thoralf

Alla inlägg under mars 2016

Av Thoralf Alfsson - 15 mars 2016 18:28

Fick idag följande kommentar på förra blogginlägget. Jag tycker kommentaren är så angelägen att jag lyfter fram den i ett eget blogginlägg. World Traveller som skrivit kommentaren har läst min blogg och kommenterat under många år och jag har även fått en del mejl och framförallt ett stort antal foto från hans arbete i både Afghanistan och Irak.


Jag hade idag ett långt samtal med rhodesier i min egen ålder (50+). Han och hans familj tvingades fly Zimbabwe (före detta Rhodesia) när Mugabes så kallade krigsveteraner med våld tog över de vitas farmer. De bor nu sedan 2006 i Sydafrika. Han säger att våldet och utrotningen av vita nu börjar eskalera något fruktansvärt. I förrgår mördades en familj under ett inbrott. Den nioåriga dottern våldtogs länge innan hon slutligen slogs ihjäl. Ibland åker förövarna fast och hamnar inför rätta men de går i regel ut från rättegångarna som fria män.


Vardagen där familjen bor ser ut så att föräldrarna är på jobbet och barnen i skolan, precis som här, för att kunna försörja en större andel av befolkningen som är oförmögen att försörja sig själv eller helt enkelt bara vill parasitera på andra.


Varje familjemedlem har en VHF-radio, liksom alla grannar i kvarteret. Grannarna träffas varje helg och snackar igenom nästa veckas schema vilket innebär att några har en högre beredskap än de andra och ingår i en snabbinsatsstyrka om något skulle hända i kvarteret. Alla har radioapparaterna på även i laddarna under natten, och om larmet går att det är inbrott eller en misstänkt bil siktats i villakvarteret så stängs hela kvarteret omedelbart ner genom att de boende upprättar vägspärrar och söker igenom hela området. Samtliga är bättre beväpnade än vi på jobbet här. De har också en veterinär standby för att ta hand om hundar som förgiftats vilket är mycket vanligt. Villorna har höga murar runt trädgården med elektriskt staket på toppen. Elektriskt öppningsbara grindar och kameror överallt. Han säger att villaområden med en höga beredskap hans område har drabbas i mycket mindre utsträckning av inbrott och överfall jämfört med andra mindre välorganiserade områden. Familjens yngsta dotter är 15 och när hon gått klart skolan så flyttar de (igen). De ser ingen framtid för sina barn i Sydafrika, men de vet inte vart de ska flytta.

 

Kan detta skrämmande scenario bli vår framtid (förutom att vi inte får beväpna och försvara våra familjer)?

 

World Traveller

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 14 mars 2016 22:50

Barometern har som princip att inte skriva något negativt om invandringen och den "industri" som utvecklats. Om tidningen publicerar en kritisk insändare eller debattartikel har man alltid en positiv insändare eller debattartikel att väga upp med. Det är minst sagt genomskinligt!


Nu skall tydligen Barometern köra en ny omgång artiklar om integration som enbart kommer visa några lyckade exempel. Det är antagligen en motoffensiv från tidningen efter alla artiklar om tafsandet på Larmtorget i Kalmar och upploppet på samma torg för några veckor sedan. Tidningen går till och med ut och frågar läsarna om bra tips på integration.


Jag skickade i fredags in en debattartikel om alla kostnader för asylsökande och etableringsreformen på lokalnivå. Jag redovisar många siffror över denna miljardrullning på länsnivå. Nu hoppas jag på en publicering, har ännu inte fått något positivt besked.


Idag började Barometern sin artikelserie med att skriva om en familj från Afghanistan som bor i Kalmar och som nu har tagit emot ett ensamkommande barn från Afghanistan.


”Det är fyra månader sedan han kom till Sverige. Att han hamnade hos familjen Husseini var en ren slump. Pappa Taher fick ett samtal från en vän som arbetar på kommunen. Det saknades familjehem för ensamkommande. Kunde de ta hand om en 15-åring?

Efter ett snabbt familjeråd beslutade sig Taher och Razia Husseini för att säga ja.”

 

Barometern har också en faktaruta intill sin artikel enligt nedan.


 


Det Barometern inte berättar något om är kostnaderna för de svenska skattebetalarna. Hur många tror att den afghanska familjen inte får något betalt? Givetvis får de en rejäl summa pengar varje dag. Varför ingår inte det i faktarutan?


Här nedan kan de se vad Kalmar kommun betalade för sina familjehem per dygn och månad (30 dygn) i slutet av december. Under 2015 hade Kalmar kommun haft totalt 58 familjehem och i december var antalet 39 familjehem.

Vilket familjehem som är den afghanska familjen av de 39 känner jag inte till.


 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 14 mars 2016 10:46

Uppenbarligen har mitt blogginlägg om Svenska Kyrkans bjudresa för journalister till Uganda väckt en del uppmärksamhet. Idag fick jag nedanstående mejl från pressekreteraren hos Svenska kyrkan som anordnade resan och som även delade ut stipendier till deltagarna.


Frågan är om det är en efterhandskonstruktion från Svenska kyrkan och SVT? 


 


Svenska kyrkan tycks inte veta vad ett stipendium är för något! På Wikipedia kan följande läsas om stipendieum.


"Stipendium kallas en form av penninggåva för studerande, forskare, konstnärer och kulturarbetare etc. Till skillnad från ett pris, som brukar utdelas som erkänsla för något redan skapat, brukar stipendiet vara särskilt avsett för att bekosta framtida utgifter av något särskilt slag, till exempel studier och resor. Stipendier är normalt inte skattepliktiga, varken för givaren eller för mottagaren, de är en skattefri gåva men kan påverka storleken av andra bidrag som till exempel studiemedel."


SVT har i varje fall besökt bloggen idag på morgonen. Vilket även Gota Media gjort. Barometern ingår i Gota Media. Undrar om det var efter det som SVT kontaktade Svenska kyrkan för en "rättelse"?


 Av Thoralf Alfsson - 13 mars 2016 10:00

Svenska kyrkan bjuder fyra journalister på en resa till Uganda. Att jag uppmärksammat detta är beroende på att Barometerns journalist Anders Blank är en av journalisterna. Svenska Kyrkan skriver följande på sin webbsida.


”Det handlar bland annat om flyktingarbete, samhällsuppbyggnad efter konflikten i norra Uganda, gender samt utmaningar som ett förändrat klimat innebär.”


”Svenska kyrkan deltar sedan ett antal år i den dialogprocess med kyrkliga företrädare i Uganda om sexuell läggning och könsidentitet. I den processen har vi också kontakt med Ugandiska HBTQ-aktivister och det kommer att finnas möjlighet att träffa dessa.”

 

Det som är intressant är ju också vem som står för kostnaderna när gäller flyg, boende och uppehälle. Svenska kyrkan skriver även så här på sin webbsida.


”Kostnader och stipendium
Vi har plats för 4 deltagare. Kostnaden för resan är ca 14 000 kronor, beroende av priset på flygbiljetten. Du kan söka stipendium som täcker kostnader för resa och logi med helpension samt för kostnader på plats.”

 

Efter en förfrågan till Svenska kyrkan fick jag följande svar.


 Jag blir faktiskt lite förundrad. Det brukliga är att man får ett stipendium av någon anledning. Här tycks det inte vara någon prestation som är grunden till stipendiet. Utan här söker man detta för att bli utvald till en resa.


Skall Svenska kyrkan bjuda journalister på den här typen av resa? Vad förväntar sig Svenska Kyrkan få tillbaka från journalisterna? Skall journalister låta sig bjudas på en resa som denna? Kan det betraktas som muta eller bestickning? Vad säger Skatteverket om ett sådant upplägg?

Av Thoralf Alfsson - 12 mars 2016 09:45

 


Vattenbrist var det stora temat i onsdagens Östra Småland. Att Öland alltid har haft problem med att vattnet skall räcka till på sommaren är ingen nyhet men nu tycks det vara värre än någonsin. Under 2015 var nederbörden ca 30 procent lägre än under ett normalår.


Ända sedan IPCC startade upp med sina prognoser om klimatförändringar och skrämselpropaganda om koldioxidutsläppen har vi fått veta att det skall bli varmare och att nederbörden kommer att öka. Antal oväder skall öka med översvämningar och rasrisker som följd vid kustområden. SMHI har följt IPCC i spåren och levererat rapporter/prognoser på länsnivå. Den senaste så sent som i november 2015. Alla med samma budskap, varmare och mer nederbörd! Se bilden ovan för Kalmar län.


Det nya är att nu skriver tidningen att nederbörden kommer minska och det kommer bli torrare på grund av klimatförändringarna. Tvärtemot IPCC och SMHI:sprognoser.


”Invånarna i Kalmar blir bara fler och alla prognoser pekar på att det kommer bli torrare i regionen i framtiden.”

Östra Småland

 

Alla prognoser pekar på att det kommer bli torrare i regionen. Jag är förbluffad över det uttalandet från Jörgen Madebrink, VD för Kalmar Vatten AB. I förra veckan hörde jag kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) säga samma sak under mötet i kommunstyrelsen. Har de alla blivit klimatförnekare och klimatskeptiker? Vem får de denna information ifrån?


Jag har under onsdagen haft en mejlkonversation med Jörgen Madebrink. Han blir minst sagt fundersam när jag skickat över vad som både SMHI och Länsstyrelsen skriver i sina dokument från oktober-november 2015. Han uppger att hans information kommer från Länsstyrelsen och miljöenheten på Samhällsbyggnadsnämnden hos Kalmar kommun.


SMHI har publicerat en prognos för varje län. I inledningen på prognosen för Kalmar län skriver SMHI följande.


”Årsmedelnederbörden ökar med 15-20 % i jämförelse med referensperioden 1961-1990.

Nederbörden ökar mest vintertid. Den kraftiga nederbörden ökar också, maximal

dygnsnederbörd kan öka med uppemot 20 % beroende på RCP-scenario.”

 

Länsstyrelsen skriver följande med anledning av prognosen från SMHI.


”En ökad nederbörd innebär större påfrestning på vårt samhälle, som redan idag är utsatt vid kraftiga skyfall. Det är också intressant att årsdynamiken blir förändrad i framtiden. Istället för vårflöden kommer vi att få högre flöden under vintern, säger Lars Ljungström.”

 

Eftersom vi helt klart fått mer nederbörd under de senaste decennierna, vilket statistiken visar måste man ställa sig frågan vad problemet med låga grundvattennivåer beror på. Är det utökade volymer eller kan det finnas andra orsaker?


Frågan är om vi fått klimatskojare som sprider annan information bara för att det passar bättre när nu Öland fått problem med grundvattennivåerna? Gäller inte prognoserna från IPCC och SMHI längre?


UPPDATERING


Lars Bern skriver om fusket med temperaturdata på sin blogg.


http://anthropocene.live/2016/03/12/fusk-med-temperaturdata/


 

 

Av Thoralf Alfsson - 10 mars 2016 22:41

Jag har hämtat några citat från media när Dan Eliasson presenterades som ny rikspolischef i november 2014.


”Inrikesminister Anders Ygeman säger att Dan Eliasson genom sin breda erfarenhet har de främsta kvalifikationerna för tjänsten.”

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/kontroversiellt-val-till-ny-rikspolischef


Han är en modern chef, en kommunicerande chef. Inte en sådan som tror att man kan styra med dekret och beslut, sade inrikesminister Anders Ygeman (S).”


”När frågan kom upp under pressträffen svarade Eliasson:

– Svensk polis har aldrig haft så här mycket pengar som vi haft nu. Det har kommit tillskott som gör att vi ska säkra verksamheten för nästa år.”

”Enligt Anders Ygeman är det ”väldigt få verksamheter som får så mycket pengar som man vill ha”.”

 

Nu gör uppenbarligen Dan Eliasson allt för att köra över de 200 anställda på Polismyndighetens kommunikationsavdelning. En extern PR-byrå som Dan Eliasson anlitat tidigare har nu fakturerat miljontals kronor. Är det någon form av vänskapskorruption som gör att Dan Eliasson anlitar företaget ännu en gång. Läs blogginlägg på Aftonbladet.Att regeringen har så stort förtroende för Dan Eliasson, trots att han egentligen misslyckats på tidigare arbetsplatser är mycket märkligt. Eller är det så att regeringen ansåg att Polismyndigheten fungerade så dåligt eller inte enligt de direktiv som en rödgrön regering önskade och därför valde att tillsätta ”torpeden” Dan Eliasson för att…..


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se