thoralf

Direktlänk till inlägg 2 mars 2016

MINDRE ÄN EN PROMILLE

Av Thoralf Alfsson - 2 mars 2016 08:16

Mina infoblad sprids av många personer ute i landet och jag har fått många positiva reaktioner, inte minst många trevliga samtal. Men ibland kommer någon negativ reaktion. Det finns uppenbarligen de som är faktaresistenta men de är mindre än en promille av de som hör av sig!


       

Tänk att visa välutbildade kallar statistik från offenliga myndigheter för skit   


Den senaste leveransen från tryckeriet tog mer eller mindre slut på en vecka men en ny leverans är på väg från tryckeriet. Läs mer om infobladet och om hur du beställer.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/02/21/11271184-nya-infobladen/


PS


Fick ett väldigt trevligt samtal idag. En organisation vill skicka med mitt infoblad i sin kallelse till deras årsmöte. Det kommer bli väldigt intressant att höra reaktionerna.


 
 
Ingen bild

Hulda mk1

2 mars 2016 08:48

Har man invaggats i den politiska korrekthetens trygga famn kan sanningen bli chockartad.
För denna Pernilla blir det att i små, små doser ta till sig denna blogg och lagom till nästa riksdagsval är hon garanterat en övertygad Sverigedemokrat..!

 
Ingen bild

Steve

2 mars 2016 08:59

Tänk att statistik som inte passar kallas för skit även om den kommer från myndigheter. Måste vara underbart att leva med skygglapparna modell större, och inte besväras av statistik eller åsikter som hamnar i sin egen ankdamm.

 
Ingen bild

C Andersson

2 mars 2016 09:23

@Steve@
Statistik som kommer från myndigheter ska man vara särskilt försiktig med.

 
Ingen bild

Niklas R

2 mars 2016 09:27

Problemet för många fruntimmer, och även feministerade män, är att de istället för att tänka logiskt så går de på känslor.
De tycker, istället för att veta.

Sådana personer går inte att argumentera för.

Sedan kan jag förstå hennes reaktion. Jag gjorde en liknande sak när jag för tredje gången fick reklam för Unionen i min e-post. Jag bad dem helt sonika att dra åt helvete och ta sitt socialistiska dravel med sig.

 
Ingen bild

Demokratur

2 mars 2016 09:32

"Pernilla" är en hjärntvättad produkt av samtiden.

 
Ingen bild

Hacke

2 mars 2016 09:59

För vissa kan kontakten med verkligheten bli chockartad. Särskilt när den i detta fall blir så förödande klar i en grafik att inte ens den mest rabiata sanningsfobiker kan värja sig.
Stackars Pernilla, men hon återgår säkert snart in i dimman och vaggas tillbaka i törnrosasömnen när hon sätter på teven till kvällen och den sedvanliga hjärntvätten från public service.
Vi andra fortsätter vårt enträgna arbete med att väcka inte fullt så hopplösa fall som Pernilla.

 
Ingen bild

Pippi på foto

2 mars 2016 10:21

Bra insändare i Barran av RONJA ISMAIL idag! Politisk vilde! Vilket parti tillhörde hon?

Thoralf Alfsson

2 mars 2016 12:31

Folkpartiet/Liberalerna

 
Ingen bild

Christer

2 mars 2016 10:39

Funderar ibland på hur man bygger ett samhälle med tillit och tilltro. Vilka sanningar och tabeller kan man då publicera? Jag tror att fakta och sanningen alltid är det som bär längst. Andra samhällen har valt lögnen och den friserade sanningen. Så den som inte tål Thoralfs tabeller bör skyndsamt skaffa egna, och förklara var dess "fakta" är hämtad någonstans.
Tänk om man kunde ställa en fråga till hela Sveriges befolkning i en enkät, alltså alla som är skrivna inom våra gränser. Frågan skulle vara - "Vad är det som raskar över isen?" Ungefär 7 miljoner skulle svara - Räven! Resten, knappt 3 miljoner skulle inte förstå frågan överhuvudtaget, och inte veta svaret ens om dom skulle få frågan översatt till sina egna språk.
Nu är ju inte den ultimata frågan om integration att förstå vad man sjunger i en julvisa i det nya landet, men tilltro och samhörighet i ett land börjar någonstans.
Läsare här som bestämt tror sig veta om ett multikulturellt land någonstans som har en hög tilltro och samhörighet, och där olika etniska grupperingar lever i fred och samförstånd får gärna tipsa mig och andra läsare om var detta paradis är beläget.

 
Ingen bild

ugglan

2 mars 2016 11:29

För en del verkar det vara jobbigt att bli varse verkligheten som den ser ut.

 
Ingen bild

Elisabeth

2 mars 2016 12:22

Thoralf, det vore intressant om du kunde gräva lite mer i det här:

http://www.barometern.se/kalmar/upplopp-pa-larmtorget/

 
Ingen bild

DecemberKartellen

2 mars 2016 12:40


Underbart Thoralf att det finns fotsoldater över hela landet som hjälper till att sprida relevant information till hushållen. Jag har själv delat ut i "mitt distrikt" här i Skåne.

Det finns väl ingen som gillar allt som läggs i brevlådorna, men gör ingen affär av det. Undrar vad Pernilla tycker är mest besvärande. Att få information från nekrofilförespråkare eller från sådana som har folkhemsdrömmar.

Pernilla - besvärar av information i brevlådan. Det är väl bara att strunta i att läsa och låta det gå direkt i pappersinsamlingen.

Själv känner jag mig nu tvungen att upphöra med källsortering, något jag ägnat mig åt i minst 20 års tid. Sorteringsstället som även har parkeringsplatser har sedan en tid tillbaka ockuperats av tiggare som bor i staden. De har tre skåpbilar som står dygnet runt längst in på parkeringsplatsen, det vill säga närmast sopsorteringen.

Det känns inte alls trevligt att gå förbi här. Senast stod sju män och en kvinna vid sopsorteringen. Nej, jag har inte blivit rånad, men jag bestämde mig sist när jag var en morgon och lämnade papper och plast och alla stod utanför bilarna och rökte att nu är det sista gången jag går hit. Parkeringsplatsen var i övrigt öde.

Parkeringsplatsen används som dygnet-runt-boende. Detta är ingen campingplats och jag förstår inte hur kommunen kan tillåta att dessa bilar står här dygnet runt. Jag har tidigare i vinter kommit tidigt på morgonen då bilarna stått på tomgång, förmodligen för att hålla värmen för dem som är i bilen.

Kan kännas som en smågrej, men hela tiden får svensken maka på sig eller anpassa sig. Jag kan inte heller gå promenadslingan i närheten av liknade orsaker, utan får färdas ett par kilometer ut till lantligare område där det finns en anlagd slinga som nysvenskar / migranter / asylsökare med mera inte har hittat till - ännu...

 
Ingen bild

alla vaknar ur pk-dhimman

2 mars 2016 12:51

den hjärntvättade Pernilla är nog en person som gladligen hoppar in i en taxi.

http://na.se/nyheter/orebro/1.3616290-misstankt-valdtakt-vid-taxifard-i-orebro

taxibolagen har ju svart arbetskraft utan synliga id-kort, myndigheter vågar inte granska fusket då det är företagare med invandrarbakgrund, dom vinner upphandlingar med färdtjänst för de är billigast och det måste vara mångkultur

 
Ingen bild

oveg

2 mars 2016 13:54

OT: Vad tror du, Thoralf - är det lantbrukarna som tar vattnet?

"258 kubik vatten körs över Ölandsbron per dag
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=6380289
---

Bekymret är ju att vi har mycket lantbrukare … "

Thoralf Alfsson

2 mars 2016 14:39

Jag har ingen kunskap hur det ser ut på Öland.

 
Ingen bild

pg

2 mars 2016 14:37

Nu ökar skattetrycket för svenska folket.

Migrationsverket har gått över alla rimliga gränser!



Trycket på Migrationsverket ökar när fler än väntat beräknas söka asyl i Sverige.

Myndigheten ber nu om 18 miljarder kronor extra de närmaste fem åren för att kunna klara sina kostnader.

Ungefär 10 000 fler personer per år väntas söka asyl jämfört med den tidigare prognosen, som gjordes i juli förra året. Totalt räknar man nu med nästan 350 000 asylsökande de närmaste fem åren.

Pengarna som regeringen har avsatt kommer därför inte räcka, tror Migrationsverket. Sammanlagt hamnar kostnaden för myndigheten på runt 157 miljarder till och med 2019, vilket är en ökning på drygt 18 miljarder från den senaste prognosen.

 
Ingen bild

Knaster

2 mars 2016 14:47

Migrationsverket vill ha ytterligare 28 miljarder! Liten notis i Aftonbladet men nada i Expressen. 28 miljarder hmm tänk det kunde räckt att höja pensionen flera ggr om. Sjukt sjukt!

 
pimm

pimm

2 mars 2016 14:52

Barometerns artikel om upploppet på Larmtorget hade vid publicering följande citat från ordningsvakt: "det handlar inte om rasism". Om att de måste ta händelsen på allvar.

Barometern strök sen denna mening men den har citerats och noterats av andra i Flashback-tråden.

https://www.flashback.org/t2693167

http://https://www.flashback.org/t2693167

Thoralf Alfsson

2 mars 2016 15:30

Jag har noterat och ställt frågan till journalisten Mats Andersson. Det blir sannolikt ett blogginlägg. Inte minst med anledning av polisens kommentar att upploppet inte hade något nyhetsvärde.

 
Ingen bild

Motstånd

2 mars 2016 14:53

Ett utomordentligt bra inlägg på flashback av Vresrosen (https://www.flashback.org/t2677894p177#). Jag känner att jag måste vidarebefodra hans lösdning till en vidare publik:

"Det handlar inte längre om socialtjänsten och Migrationsverket eller andra saker med hänvisning till lagar och direktiv som ingen längre kan följa.

Det som pågår nu är en regeringsfråga, utifrån ett nytt importerat problem. Import av kriminella ingår inte i socialtjänstens kompetens att hantera. De brott som begås av dessa migranter, i denna stora omfattning är helt främmande för vår rättsordning. Hur man härbärgerar kriminella våldsmän är inget som täcks upp av den normala lagstiftningen, och den praxis folk inom sina olika migrationsgeschäft jobbat med tidigare.

Migrationsverket har ingen erfarenhet av att hantera boenden för kriminella som ljuger om sin ålder. Det är kriminalvården som tar hand om de som döms för brott. Det som pågår nu är potentiella brottslingar som inte passar in i svenskt önsketänkande om dessa emigranter.

Hoppet om att arga arabiska män blir snälla "svenska" män så fort de passerar gränsen in till Sverige, är ytterligare bevis på den idioti som pågår. När det finns folk utan passhandlingar, som inte vet hur gamla de är och vad de heter, eller vad föräldrarna heter och var de är födda, så ska de behandlas som idioter. Man vet ganska lätt om man har yrkeserfarenhet i migrationssvängen, om vilka som kommer avvisas. Finns det risk för bråk är det en självklarhet att skydda befolkningen, och de anställda.

Mitt förslag är att Yngeman kontaktar Bert Karlsson om lämpligt boende som kan inhägnas. Lösningen är att kriminalvården hjälper till med rekrytering av personal.

Sker inte detta nu, kommer de ske efter fler knivöverfall."

 
Ingen bild

Bertil

2 mars 2016 15:17

Igår kom nyheten att Försvarsmakten behöver 9 extra miljarder till 2028 för att klara anskaffning av nytt material (valutaförändringar).

Utslaget per år blir det väl 750 miljoner, en spottstyver jämfört med ett visst slukhål.

 
Ingen bild

xmaverickx

2 mars 2016 17:04

"Tänk att visa välutbildade kallar statistik från offenliga myndigheter för skit "
Idag är välUTbildad liktydigt med välINdoktrinerad.

"It is a thousand times better to have common sense without education than to have education without common sense." Robert Green Ingersoll

 
Ingen bild

Tomas 5500

2 mars 2016 18:56

Hej.

Jag var ute en sväng och delade några blad i Toltorpsdalen, Mölndal, i tisdags. Tydligen väckte de omedelbart och ont blod. Detta är ett sk fint område, med den högsta medelinkomsten i Mölndals kommun och mestadels dyra villor och mig veterligen inga flyktingboenden i närheten.
Kul att få göra lite skillnad, med så enkla medel som ett flygblad :)
Sverigevänliga hälsningar.

Thoralf Alfsson

2 mars 2016 18:58

Kvinnan ifråga jobbar på Domstolsverket och hennes make är professor på Chalmers.

 
Ingen bild

Lotta

2 mars 2016 19:08

Pernilla hör troligen till kategorin teflonpannad Struts med skygglappar. Hon vill helt enkelt inte veta hur illa det står till i landet. Så mycket lättare att leva kvar i den rosa, fluffiga låtsasvärld där det största bekymren är vem som skall vinna "Mellon" eller vem som blir bondens fru. Jag tycker ärligt talat synd om dessa människor som inbillar sig att allt är så fint i Sverige, en vacker dag kommer verkligheten ifatt även dem.

 
Ingen bild

Tomas 5500

2 mars 2016 19:18

Många i Toltorpsdalen har antingen höga positioner på Sahlgrenska Universitetssjukhuset eller på Chalmers Tekniska högskola. Båda ligger i närheten, men i Göteborgs kommun. Även Mölndals kommuns toppmoderat Hans Bergfeldt bor här.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

2 mars 2016 19:34

Tänk om det är det paret som är med i reklamfilmen:
"Älskling det står en kille med motorsåg i trädgården ?

 
Ingen bild

xmaverickx

3 mars 2016 03:30

"Idealism is fine, but as it approaches reality, the costs become prohibitive." - William F. Buckley, Jr.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards