thoralf

Alla inlägg under mars 2016

Av Thoralf Alfsson - 7 mars 2016 09:00

    


Jag lyssnade nyligen på en debatt i riksdagen angående energipolitiken. Miljöpartiets Lise Nordin, som är partiets energipolitiska talesperson var i talarstolen och berättade "sagor". Miljöpartiets verklighetsfrånvända politik och påverkan i riksdagen håller på att skapa en mycket allvarlig situation för svensk industri om de får fortsätta driva igenom sin agenda i regeringen och riksdagen. Den införda extra effektskatten på kärnkraft som infördes 1 januari kan innebära att flera rektorer stoppas och ställs av i förtid.


Det var horribelt att höra Lise Nordin prata om att industrin behöver stabila och säkra elleveranser och samtidigt mena att det skall åstadkommas genom investeringar och satsningar på vindkraft och solkraft. Hon är utbildad miljövetare vid handelshögskolan i Göteborgs universitet. Hmmm....

När hon sedan menade att vindkraft och annan elproduktion var betydligt mer lönsam än vattenkraft och kärnkraft undvek hon förstås hur verkligheten ser ut med skatter, avgifter och framförallt subventionerna och de undantag som finns för t.ex energiskatt.


Nyligen utkom Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien och Svenskt näringsliv med en studie med rubriken ”Skatter och subventioner vid elproduktion”. Den visar med all tydlighet hur missgynnad kärnkraft och vattenkraft är. Samtidigt ser man också vilka enorma subventioner som går till vindkraft och solkraft.


En översikt hur skatter, avgifter, subventioner och undantag påverkar olika typer av kraftproduktion.


 


Vattenkraft och kärnkraft får alltså betala 8-9 öre/kwh de producerar medan t.ex vindkraften och solkraft får betalt genom stora subventioner.


Det är väl ingen djärv gissning att regeringen kommer backa ganska snart när det gäller effektskatten på kärnkraften. Frågan är om Miljöpartiet kommer sitta kvar i regeringen efter ett sådant beslut!    


Om man sedan även studerar nedastående diagram så borde vem som helst förstå att den energipolitik som bedrivs av de rödgröna är katastrofal för Sverige. Det finns knappast något annat land som har så låg användning av fossila bränslen som Sverige. Och detta förhållande är inget nytt och den utbyggda vindkraften har inte påverkat detta. Effekten är väl snarare att framförallt vattenkraft fått fungera som reglerkraft med följden att den inte kan utnyttjas helt och hållet. Med andra ord användningen av fossila bränslen för elproduktion i Sverige är marginell.


 


Varför vill svenska regeringar inte värna om vårt land och dess medborgare? Utan snarare rasera det som slitsamma svenskar i tidigare generationer skapat! Jag är helt förbluffad.


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 6 mars 2016 18:25

Jimmie Åkesson debatterar EU med Jan Björklund i kvällens Agenda. Hoppas Jimmie laddat upp rejält! Skall bli intressant att lyssna på!


Anders Ygeman ansåg att det var ett nederlag för Europa om länderna inte kan lösa flyktingkrisen. Undrar om han anser att alla måste komma till Europa för att det inte skall ses som ett nederlag. Jag ser det som ett nederlag om Europa invaderas av muslimer.


Debatten mellan Åkesson och Björklund blev inte het och den gav heller inga nya argument. Tycker Åkesson kan vara lite tuffare. Synd att inte Turkiet kom upp som ett ämne i debatten men det kunde Åkesson lyft under debatten.


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 6 mars 2016 09:54

Var går gränsen för ofredande? Är det enligt Sveriges rikes lag? Eller är det när man upplever ett starkt obehag? Eller är det något som ingår i det mångkulturella samhället och något som är positivt för svenskarna.

Jag gissar att inlägget på Facebook om ett besök i Kalmars familjebad kommer delas många gånger.


https://www.facebook.com/lotta.booson/posts/10154036673149617

Av Thoralf Alfsson - 5 mars 2016 10:56

Jag har i veckan försökt föra en diskussion med journalister på Barometern, ÖstraSmåland och Radio Kalmar om huruvida polisen och media har mörkat det som betecknas som ett upplopp på Larmtorget. Barometerns journalister har valt att inte svara på mina mejl.


Jag har frågat journalister varför det inte ställt den väldigt relevanta frågan om orsaken till att polisen ansåg att händelsen inte hade något nyhetsvärde var att de som startade upploppet hade utländsk bakgrund?


Ur läsarens och lyssnarens perspektiv är dock svaren ingen rolig läsning. Eller rättare sagt man undviker frågeställningen helt och hållet i sina svar. Eftersom inget brott begåtts är frågan inte relevant enligt Radio Kalmar.


Svaret från Östra Småland är dock intressant.


”När jag fick bråket på Larmtorget på mitt bord så var min uppgift att reda ut vad som hänt och varför händelsen inte togs med vid polisens telefonkonferens i söndags. Polisens förklaring till detta är att bråket endast resulterade i en anmälan av ringa karaktär och att händelsen därmed ansågs ha för lågt allmänintresse, ungefär som en cykelstöld, och därför uteblev den från presskonferensen.

Huruvida polisen gjort rätt i sin bedömning eller om dylika, icke våldsamma, bråk borde tas med vid presskonferenserna är nu upp till läsarna att bedöma."

 

En händelse som kräver insats från 8 poliser, 4 ordningsvakter och en entrévärd klassificeras av polisen som en cykelstöld. Suck!


Icke våldsamma bråk? Enligt ordningsvakterna var de tvungna att dra batongerna direkt och polisen fick omhänderta flera personer. Suck!


Chimären om det mångkulturella samhällets förträfflighet måste upprätthållas med alla tillbuds stående medel. Sanningen är underordnad detta mål!


http://www.barometern.se/reagera/tack-bamse-for-ditt-civilkurage/


PS


Tidningen Sydöstrans chefredaktör Gunnar Svensson beslutade i veckan att stoppa alla annonser från Sverigedemokraterna. Den socialdemokratiska systertidningen Östra Småland publicerade idag en insändare från vänsterextremisterna och våldsanvändarna i AFA Dackebygd. 
Ur led är tiden.


Öppet hus måndag 7 mars.

Vi har som vanligt Öppet hus på måndag för medlemmar och sympatisörer mellan klockan 15:00 – 20:00. Vi bjuder på fika.


På måndag. vid ca 18-tiden har vi också tänkt att ha en diskussion om placeringen av den nya simhallen. Det finns ju idag två alternativ Snurrom och Tallhagen. Förhoppningsvis skall jag ha tillgång till lite material från kommunen som jag kan visa.

Det kan även bli en del information om ny skola vid Brofästet om vi har fått loss information från kommunen.


Av Thoralf Alfsson - 5 mars 2016 01:07

Efter de bråk eller upplopp som var under förra helgen i Kalmar tänkte jag göra ett litet studiebesök ikväll (fredag). Jag har besökt tre pubar som drivs av personer med utländsk bakgrund. Först FF som drivs av Fotis med grekisk bakgrund, sedan Krögers som drivs av Tellis, en person med grekisk bakgrund, där drack jag en Newcastle. Där hade jag också ett trevligt samtal om politik med en yngre kille med delvis grekisk bakgrund.


Sedan stödköpte jag en korv på Larmtorget. Pratade dessutom med Kristdemokraterna och Christopher Dywik. Läs artikel.


Sedan gick jag ner till irländska puben O´Reileys som drivs av Eammon O´Reiley. Och tänk jag har inga problem med att dessa har utländsk bakgrund. De är alla duktiga och omtyckta entreprenörer. Och jag är alltid väldigt välkommen hos dem som gäst!


 


Ikväll på irländska puben hamnade jag vid ett tomt bord, efter en stund kom två killar och frågade om de kunde dela bord med mig, vilket inte var något problem för mig. Den ena av killarna var mörkhyad och den andre kan också haft utländsk bakgrund. Vad tror ni händer?


Det kommer fram en person med sin mobiltelefon och tar bilder av oss. Den enda anledningen är att jag har en mörkhyad kille vid min sida. Personen frågar inte ens om det är ok att ta bilder på oss.


Vem är det som har fördomar? Det är i varje fall inte jag!

 

Jag tycker synd om dessa individer men jag tänker inte hänga ut er med namn! Även om det är väldigt lockande!


Av Thoralf Alfsson - 4 mars 2016 19:58

Veckan har varit minst sagt intensiv med fler blogginlägg än vanligt! Jag har dock varit tvungen att lyfta och kommentera flera av dessa händelser. På min Facebooksida har jag länkat till flera artiklar som jag inte haft tid att ta upp på bloggen.


Jag har flera saker som jag tänker skriva om men idag lägger jag upp ett antal klipp som kan vara intressant att lyssna till. Jag delar dock inte alla åsikter som sägs i dessa klipp. Men mina läsare kan säkert finna många av klippen värda att lyssna på.


Sverigedemokraterna har startat upp StudioSD. Jag hoppas att det kommer vara fler personer än Bylund/Bieler i StudioSD.

https://soundcloud.com/sdpodden/avsnitt2Lyssna även på den kokta groddan.

https://soundcloud.com/den-kokta-grodan/den-kokta-grodan-4

Av Thoralf Alfsson - 3 mars 2016 22:35

Uppenbarligen har Migrationsverket börjat få stora skälvan efter alla problem i Kalmar län efter att man börjat dela ut gratis busskort till asylsökande. Det handlar om att stora grupper åker buss till Kalmar på helgerna och ställer till med upplopp och sexuella trakasserier. Detta sker även på bussarna. Flera chaufförer har slutat köra dessa bussar och istället valt andra arbetsplatser. Vanliga resenärer känner sig otrygga och väljer andra färdsätt. En del har till och med slutat sina arbeten för att slippa åka kollektivt.


Kalmar Länstrafik har fått sätta in förstärkningsbussar för att klara anstormning vid vissa tidpunkter då antalet asylsökande skall ut och åka. Chaufförer har också berättat för bloggen att många bara nöjesåker. De åker bara med bussen fram och tillbaka. Asylsökandes resor har medfört extrakostnader för KLT på 2,5 miljoner kronor under hösten. Kom ihåg att Migrationsverket betalar 500 000 kronor/månad. Det innebär sannolikt att avtalet med Migrationsverket är en ren förlust. På grund av otryggheten har KLT nu också tvingats införa vakter på bussarna, vilket innebär än högra kostnader.


När jag läser artikeln från Gefle Dagblad blir jag dock inte förvånad av att Migrationsverket fått stora skälvan.


”Migrationsverket har nu tagit beslutet att inte sluta några fler avtal med landsting och regioner om gratis kollektivtrafik för asylsökande. Det informeras Region Gävleborg om i ett brev.”

 

”Först vill Migrationsverket utreda kostnaderna för avtalet i Kalmar och vilka resor som det egentligen är rimligt att myndigheten ska finansiera, exempelvis resor som är nödvändiga för själva asylärendet. ”

 

”Ett återkommande problem som lyfts fram till Migrationsverket från regionerna är att chaufförernas arbetsmiljö försämrats på grund av incidenter med asylsökande. Det har i sin tur gjort andra passagerare otrygga och försenat trafiken.”

 

Jag gissar att Migrationsverket även kommer säga upp avtalet med Kalmar Länstrafik inom en inte alltför lång framtid. Många skulle bli glada över ett sådant beslut.


Avpixlat skriver idag om en asylsökande i Vimmerby som säljer sitt nya 3-månaderskort på nätet för 1500 kronor. Undrar hur många fler asylsökande som säljer sina månadskort?


PS


Öppet hus måndag 7 mars.

Vi har som vanligt Öppet hus på måndag för medlemmar och sympatisörer mellan klockan 15:00 – 20:00. Vi bjuder på fika.


På måndag, vid ca 18-tiden har vi också tänkt att ha en diskussion om placeringen av den nya simhallen. Det finns ju idag två alternativ Snurrom och Tallhagen. Förhoppningsvis skall jag ha tillgång till lite material från kommunen som jag kan visa.

Det kan även bli en del information om ny skola vid Brofästet om vi har fått loss information från kommunen.

Av Thoralf Alfsson - 2 mars 2016 22:50

Under söndagen rapporterade polisen i Kalmar län enligt nedan.


”Det blev en stökig natt i länet vid olika uteställen. Många berusade personer omhändertogs och det anmäldes även ett flertal fall av misshandel, uppger polisen. Några allvarliga personskador har dock inte rapporterats.”

 

Idag onsdag publicerar Barometern följande artikel.


 


När man läser artikeln framgår det att det handlar om en grupp invandrare/asylsökande som kom i bråk med personalen på O´Learys. Det behövdes med andra ord 13 ordningsvakter och poliser för att stävja bråket. Det tycker polisen inte platsar i sin rapportering till media under söndagen.


Alla förstår säkert varför! Det är på Larmtorget i Kalmar och gruppen har utländsk härkomst. Då är det mörkning som gäller.

 

En talesperson från polisen säger bland annat följande till Barometern i en annan artikel.


 


Jag blir ju minst sagt förundrad över polisens uttalande. Det som av en rutinerad ordningsvakt betecknas som upplopp med ca 15-20 personer har inget nyhetsvärde enligt polisens talesperson. Jag undrar vilka direktiv som rikspolischef Dan Eliasson skickat ut till myndigheten. Sedan vet väl alla att det finns chefer som gör allt för karriären och slickar cheferna där bak och sparkar neråt. De finns även inom polisen enligt en källa!


Sedan får vi heller inte glömma bort hur Barometern ändrade i sin ursprungsartikel.

 

”Vid sidan av slagsmålet tvingades ordningsvakterna under helgen också avvisa flera personer för sexuella trakasserier.

– Stämningen på krogarna är annorlunda, ansträngd. Vi avvisade tre killar som tafsat på tjejer, men tyvärr vill tjejerna inte polisanmäla. Men vi grep och en fjärde person, en gubbe i 40-50 årsåldern, han greps av polis eftersom den kvinnan gjorde en anmälan. Vi måste våga prata om vad som händer, det handlar inte om rasism utan om att till och med jag som rutinerad ordningsvakt har svårt att sova om nätterna efter jobbet, så tufft har det blivit, säger ordningsvakten.”

 

Efter någon timma kom tydligen redaktionen på att texten stred mot pressetiken. Kan ni gissa vad? Följande del ströks ur citatet från ordningsvakten.


”det handlar inte om rasism utan om att till och med”


Med ledning av den delen av texten kunde man dra slutsatsen att gruppen som startade upploppet hade utländsk bakgrund. Jag har ställt frågan till journalisten varför den delen av texten ströks men inte fått något svar under eftermiddagen och kvällen.


Sanningen är svår för media när det gäller migration och integration. Media fullständigt dräller av snyftartiklar och goda exempel på migranter som lyckats bra i Sverige. Men alla dåliga exempel och kriminalitet och brott skall mörkas. Media är i det avseendet sanningsfientliga.


I lördags publicerade Barometern i debattartikel skriven av Radio Kalmar chef, Anja Thorkelsson med rubriken ”Vi får inte acceptera näthatet”. Nej, givetvis skall vi inte acceptera näthatet men vi skall heller inte acceptera att media mörkar och undviker att berätta sanningen. Det glömmer Anja Thorkelsson fullständigt bort. Medias sanningsfientlighet när det migration och integrationsfrågor är en stor grogrund och i många fall den utlösande faktorn till näthatet. Hur svårt skall det vara att förstå det?


”I samma andetag beskylls Sveriges Radio och andra etablerade medier för att dölja konflikter och hålla minoriteter under armarna i maskopi med eliten i syfte att skada det så kallade folket.”

 

Ovanstående exempel är två alldeles utmärkta exempel på just denna mörkning som Anja Thorkelsson hävdar i debattartikeln inte existerar inom media.


”Ja, du som läser det här hör ju själv hur det låter. Det är en så urbota dum verklighetsbeskrivning att jag nästan inte ens tycker det är värt att kommentera.”


Sedan fortsätter Anja Thorkelsson med en rad floskler som vi har hört miljoner gånger men som aldrig har gått i uppfyllelse. Som att alla måste komma i arbete och alla bråk kan förklaras med traumatiska upplevelser och att invandringen är lönsam.


”Till exempel att köerna till folktandvården blir längre men också att det kanske inte är hela världen att jag som svenskfödd inte får min årskallelse som jag brukar få, utan får vänta lite längre.”

 

Nu tror jag inte att Anja Thorkelsson går hos Folktandvården. Jag tror att hon går till en privat tandläkare och de får inte ta emot några asylsökande, än så länge. Exemplet visar dock hur fullständigt okunnig Anja Thorkelsson är om verkligheten. Det är pinsamt.


Hur många tror att Anja Thorkelsson bor i något mångkulturellt område? Nej, just det. Hon bor på en exklusiv halvö i Karlskrona skärgård. Och det finns inte en enda invandrare skriven i grannskapet. Ännu en hycklare av rang som i avslutningen på debattartikeln skriver.


”Sveriges Radios principer står för det bästa som finns, publicistiskt oberoende och trovärdighet.”


 

Sanningsfientligheten är djupt rotad hos chefen på Radio Kalmar.


UPPDATERING


Enligt vittnen på platsen för upploppet rörde det sig om en grupp asylsökande. En polis skall också uttryckt att man inte haft ett så stort bråk på många, många år i Kalmar!

Men för ansvariga befäl var det en icke händelse utan nyhetsvärde! Skall polisen fortsätta att undergräva sitt eget förtroende hos allmänheten?


 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se