thoralf

Alla inlägg under mars 2016

Av Thoralf Alfsson - 2 mars 2016 14:45

 

Nytt förslag på plats för modulhus för ensamkommande.             Foto Thoralf Alfsson


Jag har vid några tillfällen skrivit om de protester som pågår i Mörbylånga kommun på grund av att kommunen planerar att bygga två stora modulhus för ensamkommande. I varje hus skall det finnas rum för 30 ensamkommande.


När Mörbylånga kommun beslutat bevilja bygglov på en plats kallade man till ett informationsmöte i området. Det blev ett minst sagt hetsigt möte enligt Ölandsbladet.


”Jag har jobbat på djurpark, så jag vet hur babianerna gör”

”Vi ska väl kunna gå i lugn och ro utan att vara rädda att få en kniv i ryggen”

”Hur ska vi våga släppa ut våra barn?"

”Vem vill ha blod på händerna?”


”Vad ska vi göra med de som kommer hit och börjar tafsa på våra småflickor?”


Det är uppenbart att många människor nu upplever att den generösa invandringspolitiken gått alldeles för långt och därför ger luft åt den frustration som de känner. Inte minst att politikerna inte lyssnar på sina medborgare och väljare. Jag tror många politiker fått något att tänka på efter alla protester. Ölänningarna har fått nog, verkar det som.

 

”Mörbylånga bostads vd Jonas Everbrand skulle berätta om planerna för HVB-hemmet, men då sade några av besökarna ifrån.

– Trodde ni att det här skulle gå lätt, att bara ge oss information i två timmar? sade en man.

– Vi är inte här för att få information, sade en annan.

Jonas Everbrand avbröt sin presentation innan han var klar.

Stundvis duggade kommentarerna tätt, några går att läsa här intill.

Ge fan i det här bygget, bara lägg ner det, sade en man.”

 

Nu har Mörbylånga kommun också fått in ett antal överklaganden från grannar vilket gör att man inte kan komma igång med byggande av modulhus inom en rimlig tidsram. Därför har kommun stoppat planerna på den platsen.


Nu planerar Mörbylånga kommun att istället bygga modulhus vid Träffpunkt Öland, mitt emot Netto. Detaljplanen tillåter endast byggnation för handel enligt Ölandsbladet. Mörbylånga kommun räknar dock med att ett man skall kunna göra ett undantag för ett begränsat bygglov. Marken som man tänker använda gränsar dock till ett villaområde och inte minst ett stort fritidshusområde. Jag är övertygad om att det kommer bli nya protester och överklaganden så fort ett formellt beslut om bygglov har tagits av Mörbylånga kommun.


Barometern har varit mycket sparsamma med att rapportera om dessa modulhus och protesterna i Mörbylånga kommun. Varför?


Intill den nya tänkta platsen för modulhus vid Träffpunkt Öland finns en minnessten rest för Ölandsbron. Den sköter Mörbylånga kommun väldigt väl. Eller vad tycker mina läsare?


 

 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 2 mars 2016 08:16

Mina infoblad sprids av många personer ute i landet och jag har fått många positiva reaktioner, inte minst många trevliga samtal. Men ibland kommer någon negativ reaktion. Det finns uppenbarligen de som är faktaresistenta men de är mindre än en promille av de som hör av sig!


       

Tänk att visa välutbildade kallar statistik från offenliga myndigheter för skit   


Den senaste leveransen från tryckeriet tog mer eller mindre slut på en vecka men en ny leverans är på väg från tryckeriet. Läs mer om infobladet och om hur du beställer.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/02/21/11271184-nya-infobladen/


PS


Fick ett väldigt trevligt samtal idag. En organisation vill skicka med mitt infoblad i sin kallelse till deras årsmöte. Det kommer bli väldigt intressant att höra reaktionerna.


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 1 mars 2016 16:50

Igår skrev Avpixlat en artikel om hur ett TV-team från Australien och programmet 60 minutes attackerades flera gånger i Rinkeby. Det borde ju ha varit en nyhet även för svensk media men enligt uppgift från personer som varit i kontakt med svensk media var journalisterna ointresserade. Sannolikt för att Avpixlat varit först med nyheten och att Jan Sjunnesson från Avpixlat varit tillsammans med TV-teamet.


Nu har dock händelsen fått stor uppmärksamhet internationellt och givetvis då i Australien. Det tvingar sannolikt ut svensk pk-media på banan. Först ut verkar DN vara i en artikel.  SVT lokalt i Stockholm har nu också en artikel.


Men läser man Avpixlats artikel och artiklar i DN och SVT så går de isär en hel del. Vem litar mina läsare mest på?


Nu väntar vi också på Expressen och Aftonbladet ;-) Eller tänker de fortsätta att mörka.


Här kommer ett antal länkar.

Daily Telegraph

9News

Daily Mail

News Com

The Sydney Morning Herald

Av Thoralf Alfsson - 1 mars 2016 10:00

 

Tiggarcampingen vid Salve i december.                 Foto Thoralf Alfsson


Vid måndagens kommunfullmäktigemöte i Kalmar hade jag ställt en interpellation om tiggarcampingen vid Salve. Kalmar kommun har som en av få kommuner i landet ställt i ordningen en plats för rumänska tiggare att bosätta sig på med t.ex gamla husvagnar. Läs interpellation.


Efter att regeringens utredare presenterat sin utredning om Utsatta EU-medborgare, där utredaren är kritisk till att kommuner ordnar med tiggarcampingar. Ställde jag frågan om Kalmar kommun kommer fortsätta med tiggarcampingen. Men jag ställde också frågan om vilka kostnader som Kalmar kommun haft under 2015 för tiggarcampingen.


Svaret jag fick från Dzenita Abaza var tiggarcampingen skall vara kvar vid Salve eller någon annan plats. Sedan försökte kommunalrådet mörka delar av kostnaderna. Dessa kostnader redovisades i svaret från Dzenita Abaza.


 


Det kommunalrådet Abaza försökte mörka är att Kalmar kommun betalar kostnaden för en halvtidstjänst hos Kalmar Stadsmission.


Den anställde skall ansvara för ordning och kontakt med tiggarna på campingen. Denna information hade jag fått och därför ställde jag frågor om varför denna inte fanns med i Abazas redovisning av kostnaderna. Abaza försökte ändå dölja dessa kostnader. Men när vice ordförande i Servicenämnden Kajsa Hedin (M) bekräftade mina uppgifter föll masken på kommunalrådet Dzenita Abaza. När sedan också ordförande i Servicenämnden Ingemar Einarsson (C) kände sig tvingad att bekräfta att Kalmar kommun betalade Stadsmissionen för en deltidstjänst var det ridå för Abaza.


Att Dzenita Abaza försöker mörka kostnader är tragiskt men förhoppningsvis en läxa för kommunalrådet. Det kan omöjligt vara okänt för kommunalrådet Abaza.

(Kostnaden är sannolikt mellan 100 000 - 200 000 kronor)


Det som gör mig väldigt upprörd är att media, det vill säga Barometern, Östra Småland och 24Kalmar som alla var närvarande vidkommunalfullmäktige, mörkar att Dzenita Abaza inte redovisade sanningen. Det är bara för bedrövligt. Det visar med all tydlighet vilken agenda som lokalmedia har. Jag påpekade till och med detta för Barometerns journalist. Men jag talade för döva öron!


Det är bara sorgligt och tragiskt!


http://www.barometern.se/kalmar/campingplatser-for-tiggare-vackte-debatt-pa-kf/


http://www.ostrasmaland.se/kalmar/lagret-vid-salve-blir-kvar-i-brist-pa-battre-alternativ/


http://24kalmar.se/2016/02/29/salve-till-slut-uppe-pa-hos-politikerna/


PS

Jag har under måndagen begärt ut den faktiska kostnaden för deltidstjänst hos Kalmar Stadsmission som Kalmar kommun finansierar.


UPPDATERING!


Vid dagens kommunstyrelsemöte informerade mig ordföranden i Servicenämnden Ingemar Einarsson om att Dzenita Abazas svar igår var felaktigt. Att den post i sammanställning på 53 000 kronor inte var personalkostnader utan det bidrag som givits till Stadsmissionen. Men samtidigt angav han en annan siffra på 55 700 kronor.


Om det stämmer uppkommer dock nästa fråga. Har Kalmar kommun inte haft några egna personalkostnader för Salve? Givetvis har man haft det! Frågan är dock hur stora dessa är?

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se