thoralf

Direktlänk till inlägg 10 mars 2016

DAN ELIASSON REGERINGENS "TORPED"?

Av Thoralf Alfsson - 10 mars 2016 22:41

Jag har hämtat några citat från media när Dan Eliasson presenterades som ny rikspolischef i november 2014.


”Inrikesminister Anders Ygeman säger att Dan Eliasson genom sin breda erfarenhet har de främsta kvalifikationerna för tjänsten.”

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/kontroversiellt-val-till-ny-rikspolischef


Han är en modern chef, en kommunicerande chef. Inte en sådan som tror att man kan styra med dekret och beslut, sade inrikesminister Anders Ygeman (S).”


”När frågan kom upp under pressträffen svarade Eliasson:

– Svensk polis har aldrig haft så här mycket pengar som vi haft nu. Det har kommit tillskott som gör att vi ska säkra verksamheten för nästa år.”

”Enligt Anders Ygeman är det ”väldigt få verksamheter som får så mycket pengar som man vill ha”.”

 

Nu gör uppenbarligen Dan Eliasson allt för att köra över de 200 anställda på Polismyndighetens kommunikationsavdelning. En extern PR-byrå som Dan Eliasson anlitat tidigare har nu fakturerat miljontals kronor. Är det någon form av vänskapskorruption som gör att Dan Eliasson anlitar företaget ännu en gång. Läs blogginlägg på Aftonbladet.



Att regeringen har så stort förtroende för Dan Eliasson, trots att han egentligen misslyckats på tidigare arbetsplatser är mycket märkligt. Eller är det så att regeringen ansåg att Polismyndigheten fungerade så dåligt eller inte enligt de direktiv som en rödgrön regering önskade och därför valde att tillsätta ”torpeden” Dan Eliasson för att…..


 
 
Ingen bild

Demokratur

10 mars 2016 23:19

När Sverigedemokraterna tar makten så gäller:
1. Total omläggning av migrationspolitiken.
2. "Åtgärda" socialistpropagandaorganen SVT och SR.
3. Sparka diverse myndighetschefer. Först rikspolischef Dan Eliasson och Anders Danielsson på Migrationsverket. Mycket farliga individer med uppdrag att förstöra Sverige.

 
Ingen bild

Pernilla

11 mars 2016 00:58

Ja du Thoralf, undra sa flundra. Inte tillsattes han på grund av sin kompetens i alla fall, det är då säkert!!!

Tack för ditt engagemang och det arbete du gör!
Pernilla

 
Ingen bild

World Traveller

11 mars 2016 02:41

Det verkar onekligen som om regeringen vill att alla hederliga poliser slutar (vilket de gör). De kommer givetvis att ersättas...av...?

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

11 mars 2016 02:48

Kräkman är vald på sina politiska "meriter". En värsta sortens sossisk rövslickare, hela hans solkiga karriär i (s)-sold bär betongföraktets signum. Lallarorden om hans förträfflighet visar också hur sjuk Löfven-regeringen är, möjligen är svetsarlärlingen, och hans valda ministervasaller, fortfarande så berusade av MAKT, fortfarande inbillar sig att dom är ett "statsbärande" parti, att dom röda skygglapparna är på. Trots att (s) stadigt nalkas nästa katastrofnivå, under tjugo procents väljarstöd. Man vet nu också, att ingen - hur oduglig som helst - fockas av Löfven. Vare sig ministrar eller generaldirektörer. Nu skall f ö en av de sämsta GD:arna genom tiderna, den av Reinfeldt sparkade (först superhyllad av honom), Angeles Bermudez-Svankvist, AF-svindlerskan, återanställas, för att gulla med invällare i Migrationsverkets regi. Med en +miljonlön, givetvis.

 
Ingen bild

bIran

11 mars 2016 07:41

När riktiga poliser slutar så fylls luckorna med kvoterade från Södertörns "högskola", dvs Blatte Harvard.

 
Ingen bild

Friholt

11 mars 2016 08:46

Hur mycket polis behöver vi?
1. Ordningsvakter kan upprätthålla den allmänna ordningen på våra allmänna platser. De är betalda för att vara på plats när något händer i motsats till polisen som tillkallas av allmänheten efter det som hänt har hänt.På så sätt kommer polisen alltid för sent.
2.Utredningar av mängdbrotten kan genomföras av civilanställda efter en tids utbildning. Så var det för några decennier sedan och det gick alldeles utmärkt.
3. Trafikövervakning och trafikkontroller kan utföras av personal från Trafikverket.
4. Försämring? Tja, kanske det, men det som nu inte blir gjort blir på det här sättet faktiskt gjort. Så på så sätt fastnar nog försämringarna bara i Polisförbundets retorik.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

11 mars 2016 09:29

Vem ska bli landshövding i storregionen ? Finns det någon lämplig invandrare ?

 
Ingen bild

Niklas R

11 mars 2016 09:35

Det är sånt här som i andra länder räknas som korruption. Men i Sverige så anses detta beteende vara helt normalt och sunt, att anlita personer baserade på partibok och färg istället för kompetens och utbildning.

Det är därför som vi har de mest lågutbildade höga politikerna och generaldirektörer av alla de Europeiska länderna. I Tyskland är t.ex det vanligaste att en hög politiker har en doktorsgrad inom det område som den är ansvarig för. I Sverige så är statsministern en misslyckad svetsare.

 
thojuh

thojuh

11 mars 2016 09:53

Landshövding? Nej det blir en Stormufti!

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Hacke

11 mars 2016 10:00

Ursäkta en lekman men hur vettigt är det att sätta en annan lekman på området som Dan Eliasson på den utomordentligt viktiga posten som chef för vårt polisväsende.
Är det inte snudd samma vansinne som att sätta en novis på militärområdet som överbefälhavare för vårt försvar.
Men vad förvånar egentligen längre i den humanistiskfeministiska stormakten och demokraturen Sverige. Landet där den mest skruvade satir ständigt överträffas av verkligheten.

 
Ingen bild

Thor

11 mars 2016 10:05

Upphandling skall med få undantag ske genom anbud. Spontant låter det som ett nytt tjänstefel av Eliasson.

 
Ingen bild

C Andersson

11 mars 2016 11:32

"Vem ska bli landshövding i storregionen ? Finns det någon lämplig invandrare?"

Någon som kommit hit från Bankok eller Östersund?

 
Ingen bild

Stefan

11 mars 2016 11:57

@ Hacke 10:00
Vänta bara, så snart Eliasson har förstört polisen som han gjort med migrationsverket och försäkringskassan så är det dags för ett nytt uppdrag. Vad skulle då passa bättre än posten som ÖB? Då skulle snart de små resterna av vårt försvar vara utraderade vilket verkar ha varit planen de senaste 25 åren. Man har bara inte hittat en ÖB med de rätta kvalifikationerna för det verkliga utplånandet...

 
Ingen bild

Hacke

11 mars 2016 14:00

@Stefan 11:57

Precis. Och då är det väl Angela Bermudez Svankvist som står på tur att ta över som rikspolischef.

 
Ingen bild

World Traveller

11 mars 2016 14:08

Vart har alla försvarare av massinvandring, islam och våldsbrott begångna av invandrare tagit vägen? Det är likadant på andra bloggar. Har de drabbats av verkligheten och insett att de haft fel i alla år? Det är bara Johan som träget håller sig kvar.

 
Ingen bild

lecomte

11 mars 2016 15:16

@ Friholt,

20.000 eliassonpoliser kan helt säkert och utan olägenhet ersättas av ett medborgargarde ur motståndsrörelsen om 200 man som dessutom får jobbet gjort.

 
Ingen bild

Didrik

11 mars 2016 17:41

Han är en modern chef (Eliasson), säger Ygeman. Det är troligen
därför, som det verkar, han blivit ovän med stora delar av kåren.

Sen måste man komma ihåg att det ständigt gnälls inom svensk polis.
Underbetalda, stämmer inte alls med hänsyn till resultatet dom gör. Fel arbetstider!! Ja dom vill helst arbeta på tider då inga
brott begås och sitta i fikarummet.
Nej svensk polis är undermålig, överbetald och utan sting, vilket
inte minst visar sej då dom står som mähän och låter sk "aktivister"
störa fredliga sammankomster.

 
Ingen bild

Pippi på foto

11 mars 2016 18:02

Aftonblaskan verkar ha dubbla understöd från S? Dårarnas paradis!!

Jimmie Åkesson ser bara fiender. Han pratar ofta om hot, men den enda han vill rädda är sig själv.
Sverigedemokraternas politik är i själva verket skräddarsydd för att skydda skrämda vita män. Inte är den till för kvinnorna, tvärtom avslöjar tidningen Expressen att partiets sunkiga kvinnosyn till och med drabbar de egna medlemmarna.
– Man utsätter kontinuerligt kvinnor med olika positioner i partiet för sexuella trakasserier, säger Emma Sandkvist till Expressen.

 
Ingen bild

calle

11 mars 2016 18:59

tur inte Eliasson jobbar inom sjukvården. fast det finns redan så många som inom sjukvården redan.

äldrevården kör med vanvård till döds, kommuner vill spara skattepengar.
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/vardades-felaktigt-som-doende

 
Ingen bild

Märta

11 mars 2016 19:10

Varför inte ha fler polishundar? En styck vältränad hund kan nog ersätta 50 st poliser. ett kommando från ägaren att attackera Skrämmer nog slag på många brottslingar. Enstaka eller många i grupp. Billigare och effektivare med en aggresiv hund än ett antal poliser som många inte ens har någon respekt för idag tyvärr.

 
Ingen bild

Sven

11 mars 2016 19:59

Hederliga poliser slutar givetvis om de kan. Inte vill de jobba i en verklighet där det inte finns vare sig rim eller reson - aka dagens situation. Kräksjukan sprider sig! Fattar man inte vad som är rätt och fel? Finns bara ett sätt! Utvisa dessa marodörer omedelbart och för alltid! Det kan ha varit din mor, moster, faster, mormor, farmor eller syster som blivit drabbad!

http://www.friatider.se/marockaner-kvinna-stureby-ran

 
Ingen bild

Friholt

11 mars 2016 20:06

@lecomte Jag håller inte med dig riktigt om det där med medborgargarden. Folk som herrelöst patrullerar på stan tenderar att bli flygande holländare och outlaws frampå nattkröken när ordningsproblemen kräver formella lösningar - och några andra lösningar kan inte accepteras i en rättsstat.
Därför skall kommuner och företag använda sig av ordningsvakter. (Detta sker redan idag i stor utsträckning och fungerar alldeles utmärkt.) Men polisen måste utbilda och godkänna ordningsvakter i större utsträckning.
Nej, medborgargarden skall inte förekomma. Då lurar anarki och godtycklighet runt hörnet. Och medborgargarden behövs inte för att elementärt upprätthålla allmän ordning. Men polisen måste inse att den förminskat sin förmåga och auktoritet och tillåta andra lösningar. Ordningsvakter kan vara en del i detta.

 
Ingen bild

Christer

11 mars 2016 22:20

Tänker på kvällens nya läge i migrationsfrågan där Sverige tänker dra Tyskland inför EU-domstolen för att missbruka asylrätten, Dublinförordningen osv. Nu börjar det osa katt om migrationen, nu börjar man kunna se vilka som haft rätt hela tiden (SD!). Med 15-tusen vid gränsen till Makedonien, och med 400-tusen flyktingar i Tyskland som kan senare söka asyl i Sverige så är saken glasklar: Ingen vill sitta med Svarte Petter. Tänk om Sverige inte kört med sin signalpolitik gentemot MENA m.fl, utan varit ett normalt Europeiskt land (som t.ex Danmark) då hade vi inte behövt ta till det repatrieringsprogram som nästa regering blir tvungen att sjösätta, och som kommer att kosta miljarder, det hade inte behövt att bli av om klokhet funnits. Men klokhet saknas, det är så det är.
Hade vi varit kloka, så hade vi inte låtit en tillfällig skrivelse, (en lag, en fluga) ockupera vårt medvetande, alltså asylrätt, barnkonvention o.s.v och låtit det bli en lag som står över vår tusenåriga självbestämmanderätt. En juridisk formulering som slår undan benen på oss. - Vi har ingen rätt, det har människor utanför vårt land beslutat åt oss.
Jag tror att det klokaste som SD centralt kan driva, är att låta svenska folket få folkomrösta om fortsatt medlemskap i EU. Det är någonstans i detta som det framtida viktiga frågorna formuleras!


 
Ingen bild

Fotsvetten

12 mars 2016 07:54

Om Kalmarborna visste hur många poliser som kommer att lämna yrket eller gjort 2015-16 skulle ingen våga sova säkert om natten!

 
Ingen bild

Roland Salomonsson

12 mars 2016 11:42

Sverige styrs idag av en kultur-marxistisk diktatur. Eliasson är en av diktaturens "politrucker". Uppgiften är att förstöra varje "Sverige-lojal" statlig organisation, som finns kvar. Den näst sista av dessa är polisen. Den sista är Försvarsmakten, så när blir han "överbefälhavare"?

 
Ingen bild

Sanningen?

12 mars 2016 13:49

@Märta, men poliser utan hjärna använder munkorg på polishundarna. Hur har de tänkt att hunden skall kunna försvara sig om den blir attackerad?

 
Ingen bild

Ludvig

13 mars 2016 09:19

Det är väl som det brukar vara med höjdare, ju sämre man skött ett jobb, ju bättre jobb får man och ju bättre betalt får man.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards