thoralf

Direktlänk till inlägg 18 mars 2016

DONALD TRUMP

Av Thoralf Alfsson - 18 mars 2016 08:57

Är det någon som sett en enda bild/foto där han framställs som lugn och sympatisk i svensk media? Nej, jag misstänkte det. Har många videoklipp i svensk media har ni sett där han framställs på något annat sätt än att han framkastar/gormar ut ultimata uttalanden? Nej, jag misstänkte det. Jag blir ganska trött på det sätt som svensk media arbetar. Alla springer samma gatlopp, ingen vågar gå en annan väg. Som sverigedemokrat känner man igen sig.


http://www.dn.se/ekonomi/trump-lika-stort-hot-som-terrorn/


Visst är Donald Trump en udda person i förhållande till de övriga kandidaterna men är det så illa som svensk media försöker framställa det? Vi skall ju komma ihåg att svensk media till 80-90 procent består av personer med vänstersympatier och då gillar man inte republikanerna, utan demokraterna i USA. Hillary Clinton men framförallt Bernie Sanders! Hur många bilder/foto eller videoklipp har ni sett som är negativa i sin utformning av demokraternas kandidater i svensk media?


Här kommer ett videoklipp som sannolikt inte visats i svensk media.


 
 
Ingen bild

Quo vadis

18 mars 2016 09:43

Helt rätt Thoralf, se bara på DN som anser att Trump är farligare än mordlystna terrorister. Det beror kanske delvis på att amerikanska storbanker och oligarker har ett större inflytande på etablerade svenska medier än de har hemma i USA.

 
Ingen bild

Christer

18 mars 2016 09:50

Jag håller med dig Thoralf i din beskrivning av Donald Trump. Onekligen en udda fågel, som dessutom kan gå hela vägen till Vita Huset, om, om inte något händer...
Jag tror att om han blir president kan tänkas ta ett annat grepp gentemot Putin. Ett mera normalt umgänge med någon form av avspänning/försoning som jag tror skulle gynna världsfreden. Dom som hetsar mot Ryssland och hotar freden idag är både NATO, EU och Obama med demokratiska partiet och den amerikanska ogliarkin, påhejade av det ryggradslösa Sverige förstås.
Inte för att jag är en djup beundrare av Putin och rysk demokrati, men deras handlande i t.ex Ukraina var en försvarbar handling i deras absoluta närområde. Det skall läggas till att Ryssland är ett kristet land, och som förstår att stå upp gentemot islam.
Jag tror Trump trots sitt yviga sätt vill ha en annan relation med Ryssland än den nuvarande, och därmed är han ett hot till George Soros och Bilderberggruppen. Han blir farlig för dom. Vi vet alla hur det brukar gå för dom som utmanar systemen.
Donald Trump lever farligt!

 
Ingen bild

Hacke

18 mars 2016 09:59

Svensk media, en skamfläck. Här en högintressant insiderrapport från en som nu definitivt har fått nog av sin censurverksamhet. Undrar vad hennes chef, yttrandefrihetens dödgrävare nummer ett och nu åtalade Thomas Mattsson, har att säga om Ann-Charlotte Marteus bredsida mot egna kåren.
http://kvartal.se/artiklar/fran-censor

 
Ingen bild

Sanningen?

18 mars 2016 10:13

Här har du svaret på vilka som är rädda att tappa makten:

"Rothschild: Trump ett globalt hot"

 
Ingen bild

Rune

18 mars 2016 10:19

Intressant! Men vem var den mörkhyade mannen?

 
Ingen bild

Karl

18 mars 2016 10:29

Donald ska se till att USA slutar leka världs-polis, och det är väl det som svensk pk-media är emot, kan inte tyda det på annat sätt.

 
Ingen bild

Lena

18 mars 2016 11:25

Trump lever onekligen farligt genom att utmana de amerikanska oligarkerna och inte minst globalisterna. Jag beundrar verkligen hans mod och självständighet.
Den mörkhyade mannen, Ben Carson har jag inte blivit presenterad för tidigare men han är onekligen en mycket klok och intelligent man. Hoppas att han kan få en ministerpost i Trumps regering, han har en lugnande och försonande framtoning. Amerika behöver någon som kan stoppa det här hetsandet av medierna mellan grupperna av svarta vs vita. Det är ju inget som för landet fram, som gör landet starkt, tvärtom
.
Det andra som Ben Carson framförde som jag tycker är viktigt är det han sade om socialismen. De unga tror att det handlar om "att ta hand om" vilket bara gör folk beroende av staten och det är precis vad nuvarande regering har sett till. En regering måste se till alla grupper men alla ska ha en bra chans att utvecklas och jobba sig framåt och framför allt bli självständiga.

 
Ingen bild

Lena

18 mars 2016 11:43

Annat ämne
Kommer yttrandefrihetens dödgrävare att visa sig imorgon igen, då Folkets Demonstration äger rum igen på Norrmalms Torg? Kommer Mona Sahlin att uttala sig om nazister, rasister etc? Och kommer MSM att rapportera intresserat ta del av vad just hon tycker? Kommer vänsterextremister stå och störa demonstrationen och påstå att vi som vill utveckla Sverige, dess demokrati, dess yttrandefrihet m m, att vi inte ska få uttala oss/ej heller får tid i svensk tv?

http://avpixlat.info/2016/03/18/folkets-demonstration-ni-har-glomt-att-fraga-oss/#more-171959

 
Ingen bild

Niklas R

18 mars 2016 11:52

Är lite tveksam till Trump som president. Men å andra sida, Ted Cruz är inte långt ifrån honom på många punkter med skillnaden, som Trump påpekar, att Trump är tillräckligt rik för att inte behöva någon annan.
Och Trump kan bara vara ett steg upp från den nuvarande presidenten som inte gjort annat än satt världen i brand.

Sedan vad det gäller Clinton och Sanders. Clinton blir snart åtalad för brott mot rikets säkerhet så hon är ute. Sanders, han är bara en socialist som de svarta och hispanic kan tänka sig rösta på då han förespråkar det som de vill ha, högre bidrag, endast kriminella ska bära vapen, mer invandring, etc.

 
Ingen bild

Demokratur

18 mars 2016 11:55

Jag hoppas på Trump.
Det som just nu ger mig energi är framgångarna för AfD i Tyskland och Trump i USA.
Patetiskt med hjärntvättade svenskar som okritiskt insuper PK-propagandan.
Allt som slänger grus i maskineriet för George Soros och hans anhang är glädjande.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

18 mars 2016 12:50

Ben Carson är förmodligen den smartaste, dumma människan i världen, absolut topp i sitt fält, inom medicin / neurokirurg. Samtidigt som han förnekar mekanismen till hur det funkar, genom att säga att jorden är 6000 år gammal, människor och dinosaurier levde tillsammans, och att evolutions teorin och i princip all annan vetenskap (globaluppvärmning) är en konspiration. ( Ted Cruz) är typ likadan.

Men Trump har verkligen fått till ett dreamteam, Backad av Ben Carson, och Sarah Pailin. Och Koch bröderna, som får Soros Bidrag att framstå som lunch pengar.

Min egen åsikt i frågan är. Jag har inga problem med Trumps förslag, Jag har problem med personen Trump, som helt uppenbart inte är riktigt hundra psykologiskt. Bara det makalösa uttalandet om att tortyr är helt ok, och att döda hela familjer för att komma åt förövare. Det är inga friska människor som säger och försvarar sådant. Släng in Ben Carson och lite kristen sharia, så har ni ett nytt världskrig.

 
Ingen bild

Christer

18 mars 2016 12:51

Det man kan konstatera efter att nyfascismen har tagit makten i Ryssland, Turkiet, Ungern, Islamiska Staten och Polen kan det nu bli verkligt farligt om den även får makten i supermakten USA.

 
Ingen bild

Hm

18 mars 2016 13:12

Marteus artikel är intressant, men varför skriver hon inte den i X-pressen??
http://kvartal.se/artiklar/fran-censor
F ö kommer jag att tänka på en barnvisa, Ro, ro till fiskeskär.
Ingen tvekan om att Marteus kan ro.

 
Ingen bild

World Traveller

18 mars 2016 13:45

Mats, gor Hillary Clinton till president saa ska du fa se pa en varld i brand. Hon hetsar mot Ryssland och bereder vagen for ytterligare hundratusentals muslimer i Europa.
Synd att amerikanerna inte har nagon sansad kandidat att roesta pa.

 
Ingen bild

Lena

18 mars 2016 13:57

Du @Mats troll som bara svänger dig med en massa ord, ingen logik, ingen röd tråd! Så du har redan dömt ut Ben Carson, men du lyssnade inte på vad han hade att säga. Dessutom Mats så ser du inte "den stora bilden", du ser inte i vilken riktning US och därmed hela världen går . Du fastnar i hat mot människor som tror på gud. Är det bara du som har sanningen? Är inte din ateism också en tro?

Thoralf Alfsson

18 mars 2016 14:09

Bra talat Lena!

Mats har alltid utstrålat ett hat mot religioner och troende.

 
Ingen bild

Christer

18 mars 2016 14:29

@Lena
Det som sunt förnuft säger är ju att alla religioner bara är gammal vidskepelse.

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

18 mars 2016 15:08

Lena. Skulle du vilja ha en minister som tror på att universum är 6000 år gammalt, och att allt vi gör är meningslöst, för att sluttiden (rapture) är här.

Hat är din avdelning, så dina projektioner funkar inte.
Ateism är icke tron på ett påstående av gud.
Om du skulle påstå att Tomten finns, så kommer min inställning vara samma sak,
Du måste bevisa det innan jag accepterar ditt påstående, vilket inte är samma sak som att jag säger att det inte finns tomtar.

Och detta uttalandet visar vad du vet om den "stora bilden"
Lena

Fredag 18 mars 11:25

Trump lever onekligen farligt genom att utmana de amerikanska oligarkerna
Bröderna Koch, är dessa oligarker, och dom stöttar Trump, Så han utmanar ingen.
Dom är förövrigt värd 30 miljarder (dollar) och det är dom amerikanarna pratar om när dom säger att deras politiska system är eller kan köpas. deras kassa i detta val ligger på 800 miljoner dollar. Soros 20 miljoner.

Och ja, jag gillar inte religioner eller troende, men jag skulle försvara deras rätt att tro, till min bästa förmåga

 
Ingen bild

Christer No 1

18 mars 2016 16:17

Jag brukar skriva under signaturen Christer, något jag varit ensam om i flera år fram till nu. Nu har en annan person valt att ha samma signatur, med inlägg 12:51 samt 14:29. Jag ber dig att kalla dig något annat, annars uppstår bara förvirring. Eller är det det du vill?

 
Ingen bild

Lena

18 mars 2016 18:28

Christer No1
Så bra att du säger det för jag blev konfunderad över inlägget 14.29, tyckte inte det stämde med det du skrivit förr.
Jag tänker inte bevärdiga mig att svara varken sign 14.29 eller proffstrollet, därför det blir inget meningsutbyte i sann bemärkelse utan allt går ut på att håna gudstro, t o m om diskussionen handlar om andra saker. Kan lika gärna prata med en vägg, inget vettigt kommer tillbaks.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

18 mars 2016 19:57

Jag tror det är någon som till och från roar sig med att använda andras signaturer. Har hänt mig och flera andra. Kanske för att försöka så tvedräkt?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards