thoralf

Direktlänk till inlägg 22 februari 2016

KOMPETENS OCH INKOMPETENS

Av Thoralf Alfsson - 22 februari 2016 22:24

Kommunalrådet Johan Persson (S) är mycket glad över befolkningsökningen i Kalmar under 2015. Kalmar kommun har ökat med drygt 1000 personer under året. Det Barometern och Östra Småland inte nämner är att antalet utrikes födda ökade med ca 600 personer under året. Med andra ord ca 60 procent. Hur många som har utrikes bakgrund men inte är utrikes födda har det ännu inte kommit några siffror på. Men sannolikt är det tresiffrigt.


För Johan Persson handlar det bara om att räkna huvuden, inte vilken kompetens som kommer med dessa huvuden.


När jag ser sammansättning på de nya medborgarna i Kalmar är jag inte lika glad som socialdemokraten Johan Persson. Det blir nya ”utmaningar” för Kalmar kommuns skattebetalare!


Märkligt att journalisterna inte ställer en enda fråga om den verkligheten! Man blir helt trött på inkompetensen!


 

 

Jag blir så jävla trött på journalister och media. Det går inte att slå på radion, TV eller en tidning utan att man översköljs av invandring, migration, integration, snyftreportage. Ett enda sammelsurium svenskfientlighet och en mängd oikofober som intervjuas eller citeras. Public service är utan tvekan de mest drivande i att förstöra vårt land.


Jag upplever det som att public service har inlett en kampanj mot SD som nu skall frysas ut ur det offentliga samtalet i alla kanaler, oavsett om det är TV eller radio.

 

Min egen upplevelse om den utveckling som råder i landet går stick i stäv med den bild som media försöker visa. De personer jag pratar med är frustrerade, de som ringer mig är urförbannade över händelser som de eller någon familjemedlem eller vän råkat ut för. Eller bara över hur någon politiker uttryckt sig i media. Det är minst sagt mycket starka ord som de uttrycker. Frågan är bara när det brister för någon?


Varför vill en majoritet i Sverige förstöra vårt land. Rasera vår kultur, de värderingar som utvecklats under många generationer. Rasera våra välfärdssystem, skola, vård och omsorgen av våra gamla. För mig är det fullständigt obegripligt!

 

Imorgon kommer den fega, ryggradslösa, oikofoben och moderatledaren Anna Kinberg Batra till Kalmar!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Hulda mk1

22 februari 2016 22:39

Anna Kindberg Batra, Moderatledaren som kan bli statsminister, men som inte vill...

 
Ingen bild

S-E Karlsson

22 februari 2016 22:44

Håller helt och hållet med dej Thoralf ! S-E Karlsson

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

22 februari 2016 23:16

Bara att bryta ihop Alfsson och komma igen :=)(=:
Joehan är som som han är, när rikspolitikerna tvingas sluta ösa pengar över meningslösa projekt ,så klappar verkligheten snart kommunalpolitikerna med oikofobisk läggning på axeln, likt den gör på rikspolitikerna idag."DDR" TV utkämpar nu sista striden, Herr Trädgård försökte få Fru Sillberstein att hajja läget idag i TV , gick väl sådär, dagen har haft oändliga seminarium om hur problemen som inte går att lösas skall lösas, Kaplan, LO ekonomer, och andra ubersmarta egenberikare.

Kalmar utvecklas i jämn takt till Malmö 2 ,medborgargarden , juckare,taffsare, samt polis på Larmtorget, överfallsvåldtäkare som attackerar småbarnsmammor.
Fru Batra passar väl jättebra på Kalmarsundsskolan, hon är både jävig ,och mer socialdemokrat än Stefan Löven, att hon sedan inte förstår det är en annan femma

20% för SD i Kalmar kommun är nog inte omöjligt 2018

 
Ingen bild

TomasPL

22 februari 2016 23:36

Ju fler muslimer i Sverige desto fler röster åt Social Demokrater.

 
Ingen bild

Hacke

22 februari 2016 23:39

Håller med. Det kokar hos folket.
Här ett litet ljus i mörkret. Perfekt timing av sd-ledningen. Riv upp "Skammens beslut" från Reinfeldtregeringen.

http://www.svd.se/sd-omprova-fri-vard-for-papperslosa

 
Ingen bild

Kverulantus

22 februari 2016 23:55

Sammanbrottet för Sverige närmar sig med stormsteg.
Hur skall det gå när våren kommer?
130 000 till?
Vi går på knäna nu.
Framtiden ser allt annat än ljus ut.
7klöverns arv till framtida generationer.
Tack,aningslösa politiker.

 
Ingen bild

Göta

23 februari 2016 01:04

Håller också helt med dig Thoralf, och det är inte enbart i Sveriges radio/TV och tidningar som den SD-fientliga propagandan flödar helt okontrollerat.

Enligt Åse Nicklasson (SD) i Tibro har flera oroliga föräldrar och elever hört av sig och berättat om en väldigt aggressiv och osaklig inställning till Sverigedemokraterna från lärarnas sida. Hon har därför ställt en skriftlig fråga till barn- och utbildningsnämndens ordförande, Ann-Marie Wahlström (S):
"Det har kommit till vår kännedom att en del lärare på Nyboskolan uttalar sig i mycket negativa ordalag om Sverigedemokraterna inför eleverna på lektionerna och således försöker påverka elevernas politiska åskådning."

Lärarna i Nyboskolan är långt ifrån ensam om detta skandalbeteende. I nästan alla Sveriges klassrum förs sedan många år tillbaka samma skamlösa SD-hat-propaganda som i Sveriges Radio och TV. I synnerhet av lärarna i samhällskunskap. Kommentarerna under Avpixlats inlägg visar också en hel del exempel på detta. Här är två av dem:

"Skall på ett möte på min dotters skola av en liknande händelse. En lärare som är SD-hatare står och kallar SD för rasister och Nazister på sina lektioner och visar LOs propagandafilm för sina elever."

"Det här gjorde många lärare på mitt gymnasium också (Strömstad Gymnasium) och själv vågade jag inte säga något för jag vill ju inte förstöra mina betyg och det finns nog många som mig."

http://avpixlat.info/2016/02/22/farhagor-om-sd-fientliga-larare-pa-skola/

 
Ingen bild

Cosmik Debris

23 februari 2016 01:06

Jag har en radiodel kopplad till datorn. När jag går ut brukar jag sätta på radion för att det inte skall vara tyst i bostaden. Radion är alltid inställd på P1.

Varenda djävla gång jag slår på radion är det antingen HBTQ eller något snyftreportage om ”utsatta” invandrare. Igår när jag satte på radion var det första som strömmade ur högtalarna: ”- När familjen kom till sitt nya hemland, ett land som inte blev vad de hoppats på”. Jag hörde inte mer. Jag blev så in i helvete upprörd och stängde av skiten.

I onsdags(?) tittade jag på Aktuellt hos bekanta. Där skulle EU och invandrarmotståndet i England belysas. Här lyckades man hitta två smaklöst klädda haggor utan tänder som levde på socialbidrag. Dessa två skulle alltså representera EU och invandrarfientligheten i England. De ”farliga” invandrarna fick representeras av en polsk tjej som drev en pub. Det är så in i helvete uträknat och bryter mot alla tänkbara journalistiska regler och SVT:s objektivitetskrav. SVT använder sina utrikesreportage för att påverka hemmaopinionen.

Det är helt åt helvete!

Varför accepterar svenskarna denna hjärntvätt och dessutom betalar för den?

Jag orkar inte skriva mer. Jag avslutar med en uppmaning att säga upp
TV-licensen.

Ring 0771-91 00 04
IDAG!

 
Ingen bild

SDare

23 februari 2016 05:32

Fattar fortfarande inte varför någon över huvudtaget betalar tv licens. Läste om skatteupproret som kunde utökas med ett tv licens uppror. Det är väldigt enkelt att säga upp skiten. Gör det idag, må bättre och lägg pengarna på något roligare. Ringer det på dörren och ingen väntas, så skit i att öppna. Det är väldigt enkelt av vara licensskolkare, det är bara att hålla i pengarna

 
Ingen bild

B Johansson

23 februari 2016 05:35

Moderaterna har under 8 år jobbat stenhårt på att genomföra Miljöpartiets invandringspolitik med katastrofala följder ekonomiskt och kulturellt. Nu har de svängt och försöker ägnar sig åt historierevision. SD måste svara mot detta vid varje tillfälle. Ta tillbaka initiativet, gå före med kraftfulla krav på verklig förändring. Det duger inte att stå tyst med mössan i hand och hoppas att vindflöjeln Anna Kinberg Batra skall fälla den lika inkompetenta vänsterregeringen.

 
Ingen bild

Ludvig

23 februari 2016 07:15

Ja nu finns det inte mycket andra nyheter i media, det mesta handlar om invandringen. Men ingen nämner det katastrofala som håller på att hända.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

23 februari 2016 07:20

När en politiker har kommit till en viss nivå i karriären och det visar sig att han inte klarar av uppdraget,då kan han bara falla uppåt !
Gissa varför hönshjärnorna sitter i toppen !

 
Ingen bild

Owe F LIDGREN

23 februari 2016 07:54

Jag delar Thoralfs upplevelse av public service. Innehållet i utbudet kan i många stycken betecknas som tendentiöst. Inte ens barnprogrammen verkar vara fredade från propagandan.

Men annat var väl inte att vänta. En undersökning utförd vid Göteborgs universitet visar att cirka 80 procent av journalisterna vid det statliga bolaget sympatiserar med de rödgröna partierna. Med en kraftfull övervikt för MP och kommunisterna (V). Cirka 50 respektive 20 procent.

Man kan lägga märke till hur propagandan körs i olika "driv" över tiden. Det har varit en längre period med ´snyftprogram ´kopplade till migrationen.

Den nya propagandalinjen är nu att man för en miljöpartiinspirerad (?) propagandaline.I vilken man uppmanar det svenska folket att sluta äta kött. Att man sedan slår undan benen för Svenskt lantbruk bryr man sig inte så där mycket om. "Pekpinnarna" fortsätter att levereras.

Frågan är om public service inte bryter mot statens avtal med mediaföretaget om opartiskhet m.m.?

Tiden är nu mogen för en stor omorganisation av SR/SVT/UR.
- Byt ut ledningen för public service till att börja med.
- Utse en ny granskningsnämnd.
Omorganisera företaget i så måtto att samtliga journalister, och i första hand de i ledande befattningar får söka om sina anställningar.

Först då kan man komma tillrätta med de uppenbara missförhållanden som råder. Men finns den politiska viljan?

Har moderaterna och övriga allians modet att göra detta tillsammans med SD ?

 
Ingen bild

SM811

23 februari 2016 09:06

Moderaterna fortsätter stjäla SD-politik
http://goo.gl/rMoV3f

 
Ingen bild

S-E Karlsson

23 februari 2016 09:14

Min hustru helt döv har aldrig hört vad som sägs på Smålandsnytt ,hon får som det var 1910 titta på rörliga bilder , har sedan minst tio år tillbaka i tiden varit i kontakt med redaktionen i Växjö om att Smålandsnytt måste textas men får bara till svar att det hänger på ekonomi och teknik ! Men tittar vi ikväll så är det säkert något reportage om asylsökande eller ensamkommande , då går det bra att skicka iväg en reporter och ett filmteam och göra snyftreportage , då är det inget snack om ekonomi och teknik , gissa om vi är förbannade !

Thoralf Alfsson

23 februari 2016 10:05

Och textat är det givetvis också!

 
Ingen bild

Tobbe S

23 februari 2016 09:15

Reflektionen....
Efter utspelset från LUF (Liberala Ungdomsförbundet), om incest och nekrofili, förväntar jag mig ett nytt inslag i årets "Pride"-parad. Ett par likbilar med öppna kistor och ett flak med lättklädda "Fonusaktivister" kommer att sitta som pitten i Greta, eller hur?

 
Ingen bild

Hacke

23 februari 2016 09:33

Den befogade och eskalerande upprördheten över hur public service misshandlar sitt uppdrag är inte att ta miste på. Kritiken har länge varit intensiv hos den sverigevänliga folkrörelsen men den tycks nu utvidgas också till delar av de egna leden eller åtminstone de allmänborgerliga. Och det var sannerligen inte en dag för tidigt.
Skulle man inte kunna genomföra ett upprop med krav på översyn/förändring. Finns det då i så fall någon gräns i antalet underskrifter där man måste ta upp frågan till diskussion/behandling eller ligger denna fråga strikt hos sittande regering.
Bedrövligt i så fall när det handlar om en institution som skall tjäna och spegla hela folkets intressen i objektiv och saklig anda och missköter detta så till den milda grad. Gick det att få ordning på detta i Grekland och Polen borde det väl gå också i värsta avarten Sverige.
Hur ser det ut med eventuell granskning på EU-nivå? Sverige utmärker ju sig redan idag på presstödsområdet där man går på dispens för sina horribla regler.

 
Ingen bild

SM811

23 februari 2016 10:37

Ny knycker sossarna Sverigedemokraternas politik också.
Det som förut var så fult och svårt att bestämma åldern på dessa "barn" skall han nu ålderstesta. Vilken normalt funtad person ser direkt att de inte var 15år utan mycket äldre.
"Löfven vill ålderstesta flyktingbarn"
http://korta.nu/uRd
Att han inte har begripit detta för länge sedan. Svagt.

 
Ingen bild

Lena1

23 februari 2016 10:48

Kan bara instämma till 100% Thoralf till dagens krönika, och vi är nog oerhört trötta lite till mans. Men vi bör i detta läge fördubbla ansträngningarna, bl.a riktigt sätta klorna i SVT och SR.
Börja med att läs krönikan som @Hacke 18.08 igår bifogade från Världen Idag som handlade om public serviceuppdraget som SVT och SR har. DÄR står så tydligt och klart vilket uppdrag de har och som helt och hållet negligerats.
Denna krönika är på kornet vad jag känner och är signerad Dick Erixon.

SVT och SR måste bli pepprade med kritik helt enkel, och vem vill betala för den dynga de sänder ut? DE HAR BLIVIT EN KLUBB FÖR INBÖRDES BEUNDRAN. Ex. Gina Dirawi som har haft tre egna tv shower på ett år, varit julvärd och nu mellon - är det mångfald?

 
Ingen bild

Lena1

23 februari 2016 10:58

@Hacke 23.39 Länken till SVD, Jimmie Åkesson är fortfarande mycket klok, tänk om han kunde få komma till tals lite mer.

@Tobbe S
Jag fick mig ett gott skratt, det kan behövas i dessa dystra tider. Ditt förslag ska givetvis kommas ihåg inför Pride, kanske kan vi hjälpa till och "påminna" dem.

 
Stefan K

Stefan K

23 februari 2016 11:23

Jag ser att fru Batra redan varit i Kalmar.
http://www.barometern.se/kalmar/batra-kommer-till-kalmar/

När de gäller befolkningsökningar räknar de styrande med att det ska generera skatteintäkter, men då gäller det att de nya arbetar, betalar skatt och inte lever på att andra gör det.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Peter

23 februari 2016 11:28

Den dagen ThorAlf som poletten trillar ner, kommer du inte vara lika frustrerad, trött eller uppgiven.
Det rullar nämligen pt det håll det lutar. Att Sverige och att Europas nationer ska söndras är en dokumenterad agenda som utförs av de med den verkliga makten i världen. Men du vill ju inte lyssna, för du tror du vet bättre?

 
Ingen bild

Stig

23 februari 2016 12:49

Ingen ljusning i sikte så länge KrösaMaja´s pojk styr det här landet. Påminner faktiskt lite om farmors lilla kråka " än slank hon hit & än slank hon dit & än slank hon ner i diket !

 
Ingen bild

Observer

23 februari 2016 12:50

Inte undra på att man gjorde som man gjorde i Polen beträffande public service -En total upprensning av de medarbetare som satt och använde sin arbetsplats som plattform för vänsteraktivism.
TOTAL OACCEPTABELT där. Det borde det även vara här!

 
Ingen bild

Jan Eriksson

23 februari 2016 13:11

Titta inte på SVT. Lyssna inte på SR. Ska det vara så svårt att förstå. Varför skada er själva. Ni blir bara förbannade.

P.S
Undrar om bara kvinnor, som i islam, får knullas när de är döda. Är det tre eller fyra dagar som gäller för muslimer? Och hur göra med döda män? Piprensare?
Och så gör sig SD av med SDU.

 
Ingen bild

Peter

23 februari 2016 14:30

Dags att ställa sig ansikte mot ansikte och beskåda hur Sverige erövrades
http://www.bakom-kulisserna.biz/news/en-essa-om-hur-sverige-erovrades1/?utm_source=copy&utm_medium=paste&utm_campaign=copypaste&utm_content=http%3A%2F%2Fwww.bakom-kulisserna.biz%2Fnews%2Fen-essa-om-hur-sverige-erovrades1%2F

"In i det längsta har svenskarna som anat oråd önskat tro att politikerna inte vetat vad de har sysslat med, och att journalisterna enbart är blödande hjärtan med missriktat rättspatos.

Gradvis har dock denna godtrohet börjat ge vika för den grymma verkligheten: Sveriges politikeradel och den lojala intelligentsian som kontrollerat opinionsbildningen via utbildning och media, har medvetet tjänat andra intressen än svenskarnas, med resultatet att inte bara Sverige, utan hela västvärlden håller på att förvandlas till en dystopi.

Planen att införa den så kallade Nya Världsordningen sträcker sig långt tillbaka. För Sveriges del började resan sannolikt i mars 1966, då mäktiga internationella representanter ur bankvärlden, näringslivet, det globala politiska etablissemanget samt media och professorer inom utbildningsväsendet, möttes i hemlighet i västtyska Wiesbaden för det årliga Bilderbergmötet. Enligt dokument som läcktes [1] till alternativmedia år 2012, framgår det tydligt att dessa globalister då klargjorde att nationalism var farligt för deras intressen, nämligen att skapa en världsregering. Medverkande vid mötet var självaste Tage Erlander, Sveriges dåvarande socialdemokratiske statsminister, samt finansmogulen Marcus Wallenberg. [2]"

Vakna upp!


Läs mer: http://www.bakom-kulisserna.biz/news/en-essa-om-hur-sverige-erovrades1/?utm_source=copy&utm_medium=paste&utm_campaign=copypaste&utm_content=http%3A%2F%2Fwww.bakom-kulisserna.biz%2Fnews%2Fen-essa-om-hur-sverige-erovrades1%2F

 
Ingen bild

Pepparholm

23 februari 2016 15:32

Jag satte på 15-nyheterna. Det var tre minuters olika vinklar på en flicka som tydligen frivilligt åkt till Syrien, kidnappats och nu fritagits i Mosul. Inget annat hade tydligen hänt i Sverige eller Världen.

I morgontidningen kunde jag låta bli att läsa två helsidor om hur svårt det är för invandrare att få bostad. Inte ett ord om svenska ungdomars problem.

Thoralf Alfsson

23 februari 2016 17:33

Noterade samma sak. Fanns bara en nyhet!!! Horribelt!

 
Ingen bild

Kalmarbo

23 februari 2016 17:22

Du slår verkligen huvudet på spiken Thoralf! Minsta motståndets lag är precis vad socialdemokraterna vill ha....Nickedockor och ja- sägare som inte tänker själv, utan följer John......Besvärande lågt i tak! Kompetens är besvärligt - då kan det börja ställas frågor.....och krav..... Bäst att hålla sig med mesar som man kan köra med .......eller hur? Hela landets Public service präglas av denna sjuka! Så går det som det går! Bara utför och det med besked! Sällan har något land skaffat sig ett så ( välförkänt) dåligt rykte på så kort tid! Dags att några kompetenta tar över rodret i Stockholm såväl som i Kalmar! Nu är det nog!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

23 februari 2016 19:28

Nu är det tydligen absolut god natt att försöka få in en kritisk insändare i Västerviks Tidningen om invandring också ,dom går på samma linje som Barometern ! Ajöss med folkets röst !

 
Ingen bild

Demokratur

23 februari 2016 22:28

Bojkotta gammelmedia. Säg upp TV-avgiften. Använd alternativmedia och utländsk media.

 
Ingen bild

Tompa

23 februari 2016 22:35

Funderar på att anmäla TV innehav igen bara för nöjet att få säga upp den en gång till.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se