thoralf

Alla inlägg under januari 2016

Av Thoralf Alfsson - 12 januari 2016 23:58

 


Migrationsverket i samarbete med Kalmar Läns trafik har under 2015 delat ut inte mindre än 33 066 30-dagars resekort till de asylsökande i Kalmar län! Normalt skulle försäljningsintäkten varit ca 47,6 miljoner kronor men Migrationsverket har endast betalat ca 4,5 miljoner kronor till Kalmar Läns trafik enligt det avtal som upprättats. En subvention på ca 90 procent! En subvention som skattebetalarna i Kalmar län får stå för.


Kalmar läns landsting ser denna subvention som en viktig integrationsåtgärd enligt både landstingsråd och oppositionsråd.


       


Sannolikt har dessa gratis 30-dagars kort möjliggjort att stora mängder asylsökande kunde åka med KLT till Kalmar och Larmtorget på nyårsafton. Är det den typen av integrationsfrämjande subventioner skattebetalarna skall stå för i Kalmar län.


Enligt det befintliga avtalet betalar Migrationsverket 500 000 kronor/månad för dessa 30-dagarskort oavsett hur många som delas ut.


Jag undrar hur kvalificerade och smarta tjänstemännen och trafikdirektören Karl-Johan Bodell på Kalmar län trafik är när de kan skriva ett avtal om försäljning av 30-dagarskort utan att det är kopplat till antalet? Men som vanligt hålls dessa politiskt tillsatta chefstjänstemän om ryggen av de politiskt korrekta landstingspolitikerna. Precis på samma sätt som rikspolischefen hålls om ryggen av inrikesminister Anders Ygeman och statsminister Stefan Löfven.


Nu har dock administrationen med att dela ut 7 000 - 10 000 30-dagarskort blivit så betungande för Migrationsverkets personal att man istället delar ut gratis 90-dagars resekort med KLT till de asylsökande, för att minska arbetsbelastningen! Allt med Kalmar läns trafiks goda minne. Dessutom utan att skriva ett nytt avtal med KLT.

 

Vad har Kalmar läns landsting för anledning att subventionera asylsökandes resor inom länet med 42 miljoner kronor under 2015? Det enda parti som protesterat mot detta är Sverigedemokraterna.

 

Hur har då våra lokala tidningar rapporterat om detta? Uppriktigt sagt inte ett jäkla dugg! De vet att framförallt pensionärsorganisationer är i uppror över att asylsökande får dessa subventioner men pensionärerna får i princip ingenting av KLT och Kalmar läns landsting. Istället kunde vi för några veckor sedan läsa dessa rubriker i Barometern och Östra Småland när de skrev om det ökande resandet i länet. Notera den stora skillnaden mellan tidningarna.


Först den borgerliga Barometern.


 


Sedan Östra Smålands rubrik.


 Östra Småland anger redan i rubriken att det är asylsökande som är orsaken till den kraftiga ökningen av resande. Min egen reflektion är att det givetvis beror på att 33 066 styck 30-dagarskort delats ut gratis till asylsökande under 2015.


Barometern nämner inget om orsakerna i rubriken. Dessvärre nämner de inte ett enda ord i hela sin artikel om de riktiga orsakerna till en ökning av resandet med 65 procent på Stångådalsbanan. Den journalistik som bedrivs på Barometern är minst sagt bedrövlig. Det handlar inte det minsta om att ge läsaren en objektiv och faktaspäckad information. Det är bara för bedrövligt!


Hederlighet varar längst!


I samband med alla sexuella trakasserier på Larmtorget i Kalmar och det sätt som Barometern rapporterade om detta kände sig chefredaktören Anders Enström tvungen att skriva en egen artikel där jag hämtat följande citat.


"Det är möjligt att vi inledningsvis underskattade omfattningen av övergreppen, och att vi kunde ha agerat ännu snabbare för att hitta egna förstahandskällor. Men att vi medvetet skulle dölja sanningen och driva egen agenda – aldrig!"


Med 10 års erfarenhet som sd-politiker av journalisterna på Barometern är min bestämda uppfattning att tidningen har en agenda, inte bara på ledarsidan.


Ett slående exempel på detta är ovanstående rubriker och artiklar!
PS

Spyor i medvind, kan lukta riktigt illa, när vinden vänder!

Eller hur, rikspolischefen?Lars Berns senaste blogginlägg "Varbölderna har spruckit" är läsvärd.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 11 januari 2016 22:59

En hånleende rikspolischef, Dan Eliasson intervjuas av Expressens Niklas Svensson när han får frågor om hans kräk-twitter. Vägrar dessutom svara på frågan. Hur var det Magnus Uggla sjöng?Gudrun Schyman svarar feministiskt politiskt korrekt på frågorna. Hur var det Magnus Uggla sjöng?Orkar inte skriva det blogginlägg som jag egentligen tänkt skriva ikväll. Kommer under morgondagen om det inte händer något speciellt under kommunstyrelsen imorgon som får förtur på bloggen.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 10 januari 2016 23:12

Jag räds i varje fall inte verkligheten. Blev tillfrågad om att ställa upp för en intervju för RLM. Det är ju trevligt att någon visar intresse i varje fall. Har väntat många år på att vår partitidning skulle visa något intresse men det tycks aldrig hända.
När man betraktar hur media och t.ex Barometern i Kalmar praktiserar de pressetiska reglerna har man väldigt svårt att förstå logiken.


”10. Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande.”

 

När blir nationalitet missaktande? Om man skall tolka medierna efter hur de själva tolkar de pressetiska reglerna är etnicitet i huvudsak missaktande för misstänkta och/eller dömda brottslingar.


När någon gjort något bra är däremot etnicitet väldigt viktig, om den inte är en svensk förstås. Oavsett om etnicitet är relevant i sammanhanget. I veckan har vi fått flera exempel på detta i Barometern. Den

enda förklaring jag har är att vissa journalister har en egen agenda. De följer då bara de pressetiska reglerna när det passar deras agenda!


Alice Teodorescu ställde i en ledare i GP frågan Varför räds media verkligheten”. Eftersom Alice Teodorescu jobbar inom media så borde hon behöva ställa frågan.


”Faktum är att det är ovanligt att etnicitet alls anges vilket många medier nu gjort avsteg ifrån ifråga om händelserna i Köln. Att det förhåller sig såhär beror på att de etablerade medierna har att förhålla sig till de pressetiska reglerna av vilka följer att etnicitet inte ska framhävas om det saknar betydelse. Samtidigt är bara förekomsten av en anklagelse om mörkning bör få oss verksamma inom ”gammelmedia” att fundera. För vad händer med ett samhälle där en sådan föreställning sätter sig som sanning, även om så bara hos en liten grupp?”

 

Dick Erixon är också inne på delvis samma spår när han kritiserar både journalister och politiker för att inte hålla sig till sanningen. ”Medierna ljuger, nu kommer revolten


”Sverigedemokraterna är de enda som tagit människors oro på allvar och som inte gjort tvära kast i centrala politiska frågor. Kan de växa ännu mer och bli den aktör som utmanar den svenska “maoismen” i medier, myndigheter och universitet? Eller kan något etablerat parti vakna och ta ledningen i en politisk kamp för att krossa vänsterns orättfärdiga dominans av det offentliga rummet och politiken?”

”Revolten mot vänsterextremismens hegemoni har bara börjat. Frågan är vilka som kommer att leda den, nytänkande borgerliga partier eller Sverigedemokraterna ensamt?”

 

Thomas Mattsson på Expressen är också ute och försvarar sina kollegor på sin blogg. Jag kan bara berätta för herr Mattsson att det var nyhetssajten 24Kalmar som var först ut med uppgifterna om tafsande män på Larmtorget i Kalmar. Om den sajten inte funnits är jag osäker på om Barometern överhuvudtaget skrivit om detta. Nu kunde inte Barometernmörka det.


Thomas Mattsson försvar av DN är minst sagt tafflig. Har Mattsson inte hört hört talas om grävande journalistik? DN fick ett tips och information men man valde att lägga locket på. Mattsson har till och med mage att skylla det på ”rättsvårdande myndigheter”. Vilket stolpskott!


Vi skall vara väldigt tacksamma för det avslöjande som Nyheter Idag gjort om hur DN mörkat uppgifter. Chang Frick är en hjälte. Jag hoppas att chefredaktör Peter Wolodarski och polischef Dan Eliasson får lämna sina arbeten. Artikeln i DN är minst sagt obehaglig och upprörande men samtidigt är det ett sätt att lägga skulden på polisen.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/overgreppen-pa-festivalen-i-stockholm-rapporterades-aldrig-vidare/


Var det meriter som detta som gjorde att Dan Eliasson blev rikspolischef?

 Jag vill samtidigt passa på att påminna om vad Angela Merkel sa för någon dag sedan angående händelserna i Köln. Fundera på sista meningen några gånger! "Utan hänsyn till deras härkomst eller bakgrund"


”Förbundskanslern uttryckte sin indignation över de här vidriga övergreppen och sexuella attackerna. Alla medel måste sättas in för att identifiera de skyldiga så snabbt och så fullständigt som möjligt och straffa dem utan hänsyn till deras härkomst eller deras bakgrund”, skriver Der SpiegelPS

Idag måndag börjar vi med öppet hus för medlemmar och sympatisörer i partilokalen mellan 15:00 till 20:00


Efter önskemål i kommentarerna lägger jag upp uppgifterna om mitt infoblad igen.


Priserna för infobladet är som tidigare och enligt nedan. Det innebär att priset är lägre än vad det kostar att ta fram bladen och kostnaden för att skicka ut dem.


Nya ”prislistan”.

10st  0 kronor

25st  0 kronor

125st  25 kronor

250st  50 kronor

500st  100 kronor


Den som vill ha mer än 500st infoblad får mejla mig för mer information om kostnaden.


Skicka mig ett mejl med adress och antal infoblad som önskas. Vill du stödja eller beställa 125st eller fler infoblad kan du antingen använd Swish till 072-5179099 eller sätta in pengar på följande konto.


Konto

Thoralf Alfsson

Clearing nr.  83931

Konto nr.  2530030291


Av Thoralf Alfsson - 10 januari 2016 08:29

Nyheter Idag klär fullständigt av Hanne Kjöler och Dagens Nyheter i ett avslöjande hur tidningen mörkade uppgifter om ett 90-tal sexuellt ofredande i Kungsträdgården under några dagar i augusti.


Först efter nyårsaftons händelser i Köln och Kalmar visade DN intresse för uppgifterna från augusti. Men framförallt beror det kanske på omsvängningen i invandringspolitiken att media nu börjar att reformera sitt redaktionella arbete.


http://nyheteridag.se/sa-morkade-dagens-nyheter-omfattande-sexovergrepp-i-centrala-stockholm/


Man skall dock inte glömma bort att Polismyndigheten också har ett stort ansvar för att uppgifterna om dessa händelser inte blev kända redan i augusti!


"Enligt Stockholms stad har 850 000 deltagare besökt evenemangen We Are Sthlm och Kulturfestivalen mellan 11-15 augusti. Utöver polisens närvaro i tältet har polisen varit synliga och aktiva området ur ett brottsförebyggande perspektiv. Det har varit förhållandevis få brott och få omhändertagande med tanke på deltagarantalet."


https://polisen.se/Kalmar_lan/Aktuellt/Nyheter/Stockholm/juli-sept/Manga-besokte-polistaltet-under-We-Are-Sthlm/ RIP


En av mina trogna läsare, Lassekolja har gått bort. Lassekolja har kommenterat på min blogg under många år. För några år sedan skickade Lassekolja en flaska whisky till mig, Queen Margot. En whisky som han brukade inhandla under sina resor till Tyskland. Jag har fortfarande lite kvar i flaskan så ikväll tar jag en Queen Margot och håller en tyst minut för Lassekolja.


Vila i frid.Av Thoralf Alfsson - 9 januari 2016 17:15

En minst sagt talande suck av den kvinnliga nyhetsuppläsaren!


Av Thoralf Alfsson - 8 januari 2016 18:35

Frågan är dock hur Hanna Bocander kan vara moderat och stödja moderaternas invandringspolitik med de erfarenheterna? Läs artikel i Dagens Samhälle.


 


Inte ett enda ord om invandringspolitiken i sin egen presentation inför riksdagsvalet 2014! 


Slutledningsförmågan kan inte vara så utvecklad eller är det så att det är plånboken som styr moderatkvinnan. Nu ser hon sin chans att få lite nationell uppmärksamhet. Tänk om hon istället hade vädrat sina erfarenheter och kunskaper om männen från MENA-länderna efter Fredrik Reinfeldts "öppna hjärtantal" i valrörelsen. Jag är dock övertygad om att Hanna Bocander aldrig sagt ett negativt ord om invandringen från MENA-länder tidigare. Nu passar hon dock på. Jag önskar att hon haft två döttrar istället för två pojkar!


Att sedan tro att utbildning i jämställdhet skulle påverka dessa personers beteende är minst sagt naivt, för att inte säga rent korkat! Med tanke på hennes erfarenheter.


Men jag hoppas ändå att svenska feminister och andra naiva svenska godhetskvinnor läser om hennes erfarenheter. Det kan ändå kanske få en och annan att se verkligheten ur lite andra ögon.

Av Thoralf Alfsson - 7 januari 2016 18:30

 


Till och med Barometern skriver nu en artikel om de sexuella trakasserierna som inträffade under nyårsafton på Larmtorget. Enligt uppgift från polisen i Kalmar har nio tjejer gjort anmälan om ofredande. Undrar om trycket till och med blev för stort på Barometerns redaktion när nationell media skrev mer än lokaltidningen.


I den första artikeln som Barometern skrev undvek man att nämna att det handlade om utländska män. Nu kan man inte mörka det längre på Barometern.


"Det var utländska killar, ett gäng som antastade tjejer på Larmtorget. Hittills har vi nio polisanmälningar men vi tror att det är fler som är utsatta, säger Johan Bruun, informationsansvarig vid polisen i Kalmar."


Men Barometern missar inte möjligheten att kalla diskussionerna på sociala medier för ”ryktesspridning med rasistiska undertoner”. Många kan säkert gissa vem artikelförfattaren är!


Nyheter Idag och Fria Tider skriver också om de nya uppgifterna från polisen.Dagens Nyheter kallar männen i 20-40 års åldern för pojkgäng i sin rubrik till en artikel på webbsidan. DN mörkar så gått det går att det handlar om utländska män, sannolikt asylsökande män.


 Det har även varit allvarliga bråk i Mönsterås på ett boende för ensamkommande minderåriga eller barn som de politiskt korrekta föredrar att kalla dessa unga män. Läs artikel.


”Ungdomarna på boendet har börjat bli mer och mer hotfulla mot personal, framför allt nattetid” skriver Lina Löfström i anmälan som har skickats in till Arbetsmiljöverket.

”I natt hotades och provocerades personal och ordningsvakt så till den grad att det blev handgemäng och uppstod en hotfull situation med runt 19 ungdomar som gick emot personal och ordningsvakt.”

 

Jag trodde att de små barnen sov nattetid! Det märkliga är att vi aldrig får veta varför de små barnen bråkar. Är det kanske gosedjuren som kommit bort? Eller vill de inte borsta tänder innan de skall lägga sig? Eller får de bara se barnprogrammen på TV? Bolibompa!


Eller är det så att den kvinnliga personalen utsätts för sexuella trakasserier? Jag bara undrar över tystnaden.

Av Thoralf Alfsson - 6 januari 2016 20:30

  


Har tagit fram en ny version av infobladet där jag även har med statistik för oktober och november. Det dröjer innan jag har statistiken för kvartal 4, Danmark brukar alltid vara väldigt sena med sin statistik.


Nu har jag skickat ut infoblad till nästan 100 orter i Sverige. Allra mest har gått till Göteborgsområdet. Tomas i Göteborg har köpt 3 000st infoblad som han redan delat ut. Han har dessutom beställt ytterligare 2 500st av den beställning som levereras från tryckeriet den 11 januari. Ett stort tack till Tomas!


Lite feedback från kommentarerna hos Inte rasist men ;-) Tänk vad dessa personer suckar och deppar över den rödgröna regeringen och våra framgångar.


 

Visst är det roligt att läsa om deras bekymmer!


Priserna för infobladet är som tidigare och enligt nedan. Det innebär att priset är lägre än vad det kostar att ta fram bladen och kostnaden för att skicka ut dem.


Nya ”prislistan”.

10st  0 kronor

25st  0 kronor

125st  25 kronor

250st  50 kronor

500st  100 kronor


Den som vill ha mer än 500st infoblad får mejla mig för mer information om kostnaden.


Skicka mig ett mejl med adress och antal infoblad som önskas. Vill du stödja eller beställa 125st eller fler infoblad kan du antingen använd Swish till 072-5179099 eller sätta in pengar på följande konto.


Konto

Thoralf Alfsson

Clearing nr.  83931

Konto nr.  2530030291
Fick igår en ironisk efterlysning på mejl från Kenneth Sandberg. Tänkte delge den till läsarna av bloggen.


Vad har hänt med Niklas Orrenius? Var finns han..? Oerhört många undrar över tystnaden som "ekar" från den under många år så tongivande medarbetaren i era tidningar.

 

Som flerfaldigt belönad journalist – Guldspaden, Guldpennan, Stora journalistpriset, mm – för sin bevakning av Sverigedemokraternas och invandringspolitikens kritiker, borde han nu mer än någonsin känna sitt kall för "det öppna samhället" och ett generöst och humanitärt flyktingmottagande.

 

När nu inte bara SD utan hela det politiska etablissemanget (med undantag för Åsa Romson och Annie Lööf) unisont deklarerar vikten av att hejda de asylsökande från att komma till Sverige, är det Niklas Orrenius röst och penna som väldigt många i det "solidariska Sverige" sätter sitt hopp till. Åtminstone i rörelser som "Ingen människa är illegal", "Allt åt alla", Folkkampanjen för asylrätt" etc, samt bland "Godist"-volontärer i organisationer som Röda Korset, Rädda barnen och Svenska kyrkan. Få torde vara bättre skickade än Niklas Orrenius att fördöma den "selektering á la 30-talet", för att använda NO´s retorik, som nu blivit officiell i svensk politik – d v s att dela upp mänskligheten i de som finns här och har rätt att vara här i motsats till människor som inte är välkomna och inte får komma hit.
Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se