thoralf

Alla inlägg under april 2016

Av Thoralf Alfsson - 13 april 2016 21:00

Idag var det dags för rättegång med anledning av den misshandel jag utsattes för på en pub strax före julhelgen i Kalmar. Kvinnan som utdelade slaget är anställd vid Linneuniversitetet i Kalmar på deras kommunikationsavdelning.


Jag tänker inte skriva något referat om dagens förhandling idag utan väntar med det tills efter att dom fallit (27 april) men jag tycker flera saker var minst sagt anmärkningsvärda under rättegången.


Jag är både förvånad och besviken över det ”arbete” åklagaren Linda Canéus utförde under rättegången. Åklagaren ställde aldrig den avgörande frågan!

Jag tror att lagmannen Conny Jörneklint uppfattade det under rättegången. Jag fick i varje fall möjligheten att efter åklagarens slutplädering att yttra mig över att åklagaren inte tog upp den politiska dimensionen i detta mål.


Nu kan jag ju alltid hoppas att tingsrätten har en mer logisk utgångspunkt än åklagaren och gör sin egen bedömning om den tilltalades bevekelsegrund för sitt agerande efter att de lyssnat till förhandlingarna.


Jag har kommenterat dagens förhandling för både Barometern och Östra Småland.

http://www.barometern.se/kalmar/thoralf-i-ratten-det-var-politiskt/

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/menar-att-overfallet-var-politiskt/


UPPDATERING!


En kommentar från en åhörare i tingsrätten.


Kalle Winner Jag var med hela tiden vid rättegången. Jag trodde att våra skattepengar går till åklagarens lön för att få ett straff till den åklagaren anklagar för brott. Jag tyckte åklagaren var en bra försvarsadvokat för den åtalade, bättre än kvinnans egen. Hon (åklagaren) skulle JO anmälas.

 

Östra Smålands artikel om rättegången är fortfarande efter nästan ett dygn mest lästa artikel. Uppenbarligen ett stort intresse.

 

 


PS


Det har hänt mycket idag ;-)


"Den här regeringen är ett stort kaos. Det kan rimligen inte finnas någonting som kan vara sämre (...) Kan vi få den här regeringen att falla då blir jag jätteglad."

Oscar Sjöstedt 
ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 12 april 2016 23:06

För snart tre veckor sedan kunde jag läsa att Kalmar domkyrkoförening skulle slå hål på fördomarna om islam. Komminister Johanna Broselid tillsammans med Omar Alzokani skulle bjuda in till samtal om islam i Kalmar. Det uppmärksammades faktiskt i media.


 


Vilken syn har Svenska Kyrkan på de islamiska sharialagarna?

 

Jag skickade ett mejl till Johanna Broselid den 2 april med den frågan. Jag fick inget svar på frågan förrän jag skickat påminnelse om min fråga. Jag fick följande svar.


”Om du vill ha ett officiellt uttalande från Svenska kyrkan om synen på sharia, så får jag hänvisa dig till kyrkokansliet, där det finns en avdelning som arbetar med religionsdialog.”

 

Jag bad då att Johanna Broselid skulle redovisa sin egen syn på sharialagar. Jag har dock inte fått något svar trots flera påminnelse från mig. Uppenbarligen en svår fråga för Svenska Kyrkan men en väldigt lätt fråga för en normal person. Det räcker att säga stenning eller dödsstraff för att lämna islam för t.ex kristendom.


Eftersom Johanna Broselid vägrade svara ställde jag också frågan till Svenska Kyrkan på riksnivå. Efter några svar där man svarade om Sveriges rikes lag och mänskliga rättigheter fick jag följande svar.


 


Efter lite funderande frågade jag om Svenska Kyrkan någon gång uttalat sig om islams sharialagar. Jag fick följande svar.


 


Svaret är minst sagt chockerande enligt min mening. Att Svenska Kyrkan aldrig någonsin i ett offentligt uttalande riktat kritik eller överhuvudtaget haft någon åsikt om sharialagar är minst sagt förvånande! Men samtidigt är det en bekräftelse på hur Svenska Kyrkan fjäskar med islam och uppenbarligen inte försvarar mänskliga rättigheter eller jämställdhet!


Alla människors lika värde gäller uppenbarligen inte när Svenska Kyrkan värderar islam och sharialagar. Om det hade gjort det skulle Svenska Kyrkan gjort flera offentliga uttalanden om i varje fall islams sharialagar.

 

PS

 

Bra förslag från SD idag om begränsad tillgång till välfärden om man inte är svensk medborgare!


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 11 april 2016 23:25

 


De politiskt korrekta medierna och politikerna har år efter år hävdat att antalet brott minskar och att samhället blir tryggare. Jag och väldigt många andra som har lite ålder och därmed erfarenhet har tvivlat på dessa siffror och statistiken, medans andra, framförallt yngre med vänstersympatier köpt dessa siffror med hull och hår utan någon som helst kritisk granskning.


Svensk handel har nu genomfört en stor undersökning där man även granskat polisens hantering att anmälda stöldbrott i butiker.


  • Enligt undersökningen begås det ca 2 miljoner externa stöldbrott varje år. Av dessa anmäls endast ca två procent (ca 40 000).
  • Under 2015 lade polisen ned 54 procent av anmälningarna.
  • 8 av 10 har inte betalat sina dagsböter.
  • Av de strafförelägganden som kontrollerades i Stockholm City var samtliga meddelade gärningspersoner utan hemvist i Sverige.

Rapporten från Svensk handel är en skrämmande läsning men visar samtidigt på hur missvisande dagens statistik från t.ex BRÅ är.


”I samtal med våra medlemmar framkommer en bild av att samhället kapitulerat inför  vardagsbrottsligheten. Polisen lägger ned ärenden som borde gå att utreda, allt för få fall leder till fällande dom och mycket få av de skadestånd som utdöms betalas tillbaka.”

 

”För butiker med ett fåtal anställda, ibland kanske endast med en person i tjänst, är det omöjligt att kvarhålla en misstänkt till dess polis kan komma till platsen. Även om det är möjligt att anmäla händelsen i efterhand sker detta mycket sällan då dessa anmälningar nästan alltid läggs ned så fort de når polisen.”

 

Jag har haft en släkting som drivit klädbutik i många år och jag har hört ett otal historier om stölder i hans butik. Han var väldigt ofta ensam i sin butik. Kunde han inte stoppa tjuvarna innan de lämnade butiken var det ofta meningslöst att anmäla. Ibland struntade han till och med att anmäla stöldförsök om han lyckades få tillbaka skinnjackorna eller jeansen som stulits. En anmälan kunde dessutom innebär rättegång där han var tvungen att vittna. Det innebar i så fall att han var tvungen att skaffa extra personal till butiken när han själv var tvungen att infinna sig i Tingsrätten. Han fick dock ingen ersättning för sina extrakostnader för personal. Så i många fall blev det billigare att låta tjuvarna löpa!


”Vi studerade även ett slumpvis utvalt antal strafförelägganden, som utfärdats av polisen i Stockholm City under 2014. Av de undersökta fallen visade sig samtliga vara utfärdade till personer som saknade hemvist i Sverige. Gärningspersonen erkände brottet, förklarade sig villig att motta strafföreläggande och betala sin skuld och kunde därefter resa hem. Vid en närmare granskning visar det sig dock att ingen av dessa personer betalat sin skuld. Ett strafföreläggande ska vara betalt inom 30 dagar från utfärdandet. 100 procent av de strafförelägganden som har kontrollerats visar sig vara oreglerade, ett och ett halvt år efter strafföreläggandets utfärdande. I brottsstatistiken ses dessa strafförelägganden som uppklarade, avdömda fall. Man kan dock anta att den avskräckande effekten dessa påföljder haft på gärningspersonerna är mycket begränsad.”

 

”För en tjuv på genomresa i Sverige tycks strafförelägganden kunna fungera som ett enkelt sätt att komma undan ansvar för de stöldbrott man begått.”

 

Ännu en gång får vi ett bevis för hur fruktansvärt naiva våra myndigheter och vårt rättssystem är i praktiken. Man tror inte att det är sant när man läser rapporten!


”Redan nu kan vi dock konstatera att de åtgärder som samhället vidtar för att hantera mängdbrotten inte fungerar. När domstolar gång på gång dömer gärningspersoner att betala dagsböter trots att de saknar alla förutsättningar att betala dessa kan vi inte låta bli att förfäras.”

 

”Ju fler ärenden som polisen lägger ned, desto fler brottsoffer väljer att låta bli att polisanmäla de brott de utsätts för. Det ger en felaktig bild av brottsutvecklingen och kan få en olycklig inverkan på hur myndigheter, domstolar och politiker hanterar mängdbrotten.”

 

”Självfallet vilar ansvaret för detta misslyckande tungt på våra folkvalda politiker.”

 

Läs hela rapporten på följande länk.

Av Thoralf Alfsson - 10 april 2016 20:54

”Trycket ökar på regeringen att betala notan för flyktingmottagandet. Redan i år behövs mer pengar men de största kostnaderna kommer åren därefter. Migrationsverket och Arbetsförmedlingen kräver tillsammans närmare 160 miljarder kronor extra till och med 2019.”


http://www.dn.se/ekonomi/regeringen-pressas-av-miljardnota-for-flyktingar/


Sverige blir bara sjukare och sjukare men de som har röstats fram för att vårda patienten Sverige har ännu inte förstått vad patienten lider av för sjukdom. Det tycks inte ens finnas någon sjukdomsinsikt!


Det är ett fullständigt svek mot nationen Sverige. Hela regeringen borde avgå och 300 ledamöter från Sveriges riksdag borde sparkas ut omgående eller kanske snarare 301 ledamöter. I brottsbalken finns det något som kallas för landssvek. Det borde dessa ca 301 personer plus alla ministrar ställas till svars för!


För några månader sedan kom uppgifter om antalet skottskadade i Nordens huvudstäder. Sverige leder den statistiken helt ohotat. Men det är ju inte den enda statistiken som Sverige leder. Ännu en anledning att ställa 7-klöverns politiker till svars för landssvek! Läs artikel i SVT.


 

  

Om man presenterar dessa siffror grafiskt så kanske någon av alla naiv svenskar vaknar!


 

Är det någon som dessutom har förmågan att se sambandet mellan nedanstående grafik och ovanstående.

  


Vi Sverigedemokrater förstår sambandet men förstår 7-klöverns ”högutbildade” politiker sambandet? Hur är det med 7-klöverns båda döva och blinda väljare? De vare sig ser eller märker någon otrygghet i samhället men det beror kanske på att de läser DN, Expressen och Aftonbladet och dessutom bara tittar på SVT!


Dessa medier har ju aldrig mörkat några nyheter enligt deras egna förljugna journalister!
Av Thoralf Alfsson - 10 april 2016 20:06

Sverigedemokraternas Julia Kronlid sågar Liberalernas Birgitta Ohlsson och Alliansen jäms med fotknölarna när det gäller hyckleriet med biståndet till Palestina och Afghanistan. Läs artikel i SvD.


Kalmar FF vann över Elfsborg med 3-2! Skönt med tre poäng!


Mängder av så kallade ensamkommande ”barn” på fotbollen i Kalmar ikväll. Flera minibussar från bland annat Nybro kommun. Varför skall dessa asylsökande särbehandlas?

När skall kommunen/staten börja bjuda svenska ungdomar på resa till Kalmar och biljett till allsvensk fotboll?

När kommer Nybro kommun börja köra fotbollsintresserade pensionärer i minibuss till Kalmar FF:s hemmamatcher?


Det händer inte bara i Kalmar!


http://www.expressen.se/kvallsposten/sport/gratis-os-kval-for-ensamkommande/


Jag funderar att skicka en faktura på 3400 kronor till Kalmar kommun. Vilket motsvarar kostnaden för mitt säsongskort på Guldfågeln arena under 2016.

Av Thoralf Alfsson - 10 april 2016 08:19

Jag har själv fått känna på den övervakningskultur som finns på Internet. Den gör sig påmind då och då. Det känns minst sagt obehagligt att vissa organisationer och personer uppenbarligen följer varje ord jag skriver på nätet.


Yttrandefrihet?


Finns det personer som sitter och registrerar allt jag skriver på bloggen, Facebook eller något annat forum. För att sedan använda emot mig när det är dags att ställa mig till svars, vid minst felsteg. Vilka gratisverktyg finns att tillgå på nätet för att övervaka dig? Det kan säkert någon svara på.


Att Expo, Inte rasist men och vänsterjournalister säkert granskar det jag skriver tvivlar jag inte på men hur många andra gör det också. Grannen? Goda vänner?


Det innebär också att väldigt många inte vågar yttra sig i känsliga ämnen. Det märks även inom SD. I ”riskfria” trådar deltar en stor mängd personer men i andra känsligare trådar är deltagarna väldigt få.


Storebror ser dig. En känsla av obehag har infunnit sig!


Läste nyligen en artikel.


"Vill man veta vad som verkligen händer så går man till källor som Nya Dagbladet och Fria Tider med flera. Vill man höra den officiella versionen, det vill säga ”agendan” som den kallas, kollar man i Dagens Nyheter och liknande, särskilt de som ägs av det ultimata Ivory-tornet, Bonnier. Jag vet inte om man har ett sådant uttryck i Sverige, men i USA menar man med Ivory Tower, en grupp som sitter avskild från verkligheten och ändå för fram teorier och åsikter om sådant som påverkar alla utom dem själv." 


PS

Min debattartikel om invandringens miljardkostnader i Kalmar län som publicerades i Barometern för några veckor sedan publicerades igår även i Ölandsbladet. Det tackar jag för. Men det verkar kärvt att få den publicerad i Östra Småland, Västerviks Tidning och Vimmerby Tidning.

Av Thoralf Alfsson - 8 april 2016 22:20

Idag har Ulf Carlsson på ÖstraSmåland en ny artikel om situationen inom Folktandvården i Kalmar län. Ulf Carlsson har kollat upp hur utvecklingen varit under årets första två månader.


”Mellan 2014 och 2015 ökade antalet asylpatienter i folktandvården i Kalmar från 1822 till 3313, en ökning med 82 procent. Antalet akuta besök var över 5 000.”


Under årets två första månaderna fördubblades besöken till Folktandvården i förhållande till 2015 som var ett "rekordår".


”Många av de asylsökande har mycket dålig tandstatus och stora akuta behov att hantera. För ungdomar under 19 år gäller att de även som asylsökande har rätt till samma omfattande tandvård som de ungdomar som är svenska medborgare. Det betyder att i stort sett all tandvård är gratis.

 

För folktandvården i Kalmar län har den stora ökningen av akut asyltandvård inneburit en betydande belastning. På en del tandvårdsmottagningar beskrivs situationen som smått kaotisk.”

 

”För att klara av den ökade belastningen väntar folktandvården med att kalla sina gamla patienter till den ordinarie kontrollen. Det kommer att bli en förlängning av perioden mellan kallelserna.”

 

”De asylsökande betalar 50 kronor själva för besöket hos tandläkaren. Den verkliga kostnaden, som kan hamna på flera tusen kronor får folktandvården begära ersättning för hos landstinget, som fått en klumpsumma av Migrationsverket till all asylsjukvård.”

 

Vilket svek mot de svenska stamkunderna! Är det någon som skall prioriteras så är det de svenska skattebetalarna och stamkunderna hos Folktandvården. Inte de asylsökande!

 

Ganska unikt att en svensk journalist skriver dessa rader och fakta i en socialdemokratisk tidning. Att Barometern skulle skriva en liknande artikel håller jag för högst osannolikt.

 

Barometern skriver istället om tre albanska ensamkommande minderåriga som vill bli utvisade till hemlandet.

 

”Barometern skrev i fredagens tidning om tre unga albaner som kämpade för att bli utvisade. Efter att tidningen börjat undersöka fallet har det nu gått snabbt. Trion kommer att åka iväg till Albanien redan nästa vecka. Migrationsverket specialchartrar ett plan där Medat Alku, Fatri Spoti och Mikel Mata kommer ledsagas till huvudstaden Tirana.”

 

Gissa vem som skrivit artikeln.


Att asylsökande minderåriga skickas hem med specialchartrade flygplan är absurt! Har de tagit sig till Sverige för egen maskin kan de också ta sig tillbaka till Albanien för egen maskin. Ge dem pengar till tågbiljetter till Albanien och sätt dem på ett tåg till Danmark eller en färja till Tyskland. Det är absurt att svenska skattebetalare skall betala dessa kostnader.


Det är ett svek mot svenska skattebetalare.

 

 

Av Thoralf Alfsson - 7 april 2016 21:32

Ingen ifrågasätter dig om du skyller på klimatförändringar! Det är politiskt korrekt i mer eller mindre alla situationer att skylla vädret på klimatförändringar. Men det alla tycks glömma bort är att vi alltid har klimatförändringar i någon riktning om man följer statistiken.


I ett möte på Kalmarkommun i måndags där alla ledande politiker och ledande tjänstemän deltog fick vi ännu en gång höra att de problem med grundvattennivåer som råder i vår region och framförallt på Öland, (Mörbylånga kommun) beror på klimatförändringar. Det är mer eller mindre ett mantra som håller på att utvecklas. Jag måste säga att jag blir väldigt förvånad när så många människor med fina akademiska utbildningar låter sig förledas av klimatalarmisterna, inte minst landshövdingen och kommunalråden. Något eget tänkande tycks saknas i väldigt många fall.

En vattenledning skall nu läggas på Kalmarsunds botten mellan Kalmar kommun och Öland.  


De låga grundvattennivåerna beror alltså enligt dessa klimatalarmister på minskad nederbörd till följd av klimatförändringarna. Det är dessutom praktiskt att ha något att skylla på för då behöver de inte fundera så mycket på orsakerna och det är ju dessutom politiskt korrekt att skylla allt på de ökade koldioxidnivåerna i atmosfären. Oavsett om det är rätt eller fel.


Igår ägnade jag någon timma åt att ladda hem och bearbeta statistik från SMHI över nederbörden i regionen under de senaste femtio åren för Kalmar och Segerstad på södra Öland. Jag var nämligen sugen på att ta del av lite riktiga fakta och inga påhittade sagor som presenteras i media av journalister som är påverkade av klimatalarmisterna och inte minst alla miljöpartister.


Jag kan inte säga att jag blev förvånad när jag skapade ett diagram med en trendlinje i mitt excel-dokument.


 


Som ni säkert kan notera så har vi en trend där nederbörden under de senaste 50 åren visar en stigande trend med ökande nederbörd för både Kalmar och Segerstad. Notera också att nederbörden under 2014 och 2015 inte har varit extremt låg.


Vad beror då de låga grundvattennivåerna på?

 

Som med allt annat är det tillgång och efterfrågan som bestämmer utvecklingen. I diagrammet kan man konstatera att tillgången, det vill säga nederbörden ändå varit relativt normal i det längre perspektivet. Sannolikheten är nog att efterfrågan på vatten ökat. Det kan finnas väldigt många orsaker till detta. Inte minst den befolkningsutveckling vi sett i Mörbylånga kommun och de förändrade levnadsvanor med bubbelbad, spa och pooler i vart och vartannat hem och trädgård. Inte minst alla fritidshusägare som har sina billiga plastpooler.

Sedan Ölandsbron invigdes 1972 har befolkningen ökat med ca 35 procent i Mörbylånga kommun.


Andra saker som man kan fundera över är jordbrukets roll och inte minst utdikningar som gjorts för att skapa mer jordbruksmark. Att stoppa nederbörden från att rinna ut i Kalmarsund och i Östersjön borde istället prioriteras i det framtida arbetet om man vill öka grundvattennivåerna på Öland. Större våtmarker kommer dessutom öka mångfalden både när det gäller växter och djur, inte minst fåglar. Det borde dessutom vara positivt för turismen, framförallt under vår och höst. Vilket borde vara attraktivt för de politiskt korrekta politikerna.


Men sluta skyll på klimatförändringarna!

 

 

Nytt grepp från Studio SD

 

Och så lite humor.

 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se