thoralf

Direktlänk till inlägg 16 mars 2016

SKIPPA EARTH HOUR

Av Thoralf Alfsson - 16 mars 2016 21:40

Har idag skickat följande korta insändare till tidningarna Barometern och Östra Småland.


"Kalmar kommun har beslutat släcka ner den offentliga belysningen under den så kallade Earth hour-timmen, den 19 mars mellan klockan 20:30 och 21:30. Detta berör Kalmar tätort, Lindsdal, Smedby, Rinkabyholm och Ljungbyholm, där belysningen längs gator, cykelvägar, i parker etc. släcks ner, enligt Kalmar kommuns webbsida. 


Jag anser det vara direkt olämpligt med tanke på de incidenter med sexuella ofredande som inträffat och att många idag känner sig otrygga i offentliga miljöer kvälls och nattetid. Jag uppmanar Kalmar kommun att kraftigt begränsa nedsläckningen i offentliga miljöer.


Thoralf Alfsson
Sverigedemokraterna"



Barometern brukar på sin insändarsida även publicera en läsarbild. Har länge funderat på om Barometern skulle publicera en bild från mig. Bestämde mig för någon vecka sedan att testa. Det kan inte vara fel att försöka visa även en annan sida än den politiska för allmänheten, som inte besöker min blogg. Det blev en publicering vid andra försöket.


 


Senaste opinionsundersökningen från YouGov. SD största parti!


 


 
 
Ingen bild

Nils Dacke

16 mars 2016 21:56

Jag har alltid skippat denna dag och har belysning på hela kvällen, är fullständigt allergisk mot denna typ av symbolhandlingar som några s.k experter eller politiker står bakom.

 
Ingen bild

Lotta

16 mars 2016 22:04

Man hör ofta 7-klövernpolitiker tjata om "fler lagliga vägar in i Europa". Men vad innebär detta?

 
Ingen bild

Demokratur

16 mars 2016 22:10

Jag bryr mig inte heller om flum och tomma gester som detta. Jag tillämpar miljötänk skarpt i min vardag istället.
Med tanke på det påtvingade mångkulturella elände vi har att dras med så borde det istället tändas upp. Överallt.

 
Ingen bild

Hulda mk1

16 mars 2016 22:11

Rätt! Ett politiskt korrekt jippo som under nuvarande omständigheter är direkt olämpligt i våra städer och samhällen...

 
Ingen bild

Cavatus

16 mars 2016 22:17

Toppeninitiativ! Du hade kunnat åberopa kvinnofriden och att Östersund går i bräschen för kvinnofriden genom att inte släcka ned. Kvinnofriden måste gå före allt annat, särskilt i det prekära läge landet befinner sig i nu med ständiga våldtäkter och kvinnoöverfall. Då måste alla klutar tas till för att eliminera sådant.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

16 mars 2016 23:26

Snygg bild! Men är det verkligen du som tagit den?
Det står ju Toralf Alfsson under bilden, du heter ju Thoralf.
Antingen har du en namne i trakten, eller så finns det en anal-fabet på Barometern

 
Ingen bild

Nisse

16 mars 2016 23:28

Jag har ingen anledning att vara med i Earth Hour, ty jag är delägare i ett vindkraftverk och får 100% el från vinden. Någon annan energi använder jag knappast hemma, förutom en brasa björkved ibland.

 
Ingen bild

OT

16 mars 2016 23:44

Varför inte skippa sjuklövern?

I framtiden kommer inte bara våra söner utan också våra döttrar gå rakt över er sjuklöverpolitiker! "These Boots Are Made for Walkin'": https://www.youtube.com/watch?v=SbyAZQ45uww

P.S: One of theese days theese boots are gone walk all over you!

 
Ingen bild

Expressens Thomas Mattsson i rätten

17 mars 2016 00:14

Expressens Thomas Mattsson i rätten – Åtalad för grovt förtal av Jim Olsson
http://nyheteridag.se/expressens-thomas-mattsson-i-ratten-atalad-for-grovt-fortal-av-jim-olsson/

 
Ingen bild

Fredde

17 mars 2016 07:01

Det fåniga med Earth hour är att de som proklamerar mest för att delta i jippot, är de samma som annars inte skänker en tanke på att spara på elen....
Vaddå släcka lyset efter sig när man lämnar ett rum? Det finns ju 364 dagar och 23 timmar till per år!
Typiskt nog kör de säkert omkring aggressivt med en stor SUV också.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

17 mars 2016 07:48

Hej, en bra insändare i dag på insändarsidan i OT skriven av Aina
Ekströmer om vattenförbrukningen en solklar förklaring om vattenåtgången ! Släcker heller inga lampor under den timmen !

 
Ingen bild

PK-idioti

17 mars 2016 07:54

Earth hour är ju ett infantilt påfund Om vi verkligen ville dra ned på elförbrukningen så borde vi istället sänka värmen i våra bostäder under Earth hour det skulle ha mycket större effekt än att släcka ner några lågenergi-lampor!

 
Ingen bild

pg

17 mars 2016 10:04

Nisse
Onsdag 16 mars 23:28

Jag har ingen anledning att vara med i Earth Hour, ty jag är delägare i ett vindkraftverk och får 100% el från vinden.

Den snurrar skall du vara rädd om! Finns ingen intermittent el-produktion som levererar till 100%. Varken vind sol eller våg!

http://www.statnett.no/Drift-og-marked/Data-fra-kraftsystemet/Nordisk-produksjon-og-forbruk/

 
Ingen bild

Göta

17 mars 2016 10:16

Funderar på YouGov-resultatet som Thoralf har lagt in. Skönt att FP-Liberalerna äntligen skulle ramla ur riksdagen!

Vid ett extraval med både L och KD utanför riksdagen skulle den återstående Batra-Alliansen (M+C) ligga på endast 30,3 procent, men trots detta vara störst jämfört med Sossarna+MP med sina futtiga 26,9 procent sammanlagt. En Batra-Allians skulle alltså i en eventuell regeringsställning få nöja sig med en minimal majoritet i ett land i fullständigt kaos och ett SD som nafsar dem i hälarna med 24,9 procent. Det hade blivit otäckt svettigt för Batra.

Och hur skulle det gå för Sverige? Åt skogen givetvis. Men det kommer det att göra i vilket fall som helst tack vare Reinfeldt-Alliansens tidigare dårskap och den nuvarande S+MP-regeringens idioti. Inte ens SD kan vända detta enorma elände som Reinfeldt&Co åstadkom och Löfven-regeringen fortsatte.

Sverige är förlorat, liksom större delen av Europa och därmed även EU. Enda trösten vi har är att betrakta Thoralfs underbara bild på en liten del av vårt vackra, förlorade Sverige.

 
Ingen bild

Lena

17 mars 2016 10:35

Verkligen en fantastisk bild, Thoralf, en mästarbild, jag läser in en hel del i den + att den är vacker att bara se på i sin mörka mystik.

Nej jag har aldrig firat Earth Hour före och va inte ens medveten om att det skulle bli. Tror att den är till för att en del människor vill känna "enhet" eller "tillsammans" känsla med andra. Det är en illusion, tyvärr känner vi ju inte denna "tillsammans" känsla, den kommer inte spontant eftersom vi är så splittrade.

 
Ingen bild

Sanningen?

17 mars 2016 11:13

@pg, det är så vindkraft och sol förespråkarna arbetar. De tror att vi inte fattar hur elen distibrueras. Hur momentana el-toppar måste kunna handhas o.s.v

Dock låter vi oss inte luras längre av dessa miljö-muppar.

 
Ingen bild

Fredde

17 mars 2016 11:30

Typiskt nog skriver Metro i rubriken att M passerat S, men inget om att SD fortfarande är störst. Tillfällighet? Knappast..
Men, det var ju inte oväntat i vart fall.
Dessutom borde de skrivit i rubriken det som står längre ner i texten att förtroendet för svetsarn och romsås är i absoluta botten.

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 mars 2016 11:46

En mycket vacker bild! Man behöver inte åka till andra sidan Jordklotet för ett hitta vackra motiv...
Earth Hour, då tänder jag upp lyset i mitt hus. Man ska var MOT och inte bräka som de andra fåren i den politiskt korrekta fårflocken..

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

17 mars 2016 13:29

Det som är intressant och beklämmande med undersökningen är att de två regeringspartierna S + MP har knappt 27% av väljarna. 34% om man räknar in V som stödparti.Hur kunde dom bilda regering och hur kan de sitta kvar i regeringsställning?

 
Ingen bild

Tony

17 mars 2016 14:15

Nu börjar Sossarnas företagare fientlighet ge resultat,
Småländskt truckföretag flyttar verksamheten till Polen.
och 200 hundra Svenskar kan känna sig blåsta på jobb,
alla pålagor som läggs på företagarna driver företagen ut
ur landet, frågan är hur länge vi får behålla Scania och
Volvo lastvagnar här, för med den idiotpolitik som den här
regeringen bedriver är det nog en tidsfråga.
Men flyktingindustrin ska väl ersätta all den industri som
tvingas ut ur landet?
För övrigt:
Har alla lagt märke till att Media skriker ut uppgifterna
om att SD var största parti vid senaste Yougov mätningen??
Nej,trodde väl det, det är tyst som i graven!

 
Ingen bild

World Traveller

17 mars 2016 14:41

Göta, sluta tänka så. Om vi alla gjorde det så borde Thoralf lägga ner sin blogg och vi andra sätta oss ner och självdö. Jag tänker inte självdö innan jag gjort vad jag kan för att rädda vårt land. Om alla hjälps åt så blir vi starka. EU och de som styr EU är den stora boven i dramat och det viktigaste är att bli fria från deras bojor. Därefter bör alla som kommer hit i syfte att parasitera och förstöra få hjälp att lämna landet.

 
Ingen bild

Pica pica

17 mars 2016 15:22

Här i Östersund har kommunen bestämt att lämna gatubelysningen på med anledning av alla kvinnoöverfall.

 
Ingen bild

Brandmannen

17 mars 2016 17:05

Bra sagt Word Traveller! Fast jag måste erkänna att jag också stundtals ser mörkt på framtiden. Man blir oerhört arg när man tänker hur bra det har varit i landet och hur naiva politiker och journalister förstört det. Jag själv sa redan i slutet på sjuttiotalet att det inte fungerar med det mångkulturella, trots min låga ålder då. Jag har också röstat därefter under lång tid. Men ger vi upp så är det ju helt kört. Ibland tänker jag att desto sämre landet fungerar desto fler återvänder. Alltså när mjölkkossan Sverige inte längre ger nån mjölk. Kanske positivt ändå.

 
Ingen bild

Lena

17 mars 2016 17:07

@Göta Det var ett nattsvart inlägg du gjorde. Du misströstar verkligen. Men jag håller nog med World Traveller, man kan inte ge upp så lätt och dessutom hoppas o tror jag på mirakel.
Det kommer att ske saker som rör om i ordningen. Bl a tror jag inte det blir något av med avtalet med Turkiet. UK ska hålla folkröstning om EU, vilket får hela landet och även EU att darra. Det amerikanska folket verkar ha vaknat på riktigt och proteströstar på Trump MOT den genomkorrupta US eliten och politiska ledningen. Det finns verkligen saker på gång som verkar ljusare nu än för bara ett halvår sedan.

Däremot tror jag inte att det blir en lätt match, och en hel del svenskar kommer att "gå åt" vilket är mycket sorgligt.
Läste en bok om Rysk historia genom tiderna, det var en fruktansvärd historia! De flesta ryssar var livegna långt in på 1800-talet, det är väl därför de föll offer för kommunismen. Jag brukar jämföra lite så här för att förstå att vi i Sverige kommit lindrigt undan ändå. men visst vill vi att det ska fortsätta vara så för generationer framåt.

Jo, det kommer att bli värre innan det blir bättre, det tror jag också men den svenska stammen kommer inte att gå under. Däremot tror jag att en hel del av de unga som tror att detta är det naturliga eftersom de aldrig upplevt något annat och inte kan jämföra med HUR det skulle kunna vara. Många unga kommer att gå under, de är redan dömda.

Vi som är äldre och har erfarenheter och referenser bakåt måste ta aktiv ledning och vara med i skapandet att det nya Sverige. Om det är något jag skulle vilja säga till Svenska folket, så är det att sluta upp med att tänka och tro att ni inte betyder något, att ni är för "små" och inte kan göra något åt saker o ting! Det är inte sant! Alla är viktiga och kan vara med och göra något. Tänk självrespekt!

 
Ingen bild

Lena

17 mars 2016 17:42

Stefan Sauk, 10 -taggare uttalar något klokt:

https://www.youtube.com/watch?v=2ou7yx4XM3A#t=69

 
Ingen bild

Pepparholm

17 mars 2016 18:12

Det är intressant att redaktionen på Barometern är så usel, att man inte ens kan stava rätt till namn.

När det är så kallad Earth Hour, om jag har uppfattat tidpunkten för jag brukar bara ögna rubriken, så brukar jag tända alla lampor inne och ute. Jag har noterat, att jag är inte ensam i mitt område.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

17 mars 2016 19:08

Heja på Stefan Sauk ! Briljant!

 
Ingen bild

Realist

17 mars 2016 19:54

Masshysteri och skenhelighet. Samma personer som nu fjantar med Earth Hour gör säkert sitt bästa för att bränna energi fr o m slutet av november till slutet av januari, non stop, och kallar då fenomenet mysfaktor! Tala om dubbelmoral! Inget annat europeiskt land brassar på så påtagligt under tiden advent-jul-nyår - januari med all sköns prål- och julbelysning, inomhus helst i många rum, och utomhus, som Sverige! Earth hour eller inte - det behövs medvetenhet året runt! Men nedsläckning av gatubelysning behöver vi inte under det mörka halvåret, särskilt inte under rådande omständigheter då landets befolkning (inte bara kvinnor är utsatta) inte går säker någonstans i Lövens rödgrönblåa Sverige.

 
Ingen bild

Sven

17 mars 2016 20:00

Den senaste You Gov-undersökningen säger allt! SD är landets största parti! Majoriteten av Sveriges befolkning vill se SD som ledande regeringsparti. Och på den vägen är det! Hurra!

 
Ingen bild

Eva

17 mars 2016 20:02

Bravo Östersund! Kvinnofrid!

 
Ingen bild

Hm

17 mars 2016 23:10

Själv kommer jag att tända varenda jädra lampa i hela lägenheten. Avskyr den här typen av 'manifestationer'.

 
Ingen bild

Christer

17 mars 2016 23:26

Jag skiter fullständigt i jippon som Earth Hour, det har jag alltid gjort. Men det jag tänker på är det som också lyfts i tråden: Om hur vi skall kunna ta tillbaka vårt land, och lämna det mångkulturella experimentet bakom oss. Såvitt jag förstår finns det ingen väg framåt utan att närma sig det som kallas Repatriering (alltså betala för att sända folk tillbaka till sina ursprungsländer). När vi öppnat ögonen tillräckligt för att inse att hundratusentals människor aldrig kommer att kunna försörja sig själva här, och att skattefinansierad livstidsförsörjning kan vi inte låna till längre - Då måste Sverige välja det minst inhumana, nämligen skicka hem dessa människor med en lagom stor sedelbunt (dom skall fås att känna sig lite som vinnare). Problemet är dock det faktum att Sveriges politiker frånsagt sig möjligheten att regera med både piska och morot, numera återstår egentligen bara moroten. Men jag har ändå i botten någon sorts optimism över att kloka människor till slut kommer att komma överens, och rädda vårt land. - Men det finns stunder av tvivel, det medges.

 
Ingen bild

Molle

17 mars 2016 23:47

Jag tänker inte släcka ner belysningen.
Det ser redan MÖRKT ut för Sverige......
(i dubbel bemärkelse)

 
Ingen bild

Tompa

18 mars 2016 06:23

Lyssna på denne professor sakliga analys. 87% fattar inte att det är vår kommande pension som nu ryker.
https://www.youtube.com/watch?v=CoRw5kM-0ZY

 
Ingen bild

Demokratur

18 mars 2016 06:51

Jag vill inte veta av Sverige. Sverige vill inte veta av mig. Kan jag inte få betalt för att lämna landet. Alla blir glada och nöjda. Och mer plats till de önskade bosättarna.

 
Ingen bild

KS

18 mars 2016 08:07

Insändare i dagens Barometern! Däremot inte debattartikeln? Om någon undrar varför jag läser denna tidning, så är svaret 90,00 för tre månader. Alltså ett "förlustpris" på kampanj. Desperationen är stor.

Thoralf Alfsson

18 mars 2016 08:57

Debattartikeln kommer i nästa vecka. Inte fel att få den publicerad i påskveckan ;-)

 
Ingen bild

Tony

18 mars 2016 08:32

Earth Hour är ett jippo som marknadsförs av PK folket,
samma figurer som håller käften när det nyas frälset eldar
upp hundratals bilar med enorma miljö konsekvenser som
följd? Märkligt med tanke på att det är miljön dom säger
sig värna om?

 
Ingen bild

Lena

18 mars 2016 10:52

@Tompa 06.23
Mycket bra länk till Prof. Magnus Henrekson. Hittade en annan intervju med honom från den 16/3. En man som vet vad han talar om och som bryr sig. "Vi måste börja tala om Sverige framtid på riktigt". Handlar bla om svensk forskning. Utbildningsplatserna rekryteras mest från utlandet. Dessa forskare flyttar sedan bort från Sverige - vad blir då KVAR här? Våra politiker tänker inte alls framåt - de tänker bara på om de ska bli valda nästa valperiod! Denne professor talar om många viktiga saker som behövs för att landet ska utvecklas.

https://www.youtube.com/watch?v=IFEaC86ODyk

 
Ingen bild

Lena

18 mars 2016 12:20

För den som är intresserad av hur det kommer att bli med pensionerna finns en bra video med Jan Tullberg från februari i år.
Hur många ggr hör vi inte politikerna säga: invandrarna räddar svenska pensioner! Det bygger ju bara på kedjebrevs-system. När sedan invandrarna blivit äldre, då måste vi ta in ännu fler invandrare för att försörja de invandrare som kom före osv.

http://www.youtube.com/watch?v=AvKqHOr18uM

 
Ingen bild

Svante

19 mars 2016 19:31

Tänder alla lampor i hela huset ca 20.25....och fram till 21.35

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards