thoralf

Alla inlägg under februari 2016

Av Thoralf Alfsson - 12 februari 2016 12:55

 


Efter de senaste händelserna i simhallar runt om i landet har diverse initiativ tagits. I Kalmar finns en medborgargrupp som rör sig i centrala Kalmar under helger och nu har även en grupp som kallar sig för Tafsvakten bildats, som skall finnas i simhallen.


Tafsvakten har fått mycket uppmärksamhet i lokal media men även också i riksmedia och då framförallt kvällspressen. Läs artikel i Expressen.


För en vecka sedan publicerade jag på bloggen ett sms jag fått angående ordningen i Kalmars familjebad/simhallen. Jag skickade meddelandet till ansvariga i simhallen för en kommentar. Som förväntat ville de inte kännas vid några av uppgifterna i sms:et.


Att man tagit namnet ”Tafsvakten” beror ju sannolikt på de många rapporter om sexuellt ofredande i simhallar och badanläggningar. Det har ju även förekommit i Kalmar. En fråga som kommit upp i detta sammanhang är om det handlar om ensamkommande barn. I sms:et skriver uppgiftslämnaren att han inte såg några ensamkommande som betalade för sig. De går alltså in i simhallen helt gratis.


De ansvariga förnekar att de ensamkommande går in gratis i sitt svar till mig.


”Ingen kommer in gratis, det skickas faktura till boendena, just därför vet jag också hur många som gått in med det som bakgrund.”

 

Det skickas faktura till boendena! Ja, men då är det väl gratis för de ensamkommande! Det är ju som vanligt! Skattebetalarna får stå för kostnaden.


Med anledning av detta svar begärde jag ut en sammanställning på alla fakturor som skickats under december och januari. Här kommer listan. Vad tycker du? Rätt eller fel?


 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 11 februari 2016 17:54

Migrationsverket har idag tydligen kommit till slutsatsen att Alexandras mördare inte var något barn. Läs artikel i GP.


Vi som sett en skymt av mördaren på bilder kunde konstatera det omgående. Tyvärr klarade inte Migrationsverkets handläggare detta! Eller rättare sagt de får väl knappast göra någon korrigering av ålder på ensamkommande barn. Det är väl kränkande!


Att Migrationsverket placerar vuxna män på boende för barn är rent bedrövligt. Ytterst ansvarig för detta är generaldirektör Anders Danielsson. Det innebär också att han har ett tort ansvar för att Alexandra mördades på boendet i Mölndal.

Samtidigt har alla de riksdagspolitiker som vägrat införa ålderskontroller på ensamkommande barn också ett ansvar för detta mord!Har funderat en del på vad generaldirektör Anders Danielsson sa i Agenda i söndags. Där berättade Anders Danielsson att man på Migrationsverket är 100 procent rättvisa när det gäller handläggningen av asylärenden. Ingen får gå före någon annan i handläggningskön. Det är FIFO som gäller. First In First Out. Det kan ju vid en första anblick verka bra och rättvist men är det bra för landets skattebetalare?


Personligen så anser jag att GD Anders Danielsson skall prioritera skattebetalarnas pengar i första hand. Jag ger fullständigt fan i vilken ordning ärenden handläggs. Bråkstakar och kriminella skall snabbehandlas och avvisas. Ärenden som är enkla och av mer rutinärenden skall givetvis gå före i kön. Allt för att minska kostnaderna.


Det kan inte vara meningen att personer som med stor sannolikt är Dublinärende eller som skall avvisas kan sitta på en asylförläggning under 15-20 månader innan deras ärenden behandlas och avgörs. Det skall inte sitta och uppta en kostsam asylplats under så lång tid.

Rena vansinnet och slöseri med svenska skattemedel. Men det är väl ännu ett symptom på den svenska naiva godheten.


Det är Anders Danielsson och Stefan Löfven som har det yttersta ansvaret för hur Migrationsverket fungerar.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 10 februari 2016 22:54

I Sentios februarimätning blir SD största parti ännu en gång med 25,5 procent. För Socialdemokraterna fortsätter raset ned mot 20 procent, endast 21,1 procent skulle rösta på S enligt Sentio.


 


Undrar om media kommer jaga kvinnan som misshandlade mig på en krog i Kalmar innan jul om hon fälls för misshandel vid Kalmar Tingsrätt? Med tanke på vilket pådrag det var på Uppdrag granskning ikväll.Jag har inte fått så många synpunkter på de nya versionerna av infobladet. Antingen beror det på att alla tycker att infobladet är bra eller beror det på att intresset inte är så stort för infobladet.


Om alla bidrar på något sätt kan vi förhoppningsvis nå 50 procent i opinionen!


Infoblad version 1, Invandring och Skatteavdrag

Framsida                                          
                   Baksida

    


Infoblad version 2, Invandring statistik.

Framsida                                          
                            Baksida 

    


För att jag skall veta på ett ungefär hur många tusen infoblad jag skall beställa från tryckeriet vore det bra om jag fick lite input från mina läsare. Om någon är intresserad av att beställa dessa flygblad.


Info bladet finns nu i två versioner. Ange vilken version ni önskar. Som ni kan se subventionerar jag priset på infobladet ganska mycket i förhållande till den verkliga kostnaden. Det kan jag göra på grund av det ekonomiska stöd jag fått från givare med tidigare infoblad.


Nya ”prislistan”.

10st  0 kronor   (Verklig kostnad, blad + porto, 2+7=9 kronor)

25st  0 kronor   (Verklig kostnad, blad + porto, 5+14=19 kronor)

125st  pris  35 kronor (Verklig kostnad, blad + porto, 25+49=74 kronor)

250st  pris  60 kronor (Verklig kostnad, blad + porto, 50+49=99 kronor)

500st  pris 100 kronor (Verklig kostnad, blad + porto, 100+49=149 kronor)


Den som vill ha mer än 500st infoblad får mejla mig för mer information om kostnaden.


Skicka mig ett mejl med adress och antal infoblad och vilken version som önskas.

Vill du stödja eller beställa 125st eller fler infoblad kan du antingen använd Swish till 072-5179099 eller sätta in pengar på konto.


Konto

Thoralf Alfsson

Clearing nr.  83931

Konto nr.  2530030291


Av Thoralf Alfsson - 10 februari 2016 16:47

Jag tycker det är så underhållande när dessa politiskt korrekta personer som anser sig stå över alla andra blir så avslöjade och tystnar. Det slutar alltid med att de inte har tid att prata. Vilka fegisar!!


Jag är så enormt tacksam över att de som jobbar på med dessa avslöjande samtal orkar fortsätta!


Lyssna på dagens alster!Av Thoralf Alfsson - 9 februari 2016 23:12

 


Jag har fått de senaste siffrorna på hur kostnaderna för etableringsersättningarna utvecklats för hela riket fram till och med 2015.

 

Jag passade också på att leta upp regeringens proposition angående etableringsreformen för att se vilka samhällsekonomiska kostnader man räknade med när den infördes 2011.


 


Tänk så fel regeringen och dess experter kan räkna! Om man sedan även lägger till att endast ca 4-5 procent har en egen försörjning efter två år i etableringsreformen enligt Riksrevisionen kan detta bara betraktas som ett fullständigt misslyckande och bara en reform för att avlasta kommunerna.


Det hade sannolikt varit mer effektivt att ge pengarna direkt till kommunerna istället för att belasta både Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.


För 2015 är kostnaden 3,7 miljarder kronor. Långt över de 1,2 miljarder som regeringen beräknade 2009. En felräkning på ca 200 procent av Erik Ullenhag som var den minister som drev genom etableringsreformen.


Om man beaktar att de som varit i etableringsreformen under 2015 med stor sannolikhet är de som sökte asyl under 2011-2013. Under dessa år hade vi snitt på ca 40 000 asylsökande per år. Under 2014 ökade det till drygt 80 000 och under 2015 till 163 000 asylsökande. Då kan nog var och en räkna ut att kostnaderna för etableringsreformen kommer fortsätta att öka dramatiskt. Under 2016 lär den säkert bli ca 5 miljarder kronor och 2017 kan den närma sig 7 miljarder kronor. Istället för de 1,2 miljarder kronor som Alliansregeringen beräknade.


 

Av Thoralf Alfsson - 8 februari 2016 22:00

I söndagens Agenda intervjuades Migrationsverkets chef Anders Danielsson om situationen i Sverige och på myndighetens anläggningar. Anders Danielsson sa bland annat följande.


”Asylskälen ligger kvar! Det är ingen skillnad. Rätten att få asyl om man har skyddsskäl ser likadan ut. Det som skiljer åt är att man får ett tillfälligt uppehållstillstånd istället för ett permanent uppehållstillstånd och så familjeåterförening.”

 

Det Anders Danielsson säger är att Migrationsverket inte har förändrat  sin handläggning och bedömning i asylärenden. Jag tror att väldigt många litar på vad generaldirektören för Migrationsverket säger och det gillas säkert av väldigt många. Inte minst för att så många fått ett positivt besked på sin asylansökan.


Jag och många av alla sverigedemokraterna anser dock att reglerna för asyl borde skärptas kraftigt. Att man i allt större utsträckning använde Dublinförordningen i asylärenden. Asylsökande som anlänt till Sverige via Danmark borde återföras till Danmark med hänvisning till Dublinförordningen. Det samma gäller våra andra grannländer, inklusive Tyskland och Polen.


Ser då statistiken ut som Migrationsverkets chef Anders Danielsson säger i Agenda. Nej, det gör den inte alls.


    


Av statistiken kan man dra slutsatsen att något hände i augusti/september 2015 på Migrationsverket. Under de senaste fem månaderna har andelen beviljade uppehållstillstånd minskat varje månad. Andelen asylärenden som behandlas och bedöms som Dublinärende har också sannolikt ökat.


Skickade regeringen ut nya direktiv till Migrationsverket eller har Migrationsverket gjort egna omvärderingar?


Det är ändå skrämmande att se i statistiken hur andelen beviljade uppehållstillstånd stigit från ca 30 procent till hela 70 procent. Samtidigt som antalet aasylsökande stigit kraftigt!


Den som följer statistiken blev inte det minsta förvånad över att regeringen uttalade att 80 000 asylsökande kommer få ett negativt beslut och utvisas från Sverige. Det är så dagens statistik ser ut. Jag hoppas att betydligt fler än 80 000 utvisas från Sverige av de som ansökte om asyl i Sverige under 2015.


UPPDATERING!


Idag har polisen kontaktat mig angående den misshandel jag var utsatt för någon vecka innan julhelgen. Jag skrev om detta i ett blogginlägg.


Jag har haft vissa misstankar om vem kvinnan var men inte kunnat få det bekräftat. Men i samband med dagens telefonförhör fick jag identiteten bekräftad. Vilket innebar att jag kunde lämna kompletterande information till polisen om kvinnan.


Personligen tycker jag det är anmärkningsvärt att kvinnan jobbar vid stadens universitet enligt uppgift i sociala medier. Dock inte lika förvånad över att hon är vän med lokala journalister.

Av Thoralf Alfsson - 8 februari 2016 13:35

"Gång på gång har Dan Eliasson allvarligt skadat förtroendet för den myndighet där han för tillfället verkat. Hans biografi liknar en naturkatastrof som sveper över myndighetssverige och raserar förtroendet för den ena organisationen efter den andra. Det är på tiden att vi befrias från sådan inkompetens. Ansvarig minister måste agera och tillse att Dan Eliasson snarast skiljs från sin tjänst som rikspolischef."


Jimmie Åkesson

partiledare (SD)


Läs hela debattartikeln.


Inte en dag för tidigt enligt min mening!

Har idag varit inbjuden på ett möte med företrädare för fackförbundet Kommunal i Kalmar. Sanningen och verkligheten drabbar desto fler. Nu även kommunals medlemmar! Det blev ett bra samtal och jag fick information som jag inte kände till tidigare.


Av Thoralf Alfsson - 7 februari 2016 16:17

Igår fick jag ett sms enligt nedan.


“Idag lördag i simhallen. 20-tal svenskar, 10-tal svenska barn, tyvärr för vår son ingen att leka med. Sen var det ett 70-tal ensamkommande barn (barn Ha!) Dom brydde sig inte om några regler trots att personalen sa till och punktade dom. Om du går vakt se till att ha manligt understöd.  Uppmana folk nu tar vi tillbaka simhallen till familjerna. En pissade i vattnet från en stege! Då gick vi. Fanns inga att tafsa på då det knappt var en kvinna i badhuset. Detta var vid 13:30-tiden.
 
Vi lämnade och tänker aldrig mer besöka badhuset mer. En annan sak vi betalade för två vuxna och ett barn 200 kr. Såg inte någon av dom ensamkommande betala. Skall skriva ett brev till vårt kommunalråd! Är sorgsen.
 
Vi behöver ingen ny simhall!”
 
Läs också Julia Caesars söndagskrönika i ämnet.
 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se