thoralf

Alla inlägg under mars 2016

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 9 mars 2016 22:15

"Jag önskar att Cameron var lika bra förhandlare som Turkiet"

Nigel Farage, skämtar i EU-parlamentet.Marine LePen med svensk text.


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 9 mars 2016 18:32

Har lyssnat på Studio Ett och jag blir minst sagt beklämd. Idag har avtalet med Turkiet debatterats i EU-parlamentet och dels har Stefan Löfven talat i parlamentet. Detta var givetvis något som Studio Ett tog upp med en hel rad svenska EU-parlamentariker. Jytte Guteland (S), Soraya Post (Fi) och Christofer Fjellner (M) deltog i den första timmen. I den andra timmen deltog Corazza Bildt (M), Cecilia Wikström (L) och Bodil Valero (MP).


Vilken bedrövlig samling! Och vilka bedrövliga åsikter de framför!


 Det är sorgligt att Studio Ett inte tar med någon från Sverigedemokraterna. Det handlar enbart om att SD inte skall få en möjlighet att kritisera vare sig Stefan Löfven eller avtalet med Turkiet i public service!

Av Thoralf Alfsson - 8 mars 2016 21:48

Är Stefan Löfven Sveriges statsminister? Vilket svammel i kvällens intervju i Aktuellt. Vad sa statsministern egentligen? Står han bakom principerna i överenskommelse med diktaturen i Turkiet? Jag blev inte klokare av det som statsministern sa under intervjun.


Till på köpet fick vi sedan lyssna på Gustav Fridolin! Han var väldigt bekymrad! Uppenbarligen är Fridolin så maktkåt att han är beredd att gå ifrån partiets kärnfrågor ännu en gång.


Jonas Sjöstedt kan man lita på. Han viker inte en tum från sin politik. Jag tycker att deras politik är fullständigt vansinnig och den skulle innebära en fullständig katastrof för Sverige men Jonas Sjöstedt kan man i varje fall lita på.


Jimmie Åkessons kommentar att avtalet riskerar att vi kommer få en ny massinvandring från Turkiet. Då pratar vi inte om några hundra tusen. Vi pratar om miljoner turkar. Den som tänker efter lite förstår säkert vad Erdogan är ute efter. Nämligen att alla kurder skall lämna Turkiet som flyktingar till EU, dessutom på ett lagligt sätt. EU kommer i så fall bidra till en etnisk rensning av Turkiet. Jag tror att Erdogan och hans partivänner skålar i champagne!


Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna måste ta kraftigt avstånd från detta avtal!


UPPDATERING.


Tänk så rätt Kalil Karaveli när han gästade Agenda i slutet av november förra året. Jag hade med intervjun i ett blogginlägg med rubriken ”Avtal med djävulen”. Här kommer intervjun igen. Kom ihåg hur en turkisk domstol med hjälp av polis i förra veckan tog över Turkiets största oppositionstidning Zaman. Precis den utveckling som Kalil Karaveli förutspådde i intervjun.


Av Thoralf Alfsson - 8 mars 2016 20:53

”Polisen får inte avstå från att lämna relevant information – om till exempel en persons etniska ursprung – av rädsla för att uppgifterna kan utnyttjas av politiska grupper. Det poängterar myndighetens etiska råd. ”Om informationen kan missbrukas är inget vi anser att polisen ska ta ställning till”, säger ledamoten Iain Cameron.”


Läs hela artikeln på följande länk.

http://www.svt.se/nyheter/polisen-7


Det skall bli väldigt intressant att se om polisen kommer följa sina egna etiska råd!

Av Thoralf Alfsson - 8 mars 2016 10:07

Asarum, Bandhagen, Berga, Bjursås, Blentarp, Brastad, Bro, Danderyd, Ellös, Eskilstuna, Eslöv, Falun, Floda, Färjestaden, Gnesta, Grycksbo, Gällivare, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Hägersten, Hässleholm, Högsby, Hörby, Kalmar, Karlskoga, Karlskrona, Kilafors, Kisa, Klintehamn, Klågerup, Kågeröd, Köping, Landskrona, Lerum, Lidingö, Lidköping, Lilla Edet, Lindome, Lindsdal, Linköping, Lyckeby, Löddeköpinge, Malmö, Mellerud, Mullsjö, Mölndal, Mönsterås, Mörbylånga, Njurunda, Norrköping, Saltis, Sigtuna, Simrishamn, Skattkärr, Smygehamn, Stavsnäs, Stockholm, Storebro, Svedala, Söderhamn,  Timmernabben, Tormestorp, Torsås, Trelleborg, Tun, Täby, Uddevalla, Umeå, Uppsala, Vegby, Vejbystrand, Vällingby, Västerås, Växjö, Älmhult, Älvsbyn, Örebro.


På ovanstående orter finns det en eller flera personer som beställt infobladet. Är din ort med?


Jag har nu fått hem en ny omgång från tryckeriet. Vill du beställa för utdelning på din ort eller bara ha några exemplar för familjen och de närstående så kan du gå in på nedanstående länk och läsa mer.


http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/02/21/11271184-nya-infobladen/

Av Thoralf Alfsson - 7 mars 2016 23:11

När jag idag kom till sida nummer 5 i Barometern blev jag mycket förvånad och ganska upprörd över denna rubrik.


 


Rubriken är en ren lögn från Barometern! Migrationsverket delar ut gratis busskort som aldrig förr till asylsökande och så skall det vara under hela 2016 enligt avtalet mellan Migrationsverket och Landstinget. Jag har mejlat journalisten och frågat om han tycker det är en sanningsenlig rubrik men inte fått något svar under dagen.


I förra veckan skickade jag mejl till två andra journalister på Barometern men ingen av dem svarade. Uppenbarligen har journalisterna på Barometern uppmanats till att inte svara på mina mejl!


Idag var det dags för nästa R291 av Barometern angående en artikel om ett pistolrån i Emmaboda som tidningen skrev om. Nedan finns Barometerns ursprungliga text angående pistolrånet i Emmaboda.


”Enligt polisen är gärningsmännen i 20-30-årsåldern med nordafrikanskt utseende. En av dem har renrakat huvud. Vid tidpunkten för rånet bar de mörka kläder.”


Ganska snart ändrades dock texten men en av mina läsare uppmärksammade detta och dokumenterade det. Vad tror ni Barometern raderade i texten?


”Enligt polisen är gärningsmännen i 20-30-årsåldern. En av dem har renrakat huvud. Vid tidpunkten för rånet bar gärningsmännen mörka kläder.”


Idag fanns det ytterligare en sak på sidan 5 som jag reagerade på. Barometern är en lokaltidning som också ges ut i en annan utgåva med namnet Oskarshamns Tidning. Utgivningsområdet är södra och mellersta Kalmar län samt Öland. Med andra ord en riktig lokaltidning.

Många av min läsare kommer säkert ihåg gruppvåldtäkten i Mariannelund 2011. Barometern skrev inget eller mycket lite om gruppvåldtäkten och jag ställde frågan till ansvariga på tidningen och fick då svaret att Mariannelund låg utanför utgivningsområdet. Suck…


Vad läser jag då på sidan 5 idag. Barometern skickar sin journalist Ander Blank till Uganda för att besöka ett flyktingläger. Har Uganda nu helt plötsligt hamnat i Barometerns utgivningsområde!

Jag anser att det finns mängder av ämnen att gräva i på lokalnivå inom Barometerns utgivningsområde, till exempel all brottslighet kopplat till asylsökande men det vill uppenbarligen inte de anställda och ledningen på Barometern. Nu kommer vi istället få nya tårfyllda artiklar i Barometern, signerade Anders Blank.


http://www.barometern.se/nyheter/folj-anders-blank-i-uganda/


Av Thoralf Alfsson - 7 mars 2016 13:16

I lördags reagerade jag på att Östra Småland publicerade en insändare underskriven av AFA Dackebygd. Den var mer eller mindre ett personangrepp på Tafsvakten, Siri Bernhardsson. Jag skrev nedanstående kommentar på min FB.


 


Idag har uppenbarligen Östra Småland på sitt morgonmöte insett sin egen dumhet och tagit bort insändaren från sin nätsida och ber samtidigt Siri Bernhardsson om ursäkt. Enligt uppgifter på fb-sidan Tafsvakten har Siri Bernhardsson polisanmält Östra Småland.


 Nu tror jag inte att Gunilla Persson var den som tog beslutet att publicera insändaren från AFA Dackebygd. Det finns en insändarredaktör vid namn Klas Palmqvist. Hur han förankrat beslutet vet bara ledningen på Östra Småland. Jag tolkar det som att Gunilla Persson inte vill ge skulden på någon av hennes anställda men samtidigt är det inte hon som tagit beslutet att publicera insändaren.


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se