thoralf

Direktlänk till inlägg 13 mars 2016

SVENSKA KYRKAN BJUDER JOURNALISTER PÅ RESA TILL UGANDA

Av Thoralf Alfsson - 13 mars 2016 10:00

Svenska kyrkan bjuder fyra journalister på en resa till Uganda. Att jag uppmärksammat detta är beroende på att Barometerns journalist Anders Blank är en av journalisterna. Svenska Kyrkan skriver följande på sin webbsida.


”Det handlar bland annat om flyktingarbete, samhällsuppbyggnad efter konflikten i norra Uganda, gender samt utmaningar som ett förändrat klimat innebär.”


”Svenska kyrkan deltar sedan ett antal år i den dialogprocess med kyrkliga företrädare i Uganda om sexuell läggning och könsidentitet. I den processen har vi också kontakt med Ugandiska HBTQ-aktivister och det kommer att finnas möjlighet att träffa dessa.”

 

Det som är intressant är ju också vem som står för kostnaderna när gäller flyg, boende och uppehälle. Svenska kyrkan skriver även så här på sin webbsida.


”Kostnader och stipendium
Vi har plats för 4 deltagare. Kostnaden för resan är ca 14 000 kronor, beroende av priset på flygbiljetten. Du kan söka stipendium som täcker kostnader för resa och logi med helpension samt för kostnader på plats.”

 

Efter en förfrågan till Svenska kyrkan fick jag följande svar.


 Jag blir faktiskt lite förundrad. Det brukliga är att man får ett stipendium av någon anledning. Här tycks det inte vara någon prestation som är grunden till stipendiet. Utan här söker man detta för att bli utvald till en resa.


Skall Svenska kyrkan bjuda journalister på den här typen av resa? Vad förväntar sig Svenska Kyrkan få tillbaka från journalisterna? Skall journalister låta sig bjudas på en resa som denna? Kan det betraktas som muta eller bestickning? Vad säger Skatteverket om ett sådant upplägg?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Hacke

13 mars 2016 10:25

Sådana här bjudresor tackar seriösa journalister alltid nej till.
Vem inbillar sig att den idag överpolitiserade Svenska Kyrkan gör detta utan att få något ut av det. All den stund just Svenska Kyrkan, och inte minst de då iblandade "journalisterna", tidigare varit i blåsväder i samband med arrangemang som dessa.

 
Ingen bild

Pepparholm

13 mars 2016 10:35

För ett antal år sedan var det stort rabalder för att bilföretag bjöd motorjournalister till bl a Sydfrankrike eller Alperna för att provköra nya modeller. Det ansågs oetiskt. Någon tidning skröt med att man betalat resan själv.

 
Ingen bild

Thor

13 mars 2016 11:01

Tack för grävande. Det är rent ut sagt äckligt att rika företag som SvT och Aftonbladet låter sina s.k journalister mutas. Aftonbladet har exempelvis råd att betala Karin Pettersson 116 000 i månaden för att skriva floskeldrypande ledare.

 
Ingen bild

SM811

13 mars 2016 11:17

Jag tycker att Svenska kyrkan kan ta med Afrikan Rodney Paul Male.
http://korta.nu/spe

 
Åke Nordlöf

Åke Nordlöf

13 mars 2016 11:32

Känns skönt att ha lämnat kyrkan för många år sedan tillsammans med min fru,känner ingen samhörighet med deras värderingar den enda jag tror på är min hustru efter 40års äktenskap

http://blogg

 
Ingen bild

Kent agent

13 mars 2016 11:32

”Svenska kyrkan deltar sedan ett antal år i den dialogprocess med kyrkliga företrädare i Uganda om sexuell läggning och könsidentitet. I den processen har vi också kontakt med Ugandiska HBTQ-aktivister och det kommer att finnas möjlighet att träffa dessa.”

Är inte homosexualitet förbjudet i Uganda och ger fängelsestraff? Svenska kyrkan utsätter dessa hbtq aktivister för fara, det enda jag hoppas att ugandisk polis griper dessa stipendiater!!!

 
Ingen bild

Katinka Glahd

13 mars 2016 11:52

Kan de inte bjuda in mig till Grekland?Jag längtar så oerhört till detta underbara land med dess stolta ,vackra folk:Grekland,Samos för evigt i mitt hjärta!

 
Ingen bild

Demokratur

13 mars 2016 11:52

Jag lämnade "Svenska" Kyrkan samma år jag fyllde 18. Ett av mina bästa beslut i livet.
När det gäller stipendiaterna så kan jag med yttersta tillfredsställelse konstatera att jag inte bidrar ekonomiskt till verksamhet de ägnar sig åt.

 
Ingen bild

Christer

13 mars 2016 11:58

Bra framrotat som vanligt Thoralf!
Det är lite skumt med ett stipendium som ges utan anledning. Jag tror Svenska Kyrkan väntar sig gentjänster. Den ena handen tvättar den andra.
För egen del är jag glad över att inte ekonomiskt bidraga till ett jippo som detta, jag lämnade Kyrkan för många år sedan, jag såg vartåt det barkade. Att Kyrkan och andra organisationer hjälper befolkningen på plats har jag inga problem med. Men jag misstänker att viljan till att hjälpa vissa grupper till asyl i Sverige också finns med som baktanke.
Syftet med asyl tillkom efter 2:a världskriget via FN som ett senkommet svar på Nazitysklands behandling av judarna. Men syftet efter kriget var att hjälpa dissidenter och avhoppare från främst Sovjetunionen att kunna få en fristad, och legitimitet till Väst. Det skulle endast ges till ett mindre antal människor med nyckelpositioner i Sovjet. Det var endast ett fåtal som kunde tänkas hoppa av. Den stora massan ville inte Väst ta emot, och arbetskraften ville Sovjet för allt i världen behålla själv. Detta är bakgrunden till asylrätten. Idag är det stommen i en världsomfattande migration från den fattiga/underutvecklade världen till den rika. Asylrätten har blivit en påkletad lag som inte ger oss något sätt att lagligt värja oss mot.
Vi är SKYLDIGA att värna om internationell lag, säger dom som förespråkar nationens ödeläggelse. Det är vi inte, och asylrätten kommer att omprövas och ges en annan innebörd inom den närmaste framtiden, tror jag. Tyskland kommer av ren självbevarelse att leda arbetet, och i Sverige kommer S och M och SD att ansluta sig. MP kommer naturligtvis motsätta sig, i likhet med V och C, hur L och KD gör skiter jag i.

 
Ingen bild

TRIDENT

13 mars 2016 12:02

Man upphör aldrig att förvånas.....

Tack och lov är medlemskapet i svenska kyrkan uppsagt sedan länge, någon fler borde göra för att markera att nuvarande självdestruktiva väg inte är accepterad.

Jag undrar om det verkligen är i enlighet med gällande riktlinjer att "oberoende public service" tar emot "stipendier" från intresseorganisationer. Skulle SVT acceptera att en journalist gjorde en resa med tillhörande reportage på ett stipendium från exempelvis SD?

Har frågan ställts till SVT om lämpligheten i att vara "oberoende" och samtidigt låta en anställd åka på ett stipendium från en intresseorganisation?

Är det vanligen förekommande att intresseorganisationer betalar resor - förlåt, "stipendier" - till anställda vid SVT ?

 
Ingen bild

Hans

13 mars 2016 12:22

Svenska kyrkans upplägg för resa och kostnader borde nog synas lite närmare. det luktar illa, riktigt illa. Detta borde skatteverket vara helintresserade av.

 
Ingen bild

Niklas R

13 mars 2016 13:20

De kan flyga journalisterna dit, ta deras pass, sedan kan de lämna dem där så får journalisterna som "flyktingar" försöka ta sig tillbaka till Sverige igen utan pass. Så får de se hur mycket deras så kallade "flyktingar" ljuger om sin resa. Jag skulle gissa på att de inte ens kommer ut ur Uganda utan sina pass.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

13 mars 2016 13:24

Detta borde länets skittidningar ha på första sidan i morgon !

 
Ingen bild

Peter

13 mars 2016 13:33

Tack Thoralf för dina avslöjande som jag med
behållning läser, SVT och SR är inget annat
än propaganda ministeriet...
"oberoende public service" det går varken titta eller lyssna längre jag skäms över SVT och SR.

Läs gärna Julia Caesars Söndagskrönika idag
http://snaphanen.dk/ efter besöket hos Thoralf.

 
Ingen bild

Pellesnick

13 mars 2016 13:37

Jag har lämnat Svenska Kyrkan o de är jag väldigt stolt över.
Svenska Kyrkan har tappat fotfästet totalt. Dom har sålt sin själ till Islam.

 
Ingen bild

Svenska kyrkan=Muslimska mosken!

13 mars 2016 13:40

Lämnade detta bigotteri för flera år sen.
Ruttna i helvetet ska ni!

 
Ingen bild

C Andersson

13 mars 2016 14:00

Ni som har lämnat Svenska Kyrkan slipper ni vara med att betala det här?

 
Ingen bild

pg

13 mars 2016 14:06

Trots utträde från kyrkan har de fortfarande monopol på begravningar!
Det är inte möjligt att i levande tillstånd begära en "sjöbegravning"?
Denna önskan måste idag överlåtas till efterlevande!

 
Ingen bild

pg

13 mars 2016 15:30

Inte bara kyrkan som har bidrag! Trots en förmögenhet på ca 60 miljarder!

Läs och begrunda:

http://www.sst.a.se/bidrag/utbetaladebidrag/utbetaldastatsbidrag2015sid1.4.19f3f9d81531f2e7b326417b.html


Här är en lista på skattehöjningar 2015

– Höjd skatt på avfallsdeponi
– Skatt på handelsgödsel
– Skatt på avfallsförbränning
– Höjda fordonsskatter
– Höjd skatt på öl och vin med 9 %
– Höjd skatt på sprit med 1 %
– Höjd skatt på cigaretter med 6 %
– Skatt införs på viss privatinförsel av cigaretter
– Höjd skatt på snus med 12 %
– Slopad gruppregistrering till mervärdesskatt
– Särskild skatt för finansiering av större infrastrukturprojekt
– Höjd skatt för banker
– Höjd skatt för småföretagare (3.12)
– Avskaffad avdragsrätt för gåvor till välgörenhet
– Avskaffad avdragsrätt för förvaltningsavgifter
– Införande av skatt för vägslitage
– Höjd koldioxidskatt
– Högre skatt på bränsle som förbrukas i flyg eller fartyg
– Klimatskatt på inrikesflyg / Skatt på flygresor
– Högre skatt på vissa uppvärmningsbränslen
– Högre skatt på vissa biodrivmedel
– Höjd skatt på kapitalplaceringar
– Höjd skatt på diesel med 48 öre/l
– Höjda arbetsgivaravgifter för unga
– Halverat RUT-avdrag för personer under 65 år
– Höjd effektskatt på kärnkraft
– Slopat avdrag för läx-RUT
– Höjd miljöskatt på naturgrus
– Höjd skatt på bekämpningsmedel
– Höjd skatt för inkomster över 50 000 kr/mån
– Sänkt och slopat avdrag för pensionssparande
– Avskaffad nedsättning av krogmoms
– Höjd skatt på kapitalplaceringar

 
Ingen bild

Rut

13 mars 2016 15:34

Svenska kyrkan har helt tappat sitt fokus och förstår inte längre sin uppgift! Hur sjukt är det inte att även Svenska kyrkan indoktrinerats av PK-tsnunamin och NWO. Det finns inga goda ledare längre i det här landet med huvudet på skaft! Dialog om könsindentitet och sexuell läggning i Uganda och politiska sidogrupper! Hur har detta gått till? Det står verkligen illa till med Svenska kyrkan som engagerar sig i denna typ av aktiviteter men inte har råd att hålla församlingskyrkorna t ex i Kalmar läns landsbygd öppna, utan kyrkobesökare, många äldre, tvingas färdas miltals om de ska få delta i söndagsgudstjänsten - vilket innebär att istället blir de sittande, ensamma, hemma. Skandal är vad det är! Bjuda in journalister - och med hänsyn till urvalet, ren PK-propaganda. Skäms Svenska kyrkan och även ni s k journalister som deltar! Skänk pengarna till församlingarna för att aktivera församlingsborna istället!

 
Ingen bild

karl

13 mars 2016 15:40

allt myglas det med. och nu, till och med Svenska kyrkan. gissar det är nån agenda med mångkultur och politisk korrekthet. kanske skall bli nån ny argumentationsspår med denna resa för media-arbetare. (man skall inte ge pk-indoktrinerare yrkestiteln Journalist.) troligen bygga nån allians med HBQ-aktivister från Uganda, som sedan skall till Sverige och gå i prideparader.
----------------------------------------------------------------
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/538839?programid=909

intressant dokumentär om taxibranschen som blivit ett maffia-område. många taxibolag betalar bekanta svart helt utan, och även med falsk legitimation. landsting och kommuner vågar inte rota i detta för tjänstemän måste vara PK, inför mångkultur.

nu blev det ännu en våldtäkt av taxiförare och polisen vågar inte utreda för det skulle avslöja fusket inom taxirörelsen. nu påstår de att det var en svarttaxi! fallet nedlagt, kod 291.

http://na.se/nyheter/orebro/1.3635069-inga-spar-i-fallet-med-valdtakten-i-svarttaxi

finns det nån kvinna som åker svarttaxi? hur hittar dom en sån bil, helt anonymt på stan? finns väl ingen som hoppar in i en okänd bil som stannar och erbjuder skjuts. hon måste ha ringt nån, eller sett bilregnummer. måste finnas några signaliment på bil och förövare. ringde hon inte taxicentralen och beställde en taxi? polisen och media misslyckas nog med flit, för att mörka förövarens ursprung. om dom efterlyser vittnen så måste nån sett när hon hoppar in i bilen.

 
Ingen bild

Tobbe S

13 mars 2016 15:49

Om jag kunde skulle jag boka in mig på samma flyg som stipendiaterna. Sedan skulle jag vara deras svans under hela resan.... ivrigt fotodokumenterande förstås. Någon annan med tid kanske vill göra sig en tripp till Uganda.

 
Ingen bild

Nya tag!

13 mars 2016 15:55

@ pg

Bra sammanställning över tillkommande skatter 2015! Den säger verkligen allt - finns ingen anledning att sitta kvar i det här landet längre! Extremt högt skattetryck, urusel samhällsservice för vanligt folk, snedvriden politisk agenda, åsiktskorridor, brist på demokrati och en självpåtagen skuldbörda i landet utan all like! Kan bara hända i dagens politiska Sverige! Dags att rensa upp i träsket! Så här kan det verkligen inte fortgå!

 
Ingen bild

lasse

13 mars 2016 16:40

Resestipendier kan visst sökas och är snudd på vanligast, åtminstone då det gäller Friedländerska som delar ut sådana efter en klokt motiverad ansökan.

 
Lasse.P.

Lasse.P.

13 mars 2016 17:53

Hört på stan men ta det här med en nypa salt A Blank : har blivet så snål att allt som är gratis är gott, förr var han bra journalist men nejjjjjjjj oj oj oj

http://jfjjj

 
Ingen bild

Pepparholm

13 mars 2016 18:42

Att Barometern med Anders Blank och Aftonbladet med Nneka Amu är oetiska är inte det minsta förvånande.

Men att SVT tar mutor måste vara ett brott mot sändningstillståndet. Att någon ansvarig minister (Bah?) ska reagera är nog inte aktuellt.

Så då är det väl bara för Granskning Sverige att ringa Hanna Stjärne och kräva en förklaring. Eller att SD ställer fråga i riksdagen.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

13 mars 2016 20:41

Hoppas att dom bjuder Stefan Löfven på en enkelresa !
Han skulle bli en perfekt ledare för Uganda !
Hans doktorshatt i svetsteknik skulle komma väl till pass !

 
Ingen bild

Senaste Sentio

13 mars 2016 20:53

Vänsterpartiet 7,0 (6,3)
Socialdemokraterna 22,1 (21,1)
Miljöpartiet 6,1 (5,3)

Centerpartiet 5,3 (6,6)
“Liberalerna” 4,2 (4,7)
Moderaterna 22,7 (21,8)
Kristdemokraterna 3,3 (3,0)

Sverigedemokraterna 24,0 (25,5)

Piratpartiet 1,0 (1,8)
Feministiskt Initiativ 3,3 (3,2)
http://nyheteridag.se/moderaterna-okar-tredje-manaden-i-rad-maste-fortsatta-bygga-trovardighet-i-migrationsfragan/

 
Ingen bild

LG

13 mars 2016 21:14

Just i detta fall får vi vara tacksama att Svenska kyrkan ägnar sig åt mutresor.
Förhoppningsvis finner sig Anders Blank till ro i någon avkrok på Uganda landsbygd, som Kigalama mitt i ingenstans. Och kanske ingår inte returresan i mutan?

 
Ingen bild

vmm

13 mars 2016 23:08

Om SD verkligen skulle vilja befästa sin maktposition så vore det nog effektivt att jobba med sådana här saker - knyta till sig journalister. Genom tex sådana här stipendier eller förmånliga utbildningar för personer inom media - journalister med flera - så kan man få en mer positiv beskrivning av partiet. Jag lovar. Det är inte mutor men jag tycker det är oetiskt. Ska SD spela med i det? Jag vet inte. Det här får SD besluta om själva, faktiskt.

 
Ingen bild

En småländska

13 mars 2016 23:38

Har skrivit om detta förut, Kalmar har en strateg för EU/internationella frågor anställd och kommunen har genomfört samarbete m Uganda ang jämställdhet, stadsplanering, avfallshantering mm det påstås vara ett utbyte!! Dessutom säger sig Kalmar vara Sverigeledande på den internationella arenan på kommunens egna sidor, stora ord verkligen.

 
Ingen bild

Ludvig

14 mars 2016 06:44

Synd att inte Svenska kyrkan sysslar mer med det som är deras uppdrag.

 
Ingen bild

Micke

14 mars 2016 07:54

Det hade varit bättre om svenska kyrkan hade åkt till mellanöstern och stöttat de kristna som förföljs av den muslimska majoriteten. Då hade journalisterna fått något att skriva om.

 
Ingen bild

bo

14 mars 2016 08:11

Hur är det med "klimatomvandlingen" i Uganda?
I nordöstra Uganda, i Karamojaregionen, har man det torraste klimatet, medan det i Rwenzori i sydvästra Uganda, på gränsen till Kongo-Kinshasa, regnar hela året om.

Vad tänker Svenska Kyrkan göra åt det? Svenska Kyrkan rider på okunskap som har sitt ursprung hos IPCC och man litar på tron.

 
Ingen bild

C Andersson

14 mars 2016 11:54

Stor sensation ulven är på väg till Öland. Där finns det lammkött och fågel. Då kanske det blir mindre med gråben på torhamnslandet. Hoppas de kommer till de sälla jaktmarkern för nu är det på allvar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se