thoralf

Alla inlägg under januari 2016

Av Thoralf Alfsson - 6 januari 2016 00:07

 

Larmtorget i Kalmar tycks vara en mötesplats för dessa män.                   Foto Thoralf Alfsson


För några dagar sedan publicerade jag ett blogginlägg med rubriken ”Tafsande utländska män”. Situationen i Kalmar är betydligt mycket värre än vad som framgår av mitt blogginlägg, kan jag konstatera efter att jag fått flera vittnesmål.


Vi har idag också kunnat läsa om vad som hände i Tyskland under nyårsafton. Jag undrar bara varför det dröjt 5 dagar innan vi kan läsa om detta. Blev trycket för stort i sociala medier så att tysk media inte kunde mörka det längre? Det skulle i så fall inte vara första gången. Läs artikel i SVT och DN.


”Polis och tyska medier har anklagats för att ”täcka upp” eftersom det tog flera dagar att klargöra att de misstänkta förövarna fanns i en folkmassa på omkring 1.000 män ”som av utseendet att döma till stor del var från Nordafrika eller arabvärlden” som polischefen Wolfgang Albers uttryckte det på måndagen. Efter det fick nyheten allt större spridning.

Vittnen har berättat om att grupper av män omringat yngre kvinnor som sedan blivit sexuellt antastade och rånade på sina tillhörigheter.”


För ca tio år sedan sa feministen Ireen von Wachenfeldt att ”män är djur”. Hon var då ordförande för ROKS, vilket hon fick lämna efter detta uttalande som väckte stor uppmärksamhet. Det finns nog visst fog för hennes uttalande, i varje fall när det gäller vissa grupper av män med en viss kulturell och religiös bakgrund.


Efter mittblogginlägg har jag fått en del reaktioner men jag har också varit i kontakt med personer som jobbar inom restaurang och pubverksamheter i Kalmar, framförallt runt Larmtorget. De vittnesmål jag fått är värre än jag kunde tänka mig. Stölder och sexuella trakasserier tycks ha exploderat under hösten. Det sammanfaller med den enorma ökningen av asylsökande och ensamkommande minderåriga.


En annan faktor som tycks vara av stor betydelse verkar vara de gratis busskort som delas ut till alla asylsökande. De innebär att alla asylsökande män, inte kvinnor, kan åka in till Kalmar på kvällarna utan kostnad. Dessa gratis busskort borde ha en begränsning som gör att de bara går att utnyttja mellan t.ex 06:00-19:00. På kvällstid bör det knappast finnas något motiv att åka buss.

 

En anställd skriver följande i ett mejl till mig.

 

”Ett av ställena har ju fått ta in ordningsvakter 1-2 timmar tidigare än vad dom egentligen behöver pga. att bussen kommer kl 21 och det kliver in ca 15-20 flyktingar och plockar allt vad telefoner och plånböcker heter. Personalen vet om det och får stå med massa gäster som blivit bestulna som är arga och upprörda men känner att dom inte kan göra så mycket. Självklart polisanmäls det men vad kan dom göra? För att försöka komma till bukt med problemet har dom nu satt upp en lapp som dom hänvisar till att ingen utan giltig legitimation får komma in. Och det har dom ju inte.”

 

I samband med att jag vara ute på stan en kväll innan jul såg jag själv hur två personer med utländsk bakgrund avvisades från Krögers. Men även hur personer som inte hade legitimation vägrades inträde som jag uppfattade det, om de nu inte hade misskött sig vid något tidigare tillfälle, vilket jag givetvis inte vet.


Vittnesmål finns även om hur till och med personalen antastas med pussar och slickande på kinderna av dessa män.


”På nyårsafton var det 4st som tryckte upp en annan tjej mot väggen mot O´learys när min kollega skulle gå hem över Torget. Hon och hennes väninna såg att tjejen inte kunde värja sig och att dom hade händer innanför jackan, byxorna och var helt enkelt överallt på henne. De skrek då allt vad dom orkade så killarna backade lite.”

 

Jag har även fått vittnesmål om vad som händer på asylförläggningar på Öland. Där ordningsvakter måste kallas in för att vissa arbetsuppgifter skall kunna skötas säkert för personalen. T.ex städning av toaletter utan att personalen blir antastad eller trakasserad.


En populär sysselsättning för dessa män när de inte får som de vill tycks vara att dra ner byxorna och vissa röven. Eller om det bär särk/klänning dra upp den och visa röven. Det skall till och med en shiaimam praktiserat när en kommunal tjänsteman gjorde hembesök. Man blir minst sagt mörkrädd när man hör alla dessa berättelser.


Jag undrar hur mycket media känner till om detta men som journalisterna väljer att mörka? Jag bara undrar! De kan i varje fall inte vara helt ovetande.


Jag är övertygad om att det finns mängder av människor som varit utsatta för dessa män och jag tar gärna emot tips och berättelser. Full anonymitet garanteras.


Det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson har idag fått tillgång till Barometerns debattsida för att berätta hur bra allting är i Kalmar under hans ledning. Hur länge skall han komma undan utan att media ställer några kritiska frågor till kommunalrådet.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 4 januari 2016 22:46

Jag har under den senaste veckan kontaktats av personer boende i Mörbylånga kommun som fått brev och information om att kommunen söker bygglov för två större boenden för ensamkommande minderåriga och att de kommer bli grannar med det tänkta boendet. Brevet ankom till de flesta dagen före julafton. Något som inte bara gjort dem upprörda utan även förstört julhelgen och sömnen för många familjer.


Så här såg brevet ut som damp ner i brevlådan hos många familjer dagen före julafton.


 


Mörbylånga kommun planerar två boenden med 30 platser på varje boende och har ansökt hos sig själva om bygglov på fyra platser. Att man sökt på fyra platser när man bara behöver två platser visar på att man förväntar sig protester och problem från de närboende. Kommunen söker dessutom tidsbegränsade bygglov för att undvika bestämmelser i detaljplaner och områdesbestämmelser. Eller så lägger man dessa modulbostäder i ej detaljplanerade områden för att undvika styrande bestämmelser i detaljplanerna. Allt för att kringgå det normala förfarandet.


Var och en förstår säkert vilka problem som kan uppstå när man placerar 30st ensamkommande unga män med MENA-kultur i ryggsäcken på ett och samma ställe. Det är att tigga om problem enligt grannarna till dessa tilltänkta boenden. För att inte tala om den stora värdeminskningen som grannfastigheterna kommer drabbas av om boendet blir verklighet. Ett halverat fasighetsvärde kan bli följden.


 


Mörbylånga kommun har begränsat dessa brev till endast de absolut nödvändiga grannarna enligt Plan o bygglagen. Dessa grannar har nu själva kopierat upp brev och ritningar och delar ut till alla boende i närområdet. Något som jaag rekommendera andra grannar göra i de andra områdena.


Det har även startats namninsamlingar för att försöka stoppa kommunens byggplaner.


Det mest anmärkningsvärda är dock hur Mörbylånga kommun har hanterat detta ärende. När jag kollade protokoll från kommunstyrelsen och kommunfullmäktige fanns inga beslut tagna om dessa boenden. Enligt uppgift inrättade Mörbylånga kommun den 19 november en krisledningsnämnd med uppgift att ta ansvar för verksamheten med ensamkommande barn. Genom detta förfarande kan man uppenbarligen gå förbi både kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Väldigt demokratiskt hanterat av 7-klövern i Mörbylånga.


Jag har begärt ut alla protokoll från krisledningsnämnden men endast fått ett enda protokoll daterat till den 19 november. I detta protokoll finns inga som helst beslut om att bygga modulbostäder för 60st ensamkommande minderåriga. Mycket märkligt!


Enligt uppgifter i media har dock Mörbylånga kommun redan upphandlat dessa modulbostäder! Uppenbarligen utan att detta har behandlats av vare sig ks, kf eller krisledningsnämnden som sedan den 19 november har ansvaret för ensamkommande inom Mörbylånga kommun.


Däremot har förtroendevalda informerats om dessa affärer.

Enligt uppgift till bloggen skall NCC uppföra dessa bostadsmoduler från Moelven i Norge. Till en kostnad av ca 20 miljoner kronor + kommunens anläggningskostnader för vatten, avlopp och el.


Mörbylånga kommun har eller skall sedan skriva ett hyresavtal på 10 år med NCC till en kostnad av 3 miljoner kronor/år. Det motsvarar en årskostnad för varje rum på 9 kvadratmeter om 50 000 kronor eller knappt 4 200 kronor/månad.


Allt kommer givetvis betalas av Migrationsverket säger kommunalrådet Henrik Yngvesson. Mörbylånga kommun räknar till och med att göra en stor vinst på dessa boenden då Migrationsverket betalar 1 900 kronor/dygn och plats. NCC kommer givetvis också göra en rejäl vinst på affären. Hur var det nu med vinster till privata företag genom skattemedel.


Den stora frågan är dock vad som händer om de båda boendena inte behövs om ett eller två år. Eller efter 2018 ;-)


Det moderata kommunalrådet Henrik Yngvesson glömmer dock berätta att det är skattebetalarna som finansierar Migrationsverkets verksamhet om nu inte finansminister Magdalena Andersson lånar pengarna förstås och skickar räkningen vidare till våra barn och barnbarn!


UPPDATERING OCH RÄTTELSE!


Mitt blogginlägg och mina frågor till Mörbylånga kommun har nu nått kommunchefen Monica Högberg. Ingen annan får uppenbarligen svara på mina frågor.

Jag fick idag följande mejl från Monica Högberg.


 


Det innebär då att Moelven i Norge säljer bostadsmodulerna till NCC. NCC sätter dem på plats och installerar dem i Mörbylånga kommun och säljer dem sedan till Mörbylånga bostads AB. Sedan hyr Mörbylånga bostads AB ut dem till Mörbylånga kommun.


I en artikel i Östra Småland den 15 december uttalar sig Kalmarhems VD Bibbi Johansson om varför Kalmarhem och Kalmar kommun inte nappade på erbjudandet från NCC.


”Bibbi Johansson, chef på Kalmarhem, säger att de inte hade någon möjlighet att ta emot bostadsmodulerna.

– I ett sånt här fall måste vi först göra en upphandling. Gör vi inte det bryter vi mot lagen.


Men hon menar att det är ledsamt att lagen hindrade Kalmarhem från att säga ja.

Anders Mårtensson säger att han inte vet hur lagen fungerar. Han kan bara konstatera att Mörbylånga kommun nappade direkt när de fick erbjudandet.”

 

Bibbi Johansson menar alltså att en snabb upphandling skulle bryta mot LOU, lagen om offentlig upphandling.


Innebär det att Mörbylånga kommun och Mörbylånga bostads AB nu bryter mot lagen om offentlig upphandling? Det är väl samma lag som gäller på andra sidan Kalmarsund!


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 4 januari 2016 15:01

Jag kommer inte glädja våra politiska motståndare med att sluta blogga! Däremot kommer jag inte lägga minst 12 timmar varje dygn på allt som har med politik att göra. Jag skall försöka vara mer effektiv och mer målinriktad när jag jobbar med politik eller bloggen. Dessutom skall jag tänka på mig själv också och försöka koppla bort politik och blogg under vissa dagar. Vilket inte blir lätt men något som är tvunget om jag inte skall bli tokig.


Jag kan heller inte svika alla som följer bloggen och alla de personer som nu mer eller mindre dagligen kontaktar mig med tips eller problem i sin vardag. Ett stort tack till alla som hört av sig på det ena eller andra sättet det senaste dygnet.


Att vi håller på att få ett splittrat samhälle råder det inte det minsta tvivel om enligt min mening. Ett samhälle som ingen kunde förutspå för bara något decennium sedan. Även i de minsta städer och samhällen. Lika sorgligt är det att media i de flesta fall vägrar skriva om problemen och hur splittringen bryter sönder vårt tidigare relativt homogena samhälle på så många olika sätt.


Framgångarna för Sverigedemokraterna har varit stora de senaste åren. Valet 2014 framstår lite som en framgångssaga, för att inte tala om förändringarna i opinionen efter valet. Jag minns hur vi i riksdagens fikarum 2012-2013 diskuterade framtiden. Det har slagit in mer än väl. Hur vi spekulerade i en rödgrön regering 2014. Hur den skulle misslyckas för att sedan ge SD sitt riktigt stora genombrott i valet 2018.


 


Alla är dock inte lika glada över Sverigedemokraternas framfart i politiken. Det finns en grupp på vänsterkanten som jublade när det blev en rödgrön regering, trots att det fanns en majoritet i riksdagen för en mer företagsvänlig och ansvarstagande mittenpolitik.


Förra året var ett riktigt skitår, och många av oss är nog rätt slitna så här dagen efter 2015.

Men nu orkar i alla fall inte jag med fler hängande huvuden eller lösa funderingar om systemkollaps från ­regeringshåll. Stefan Löfven har knappt tre år på sig och nu måste han göra en nystart.

Karin Pettersson, Aftonbladet


Jonas Sjöstedt mer eller mindre grät när han vid en presskonferens hösten 2014 bekräftade att han inte fick ingå i en rödgrön regering. Idag tror jag inte att Jonas Sjöstedt är särskilt ledsen längre, utan snarare lite skadeglad.


Denna vänstergrupp är inte speciellt nöjda med den utveckling vi fått efter valet med Stefan Löfven som statsminister. Det första bakslaget var när SD fällde regeringens budget. Sedan har bakslagen kommit i en lång rad till följd av den flyktingsunami som drabbat Sverige. Den har omkullkastat alla förhoppningar om en riktig vänsterpolitik. Sanningen och verkligheten har drabbat dem men de lär ändå inte komma till insikt om vad som krävs. Att Sverigedemokraterna sedan ser ut att avgå som vinnare i opinionen gör dem inte lyckligare, utan snarare väldigt frustrerade.


Min förhoppning var att 2014 valresultat skulle normalisera situationen på flera sätt. Och det har den också gjort, vilket är något som märks på flera sätt, inte minst inom lokalpolitiken, dock med vissa undantag. Däremot verkar de som tillhör vänstergrupperna vara väldigt frustrerade över utvecklingen.


Jag upplever att antalet mejl, brev, telefonsamtal och kommentarer på sociala medier blivit mer otrevliga från dessa grupper av människor under hösten och de senaste månaderna. Jag fick ju nyligen ett knytnävsslag i ansiktet av en kvinna på en pub i Kalmar. Jag tror det var ett tecken på denna frustration. Det var inte någon 20-årig uppkäftig tjej, utan sannolikt en välutbildad kvinna i 50-årsåldern med en anställning på en attraktiv arbetsplats i Kalmar. Vilken frustration låg inte bakom hennes beteende! Hon riskerar nu att bli utskämd på sin arbetsplats, inte bara på grund av våldet utan att hon även omhändertogs för fylleri av polisen. Hade hon haft något förstånd hade hon kontaktat mig och bett om ursäkt för sitt eget beteende men jag har inte hört ett minsta lilla pip. Nu får rättsväsendet hantera det.


Jag har också stuckit in huvudet hos Inte rasist men på Facebook, då får man också vara medveten om konsekvenserna. Även om Henrik Johansson predikar att visa regler skall följas men det görs nog mest för syns skull och är säkerligen inte så allvarligt. I varje fall inte om man skall döma efter vad jag fått mig till livs de senaste veckorna. Det klimat som Inte rasist men indirekt uppmanar till inbjuder inte till dialog och samtal, utan mest hat!  


Jag tror att vi under 2016 och fram till nästa val kommer få uppleva ett än mer polariserat samhälle, där splittringen mellan olika grupper kommer öka. Konfliktytorna kommer bli större och motsättningarna växa. Jag håller politikerna inom 7-klövern ansvariga för denna utveckling. Svenska folket har aldrig fått säga sitt om den mångkulturella lögnen.


Jag är ganska trött på allt jag utsätts för av dessa ”politiska” motståndare. Visst, jag sticker ut hakan via min blogg men det borde fan i mig vara lite rim och reson i alla anonyma och fega påhopp. Hur mycket skall jag behöva stå ut med?


De antydningar som kommit om min familj, mina barn och mitt hem är minst sagt obehagliga och oroväckande. Även om de i en juridisk mening inte kan betecknas som hot så är de definitivt menade som hot enligt min egen uppfattning.


De missnöjda och frustrerade borde se sig själva i spegeln!

Av Thoralf Alfsson - 3 januari 2016 18:37

 

En av Tingstads flisor

 

Långpromenad idag på södra Ölands alvar. Avkopplande och uppfriskande.


”Tingstad flisor på Kastlösa alvar på södra Öland är ett av Ölands mest kända, men svårtillgängliga fornminnen. Platsens nämns första gången i en handling från 1393.

Wikipedia

 

Att följa nyhetsflödet idag, igår, förra veckan eller det senaste året är minst sagt deprimerande. Att politiker som är valda av det svenska folket att förvalta vårt arv, ser som sin viktigaste uppgift att lägga framtiden i ruiner för våra barn och barnbarn är för mig en fullständig gåta och helt oförsvarligt

 

Att samtidigt mötas av det hat som råder från etablissemanget och politiska motståndare på vänsterkanten är bedrövligt. Uppriktigt sagt ibland blir man fullständigt less på tillvaron. Hur kan man leva i den villfarelsen att Sverige skall vara hela världens socialbyrå och hata alla som ifrågasätter det. Eller att Folktandvården är till för hela världen, bara tandproblemen är akuta. Dessutom till en kostnad av 50 kronor, bara man inte har uppehållstillstånd i Sverige eller är svensk medborgare. Fullständigt absurt!


Varför skall man försöka upplysa folk om verkligheten? De lyssnar ju ändå inte. Varför inte bara låta allt gå åt helvete. Bara tänka på sig själv och sin egen familj och skita i alla andra. Jobba svart så mycket som möjligt. Handla svart och skattefuska så mycket som möjligt, bara för egen vinnings skull. Det gör ju så många andra ”svenskar”. Det lär bli framtiden i ett icke homogent och splittrat samhälle.


Uppriktigt sagt är jag jäkligt trött på mycket idag. Jag är dessutom väldigt besviken på ett antal personer och då tänker jag inte på våra politiska motståndare. Dessa vet man i varje fall var man har.

 

Känner mig inte alls pigg och utvilad efter helgerna, snarare tvärtom. Behöver nog dra ner på mitt engagemang och göra något annat än att hålla sig uppdaterad om allt som händer både lokalt, nationellt och internationellt. Behöver nog stanna upp och fundera på både det ena och det andra. Inte minst framtiden. Det blir säkert fler långpromenader på Öland den närmaste tiden.


Jag känner dock en stor tacksamhet till alla som följer min blogg och alla som tackar mig genom kommentarer på bloggen, mejl, telefonsamtal eller brev och vykort. Alla ni som beställt/köpt mitt infoblad (har en ny version på gång från tryckeriet). Men jag vet också att alla inte uppskattar min blogg, en del säger vare sig bu eller bä.


Bloggen har ändå blivit en del av mitt liv, både i medgång och i motgång. Men den och mitt val att kandidera för Sverigedemokraterna har påverkat mitt sociala liv och möjligheter i väldigt stor utsträckning. Det har samtidigt gett mig erfarenheter som jag aldrig skulle fått utan dessa val. Erfarenheter som jag definitivt inte skulle vilja vara utan idag. Erfarenheter som jag kommer få nytta av i framtiden.

Av Thoralf Alfsson - 2 januari 2016 16:00

I onsdagskväll var jag ute en stund på stan, funderade på att ta en öl hos Fotis men det var stängt. Upplevde dock att de människor som rörde sig på stan i de flesta fall inte pratade svenska, så jag valde att promenera hem istället.


Under nyårsaftonskvällen fick jag ett sms från en vän.


”Kalmars gator, torg och centralstation är inte var de varit”

 

Jag förstår precis vad som avses!


Igår skrev nyhetssajten 24Kalmar om en grupp tafsande män på Larmtorget under nyårsafton


”– Männen bildade en ring runt de unga flickorna, som kände sig väldigt trängda. De började tafsa på tjejerna, och slutade inte trots att flickorna vid upprepade tillfällen sa ifrån, säger P-O Jansson, inre befäl vid Kalmarpolisen.”


”– Männen har inte förstått svenska, eller något annat språk heller. Vi har ingen misstänkt i nuläget, men det finns övervakningskameror som vi kommer kontrollera, säger P-O Jansson.”

 

Det är väl ingen vild gissning att det handlar om unga män från något asylboende eller att det handlar om ensamkommande barn. Kalmar kommun har ju bara under 2015 tagit emot ca 220 ensamkommande män, de flesta i åldern 16-22 år. Ja, många uppger inte sin riktiga ålder.


Enligt migrationsverket statistik så utgör ca 92 procent män av de ensamkommande som kommer till Sverige. Det innebär att ca 32 000 ensamkommande är män! Vi skall nog vara väldigt glada så länge de enbart tafsar på unga flickor. Jag är dock orolig för att dessa unga män kommer få väldigt svårt med att hitta en partner i Sverige och det lär utan tvekan leda till en ökad frekvens av sexualbrott, allt från ofredande till överfallsvåldtäkter och gruppvåldtäkter.


”Kalmars gator, torg och centralstation är inte var de varit”


Jag tror att väldigt många människor ännu inte förstått vilka konsekvenser det kan komma genom den massinvandring som pågår. Tack vare Sveriges naiva och generösa flyktingpolitik. Utanförskapet kommer förändra många mindre orter väldigt mycket under de närmaste åren, inte bara större städer.


Media gör dock sitt bästa för att dölja fakta och de negativa konsekvenserna. Barometern lyfter enbart fram det positiva och blundar konsekvent för det negativa. Tafsandet på Larmtorget är ett utmärkt exempel på detta. I Barometerns artikel utelämnar journalisten helt polisen uppgifter om att männen inte förstod svenska eller något annat språk.


Det fick med andra ord inte framgå av artikeln att det handlade om utländska män.


De nya journalisterna på Barometern inskolas väldigt kvickt i det politiskt korrekta klimatet som råder på Barometerns redaktion.


Jag mejlade några frågor till Barometerns journalist igår kväll men han har valt att inte svara på mitt mejl.


Ibland mörkar till och med Barometern ”positiva” nyheter som beror på massinvandringen men det återkommer jag till under kommande vecka när jag fått lite svar på mina frågor.


UPPDATERING


Journalisten på Barometern har svarat enligt nedan.


Hej Thoralf!

 

Polisen valde att inte gå ut med etnicitet och härkomst. Citatet som återges i 24Kalmars artikel är intetsägande eftersom gärningspersonerna dels inte lyssnade, dels troligen förstår något språk.

Spekulationer om deras språkliga förståelse, eller brist på språkliga förståelse, saknar därför relevans i rapporteringen.

 

Allt gott

 
Anton Lernstål | Webbredaktör & Fotograf | Barometern-OT
 
 
Min egen kommentar till Anton Lernstål
 
Polisen har ju ingen misstänkt och kan givetvis inte gå ut med etnicitet och härkomst. Poängen är ju att Barometern undanhåller att det handlar om personer med utländsk härkomst, oavsett vilket land. Genom att inte återge viktiga vittnesuppgifter i sin artikel som polisen ändå berättar.
Med andra ord menar Anton Lernstål att vittnesuppgifterna är ointressanta och saknar relevans även i polisens utredning!
 
Heja Barometern! Ni går från klarhet till klarhet.
 
Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2016 11:03

 

Dags att ta av solglasögonen och sänka blicken Thomas Mattsson!   Foto Thoralf Alfsson


Expressens Thomas Mattsson har varit pk-duktig igen. Uppenbarligen har han försökt samla nya pk-poäng. Han kanske är lite lack på grund av att Jan Helin skall bli programdirektör på SVT. Nu finns det många programdirektörer på SVT, så en mer eller mindre gör nog knappast vare sig till eller från. Så samlar Tomas Mattsson lite mer pk-poäng så blir han nog också programdirektör hos SVT vad det lider.

I sin blogg skrev Thomas Mattsson följande på nyårsafton.


”Andra svarade ”Sverigedemokraterna” när opinionsinstituten frågade om vad de skulle rösta på om det skulle vara val? Ett parti bildat av SS-soldater, sprunget ur nynazism och Bevara Sverige Svenskt-rörelsen, skinnskallar och stöveltrampare som bar naziunformer när Jimmie Åkesson blev medlem”

Thomas Mattsson, nyårskrönika (notera stavfelet av chefredaktören)


”Ett parti bildat av SS-soldater”


Något fel måste det vara på Tomas Mattsson! Eller handlar det ”bara” om hat? Har chefredaktören, Thomas Mattsson inga andra argument att komma med i sin ”nyårskrönika”? Det är så simpelt att man baxnar. Är det värdigt en chefredaktör på en så stor kvällstidning?


Det är nog dags för Thomas Mattsson att ta av sig solglasögonen och sänka blicken till medborgarnas nivå och se verkligheten som den är. Det är 2016 nu! Och Sverigedemokraterna växer så det knakar!


Nästa gång jag stöter på Tomas Mattsson på Guldfågeln arena (han brukar vara där om något Stockholmslag kommer på besök) skall jag berätta för honom vad jag tycker.


Eller kanske när jag stöter på honom vid något musikarrangemang vid Stora Rör på Öland, till sommaren. Han har nämligen en liten röd sommarstuga vid Stora Rör.   


UPPDATERING


Lyssnade på ett nyhetsinslag igår i Sveriges Radio om pressfrihet. Lyssna på inslaget och fundera över pressfriheten i Sverige.Sanna Lundell, ännu en vinterpratare som fått kräka ur sig sitt hat mot Sverigedemokraterna. Blev dock inte förvånad när jag läste detta på Wikipedia efter jag hört henne idag.


"Lundell har studerat religionsvetenskap och islamologi, och gått på Poppius journalistskola"

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se