thoralf

Direktlänk till inlägg 25 februari 2016

R291 IGEN

Av Thoralf Alfsson - 25 februari 2016 23:36

Min begäran om utlämning av offentlig handling angående ärenden som kodats med R291 av polisen har bifallits.


När SvD skrev om denna mörkning av händelser hos polisen som kodats med R291 skrev man att det rörde sig om över 5 000 händelser. Den lista jag fått idag innehåller mer än 7 000 poster. Knappt 100 händelser har kodats med R291 av polisen i Kalmar län.


Jag har bara kort hunnit kolla på listan men den kommer utan tvekan generera flera blogginlägg. Den första frågan jag ställer mig är varför har inte lokalmedia begärt ut dokumentet?


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

En småländska

25 februari 2016 23:51

Bra gjort:-)Därför att lokaljournalisterna inte sköter sitt jobb! De vinklade ju tom reportaget tidigare idag gm att skriva kvinnan SKA ha slagit Alfsson, som om det vore hörsägen när det finns vittnen och hon erkänt!

 
Ingen bild

TRIDENT

26 februari 2016 00:06

Bra gjort! Du kunde ju för skojs skull skicka kopior till DN, SVD, Expressen och Aftonbladet och se om det händer något....

Rekommenderat med mottagningsbevis....

 
Ingen bild

S-E Karlsson

26 februari 2016 01:25

Vi har ett exempel Högsby på OT:s redaktion som troligen är starkt indoktrinerad och svämmar över av godhet för flyktinghysterin ! Folkets röst vet hon inte vad det är !

 
Ingen bild

Cosmik Debris

26 februari 2016 01:38

”När hon såg Alfsson "svartnade" det för ögonen och hon slog till, vilket inte är likt henne. Hon medger dock att hon en längre tid har känt sig provocerad "utav det som Thoralf står för" och att de två står så långt ifrån varandra som det bara går.”

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/kvinna-erkanner-misshandel-av-thoralf-alfsson-sd/

Hur många med hennes demokratisyn och "handlingskraft" arbetar på t.ex Ipsos, Sifo eller SVT?

Vilka konsekvenser får det?

 
Ingen bild

AyC

26 februari 2016 04:04

Bra jobbat ... Sakta men säkert mals förljugenheten ner ...

 
Ingen bild

jag

26 februari 2016 05:50

Ahhh. Den frågan behöver du knappast ställa!

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 februari 2016 07:24

Bra jobbat Thoralf! Nu kommer många att se ut som om de tuggar på en citron när dessa mörkade händelser kommer ut på sverigevänliga sidor..

 
Ingen bild

GBM

26 februari 2016 07:39

Snyggt jobbat, du kan väl skicka kopior till Blank på Barometern.

 
Ingen bild

Knaster

26 februari 2016 07:52

Aftonblaskan jublar ut att SD tappar stöd i invandringsfrågorna till M! Dom är ju sjukt besatta av allt som går emot SD! Hoppas att SD och M gemensamt gör slag och tar över styrningen av Sverige! Jag vill ha tillbaka mitt land!!!!!!!! Men M är ju så jävla fega!

 
Ingen bild

Hacke

26 februari 2016 09:06

Säger som det flesta, bra jobbat Thoralf. När medierna har sin egen 291:a kring allt som rör invandring- och flyktingfrågorna sedan decennier är det skönt att ha alternativmedia och medborgarjournalister som tar över "journalisternas" jobb. Förstår inte att det finns folk som fortfarande bara har gammelmedia som desinformatonskälla kring vad som verkligen pågår i vårt land. Vilken mörk tillvaro i dubbel bemärkelse.

 
Ingen bild

Pippi på foto

26 februari 2016 09:30

Det kokar bland folk i stugorna så vad media skickar ut är endast propaganda! Om och när M ska leda en regering kommer det att koka ännu mer när dom återgår till "öppna-hjärtan-politiken" igen. SD ska nog se fram emot valet 2022 då vi får majoritet hos svenska folket. Påhoppen kommer att klinga ut då dom som varit ledare för dessa måste föra den politik som SD kämpat för.
Köpta undersökningar är bara en del i propagandan!
Förhoppningen med undersökningarna är ju att M går i sin egen fälla med att fälla regeringen då dom tror att SD minskat.

 
Ingen bild

C Andersson

26 februari 2016 10:04

Nu är jag ingen jurist men ...

Även allmäna handlingar som omfattas av offentlighetsprincipen kan beläggas med sekretess. Om jag förstår det rätt så har inte listan på sju tusen (7000) poster sekretessbelagts till någon del. Men hemlighållits. Att försöka mörka alla ärenden bara för de pekar ut utländska medborgare som vistas legalt eller illegalt i vårt land. Det är häpnadsväckende och troligen så bryter det mot flera lagar.

Förteckningen är uppenbarligen en allmän handling. Det innebär inte att att alla de ärenden som ingår i registret är allmäna handlingar. Det borde gå att räkna ut vilka ärenden som omfattas av offentlighetsprincipen. Och går att begära ut.

Det är mycket som är märkligt för att inte säga korkat i den här soppan. Thoralf skriver lokalmedia. Jag undrar varför inte riksmedia har rotat i det här.

Jag undrar särskilt varför inte Dagens Nyheter har skrivit. De drog ju igång ett drev mot Polisen och ett av deras spaningsregister. Bara för att det fanns zigenare med i registret. Hur DN nu kunde veta att de var zigenare. De måste ha haft till spaningsregistret och ett register över zigenare.

Det register som nu är aktuellt är säkerligen anbefallt och således sanktionerat av Rikspolischefen.


 
Ingen bild

Sven Dacke

26 februari 2016 11:40

I dagens Smålandsposten. Artikeln är låst så ni får bara rubriken

Ismail Abuhelal är rektor för Änglagårds förskola, där Växjö kommun har gjort tillsyn. De vill ha svar om hur omfattande de religiösa inslagen på skolan är.

Nu tror jag inte rektorn är orolig, han får säkert som han vill som vanligt, men varför får Islam har religösa inslag och särskilda skolor, på vilket sätt underlättar det integrationen, eller är det meningen att bygga upp ett Islam i sverige isolerat från det svenska

Nu kommer länkar till Islamiska skolan i Växjö och filmer dom själva producerat. Har försökt komma på en enda anledning att en vanlig "svensk" familj skulle vilja placera ett barn i denna skola, även om det är möjligt.

Film 1
http://tinyurl.com/zf9bz59

Film 2
http://tinyurl.com/h49mf7b

 
Ingen bild

Jan Eriksson

26 februari 2016 12:43

Religiösa skolor.
Jag vet inte hur många muslimska grundskolor det finns i Sverige. Kristna finns det ett 50-tal.
I den av läroplanen stadgade undervisningen får inga religiösa inslag förekomma. Utanför denna kan-får religionsundervisning ske, men den måste vara frivillig för eleven.

Ex. I en kristen skola kan man utanför undervisningstid t ex lära sig att "Den som är utan synd kastar första stenen".
Och i den muslimska "Bästa sätt att kasta sten mot djävulen, och hur man stenar ihjäl kvinnor". Se koranundervisning!

 
Ingen bild

Pippi på foto

26 februari 2016 12:56

Novus dagen innan valet 9,1% valresultat 12.9% felet omräknat idag i procent 19,3% = 27%
Ipsos 10,5%--12,9% 16,2% senast = 19.9%

 
Ingen bild

Upprörd igen

26 februari 2016 13:01

Angående SDs siffror. Tycks vara nya varje dag. Enligt Novus igår texttv och nyheterna så har SD närmare 20% Vilket är en uppgång från valet på 7%.Sen har aftonbladet som alltid en dag senare en undersökning som passar deras syften.
Enligt han på nyheterna som faktiskt sa att SD ligger högt över valresultatet.
Börjar bli för djävligt med dessa massmedia lögner
Sen idag att vi kan vara trygga i Kalmar
Bara kolla kod 291
Tur att internet finns så sanningen kommer fram

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 februari 2016 13:35

Annat ämne. Den kvinna som misshandlat Thoralf är nu uthängd med foto och uppringd av Avpixlad. De svar hon ger intervjuaren är tyvärr väldigt avslöjande på hennes människosyn, men borde inte Avpixlat väntat med detta till domen fallit..?

 
Ingen bild

TomasPL

26 februari 2016 14:20

Tur att SD finns!!

https://alliansfritt.nu/nyheter/incest-ar-bast

 
Ingen bild

Tobbe S

26 februari 2016 15:27

Reflektion: Förut pratade de om hjärnkirurger och raketforskare. Numer pratar de om 100.000 st cykelreparatörer...

 
Ingen bild

Lena

26 februari 2016 16:25

Regeringen, M, C, L och KD har kommit överens om ändringar av LMA (Lagen om mottagande av asylsökande). Om det går igenom Riksdagen så gäller den från 1 juni. Det innebär att alla asylsökande som har lägenhet/bor på anläggning trots att de fått negativ besked, dvs bor illegalt i landet kommer inte längre att få dessa lägenheter/platser betalda via migrationsverket!!!!

Konsekvenser? Skicka ut folk direkt på gatan!

Läs Merit Wagners blogg:
https://meritwager.wordspress.com/

 
Ingen bild

Göta

26 februari 2016 16:28

VARFÖR SYNS OCH HÖRS INTE SD?
Denna högst relevanta fråga ställer läkaren Per-Gunnar Larsson i en insändare till Fria Tider.
Han skriver bland annat:

"SD har 48 ledamöter i riksdagen och det verkar som att de har snärjts in i utskottsarbeten och därmed blivit passiviserade. De har alltså inte förstått varför de är invalda i riksdagen och de har inte förstått att utnyttja sin position. I stället för sitt introverta och bekväma liv i riksdagen måste ledamöterna ut på banan och höras och synas."

Han förslår även att SD-ledningen kallar till presskonferens en gång per vecka och tar upp ett eller två problem åt gången och ger sina lösning på dem. En mycket bra idé, tycker jag, men en gång per vecka tror jag är onödigt ofta. Det kan finnas risk att det då blir för mycket slentrian, så att det inte uppmärksammas efter ett litet tag. En eller ibland två gånger per månad är nog smartare. Det är bättre att det kommer litet "spontant" oregelbundet och kan gärna innehålla en del repriser på gamla godingar som finns att hämta i massor bland SD:s många utmärkta riksdagsmotioner sedan flera år tillbaka.
Passa på innan Moderaterna snor dessa också!

Per Gunnar Larsson avslutar med: "Om SD ser till att vara offensiva och ser till att kraftsamla så finns faktiskt möjlighet till egen majoritet vid nästa val, men då duger det inte att huka sig inne i riksdagsvärmen."

JUST DET!

http://www.friatider.se/varf-r-syns-och-h-rs-inte-sd


PS Jag blev faktiskt uppringd av opinionsinstitutet Ipsos nyligen. Den som ringde verkade vara en ung man runt 20-årsåldern. Han var mycket artig och ställde sina frågor väldigt snällt och försynt. Han talade dessutom med en tydlig icke-svensk accent. Så jag kan tänka mig att det pga mediernas behandling av SD nog kan kännas lite taskigt för alla relativt nya SD-sympatisörer att ärligt klämma till med "Sverigedemokraterna" i örat på invandrarkillen.
Är detta kanske en medveten taktik från Ipsos, som alltid lyckas få så kraftigt felaktiga siffror för SD?

 
Ingen bild

Lena

26 februari 2016 16:38

Från den 13 november 2007 konstateras att en kvarts miljon (250 000 tusen)svenska pass "tappats bort". Vad har borglig politik gjort år saken? Vad gör nuvarande regering? Läs Thomas Gürs artikel på Merit Wagers blogg.

https://meritwager.wordpress.com/2015/01/28/be-my-guest-107-thomas-gur/

 
Ingen bild

Didrik

26 februari 2016 17:41

Alla har rätt till en åsikt och ingen har rätt att dyvla på mig den. Det gäller religion, livsåskådning och musiksmak.

Så låter det på den misshandelsmisstänkte kalmarkvinnans blogg!
Fina ord som vi nog alla kan skriva under på, men hennes ord
är utan innehåll, viket hennes kriminella handlingar visar.

Hens, Facebookkonto verkar i all hast ha blivit raderat, men
alla spekulationer här och i föregående tråden har haft helt
rätt om vad för en typ av människa vi här har att göra med.

Omhändertagen för fylleri och inlåst, vänsterextrem, en av dom goda, labil och farlig på allmän plats.

En sann lärjunge till Rondellfyllot Gahrton.

 
Ingen bild

KS

26 februari 2016 17:46

Nu kanske vi kan få klarhet i det fall i Kalmar där ett vapen är inblandat och som det inte stått ett ord om i media. Kanske även det fall där en kniv figurerade i Norrliden och som låtsades? bli felanmält hos polisen.

 
thojuh

thojuh

26 februari 2016 18:22

@Hulda mk 1
Kvinnan har erkänt.
Hur många personer är inte uthängda av
slaskpressen, dömda på förhand, och som sen
visat sej oskyldiga. Kinnunen!

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Stefan A

27 februari 2016 06:22

När det gäller Sverigedemokrater verkar det vara mailkungarna på hatsiten expressen som sköter förundersökningarna åt åklagaren, privatspanarna på hatsiten verkar tro att man har någon polisiär funktion att fylla, och kanske är det så att Bonnierkoncernen blivit så stora att de tycker att de skall styra Sverige.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se