thoralf

Direktlänk till inlägg 28 februari 2016

R291, DET BRINNER!

Av Thoralf Alfsson - 28 februari 2016 19:02

Bränder på asylförläggningar har media haft ett stort intresse för. I synnerhet om man kunnat misstänka att branden varit anlagd. Nu har det visat sig att flera bränder som både media och ledande personer anklagat extremister för istället startat inomhus eller haft tekniska orsaker.


Alla andra bränder eller brandlarm har dock media inte varit så intresserade av att skriva om. Jag har ju skrivit blogginlägg om alla falsklarm vid asylförläggningen Solhöjden i Högsby kommun. Under några veckor gjordes drygt 10 falsklarm av de asylsökande men polisen i Kalmar län har inte kodat några av dessa med R291. Jag har också fått uppgifter om en brand vid ett boende för ensamkommande där ”barnen” rostade solrosfrö så att en brand startade i köket. Men det har inte varit en enda stavelse i media om branden och den finns heller inte med som kod R291.


I samband med bränderna på asylboenden kom det även fram uppgifter och då framförallt på alternativa medier hur de asylsökande tejpade för rökdetektorer och på andra sätt satte brandlarm ur funktion. Så att de inte behövde gå ut för att röka. Rökningen har uppenbarligen varit ett väldigt stort problem på många asylförläggningar.  


Polisen har dock kodat drygt 80 bränder med R291 och drygt 300 brandlarm/automatlarm som kod R291. Jag undrar varför man hos polisen har kodat automatlarm som R291? Hos dessa polisdistrikt har mörkläggning uppenbarligen varit väldigt viktig.


När ni ser listan nedan skall ni komma ihåg att dessa drygt 400 händelser har inträffat under knappt ca 4 månader. Från slutet av oktober till mitten av februari. Dessutom är alla bränder inte kodade som R291 och finns därmed inte med på listan. Undrar hur många bränder eller brandlarm det var totalt i landet. Jag gissar 1 000 inte räcker särskilt långt. Nedan finns delar av listan eller ca en tredjedel.


I Pajala tycks det ha varit extra kallt för de asylsökande med tanke på det stora antalet automatlarm! Det har inte varit många timmar mellan automatlarmen.


 

 

 

 

    

 
ANNONS
 
Ingen bild

Fredde

28 februari 2016 19:29

Det är obegripligt att somliga systematiskt sätter säkerhetssystem ur funktion. Brandlarm finns ju där för alla trygghet!
Ska bli intressant om någon invällare nånsin blir dömd för mordbrand!

 
Ingen bild

Demokratur

28 februari 2016 19:58

Jag antar att man är nazist om man inte tycker om att räddningstjänsten åker på falsklarm... Jag antar att man är fascist om man tycker att det är fel att slänga sten på räddningspersonalen...
Sverige, det förlorade landet.

 
Ingen bild

Errbe

28 februari 2016 20:02

Du gör ett verkligt viktigt jobb.

Myndigheternas flathet är upprörande. Det måste statueras exempel med utvisning av några som beslagits med mordbrand eller sabotage av brandlarm. Polisen måste lägga tid på att fastställa vilka som är skyldiga.

Och sedan utvisning !

 
Ingen bild

Pepparholm

28 februari 2016 20:29

På tal om brandlarm så måste jag berätta en historia som hände i Kalmar, jag tror det var på 80-talet. Det var någon form av beredskapsseminarium som var förlagt till flygflottiljen. I varje fall så samlades vi på andra våningen i någon barackliknande byggnad. Vi var olika experter från hela Sydsverige.

På rasten gick vi ut i en korridor. På den tiden rökte de flesta och där fanns tydliga skyltar att man inte fick röka. Själv gick jag ut på gården och tände min pipa. När jag kom åter så såg jag att en chef från brandkåren just tände en cigarett.

En minut senare gick brandlarmet och någon minut senare så hörde vi sirenerna från utryckningsfordon.

Brandchefen höll masken. Han sa, något rodnande, att nu ska jag kolla hur lång tid det tar för dem att komma hit. Konsekvenserna vet jag inte.

 
Ingen bild

Pippi på foto

28 februari 2016 20:46

Expressen håller på att pinka på sig av lycka för att "nu har Moderaterna hittat en bra politik". Dårarnas tidning! Först låter M landet rasa utför med hjälp av Alliansen och Miljöpartiet och sedan kopierar dom SD:s politik! Har dom ingen gräns för självkritik? Skulle valresultatet medföra att Alliansen åter, mot all förmodan att dom blir eniga, regera landet så kommer åter raseringen. Väntan till valet 2022 blir lång och landets förfall katastrofal. Löfven har yttrat sig och resultatet blev som vanligt när han utsåg Pettersson till Palmes mördare. En rikspajas är väl inte osanning?

 
Ingen bild

Göta

28 februari 2016 20:50

Off Topic
Med anledning av M:s ökning och SD:s kräftgång i de senaste två månadernas opinionsmätningar meddelar moderaternas partisekreterare Tomas Tobé följande i dagsnyheterna:
"Moderaterna har tagit tag i invandringsfrågan och jag tror att många också känner att moderaterna är ett mer regeringsdugligt parti än sverigedemokraterna."

Tobé har rätt i att moderaterna äntligen har åtminstone BÖRJAT fundera över invandringsfrågan, d.v.s det invandringskaos som till närmast 100 procent faktiskt är ett DIREKT RESULTAT av vad den föregående Reinfeldtska Moderat- och MP-Allians-regeringen själva har ställt till med under sina 8 år i regeringsställning. Att moderaterna skulle vara ett mer regeringsdugligt parti än sverigedemokraterna är nog lite svårt att tro med tanke på det katastrofala resultat som facit nu visar.

 
Ingen bild

Friholt

28 februari 2016 20:54

Ett oerhört jobb du har lagt ner bara på det här! Jag undrar bara var i all världen du får din energi ifrån för du lär ju inte ha någon s k kanslipersonal till hjälp? Det var så mycket så det tar en tid att igenom även om man får de serverat.
...och så var du med i Radio Länsman i helgen dessutom.

 
Ingen bild

calle

28 februari 2016 21:17

asylbaronerna, som tjänar miljoner av våra skattepengar, borde betala böterna för falsklarm utryckningar. skulle en pursvensk utläsa falsklarm då blir det böter redan vid första gången.

var det valfusk eller är Schweiz-arna korkade, när chansen finns att välja att utvisa eller ha kvar brottslingar.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/ja-sidan-forlorade-stort-i-schweiz

säkert media som fått uppdraget att hjärntvätta befolkningen

 
Ingen bild

calle

28 februari 2016 21:36

Palme insåg det var misstag att ta hit utlänningar och utbilda och integrera. tidskod:3 min,20 sek

https://www.youtube.com/watch?v=yLfBDHsfMPI

det var nog dom som skulle tjäna pengar på den kommande massinvandringsindustrin som beställde mordet. han var nog emot allt tok som nya sossarna nu infört

 
Ingen bild

Lotta

28 februari 2016 22:10

Vad har Europa för ansvar att lösa konflikten i Syrien? Ingen anser jag. Varför skall Europa ta ansvar när muslimska, dysfunktionella länder brakar samman? Den muslimska våren hyllades ju av 7-klövern, vad hände med den i Syrien? Blev det inte så fint och bra som ni ville? Låt muslimerna sköta sig själva. Deras oerhört rika grannländer och tillika trosfränder lyfter inte ett finger för att hjälpa till. Sedan måste man ta sig för pannan när man hör miljöpartister uttala sig. Herre Gud, lever de i verkligheten eller i en rosa fin fluffig värld där allt är så fint och Sverige kan vara hela världens socialbyrå? Inser de följderna av sin, för Sverige förödande politik? Fattar de vad resultatet av öppna gränser kommer bli? Ställer dig sig någonsin frågorna: Var skall alla bo? Vem skall försörja dem? Vilka jobb skall de kunna ta? Vad händer när svenska folket är i minoritet i sitt eget land? Tänk att 1600-talsmänniskorna var så mycket smartare än vi.

Thoralf Alfsson

28 februari 2016 23:07

Lotta

Jag förmodar att du lyssnat till miljöpartisten i Agenda.

Jag tar mig också för pannan och undrar i vilken värld han lever. Hur naiv får man vara som partisekreterare för MP? Inpasseringskortet tillriksdagshuset borde omgående spärras!!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

28 februari 2016 22:23

Leif GW Persson sa i samband med att en flyktingförläggning brann i Munkedal att det var lokala förmågor som tänt på. Som skäl påstod GW att de inte gillade flyktingar.

Leif hade så in i helvete fel och bör skyndsamt be Munkedalsborna om ursäkt.

Det har visat sig att branden startade inomhus. Min gissning är att branden också var anlagd av flyktingarna själva. Om så är fallet så sorterar det nog under KOD291 och inget allmänheten skall få vetskap om.

Vad har den osympatiske polischefen dan eliasson gett för order i samband med Folkets Demonstration?

Jag har mina funderingar.

http://korta.nu/m0e
https://www.youtube.com/watch?v=_DxQKE7lEWI

 
Ingen bild

Boris

28 februari 2016 22:40

Angående SDs så kallade kräfgång. Fundera på om det verkligen är så dåligt. 21-23% är inte det ganska bra. Det är tom unikt att ett tredje parti i Svensk politik når så höga siffror.

 
Ingen bild

jag

28 februari 2016 22:59

Tänkte faktiskt på det här med rökning häromdan. Antalet har ju stadigt minskat genom åren tack vare kampanjer och information. Ger mig sjutton på att vi snart får höra hur vi svenskar har börjat röka för fullt igen.

Thoralf Alfsson

28 februari 2016 23:09

Det är nog högst sannolikt!

 
Ingen bild

Maja Dacke

28 februari 2016 23:08

Fyra larm i Pajala på luciadagen? Gjorde de misslyckade försök med luciafirande, måntro?

Vansinnets tid.

Och nu är det verkligen dags för SD att bli tuffare i sina motioner och debattinlägg. Nu måste nästa etapp börja med radikalare förslag och åtgärder. Seså, SD Riks ... Åkesson et Comp!!!

 
Ingen bild

Bengt A

28 februari 2016 23:11

Detta är oerhört skrämmande!

https://twitter.com/Stockholmssnut/status/703744392482394112

 
Ingen bild

Cosmik Debris

28 februari 2016 23:21

@jag Söndag 28 feb 22:59

Och att haschrökningen ökat bland "svenska" ungdomar.

 
Ingen bild

Motstånd

29 februari 2016 07:40


Polackerna som demonstrerade mot Aftonbladets hets mot oppositionella lagt upp en video och lite bilder.

Det är ganska fantastiskt att pressen kunnat fortsätta sin kampanj mot Sverige utan motreaktion - intill nu.
https://www.youtube.com/watch?v=OTgO01RIgYo

https://www.youtube.com/watch?v=sVgGusyJTi4
https://pbs.twimg.com/media/CcPSZBCW8AEK9Lz?format=pjpg&name=large
https://pbs.twimg.com/media/CcPSZBCW8AEK9Lz?format=pjpg&name=large
https://pbs.twimg.com/media/CcPAHeCWIAcKm0C?format=pjpg&name=large
https://pbs.twimg.com/media/CcPAHeZW4AAGqDd?format=pjpg&name=large

 
Ingen bild

F.d svensk.

29 februari 2016 07:45

Det brinner i din hjärna av hat.

Thoralf Alfsson

29 februari 2016 08:32

Nej, men jag tyngs av en djup oro inför framtiden och hur välfärden skall kunna behållas. När du blir vuxen kommer du också förstå att välfärden bygger på att alla bidrar!

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 februari 2016 07:56

I en framtid kommer de "Nyanlända" av tacksamhet att främst rösta på Miljöpartiet och även på Socialdemokraterna. Endast så kommer dessa partiers minskning i väljarstödet att upphöra och i en framtid att öka... Riktiga svenskar har redan genomskådat dessa partiers dolda agendor..

 
Ingen bild

S-E Karlsson

29 februari 2016 08:09

UÄ , har tittat på nytappningen av Hem till byn , vi tycker den serien var bra och även den nya delen som nyligen har börjat verkar bli bra men föralldel vi kan ha fel ,födda 1934-1935 och bara 6 årig folkskola så vi är väl för dåligt indoktrinerade !
Ha en fin dag !

 
Ingen bild

Onkel Sven

29 februari 2016 08:13

Har för ett tag sedan hört ett rykte om att 18 asylsökande gett sej av från Solhöjden i Berga ,borde väl stå nåt om dem i R291 ,vart är dom ?

 
Ingen bild

Maja Dacke

29 februari 2016 10:55

Tack, Motstånd, för dina tips! Tack, alla med polskt ursprung i Sverige för att visar oss vägen!

(Jag har haft många polska vänner i livet ... och det bästa bröllop jag deltagit i var polskt. WOW, jag kommer aldrig att glömma denna fantastiska tillställning trots att det var många där som jag inte kunde kommunicera med.)

 
Ingen bild

Tony

29 februari 2016 10:55

Man kan bli mörkrädd av många anledningar i Sverige idag,
och en av dessa anledningar är att så många inte verkar
att bry sig att färdriktningen för landet pekar rakt ner
i avgrunden. Tänk om folk lagt samma energi på att rädda
landet som man lägger på den töntiga Melodifestivalen där
deltagarna skriker och dansar sig igenom eländet under en
hysteriskt skrikande och applåderande publik.

Men vad gör det om hela landet går åt h----te, bara
rätt gaphals vinner melodifestivalen, vakna kan man
väl göra sen när det redan är försent?

 
Ingen bild

Pajala

29 februari 2016 11:00

Räddningstjänsten är väldigt less på dessa automatlarm, sen får de även agera medlare vid 'dispyter' då polistätheten är obefintlig.

 
Ingen bild

Maja Dacke

29 februari 2016 11:05

Assad i Syrien bönar och ber de europeiska länderna att sända tillbaka medborgare som behövs för att bygga upp landet. Samma gäller Afghanistan där man önskar tillbaka sina medborgare av samma orsak. Särskilt unga starka män som kan arbeta med uppbyggnaden.

Alla områden i de här länderna är inte oroliga och det är mycket jobb som måste till där.

Varför är det bara vissa EU-länder som hörsammar detta? Vi är många som vet att många måste återvända - men inte alla korkade svenskar som vill flyta ovanpå.

Att Syrien och Afghanistan inte önskar sina krimisar tillbaka (samma gäller dessa krimisar förstås) - därför gäller det att inte döma dem i Sverige utan genast sända ut dem till resp land.

Och givetvis att helt SLUTA FÖDA dem här i Sverige.

 
Ingen bild

weasel

29 februari 2016 11:47

Nu har det ju varit ca 7000 "KOD 291" utryckningar till asylboenden sedan oktober.
Det har varit misshandel, våldtäkt, bränder och till och med mord.
"Rasister" ligger säkert bakom ungefär en promille av dessa polisutryckningar till asylboenden, men 99,9 % av utryckningarna ligger de "asylsökande" själva bakom. lågt räknat.

Nu är hot/våld på asylboendena så pass vanligt att till och med expressen /aftonbladet är så illa tvungna att skriva en artikel om det då och då.
Det tragiska
är att expressen/ aftonbladet och dess läsare inte förstår att dessa hot/våld som är en konsekvens av "flyktingströmmen" och "det öppna hjärtat", inte endast kommer att ske på "asylboendena".

Majoriteten av de som ligger bakom dessa 7000 utryckningar kommer - naturligtvis - få asyl och uppehållstillstånd.
Vilket betyder att dom så fort dom slutat vara "asylsökande" kommer att bli våra grannar och våra barns klasskamrater och människan som vi möter på bussen.
Och om man nu inte kan låta bli att bryta mot lagen under den relativt korta perioden som man är "asylsökande" så är det inte så särskilt mycket som talar för att man kommer att följa lagen när man väl har fått uppehållstillstånd... :/

 
Ingen bild

Nimbus

29 februari 2016 15:25

Är det inte 18 årsgräns för inköp av tobak? Hur kommer det sig då att många ensamkommande barn kan röka och skaffa cigaretter?Är det personalen som langar cigg eller är barnen inga barn? (Ljungnäsvillan var totalt inrökt när de små barnen lämnade den för att flytta till centrelt boende, enl städpersonal som sanerade villan).

 
Ingen bild

Demokratur

29 februari 2016 16:06

@ F.d Svensk

Om 20 år kommer du att undra vart ditt land tog vägen. Då är allt det du tog för givet borta. Då ska jag njuta av skadeglädje...

 
Stefan K

Stefan K

29 februari 2016 16:41

På onsdag visar Uppdrag Granskning ett reportage om asylbränderna.

De kanske är intresserade av uppgifterna ovan?

http://petterssonsblogg.se

Thoralf Alfsson

29 februari 2016 17:54

Jag tänkte på samma sak när jag såg trailern.

 
Ingen bild

Ludvig

29 februari 2016 17:20

Thoralf! Jag känner att jag måste tacka dig för det oerhört fina arbete du lägger ner, så att vi som följer din blogg ska få veta sanningen.

 
Ingen bild

Observer

29 februari 2016 17:48

Är det detta man vill dölja inför Svenska folket?

https://www.rt.com/news/333928-woman-severed-head-metro/

....Och var fan är Fi ?!!

 
Ingen bild

Lotta

29 februari 2016 17:51

Ja det var den totalt verklighetsfrånvände miljöpartisten på Agenda som jag tittat på. Lite tidigare på kvällen tog Rapport upp att företag ratar Stockholm eftersom det inte finns några bostäder, något som hämmar tillväxten. Förr skrev man i sitt CV att man hade körkort idag måste man skriva att man har bostad för att ha en chans att få ett jobb. I Kina är man bekymrad över den egenskapade snedfördelningen mellan könen där det går 117 pojkar på 100 flickor vilket ses som ett stort samhällsproblem. I Sverige har 7-klöverns vansinniga massinvandringspolitik sett till att läget är än mer alarmerande: 123 pojkar på 100 flickor. Trots dessa båda allvarliga konsekvenser av den vansinniga massinvandringspolitiken vill Miljöpartiet så fort som möjligt vräka upp gränserna på vid gavel igen. Finns det ingen inom miljöpartiet eller 7-klövern i övrigt som använder sig av någon som helst konsekvensanalys? Funderar de aldrig på vad resultatet av deras sjuka politik kommer bli? Helt sanslöst att dessa sitter i landets högsta styrande organ.

 
Ingen bild

crille

29 februari 2016 19:06

Vill inte svära här i din blogg. F-B bra jobbat tycker jag. Det skulle ju skrivas ut osättas upp på jobbet.

 
Ingen bild

Fredde

29 februari 2016 20:31

För första gången nånsin har Sverige fler män än kvinnor, gissa varför?
Hur ska det bli när horder av arbetslösa män driver runt? Kommer kvinnor nånsin kunna gå trygga ute?

 
Ingen bild

Christer

29 februari 2016 20:41

Såg nyss ett inslag på rapport från gränsen mellan Grekland och Makedonien. Dom arga unga männen försökte bryta sönder grindarna med våld, dom ville till "Europa", och talkörerna krävde att Europa skulle ta "ansvar". Att deras egna hemländer skulle ha något som helst ansvar tycks inte förespegla dom det minsta.
Beteendet hos dessa unga män var detsamma som vi såg från järnvägsstationerna i Ungern i höstas. Man undrar vilka resurser som kommer att krävas av myndigheterna om dom skulle förvägras uppehållstillstånd i Sverige. Här har Sverige den svåra nöten att knäcka. Hur ska man repatriera unga muslimer?

 
Ingen bild

Tommy

29 februari 2016 21:21

@Lotta

Nu är det väl i några speciella åldersgrupper(16,17-årsåldern har jag för mig) som snedfördelningen är stor och inte generellt mellan pojkar och flickor.
Därmed inte sagt att det är optimalt men det här med sanningen sägs ju vara viktigt för sd:are så jag tyckte att det var värt att korrigera.

 
Ingen bild

Lotta

29 februari 2016 21:26

Helt makalöst att se dessa aggressiva migranter i Grekland. Vem har inbillat dem att Europa tillhör dem eller att det är Europas ansvar att ta hand om dem? Varför stänger inte Grekland sina gränser?

 
Ingen bild

Lotta

29 februari 2016 21:37

Fick inte Turkiet rejält med pengar för att inte släppa igenom migranterna? Inget har ju hänt eftersom de väller in i Grekland. Tog man bara pengarna och struntar i ingångna löften? Fattar fortfarande varför ingen påtalar det sjuka i att Europa sägs ha ett ansvar att ta hand om muslimer som flytt sina dysfunktionella länder medan deras stormrika grannländer och tillika trosfränder slipper ansvar. Av vilken anledning är det exempelvis inte Förenade Arabemiratens ansvar att ta hand om migranterna? Vore inte det mer naturligt?

 
Ingen bild

Leon

1 mars 2016 07:16

@ Lotta

Några av grannländerna har mer eller mindre påtvingats ett ansvar för flyktingar från konflikterna i Syrien och Irak. Av de mer än 4 miljoner flyktingar (enligt Röda Korset, UNHCR m fl)som lämnat Syrien har grannländerna (trosfränder ?) tagit emot det stora flertalet - Libanon 1,17 miljoner, Jordanien 630 000, Irak (!)250 000, Turkiet 1,8 miljoner och övriga länder i området 150 000. Av dessa länder är det väl framför allt Turkiet som "skickat vidare" ca 800 000 flyktingar de senaste åren (inte bara Syrier)till västvärlden. Väl att märka är också att konflikterna har stora drag av "etnisk rensning" riktad mot religiösa minoriteter (syrianer,yazidier m fl) och att ett stort antal av flyktingarna utgörs av dessa grupper. Sen kan det ju vara värt att notera att de sauduiska prinsarnas "djupa fickor(och övriga rika "gulfstater") utgör den finansiella basen för många av de fundamentalistiska "mördargängen" som härjar, alltså IS, al Nusra m fl. Andra länder, bl a Assads "polare" Putins Ryssland och Iran deltar aktivt i konflikten och kan knappast sägas förbättra situationen. Turkiet har också gått in som "krigförande" part då kriget/konflikten med kurderna utvidgats till att omfatta även syriens kurder. Sen ska man inte heller glömma det initiala intresset från väst (USA,och EU) med stöd till oppositionen mot Assad som var inledningen till den "Syriska katastrofen". Men som du helt riktigt säger samtliga ansvariga/inblandade inklusive de rika "gulfstaterna" både borde och ska avkrävas ansvarstagande för konfliktens resultat d v s flyktingkatastrofen.

Leon d´O.....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se