thoralf

Direktlänk till inlägg 30 mars 2016

DITT MEDLEMSKAP I SD

Av Thoralf Alfsson - 30 mars 2016 21:37

Har du inte förnyat det medlemskap i SD så är det hög tid nu. Har du inte betalat in din medlemsavgift för 2016 är det vår förhoppning att du gör det nu. Den 1 april är du inte längre medlem i partiet, inget aprilskämt. En liten påminnelse!


Vi hoppas givetvis att du vill vara medlem i partiet även 2016. Nya medlemmar är självklart också välkomna.


UPPDATERING!


Jag är uppriktigt sagt jäkligt irriterad på vissa kommentar som kommit in under detta korta inlägg om att förnya medlemsskapet. Jag har inte godkänt alla kommentarer. Jag tänker svara vissa av personerna direkt i kommentaren när jag godkänner.


Vilket annat parti tänker ni stödja! Skall ni bli medlemmar i S eller M! Är det så att ni funderar på något högerextremt parti så tycker jag uppriktigt sagt att ni skall sluta kommentera på min blogg. Jag vill inte ha rasister och nazister kopplade till min blogg. Ni är inte välkomna! Det gäller även er som uppenbarligen besitter ett hat mot judar och Israel.


För er information kan jag meddela att jag inte kommer publicera era kommentarer och konspirationsteorier i fortsättningen. Jag har stor respekt för yttrandefrihet och jag har låtit många komma till tals på min blogg men det finns även gränser för mig!

 

 
 
Ingen bild

Demokratur

30 mars 2016 21:58

Jag har betalt för ständigt medlemskap så glömmer man inte...

Thoralf Alfsson

30 mars 2016 22:12

Jag gjorde detsamma för många år sedan. Väldigt praktiskt!

 
Ingen bild

Lotta

30 mars 2016 22:23

Nu har det väl ändå gått för långt. Nu skall sk "ensamkommande flykting"barn" ha rätt till efterlevandestöd. Mellan 1500-3000 kr i månaden. Man har till och med rätt till 2 års retroaktivt stöd som kan uppgå till 70 000. Enda bevisbördan är att den "ensamkommande" intygar på heder och samvete att de inte ljuger. Varför i helvete skall Sverige betala detta? Borde inte dessa pengar betalas ut av deras hemländer i så fall? Kostnaden beräknas öka lavinartat, 700 miljoner uppgav man.

 
Ingen bild

Pernilla

30 mars 2016 23:51

Jag tycker att SD:s nya skolpolitik är usel och ett hån mot de som röstade SD. Jag och min sambo har lämnat partiet p.g.a av ledningen och partiets alltför moderata syn på massinvandring. Repatriering måste finnas med i planen, annars är det kört. Sorry!

Thoralf Alfsson

31 mars 2016 08:29

Har du/ni funderat över de fördelar som SD:s nya skolpolitik innebär?

Kom ihåg att SD vill mer eller mindre stoppa massinvandringen helt!

 
Ingen bild

pelle

31 mars 2016 03:48

Jag valde att inte förnya mitt medlemskap så länge mattias karlsson är med i sd,,,jag tycker att ni som har nåt inflytande i sd,,,antingen ser till så att han utesluts ur partiet eller att ni bildar ett sd 2 parti

Pelle motala

 
Ingen bild

Tobbe S

31 mars 2016 05:36

Jag gick ur när Thoralf petades från riksdagslistan. Går inte med förrän Thoralf finns med på listan igen.

 
Ingen bild

Ulrika

31 mars 2016 06:56

Konstigt. Betalade mitt medl. skap i slutet av mars efter att ha EFTERLYST inbetalningskort sedan i januari. VAD sysslar egentligen SD med, helt tysta och inte ens administrationen tycks fungera.

Thoralf Alfsson

31 mars 2016 08:31

Bedrövligt om inte partiets riksorganisation skickat ut nya inbetalningskort för 2016.

 
Ingen bild

Åke Nordlöf

31 mars 2016 07:28

Är själv livstidsmedlem finns inget annat alternativ

 
Ingen bild

Demokratur

31 mars 2016 09:32

För er som kritiserar SD för att vara otillräckliga.
Har ni hittat något alternativ som har större möjlighet att vända skutan Sverige rätt...?
Har ni möjligen funderat på att själva aktivera er i den Sverigevänliga kampen?

 
Ingen bild

C Andersson

31 mars 2016 09:56

Jag är partilös och tänker så förbli. Men kommer han Thoralf med på riksdagslistan sätter jag nog ett kryss på han.

 
Ingen bild

Mats

31 mars 2016 11:39

Tack för påminnelsen!
Även om många är missnöjda med M. Karlsson och SD är det viktigt att stödja och rösta på SD. För vad är alternativet?

 
Ingen bild

LSW14

31 mars 2016 12:13

@Åke Nordlöf 07:28. "...livstidsmedlem, finns inget annat alternativ".

Att vara livstidsmedlem är ett tveeggat svärd i den politiska kampen, och absolut inget alt för mig. Det finns tveklös både för- och nackdelar, problemet är att det är partiet, inte medlemmen, som drar vinstlotten med ett livstidsmedlemskap. Detta sagt oavsett vilket parti, eller ideell organisation, som avses.

Fördelen med livstidsmedlemskap (LMDL) är naturligtvis bl a rent administrativt att man gör en (1) inbetalning för en förutbestämd period (livstid, 10 år osv) samt att den totala kostnaden för perioden oftast är en aning rabatterad. I övrigt har jag svårt att se några fördelar, förutom att jag möjligen kan känna mig tillfreds med att för lång tid ha dragit mitt strå till stacken =).

Nackdelarna är dock av en annan dignitet! T ex innebär, som jag ser det, ett LMDL att partiet har fått mitt mandat att förändra sin politik i vilken riktning som helst utan att behöva oroa sig för om det skulle kunna innebära ett medlemstapp. Jag är ju en LMDL! Om alla skulle bli LMDL skulle, rent hypotetiskt, partiet i fortsättning kunna föra vilken politik som helst utan att tappa medlemmar.
Därför är jag en ivrig opponent till allt vad "Livstidsmedlemskap" heter!

En annan nackdel, i moraliska termer, är att den/de medlemmar som efter en tid ev inte längre sympatiserar med partiet kommer ändå att kvarstå som medlemmar. Det kan iofs vara så att även en LMDL kan säga upp sitt medlemskap och därmed inte längre räknas som medlem, jag vet ärligt talat inte hur det är med den saken. Om någon här inne vet hur det är på den punkten så förklara gärna! Oavsett, LMDL är inte ett bra alternativ- om du frågar mig...

Min avsikt är inte att knäppa dig på näsan, bara att peka på det som jag menar talar emot ett LMDL. Tanken med LMDL är naturligtvis inte illvillig och jag förstår, och respekterar, din intention.

/lsw14

Thoralf Alfsson

31 mars 2016 21:40

LSW14

Du pratar i nattmössan när det gäller livstidsmedlemskap.

För det första du betalar 1500 kronor vid ett enda tillfälle, inte för en tidsbegränsad av år. Mycket fördelaktigt för både den enskilde och för partiet. Den enskilde sparar mycket pengar och dessutom inte jobbet med att år efter år betala årsavgiften.

För partiet är det en förtidsinbetalning som kan användas till t.ex kommande valrörelse. Dessutom slipper partiet administrativa kostnader genom att skicka ut inbetalningskort.

Som livstidsmedlem kan du begära utträde ur partiet när du själv önskar. Inga problem.

Att partiet skulle kunna förändra sin politik hur som helst är ju fullständigt felaktigt. Partiets politik bestäms i första hand vid landsdagarna.

 
Ingen bild

Perre

31 mars 2016 12:25

SD vill mer eller mindre stoppa invandringen helt, skriver du Thoralf. OK. Låter bra. Men ska de inte prata mer om detta mer då? Utan makt kan SD försöka skapa opinion, för till exempel repatriering. Det måste väl ändå vara alternativet snarare en assimilering. Eller vad tycker du? Men partiet skapar inte mycket opinion. Verkar nöjda med att andra partier delvis anammar SD:s politik, även när det händer för sent och för många kommit hit. Jag har funderat på att flytta från detta land i flera år. Står inte ut med alla invandrare i landet. Känner mig inte som hemma.

Thoralf Alfsson

31 mars 2016 21:32

Jag delar delvis din uppfattning om att partiet inte är tillräckligt aktivt när det gäller massinvandring och vad vi vill. Det räcker inte med att partiet säger det då och då.

Jag har själv efterfrågat en betydligt mer aktivt parti. Jag har också mina egna slutsatser när det gäller orsakerna till att det ser ut som det gör idag.

 
Ingen bild

Pernilla

31 mars 2016 12:37

Demokratur - det finns andra sätt att jobba på. Jag skriver och ringer till myndigheter, politiker och tidningar. Lyssnar på poddar och diskuterar. Gör du det? Jag försöker skapa opinion på det lilla planet. Vad gör SD? Inte tillräckligt, som det ser ut. När jag var medlem fick jag veta att jag inte får nämna att jag läser alternativ media, jag får inte använda negativa ord och jag får inte...göra/säga en massa. Allt enligt partiets lokala kontor och SD:s instruktioner. Enligt min mening måste man kalla en spade för en spade för att nå ut till folket. I likhet med Marine Le Pen i Frankrike. Lokalkontoret påstod att de inte ens läster alternativ media. Jag läster både alternativ och gammelmedia för att ha koll.

Thoralf Alfsson

31 mars 2016 21:29

Det vore intressant om du berättade vilken lokal kommunförening som du varit i kontakt med!

Jag anser att de har fel när det gäller vad man får läsa. Avpixlat tittar nog de flesta på någon gång i veckan.

 
Ingen bild

Frank

31 mars 2016 16:54

Tala inte om vad partiet skall göra för dig. Berätta i stället vad du kan göra för partiet. Sedan är jag tämligen trött på detta gnäll på Mattias Karlsson och andra. Han MS är en utmärkt företrädare och har mitt fulla förtroende.

Alla som har synpunkter borde själva aktivt ta steget och aktivera sig i partiet. Gnäll leder ingenstans och har aldrig ,och kommer inte heller att vara något konstruktivt

 
Ingen bild

Demokratur

31 mars 2016 20:19

Gott att du sätter ner foten, Thoralf.
(Tänker på din uppdatering).

 
Ingen bild

LSW14

31 mars 2016 22:32

@Thoralf 21:40
Det jag hävdade ang livstidsmedlemskap var att OM ALLA VORE LIVSTIDSMEDLEMMAR skulle partiet kunna föra vilken politik som helst UTAN ATT TAPPA MEDLEMMAR. Att politiken i huvudsak bestäms på landsdagarna har jag aldrig bestridit.

Tack för klargörandet ang utträde, dock är det väl så att ev innestående del av medl avg inte återbetalas, eller?

Nattmössa eller inte, medlemsavgift baserat på kalenderår är en bättre variant eftersom det sätter större press på partiledningen om/när ev medlemstapp blir omedelbart synliga. Det är min generella ståndpunkt, oavsett om det gäller SD eller den lokala Idrottsföreningen.

Blev lite osäker ang din "uppdatering", var den adresserad även till mig?
Om så är fallet, kan jag väl säga att jag inte i nuläget vet vem jag kommer att rösta på 2018. Mycket kan hända, både med SD och M samtidigt som det kan dyka upp nya partier som är intressanta. Framtiden får visa vem det blir, om det nu blir några fler val öht. Den som lever får se!

 
Ingen bild

Demokratur

31 mars 2016 23:49

@ Pernilla

Alla sätt att kämpa är bra.
Själv är jag aktiv inom kommunpolitiken och försöker där bidra på alla de sätt som den möjligheten ger.
Jag skriver inlägg och kommenterar där så är möjligt.

 
Ingen bild

Nils Alsatra

2 april 2016 07:01

Tyvärr är det svårt att betala från utlandet då SD:s betaltjänst inte godtar utländska kreditkort. En polare som bor i Sverige betalade för mig förra året, men så ska det inte behöva fungera.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Söndag 18 nov 23:56

I början av veckan skrev jag ett blogginlägg om fotboll och Kalmar FF. Som fotbollsälskare och hängiven supporter till KFF var jag besviken på det som laget presterat under de senaste åren och speciellt det man presterat under hösten. Min slutsats va...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 16 nov 23:34


  Annie Lööf på Almedalens scen.             Foto Thoralf Alfsson   Att Annie Lööf som kan bli statsminister eller minister i Sveriges regering är med i en internationell organisation vars möten är slutna är problematiskt, menar Birger Schlaug...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 15 nov 23:21

Angela Merkel och Macron vill ha en EU-arme. Något de framfört de senaste veckorna. Angela Merkel uttalade det när hon i tisdags talade i EU-parlamentet. I svensk media har jag knappt sett en stavelse om Angela Merkels tal. SVT har en artikel, men om...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 15 nov 18:03

Lokaltidningarna Barometern och Östra Småland skriver idag om vad en person tjuvlyssnat till på en bilfirma i Kalmar. Jag måste säga att det är pinsamt för dessa tidningar att de använder sig av tjuvlyssning som källa till artikeln. Där tydligen Kalm...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 14 nov 23:55

Jag är lite förvånad över att ingen har tittat lite djupare på den rapport som kom från Institutet för framtidsstudier med rubriken ”Våldsbejakande extremism och organiserad brottslighet i Sverige”.       I synnerhet den del som...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 139 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se