thoralf

Direktlänk till inlägg 21 mars 2016

SVENSK MEDIA FÖRTIGER MEDVETET FAKTA OM INVANDRINGEN

Av Thoralf Alfsson - 21 mars 2016 22:08

Lovade i blogginlägget från morgonen att återkomma med ytterligare fakta om kostnaderna för asylsökande på kommunal nivå under dagen. Har först varit på kommunalfullmäktige och sedan har vi haft öppet hus i vår partilokal så är först nu framåt 22-tiden som jag fått tid att skriva några rader.


Ser att min debattartikel är den näst mest lästa artikeln på Barometern idag.


Lyssnade i bilen på ett inslag från dagens StudioEtt där både Ulf Adelsohn och Lena Lijeroth Adelsohn medverkade. Rubriken till inslaget var ”Svensk media förtiger medvetet fakta om invandringen”.


Innan ni går in och lyssnar på inslaget vill jag varna er för att skitstöveln och lögnaren Jan Helin medverkar i inslaget. Risken är stor att ni drabbas av både högt blodtryck och vredesutbrott när ni hör Jan Helin ljuga. Kom ihåg att Jan Helin är utsedd till programdirektör på SVT för bland annat samhälle och dokumentär. Förtroendet för SVT kommer definitivt inte öka med Jan Helin som programdirektör.Min debattartikel är ett utmärkt exempel på hur media medvetet förtiger fakta. De kostnadsuppgifter jag tagit fram kan givetvis media också begära ut från Migrationsverket, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Men media har inget intresse av detta! Och definitivt inte de lokala journalisterna, för dessa gäller istället snyftartiklar eller goda exempel artiklar.


Nedan kommer en sammanställning för 2015 på hur kostnaderna i debattartikeln fördelas på Kalmar läns tolv kommuner och landstinget. Imorgon återkommer jag med asylförläggningarna i Kalmar län.


Alla siffror är i miljoner kronor.

     
ANNONS
 
Ingen bild

Hulda mk1

21 mars 2016 22:49

Jan Helin, tja här gäller självcencur. Skriver jag det jag tycker, brinner datorn upp.. Men alla fattar säkert...

 
Ingen bild

Henrik

21 mars 2016 22:53

Bra att du varnade för Helin så jag kunde undvika att lyssna på skräpet. :)

 
Ingen bild

Hacke

21 mars 2016 22:55

Lyssnade också på inslaget. Jag tror faktiskt att pajasen Helin föll pladask hos lyssnarna med sina lögner och floskler. Samma med den för ändamålet handplockade s k professorn som numera närmast folkkäre Ulf Adelsohn gjorde fullkomlig slarvsylta av.
Nej, det här kammar paret Adelsohn hem på bred front hos allmänheten. DN:s så kallade granskning av Östermalm kommer sannolikt att bli en klassiker. Men absolut inte på det sättet som Wolodarski och hans hord av agendasättande "journalister" hade tänkt sig.

Grattis förresten Thoralf till att du föga förvånande blev dagens näst mest lästa på Barometern. De ska vara glada och tacksamma för ditt kvalitetshöjande deltagande och ännu gladare för att du inte har resurser att ge ut en konkurrerande tidning. Men du slår nog snart ut dom ändå med din suveräna blogg. Det verkar ju som snart även hela etablissemanget konverterat till alternativmedia.

 
Ingen bild

Christer No1

21 mars 2016 22:59

Har också lyssnat till Studio Ett. Jan Helin upprepade sitt mantra om den överenskommelse som MSM-media har om att inte publicera etniciteten i fråga om t.ex kriminalitet om det inte har relevans för brottet i fråga. Och det är här någonstans som etablissemang och en allt större del av befolkningen börjar tala förbi varandra. Journalistens roll i samhället är att beskriva den verklighet vi lever i, inte att fördunkla det som sker. Det är nu många år sedan DN och ekot t.ex rapporterade om att 15 män hade slagits en natt i (tror jag) Katrineholm. 2 st hade förts till sjukhus svårt knivskurna. Det var hela beskrivningen som gavs. För första gången i mitt liv mejlade jag journalisterna och frågade vad det var för män som rykt ihop på detta sätt. Jag raljerade, och undrade om det var den centrala Centeravdelningen som slagits mot PRO? Jag förstod ingenting, och ville ha lite mer kött på benen.
Naturligtvis fick jag inget svar från något håll, och det trots att jag alltid försöker hålla en anständig ton. Detta var upprinnelsen till att jag förstod att Media hade en uppgift att föra oss bakom ljuset. Det som förvånade mig var att dom (journalisterna) inte verkade förstå att det dom höll på med var exakt detsamma som också hände i f.d Sovjetunionen.
Jan Helin har inte förstått det ännu, att svensk media måste kunna beskriva händelser, som är betingade av kulturella skillnader mellan ett samhälle präglat av sekulär demokrati, och med människor som är sprungna ur klan och stamsamhällen. Det handlar inte om att hetsa fram nazism, fascism och rasism hos läsarna, utan att ge en adekvat upplysning som gör att läsaren förstår en kanske komplex situation. Det handlar om att visa respekt för sin läse/lyssnarkrets, men till den insikten har b.la Jan Helin en lång väg att gå. Den metod som ni i MSM valt, handen på hjärtat. Hur tycker ni att det blivit, är ni nöjda?

 
Ingen bild

Martin

21 mars 2016 23:46

Visan om Jan Helin:
https://www.youtube.com/watch?v=aUXrmEmyoNY

Ryktet säger att Janne hade invändningar mot vissa av påståendena i visan:
Jag har en svullen prostata! Och alla hens jag känner sitter ner!

Tyvärr finns ingen sång om Matsson. Min gissning är att han är så frånstötande så ingen har lyckats tänka på honom tillräckligt länge för att få ihop en text.Visan om Jan Helin:
https://www.youtube.com/watch?v=aUXrmEmyoNY

Ryktet säger att Janne hade invändningar mot vissa av påståendena i visan:
Jag har en svullen prostata! Och alla hens jag känner sitter ner!

Tyvärr finns ingen sång om Matsson. Troligtvis är han så frånstötande så ingen har lyckats tänka på henom tillräckligt länge för att få ihop en text.

 
Ingen bild

Peter Andersson

22 mars 2016 00:31

Har Kalmar kommun klampat i klaveret igen och kartlagt journalister som begär ut offentliga handlingar? Kalmar kommuns rykte kan inte vara det bästa precis. Förstår inte hur invånare orkar bo där. man läser ständigt om nya tilltag från kommun och vänsterpolitiker.

 
Ingen bild

Gubben Svensk

22 mars 2016 00:45

Denna händelse med Östermalm samt sänkningarna av gammelmedias tidningar. får mig att tänka på den sista smörjelsen...

Gammelmedias tid är snart borta för alltid!

 
Ingen bild

World Traveller

22 mars 2016 02:50

Till er så kallade journalister som smygläser Thoralfs blogg - Skäms ni inte? Är det någon av er som vågar kommentera här och tala om för oss i pöbeln VARFÖR ni tycker vi har fel och ni har rätt?

 
Ingen bild

Friholt

22 mars 2016 03:36

I tabellen tar Thoralf fram och pekar på grundbulten i Kalmar läns moderna historia. Det är viktig information för dem som en gång skall skriva den.
Vid den tiden har Helin och Mattsson fått diagnosen "träskallar" och hackats sönder och samman av aggressiva hackare som med ett gammalsvenskt uttryck kommit att kallas hackspettar. Efter attackerna sitter Helin och Mattsson med plåster på både sår och mun och kan inte längre medverkat till att skriva svensk historia.
I det vakuum som därvid uppstår utser regeringen Thoralf till sakkunnig i den utredning som har till uppgift att skriva länets historia och som har fått arbetsbeteckningen "Från glasbruksorter till flyktingbruksorter".Regeringen förbinder sig därvid att betala hyran för Thoralfs kontorsutrymme på en nedlagd flyktingförläggning. (Thoralf hade visserligen inledningsvis själv uttryckt en önskan om att få etablera ett avskilt kontorsutrymme på Barometern, men tyvärr hade hackspettarna för länge sedan hackat tidningen sönder och samman så att inte ens minnet fanns kvar.)

 
Ingen bild

B Johansson

22 mars 2016 05:17

Har alltid gillat Ulf Adelsohn som en politiker som säger vad han tycker och står för det.
Hans sammanfattning av den här intervjun, som i sig var ett utmärkt exempel på hur gammelmedia behandlar invandringsfrågan och alternativmedia, var lysande:
"Jag har aldrig hört en professor uttala sig på ett sådant sätt........ det är fullkomligt fascinerande att man inte lyssnar eller vill lyssna". Kanske inte så konstigt. Sigurd Allen som SR lyckats bjuda in som expert är en omstridd norsk professor i journalistik och f.d partiledare i Arbeidernes Kommunistparti (marxist-leninisterne).
Efter Jan Helins pinsamma utläggning uttrycker Ulf det pinsamma i att media inte har märkt och förstått hur rasistkortet används i tid och otid. Men han talar tyvärr även där för döva öron. Heder åt paret Adelsohn som hade tålamod med studioreportrarna som hade svårt för att vara opartiska och låta dem tala utan att bli avbrutna.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

22 mars 2016 07:10

Det som är förvånande är att det tar så lång tid för intilegenta människor att se att GAMMELMEDIER MÖRKAR !
SVERIGE ÄR LÖGNHALSARNAS PARADIS !

 
Ingen bild

GBM

22 mars 2016 07:34

Ja du Thoralf några kommentarer till din debattartikel publicerades aldrig i Barometern, trots att jag vet att många har skrivit, återigen ett lågvattenmärke från Kalmars så kallade jounalister

 
Ingen bild

Pepparholm

22 mars 2016 08:05

Batra säger att hon aldrig skulle ha en minister i sin regering som läser fria media, varmed hon torde avse Avpixlat, Thoralf, Pettersson m fl. Jag undrar om man ens får läsa Jyllands Posten.

Men hon måste ju läsa själv i lönndom när hon kan påstå att det är farligt; för vad och vem?

Hon är uppenbarligen lika inskränkt fortfarande som när hon uttalade sig om Lantisar. Tydligen den bästa demokraten och representanten för yttrandefriheten som Moderaterna kunde uppbåda. Det är sorgligt.

Och Sydsvenskan har ingenting lärt. En rubrik i digitala tidningen i dag: "Foliehatten på hemma hos Adelsohns". Samma brist på respekt för yttrandefriheten som hos Nya Moderaterna.

 
Ingen bild

Stefan A

22 mars 2016 09:06

Ja det är ju gamla nyheter för oss Sverigedemokrater, i stället är det ett bevis på det tudelade Sverige, en röst från Östermalm är tydligen betydligt mera värd än min, Thoralfs eller någon annans som skriver eller läser här, en adress på Södermalm är ändå inte riktigt lika statusfyllt för Stockholmsjournalister som en på Östermalm, man anses antagligen inte riktigt lyckad om man inte har en adress på fiiiina gatan.
Tror heller inte att Reinfeldt med 83 000 i mån rent i bidrag från skattebetalarna utan att arbeta, eller Helin med ett par miljoner i årslön från Aftonbladet eller de groteskt överbetalda innerstadsjournalisterna har någon känning av någon systemkollaps, inte heller märks det särskilt mycket i villaförorterna om man inte har barn i barnomsorg/skola, däremot märks det för hjälpbehövande Svenskar som inte får träffa någon socialsekreterare då dessa har flytt till bemanningsföretagen där de inte kan beordras till övertid och bli utbrända,systemkollaps är ingen strömbrytare som är av eller på, utan är i ett land som Sverige ett sakta smygande fenomen, skrämmande att en till helt nyligen statsminister i Sverige inte har större insikt eller förståelse för kommunernas problem, helt otroligt faktiskt, tillståndet är mycket värre än det uttjatade "utmaningarna".

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 mars 2016 09:37

Två terrorattentat i Belgien nu på morgonen. Vänsterpartisten Malin Björk befann sig på flygplatsen där det första attentatet inträffade. Vilka onda krafter som ligger bakom detta behöver ingen fundera över.
För en naiv Vänsterpartist är dock detta förhoppningsvis ett uppvaknande..
Mina tankar går till offren och deras anhöriga...

 
Ingen bild

Skånepåg och konen

22 mars 2016 10:00

@ Hulda mk1

Självmordsbombare enligt Sky-News.

 
Ingen bild

Skånepåg och konen

22 mars 2016 10:13

Sorry, glömde URL till Sky-News.

http://news.sky.com/watch-live

 
Ingen bild

Realist

22 mars 2016 10:49

Terroristattack i Bryssel imorse - ett angrepp på Europa och västvärlden. Dags att Sverige vaknar - ett par sekunder i tolv!!

https://www.rt.com/news/336536-brussels-metro-bombing-maalbek/


http://sputniknews.com/europe/20160322/1036717388/brussels-airport-terrorist-attack.html

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 mars 2016 11:10

@Skånepågen och konen. Tragiskt med attentaten i Bryssel. Dessa attentat är garanterat inte de sista av Muslimska terroristdåd i Europa.
När ska våra politiker från sju partier fatta och ta rätt beslut...?????

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

22 mars 2016 13:02

GBM : Man nazistämplade bara alla som ville kommentera, så var det problemet löst, släppa fram folkets röst kan vara farligt, fast då börjar folket patrullera gator och simhallar, folket går aldrig att stoppa fråga tex Kadaffi.
Nyheter får du gratis på 24Kalmar,säg upp Barometern/Östran om det inte redan är gjort , svält ut Boljevikerna

 
Ingen bild

Karl

22 mars 2016 13:53

Luta er tillbaka i fåtöljen och inse att det är kört :)och sjung Always Look on the Bright Side Of Life

 
Ingen bild

Sven

22 mars 2016 14:05

Är detta det 3:e världskriget?

http://www.foxbusiness.com/politics/2016/03/22/are-living-world-war-iii.html

 
Ingen bild

Maja Dacke

22 mars 2016 15:11

Tja. IS hade ju utlovat attacker i Europa under mars månad - någon förvånad? Men när det dröjde trodde väl alltfler på beskedet om september istället. Kanske förtrupperna nu ... och det gigantiska efter sommaren. Tja, vad vet jag, vad vet jag ...

Vad poliser i hela Europa borde göra förutom att leta efter och beslagta vapen - ta alla ajfånar och mobiler från asylsökare, misstänkta etc. Ajfånindustrin skulle dessutom bli överlycklig ... Men främst skulle kommunikationen förhindras inför samordnat anfall och ... ja, tänk själva vidare - det gör jag.

Godhets-apostlar skulle förstås oja sig: De stackars barnen får inte ha kontakt med sina familjer i gamla hemlandet - det är förfärligt!

De som grät krokodiltårar inför ett drunknat, välplacerat barn på en strand har inga tankar ens på de tusentals barn som dör i världen dagligen ... i svält, sjukdomar, brottslighet ... Dagligen!

 
Ingen bild

Janne

22 mars 2016 19:34

När det gäller att media förtiger sånt som med all rimlig journalistetik borde vara med, så var P1-klippet ovan ett fantastiskt exempel. Avpixlat förtalades konsekvent rätt igenom hela inslaget och fick ingen chans att bemöta de grova anklagelserna. Om det hade funnits minsta gnutta till hederlighet och pressetik på SR skulle Avpixlats redaktion naturligtvis fått tillfälle att svara på det förtal sajten utsattes för. Men icke. Det säger allt om SR och mediesituationen i Sverige.

 
Ingen bild

Hans Anas

22 mars 2016 20:48

Ulf Adelsohn borde väl också komma med en svidande vidräkning med efterföljaren Fredrik Reinfeldt och moderaternas vänstersväng sedan början av 2000-talet.

Vänskapskorruption förhindrar?

Reinfeldt har ett betydande personligt ansvar för den negativa utvecklingen i Sverige och Adelsohn visar kurage först när han konfronterar denne.

Om han redan gjort detta är ju denna kritik obefogad.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se