thoralf

Direktlänk till inlägg 12 mars 2016

KLIMATSKOJ

Av Thoralf Alfsson - 12 mars 2016 09:45

 


Vattenbrist var det stora temat i onsdagens Östra Småland. Att Öland alltid har haft problem med att vattnet skall räcka till på sommaren är ingen nyhet men nu tycks det vara värre än någonsin. Under 2015 var nederbörden ca 30 procent lägre än under ett normalår.


Ända sedan IPCC startade upp med sina prognoser om klimatförändringar och skrämselpropaganda om koldioxidutsläppen har vi fått veta att det skall bli varmare och att nederbörden kommer att öka. Antal oväder skall öka med översvämningar och rasrisker som följd vid kustområden. SMHI har följt IPCC i spåren och levererat rapporter/prognoser på länsnivå. Den senaste så sent som i november 2015. Alla med samma budskap, varmare och mer nederbörd! Se bilden ovan för Kalmar län.


Det nya är att nu skriver tidningen att nederbörden kommer minska och det kommer bli torrare på grund av klimatförändringarna. Tvärtemot IPCC och SMHI:sprognoser.


”Invånarna i Kalmar blir bara fler och alla prognoser pekar på att det kommer bli torrare i regionen i framtiden.”

Östra Småland

 

Alla prognoser pekar på att det kommer bli torrare i regionen. Jag är förbluffad över det uttalandet från Jörgen Madebrink, VD för Kalmar Vatten AB. I förra veckan hörde jag kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) säga samma sak under mötet i kommunstyrelsen. Har de alla blivit klimatförnekare och klimatskeptiker? Vem får de denna information ifrån?


Jag har under onsdagen haft en mejlkonversation med Jörgen Madebrink. Han blir minst sagt fundersam när jag skickat över vad som både SMHI och Länsstyrelsen skriver i sina dokument från oktober-november 2015. Han uppger att hans information kommer från Länsstyrelsen och miljöenheten på Samhällsbyggnadsnämnden hos Kalmar kommun.


SMHI har publicerat en prognos för varje län. I inledningen på prognosen för Kalmar län skriver SMHI följande.


”Årsmedelnederbörden ökar med 15-20 % i jämförelse med referensperioden 1961-1990.

Nederbörden ökar mest vintertid. Den kraftiga nederbörden ökar också, maximal

dygnsnederbörd kan öka med uppemot 20 % beroende på RCP-scenario.”

 

Länsstyrelsen skriver följande med anledning av prognosen från SMHI.


”En ökad nederbörd innebär större påfrestning på vårt samhälle, som redan idag är utsatt vid kraftiga skyfall. Det är också intressant att årsdynamiken blir förändrad i framtiden. Istället för vårflöden kommer vi att få högre flöden under vintern, säger Lars Ljungström.”

 

Eftersom vi helt klart fått mer nederbörd under de senaste decennierna, vilket statistiken visar måste man ställa sig frågan vad problemet med låga grundvattennivåer beror på. Är det utökade volymer eller kan det finnas andra orsaker?


Frågan är om vi fått klimatskojare som sprider annan information bara för att det passar bättre när nu Öland fått problem med grundvattennivåerna? Gäller inte prognoserna från IPCC och SMHI längre?


UPPDATERING


Lars Bern skriver om fusket med temperaturdata på sin blogg.


http://anthropocene.live/2016/03/12/fusk-med-temperaturdata/


 

 

 
 
Ingen bild

Fredde

12 mars 2016 10:08

Allt är klimatförändringarnas fel! Åtminstone om man får tro media och myndigheter. .
S.k journalister ifrågasätter inget som sägs utan bara sprider dravlet.
Det finns så mycker floskler, t.ex att 97% av forskarna är överens om klimatet. Det finns INGEN källa för det!
IPCC ändrar sina uttalanden från år till år när det visar sig att de har fel...

 
Ingen bild

Bo

12 mars 2016 10:19

Det SMHI är bra på är att att gissa. Klimatskojarna på SMHI sitter vid sina datorer och tror mer på datorsimuleringar från IPCC än från termometern utanför fönstret. Kanske dags att de skaffar sig en regnmätare? SMHI är styrd av staten som också tycks kunna styra regnmängden på Öland.

 
Ingen bild

Errbe

12 mars 2016 13:11

När det gäller klimatet är alla myndigheter så förljugna, att man måste utgå från att det media meddelar är antingen helt fel eller vilseledande. Det samlade "Etablissemanget" försöker skrämma befolkningen till att be om att bli frälsta från den kommande värmekatastrofen av goda politiker, som bara behöver lite mer skatt för att fixa det.

Och de låtsas inte om att de enda faktiska data, som säger något om framtiden är Solens avtagande aktivitet. Den har varit sådan också för 200 och 400 år sedan. Då var det kallt, missväxt och svält.

För att hålla igång skrämseln förfalskar myndigheterna temperaturerna i de stora databaserna, se här:

http://klimatsans.com/2016/03/12/fusk-med-temperaturdata/

 
Ingen bild

Andreas

12 mars 2016 14:09

Du vet väl om att metangas är en otroligt mycket mer potent växthusgas är koldioxid och att Kalifornien har haft en av världshistoriens största läckor av metan i över ett halvår, Thoralf.

http://science.sciencemag.org/content/early/2016/02/24/science.aaf2348

Trots detta skriver svensk media knappt ett ord om detta (och det gäller i princip amerikansk PK-media också).

Uppenbarligen är utsläpp som inte kan skyllas på privatpersoner och användas som argument för skrämselpropaganda och "klimatbeskattning" helt ointressanta vilket avslöjar agendan skrämmande tydligt.

 
Ingen bild

Gunnar

12 mars 2016 14:32

Egentligen är det väl inte så viktigt om förändringarna överenstämmer med vad vissa forskare sagt eller inte?
Det viktiga är väl OM det verkligen skett några förändringar.

 
Ingen bild

Demokratur

12 mars 2016 15:43

Massinvandring och klimathysteri. Absurdistans nya religion.
Absurdistans invånare tiger och slickar i sig PK-propagandan.
Vi med hjärnan i behåll planerar våra nya liv annorstädes.

 
Ingen bild

undrande

12 mars 2016 15:58

Har man i årsnederbörden tagit med hur stor mängd snö som faller på vintern och sen smälter till våren, även detta fyller ju på grundvattnet. Senaste två vintrarna har ju inte bjudit på några jättemängder med snö.

 
thojuh

thojuh

12 mars 2016 18:02

Enligt miljöprofeterna har eller ska havsnivån
höjas med katastrofala följder, Kalmar under vatten etc.
Inga tecken på att så har eller håller på att ske finns dock.
Det finns däremot bevis för det motsatta! Att havsnivån sänkts
alternativt att havsbotten höjts.

Sedan 1950-talet har jag haft en båt i norra Kalmarsund. I den här
viken går det inte längre att ha båten utan den har flyttats till
en djupare vik. Alltså pga. av att havsnivån sjunkit eller landet
höjt sej.

http://thojuh.se

 
Ingen bild

calle

12 mars 2016 18:13

svenska barn blir misshandlade och trakasserade i skolan. 7 klöverns kreatur gör ingenting. Svenska barn och ungdomar drivs till själmord.

http://www.friatider.se/centralskolan-kristianstad-hot-elever

 
Ingen bild

KS

12 mars 2016 18:17

Mycket av det som refereras till här handlar om datorsimuleringar. Dessa "simulanter" är vad jag brukar kalla displaymänniskor.Som du säger Bo, så skulle nog en titt ut genom fönstret inte skada! Samma syndrom som kartan. Duger den inte så gäller vadå?

 
Ingen bild

Leon

13 mars 2016 07:32

Prognoser är i bästa/värsta fall en mer eller mindre kvalificerad gissning om framtiden utifrån nutida data. Att ändra en prognos när man får mer eller bättre underlag är helt normalt och inte ett sätt att bland bort korten. Att det på lång sikt faktiskt sker och har skett en klimatförändring är egentligen knappast kontroversiellt utan med verkligheten överensstämmande. Vad som däremot är i högsta grad är något som med rätta kan ifrågasättas de slutsatser om orsaker/orsak som dras av såväl klimatalarmisterna som klimatskeptikerna. Och sen kan det kanske också vara värt att framhålla att "väder" (i e nederbörd, temperaturer m m) är momentana händelser och inte att jämställa med klimat som är ett betydligt vidare begrepp geografiskt och tidsmässigt.

Leon d`O.....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards