80 000 skall utvisas av de som sökte asyl i Sverige under 2015.


För det andra har vi idag ca 381 000 arbetslösa i vårt land och därav ca 200 000 öppet arbetslösa. Dessa personer är medborgare i Sverige eller har ett uppehållstillstånd i vårt land. Dessa personer skall givetvis ha jobben i första hand. Inte några asylsökande!


Genom att ge asylsökande en möjlighet att jobba skapas bara ännu ett incitament för att komma till Sverige och söka asyl. Dessutom lägger man även grunden till ett incitament för att stanna kvar som illegal invandrare i Sverige om man får avslag på sin asylansökan.


Vi borde istället skapa incitament som överensstämmer med övriga Europa och inte uppmuntrar till att välja Sverige som asylland.


Detta är ännu ett exempel på en fruktansvärd naiv godhetspolitik som kostar skattebetalarna stora summor skattemedel varje år.Av Thoralf Alfsson - 1 april 2016 18:29

Jag måste tyvärr bekänna att mitt blogginlägg med rubriken ”Nya framgångar” från förmiddagen var ett aprilskämt. Dock inte att mars blir en av bloggens mest besökta månader. Det är i allra högsta grad sant!

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se