thoralf

Direktlänk till inlägg 14 mars 2016

INTEGRATIONSPROPAGANDA

Av Thoralf Alfsson - 14 mars 2016 22:50

Barometern har som princip att inte skriva något negativt om invandringen och den "industri" som utvecklats. Om tidningen publicerar en kritisk insändare eller debattartikel har man alltid en positiv insändare eller debattartikel att väga upp med. Det är minst sagt genomskinligt!


Nu skall tydligen Barometern köra en ny omgång artiklar om integration som enbart kommer visa några lyckade exempel. Det är antagligen en motoffensiv från tidningen efter alla artiklar om tafsandet på Larmtorget i Kalmar och upploppet på samma torg för några veckor sedan. Tidningen går till och med ut och frågar läsarna om bra tips på integration.


Jag skickade i fredags in en debattartikel om alla kostnader för asylsökande och etableringsreformen på lokalnivå. Jag redovisar många siffror över denna miljardrullning på länsnivå. Nu hoppas jag på en publicering, har ännu inte fått något positivt besked.


Idag började Barometern sin artikelserie med att skriva om en familj från Afghanistan som bor i Kalmar och som nu har tagit emot ett ensamkommande barn från Afghanistan.


”Det är fyra månader sedan han kom till Sverige. Att han hamnade hos familjen Husseini var en ren slump. Pappa Taher fick ett samtal från en vän som arbetar på kommunen. Det saknades familjehem för ensamkommande. Kunde de ta hand om en 15-åring?

Efter ett snabbt familjeråd beslutade sig Taher och Razia Husseini för att säga ja.”

 

Barometern har också en faktaruta intill sin artikel enligt nedan.


 


Det Barometern inte berättar något om är kostnaderna för de svenska skattebetalarna. Hur många tror att den afghanska familjen inte får något betalt? Givetvis får de en rejäl summa pengar varje dag. Varför ingår inte det i faktarutan?


Här nedan kan de se vad Kalmar kommun betalade för sina familjehem per dygn och månad (30 dygn) i slutet av december. Under 2015 hade Kalmar kommun haft totalt 58 familjehem och i december var antalet 39 familjehem.

Vilket familjehem som är den afghanska familjen av de 39 känner jag inte till.


 

 
 
Ingen bild

Christer

14 mars 2016 23:41

Så snyggt jobbat igen Thoralf!
Vad skulle den Sverigevänliga grävande journalistiken vara utan såna som du?
Till Barometerns redaktion (som också läser detta) vill jag säga: Att ni bara orkar hålla på som ni gör? Som journalist är det allra heligaste "to give the whole picture", och det är precis det ni inte gör. Hur känns det att vara maktens megafoner, i stället för sanningens?

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

14 mars 2016 23:48

Dessa famösa månadskostnader, skattemedelsstulna pengar för parasiterande asylbedragare, skulle 87:an Medel Svensson få via sin lokaltidnings förstasida varje dag. Kanske sätta morgonkaffet i vrångstrupen. För att vakna upp, och förhoppningsvis lämna gruppen "Det sovande folket".

 
Ingen bild

en småländska

15 mars 2016 00:15

De låtsas inte ens längre vara journalister, första frågan: Hur mycket får familjen i ers och andra Hur lång tid tog utredningen av familjen, räcker det med ett tel samtal nu? Denna sk journalist gjorde ett reportage om ensamkommande för ett tag sedan, inga följdfrågor då heller. De flyttar till eget boende, vem betalar det, arbetar de, studerar de osv. Sen finns de demografiska problemen, de kulturella osv osv.

 
Ingen bild

Ulf Jonasson

15 mars 2016 02:05

Vem är förvånad? Det räcker väl att säga att Anders Blank arbetar på denna agenda-drivande vänstervridna tidning. Det är väl Johan Persson som styr även där?!?

 
Ingen bild

World Traveller

15 mars 2016 02:46

Inte undra på att det bara tar några månader innan de kör omkring i nya BMW's. Min fru berättade häromdan att hon såg en "flyktingfamilj" eller "nyanlända" eller vad nu det senaste är som media kallar dom, hoppa in i en splitterny Volvo XC90. Inte dåligt. Inte undra på att de har råd med sina ständiga shoppingresor till Dubai.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

15 mars 2016 04:00

Åk till Högsby så får ni se hur det har ställts till,helst en förmiddag när kön utanför migrationsverket ringlar som värst !
I Högsby är det bara Emån som är sej lik !

 
Ingen bild

Demokratur

15 mars 2016 06:34

Varför prenumererar folk på tidningar som Barometern? Är folk helt hjärntvättade?

 
Ingen bild

Ludvig

15 mars 2016 07:19

Barometern är väl den fegaste tidningen i Sverige kan jag tro.

 
Ingen bild

Bo

15 mars 2016 08:12

Min mor arbetade som sjuksköterska. Yrket var ett "levnadskall" och därför borde lönen betraktas som en allmosa. Det är nog dags att alla med öppna hjärtan tar upp det gamla kallet genom att ta bjuda in dem som flytt från krig och död utan att belasta det svenska skatteväsendet. Det lär vara ett ansvar at ställa upp menar politikerna.

 
Ingen bild

Peter Andersson

15 mars 2016 08:21

Blir som med assistansersättningen , snart kommer de alla att vara fullt sysselsatta med att ta hand om varandra.

 
Ingen bild

Tony

15 mars 2016 09:03

Demokratur@

Ja den frågan har jag ställt mig länge! Men man betalar
gladeligen för att bli vilseledd, serverad TT nyheter som
är friserade och tillrättalagda, det är bara att kolla in
gårdagens blaskor , inte någon av dem kommenterade att SD
i den senaste undersökningen fortfarande är största parti,
men noterar glatt när SD i dom friserade undersökningarna
har minskat med en halv %.
Men Svensken är väl en självplågare som betalar för att
låta sig hunsas av både Media och Myndigheter!

 
Ingen bild

Pippi på foto

15 mars 2016 09:04

Har idag avslutat prenumerationen på Barran o BLT! Dessa två tidningar är i dagsläget så tunna men ändå fyllda med propaganda att beslutet var lätt.

 
Ingen bild

Hacke

15 mars 2016 09:28

Tack Thoralf för den fullständiga bilden av det nya ståndsamhället. Detta är naturligtvis bara början på en ny månmgmiljardrullning, ett väl så lukrativt alternativ som assistansersättningen.
Hur länge ska detta storsvindleri få fortgå utan att de som betalar kalaset ens får reda på vad politikermaffian sysslar med.
Skäms Barometern och övrig gammelmedia. Domen mot era övergrepp mot folket och ert uppdrag blir förhoppningsvis skoningslöst rättvis.

 
Ingen bild

Thor

15 mars 2016 09:31

Jag kommer ut från Ica (jag handlar absolut inte hos asylindustrin men posten finns där), tvingas passera den mastiga sfi-byggnaden, en ny större Mercedes svänger upp med en glad arab bakom ratten, ut hoppar ett huckle och pinnar på in i sfi-byggnaden. Det känns som att något är fel.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

15 mars 2016 09:36

Nu söker Högsby kommun med ljus och lykta efter bostäder till nyanlända ,att det ska finnas arbete är helt glömt ,lilla Fågelfors har 41 familjer med utländska namn som varken har inkomst av tjänst eller kapital dessa har bott i samhället i många,många år och lär aldrig behöva jobba !

 
Ingen bild

errbe

15 mars 2016 09:55

GENIALT !

Kan det vara så att "en vän som arbetar på kommunen" också har sitt ursprung i Afghanistan ? Då kan ju vi svenskar känna oss lugna utan bekymmer för "ensamkommande".

Vännen på kommunen mobiliserar sina vänner från Afghanistan, som redan blivit "integrerade", så att de tar sig an nykomlingarna. Då blir det inget besvär för oss svenskar. Invandrarna tar hand om varandra.

Sen är det ju naturligt att den "ensamkommande" tar hit sina föräldrar och syskon med sina familjer och kanske sina kusiner som brukar vara ett par dussin plus deras äkta hälfter.

När så många kommit, är det också naturligt att någon får "jobb på kommunen" och kan hjälpa till att placera den ökade strömmen av släktingar.

Så blir integrationen automatisk: De får jobben att ta hand om varandra.

Vi behöver inte bekymra oss mera. Bara betala vad det kostar.

Enkelt va ?

Så får vi sinnesfrid som världens mest människovänliga nation.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

15 mars 2016 11:37

" Errbe" och en plats i himlen !

 
Ingen bild

Lena

15 mars 2016 11:48

Det är verkligen hårresande vilka summor som betalas ut till dessa människor! Kan de inte dessa landsmän/familjehem ta in sina egna av "humanitära skäl"? Det enda som behövs är lite extra ersättning för matkostnader! Men araber och MENA-folket är tydligen inte vana att ställa upp gratis utan det är enorma summor som krävs för att de ska "hjälpa till".

Jag undrar om de familjer som tar hand om svenska barn i sådana här familjehem får lika mycket i ersättning? Skulle vara intressant att veta.

Jag kan inte se annat än att våra s k ledare, myndigheter, etablissemang och inte minst media och journalister jobbar hårt på att försätta landet i kaos och ekonomisk bankrutt. Många av dessa journalister kommer själva att bli försatta i ekonomisk o mental härdsmälta när tiden kommer för kollaps.

Problemet är att många inte förstår hur saker och ting o inte minst ekonomi hänger ihop.

Tack Thoralf för allt ditt slit för att vi och andra ska få veta sanningen.

P s Jag har märkt att man från "officiell" sida, bl a SVT sätter upp ett smil och en tystnad när något "känsligt" kommer upp. Aha de har fått instruktioner hur de ska agera tänker jag. Kolla Agensda från i söndags då Anna Hedenberg frågar var s k stadsminister om Turkietavtalet. Trots att hon (Anna) lägger upp mycket argt och bekymmersamt ansiktsuttryck så svarar den s k stadsministern med att "le i njugg" samt att han upprepar fyra, fem ggr SAMMA SAK. Han rabblar bara upp vad någon rådgivare sagt att han ska säga och i övrigt är han helt befriad från ansvar. Det är verkligen att som att tala med en vägg. Det är själva taktiken. Vet inte om de begriper att de försätter lyssnarna i djup sorg och en känsla av vanheder och försätter oss i vanmakt.
Gud bevare Sverige och svenska folket. Vi behöver verkligen hjälp utifrån. För Löfvén är "sega gubben" som inte har något förstånd alls, och inte heller bryr sig.

 
Ingen bild

Calle

15 mars 2016 12:20

@ errbe & Peter Andersson
Exakt så! Kommer att bli som det berömda självspelande pianot.

 
Ingen bild

LALILA

15 mars 2016 12:58

Hej Thoralf.Jag undrar om Du har någon koll på hur mycket de familjer som tar emot svenska ungdomar som behöver familjehem får i ersättning per månad? Tror knappast att det är 50.000 -75.000


Thoralf Alfsson

15 mars 2016 14:11

Med allra största sannolikhet är det något mindre. Sen skall man komma ihåg att en viss andel ses som lön och den skall beskattas och en del utgör sannolikt också social avgifter på den lön/arvode som betalas ut.

Tyvärr sekretessbelägger kommunerna dessa uppgifter så det går aldrig att få ett konkret exempel.

 
Ingen bild

Eva

15 mars 2016 13:27

Sanningen om allvaret i Kalmar är att obehöriga män numera tar sig in, uppehåller och förpestar livet inte bara på stadens simhall utan även på de fina obemannade solarium som staden har. Just det - fritt blås. Fungerade utmärkt tidigare. Nu är detta nöje över för man vill inte betala med sitt liv. Verkligen kusligt! Jag kan garantera att dessa män inte behöver bättra på sin solbränna! Inte ska vi behöva acceptera sådana här trakasserier och faror! Svenska tjejer och kvinnor kräver fortsatt tillgång till ett normalt liv! Här i landet har vi sedan medeltiden haft lagar om kvinnofrid! Dessa ska ftm respekteras! Vi starka svenska kvinnor backar inte för SKIT! Däremot kräver vi att herrar och damer politiker ser till att återställa ordning och reda i landet! Thoralf är det bästa föredömet! Det krävs nämligen regeringsskifte!

 
Ingen bild

Stefan A

15 mars 2016 16:06

Underskottet i statens finanser blev -33 miljarder under förra året enl. ekonomistyrningsverket, i det tryggare Sverige skedde 26 % flera mord o dråp -15 mot -14, myterna spricker för PK, men det kunde man räkna ut med röv....

 
Ingen bild

Observer

15 mars 2016 16:38. VADDÅ GULDSPADEN ?!!

THORALF BÖR FÅ GULDSNÖSLUNGAN, när han har kunnat avslöja denna stora m i l j a r d r u l l n i n g och hur den mörkas av gängse media!!!

Snacka om en äkta journalistisk bragd som är värd namnet.

 
Ingen bild

Observer

15 mars 2016 16:42

Det mest komiska är att hela världen just nu v e t att västvärldens journalister mörkar & jobbar som politiska aktivister istället för att vara just j o u r n a l i s t.
-Ändå fortsätter de.

..Det är precis som orkestern på Titanic som fortsatte att spela, Ändå.

Eftervärlden kommer att se ner och gapskratta åt journalister & de vet om det.

 
elina

elina

15 mars 2016 17:20

Rek. arvode för familjehem 0-12 år är 5788 kr skattepliktigt per månad. För 13 -18 7507 kr. Däröver kommer omkostnadsersättning 3876 -4430 per månad som inte beskattas. SKL cirkulär 15:37.

http://blogg.iniskogen.se

 
Ingen bild

norrlandskusten

15 mars 2016 17:35

Ser samma typ av propaganda i lokaltidningen i Västernorrland. Aldrig något negativt, bara stryka medhårs när det gäller massinvandringen, undanträngningseffekterna och tiggarinvasionen. Förra veckan hade de fräckheten att skicka ett prenumerationsförslag.. Tacka vet jag den nya fria journalistiken på nätet.

 
Stefan K

Stefan K

15 mars 2016 17:35

Apropå media och okritiska artiklar om migration. Lokaltidningen SN körde 2012 en artikelserie kallad "Den delade staden".

https://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_s.aspx?gKey=h75th77c&gInitPage=1

Det var den som fick mig att ge upp prenumerationen och sluta läsa eländet. Det kallas propaganda, inget annat och propagandan gick ut på att ge svenska medborgare dåligt samvete för att vi har det lite bättre än människor som valt att bosätta sig i Sverige.

Ta gärna del av den "opartiska" panelen på uppslag nummer två, så förstår ni vad artikelserien gick ut på.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

w-son

15 mars 2016 17:44

Tack Thoralf för ditt enorma engagemang!
Vet inte om du och dina läsare är bekanta med bloggen "Projekt Morpheus -Red Pill Media" (namnet anspelar på filmen The Matrix och bloggen betraktas antagligen som en s.k "hatsite" av det "objektiva" gammelmedia....).
http://www.morpheusblogg.se/allmant/

Hur som helst, för den som vill skaffa sig en bredare informationsbas än den gammelmedia bidrar med, så finns många intressanta artiklar att ta del av - inte minst den senaste om Erdogan och Turkiet med rubriken "Turkiets roll i asylkrisen", á propå det förestående avtalet mellan EU och Turkiet:
http://www.morpheusblogg.se/2016/03/15/turkiets-roll-i-asylkrisen/

Skrämmande läsning är bara förnamnet....

 
Ingen bild

Owe F LIDGREN

15 mars 2016 17:46

När jag ser dessa siffror går mina tankar till landets äldre befolkning. De som varit med om att under ett helt yrkesliv dra Sverige från ett fattigt land till en välmående nation. Landet var det tidigare i alla fall.

På ålderns höst får dessa personer se hur pensionsbromsen slår till .Gång på gång. Många av dessa personer har inte råd att gå till tandläkaren trots att de skulle behöva detta.

Andra har svårt att få ihop det för att kunna hämta ut sina mediciner. Och på landets äldreboenden sparas det in på kosten. Det där ägget till frukosten dras in av det de ledande politikerna kallar "besparingsskäl". Skamligt,minsann

Slutligen. Till vissa så kallade "angelägenheter" finns det tydligen hur mycket pengar som helst. Till andra inget.
Jag har fått nog av detta. Men vad skall vi göra?.

Vi kommer inte vidare genom att bara sitta här och snacka med varandra i alla fall.

Thoralfs eminenta flygblad kan vara en väg att gå för att väcka "det sovande folket".Vad tror ni andra?

 
Ingen bild

Didrik

15 mars 2016 17:52

Män från Afghanistan, Nordafrika eller mellanöstern behöver
sannerligen inte bättra på solbrännan i solarier. Kusligt nu
att dom finns på sådana ställen och anledning kan ju bara vara en.

Med den ansvarslösa, okontrollerade massinvasionen har Sverige
blivit ett litet helvete, eller ett stort helvete. Detta med badhus och nu solarier är bara två fenomen men, "våra kära gäster"
berikar oss på alla plan och i alla sektorer.

Är detta något som en normal svensk har efterfrågar?
Har vi ansvar för andra länders befolkning i hela välden?
Var Reinfeldt galen?
Det finns två nej och ett ja på ovanstående frågor.
Gissa vilka!

 
Ingen bild

World Traveller

15 mars 2016 17:54

Jag håller med Observer. De så kallade journalisterna snackar om sin guldspade. Thoralf borde i så fall få minst en guldsnöslunga eller en gigantisk guldgrävskopa.

 
Ingen bild

World Traveller

15 mars 2016 18:16

EN FRAMTIDSVISION?

Jag hade idag ett långt samtal med rhodesier i min egen ålder (50+). Han och hans familj tvingades fly Zimbabwe (före detta Rhodesia) när Mugabes så kallade krigsveteraner med våld tog över de vitas farmer. De bor nu sedan 2006 i Sydafrika. Han säger att våldet och utrotningen av vita nu börjar eskalera något fruktansvärt. I förrgår mördades en familj under ett inbrott. Den nioåriga dottern våldtogs länge innan hon slutligen slogs ihjäl. Ibland åker förövarna fast och hamnar inför rätta men de går i regel ut från rättegångarna som fria män.
Vardagen där familjen bor ser ut så att föräldrarna är på jobbet och barnen i skolan, precis som här, för att kunna försörja en större andel av befolkningen som är oförmögen att försörja sig själv eller helt enkelt bara vill parasitera på andra.
Varje familjemedlem har en VHF-radio, liksom alla grannar i kvarteret. Grannarna träffas varje helg och snackar igenom nästa veckas schema vilket innebär att några har en högre beredskap än de andra och ingår i en snabbinsatsstyrka om något skulle hända i kvarteret. Alla har radioapparaterna på även i laddarna under natten, och om larmet går att det är inbrott eller en misstänkt bil siktats i villakvarteret så stängs hela kvarteret omedelbart ner genom att de boende upprättar vägspärrar och söker igenom hela området. Samtliga är bättre beväpnade än vi på jobbet här. De har också en veterinär standby för att ta hand om hundar som förgiftats vilket är mycket vanligt. Villorna har höga murar runt trädgården med elektriskt staket på toppen. Elektriskt öppningsbara grindar och kameror överallt. Han säger att villaområden med en höga beredskap hans område har drabbas i mycket mindre utsträckning av inbrott och överfall jämfört med andra mindre välorganiserade områden. Familjens yngsta dotter är 15 och när hon gått klart skolan så flyttar de (igen). De ser ingen framtid för sina barn i Sydafrika, men de vet inte vart de ska flytta.

Kan detta skrämmande scenario bli vår framtid (förutom att vi inte får beväpna och försvara våra familjer)?

 
Ingen bild

Didrik

15 mars 2016 18:47

@Owe Tror inte flygblad räcker, långt därifrån.
Möjligen om SD skulle som ensamt parti kunna regera Sverige.
Dvs få mer än 50% hur troligt är det?
Felet är Sveriges kvinnor som röstar på hörnskåpet Batra.
Vad är det för fel på Sveriges kvinnor?


 
Ingen bild

S-E Karlsson

15 mars 2016 19:00

Swedbank i Högsby bygger om i sin lokal flera kassor för att snabbare kunna ta emot anstormningen efter våra inbetalda skattemedel ??

 
Ingen bild

Demokratur

15 mars 2016 20:13

Är det inte lika bra att exkludera etniska svenskar från välfärdssystemen direkt...?
Vi hamnar ju ändå där förr eller senare...

 
Ingen bild

C Andersson

16 mars 2016 11:24

Alice Teodorescu på Göteborgs-Posten är både vacker och klok (får man skriva så?)

Teodorescu: Vad är principerna värda, Löfven?
https://www.gp.se/nyheter/ledare/kronika/1.3024248-teodorescu-vad-ar-principerna-varda-lofven-

 
Ingen bild

C Andersson

16 mars 2016 16:38

Thoralf! Kommer Kalmar att släcka ned under Earth Hour?

Thoralf Alfsson

16 mars 2016 16:55

Ja, enligt information på kommunens hemsida.

Ganska illa att släcka ner en lördagskväll med tanke på de ofredande och upplopp som inträffat i Kalmar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se