thoralf

Direktlänk till inlägg 14 april 2016

DET ÄR VÄL BARA EN FÖRDOM

Av Thoralf Alfsson - 14 april 2016 22:21

 


Igår läste jag en artikel i Barometern om en dom vid Kalmar tingsrätt. En 17-åring dömdes för grov misshandel av sin flickvän. Jag undrade vad har man för människosyn och vilka värderingar har man om man i nyktert tillstånd mitt på ljusa dagen beter sig som denna 17-åring.


”De träffades på Lorensbergsgatan och i samband med detta slog han till flickan så hårt att hon föll till marken. Liggande fick hon sedan ta emot ett stort antal hårda sparkar innan vittnen som rusade till platsen avbröt misshandeln.”

 

”Inför tingsrätten kunde ynglingen inte ange några skäl till varför han gav sig på flickan. Han uppgav för övrigt att han inte minns något av händelsen.”

 

När jag sedan läste domen blev jag minst sagt upprörd.


”Kalmar tingsrätt rubriceras händelsen som en grov misshandel. Om gärningsmannen varit vuxen hade straffvärdet uppgått till 1,5 års fängelse.

På grund av sin unga ålder slipper 17-åringen ett fängelsestraff. I stället döms han till att utföra 140 timmars ungdomstjänst.”

 

1,5 års fängelse (18 månader * 30 *24 = 12 960 timmar) omvandlas till 140 timmar samhällstjänst. I domen menar tingsrätten att på grund av gärningsmannens ålder borde straffet var sex månaders fängelse (ca 4 300 timmar) Här pratar vi om straffrabatt.

Systemet med samhällstjänst eller ungdomstjänst är i mångt och mycket ett skämt enligt min mening. För vissa typer av brott skall det inte gå att omvandla ett fängelsestraff till samhällstjänst. T.ex grov misshandel!


Jag undrade dock om det finns svenska 17-åringar som uppför sig som svin. Var denna 17-åring ett svenskt svin? Därför begärde jag att få ut domen för att kunna läsa och förstå.


Det handlar inte om en spark utan om 15-20 sparkar mot en tjej som ligger på marken enligt domen. Enligt brottsoffret ”matade 17-åringen sparkar”.


17-åringen är medborgare i Afghanistan! Han bor på Rimsmedsvägen i Kalmar, med andra ord Berga Centrum. Brottsoffret heter Andersson i efternamn. Det säger det mesta men jag har väl bara fördomar.       


 
 
Ingen bild

Hacke

14 april 2016 22:41

Jag vet inte vad som är värst med det här j-a landet. Invandringspolitiken eller rättssystemet. Oavsett vilket, allt bottnar i våra folkvalda som jag inte ser som något annat än folkförrädare, varenda 7-partist. Det övergår mitt förstånd hur det är möjligt att det har kunnat bli så galet som i Sverige. Är merparten i väljarkåren självmordsbenägna?

 
Ingen bild

s29

14 april 2016 22:55

Fick mig att tänka på en händelse som utspelades sig i Södertälje för några år sedan. En Svensk tjej 15 år gammal möter 15st invandrade ynglingar,dom kallar henne för hora och hon ber dom hålla käften. Då slår och sparkar dom ner henne och hoppar på hennes huvud,som tur är så dyker det upp några svenskar som lyckas avbryta vansinnet.Vet ej hur det gick för tjejen,men hoppas hon är återställd,om det nu är möjligt.

 
Ingen bild

Roland Salomonsson

14 april 2016 23:42

Ser glädjande ofta i nyheter att dömda invällare får utvisning som del av domen. Det är bra!
MEN . . .
. . . blir de verkligen utvisade? Det är ju enkelt att "köpa" sig ett dödshot, så vips har man skaffat sig livstids bidragsförsörjning och har fortfarande fritt tillträde till svenska samhället. Skulle inte förvåna mig om typen av dysfunktionella invandrare också beviljas medborgarskap efter ytterligare några år?

Och beträffande 17-åringen. Var detta en av de "20/40-åriga" 17-åringarna??

 
Ingen bild

Leon

14 april 2016 23:49

Nej inte en fördom men högst selektiv "nyhetsbevakning". Kan inte komma ifrån att det knappast hade lett till ett blogginlägg om den här "skitstöveln" hade haft Pettersson som efternamn. Rutten människosyn som detta är ett flagrant exempel på förekommer vare sig "skitstöveln" är bördig från Vännäs eller Kabul eller annan valfri ort. En "skitstövel" är och förblir en "skitstövel" oavsett och ska som den vidriga individ personen är stå till svar för sina handlingar.

Förövrigt är min övertygelse att rättsväsendet inte skulle behandlat 17-årige Kalle Pettersson (från Vännäs) på annat sätt. Därvidlag görs det nog ingen skillnad, vad man än kan ha för åsikter om "påföljden".

 
Ingen bild

Henrik

15 april 2016 00:55

Hemskt såklart. Men leker man med elden blir man bränd...

 
Ingen bild

Börje

15 april 2016 02:54

Man vanvårdar hela Sverige och Svenska skattebetalare. Man bör absolut utkräva ett ansvar. Som om inte det rättsliga och ekonomiska vore nog, har man även på ett flagrant sätt saboterat folkhälsan som beskrivs så bra här

http://www.nyatider.nu/lakare-oroas-for-smittspridning-i-migrationens-spar/

Man utsätter oss med berått mod allvarliga sjukdomar.
Detta borde otvetydigt leda till att ansvariga åtalas. Och jag tycker som flera här att det är märkligt att så inte sker mot dessa så stora och flagranta brott.
Det är inga små engångshändelser allt det här.
Ska Sverige räddas måste det börja hända något med dem som begår dessa storskaliga brott.

 
Ingen bild

World Traveller

15 april 2016 03:55

Nu väntar jag mig att Johan eller någon av de andra "goda" ska rycka in till afghanens försvar. Mycket rasistiskt av dig att ta upp detta Thoralf. Det kunde lika gärna ha varit en svensk kille som sparkade på tjejen. Såg förresten på nyheterna att Hillary Clinton på en presskonferens spy ut hat mot vita människor. Hon verkade helt sinnessjuk. Och den vidriga människan kanske blir USA's nästa president. Tillsammans med EU och Muslimska Brödraskapet kommer hon att sätta världen i brand.

 
Ingen bild

Demokratur

15 april 2016 06:06

Nu ska vi komma ihåg att svenska folket så sent som 2014 med 87% övervikt sade ja till denna samhällsutveckling.
Och att det är det patriarkala förtrycket från vita, medelålders, svenska män som orsakat flickans situation.
Får bara PK-politikerna byta ut svenskarna så väntar paradiset...

 
Ingen bild

Thor

15 april 2016 07:13

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson vill att vi ska se "den fina killen" i dessa importynglingar och får stående ovationer från (s)-kongressens sinnesslöa deltagare. Löfven går att ha roligt åt emellanåt enligt devisen "ska man skratta eller gråta?" men Johansson är en direkt farlig person för Sverige. Det är väl känt att hon är väldigt sugen på att ta över från Löfven och med sin enfaldiga arrogans parat med att hon är komplett renons på kunskaper i företagsekonomi och nationalekonomi är det bäddat för totalt sammanbrott för Sverige.

 
Ingen bild

Lena

15 april 2016 07:21

Tänker på den stackars tjejen, 15-20 sparkar är väl tillräckligt för att sparka ihjäl en människa? Men rättssystemet reagerar inte. Faktiskt tror jag att många domare och åklagare inte är helt klara med vad de gör/alt så vet de det men gör det av berått mod (instruktioner "uppifrån"?). Det förstår väl varenda kotte att det här exemplen inte främjar "integrationen". Men se det bryr sig inte rättssystemet om, de kör sitt race utan någon hänsyn. Förresten det där med "integration" tror jag bara är nonsensprat, de som säger så ska vara de första att "integrera sig" och det ska vara politiker och högt uppsatta personer.

I övrigt tror jag helt o fast att folket är så trötta, och medvetet okunniga och framför allt slår de dövörat till. Folket vill inte integrera sig, det är lika klart som korvspad. Turkar som säger "död åt armenier och hatar kurder mer än något annat. Det finns åtskilliga exempel av andra folkgrupper som har samma problem.

Men kors i taket att SVT tar upp problemet med Kaplan - det var mer än jag kunde föreställa mig, även om det var en lam utfrågning.

Läs Johan Westerholm som nyligen varit på resa i Levanten. Hans intryck är att det är stora områden i Syrien där det lugnt och stabilt. Många syrier som får uppehållstillstånd i Sverige åker tillbaka till Syrien. De har uppehållstillståndet som en "försäkring". Undrar om det kommer pengar nerskickade också?

http://ledarsidorna.se/2016/04/rond-tva/

 
Ingen bild

Thor

15 april 2016 08:02

Den åklagare som inte överklagar denna dom borde få yrkesförbud. Tingsrätten består alltför ofta av diverse stolpskott, en avstjälpningsplats för politiker som inte kan formulera sig i nämnder utan får sova sig igenom tingsrättsförhandlingarna som nämndemän. Inför domslut röstar de PK utan betänkligheter, då blir det så här. Förr utdömdes sluten
ungdomsvård för tämligen bagatellartade egendomsbrott men det är väl fullbelagt nu.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

15 april 2016 08:29

Leon.

Nej inte selektiv nyhetsbevakning.
Man pekar på detaljer i brottsfall där invandrare är inblandade. Detta för att det är något som vanlig media i majoriteten av fallen försöker dölja, förminska eller ursäkta. Skälet till att de vill dölja det är för att de inte vill att opinionen skall påverkas i en viss riktning när det gäller invandring.

Skälet till att Thoralf och andra tar upp just det är att för att det vill att invandrares brottslighet skall komma i ljuset och påverka opinionen. Medborgarnas rätt till saklig information.

Det finns exempel på fall där media till och med påstått att det är svenskar som har begått brotten. När det egentligen är svenskar som har invandrat och till och med när de inte ens är svenska medborgare så är de ibland "svenskar" enligt media.

 
Ingen bild

Lena

15 april 2016 08:38

OT Regeringens vårbudget - ett slukhål!

http://motpol.blogspot.se/2016/04/slukhalet.html

 
Ingen bild

SM811

15 april 2016 08:49

Det är många som fördomar nu och de växer i antal för varje dag?

 
Ingen bild

Chrille

15 april 2016 08:56

En fundering går till om hur tingsrätten har kunnat fastställa att förövaren är ett barn på 17 år?
Det brukar ju annars vara omöjligt att fastställa åldrar på dessa barn?

 
Ingen bild

Nisse

15 april 2016 09:22

Den drabbade flickan hånas av rättssystem som dömde killen till så lågt straff att man måste tolka det som om det är ganska OK att misshandla kvinnor. 5 år hade varit bättre.

 
Ingen bild

Waldemar & Dagny

15 april 2016 10:26


Mehmet (turkiska för Muhammed) Kaplan är en fara för rikets säkerhet

Här
http://namninsamling.se/index.php?nid=255&fnvisa=namn

har han skrivit på en petition för att rädda islamterroristen Usama Kassir från att bli utlämnad och dömd i USA.

Notera att även Miljöpartisterna araben Yvonne Ruwaida och islamofilen Gustav Fridolin har skrivit på namninsamlingen.

PS
Var är brudarna?
I Mehmet Kaplans foton med turkfascister och islamterrorister syns knappt några kvinnor.
Kaplan är ett statsråd som företräder en sk feministisk regering!
Vad säger du tant Sahlin om detta? Varför är du så tyst som en mus, du som så mycket gillar att prata?

Thoralf Alfsson

15 april 2016 10:46

Vem som helst kan väl skriva dessa namn på namninsamlingen. Inte trovärdigt!

 
Ingen bild

Pepparholm

15 april 2016 10:49

Vi fick i går veta, att det finns lika många tiggare i landet som för ett år sedan. Enligt påannonsen för Rapport sades det att regeringen därför fattat ett antal beslut. Jag blev nyfiken och bytte inte som oftast kanal för att slippa den dagliga indoktrineringen.

Då framträdde en minister, jag bryr mig inte om att minnas hennes namn i denna usla regering, med dagens stora beslut. Vad det nu var.

Jag uppfattade att man uppdragit åt Socialstyrelsen att ta kontakt med kommunerna och att man uppdragit åt Länsstyrelsen i Stockholm att vara nationell samordnare (för vad?). Kan det bli ynkligare om det som de flesta av svenskarna ser som ett problem varje dag.

Mannen som tjatar om ordning och reda är tydligen oförmögen att fatta konkreta beslut. De som har annan uppfattning beskyller han för att vara nyfascister även i intervjuer i utländska media utan att ha bevis, samtidigt som han ursäktar grava övertramp i de egna leden.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

15 april 2016 11:06

Där fick han så att han teg, dessutom måste man bli imponerad av kulturmarxisterna inom rättsväseendet, som lyckats köra omräkningsskalan för fängelse- samhällstjänst baklänges.

Denna domen kan vara en kulturkrock där svensk lag ,och Långbortistans lag ser annorlunda ut, i ena landet mordförsök(ej rubricerat så), i det andra landet, en tillrättavisning av kvinnan efter tex ett hej till en annan man.
En hel del svenska unga kvinnor verkar gå på icke svensk lag ?






Ytterligare en dom som inte har så bra koll på verkligheten
2% av kvinnor mellan 18-25 röstar på SD.

OT :

Getingen News reporter Benny Snabbfot fick av en ren tillfällighet en 3 timmars lång pratstund med Kalmars största mordbrännare på 2000-talet.

En stor Zlatan beundrare bla , med ambition att ena Jugoslavien igen, fast på egen hand, rätt vad det är kanske intervjun dyker upp i form av en väggtidning.

Bla var en större brand för några år sedan alla andras fel än hans, och alla andra dömdas ,Vladibluc (fingerat namn) bodde i samma elitområde som Vallmokillen som tydligen lackat ur på sin flickvän här ovan.

Heter det en skruv lös eller en hel låda skruvar lösa ?

Redaktör 4 starköl i en påse på Storgatan får se upp så Benny inte tar täten.

En annan elitskribent fick nys om att en viss katergori damer säljer sex i Kalmar, skrev det i tidningen ,så dom har väl full orderingång nu ?
Frågan är om detta är att "uppmana" till köp av sexuella tjänster
Hur som helst blir det det i praktiken
Lysande Sickan

 
Ingen bild

Tony

15 april 2016 11:08

Det värsta är det ynkliga så kallade rättssystemet, dåren
som utförde misshandeln är född med insikten att kvinnor
inte är värda någonting, och agerar efter det minimala
förstånd han har. Det minsta man kunde begära av rättssystemet
är att figuren skickats hem med förbud att aldrig återvända,
men som sagt Invandrare och kommunister har kraftiga rabatter
i rättssystemet.
Sen hoppas man att flickan nu fått påskrivet att bakom den
ibland vackra fasaden döljer sig väldigt ofta en ulv i
fårakläder!

 
Ingen bild

Waldemar & Dagny

15 april 2016 11:13

@ Thoralf
Det stämmer att vem som helst kan skriva vilket namn som helst på namninsamlingen. Men det som gör oss övertygade att det är Mehmet Kaplan själv som skrivit på det är att han i en intervju på SVT i samma veva försvarade sin vän (som han uttryckte det) Usama Kassir och bedyrade hans oskuld.
Vi har haft ögonen på den där fula fisken Kaplan länge, må ni tro!

Thoralf Alfsson

15 april 2016 13:54

Ok, då förstår jag att det kan finnas en viss sannolikhet för att det stämmer.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

15 april 2016 16:10

Efter att ha läst vårbudgeten så måste väl de flesta godhetsapostlarna fått upp ögonen för vad invandringen kostar ?
Men är man indoktrinerad så är man !

 
Ingen bild

Lotta

15 april 2016 17:18

@Leon

Klart det finns svenska skitstövlar men varför skall vi ta hand om andra länders skitstövlar? Lär inte dröja länge innan detta tillskott till det svenska samhället kommer utmärka sig igen.

 
Ingen bild

Observer

15 april 2016 17:32

APORNAS PLANET
Den fictionen har vi sett allihop.
Tyvärr tror jag Jan Milld har rätt när han påstår att uppemot 70% (40-60% min uppfattning) av befolkningen saknar förmågan till helhetsperspektiv utan dessa följer med största grupp.
Att de saknar denna förmåga är som att vissa saknar bollsinne eller mattematiksinne. De ser bara ut som vanliga människor, men saknar denna viktiga förmåga.
Avsaknaden av denna förmåga är anledningen till att kungar kunnat styra mm i historien. Ty den här gruppen tycker det är bekvämt med en ledare enär de slipper tänka i dessa för dem svåra helhetsperspektiv. Därav är dessa opåverkbara om ej annat än att de enkelt kan ansluta till en majoritetsgrupp.
Detta är inga nyheter för goda psykologer och beteendevetare.

Enda chansen för SD är att få till en t i l l r ä c k l i g t stor massa. Då ansluter sig dessa automatiskt.

Så här ligger det till.

Därför är det faktiskt förståeligt att man t.ex bildade Bilderberggruppen. Jag förstår dem!
Problemet är bara att det måste vara en klok o god ledning för den här folkgruppen! -Inte någon som vill få egen vinning, som det verkar i dag.

Under andra världskriget begrep gruppen som HAR den här förmågan att något var i görningen och dessa hann således dra sig undan i tid. Gruppen som saknade förmågan var de som in i det sista t.o.m godtroget själva anmälde sig till "Arbete" och klev om bord på godsvagnarna mot Auschwitch ...i tron på att de skulle få åka och JOBBA!! -Ja, Det här är väl dokumenterat.

Vad som behövs är att det införs obligatoriska test för att få erhålla möjligheten att få rösträtt. -Gruppen som saknar förmåga skall således INTE få rösta!!! ..eftersom de inte har förmågan att begripa vad de då gör.

Det är detta som ställt till det för oss!
Gruppen som inte har förmågan att bilda sig en uppfattning om det politiska och ekonomiska läget, UTNYTTJAS i egna falska syften av sådana som Soros mf.

Ett röst-körkort eliminerar således denna risk.
Parar man detta med återinfört tjänstemannaansvar kan vi återfå vårt gamla genuina Sverige igen.
....Men det hastar..

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 april 2016 18:03

Ibland lämnar jag hemmets lugna vrå och då gör man vissa iaktagelser.
Passerade norra Skaraborg för några dagar sedan. Utanför en av traktens mataffärer satt som vanligt en tiggande äldre kvinna. Stillsamt sjöng hon ur något som såg ut som Bibeln. Börjar jobbet gå så dåligt..
Gick idag förbi några svenska män i medelåldern. Bromsade in på stegen när jag passerade eftersom jag hörde deras samtalsämne. En rörande enighet i kritiken runt invandringen och dess påverkan på vårt land.
Det jäser i folkdjupet..

 
Ingen bild

Olle

15 april 2016 20:23

Detta kan endast betecknas som totalt rättshaveri. Domen ger helt fel typ av signaler- den måste givetvis överklagas och hallå där - det är BROTTSOFFRET som ska stöttas! Domstolens arbete ska medverka till att motverka att fler brott av denna typ begås. Det ska inte vara möjligt att begå denna typ av handlingar oavsett om man är 17, 20 eller 30 utan att vederbörande får ett ytterst kännbart straff. Är man dömd för brottslig verksamhet ska man dessutom inte kunna få svenskt medborgarskap - istället ska man utvisas. Grov misshandel är ingen bagatell. Sverige måste börja ta sig an den bistra verkligheten och våga agera! Daltet med kriminella måste få ett slut! Dags att dra upp Sverige på rätt köl!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

15 april 2016 20:31

Stefan K : Hemsändning av svenskarnas skattepengar avsedda för skola ,vård och omsorg bla , kan studeras vid varje insättningsautomat på valfri bank
Lättast är väl på "Integrationsbanken" Sweebank, måste väl vara kaos i Kalmar där banken inlett en renovering med projektid på ca 17 år

 
Ingen bild

Gute

15 april 2016 20:53

"Företagare" på Gotland.

http://korta.nu/h2g

Thoralf Alfsson

15 april 2016 21:19

Varför i helvete utvisas inte det svinet!

 
Ingen bild

Olle

15 april 2016 21:13

@ Börje
Visst borde alla nyanlända genomgå obligatorisk hälsoundersökning. För Sverige ovanligare magsjukdomar har redan börjat visa sig och sjukvården står som levande frågetecken. Vissa drabbas även av bl a hepatit i flyktinglägren och de gamla fattigsjukdomarna tbc och polio är tyvärr på uppsegling igen i Europa. Här gäller det att stämma i bäcken och det nu!

 
Ingen bild

Pretty boy Floyd

15 april 2016 21:16

10 000 000 000 till välfärden ???
Välfärden är väldigt abstrakt.
Regeringen har väl skyldighet att informera vad pengarna läggs på.
Sätt Löfven inför KU för klargörande.
Hela regeringen är ju ett gäng banditer .

 
Ingen bild

Hans

15 april 2016 21:33

På tal om rättegång. Här ytterligare ett färskt exempel på att anständighetens gräns är mer än nådd! Grovt övertramp är bara förnamnet.
Välkommen till verkligheten!

http://www.friatider.se/terror-talad-till-domaren-sug-min-omskurna-kk

 
Ingen bild

Gute

15 april 2016 21:34

Svar till Thoralf 21:19.

Och det är endast vad svinet är åtalad för i nuläget.........

 
Ingen bild

Leon

17 april 2016 11:12

@ Olle

"Larmen" om tbc och polio får nog ses för vad de är nämligen rent "skitsnack". Västvärlden inklusive Sverige har genom långvariga och ambitiösa vaccinationsprogram bokstavligen utraderat dessa sjukdomar hos befolkningen. Risken att som svensk drabbas är nära obefintlig.

Ja "skitsnack" förresten...att sjukdomarna förekommer bland flyktingarna i lägren i de omgivande länderna beror oftast på vedervärdiga sanitära förhållanden...alltså bokstavligen på "skit". Förövrigt är även hepatit till stora delar beroende på sanitära orsaker, framför allt förorenat vatten. Kan hända det många gånger omtalade "biståndet på plats", "mycket snack och lite verkstad", kan avhjälpa mycket.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards