thoralf

Direktlänk till inlägg 12 april 2016

SVENSKA KYRKANS TYSTNAD OM SHARIALAGAR

Av Thoralf Alfsson - 12 april 2016 23:06

För snart tre veckor sedan kunde jag läsa att Kalmar domkyrkoförening skulle slå hål på fördomarna om islam. Komminister Johanna Broselid tillsammans med Omar Alzokani skulle bjuda in till samtal om islam i Kalmar. Det uppmärksammades faktiskt i media.


 


Vilken syn har Svenska Kyrkan på de islamiska sharialagarna?

 

Jag skickade ett mejl till Johanna Broselid den 2 april med den frågan. Jag fick inget svar på frågan förrän jag skickat påminnelse om min fråga. Jag fick följande svar.


”Om du vill ha ett officiellt uttalande från Svenska kyrkan om synen på sharia, så får jag hänvisa dig till kyrkokansliet, där det finns en avdelning som arbetar med religionsdialog.”

 

Jag bad då att Johanna Broselid skulle redovisa sin egen syn på sharialagar. Jag har dock inte fått något svar trots flera påminnelse från mig. Uppenbarligen en svår fråga för Svenska Kyrkan men en väldigt lätt fråga för en normal person. Det räcker att säga stenning eller dödsstraff för att lämna islam för t.ex kristendom.


Eftersom Johanna Broselid vägrade svara ställde jag också frågan till Svenska Kyrkan på riksnivå. Efter några svar där man svarade om Sveriges rikes lag och mänskliga rättigheter fick jag följande svar.


 


Efter lite funderande frågade jag om Svenska Kyrkan någon gång uttalat sig om islams sharialagar. Jag fick följande svar.


 


Svaret är minst sagt chockerande enligt min mening. Att Svenska Kyrkan aldrig någonsin i ett offentligt uttalande riktat kritik eller överhuvudtaget haft någon åsikt om sharialagar är minst sagt förvånande! Men samtidigt är det en bekräftelse på hur Svenska Kyrkan fjäskar med islam och uppenbarligen inte försvarar mänskliga rättigheter eller jämställdhet!


Alla människors lika värde gäller uppenbarligen inte när Svenska Kyrkan värderar islam och sharialagar. Om det hade gjort det skulle Svenska Kyrkan gjort flera offentliga uttalanden om i varje fall islams sharialagar.

 

PS

 

Bra förslag från SD idag om begränsad tillgång till välfärden om man inte är svensk medborgare!


 
 
Ingen bild

OT

13 april 2016 00:14

Apropå "Skatteflykten dränerar välfärden": http://www.dagenssamhalle.se/debatt/skatteflykten-draenerar-vaelfaerden-24128

Vi vet nog alla vad som dränerar både välfärden, fösvaret mot den lede fi (Ryssland) och inte minst pensionerna.

P.S Men om det talar nästan ingen! Ty stör inte väljarna "The Sound Of Silence": https://www.youtube.com/watch?v=u9Dg-g7t2l4

 
Ingen bild

Observer

13 april 2016 01:43

Löven svamlar loss i Finacial Times:

"Men vad som är ännu mer surrealistiskt är att alla siffror går åt rätt håll, men bilden som allmänheten har är att landet är på väg åt fel håll. Det handlar inte bara om att de är oroliga över flyktingkrisen, det är som om allt går åt fel håll", säger han till FT."
...Vad säger man? Det kanske beror på att allmänheten INTE lever i en bild, utan i verkligheten!

Löven svamlar vidare:
"Löfven är själv bekymrad över utvecklingen inom EU, både när det gäller hanteringen av flyktingsituationen och Storbritanniens eventuella utträde ur unionen.
"Det vore väldigt, väldigt dåligt", säger han om hotet om en "brexit".

ALLTSÅ: Är det VÄLDIGT bra om England går ur EU!!

 
Ingen bild

sverigevän

13 april 2016 03:02

Ang SDs förslag om begränsad välfärd för vissa grupper så liknar det framtidsversionen i Camilla Stens bok "En annan gryning" som är en fiktiv berättelse om Sverige 2046 när ett nyfascistiskt parti har makten och delat in befolkningen i olika klasser. Läs den!

Thoralf Alfsson

13 april 2016 07:31

Så du tycker då att hela världen kan komma till Sverige och ta del av hela välfärdssystemen utan att ha betalat en enda krona i skatt.

Hur länge tror du att ett sådant välfärdssystem fungerar? Vad tror du pengarna kommer ifrån för att täcka alla kostnader?

Men du vill uppenbarligen ha ett välfärdssystem i klass med u-länder.

Sedan har du mage att också kalla dig sverigevän!

 
Ingen bild

Demokratur

13 april 2016 06:07

Att "Svenska" kyrkan inte uttalar sig mer om Sharia kan ju bero på att ärkebiskopen, som är kommunist, vill att Sverige fortast möjligt blir en islamistisk stat.

SD visar framfötterna. Bravo.

 
Ingen bild

Chrille

13 april 2016 08:15

Min åsikt är att Antje Jackelén styr svenska kyrkan med järnhand och har fått den i hennes önskade riktning. Hon menar att Islams Allah och den kristna Guden är en och samma. Vi ber till samma Gud. "Det är självklart att muslimer och kristna ber till samma Gud", säger hon.
Hon anser inte att Muhammed är en falsk profet, utan anser;
citat "det är viktigt att komma ihåg att Muhammed än idag inspirerar miljontals människor till strävan efter rättvisa, fred och ett gott liv". slutcitat.
Rättvisa, fred och ett gott liv - tjoflöjt! Följer hon inte verkligheten???
Var är alla Imamer när diverse terroristbrott utförs i Allahs namn?
Varför träder inte alla och då menar jag alla, fram och fördömer dessa dåd då det är fred som gäller?
Nä, för det står skrivet att så skall ske i Allahs namn, som denna profeten Muhammed förmedlade vidare.
Muhammed som fick av Islams Allah diverse uppenbarelser om att bedriva ett osannolikt barbari mot icke rättstrogna till Islam.
Inom Islam var Jesus en ickeperson. Inte Guds son, inte korsfäst, bara försvann som en intetsägande figur. Men detta talar inte Antje Jackelén om, eller någon annan företrädare inom svenska kyrkan heller för den delen.

Antje Jackelén anser att det finns flera vägar till Gud.
Själva fundamentet inom kristna tron är det som står i Bibeln,
Johannes 14:6 "Jag är vägen och sanningen och livet; ingen kommer till Fadern utom genom mig".
Detta förkastar således Antje Jackelén.

Dessutom har hon förkastat jungfrufödseln och menar att bibeln innehåller ett mytologiskt språk.

Finns mycket jag skulle vilja yttra mig om vad gäller Svenska kyrkan, men jag stannar där. Har i alla fall lämnat densamme där den främsta anledningen är Antje Jackelén och hennes undersåtar. Det tycks nämligen numera paradoxalt nog vara oförenligt att vara kristen och medlem i Svenska kyrkan.

http://www.morgonbladet.nu/news.php?name=160306094324

 
Ingen bild

Hulda mk1

13 april 2016 08:23

Sv Kyrkan vill nog inte reta upp de Muslimer som bor i Sverige (obs. jag skrev inte svenska Muslimer eftersom man är antingen eller..) för då riskerar de påhopp från både Muslimskt håll och ifrån extremvänstern.
Man sitter tyst och stilla.
Men inte bara Kyrkan tiger om Sharia. Vi har ju ett parti/en sekt som säger sig kämpa för kvinnors rättigheter. Feministiskt initiativ. Har de någonsin sagt ett enda ord om den kvinnoförnedring som ligger i Sharia?
Min barndoms Sverige är fördärvat och borta...

 
Ingen bild

Pepparholm

13 april 2016 08:27

#Observer -enligt Fria Tider så har vår statsminister i intervjun i Financial Times dessutom haft oförskämdheten att kalla mig och alla som röstar på SD för nyfascist med nazistiska rötter!!!!! Dags för fråga i Riksdagen och vid alla tillfällen då Löfven framträder offentligt

 
Friholt

Friholt

13 april 2016 08:31

På söndag arrangerar SD Stockholm stad en paneldebatt mellan Mona Walter och imamer. Spännande att se vad som kommer ut av det, men SD gör det svenska folkkyrkan under nuvarande ledning endast kan drömma om.

http://Stibb0418

 
Ingen bild

Hacke

13 april 2016 08:34

Kanonbra journalistjobb Thoralf där du med hjälp av några mejl avslöjar Svenska kyrkans totala hyckleri (läs och lär svenska "journalister" om ni nu till äventyrs skulle ha något intresse av avslöjanden som dessa).
Idag är jag extra glad att jag gick ur denna institution redan i samband med min myndighetsdag. Den gången för att jag ogillade att man utan egen förskyllan föddes in i ett medlemskap man inte hade en sportslig chans att själv ta ställning till.
Men som Svenska kyrkan har utvecklat sig har argumenten adderats mångfalt med åren för att idag utvecklats till något som kan liknas avsky mot den idag totalt genompolitiserade Svenska kyrkan. Men det kristna arvet och inte minst kulturen i form av kyrkobyggnader och o d är annars något jag har högsta respekt för.

Det ska bli intressant att följa budgetdebatten idag med sd:s nyvässade form som Åkesson visade prov på i gårdagens Aktuellt. Med tanke på att sd haft alla rätt hittills kring migrationen tror jag Gabriel Wikströms tafatta försök att bemöta Åkesson tunga artilleri vägde tämligen lätt även hos fortsatt slumrande statstevekonsumenter. Och kors i taket, igår skötte sig faktiskt programledaren anständigt för en gång skull. Det verkar som t o m propagandakolossen får vika sig till slut när fakta och sunt förnuft tvingas fram i vardagen till följd av den egenskapande och snabbt annalkande katastrofen som bara bekräftar vad sd påtalat och varnat för under alla år.

 
Ingen bild

Chrille

13 april 2016 08:42

Inlägg nr 2.

Dessutom kan ju tilläggas att Svenska Kyrkan inte verkar ens veta något om Islam. Man vill helt enkelt inte ens veta.
Det är ju tydligt i ditt svar, Thoralf, som du fick från Svenska kyrkan.
Man skrev ju; ".......svenska kyrkan är starkt kritiskt till sådant som inte är förenligt med de mänskliga rättigheterna"
Men, man har ändå ingen till just sharia. Alltså kör man huvudet i sanden och låtsas som att sharia inte finns, alternativt inte ens vet något om sharia.
Konklusionen blir väl egentligen att man inte i något avseende vill stöta sig med Islam.

 
Ingen bild

Kverulantus

13 april 2016 08:45

Jag gick ur svenska kyrkan förra året.
Mina skattepengar skall inte gå till ökad islamifiering.
Antje Jackelèn och Eva Brunne bidrog starkt till att jag tog detta svåra beslut.

 
Ingen bild

Lena

13 april 2016 08:49

måste bara säga att Jimmie vann till sist debatten mot Gabriel igår kväll. Dessa 10 miljarder är ingen offensiv satsning på Sverige som S påstår, det är precis det Jimmie sa, en kompensation för kostnader kommunerna har haft under senare tid p g a den massiva immigrantströmmen. Syntes i "facet" på S-mannen, trots hans i övrigt uttryckslösa ansikte.

 
Ingen bild

Dennis slotteborn

13 april 2016 09:05

Varför bjuds inte en präst in till en Moské i samma syfte? Varför hålla inte ett möte där kan man undra?

 
Ingen bild

World Traveller

13 april 2016 09:11

Svenska Kyrkan ar val numera snarare en filial till islam, liksom Sverigevan helt uppenbart onskar Sveriges forintelse eller har otroligt svaart att forsta saker och ting.

 
Ingen bild

Demokratur

13 april 2016 09:57

@sverigevän

Man måste vara kommunist, och naiv, om man anser att resten av världen ska ha fri tillgång till svensk välfärd direkt utan att ha bidraget till densamma. Ett enkelt exempel, som kanske även en rödgardist begriper:
Du har 100 kr. Från början var det 4 personer som skulle dela på den för att köpa varsin korv. Plötsligt står där 50 personer till och anser sig ha rätt till de 100 kronorna. Det bli med andra ord mindre pengar för var och en av de 54 behövande. Tilläggas kan att det inte finns arbete till de nya 50... Återstår att höja skatten. Vilket rödgardisterna eftersträvar. Ska vi slå till med 100% direkt så ni blir nöjda...?
Själv drar jag till mer anständiga miljöer.

 
Ingen bild

Tony

13 april 2016 10:07

Nej det är skrämmande med det fjäskande som Svenska
kyrkan visar upp mot Islam, inte ens när hundratals kristna
har fallit offer för denna vidriga Religion vågar man
uttala sig? I samband med den nya ärkebiskopens inträde
har denna feghet ytterligare byggts på.
Att snacka om mänskliga rättigheter, och samtidigt inte ha
ryggrad att beklaga när människor faller offer för denna
religion är ynkligt. Svenska Kyrkan är ute och cyklar om
dom tror att det är en fördel att visa svaghet inför dessa
barbarer, det är precis tvärtom!

 
Ingen bild

Tony

13 april 2016 10:19

Ja med Antje Jackelin fick man verkligen in en
riktig Judas i Svenska Kyrkan!

 
Ingen bild

Tony

13 april 2016 10:28

Observer@

Har det någon gång kommit ett enda vettigt ord ur munnen
på Stefan Löfven? Han är en fullständig katastrof på en
sådan viktig post, och en skam för landet, det är sorgligt
att det som en gång var landets största parti inte ens kan
vaska fram en enda kandidat som folk kan känna lite respekt
för, utan en som bara svamlar?

 
Ingen bild

Göta

13 april 2016 11:29

"MÅNGKULTURELL RASISM PÅ SERGELS TORG"
...är titeln på gårdagens krönika av Mohamed Omar i SD-tidningen SAMTIDEN.
Läs den gärna. Här kommer ett par citat därifrån:

"När mångkulturen kom till Sverige kom också mångrasismen. Människor från andra delar av världen som är betydligt mer rasistiska har kommit hit och fört med sig sin rasism och sina konflikter. Men den svenska, antirasistiska rörelsen har inte hängt med i utvecklingen. De lever till stor del fortfarande kvar i en föreställningsvärld där ordet rasism är liktydigt med etniska svenskars rasism mot "andra".
[...]
"Den 9 april manifesterade en samling turkiska fascister och rasister på Sergels torg i Stockholm. De fick ostört uttrycka sin rasistiska hets. Inga antirasister var där för att bua, blåsa i vuvuzelor och skandera ”Inga rasister på våra gator”. Inte heller hördes Dror Feiler spela sin Pippi-visa." ...

Läs hela Omars krönika här:
https://samtiden.nu/24716/mangkulturell-rasism-pa-sergels-torg/

Passa också på att ta del av SAMTIDENS övriga nyheter och mycket annat läsvärt under de olika rubrikerna Inrikes, Utrikes, Ekonomi, Kultur och Opinion! Jag blev glatt överraskad när jag äntligen lyckades komma in på sajten. Verkligen en proffsig och intressant webbtidning innehållsmässigt och med smakfull design och kompetenta medarbetare. REKOMMENDERAS!
https://samtiden.nu/

 
Ingen bild

Pepparholm

13 april 2016 12:39

När vår Statsminister i Finacial Times beskyller Sverigedemokrater för att vara nyfascister med rötter i nazismen så borde det vara förtal som bör åtalas och dömas. Precis som när Zlatan blir beskylld för att ha varit dopad.

 
Ingen bild

Chrille

13 april 2016 12:44

Nu händer det äntligen saker inom SD på riksnivå. Tack!
Gillade skarpt Oscar Sjöstedts korta kommentarer om regeringens vårbudget och tilläggsbudgeten och hur SD kommer agera i riksdagen vid omröstningen.

https://www.facebook.com/Sverigedemokraterna/videos/vb.676246449160270/948285625289683/?type=2&theater

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

13 april 2016 13:20

Vad det gäller Svenska Kyrkan och Antje Jackelen är det tydligt att en del kan inte skilja på Gud och Djävulen!

 
Ingen bild

Niklas R

13 april 2016 13:47

@Chrille
Jackelén är en socialist och ateist, av den anledningen så anser hon att både Gud och allah är samma sak eftersom hon egentligen anser att religion bara är opium åt folket.
Men om vi ska ta henne på orden så anser hon med andra ord att de troende är slavar till Gud och att han är bedrägeriernas och illistighetens mästare. Att svek är guds väg och rättighet och du kan aldrig vara säker på att vad gud har sagt han står för därför kan du inte veta om du kommer till paradiset när du dör även om du gjort allt som gud förespråkat.

Allt detta är muslimernas dilemma, eftersom deras gud är en lögnare och bedragare så kan de aldrig veta när den tänker svika dem.

 
Ingen bild

Lena

13 april 2016 14:28

@Tony 10.07 Mycket bra, håller med 100% om allt. Att Svenska Kyrkan inte kan protestera när kristna blir mördade av muslimer är en skam, lika stor skam som när stadsministern endast åker till de platser där muslimer blivit dödade och beklagar sorgen till anhöriga.
Men att åka till Ikea och ta upp det på riksplanet om att beklaga mördandet när det gäller två svenskar - nej se det kan han inte. Det är en skam och vi förstår mycket väl att Löfvén inte tänker längre än näsan räcker, vilket förresten gäller för en hel del människor idag.

@Göta tack för uppslaget! Vad gör människor som denna turk i Sverige? Varför åker han inte hem och manifesterar sin "turkiskhet" som han tydligen anser för mer än andra folk, i sitt hemland Turkiet? Tänk så många människor som lever med en livslögn!!!

 
Ingen bild

Lena

13 april 2016 15:04

Regeringens vårbudget - ökade kostnader för massinvandringen, de skjuter till 31 MILJARDER till detta, vilket är mer än vad sjukvård, hälsovård och social omsorg kostar tillsammans!

Har inte regeringen något som helst omdöme?

http://avpixlat.info/2016/04/13/regeringens-varbudget-okande-kostnader-for-massinvandringen/#more-174807

En berättelse från verkligheten: på det ställe jag nu arbetstränar (gratisarbetar) finns en 25-årig syrisk kille. Vår arbetsledare hade ett samtal i lunchrummet med honom och uttryckte att många svenskar inte varit utanför sin stad och därför inte visste så mycket om andra folk... så undrade hon om han hade haft problem med dessa (eg hon menade säkert rasism). Han svarade då (detta samtal var på engelska) "No, and if they don´t like me I can understand it but it doesn´t matter,I`m going to have my education here, then I´m free to go wherever I want to."
Kan tänka mig att det är en hel del som endast tänker utnyttja gratisutbildningen o allt annat här i landet för att sedan åka vidare ut i världen Han sa det helt utan tacksamhet för möjligheten och för uppoffringen från svenska skattebetalare. Detta skulle inte deras eget hemland ha kunna ge dem.

Vår arbetsledare gick sedan iväg, kanske lite snopen över svaret.

 
Ingen bild

Hans Anas

13 april 2016 21:33

Är inte särskilt överraskad över att Svenska Kyrkan inte offentligt fördömt sharia lagar eller ens uttalat en åsikt i frågan.

Svenska kyrkan är ju inte en kristen kyrka längre inser väl många och tydligen även "invaderad" av islam vurmare.

Varje tro har sin egenart men när det gränsöverskridande tänkandet får primat och makt leder detta till att Gud blir Allah och Jesus blir Muhammed.

Jackelen är tvivelsutan en av dessa falska profeter Bibeln varnar för och de genuint kristna borde försöka bli av med henne som ärkebiskop.

 
Ingen bild

s29

13 april 2016 21:49

passa på och ta kort på våra vackra gamla kyrkor,man vet inte hur länge dom får stå kvar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards