thoralf

Alla inlägg under april 2016

Av Thoralf Alfsson - 18 april 2016 23:17

SD fortsätter att tappa i opinionen. Jag finner det bekymersamt att partitoppen inte oroar sig det minsta. I varje fall låter det så i de intervjuer som jag lyssnat till. Vad vet dom som inte jag känner till? Om opinionen viker måste man jobba ännu hårdare enligt min uppfattning. Oavsett om andra partier tar vår politik.


 


 


Miljöpartister tycks inte begripa vad Mehmet Kaplan sysslat med. Helt sanslösa påståenden av Per Gahrton!


Mehmet%20Kaplan%20avgick%20-%20r%C3%A4tt%20eller%20fel?

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 18 april 2016 08:21

Får några dagar sedan såg jag finansminister, Magdalena Andersson i TV med ett hånflin säga att det blivit 80 000 nyanställda sedan valet 2014. Det skulle vara väldigt intressant att veta hur många av dessa 80 000 som anställts inom invandringsindustrin.


Sedan valet 2014 har antalet anställda på Migrationsverket ökat med ca 60 procent eller i siffror från ca 5 000 anställda till dagens ca 8 000 anställda. Lönekostnaden har ökat till ca 325 miljoner kronor i månaden. Eller ca 4 miljarder kronor om året.

 

2005 var antalet anställda på Migrationsverket ca 1 500 personer.

 

I Kalmar kommun har man anställt ca 100 personer bara under det sista året för att ta hand om så kallade ensamkommande minderåriga. Kalmar kommun är bara en av 290 kommuner i Sverige! Vi vet sedan tidigare att kommunerna brukar ha ungefär lika många anställda som ensamkommande barn i kommunen och under 2015 kom närmare 35 000 ensamkommande. Hur många har anställts i Sverige totalt sedan valet 2014 för att ta hand om ensamkommande? 15 000, 20 000 eller 30 000 personer.


Sedan tillkommer då förstås alla SFI-lärarare och alla lärare inom grundskolan och gymnasieutbildningar. Hur många tusen anställda är detta? Räcker 10 000?


Utöver dessa ensamkommande minderåriga kom dessutom ca 130 000 asylsökanden som i stor utsträckning bor på asylförläggningar runtom i landet. Hur många tusen anställda har inte dessa asylförläggningar idag. Hur många anställda har Bert Karlssons Jokarjo AB idag i förhållande till september 2014. Han har dessutom 13 företag till som säkert är inblandade i invandringsindustrin på ett eller annat sätt.


Vaktbolag har kunnat nyanställa i ett helt ny omfattning tack vare invandringsindustrin och de problem som funnits på asylförläggningar och på offentliga platser, till och med bibliotek har behövt vakter.


Jag gissar att minst 40 000 av de som finansminister Magdalena Andersson hånflinande ansåg ha fått nya jobb är relaterade till invandringsindustrin, på ett eller annat sätt. Sannolikt  kanske upp emot 60 000! Dessa jobb genererar dock inget mervärde för statskassan, utan de dränerar enbart statskassan resurser.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 17 april 2016 09:16

Att Sverige har en minister som av många betecknas som en islamist och som dessutom åker till Turkiet titt som tätt för att träffa likasinnade är skäl nog för en misstroendeförklaring. Jag tror inte vi sett det sista avslöjandet när det gäller Mehmet Kaplan.


En misstroendeförklaring mot Mehmet Kaplan ställer dessutom Alliansen mot väggen. Moderaterna med Kinberg Batra i spetsen kommer givetvis lägga ner sina röster vid en votering. Likaså Finn Bengtsson som uppenbarligen har ställt in sig i ledet igen efter hans snedsteg.

Det intressanta blir dock hur Kristdemokraterna skulle agera vid en misstroendeförklaring mot Mehmet Kaplan. Skulle de stödja en minister med så starka kopplingar till islamister och fascister?


Jag hoppas att Sverigedemokraterna lämnar in en misstroendeförklaring! Helt enkelt för att det finns ett stort misstroende mot Mehmet Kaplan.


Fick följande kommentar på bloggen med fullt berättigade frågor från Lotta igår. Jag har som sagt ställt mig samma frågor i riksdagen för några år sedan.


”En fråga man kan ställa sig är, var Kaplan fått sin övertygelse ifrån? Om jag inte minns fel kom han hit som 1-åring med sina föräldrar? Hur kan en person som levt hela sitt liv i Sverige förknippas med så mycket tveksamma kontakter med islamister och fascister? Hur stor är då hans lojalitet mot Sverige och svenska folket? Vilket ser han sig som i första hand, muslim eller svensk? Ser han sig över huvud taget som svensk?”


Om jag hade fått bestämma hade dock Mehmet Kaplan aldrig kunnat bli minister. Under min tid i riksdagen skrev jag nämligen en motion om att den som utses till statsråd inte får ha dubbla medborgarskap, endast ett svenskt medborgarskap. Eftersom Mehmet Kaplan är född i Turkiet antar jag att han har dubbla medborgarskap.


 Dagens grundlag tillåter med andra ord att vi kan få en minister med t.ex medborgarskap i USA, Kina eller Ryssland, bara han/hon också har ett svenskt medborgarskap! Till och med statsminister och försvarsminister. Visst är Sverige fantastiskt generöst och naivt!

Av Thoralf Alfsson - 17 april 2016 00:02

24Kalmar skriver idag om nya ofredande av en 14-årig flicka på en skola i Kalmar.


”En kille höll vakt, medan en annan stängde in sig på toaletten med flickan och tafsade på henne. Vid flera tillfällen har samma flicka utsatts av sexuella ofredanden från samma killar på en skola i Kalmar.”

”En nära anhörig till flickan säger till 24Kalmar att han är bestört över det som hänt.

 

– Vi pratar om en grundskola. Det är viktigt att folk känner till att sånt här förekommer till och med på en grundskola. På skolan går ju barn ända från första klass, säger han.

Efter att flickorna berättat om tafsandet har skolan anmält tre fall av sexuella trakasserier till polisen.”

 

Enligt uppgifter till bloggen handlar det om Funkaboskolan och ensamkommande ”barn” som ofredat och som kommer ifrån skolan Thoren Framtid. Dessa ensamkommande barn tycks röra sig fritt mellan Kalmars skolor enligt anställda på skolorna. Tänk att ensamkommande barn är så sexfixerade! Vilka barn!


Djurängsskolan i Kalmar skall delvis rivas och byggas nytt. Under tiden detta byggprojekt pågår skall skolbarnen bussas till Tullbroskolan. Enligt uppgift är det där mottagningsenheten ligger med förberedelseklasser som består av enbart nyanlända elever. Kan bli ett riktigt kaos! Bara att gratulera föräldrarna.


Men som förvaltningschefen, Mats Linde brukar säga. Det är en utmaning!

 

Det löser uppenbarligen alla problem.

Av Thoralf Alfsson - 16 april 2016 11:35

 


Visst är det fantastiskt hur miljöpartisterna ställer upp för sin minister med så stora böjelser för islamismen. Prästen Jonas Löhnn och nyvalde distriktsordförande för Kalmar län Max Troendlé stödjer Mehmet Kaplan. Miljöpartisterna tycks vara fullständigt förblindade angående Mehmet Kaplans agerande. Makten i regeringen tycks förlåta alla misstag oavsett om det gäller politik eller införandet av gränskontroller och id-kontroller eller andra åtstramningar i invandringspolitiken. Vilka går stick och stäv emot Miljöpartiets politik.


Jonas Löhnns retorik är också häpnadsväckande i Östra Smålands artikel!

 

Jag uppfattar att det är ett osakligt drev mot Mehmet. Helst skulle han så klart ha haft koll på vilka som är i samma lokal. Men det är en liten förseelse att missa det.”

 

”– Vi i fullmäktige sitter ju i samma lokal som Sverigedemokraterna men det gör ju inte oss till Sverigedemokrater eller hur, säger Löhnn.”

 

Det är beklämmande att läsa ett sådant uttalande av Jonas Löhnn. Han tycks inte förstå skillnaden på en demokratiskt vald församling, ett förtroendeuppdrag och de middagar som Mehmet Kaplan deltagit på med fascister och islamister. Att bara komma på den jämförelsen sänker Jonas Löhnn till en väldigt, väldigt låg nivå. Jag är minst sagt förvånad!

 

Max Troendlé har också sin bestämda uppfattning om Mehmet Kaplan.


”Max Troendlé, nyvald ordförande och språkrör för Miljöpartiet i Kalmar län är av samma uppfattning.

– Jag tycker att det är en absurd tanke att Kaplan skulle vara antingen islamist eller fascist.”

 

 

Marcus Birro har också skrivit ett blogginlägg om att "Partiet backar upp Kaplan". En bra sammanfattning som miljöpartisterna vägrar ta till sig.


"Han syns med fundamentalister, går på möten och middagar med fascister och likställer människor som krigar för IS med svenskar som slogs i finska vinterkriget. Men allting rinner av honom.

Han äter middag vid samma bord (!) som folk som jämställer människor med hundar. Han är på möten med människor som vill se kalifat växa fram."

 

"Han rör sig i sammanhang där människovärde och demokrati, feminism och allas lika värde är värt lika mycket som en fimp i en pissränna."

 

De senaste dagarna har det framkommit väldigt många bevis på att den han säger sig vara, det han säger sig stå för, inte är den han är, eller det han egentligen står för. Åtminstone reses det många frågetecken kring vem han egentligen är."

 

Johan Westerholm på Ledarsidorna skriver även han om Mehmet Kaplans "CV".


"Brödraskapet, beskriver mycket initierat andra detaljer om vår bostadsminister och varifrån han hämtat delar av sin värdegrund. När företrädare för det Muslimska Brödraskapet själva berömmer Kaplan som en av dem så betyder det oftast något. Mest anmärkningsvärt är det seminarium han anordnade i Riksdagen 2008 med i praktiken hela det Muslimska Brödraskapets europeiska ledning på plats. Samma Brödraskap som i Mellanöstern straffar konvertiter som lämnar islam med tortyr och ond bråd död. Samma brödraskap som misstänks för att träna sina aktivister hos DAESH / IS. Seminariet i det svenska parlamentet anses fortfarande vara en stor framgång för det Muslimska Brödraskapet i Europa då det, och dess grenar, som genomförde det är förhindrade att verka i andra länder."


Av Thoralf Alfsson - 15 april 2016 20:35

"Alfssons digitala dynghög" Det var rubriken på Östrans ledarartikel skriven av Peter Akinder den 18 mars 2009.


 


Det har hänt väldigt mycket sedan jag skrev mitt första bloggnläggden 13 april 2006!


För en tid sedan pratade jag med en journalist på Östra Småland som tidningen heter numera. Journalisten ringde och ville ha svar på några politiska frågor men vi fortsatta att prata lite om bland annat min blogg och utvecklingen i antalet besökare som bloggen haft.


Journalisten berättade då att min blogg hade fler besökare än Östra Smålands egen webbsida. Bra för en digital dynghög! Mindre bra för en tidning som fick nästan 15 miljoner i presstöd 2013.

 

Det har med andra ord gått ganska bra för ”Alfssons digitala dynghög”! Känns väldigt bra! Jag gissar att det retar ledarredaktionen och Peter Akinder väldigt mycket på socialdemokratiska Östra Småland.


Min blogg firade dessutom 10-årsdag den 13 april. Svårt att förstå att jag hållit på med bloggen under 10 år.


Antalet besökare på min blogg har också i stort sett följt partiets opinionssiffror eller om det är tvärtom. Sverigedemokraternas opinionssiffror som följt besöksstatistiken på min blogg ;-)

För övrigt har jag väldigt lite förtroende för de svenska opinionsundersökningarna som betalas av svensk media. I synnerhet när Tomas Mattsson och Peter Wolodarski eller TV4 betalar för opinionsundersökningarna.


Mitt infoblad om massinvandringen och skatteuppror har delats ut på många orter i landet och därmed också bidragit till spridningen av min blogg. Undrar om kritiken mot mig i media kommer efter den 2 maj då alla deklarationer skall vara inlämnade. Här är några orter som jag skickat infoblad till.


Asarum, Bandhagen, Berga, Bjursås, Blentarp, Brastad, Bro, Dals Långed, Danderyd, Ellös, Eskilstuna, Eslöv, Falun, Floda, Färjestaden, Gnesta, Grycksbo, Gustavsberg, Gällivare, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Holmsund, Hägersten, Hässleholm, Högsby, Hörby, Herrljunga, Kalmar, Karlskoga, Karlskrona, Kilafors, Kisa, Klintehamn, Klågerup, Kågeröd, Köping, Landskrona, Lerum, Lidingö, Lidköping, Lilla Edet, Lindome, Lindsdal, Linköping, Lyckeby, Löddeköpinge, Malmö, Mellerud, Mullsjö, Mölndal, Mönsterås, Mörbylånga, Njurunda, Norrköping, Rydebäck, Saltis, Sigtuna, Simrishamn, Skattkärr, Smygehamn, Spånga, Stavsnäs, Stenkullen, Stenungssund, Stockholm, Storebro, Svedala, Söderhamn,  Timmernabben, Tormestorp, Torsås, Trelleborg, Tun, Täby, Uddevalla, Umeå, Uppsala, Varnhem, Vegby, Vejbystrand, Vällingby, Västerås, Västra Frölunda, Växjö, Älmhult, Älvsbyn, Örebro.


Ett stort tack till alla som bidragit till spridningen av mina infoblad.


Under den senaste veckan har jag själv delat ut ca 2 500st infoblad i Färjestaden och under torsdagen också i Mörbylånga. Debatten och protesterna är nämligen starka på Öland då kommunen försöker hitta platser där man kan bygga modulbostäder för ensamkommande minderåriga. Det kan då vara en bra tidpunkt för mina infoblad.


Jag har ytterligare planer för nya infoblad till sommaren. Jag måste ju ha en anledning att köra omkring med min trehjuling i sommar ;-)


”Alfssons digitala dynghög” kommer fortsätta att växa i besöksstatistiken till stort förtret för många pk-journalister och politiska motståndare! Trenden har aldrig varit vikande!

 

 Av Thoralf Alfsson - 14 april 2016 22:21

 


Igår läste jag en artikel i Barometern om en dom vid Kalmar tingsrätt. En 17-åring dömdes för grov misshandel av sin flickvän. Jag undrade vad har man för människosyn och vilka värderingar har man om man i nyktert tillstånd mitt på ljusa dagen beter sig som denna 17-åring.


”De träffades på Lorensbergsgatan och i samband med detta slog han till flickan så hårt att hon föll till marken. Liggande fick hon sedan ta emot ett stort antal hårda sparkar innan vittnen som rusade till platsen avbröt misshandeln.”

 

”Inför tingsrätten kunde ynglingen inte ange några skäl till varför han gav sig på flickan. Han uppgav för övrigt att han inte minns något av händelsen.”

 

När jag sedan läste domen blev jag minst sagt upprörd.


”Kalmar tingsrätt rubriceras händelsen som en grov misshandel. Om gärningsmannen varit vuxen hade straffvärdet uppgått till 1,5 års fängelse.

På grund av sin unga ålder slipper 17-åringen ett fängelsestraff. I stället döms han till att utföra 140 timmars ungdomstjänst.”

 

1,5 års fängelse (18 månader * 30 *24 = 12 960 timmar) omvandlas till 140 timmar samhällstjänst. I domen menar tingsrätten att på grund av gärningsmannens ålder borde straffet var sex månaders fängelse (ca 4 300 timmar) Här pratar vi om straffrabatt.

Systemet med samhällstjänst eller ungdomstjänst är i mångt och mycket ett skämt enligt min mening. För vissa typer av brott skall det inte gå att omvandla ett fängelsestraff till samhällstjänst. T.ex grov misshandel!


Jag undrade dock om det finns svenska 17-åringar som uppför sig som svin. Var denna 17-åring ett svenskt svin? Därför begärde jag att få ut domen för att kunna läsa och förstå.


Det handlar inte om en spark utan om 15-20 sparkar mot en tjej som ligger på marken enligt domen. Enligt brottsoffret ”matade 17-åringen sparkar”.


17-åringen är medborgare i Afghanistan! Han bor på Rimsmedsvägen i Kalmar, med andra ord Berga Centrum. Brottsoffret heter Andersson i efternamn. Det säger det mesta men jag har väl bara fördomar.       


Av Thoralf Alfsson - 14 april 2016 19:36

Varför besöker Mehmet Kaplan Turkiet så ofta?

 

http://thoralf.bloggplatsen.se/2014/12/27/10967944-mehmet-kaplan-och-turkiet/


 

Skulle du lita på den här mannen?

   


Dags för en misstroendeförklaring i riksdagen mot Mehmet Kaplan!


Vilka träffar Stefan Löfven?


Mattias Karlsson har uttalat sig om Kaplan.


”Såg att Stefan Löfven kritiserar Mehmet Kaplan för hans islamistfascistterrorist-middag. Lite märkligt med tanke på att Löfven själv beskrivit barnamördarna i palestinska Fatah-rörelsen i termer av "kära systerparti" och med tanke på att varje gång Löfven eller någon annan sosse åker på möten med sin kära socialistinternational, så träffar de betydligt fler och betydligt värre mördare än Kaplans diaboliska middagssällskap. Inom den rödgröna regeringen är det tydligen viktigt att välja sina massmördarkompisar med omsorg, så att det inte blir fel sorts massmördare.”

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se