thoralf

Direktlänk till inlägg 6 mars 2016

OFREDANDE I SIMHALLEN?

Av Thoralf Alfsson - 6 mars 2016 09:54

Var går gränsen för ofredande? Är det enligt Sveriges rikes lag? Eller är det när man upplever ett starkt obehag? Eller är det något som ingår i det mångkulturella samhället och något som är positivt för svenskarna.

Jag gissar att inlägget på Facebook om ett besök i Kalmars familjebad kommer delas många gånger.


https://www.facebook.com/lotta.booson/posts/10154036673149617

 
 
Ingen bild

bIran

6 mars 2016 10:10

Det skulle vara av intresse att få veta vilket parti dessa upprörda skribenter röstat på vid det senaste valet.
Är dessa skribenter skyldiga eller oskyldiga till rådande situation?

Thoralf Alfsson

6 mars 2016 10:18

Läs kommentarerna på facebookinlägget.

 
Ingen bild

Leon

6 mars 2016 10:25

Gränsen går vid en aktiv handling, d v s att en person (egalt ursprung, hudfärg m m) utsätter annan person genom ord, åtbörder eller beröring. Om jag förstått det citerade inlägget på facebook innefattade händelsen på badet inget av detta. Lotta B. uttrycker egentligen bara, ett i sig förståeligt obehag, över ett antal personers närvaro. Men ofredande kan aldrig bara grundas på den blotta existensen av personer av annan etnicitet.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Funtaren

6 mars 2016 10:36

"Fredrik Reinfeldt som statsminister - ja tack!" är hon medlem i. Jobbigt uppvaknande då...

 
Ingen bild

Pippi på foto

6 mars 2016 10:46

Bedrövligt att det finns människor som försvarar dessa "röjare", tafsare och kriminella "barn".
Att regeringen, och dom som kastat så mycket skit på SD, bord be om ursäkt för sina påhopp, nu när dom för en ännu hårdare invandrings-politik än SD någonsin fört, är väl inte tänkbart.
Vi ska aldrig tystas och aldrig ge upp den politik SD lovade sina väljare även om S+Mp och M gjort en 180-gradare. En riktig SD:are röstar SD även i nästa val.

 
Ingen bild

Demokratur

6 mars 2016 11:03

Mitt badande sker framledes hemma eller minst 300 mil från Sverige. Mångkulturella snuskinrättningar som badhus kommer ALDRIG mer att bevistas.

 
Ingen bild

Hacke

6 mars 2016 11:56

"Inte säker på att jag borde skrivaD men gör D ändå...."
Första raden i Lottas inlägg säger allt om hur medieetablissemanget lyckats med sin skrämselpropaganda. Men när verkligheten brakar in i vardagen hos alltfler går det naturligtvis inte att hålla tyst i längden ens för de pk-rättfärdiga.
Det politiska och mediala etablissemanget har länge lekt med elden. Men nu närmar vi oss den tidpunkt då lögnerna börjar stå klara för var och en. Den dagen är jag glad att inte vara i lögnmaffians kläder. Förhoppningsvis blir domen lika skoningslös mot de ansvariga som verkningarna av förräderiet varit mot folket.

 
Ingen bild

Maja Dacke

6 mars 2016 12:13

Det finns en lösning - Johan Persson: Att simhallen gratis tillhandahåller burkini för dem som så önskar.

Det blir då kanske lugnare i plaskdammen.

 
Ingen bild

Lena

6 mars 2016 13:08

Som sagt märkte på kommentarerna att många är försiktiga i sina kommentarer, de är märkta av samhällspropagandan om att ... inte ska väl vi störa, inte ska väl vi komma och ha en åsikt om...

Jag skulle aldrig gå till offentliga badinrättningar så som det nu är. T o m det härliga utomhusbadet i min lilla stad, där jag som ung spenderade många sommardagar, har nu blivit tillhåll för invandrarkillar som TAR PLATS s a s. De har också behövt stänga utomhusbadet flera somrar i rad bassängerna, för någon förorenat i dem! När det ligger korvar där vill ingen bada. Så äckligt! Det är inte många som vill vara i närheten av dessa ensamkommande s k "baaarn", de kan inte föra sig ute i stora världen.

Om någon/några muslimka män står och glor på mig, då ställer jag mig och glor tillbaka. Det har fungerat bra hitintills, de har då slutat glo, men jag har aldrig försökt på kvällen eller om jag är ensam.

 
Ingen bild

calle

6 mars 2016 13:20

läste kommentarerna i fb inlägget och en smart dam skrev: " kommunen tänker att de är justa som ger frikort men egentligen utsätter de invandrarna för att bli hatade"

7 klöverns undersåtar försöker var listiga och få naiva svenskar som röstat på 7 klövern att börja hata utlänningar, genom att ge utlänningar gratis sjukvård och tandvård, och åka gratis i kollektivtrafiken och så pricken över iet-fritt inträde på badhus till hormonstinna unga män. därför de bara får komma ensamkommande barn mellan 17-45 år

kanske planen är att 7 klöverns kreatur skall tjäna så mycket de kan på mångkulturens kassaflöde från skattebetalarna. Sedan när statsskulden om kanske 2 år, slår i taket vid 2 000 miljarder, så får SD vinna valet, och ta all skit för att bygga upp Sverige på nytt.
.............................................................................................................
sedan lever vi i en globalvärld och planen kanske är att skapa ett Stor-Israel och tömma Mellanöstern på besvärliga personer och frakta dom till rika västländer vars politiker hjärntvättats att att ta lån hos globala långivare för att försörja alla "flyktingar".

 
Ingen bild

S-E Karlsson

6 mars 2016 13:37

Det är väl inte så konstigt om vattnet tar slut i kommunerna på Öland , det har kanske kommit tusentals ny invånare som inte har det minsta hum om att varmvatten och kallvatten kan ta slut , nu är det ju panikartade beslut med vattenledning över Kalmarsund ,billigare vore väl en åtstramning av asylsökare ,låt dom som skor sej på våra skatte pengar ,typ Bert Karlsson, betala för den eventuella vattenledningen !

 
Ingen bild

Lena

6 mars 2016 13:56

Thoralf, du skrev i ett svar i ett tidigare inlägg till någon att du tyckte att det borde vara tabu att resa till Turkiet (men gärna till Grekland).
Jag har varit tre ggr i Turkiet, 1 gång för ca 10 år sedan i Istanbul, vilket är en fantastiskt turiststad om man är intresserad av historia, kultur, arkitektur. De andra gångerna var för 2 och 3 år sedan, men då med bussresor till sydvästra Turkiet.
Turkiet var ett kristet land för länge sedan. Först grekiskt inflytande under bysanstiden (före kristi födelse), senare kom romarna och efter romarna utvecklades kristendomen. Åk t ex till Efesos (det finns en uppsjö av ruinstäder från antiken i dessa trakter, Troja, Pergamon m m)
Efesos byggdes som hamnstad av grekerna tror jag, där ligger det berömda Artemistemplet, en av de viktigaste vallfartsorden under antiken, där Gudinnan Artemis tillbads före kristendomen kom.

Över huvudtagen kan jag rekommendera att resa och se saker, för mig har det varit oerhört värdefullt. Man får också många inblickar i hur folk har det trots att man inte kan prata så mycket med befolkningen.
Skulle nog tveka att resa dit nu för det är nog mycket mer oroligt. Men Turkiet är ett jättestort land, det är nog mest i sydöstra delen av landet man absolut inte ska åka. Och Erdogan ja han har nog tänkt sig bilda nytt Ottomansk styre, ottomanerna satte t o m araberna på plats. Fråga araberna vad de tycker om turkarna! Turkarna anser sig inte vara några araber, alls inte. Det är bara vi som inte vet så mycket om detta men hur folk upplever sig själva är en annan sak.

Som du kanske vet så upplever varje land numera två olika grupper som bekämpar varandra. (Divide and rule syndromet) så också i Turkiet. Det moderna Turkiet bildades av den grekfödda turken Ataturk. Han reformerade det gammalmodiga landet som ottomanerna lämnat efter sig. Latinskt alfabet infördes för att visa Turkiets riktning mot väst, införde skolplikt även för kvinnor och de förbjöds bära slöjor. Han införde också vissa klädkoder för männen bl a förbjöds de att komma i städerna med de s k "turkbyxor", långskjorta, kavaj och fez på huvudet. Han förödmjukade många turkar genom att säga: vad är DET för slags klädsel ni har, ta på er riktiga byxor och kavaj så ni ser klädda ut som män och inte som bönder.

I Ankara sägs finnas ett museum som är Ataturks sista bostad. Där i ett rum med ett skrivbord, ligger en liten koran, den är i miniatyr, så liten att man måste ha förstoringsglas för att kunna läsa i den. DET symboliserar Ataturks idé om islam, han var väl inte mer intresserad av religion än många av svenskarna är intresserade av kristendomen.
Så numera har Turkiet en islamist vid rodret och vad värre är en man med storhetsvansinne. Befolkningen är delad. Men man ska veta också att många turkar är mycket moderna, och lever ungefär som i väst, det går inte att se skillnad. Det är de människorna som oroar sig mycket för vart Turkiet är på väg.

Sorry blev lite väl mycket kanske.

Jag förstår inte avogheten mot Turkiet. Ps jag vill inte heller att Turkiet ska inlemmas i EU. Förresten vill jag att de flesta av kontrakten vi skrivit under i EU ska upplösas, det räcker med handelsavtal och en del andra viktiga funktioner som vi kan ha sammarbete med andra europaländer.

Thoralf Alfsson

6 mars 2016 14:38

Erdogan är kanske det största hotet mot freden i Europa. Oavsett Turkiets historia.

Jag skulle aldrig kunna tänka mig att gynna Erdogan med att semestra i Turkiet. Det är faktiskt det man gör!

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 mars 2016 14:09

@Lena. De ensamkommande "barnen" borde självklart hållas åtskilda från samhället tills de anses kapabla att sköta sig. Och definitivt inte få löpa fritt i horder och förpesta vårt land..

 
Ingen bild

x

6 mars 2016 14:47

Vissa invandrargrupper har propagerat för specielle badtider för kvinnor. Varför inte vända på det hela och istället införa speciella badtider för invandrade män! Detta skulle innebära att svenska män, kvinnor och invandrade kvinnor kan bada tillsammans utan problem!

 
Ingen bild

Kalle

6 mars 2016 14:48

Vad jag fattat av situationen är att Kalmar kommun står för invällarnas bussresor in till staden. Väl i staden så får de gratiskort till badhuset.

Badhuset i flyktingarnas ögon med sina bikinitjejer är att likna vid en porrklubb i lycksökarnas ögon. Och sedan att kommunen bjuder på resan till detta sextempel i deras ögon är det bästa som hänt dem. Situationen sprids till landsmännen över hela jorden.

De kommer hit med målet att besöka badhuset (porrklubben) som är gratis och få gratis bostad och uppehälle i detta naiva sverige.

Klart att de kommer och många fler lär komma.

Grattis sverige!!! Fii faen så förstört sverige blivit.

 
Ingen bild

Pippi på foto

6 mars 2016 14:51

Sjukaste jag läst i Aftonbladet, givetvis! Hur kan vissa få hålla på med en sådan inställning utan att bli anmälda?
http://sds-skyltfonster.story.aftonbladet.se/
Adblock.plus på om ni ska läsa detta.

 
Ingen bild

Kverulantus

6 mars 2016 15:01

Badhus och bibliotek är väck.
Vad tar asylanterna över i framtiden?
ICA och bussen?
Hjärtat är öppet och det blöder.........

 
Ingen bild

Lena

6 mars 2016 15:45

Thoralf, angående Turkiet. Det finns två sidor på ett mynt och likadant med detta att inte stödja landet genom att inte åka dit.
Jag har sett täckta, äldre turkiska kvinnor som är mycket fattiga. De står ibland och där turister går förbi med ett bord och försöker sälja souvenirer som ingen vill ha. Jag gillar verkligen inte kvinnor som täcker sig, men jag kan ändå se deras nöd när de försöker tjäna några kronor. De har ingenting, de är säkerligen tvungna till att sätta på sig dessa gräsliga schalar och visa sin man och alla andra män att de är "undergivna" och "fina" kvinnor, kanske för att slippa våldtäckt.

Tycker inte det är konstigt att så många vill dra från landet när de har det så miserabelt.
Jag vill hellre att de stannar kvar där men vill också att de kan få någon form av egen kraft och lite pengar ger i alla fall "lite makt". Det hela är en sorglig, fruktansvärd, galen etc världsordning. Inte kan jag hata någon för deras miserabla situation. Men vill heller inte att de stannar där de är. Därför är turism ganska bra, pengarna kommer ut direkt folket.

 
Ingen bild

Niklas R

6 mars 2016 17:06

@Lena
Som turist så visar du den sittande makten legitimitet genom att komma och besöka deras land.
Av den enkla anledningen så kommer jag inte att besöka Turkiet då det är ett land som består av djävulsdyrkare (det är så jag, som kristen, betecknar muslimer) och det inte gör något annat än att försöka leva på turism som tittar på vad det antika och kristna Anatolien skapade.
Om du tänker efter, vad i Turkiet tittade du på som var "turkiskt" alltså vad turkarna har åstadkommit sedan de ockuperade landet och erövrade Konstantinopel 1453?
Allt som är något att ha i Turkiet är stämplat innan 1453, alltså under den kristna, romerska och grekiska perioden. Den muslimska perioden är inget att ha, den har inte tillfört världen något överhuvudtaget. Vilket är synonymt med den muslimska världen generellt sett. Det som turkarna försöker sälja in som turkiskt bad hamamm, är egentligen ett normalt romerskt bad, för det var så romarna spenderade sin tid i badhusen, etc.
Av dessa anledningar så besöker inte jag, och köper inte heller produkter från, muslimska eller socialistiska diktaturer.
Turkiet kunde ha klarat sig om de hade fortsatt i Ataturks fotspår, men nu valde de att gå tillbaka till islam och får då stå sitt kast. Turkiet skall inte med i EU, de borde kasta ut det från NATO och ärligt talat ge tillbaka hela landet till grekerna.

 
Ingen bild

TomasPL

6 mars 2016 17:37

Tänk om liberalerna kommer införa ett lag som tillåter våldtäkter .Dem har ju redan diskuterat legalisering av incest och nekrofili. Herre Gud! Man tror inte det är sant när man läser om allt som händer i Sverige!

 
Ingen bild

Bertil

6 mars 2016 17:39

@Maja Dacke:
Burkini låter krångligt, klipp sönder tyget och gör ögonbindlar istället. De som inte klarar av att se kvinnlig fägring, de slipper. ;)

 
Ingen bild

Pepparholm

6 mars 2016 18:45

#Maja Dacke. Det är inte utlänningar som ska bestämma i våra badhus och bibliotek. Om inte Johan Persson kan ta till vara svenskarnas intressen i Kalmar så avsätt honom. Svenskarna som är skattebetalare är fortfarande i majoritet.

Det borde även lokala media begripa för sin överlevnad. Ni borde ha någon simkunnig som kan ge en helsidesrapport som ligger i linje med allmänhetens uppfattning om sanningen.

 
Ingen bild

Pellesnick

6 mars 2016 20:30

Skicka dessa jävla tafsande as ut ur Sverige.

 
Ingen bild

Lena

6 mars 2016 20:43

@Niklas R Nej jag håller inte med om att man ger regimen legitimitet för att man besöker ett land som har en farlig och tvivelaktig ledare.

Många är t ex intresserade av Kina och reser dit, t o m öppnar företag där trots fruktansvärda ledare och samhällssystem. Det är ett kommunistisk system med grymma, auktoritära och diktatoriska ledare som kräver total underkastelse. Ändå är det bara medelklassen och överklassen som har "vunnit" på den här kapitalistiska system som de plötsligt infört, tvärt emot det de propagerar för. (Se Australiska programmet 60-minuites, en medelklass kines kan ha blivit så rik på dessa 15-år att de har pengar över att köpa och investera i upp till 10 nyproducerade lägenheter) De fattiga mellan ca 300 - 500 miljoner kineser som inte lyckats vinna på system är istället de som får betala genom att de jobbar för slavlöner om de alls har ett arbete. Tror inte många ser de kinesiska ledarskapets enorma hyckleri. Detta är som ett exempel av hur andra länder också är oerhört skumma, men inte är det någon som säger att om man med egna ögon vill se det, ger ledarna legitimitet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards