thoralf

Direktlänk till inlägg 5 mars 2016

SANNINGEN ÄR UNDERORDNAD MÅLET

Av Thoralf Alfsson - 5 mars 2016 10:56

Jag har i veckan försökt föra en diskussion med journalister på Barometern, ÖstraSmåland och Radio Kalmar om huruvida polisen och media har mörkat det som betecknas som ett upplopp på Larmtorget. Barometerns journalister har valt att inte svara på mina mejl.


Jag har frågat journalister varför det inte ställt den väldigt relevanta frågan om orsaken till att polisen ansåg att händelsen inte hade något nyhetsvärde var att de som startade upploppet hade utländsk bakgrund?


Ur läsarens och lyssnarens perspektiv är dock svaren ingen rolig läsning. Eller rättare sagt man undviker frågeställningen helt och hållet i sina svar. Eftersom inget brott begåtts är frågan inte relevant enligt Radio Kalmar.


Svaret från Östra Småland är dock intressant.


”När jag fick bråket på Larmtorget på mitt bord så var min uppgift att reda ut vad som hänt och varför händelsen inte togs med vid polisens telefonkonferens i söndags. Polisens förklaring till detta är att bråket endast resulterade i en anmälan av ringa karaktär och att händelsen därmed ansågs ha för lågt allmänintresse, ungefär som en cykelstöld, och därför uteblev den från presskonferensen.

Huruvida polisen gjort rätt i sin bedömning eller om dylika, icke våldsamma, bråk borde tas med vid presskonferenserna är nu upp till läsarna att bedöma."

 

En händelse som kräver insats från 8 poliser, 4 ordningsvakter och en entrévärd klassificeras av polisen som en cykelstöld. Suck!


Icke våldsamma bråk? Enligt ordningsvakterna var de tvungna att dra batongerna direkt och polisen fick omhänderta flera personer. Suck!


Chimären om det mångkulturella samhällets förträfflighet måste upprätthållas med alla tillbuds stående medel. Sanningen är underordnad detta mål!


http://www.barometern.se/reagera/tack-bamse-for-ditt-civilkurage/


PS


Tidningen Sydöstrans chefredaktör Gunnar Svensson beslutade i veckan att stoppa alla annonser från Sverigedemokraterna. Den socialdemokratiska systertidningen Östra Småland publicerade idag en insändare från vänsterextremisterna och våldsanvändarna i AFA Dackebygd. 
Ur led är tiden.


Öppet hus måndag 7 mars.

Vi har som vanligt Öppet hus på måndag för medlemmar och sympatisörer mellan klockan 15:00 – 20:00. Vi bjuder på fika.


På måndag. vid ca 18-tiden har vi också tänkt att ha en diskussion om placeringen av den nya simhallen. Det finns ju idag två alternativ Snurrom och Tallhagen. Förhoppningsvis skall jag ha tillgång till lite material från kommunen som jag kan visa.

Det kan även bli en del information om ny skola vid Brofästet om vi har fått loss information från kommunen.


 
 
Ingen bild

weasel

5 mars 2016 11:13

Jaså- så det skickades ut inte mindre än 8 poliser?
Det måste ha varit en väldigt exklusiv cykel :D

 
Ingen bild

Pippi på foto

5 mars 2016 11:28

Kalmarsyndromet snart i Härnösand!
Fler "cykelstölder" ??????

Kommunen i Härnösand vill införa gratis kollektivtrafik i hela kommunen. Anledningen är asylsökande som bor utanför Härnösand ska kunna åka buss på samma villkor som andra.

 
Ingen bild

Demokratur

5 mars 2016 11:29

Min cykel stals för ett tag sedan.
Det kom inte 8 poliser...

Sverige=DDR 2.0

Men så går det med fega, ryggradslösa medborgare.

 
Ingen bild

Ibbe

5 mars 2016 11:38

Det intressanta är ju att polisen underkänner ordningsvakternas, många med lång erfarenhet, skildring. Vad är anledningen? Order uppifrån i polisorganisationen måhända? Denna fråga ställs Inter av medierna.

 
Ingen bild

Ludvig

5 mars 2016 11:43

Vad trött man blir, jämföra det med en cykelstöld. Mycket dåligt.

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 mars 2016 12:05

"Sanningen är underordnad målet". Kan inte sägas bättre!
Östra Småland förefaller vara en sk-ttidning som gynnar politisk och våldsam extremism. Tveksam om den ens passar på utedasset..

 
Ingen bild

Onkel Sven

5 mars 2016 12:08

Kling & Klang poliser !

 
Ingen bild

Motstånd

5 mars 2016 12:26

Det är säkert mer än en mansålder sen polisen slutade utreda cykelstöld. Sen skickar man ut all personal på "ett brott av sådan ringa natur"

 
Ingen bild

Lotta

5 mars 2016 12:31

Ta denna text istället. Var ett skrivfel i slutet på den förra:

Dessa båda länkar handlar om samma händelse. Kan man tro det?

http://na.se/nyheter/nora/1.3619122-misstankt-valdtaktsforsok-i-nora

http://www.friatider.se/de-ropade-svenska-hora-och-skar-s-nder-mitt-br-st

Har gammelmedia en agenda? I artikeln i Nerikes Allehanda står "kvinnan" och "3-4 yngre killar." Läser man i den andra artikeln står det att kvinnan är 29 år och "de yngre killarna" är någonstans mellan 30-35 år. Varför skriver gammelmedia så? Är det för att naiva svenskar skall tro att det hela rör sig om ett litet oskyldigt pojkstreck eller varför ljuger man så uppenbart?

 
Ingen bild

Hacke

5 mars 2016 12:41

Om en journalist missar ett upplopp av det här slaget mitt i Kalmar är han direkt olämplig i sitt yrkesval. Ett händelse av den här digniteten skall naturligtvis komma upp som en självklar frågeställning från en media värd namnet på den aktuella presskonferensen oavsett polisens försök till mörkning.
Respekt dock till Östra Småland som åtminstone har vett på att svara på din högst berättigade undran Thoralf. Barometerns tystnad är däremot lika talande som väntad. Jag bor långt ifrån tidningens täckningsområde men måste ändå ställa mig frågan med den inblick jag fått av tidningen genom Thorlafs många och utomordentliga granskningar; Vad fyller Barometern för uppgift egentligen mer än att värna och vakta makten?

 
Ingen bild

Joakim

5 mars 2016 12:51

P4 Kalmars chef Anja Torkelsson är fullständigt offside om vad som händer i samhället. det värsta att det är vi skattebetalare som finansierar SR.
Vi finansierar gubevars inte Barometern men den tidningen befinner sej i en ganska brant utförsbacke och kommer nog att tvingas lägga ner inom ett par år. Då blir det fest i Kalmar? Tidningen verkar ha ett ett litet antal riktiga journalister resten tycks vara från mediaprogrammet på Linnéuniversitetet. De är fullständigt bedrövliga, rena Barnjournalen.

 
Ingen bild

Tony

5 mars 2016 13:19

Dom som av någon konstig anledning fortfarande köper
tidningar som Östra Småland och liknande, sluta upp
med det, ni hjälper ju bara till att hålla lögn blaskor
vid liv. Dom kan kanske överleva på feta presstöd, men
poängen är att dom inte får ut sina lögnbudskap, och då
har dom ändå förlorat!

 
Ingen bild

KS

5 mars 2016 13:43

Lite sent men....Den slagfärdiga kommunistfeministens inköp av lådvin på ett bolag i Kalmar, torde väl bara konfirmera det lite äldre uttrycket rödvinssvänstern? Jag trodde dock att rosé var mer inne nuförtiden.
PS Thoralf. Var det några polisutryckningar på fredagskvällen, eller fick alla ha sina cyklar ifred????

 
Ingen bild

Observer

5 mars 2016 13:49

Förbjud alla sådana här tidningar f.o.m Januari 2019.

 
Ingen bild

Ingemar Ekman

5 mars 2016 14:44

Lite OT
Läste en ledare i Södermanlands Nyheter att Jimmies svärmor inte varit med på en enda omröstning i riksdagen, men sitter kvar där med fullt gage. Kan det verkligen stämma? Någon som vet? Kanske dags att på något sätt göra ett byte till Sveriges folkligaste SD:are : Thoralf Alfsson

 
Ingen bild

B Johansson

5 mars 2016 16:01

Rikspolischefen Dan Eliasson är en katastrof för polisen och Sverige. Poliser neråt i organisationen tvingas anpassa sig till och följa han vänsterflummiga direktiv.
Media gör inte sitt jobb och bidrar till förfallet genom att delta i mörkläggningen.

http://www.metro.se/metro-debatt/polis-dan-eliasson-ar-det-storsta-hotet-mot-sakerheten-i-sverige/EVHpcc!E5hRMIjHyHf/

 
Ingen bild

Motstånd

5 mars 2016 16:44

@ks Hur sköter sig nykterhetsnämnden i Kalmar? Ja får man vara hur full som helst och göra vad som helst I Kalmar?

 
Ingen bild

HANS

5 mars 2016 17:27

Konstigt. Utredningen när min tidigare cykel blev stulen den lades ner i samma sekund som skrivaren matade ut anmälan, det krävdes alltså inte några väktare, ordningsvakter eller åtta poliser där inte. Vilket då får en att undra vad det var för någon cykel som kom ifråga här ...

 
Ingen bild

Christer

5 mars 2016 17:39

Jag funderar ibland över hur etablissemanget tänker när dom fabricerar sina lögner och undanflykter. Tänker dom på hur denna tid i historien kan tänkas ge för bild av politiker, media och myndigheter om - säg 100 år?
Läste för många år sedan en undersökning som gjordes i USA av människor i kristna samfund som begått brott. Oftast egendomsbrott riktat mot människor utanför det egna samfundet. Man tyckte sig kunna stjäla och förskingra hur mycket som helst bara det inte gjordes för egen vinning. Stal man, eller genom olika manipulationer (inte med våld) för att berika samfundet, och den kristna församling man tillhörde så gjorde man det "för den goda sakens skull" och då var det mesta tillåtet.
På samma sätt tänker våra makthavare idag. Allt är tillåtet så länge det gagnar den goda saken och mångfalden.
Men sakta, sakta börjar man skönja en tillnyktring hos några journalister. Kanske ser dom tendenser i vår samhällsutveckling som starkt påminner om det gamla DDR. Dom kan lära sig mycket bara genom att läsa Thoralfs blogg!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

5 mars 2016 17:52

Johan Westerholm säger i Ekots lördagsintervju att en kommun i Västra Götaland har avsatt 50 MILJONER för att KÖPA VILLOR till flyktingar.

Detta är helt vedervärdigt. Stackars högt belånade villaägare. Det måste vara en mardröm om ens grannhus köps för att fyllas med muslimer. Jag skulle då aldrig köpa ett hus där grannhuset ägas av kommunen och används som flyktingboende.

Någon som vet vilken kommun han menar?

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3071&artikel=6383537

 
Ingen bild

OH

5 mars 2016 19:13

Fylletanten borde portas från brännvinsbolaget.Ett klart fall för socialen.

 
Ingen bild

Demokratur

5 mars 2016 19:54

Tittar på naturprogram från Kanada. Vackert, ödsligt och befriande fritt från allt som kan relateras till Sverige. En stuga i norra Kanada. Mmmmmmmmm. Undrar om de, till skillnad från i Sverige, har ett normalt debatt- och samhällsklimat?

 
Ingen bild

Calle

5 mars 2016 20:41

Om jag inte minns fel fanns en företrädare för Jesuitorden ( Ignatius de Layola )som använde ordspråket "Ändamålet helgar medlen". Tycks ha anammats till fullo av Sveriges mediakår.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

5 mars 2016 21:13

Calle : "Bättre att slå först än att bli liggande på Kattrumpan"

G Tysons efterblivna kompisar har idag demonstrerat på Larmtorget

Se 24Kalmar

 
Ingen bild

Cosmik Debris

6 mars 2016 04:58

I Ekots lördagsintervju säger Sveriges statsminister Carin Jämtin:

"Det här är en regering som är beredd att faktiskt se till att Sverige finns kvar."

Det är panikläge nu. Det går inte att tolka hennes val av ord på annat sätt.

Den ljusnande framtid är inte vår :-(

 
Ingen bild

Stefan A

6 mars 2016 10:26

Asgamarna fortsätter att granska folket åt staten, och sjuklöverpolitikerna tycker tydligen att det är OK att presstödet och pressfrihet (borde snarare kallas åtalsfrihet, bara rika som kan få fulmedia granskade av en riktig domstol) används till sådant.

 
Ingen bild

Lena

6 mars 2016 12:33

@B.Johansson lördag 16.01
Angående Metros artikel om att Rikspolischefen Dan Eliasson är en stor katastrof för polisen och att han själv är största säkerhetsrisken för Sverige. Kors i taket att poliskvinnan fick in artikeln i Metro! Tror att det visar att t o m etablissemanget oroas av hur uppenbart skevt och vanskött det är i landet. De kanske har fått en glimt av att allt inte står rätt till? Eller också tycker de att det ser alldeles för uppenbart ut och att de inte kan stå upp för den förnedring det innebär att vi har en rikspolischef som inte är som han ska i huvudet.

 
Ingen bild

Ur led är tiden

7 mars 2016 00:46

På samma tema....Aftonbladets artikel om attacken vid T-centralen där "200 svenska män" misshandlade invandrarbarn en fredagkväll har rönt nytt intresse av utländsk press i deras granskning av det svenska medieklimatet...

Vad hände egentligen??


http://www.friatider.se/daily-mail-aftonbladet-ljog-flyktingar




Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards