thoralf

Alla inlägg under februari 2016

Av Thoralf Alfsson - 19 februari 2016 00:22

När jag presenterade listan över asylförläggningar i Kalmar län tidigare i veckaan lovade jag att även komma med uppgifter om hur mycket pengar som betalats ut från Migrationsverket till respektive asylförläggning. Tyvärr är det omöjligt att få fram dessa siffror för de företag som driver många asylförläggningar som t.ex Bert Karlssons företag Jokarjo som under 2015 fått närmare 400 miljoner kronor i ersättning från Migrationsverket. För dessa anläggningar får det bli ett antagande grundat på total ersättning och antal anläggningar.


Kom ihåg att boenden för ensamkommande barn inte ingår i denna sammanställning då dessa hanteras av kommunerna.


Jag kan konstatera att det under 2015 betalats ut mer än 250 miljoner kronor till dessa företag inom Kalmar län. Sammanställning är inte riktigt komplett då det visat sig att sammanställning jag fått från den administrativa avdelningen på Migrationsverket i Norrköping inte är korrekt. Det saknas faktiskt asylförläggningar. Men jag vill inte vänta på alla de saknade uppgifterna utan publicerar listan som den ser ut just nu.


Många anläggningar startades också under november och december och har därför väldigt lite utbetald ersättning.


 


UPPDATERING


Med anledning av en del kommentarer till blogginlägget lägger jag upp följande klipp.


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 17 februari 2016 21:36

Sverige är fantastiskt!


I februari 2014 åtalades en politiker från Miljöpartiet för rattfylleri efter att hon kört av vägen i centrala Färjestaden.


”N.N har kört personbil efter att ha druckit alkoholhaltiga drycker i sådan mängd att alkoholkoncentrationen i hennes blod under eller efter färden uppgick till 2,15 promille. Det hände den 14 november 2013 på gator och vägar i Färjestaden, däribland vid Ölands köpstad.

 

Brottet bör bedömas som grovt på grund av den höga alkoholkoncentrationen i hennes utandningsluft och eftersom körningen innebar påtaglig fara för trafiksäkerheten.

 

N.N begick gärningen med uppsåt.”

 

 

När detta inträffade mörkade alla lokala tidningar vem politikern var, till och med partitillhörigheten mörkades, inklusive Radio Kalmar och Smålandsnytt. Läs mitt blogginlägg från 2014.


Enligt en artikel i Barometern dömdes den kvinnliga politikern från Miljöpartiet till en månads fängelse i april 2014. Det var dock ingen i media eller någon annan som ifrågasatte att den kvinnliga politikern från Miljöpartiet ändå kandiderade till kommunfullmäktige några månader senare i september 2014.


Nu är det samma politiker från Miljöpartiet som uppmanade till regndans under gårdagens kommunfullmäktigemöte i Mörbylånga kommun.  Något som väckt ganska stor uppmärksamhet idag, både lokalt och nationellt. Men inte i någon artikel har jag kunnat läsa att Eva Öberg nyligen dömdes till en månads fängelse för grovt rattfylleri. Den uppgiften är alla i media väldigt noga med att inte nämna!


http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/fullmaktige-dansade-regndans


Ni kan väl tänka er vad som hänt om det varit en politiker från Sverigedemokraterna som dömts till en månads fängelse för grovt rattfylleri. Oavsett vad politikern gjort skulle denna dom i så fall alltid nämnts.
ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 17 februari 2016 20:11

"Den oretuscherade bilden" marknadsför Avpixlat sig som. Men när de skriver om nattvandrare i Kalmar har de pixlat dem på bilden. Se artikel.


Jag har full förståelse för att media gör "narr" av Avpixlat! Det kanske redan kan betecknas som årets självmål!


"Men faktum är att när sajten Avpixlat, som berömmer sig själva med att inte mörka något, skriver om vandringarna, så har de på bilderna pixlat just nattvandrarna."


http://www.ostrasmaland.se/kalmar/avpixlat-pixlade-kalmars-nattvandrare/

Av Thoralf Alfsson - 16 februari 2016 22:10

 


I Oskarshamn har det under de senaste veckorna rapporterats om sexuella ofredanden mot minderåriga flickor på bussarna mellan Oskarshamn och Fårbo. Anledningen är sannolikt flera nya asylboenden och att Migrationsverket delar ut gratis månadskort på Kalmar länstrafiks bussar till asylsökande. Samma bussar som även skolungdomar åker med. Först sattes vakter in på bussen men nu har upprörda föräldrar fått politikerna att sätta in extra bussar för skolungdomarna. Läs artikel i Aftonbladet.


När ärendet togs upp i kommunstyrelsen i Oskarshaamn kallades de sexuella ofredanden mot 13-åriga flickor för ordningsproblem i handlingarna.


Så här skriver man i handlingarna.


”Den linjelagda buss 45 Figeholm-Fårbo-Oskarshamn har under en längre tid varit överbelagd. Linjen är öppen för alla resenärer, men den aktuella morgonturen, med avgång från Figeholms camping 07.34, utnyttjas i huvudsak av skolelever. Med anledning av att Hägnad vid Figeholms camping har blivit flyktingförläggning för asylsökande har beläggningen ökat ytterligare. Vidare har det framkommit att det, p.g.a det ökade resandet, har uppstått ordningsproblem på bussen.”

 

 

Så döljer politikerna verkligheten i de kommunala handlingarna. Sexuella ofredanden mot 13-åringar förklaras alltså eller bortförklaras med överbelagda bussar och ordningsproblem. Det är bara för ynkligt av utvecklingschef Lars Ljung att formulera handlingarna på det sättet.Kalmar Länstrafik tar inte kostnaden på 130 000 kronor för de extra bussturerna fram till sommaren. De får Oskarshamns skattebetalare göra!

 

 

Ett annat exempel kommer från Svenska kyrkan som delat ut ett brev med bland annat följande innehåll till sina medlemmar.


”Vi har fått lite indikationer från olika håll att det talas en del om de människor som fått fly sina hem eller av andra anledningar tvingats invandra till Sverige. Och då kanske inte i så positiv bemärkelse. I Svenska kyrkan så pågår ett ganska stort arbete för flyktingar då Svenska kyrkan står för kärleken till nästan och så vidare.


Vi har alla rätt till våra åsikter. Men i denna kontext, i det kyrkliga sammanhanget, i dessa rum, kan det vara bra om man håller just dessa åsikter för sig själv.”

 

Så skall man fostras av Svenska kyrkan! Intressant tolkning Svenska kyrkan gör när man skriver att människor ”tvingats invandra till Sverige”. Det skulle vara väldigt intressant att veta vad Svenska kyrkan har för belägg för detta påstående.


Två exempel från vardagen över hur samhället gör sitt bästa för att mörklägga och dölja verkligheten.

Av Thoralf Alfsson - 15 februari 2016 22:42

Kalmar län där även Öland ingår har enligt en sammanställning jag fått från Migrationsverket i Norrköping över 40 asylförläggningar eller asylboenden. I sammanställningen ingår inte boenden för ensamkommande barn då det är kommunerna som har ansvaret för dessa.


Jag ställde först frågan till Länsstyrelsen i Kalmar men de kunde inte svara på min fråga och ge mig en sammanställning på alla asylförläggningar i Kalmar län.  Inte heller Migrationsverket i Högsby kunde svara på min fråga. Mycket märkligt enligt min uppfattning.


Här kommer listan. Jag har även fått en sammanställning på hur stora ersättningar som betalats ut till respektive anläggning/företag under 2015 men den är inte riktigt fullständig än. Så snart jag har den kommer jag publicera även dessa siffror på bloggen. Det är väldigt många miljoner kronor.


Möre Hotell, Torsås

Mörby Hotell, Mörbylånga

Forsagården, Mönsterås

Solhöjden, Högsby

Lundegårds camping, Borgholm

Målilla Vandrarhem, Hultsfred

Guntorps herrgård, Borgholm

Hälluddens Stugby, Borgholm

Kronmunken, Mönsterås

Nybro Vandrarhem, Nybro

Kapelludden, Borgholm

Moliljan, Hultsfred

Möllstorps Camping , Mörbylånga

ABT Häggen, Nybro

Kolbodabaden, Kalmar

Valstadsgården, Västervik

Helgesbo, Kalmar

Lysingsbadet, Västervik

Hero Figeholm, Oskarshamn

Hotell Dacke, Hultsfred

Hotell Moliljan "nr 2", Hultsfred

Karllösa Vandrarhem, Hultsfred

Hotell Linden, Emmaboda

Hotell Amigo, Emmaboda

Rosenfors Gård, Borgholm

Stora Hotellet, Nybro

Boda Värdshus, Emmaboda

Kajutan, Mörbylånga

Vimmerby B&B, Vimmerby

Fågelfors Vandrarhem, Högsby

Mobile Hotel, Oskarshamn

Mobile Hotel Fårbo, Oskarshamn

Oknö Stugby och Villavagnområde, Oskarshamn

Oxgården, Vimmerby

Allégården Kastlösa, Mörbylånga

Äpplerums Lantgård, Borgholm

Grankullaviks Fritidsby, Borgholm

Löttorps Camping, Borgholm

Lilla Sverigebyn, Vimmerby

Av Thoralf Alfsson - 14 februari 2016 23:13

Sverigedemokraterna backar i flera opinionsundersökningar efter nyår. Flera tidningar kallar det för ett trendbrott. Det är framförallt Moderaterna som växer i opinionsmätningarna, för övriga partier är det inga större förändringar.


Jag har under de senaste månaderna fått många frågor om varför det är så tyst från Sverigedemokraterna. Har partiet tappat initiativförmågan? Är partiet handlingsförlamat efter de rödgrönas införande av gränskontroller och id-kontroller? Är det interna strider i partitoppen som gör att politiken kommer i andra hand? Varför angriper man inte hycklarna inom S och M som tidigare kallat sverigedemokraterna för både rasister och fascister men som nu driver sd-politik? Varför syns inte Jimmie Åkesson mer? Var är Mattias Karlsson? Många saknar Björn Söder i debatten. Varför inte ett enda nytt utspel i flyktingpolitiken? Vart tog den så framgångsrika kommunikationsavdelningen vägen?


Frågorna till mig är många. Men jag har inga svar, då jag inte har någon kontakt med partiledningen eller någon insyn i partistyrelsen. Jag har heller inte ställt några frågor till de kontakter jag ändå har. Jag ställde dock några frågor i ett helt annat ämne för några månader sedan men de är fortfarande obesvarade.


I min egen tankevärld kan tystnaden i invandringspolitiken bara vara en följd av ett medvetet taktiskt val från partiledningen och Jimmie Åkesson. Ett taktiskt val som går ut på att ligga lågt och att Moderaterna och Alliansen måste stärka sig i opinionen för att de skall våga utmana Stefan Löfven om regeringsmakten. Partiledningen låter det gå ut över de egna opinionssiffrorna men med en förhoppning om att pressen skall öka på Anna Kinberg Batra och Moderaterna att fälla regeringen, vilket förhoppningsvis även innebära ett extraval.


Det är för mig den enda logiska förklaringen till den passivitet som råder från Sverigedemokraterna idag inom invandringspolitiken. Det självspelande pianot är sedan en tid borta.

 

Jag hoppas att detta är en riktig förklaring, även om jag anser det vara en osäker taktik. Om så inte är fallet och om tystnaden består har vi uppenbarligen någon form av problem inom partiet.


PS

Jag mår minst sagt illa av att se på SVT och Agenda. Det politiska Agenda! Morgan Johansson (S)uck! Johan Forssell från Moderaterna hycklare i storformat. Programledaren Anders Holmberg som bara stryker gästerna medhårs så länge de kommer från 7-klövern. Det luktade riktigt illa om Agenda ikväll!

Av Thoralf Alfsson - 14 februari 2016 13:35

Melodifestivalen är ett skrämmande exempel på hur det svenska folket uppfostrats att applådera sin egen ”utplåning”. Att se masspsykosen när publiken jublar över ”Flickorna från Småland” fyller mig med förundran och vämjelse. När skylten applådera/jubla kommer upp följer svenska folket (publiken) uppmaningen. Det egna tänkandet verkar vara helt utplånat!

Men det är väl just det som Pisa-undersökningarna bekräftar, gång efter gång!


SVT visar ännu en gång upp den politiska korrektheten och hur politiserade till och med nöjesprogrammen blivit. Det mest tragiska är att så många betalar tusentals kronor för att se detta. Uppenbarligen utan att förstå vad som utspelas framför deras egna ögon.


Politisk propaganda och indoktrinering med ”bästa” manus.


PS

Jag såg heller inte programmet igår, jag avstår. Men idag på förmiddagen har jag fått både mejl och telefonsamtal om inslaget med Flickorna i Småland. Många är upprörda! Jag förstår dem.


Av Thoralf Alfsson - 13 februari 2016 17:56

 


I veckan kom Arbetsförmedlingen med ny statistik. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson läser statistiken som fan läser bibeln. Är det någon minister som jag har väldigt lågt förtroende för så är det just Ylva Johansson. Under min tid i riksdagen gjorde jag några inhopp i Arbetsmarknadsutskottet som ersättare och då fick jag se och höra Ylva Johansson live. Hon inger inget förtroende, utan min uppfattning är att det är en betongsosse med skygglappar, dessutom osympatisk och inte särskilt trevlig.


Ylva Johansson minst sagt förskönade statistiken. Kom ihåg att S/MP-regeringen lovat halvera arbetslösheten och att Sverige skall ha EU:s lägsta arbetslöshet 2019. Detta löfte kommer de få äta upp mer än en gång.


När man tittar på arbetslöshetssiffrorna i mer detalj blir jag orolig. Speciellt om man tittar på gruppen inrikes födda och gruppen utrikes födda. Under det senaste året har antalet inrikes födda som är arbetslösa minskat med ca 20 000 personer. Vilket givetvis är väldigt bra och tyder på att hjulen snurrar på i svensk industri. Det som skrämmer mig är att bland utrikes födda har antalet arbetslösa ökat med ca 16 000 personer. Trots att många betraktar det som en högkonjunktur fortsätter antalet arbetslösa bland utrikes födda öka dramatiskt. Det finns inga integrationsåtgärder i världen som kan ändra på detta.


”Den allra största delen av de utrikesfödda arbetslösa, 145.000 av sammanlagt 189.000 personer, är från länder utanför Europa. Det är också gruppen utomeuropeiska arbetslösa som ökar snabbast.”

DN 2016-02-12


 


Under februari förväntas också antalet arbetslösa som är utrikes födda överstiga antalet arbetslösa som är inrikes födda. Med tanke på att utrikes födda utgör nästan var femte person i Sverige eller närmare bestämt drygt 16 procent av befolkningen är det en mycket oroande utveckling. Eftersom det dröjer flera år innan nyanlända kommer in i statistiken över arbetslösa så kommer sannolikt utveckling bli än mer dramatisk under 2016-2018, när den stora invandringen under 2014 och 2015 slår igenom. Oavsett vad Ylva Johansson säger och gör så kommer antalet arbetslösa bland utrikes födda öka dramatiskt.


Sveriges fullständigt oansvariga invandringspolitik kommer leda till nya rekord i arbetslöshetssiffror!


Lögnerna från de politiskt korrekta kommer brutalt avslöjas. Idag är det färre och färre som pratar om de ”högutbildade flyktingarna”, istället pratar man mer och mer om den stora gruppen lågutbildade eller till och med analfabeter bland flyktingarna.


Detta är ingen nyhet för oss som alltid söker sanningen!Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se